de nieuwe Wellink!quote:Op maandag 30 augustus 2010 20:21 schreef SeLang het volgende:
[..]
Misschien moet je eerst even opzoeken wie Willem Buiter is.
Nee dank je, ik hoef geen Amerikaans-Britse moneyprinter als centrale bankier.quote:
quote:Op maandag 30 augustus 2010 20:23 schreef pberends het volgende:
[ afbeelding ]
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Boehner
Hopelijk komt de Republikeinse House Minority Leader John Boehner to the resque om de economie te fixen.
http://amerika.blog.nl/al(...)che-team-de-laan-uitquote:“Economische team de laan uit”
Volgens John Boehner, leider van de Republikenen in het Huis van Afgevaardigden, moet president Obama zijn hele economische team ontslaan. Beginnend met de minister van Financiën: Timothy Geithner.
Volgens Boehner presteert het team twee jaar na aantreden “erbarmelijk”; zo loopt het begrotingstekort op en stagneert de werkloosheid rond de 9,5%.
Het Witte Huis reageert not amused. Vice-president Joe Biden wees er in een – zoals hij het zelf noemde – “realiteitslesje” op dat de Republikeinen het enorme begrotingstekort zélf veroorzaakt hebben. De VS zijn op de weg terug, aldus de VP.
Dit soort getouwtrek over de economie zal de komende maanden, met de congresverkiezingen in het vooruitzicht, alleen maar toenemen. President Obama heeft onlangs nog gezegd zijn minister van Financiën meer tijd te willen geven.
quote:Obama denkt over verlaging belasting
WASHINGTON - President Barack Obama heeft maandag gezegd dat hij met zijn staf aanvullende maatregelen bespreekt om de economie van de Verenigde Staten te stimuleren, waaronder lagere belasting voor ondernemingen.
''Mijn medewerkers denken hard na over maatregelen die op korte termijn leiden tot groei en banen en ook nog eens goed zijn voor de concurrentiekracht van de Verenigde Staten op lange termijn'', aldus Obama in een toespraak.
Hij noemde ook een verlenging van een belastingverlaging voor burgers, die dit jaar zou aflopen en meer steun van de overheid voor het ontwikkelen van groene energie én meer geld voor infrastructuur. Obama beloofde dat hij de komende dagen en weken meer bijzonderheden bekend zal maken over de plannen.
Congresverkiezingen
Met congresverkiezingen in november in het vooruitzicht staat Obama onder druk. Maatregelen om de economie te stimuleren konden niet voorkomen dat de Verenigde Staten nu een hoge werkloosheid hebben.
Vrijdag worden nieuwe cijfers bekendgemaakt en gevreesd wordt dat het aantal werklozen in augustus zal zijn gestegen.
In Wall Street daalden de aandelenkoersen na de toespraak van de president.
Dat vind ik nu juist wel een goed idee.quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 06:55 schreef Q. het volgende:
Ik weet de oplossing, laten we de belastingen verlagen! Dat lost de tekorten vast op!
http://www.nu.nl/economie(...)aging-belasting.html
[..]
Waarom eigenlijk uberhaupt belasting heffen als je ook een drukpers hebt?quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 06:55 schreef Q. het volgende:
Ik weet de oplossing, laten we de belastingen verlagen! Dat lost de tekorten vast op!
http://www.nu.nl/economie(...)aging-belasting.html
[..]
Helemaal mee eens, maar die luxe heeft de Amerikaanse overheid niet. De Amerikaanse overheid heeft veel te veel uitgaven gedaan en doet veel te veel uitgaven, daar horen nu eenmaal belastinginkomsten bij omdat anders het spelletje in duigen valt. Je moet altijd eerst snijden aan de uitgavenkant en dan komt de inkomstenkant vanzelf.quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 07:05 schreef iamcj het volgende:
Dit geeft bedrijven de ruimte om te groeien, wat meer belastingsinkomsten genereert. Meer mensen aan het werk. Meer winst, meer vertrouwen.
Scherpe opmerking! Want dat zou wel 'ns meer en meer het gedrag van de Amerikaanse regering kunnen zijn.quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 08:28 schreef Perrin het volgende:
[..]
Waarom eigenlijk uberhaupt belasting heffen als je ook een drukpers hebt?
Volgens deze redenatie zou de Amerikaanse overheid eeuwig belastingen kunnen verlagen, want het levert altijd meer opquote:Op dinsdag 31 augustus 2010 07:05 schreef iamcj het volgende:
[..]
Dat vind ik nu juist wel een goed idee.
Dit geeft bedrijven de ruimte om te groeien, wat meer belastingsinkomsten genereert. Meer mensen aan het werk. Meer winst, meer vertrouwen.
Er zal wel ergens natuurlijk een optimum zitten. De VS wilt natuurlijk ook weer niet dat alle bedrijven zich daar gaan vestigen en er daardoor een negatieve werkeloosheid ontstaat waardoor er vervolgens voor de bedrijven een ongewenste loon spiraal ontstaat.quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 15:43 schreef pberends het volgende:
Volgens deze redenatie zou de Amerikaanse overheid eeuwig belastingen kunnen verlagen, want het levert altijd meer op![]()
.
Gelukkig, daar hebben we de vakbond weerquote:Van der Kolk hoopt dat consumenten die meer geld in de portemonnee hebben, ook meer gaan uitgeven. Hogere uitgaven zijn goed voor de economie.
Heel goed die hebben door hoe het werkt. Anti-cyclisch denkenquote:Op woensdag 1 september 2010 10:25 schreef pberends het volgende:
'FNV broedt op hoge looneis'
[..]
Gelukkig, daar hebben we de vakbond weer.
Zelfs in china komen lijken uit de kast.quote:'Chinese centrale bank-chef gevlucht' 30 08 10 - 22:02
Opmerkelijke geruchten maandag uit China en Hong Kong. De president van de Chinese centrale bank, Zhou Xiaochuan, zou het land ontvlucht zijn vanwege verliezen op Amerikaanse staatsobligaties van naar verluidt meer dan 400 miljard dollar.
“The rumors appear to have started following reports on Aug. 28 which cited Ming Pao, a Hong Kong-based news agency, saying that because of an approximately $430 billion loss on U.S. Treasury bonds, the Chinese government may punish some individuals within the PBC, including Zhou”, aldus de website Stratfor Global Intelligence. Ook Forbes en Zerohedge hebben het bericht opgepikt.
Geblokkeerd op zoekmachines
De geruchten zijn onbevestigd en Chinese staatsmedia geven nog geen signalen af dat de positie van Zhou in gevaar is. E.e.a. zou kunnen duiden op een machtsstrijd vooruitlopend op de leiderschapswissel in de Communistische Partij in 2012. Volgens diverse media wordt de naam Zhou momenteel geblokkeerd op Chinese zoekmachines. Zhou Xiaochuan zou politieke ambities hebben en er gaan al langer geruchten over conflicten met de partijleiding.
misschien issie short gegaan met geld van de staatquote:Op woensdag 1 september 2010 18:11 schreef pberends het volgende:
hoe kan hij nou verlies hebben geleden op US bonds, die staan onderhand op een alltimehigh.
Slaat inderdaad nergens opquote:Op woensdag 1 september 2010 19:11 schreef SeLang het volgende:
Ik geloof niets van dat verhaal. China heeft iets meer $800 miljard aan Treasuries en daar zou dan $400 miljard verlies op zijn geleden?
Of ze hebben met derivaten liggen klooien met als onderliggende waarde een veelvoud van Treasuries in portefeuille. Maar aangezien dat zero-sum is moet er ergens anders dus een groep mensen zijn met $400 miljard winst.
En de bron van 't gerucht is Stratforquote:Op woensdag 1 september 2010 19:11 schreef SeLang het volgende:
Ik geloof niets van dat verhaal. China heeft iets meer $800 miljard aan Treasuries en daar zou dan $400 miljard verlies op zijn geleden?
Of ze hebben met derivaten liggen klooien met als onderliggende waarde een veelvoud van Treasuries in portefeuille. Maar aangezien dat zero-sum is moet er ergens anders dus een groep mensen zijn met $400 miljard winst.
Het volledige rapport staat hier.quote:De Spaanse overheid staat voor een lastige keuze. Als het land blijft deelnemen aan de euro, zal het land ongeveer een decennium van economische malaise ervaren.
Als het nú uit de euro stapt, dan kan Spanje ergens in 2015 tot 2017 weer de vorige economische piek van 2008 bereiken. Dit stelt een recent uitgebracht onderzoeksrapport van het toonaangevende Capital Economics.
Enorme gevolgen
Capital Economics schrijft onafhankelijke economische analyses en levert dit voornamelijk aan institutionele beleggers. Ze hebben al een aardig trackrecord opgebouwd met hun voorspellingen.
Voor Griekenland is het inmiddels te laat om uit de euro te stappen. Dit zou tot een regelrecht faillissement van het land leiden gezien de hoge schulden. Mocht Spanje in de euro blijven, dan zal de schuldpositie oplopen tot 120% van het bruto binnenlands product. Dat zijn Griekse niveaus.
Het huidige bezuinigingsbeleid binnen de eurozone betekent voor Spanje vele jaren van deflatie, stagnatie en verder oplopende werkloosheid. De werkloosheid daar is al 20% en als dit percentage nog verder oploopt, kan dit leiden tot sociale onrust.
Toch stelt Capital Economics dat het onwaarschijnlijk is dat Spanje als eerste de euro zal verlaten, gezien de grote internationale druk die hiermee gepaard gaat. Mocht een kleinere economie de euro eerder verlaten dan zal Spanje vermoedelijk spoedig volgen.
Ook staat in het rapport staat een waarschuwing dat een euro-exit van Spanje enorme gevolgen kan hebben voor de Westerse financiële markten.
Het probleem van Spanje is vooral overconsumptie (handelstekort), dat los je niet op door uit de euro te stappen.quote:Op donderdag 2 september 2010 01:27 schreef Michelle.T het volgende:
[..]
Het volledige rapport staat hier.
Spending our way out of the crisis. Heeft ie nog niet door dat dat niet werkt?quote:Op maandag 6 september 2010 18:17 schreef pberends het volgende:
Obama: Meer werk door aanleg wegen
Obama.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |