Dat voorkom je niet met zo'n eisl. In het VK is het heel gebruikelijk dat kandidaten die niet in een kiesdistrict wonen daar toch als kandidaat gesteld worden. Dan verhuizen ze wel naar dat district als ze verkozen worden.quote:Op woensdag 25 augustus 2010 00:53 schreef Clan het volgende:
Ik vind het wel goed dat de kieslist ook een evenredige vertegenwoordiging moet zijn van alle regio's, dus niet dat meer dan 80 % van de PvdA lijst uit Amsterdam komt, dan weet je al waar het geld heengaat.
Dat gaat een hele spannende verkiezing worden. Dan gaan we gewoon zien of dit is wat "het volk" wil.quote:Op woensdag 25 augustus 2010 08:24 schreef Linkerrijtje het volgende:
Ik lach hier maar een beetje om. Ik weet dat het volgend jaar in ieder geval, Maart gaat worden.
Vrijheid van meningsuiting enzo. Of mag dat alleen als je de P|VV steuntquote:Het lijkt wel een klucht. Inmiddels is een 95-jarige CDA'er Piet de Jong ook uit het museum gehaald om zijn afkeer te uiten. In 1934 was het volgens hem allemaal veel beter. Grappig.
Wat doet de Pvda dan precies nu?quote:Het CDA laat zich door links en met name de PvdA uit elkaar spelen.
Dat vind jij toch geweldig, je bent immers bang van de Pvdaquote:Dezelfde PvdA die een kabinet heeft laten vallen
Hoe heeft de Pvda dat dan gedaan? En waarom heeft de Pvda dan geen 20 zetels verloren?quote:en voor de dramatische val van het CDA heeft gezorgd.
Leg uit.quote:Zoveel democratie kunnen de linkse media niet verdragen:
Moeilijk he die vrijheid van meningsuiting als het je niet uitkomtquote:op voorhand wordt het aankomende rechtse kabinet kapot geschreven met de PVV als joker ingezet
De PVV is gewoon een partij met verwerpelijke standpunten en een schandalige houding. Als iemand zijn stem daaraan geeft moet ie niet gaan janken dat anderen dat niet zo apprecieren..quote:Zo'n 1,5 miljoen kiezers van PVV herhaaldelijk beledigd en weggezet uit onze samenleving ipv er de discussie mee aan te gaan.
En dan zullen ze ook menenquote:Mocht Geert Wilders worden omgelegd, zullen diezelfde linkse media als eersten op de voorpagina koppen dat "dit nooit had mogen gebeuren".
Wat hadden ze moeten leren dan? Dit is zo'n domme oneliner. Lkker betuttelend richitng mensen die het niet me je eens zijn.quote:Niets geleerd en niet willen leren van de opkomst van Pim Fortuyn.
Er kleven (uiteraard) voors en tegens aan. Zou de toetsing worden uitgevoerd door de rechter zodra het voor zijn voorliggende zaak relevant is en dan alleen op die zaak betrekking hebben, dan zou omkoopbaarheid geen groter probleem moeten zijn dan nu al het geval is. In dat geval moeten rechters immers per zaak worden omgekocht. Het zou wel betekenen dat wetten die de toetsing niet doorstaan wel gewoon wet blijven, wat dan weer een nadeel is.quote:Op woensdag 25 augustus 2010 00:25 schreef maartena het volgende:
[..]
Nee. Lijkt me geen strak plan. De kracht van de 1e kamer is juist dat de toetsing van de wet niet door 1 (omkoopbaar) persoon gebeurd, maar door een indirect door het volk gekozen groep mensen, die alle lagen/partijen vertegenwoordigen middels de Provinciale Staten.
Het is alleen maar een kwestie van wat je ervoor in de plaats zou brengen. Qua omkoopbaarheid maakt het nogal uit of één rechter een wet beoordeeld, of dat het er bijvoorbeeld 15 zouden zijn.quote:De eerste kamer is een onlosmakelijk onderdeel van de Nederlandse democratie. Schaf het af, en je opent hiermee direct de mogelijkheid om wetten in te voeren - zoals bijvoorbeeld de Duitse Machtigingswet - zonder dat deze echt getoetst worden, of door 1 persoon die gemakkelijker te beïnvloeden is. Het is het tijdsverlies dubbel en dwars waard om de Eerste Kamer gehandhaafd te laten.
CDA: 20 zetelsquote:Op woensdag 25 augustus 2010 15:53 schreef Derfel het volgende:
Wat ik me elke keer afvraag als ik dit soort berichten lees over geen meerderheid, hoe was de getalsverhouding tijdens Balkenende I? Bij mijn weten zat de LPF ook niet in de Senaat, maar was er toen wel een meerderheid van CDA en VVD dan?
En alweer kan meneer de vrijheid van meningsuiting niet respecteren. Wie is hier nu hypocrietquote:Op woensdag 25 augustus 2010 15:30 schreef Linkerrijtje het volgende:
En nu snel alle fossielen uit het CDA de mond snoeren.
Je BeLEdUgT MiLjOenEn KieZuhS!!!1! WJi WoRduHH GEDeMOni|ESEEERTquote:De grote winnaar is en blijft Wilders en lieden die hem 'principieel' niet naast zich dulden zijn bijna allen hypocriet en dom bezig.
Doet me denken aan een aflevering van Blackadder.quote:Op woensdag 25 augustus 2010 07:38 schreef freako het volgende:
[..]
Dat voorkom je niet met zo'n eisl. In het VK is het heel gebruikelijk dat kandidaten die niet in een kiesdistrict wonen daar toch als kandidaat gesteld worden. Dan verhuizen ze wel naar dat district als ze verkozen worden.
In Nederland is dat dit jaar ook gebeurd. Er waren zoals wel vaker veel te veel kandidaat-Kamerleden uit Amsterdam. Kandidaat Jacques Monasch is toen naar Sneek verhuisd om als kandidaat uit Friesland op de lijst te komen.
Dat is ook 1 van de punten waar ik het niet eens mee ben bij D'66. Verder blijft het de partij die het dichtst bij mijn standpunten blijft.quote:Op woensdag 25 augustus 2010 00:41 schreef remlof het volgende:
Dat is ook precies wat me tegenstaat aan D66, die willen de overheid wat al te veel hervormen, hoe komen ze erbij de Eerste Kamer af te willen schaffen?
Waar dan?quote:Op woensdag 25 augustus 2010 16:33 schreef JoaC het volgende:
Ik lees dat de Nacht van Wiegel tot het vertrek van de Graaf heeft geleid
Nah. Het CDA heeft 8 jaar geregeerd, die zouden er geen enkel probleem mee hebben om een paar jaar in de oppositie te gaan.... Ze hoeven niet te regeren.quote:Op woensdag 25 augustus 2010 15:30 schreef Linkerrijtje het volgende:
De linkse CDA-regenten mogen praatjes hebben wat ze willen, maar het CDA zal wel MOETEN inbinden.
Als de grootste partij - in dit geval VVD - geen kabinet kan vormen, betekend dat niet automatisch nieuwe verkiezingen. Er zal dan eerst worden gekeken naar een kabinet geleid door de 2e partij, in dit geval de PvdA.quote:Immers, bij nieuwe verkiezingen zou er een veel grotere PVV uit de bus komen en een vrijwel even sterke VVD.
Een beetje zoals de grote winnaar van 2006 - de SP - op zij gezet werd? Of had je liever gezien dat zij met hun 25 zetels (een dikkere winst dan de PVV nu) in de regering zaten?quote:De grote winnaar is en blijft Wilders en lieden die hem 'principieel' niet naast zich dulden zijn bijna allen hypocriet en dom bezig.
Rechts heeft de afgelopen 40 jaar vaker geregeerd dan Links.quote:Hoog tijd dat in Nederland de bezem gaat door dit zwaar verlinkste Sinterklaasland.
quote:
quote:Op woensdag 25 augustus 2010 00:39 schreef Clan het volgende:
[..]
Idd, eerste kamer nooit afschaffen, bij de Nacht van Wiegel bleek het weer eens hoe belangrijk die was, Helaas hebben we daardoor hier in Nijmegen een 'niet gekozen' burgemeester Thom de Graaf welteverstaan.
Ontzettend. Ik wist dat historisch besef en kennis knudde was bij de jeugd van tegenwoordig maar dit is wel heel erg.quote:
De eerste kamer heeft weinig met democratie te maken. Het is opgericht in de tijd dat de Belgen nog bij Nederland hoorden en de Belgische adel ook nog een zegje in de politiek wilde doen.quote:Op dinsdag 24 augustus 2010 19:47 schreef remlof het volgende:
Pardon? De Eerste Kamer is juist bij uitstek het controlerende orgaan in onze democratie. Als je die niet serieus neemt geeft dat aan dat je zelf die democratie niet erg hoog hebt zitten.
Ik denk dat we op geen enkele manier het verschrikkelijk slechte systeem van de VS moeten willen afkijken. Voor je het weet gaan we hier ook goochelen met kiesmannen.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 16:26 schreef maartena het volgende:
Je zou de Senaat ook naar Amerikaans voorbeeld kunnen inrichten: Iedere provincie heeft 5 senatoren, ongeacht grootte en bevolking, dus in totaal 60, die direct gekozen worden door het volk. Dit kunnen mensen zijn die een partij vertegenwoordigen, of er voor kiezen als onafhankelijke in de Senaat plaats nemen.
Zo heeft de PVV ook nog eens een kans.
Als je ze direct gekozen laat worden kan dat ook gewoon op de manier van de TK.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 16:47 schreef Vader_Aardbei het volgende:
[..]
Ik denk dat we op geen enkele manier het verschrikkelijk slechte systeem van de VS moeten willen afkijken. Voor je het weet gaan we hier ook goochelen met kiesmannen.
De brief.quote:De Eerste Kamer waarschuwt informateur Opstelten dat hij onvoldoende rekening houdt met zijn opdracht om een kabinet te vormen dat kan rekenen op vruchtbare samenwerking met het héle parlement.
Die waarschuwing geeft een meerderheid van de Eerste Kamer in een brief aan Opstelten. De bij de formatie betrokken partijen, VVD, CDA en PVV, hebben alleen een meerderheid in de Tweede Kamer. De senaat kan daardoor alle wetsvoorstellen verwerpen, waaronder de begrotingsvoorstellen.
Op die van CDA en VVD na hebben alle senaatsfracties de brief ondertekend. De brief, waarin een gesprek met de informateur wordt voorgesteld, heeft initiatiefnemer D66 vandaag verstuurd.
De senatoren vragen zich af „of het niet verstandig zou zijn als u zich in uw onderzoek naar een vruchtbare samenwerking met de Staten-Generaal wat meer nadrukkelijk op de Eerste Kamer zelf zou richten”.
De 1e kamer is een controle-apparaat dat zich nu totaal ongeloofwaardig en overbodig maakt. Eigenlijk is het een organisatie die in het geheim beslissingen van de tweede kamer wil saboteren. Ik vind het zo langzamerhand een ongelofelijke bende worden. Talloze politici vallen wat mij betreft door de mand! Ik hoop dat dit het begin van het einde is voor een aantal gevestigde (linkse)partijen. Waar allerhande figuren en media zich al geroepen voelen om guerilla te voeren tegen een normaal verloop van een democratisch proces, voelt deze groep buiten hun taak zich geroepen om anti-democratische gevoelens aan te wakkeren. Deze saboteurs denken alleen maar aan het eigenbelang. Het Nederlands belang is voor hen daaraan ondergeschikt. In maart 2011 volgt de grote afrekening.quote:Op vrijdag 27 augustus 2010 13:38 schreef Jud1th het volgende:
Eerste Kamer waarschuwt informateur
[..]
De brief.
En maar goed ook, het is het middel om impulsieve wijzigingen te voorkomen.quote:Op vrijdag 27 augustus 2010 15:24 schreef Breekfast het volgende:
Opheffen gaat nooit gebeuren aangezien de eerste kamer dan zelf moet instemmen met hun eigen opheffing. Eerst met een normale meerderheid, daarna (met een nieuwe staten-generaal) met 2/3 meerderheid.
Never gonna happen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |