abonnement Unibet Coolblue
pi_88016079
Gedroogde bieslook is ook niet echt een succes vind ik (sowieso niet in de tomatensaus, trouwens ;)).
pi_88017561
Dus de benodigde italiaanse kruiden kunnen prima gedroogd, behalve basilicum ;)
pi_88032415
Zo de eigen gemaakte pizza is bijna klaar

de bodem en de pizza saus wel uit de winkel ik heb er zelf rode paprika rode ui champignons en ham en mozzerella en pizza geraspe kaas op gedaan. Morgen dat ook nog een dag want er zitten 2 bodems in. En dan de volgende keer zelf deeg proberen te maken als ik wat meer tijd heb.
pi_88033245
ik ken zelf maar een kwart op

ik vries die andere bodem in en probeer morgen die andere helft nog op te warmen in de oven ik weet niet of dat smaakt maar ik probeer het wel. Hij is wel lekker.
pi_88063545
*O* *O* *O*

Pizza-oven + suddersaus:

pi_88075582
Edit: zonder de post die hier eerst boven stond is dit verhaal niet nuttig ;)

[ Bericht 27% gewijzigd door LieLie op 30-10-2010 17:14:30 ]
pi_88145229
Trouwens:

Donderdag de pizza-oven voor het eerst gebruikt.
Nog een beetje aftasten qua dikte van de bodem, temperatuur van de oven etc.
Maar ik vond dat de bodem (de rand dus eigenlijk) erg bleek bleef.

Iemand?

Het element bovenin gaat ook uit, als de oven op temperatuur is, maar dan wordt de bovenkant dus niet mooi gegrild. Dan moet ie volgens de gebruiksaanwijzing een tijdje open staan, tot het lampje gaat branden, maar dat duurde telkens wel erg lang.
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 17:54:07 #283
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88146279
quote:
1.gif Op woensdag 27 oktober 2010 18:32 schreef Riann het volgende:
Zo de eigen gemaakte pizza is bijna klaar

de bodem en de pizza saus wel uit de winkel ik heb er zelf rode paprika rode ui champignons en ham en mozzerella en pizza geraspe kaas op gedaan. Morgen dat ook nog een dag want er zitten 2 bodems in. En dan de volgende keer zelf deeg proberen te maken als ik wat meer tijd heb.
Had je dan niet net zo goed een basisdiepvriespizza kunnen halen en die verder kunnen beleggen?
pi_88151492
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 17:16 schreef LieLie het volgende:
Trouwens:

Donderdag de pizza-oven voor het eerst gebruikt.
Nog een beetje aftasten qua dikte van de bodem, temperatuur van de oven etc.
Maar ik vond dat de bodem (de rand dus eigenlijk) erg bleek bleef.

Iemand?

Het element bovenin gaat ook uit, als de oven op temperatuur is, maar dan wordt de bovenkant dus niet mooi gegrild. Dan moet ie volgens de gebruiksaanwijzing een tijdje open staan, tot het lampje gaat branden, maar dat duurde telkens wel erg lang.
Ja. Dat heb ik een paar posts terug toch beschreven? Terpentin07 stelde de vraag al.
pi_88151509
Ik heb nu voor de 3e keer het recept van de 1e post in dit topic gebruikt om deeg te maken, maar telkens moet ik vrij veel bloem toevoegen om het deeg hanteerbaar te maken. Als ik dit niet doe is het deeg enorm plakkerig. Kloppen de verhoudingen bij jullie wel?
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_88151606
Ik doe 250ml water op 400gram bloem. Een heel klein beetje meer water maakt het véél plakkeriger.
pi_88153183
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 20:33 schreef Yvesss het volgende:

[..]




Ja. Dat heb ik een paar posts terug toch beschreven? Terpentin07 stelde de vraag al.
Zie het nu ja, zal die tactiek de volgende keer eens testen ;)
pi_88153213
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 20:33 schreef Drossie het volgende:
Ik heb nu voor de 3e keer het recept van de 1e post in dit topic gebruikt om deeg te maken, maar telkens moet ik vrij veel bloem toevoegen om het deeg hanteerbaar te maken. Als ik dit niet doe is het deeg enorm plakkerig. Kloppen de verhoudingen bij jullie wel?
Ik gebruik ook iets minder water. 350 ml op 500 gr bloem ongeveer. Het is wel vrij plakkerig, maar als je lang kneed wordt het vanzelf soepel :)
pi_88153912
Ik heb nu voor het eerst biergist gebruikt en wat mij opvalt is dat het deeg itt dr oetker gist heel weinig rijst. Ben benieuwd hoe de smaak zal zijn. Heb deze keer ook geen olie gebruikt en meer (zee)zout. De saus heb ik naar het recept van Jamie Oliver gekookt. Weinig ingrediënten maar smaakte al goed.
pi_88153970
Ergens wel respect voor de mensen die de moeite nemen om zelf een pizza te maken en op die manier kun je ook nooit zeuren dat er ingredienten inzitten die je minder vindt, maar zelf ben ik er echt te lui voor. Letterlijk nog nooit overwogen.
Volstaat het niet te zien dat een tuin mooi is zonder ook te moeten geloven dat er ook nog feeën in wonen?
pi_88155464
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 21:46 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb nu voor het eerst biergist gebruikt en wat mij opvalt is dat het deeg itt dr oetker gist heel weinig rijst. Ben benieuwd hoe de smaak zal zijn. Heb deze keer ook geen olie gebruikt en meer (zee)zout. De saus heb ik naar het recept van Jamie Oliver gekookt. Weinig ingrediënten maar smaakte al goed.
Dat was mijn eerst ervaring met biergist ook. De tweede daarentegen niet. De mate van rijzing fluctueert altijd wel een beetje. Soms is alles precies goed, dan rijst het waar je bij staat, zo de bak uit. Maar dat die biergist anders is, dat klopt. Veel specifieker. Probeer maar eens bier te brouwen met bakkersgist. Waar ik een beetje mee zit, moet je nu warm rijzen of koud? In bier worden deze gisten vaak warm gebruikt, zelfs voor pilsener. Ik heb een intermediate, eerst warm rijzen, daarna nog 24 uur in de koelkast.
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 22:41:40 #292
312608 Nectar
Ain't that sweet
pi_88155830
quote:
1.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 20:36 schreef Yvesss het volgende:
Ik doe 250ml water op 400gram bloem. Een heel klein beetje meer water maakt het véél plakkeriger.
Inderdaad.
pi_88156411
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 22:30 schreef Yvesss het volgende:

[..]



Dat was mijn eerst ervaring met biergist ook. De tweede daarentegen niet. De mate van rijzing fluctueert altijd wel een beetje. Soms is alles precies goed, dan rijst het waar je bij staat, zo de bak uit. Maar dat die biergist anders is, dat klopt. Veel specifieker. Probeer maar eens bier te brouwen met bakkersgist. Waar ik een beetje mee zit, moet je nu warm rijzen of koud? In bier worden deze gisten vaak warm gebruikt, zelfs voor pilsener. Ik heb een intermediate, eerst warm rijzen, daarna nog 24 uur in de koelkast.
Hoeveel gist gebruik jij voor het deeg? Ik heb nu een pakje (7gr) genomen voor ca 600gr bloem. De volgende keer doe ik misschien zelfs maar 1 pakje voor 1000gr. Volgens het neapolitanische recept zou je maar 3gr biergist op 1800gr gram moeten gebruiken. Maar daar weet ik niet of het om verse of droge biergist gaat. Volgende wat ik ook ga bestellen is caputo bloem en san marzano tomaten. Ben benieuwd of je daar echt een verschil mee proeft. :)

Een tijdje terug ook een heerlijke bolognese pizza gegeten. de saus deed ik pas erop toen de pizza klaar was. Hierdoor was het niet zo een natte bende en de kaas was mooi gesmolten.
pi_88157030
Ik heb één zo'n zakje biergist op 800 gram bloem gebruikt, en in de koelkast laten rijzen, en het rees de kom uit ;)
pi_88157142
Nou, zoveel weet ik er ook weer niet van, kan alleen uit eigen ervaring putten. Het gaat iig om droge gist, levende gist is iets zwaarder. Zit in die grote dobbelsteentjes. Ik heb ook zakjes gist van de welkoop, daar zit 10 gram in. Bedoeld op 500 gram meel. Misschien zit er een bepaalde overhead factor in, ik weet het niet. Wat ik hiervoor al zei, de ene keer start je deeg veel beter dan de andere keer. Ik spreek voor mezelf, die keer dat het deeg niet lekker start, loop ik waarschijnlijk te prutsen. Het zou goed kunnen dat je met zo'n zakje meer deeg kunt aanjagen. Wat ik nu wel doe, is dat ik de instant gist niet meer oplos in lauw water. Gewoon rechtstreeks in het droge meel goed verdelen. Droge gist in het water geeft, hoe hard je ook roert, toch altijd klontjes drijvende gist. Nu doe ik alleen zout in het water, goed oplossen want zoutkristallen vinden de gisten niet leuk, en evt. een suikerklontje als voeding voor de gist. Gewoon een beetje doorprutsen. Ik gebruik nooit meer dan 400 gram droge bloem, daar haal ik exact 4 pizza's uit voor de Bestron/Ferrari, af en toe zou ik zelfs een wat kleinere bodem wensen. Bovendien heb ik niet een bak waarin meer bloem kan die ook nog in de koelkast moet passen zonder kleine verbouwing.
  woensdag 3 november 2010 @ 00:01:57 #296
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_88272822
hier smaken de pizza's ondertussen erg goed, maar. (tja altijd een maar)
de bodem is krokant. (niet verbrand maar een punt is dus goed op te pakken zonder dat hij naar beneden valt. en niet uitgedroogd. ) maar voor mijn gevoel mag de rand van de pizza een stuk krokanter. is wel gaar, maar niet zo krokant als dat ik hem wil hebben.

deeg verhouding die ik gebruik is 500bloem, 7g gist, 13 g zout, 13g olie 350ml water. en soms een theelepel suiker. (rand van de pizza is een ruime max 1,5cm dik) na het bakken van de pizza.

is er iets in de verhoudingen wat niet lekker is of kan het komen door het soort bloem wat ik gebruik.

probleem had ik voor mijn gevoel niet toen ik met een roller al de lucht uit de bodem duwde maar wel sinds ik handmatig van een bol een mooie bodem maak.
pi_88277194
Je zou een deel van het bloem met harde tarwe of griesmeel kunnen vervangen.
pi_88405496
Ooee ik heb een pizzasteen <3
ik krijg 'm pas op 5 december maar dat maakt niet uit :D
pi_88425660


Die lag gisteren in mijn oven.
Hij smaakte erg goed. Maar het deeg was te dik....

Normaal gebruik ik veel dunnere bodems. Maar die rijzen niet. Dus ditkeer iets dikker gebruikt en verse gist gebruikt.
bodem was nu 1,5-2cm dik geworden....
Aan de zijkanten was hij erg gerezen waardoor alle toppings naar het midden afgleden en het daar dus kleddernat was.

Owja en deze laatst gemaakt:

Focaccia!
pi_88450729
wow, die kwam idd goed omhoog!

Weten jullie hoe 't zit met gist? Ik kan wel grootverpakkingen halen, maar neem wel aan dat 't luchtdicht bewaard moet worden? Heb nu elke keer die kleine zakjes, maar ben ze eigenlijk wel zat -O-
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')