Bedankt voor je tips, erug vriendelijk , maarja het is wel een kwestie van smaak hè, zoals je al zei.quote:Op zondag 17 oktober 2010 09:31 schreef motorbloempje het volgende:
tips:
• minder deeg voor 1 pizza en vééééél dunner uitrollen
• Ook zou ik het rooster niet gebruiken... gewoon pizza's een voor een bakken
• Plaat meeverwarmen in de oven en pas als die op toptemperatuur is plaat eruit en dán pas de pizza erop leggen... koude plaat in de oven is niet echt goed m.i. Je kunt de bodem wel alvast op bakpapier leggen natuurlijk
• Voorbakken, even 3 minuten op 170 graden ofzo de pizzabodems voorbakken
(en minder beleggen.. jemig, wat zit er veel op, maar da's persoonlijk )
haha, smaken verschillen, ik vond het echt wel lekker. Het was wel het plan om zelf het deeg te gaan maken, maar de AH had die tipo 00 niet, dus dan maar dit, want anders duurde het te lang.quote:Op zondag 17 oktober 2010 10:08 schreef motorbloempje het volgende:
oh, dat koopmansspul dat zat een keer in een kerstpakket..wel gebruikt, nooit meer, wat een bagger vond ik dat zeg
srsly, probeer het eens met de aanwijzingen uit de OP en vergelijk het met wat je gisteren gegeten hebt
quote:receptje?Op zondag 24 oktober 2010 22:44 schreef minilot het volgende:
Ik vermoed iets met sjalotten en cantharellen en zelfgemaakte roomkaas.
quote:O, weet ik nog niet precies hoor.. Ik denk cantharellen en fijngesneden sjalotten in boter en peper, zout en wat knoflook een poosje bakken en dan op een pizza met roomkaas scheppen. Of bedoelde je een recept voor de kaas? Simpel, genoeg tutorials te vinden (zoals deze: http://chickensintheroad.com/cooking/homemade-cream-cheese-so-easy-a-child-could-make-it/ )
quote:gaaf, ga ik een keer proberen! En dan doe je dat er op in plaats van tomatensaus en dan 'gewoon' in de oven?Op zondag 24 oktober 2010 23:14 schreef minilot het volgende:
[..]
O, weet ik nog niet precies hoor.. Ik denk cantharellen en fijngesneden sjalotten in boter en peper, zout en wat knoflook een poosje bakken en dan op een pizza met roomkaas scheppen. Of bedoelde je een recept voor de kaas? Simpel, genoeg tutorials te vinden (zoals deze: http://chickensintheroad.com/cooking/homemade-cream-cheese-so-easy-a-child-could-make-it/ )
quote:Oh, die pizza met pepers en jalapeños! Ziet er echt heerlijk uit. Ook maar eens proberen.Op zondag 24 oktober 2010 22:35 schreef motorbloempje het volgende:
en foto's!
[ afbeelding ]
Pizza met kastanjechampignons, mozarella, grana padano, rode ui en basilicum
[ afbeelding ]
Pizza met gorgonzola, spinazie en rode ui
[ afbeelding ]
Pizza 'picante' met rode pepers (met zaadlijsten), jalapenos, rode paprika, mozarella en grana padano
quote:Heb je een receptje van de saus? Ik wil de volgende keer ook zelf saus gaan maken ipv gewoon tomatenpuree uit een blikjeOp zondag 24 oktober 2010 22:47 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
receptje?
Heb vanmiddag deze pan gemaakt (nou ja, de inhoud )
[ afbeelding ]
Heb daar nu saus voor 3 pizza's en daarna nog 6 zakjes gemaakt: 5 voor 2 pizza's en 1 voor 1 pizza kan voorlopig vooruit, maar wil ook wel 's wat anders proberen dan tomatensaus
quote:Omdat niet iedereen de ruimte heeft om verse kruiden te laten groeien en het zo zonde is om een hele bos bij de supermarkt te kopen waar je vervolgens een groot deel niet van gebruikt?Op woensdag 27 oktober 2010 09:58 schreef BasssB het volgende:
Waarom worden er hier zoveel gedroogde kruiden gebruikt? Wat is er mis met verse? Als je toch de moeite neemt om ambachtelijke pizza's te bakken.......
quote:Oh, ik heb zelf de ruimte wel, maar hier gaan ze binnen altijd doodOp woensdag 27 oktober 2010 10:19 schreef minilot het volgende:
Tip: mijn kleine dorp heeft twee Turkse supermarktjes - grote bossen verse kruiden voor vijfenzeventig cent. Ook de Lidl en de markt, voor goedkope kruiden in een pot. Als je geluk hebt en een klein stukje plaats op een vensterbank dan lukt dat ook.
quote:Rozemarijn, tijm en oregano zijn in gedroogde vorm ook behoorlijk aromatisch, anders. Alleen die gedroogde basilicum is een beetje een misser, vind ik.Op woensdag 27 oktober 2010 09:58 schreef BasssB het volgende:
Waarom worden er hier zoveel gedroogde kruiden gebruikt? Wat is er mis met verse? Als je toch de moeite neemt om ambachtelijke pizza's te bakken.......
quote:Je hebt gelijk! Ik had het ook eigenlijk vooral over basilicum. En peterselie ook trouwens, dat heeft in gedroogde vorm écht geen zin.Op woensdag 27 oktober 2010 10:55 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Rozemarijn, tijm en oregano zijn in gedroogde vorm ook behoorlijk aromatisch, anders. Alleen die gedroogde basilicum is een beetje een misser, vind ik.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |