Als ik Stéphane Reynaud mag geloven, heb jij 2500 g bloem, 55 gram instant-gist, 5 koffielepels zout, 1 1/4 l water, 15 eetlepels olijfolie, 5 eetlepels suiker, 10 roma tomaten, en 1500 ml (ja, mililiter) geraspte kaas nodig. Maar ik heb het eerlijk gezegd nooit uitgeprobeerd.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 23:27 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
das de .nl ik heb .eu
hij mag die stomme bruiloften en christen dingen hebben van me.
meerdere ovens, en voor 30 man hoop ik met 15-20 grote pizza's te halen.
alleen geen idee hoeveel ik aan ingrediënten ik daar voor nodig heb.
gebruik nu bv. altijd mozzarella op de pizza's maar ben dat daar niet van plan.
Als dat christelijk is, ga ik vanaf nu elke zondag naar de kerkquote:[..]
das de .nl ik heb .eu
hij mag die stomme bruiloften en christen dingen hebben van me.
thanx heb ik iig een klein idee hoeveel.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 23:48 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Als ik Stéphane Reynaud mag geloven, heb jij 2500 g bloem, 55 gram instant-gist, 5 koffielepels zout, 1 1/4 l water, 15 eetlepels olijfolie, 5 eetlepels suiker, 10 roma tomaten, en 1500 ml (ja, mililiter) geraspte kaas nodig. Maar ik heb het eerlijk gezegd nooit uitgeprobeerd.
[..]
Als dat christelijk is, ga ik vanaf nu elke zondag naar de kerk
de bedoeling is ook om het deeg en de tomaat een dag van te voren te maken.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 23:57 schreef Dionysius85 het volgende:
Ik zou iets meer van alles nemen, 15-20 grote pizza's is toch minstens 300 gram aan deeg per stuk. Dat red je niet met dit lijstje.
Maar wil je zeker zijn dan moet je gewoon van tevoren even wat proberen. Desnoods maak je de saus al eerder, scheelt je dan weer. Het lijkt me zo dat je met het maken van 15-20 grote pizza's al genoeg werk hebt
300 gram deeg per pizza is ook wel veel denk ik, maar liever iets te veel dan te weinig.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 23:57 schreef Dionysius85 het volgende:
Ik zou iets meer van alles nemen, 15-20 grote pizza's is toch minstens 300 gram aan deeg per stuk. Dat red je niet met dit lijstje.
Maar wil je zeker zijn dan moet je gewoon van tevoren even wat proberen. Desnoods maak je de saus ook al eerder, scheelt je dan weer. Het lijkt me zo dat je met het maken van 15-20 grote pizza's al genoeg werk hebt
Pizzabroodjes zijn ook lekkerquote:Op vrijdag 27 augustus 2010 15:25 schreef Cherryblossom het volgende:
Mijn vader maakte vroeger thuis wel eens pizza op een witte boterham.
Dus; witte boterham, tomatensausje erop, allemaal groente in mootjes gehakt erop, kaas erop, in de oven
Geen échte pizza, maar wel lekker en makkelijk. Ik moet het eigenlijk gauw weer eens maken. Oh enne, ik herkende als klein meisje de groenten niet, doordat alles in blokjes gesneden was enzo, dus een goede manier om je kinderen eens andere groenten te laten eten(dus voor ik het kan maken moet ik eerst mn ouders eens vragen wat zij erop gooiden of gewoon zelf iets verzinnen)
Heb gister bij Over de Kook geleerd (Robert kranenborg) dat je zout niet zomaar moet vermenigvuldigen. Dit zou dan veel te veel zijn.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 23:48 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Als ik Stéphane Reynaud mag geloven, heb jij 2500 g bloem, 55 gram instant-gist, 5 koffielepels zout, 1 1/4 l water, 15 eetlepels olijfolie, 5 eetlepels suiker, 10 roma tomaten, en 1500 ml (ja, mililiter) geraspte kaas nodig. Maar ik heb het eerlijk gezegd nooit uitgeprobeerd.
[..]
Als dat christelijk is, ga ik vanaf nu elke zondag naar de kerk
Interessant, vertel!quote:Op woensdag 1 september 2010 21:26 schreef Ole het volgende:
[..]
Heb gister bij Over de Kook geleerd (Robert kranenborg) dat je zout niet zomaar moet vermenigvuldigen. Dit zou dan veel te veel zijn.
Hij zei dat het dan véél te zout wordt. Dus niet een recept van 4 naar 40 personen vertalen en dan maar 10x zoveel zout erin doen.quote:
Heb ik ook gezien ja Maar veel meer uitleg dan dat zat er niet bijquote:Op donderdag 2 september 2010 10:30 schreef Ole het volgende:
[..]
Hij zei dat het dan véél te zout wordt. Dus niet een recept van 4 naar 40 personen vertalen en dan maar 10x zoveel zout erin doen.
Precies weet ik het niet meer (hoe het dan wel moet)
Maar 50g zout klinkt sowieso als erg veel toch?
Ik zal eens kijken of ik er ergens iets over kan vinden, een misschien weten onze specialisten Piet en Robin er meer over?
ah gelukkig, ik ben niet de enigequote:Op donderdag 2 september 2010 10:31 schreef LieLie het volgende:
[..]
Heb ik ook gezien ja Maar veel meer uitleg dan dat zat er niet bij
Het ging bij ons gewoon goed, iigquote:Op donderdag 2 september 2010 13:16 schreef vanKampen het volgende:
Ik heb nog een steen van een steengrill set, kan ik die ook gebruiken om in de oven goed heet te maken en dan de pizza er bovenop te gooien?
Als de steen mooi glad is aan de bovenkant en een mooie dikte heeft waardoor hij de warmte goed vast houdt dan wil het prima. Ik gebruik gewoon een mooie granieten tegel van 3cm dik; perfect!quote:Op donderdag 2 september 2010 13:16 schreef vanKampen het volgende:
Vraagje, wellicht een domme:
Ik heb nog een steen van een steengrill set, kan ik die ook gebruiken om in de oven goed heet te maken en dan de pizza er bovenop te gooien?
Bevalt mij erg goed!quote:Op donderdag 2 september 2010 19:19 schreef Sarabi het volgende:
Is het slecht/goed/beter etc als je het deeg een dag van te voren maakt?
Ik zie hetquote:Op donderdag 2 september 2010 21:16 schreef LieLie het volgende:
[..]
Bevalt mij erg goed!
Het enige is dat het bij mij blijft rijzen in de koelkast, zie pagina 5 van dit topic
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |