abonnement Unibet Coolblue
pi_85753906
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 23:27 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

das de .nl ik heb .eu
hij mag die stomme bruiloften en christen dingen hebben van me.

meerdere ovens, en voor 30 man hoop ik met 15-20 grote pizza's te halen.

alleen geen idee hoeveel ik aan ingrediënten ik daar voor nodig heb.

gebruik nu bv. altijd mozzarella op de pizza's maar ben dat daar niet van plan.
Als ik Stéphane Reynaud mag geloven, heb jij 2500 g bloem, 55 gram instant-gist, 5 koffielepels zout, 1 1/4 l water, 15 eetlepels olijfolie, 5 eetlepels suiker, 10 roma tomaten, en 1500 ml (ja, mililiter) geraspte kaas nodig. Maar ik heb het eerlijk gezegd nooit uitgeprobeerd.


quote:
[..]
das de .nl ik heb .eu
hij mag die stomme bruiloften en christen dingen hebben van me.
Als dat christelijk is, ga ik vanaf nu elke zondag naar de kerk :9~
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  donderdag 26 augustus 2010 @ 23:57:13 #152
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85754286
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 23:48 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Als ik Stéphane Reynaud mag geloven, heb jij 2500 g bloem, 55 gram instant-gist, 5 koffielepels zout, 1 1/4 l water, 15 eetlepels olijfolie, 5 eetlepels suiker, 10 roma tomaten, en 1500 ml (ja, mililiter) geraspte kaas nodig. Maar ik heb het eerlijk gezegd nooit uitgeprobeerd.
[..]

Als dat christelijk is, ga ik vanaf nu elke zondag naar de kerk :9~
thanx heb ik iig een klein idee hoeveel.
nu eens uitrekenen hoeveel ik normaal ongeveer gebruik en dan een leuk gemiddelde plus 10% pakken.

ps. de .nl lijkt hier uit de lucht.

vroeger waren er veel topics te vinden met google waar hij op reageerde.
zelf doe ik meer modeshow fotografie en een beetje product
pi_85754288
Ik zou iets meer van alles nemen, 15-20 grote pizza's is toch minstens 300 gram aan deeg per stuk. Dat red je niet met dit lijstje.

Maar wil je zeker zijn dan moet je gewoon van tevoren even wat proberen. Desnoods maak je de saus ook al eerder, scheelt je dan weer. Het lijkt me zo dat je met het maken van 15-20 grote pizza's al genoeg werk hebt :Y
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
  vrijdag 27 augustus 2010 @ 00:00:42 #154
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85754419
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 23:57 schreef Dionysius85 het volgende:
Ik zou iets meer van alles nemen, 15-20 grote pizza's is toch minstens 300 gram aan deeg per stuk. Dat red je niet met dit lijstje.

Maar wil je zeker zijn dan moet je gewoon van tevoren even wat proberen. Desnoods maak je de saus al eerder, scheelt je dan weer. Het lijkt me zo dat je met het maken van 15-20 grote pizza's al genoeg werk hebt :Y
de bedoeling is ook om het deeg en de tomaat een dag van te voren te maken.

zelfde met vlees, die ram ik thuis even door de snijmachine.

en kaas ook geraspt mee nemen.

dan heb ik daar alleen het vormen van de pizza en de groente wat ik moet doen.
pi_85754697
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 23:57 schreef Dionysius85 het volgende:
Ik zou iets meer van alles nemen, 15-20 grote pizza's is toch minstens 300 gram aan deeg per stuk. Dat red je niet met dit lijstje.

Maar wil je zeker zijn dan moet je gewoon van tevoren even wat proberen. Desnoods maak je de saus ook al eerder, scheelt je dan weer. Het lijkt me zo dat je met het maken van 15-20 grote pizza's al genoeg werk hebt :Y
300 gram deeg per pizza is ook wel veel denk ik, maar liever iets te veel dan te weinig. :)

Zelf gebruik ik meestal 200 gram, en dan nog hou ik wel wat over :P
pi_85755469
Ik maak deeg voor vier pizza's van normaal formaat (zeker geen grote) met 500 gram bloem, 350 gram water en laten we zeggen 25 gram zout, gist, suiker en olijfolie. Dat geeft totaal een 875 gram deeg, delen door vier pizza's is ~ 220 gram per pizza. Voor een grote pizza is 300 gram volgens mij helemaal niet gek, kun je een beetje mooie korst maken ook nog.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85773701
Mijn vader maakte vroeger thuis wel eens pizza op een witte boterham.
Dus; witte boterham, tomatensausje erop, allemaal groente in mootjes gehakt erop, kaas erop, in de oven

Geen échte pizza, maar wel lekker en makkelijk. Ik moet het eigenlijk gauw weer eens maken. Oh enne, ik herkende als klein meisje de groenten niet, doordat alles in blokjes gesneden was enzo, dus een goede manier om je kinderen eens andere groenten te laten eten(dus voor ik het kan maken moet ik eerst mn ouders eens vragen wat zij erop gooiden of gewoon zelf iets verzinnen)
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2010 @ 16:57:34 #158
91830 MaximusTG
pi_85777030
Idd geen echte pizza, vast wel lekker. Wat je ook kunt doen, koop een turks brood (pide) bij de supermarkt. De meeste supermarkten verkopen dat wel tegenwoordig. Snij het brood middendoor, en ga verder zoals je je witte boterham wou beleggen!
pi_85905145
Tof topic dit. Ik ga denk ik zaterdag pizza bakken. Mijn zusje komt dan eten :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_85906102
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 15:25 schreef Cherryblossom het volgende:
Mijn vader maakte vroeger thuis wel eens pizza op een witte boterham.
Dus; witte boterham, tomatensausje erop, allemaal groente in mootjes gehakt erop, kaas erop, in de oven

Geen échte pizza, maar wel lekker en makkelijk. Ik moet het eigenlijk gauw weer eens maken. Oh enne, ik herkende als klein meisje de groenten niet, doordat alles in blokjes gesneden was enzo, dus een goede manier om je kinderen eens andere groenten te laten eten(dus voor ik het kan maken moet ik eerst mn ouders eens vragen wat zij erop gooiden of gewoon zelf iets verzinnen)
Pizzabroodjes zijn ook lekker :Y
Feauteaux
You make me sick, because I adore you so...
Ik besefte de ernst van mijn kater, toen de poes stampend de kamer binnen kwam.
pi_85946398
De Bestron Pizza Pan staat nu in het foldertje van Cook en Co.
E 69,95.
Dusssss weten jullie dat mocht je er een willen kopen.
Ik ga vanavond een Pizza die Mamma (al ontdooid) proberen.
  Moderator / Miss SHO woensdag 1 september 2010 @ 21:26:09 #162
22592 crew  Ole
pi_85964169
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 23:48 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Als ik Stéphane Reynaud mag geloven, heb jij 2500 g bloem, 55 gram instant-gist, 5 koffielepels zout, 1 1/4 l water, 15 eetlepels olijfolie, 5 eetlepels suiker, 10 roma tomaten, en 1500 ml (ja, mililiter) geraspte kaas nodig. Maar ik heb het eerlijk gezegd nooit uitgeprobeerd.
[..]

Als dat christelijk is, ga ik vanaf nu elke zondag naar de kerk :9~
Heb gister bij Over de Kook geleerd (Robert kranenborg) dat je zout niet zomaar moet vermenigvuldigen. Dit zou dan veel te veel zijn.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_85966231
quote:
Op woensdag 1 september 2010 21:26 schreef Ole het volgende:

[..]

Heb gister bij Over de Kook geleerd (Robert kranenborg) dat je zout niet zomaar moet vermenigvuldigen. Dit zou dan veel te veel zijn.
Interessant, vertel!
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  Moderator / Miss SHO donderdag 2 september 2010 @ 10:30:38 #164
22592 crew  Ole
pi_85978014
quote:
Op woensdag 1 september 2010 22:09 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Interessant, vertel!
Hij zei dat het dan véél te zout wordt. Dus niet een recept van 4 naar 40 personen vertalen en dan maar 10x zoveel zout erin doen.
Precies weet ik het niet meer (hoe het dan wel moet)
Maar 50g zout klinkt sowieso als erg veel toch?


Ik zal eens kijken of ik er ergens iets over kan vinden, een misschien weten onze specialisten Piet en Robin er meer over?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_85978043
quote:
Op donderdag 2 september 2010 10:30 schreef Ole het volgende:

[..]

Hij zei dat het dan véél te zout wordt. Dus niet een recept van 4 naar 40 personen vertalen en dan maar 10x zoveel zout erin doen.
Precies weet ik het niet meer (hoe het dan wel moet)
Maar 50g zout klinkt sowieso als erg veel toch?


Ik zal eens kijken of ik er ergens iets over kan vinden, een misschien weten onze specialisten Piet en Robin er meer over?
Heb ik ook gezien ja :Y Maar veel meer uitleg dan dat zat er niet bij :)
  Moderator / Miss SHO donderdag 2 september 2010 @ 10:33:03 #166
22592 crew  Ole
pi_85978075
quote:
Op donderdag 2 september 2010 10:31 schreef LieLie het volgende:

[..]

Heb ik ook gezien ja :Y Maar veel meer uitleg dan dat zat er niet bij :)
ah gelukkig, ik ben niet de enige ;)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_85982833
Vraagje, wellicht een domme:

Ik heb nog een steen van een steengrill set, kan ik die ook gebruiken om in de oven goed heet te maken en dan de pizza er bovenop te gooien?
"I'm talking about liquid. Rich enough to have your own jet. Rich enough not to waste time. Fifty, a hundred million dollars, buddy. A player. Or nothing" Gordon Gekko, Wallstreet
pi_85982879
ik denk 't wel :) :Y

oh, en wij gaan zondag weer pizza maken O+
Ja doei.
pi_85984259
quote:
Op donderdag 2 september 2010 13:16 schreef vanKampen het volgende:

Ik heb nog een steen van een steengrill set, kan ik die ook gebruiken om in de oven goed heet te maken en dan de pizza er bovenop te gooien?
Het ging bij ons gewoon goed, iig :Y
pi_85987519
quote:
Op donderdag 2 september 2010 13:16 schreef vanKampen het volgende:
Vraagje, wellicht een domme:

Ik heb nog een steen van een steengrill set, kan ik die ook gebruiken om in de oven goed heet te maken en dan de pizza er bovenop te gooien?
Als de steen mooi glad is aan de bovenkant en een mooie dikte heeft waardoor hij de warmte goed vast houdt dan wil het prima. Ik gebruik gewoon een mooie granieten tegel van 3cm dik; perfect!
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85994755
Is het slecht/goed/beter etc als je het deeg een dag van te voren maakt?
pi_85996912
zeker niet slechter.

Door het een dag/avond in de koelkast te leggen schijnt 't zelfs beter te worden en nog luchtiger te worden geloof ik :)
Ja doei.
pi_85999331
quote:
Op donderdag 2 september 2010 19:19 schreef Sarabi het volgende:
Is het slecht/goed/beter etc als je het deeg een dag van te voren maakt?
Bevalt mij erg goed!
Het enige is dat het bij mij blijft rijzen in de koelkast, zie pagina 5 van dit topic ;)
pi_85999401
quote:
Op donderdag 2 september 2010 21:16 schreef LieLie het volgende:

[..]

Bevalt mij erg goed!
Het enige is dat het bij mij blijft rijzen in de koelkast, zie pagina 5 van dit topic ;)
Ik zie het :D
Als ik zin heb dan ga ik het morgen al lekker maken *O*
pi_86001269
Laatste keer dat ik pizza heb gemaakt heb ik op donderdag deeg gemaakt en in de koelkast gelegd.
Zaterdag er pas uitgehaald en heb nog nooit zulk luchtig en smaakvol deeg gehad.
Het deeg rook bijna naar wijn :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')