Ik ben TS en probeer dit topic een beetje ordelijk te houden, daarom bedankt voor het respect. Ik wil dan ook een topic op de manier zoals hier in TRU een topic behoort te zijn, oftewel zonder al te veel conclusies ervaringen uitwisselen over een onderwerp waar sowieso niet al te veel over bekend is.quote:Op donderdag 22 juli 2010 21:38 schreef JoepiePoepie het volgende:
Wat een raar topic wil je dan! Jij mag hier van alles roepen, maar anderen mogen er niet op reageren. Anderen mogen alleen maar een mening hieruit kiezen:
Poe poe, wat doe je weer uit de hoogte zegquote:Op donderdag 22 juli 2010 22:33 schreef mediaconsument het volgende:
Ik ben TS en probeer dit topic een beetje ordelijk te houden, oftewel bedankt voor het respect. Ik wil daarom ook een topic op de manier zoals hier in TRU een topic behoort te zijn, oftewel zonder al te veel conclusies ervaringen uitwisselen over een onderwerp waar sowieso niet veel van bekend is.
Om deze reden heb ik dan ook geen zin in een stel kleuters die hier mensen lastig gaan vallen met onnodige conclusies, daar er over dit onderwerp simpelweg weinig conclusies bestaan. Daarvoor heb ik je overigens al eerder doorverwezen naar lifestyle of andere fora waar dergelijke conclusies wel worden gewaardeerd.
Is dat zo, waarom moeten alternatieve methode's in dubbelblinde testen dan een successcore hebben die een placobo overstijgt, in het geval van alternatieve methoden moeten ze dan een succesrate boven de 50% hebben.quote:Op woensdag 21 juli 2010 20:39 schreef Granduppaaaaah het volgende:
Mja maar placebo's hebben enkel effect op mechanismen waar het brein ook vat op heeft, het geeft vertrouwen in dat de ziekte voorbij gaat en verbeterd de omgang met de ziekte.
Waardoor ontstaat stress?quote:Op vrijdag 23 juli 2010 13:31 schreef SpecialK het volgende:
Ik geloof dat hoofdingredient van het placebo effect is dat je hersenen minder stresshormonen afgeven aan je lichaam. Stresshormonen maken je gevoeliger voor pijntjes en werken bovendien remmend op het natuurlijke genezingsproces.
De "dmv" is een beetje raar, de essentie van een placebo is juist dat 't geen werkzame bestanddelen heeft, dus dat de genezing er ook niet aan toegeschreven kan wordenquote:Op woensdag 21 juli 2010 19:45 schreef mediaconsument het volgende:
Stel, iemand is ziek en deze persoon geneest dmv. een placebo medicijn. Wat is dan de reden dat deze persoon geneest?
Logisch beredeneerd zouden er dan namelijk 2 mogelijkheden zijn:
- De ziekte heeft nooit bestaan binnen het lichaam van hem/haar.
- De wilskracht en dus het positief denken heeft de ziekte overwonnen.
- Werkomgevingquote:
Had ik al gezegd:quote:Op vrijdag 23 juli 2010 13:48 schreef _Led_ het volgende:
Je mist dus op zijn minst 1 optie :
- de ziekte zou net zo goed overwonnen zijn zonder 't placebo.
Maar die mogelijkheid mocht ik niet noemen. Je mag alleen maar kiezen uit de mogelijkheden die mediaconsument geeft en geen discussies graagquote:Op donderdag 22 juli 2010 16:04 schreef JoepiePoepie het volgende:
Mogelijkheid 3:
- De ziekte is gewoon genezen, omdat die ziekte ook genezen zou zijn zonder placebo.
Daarover heb ik al aangegeven dat je dat niet kunt concluderen zonder eerst vast te stellen in welke gevallen de placebo gebruikt en of dus bijvoorbeeld voor een bepaalde ziekte niemand een normaal medicijn krijgt, oftewel altijd een placebo.quote:Op vrijdag 23 juli 2010 13:48 schreef _Led_ het volgende:
[..]
De "dmv" is een beetje raar, de essentie van een placebo is juist dat 't geen werkzame bestanddelen heeft, dus dat de genezing er ook niet aan toegeschreven kan worden
Je mist dus op zijn minst 1 optie :
- de ziekte zou net zo goed overwonnen zijn zonder 't placebo.
placebo's worden niet vrijwillig ingezet, ze worden meestal dubbel blind ingezet samen met een echt medicijn, het verschil tussen placebo groep en medicijn groep geeft de therapeutische window aan omdat natuurlijk ook onder de mensen die wel het medicijn krijgen een "placebo" effect kan zittenquote:Op vrijdag 23 juli 2010 14:06 schreef mediaconsument het volgende:
[..]
Daarover heb ik al aangegeven dat je dat niet kunt concluderen zonder eerst vast te stellen in welke gevallen de placebo gebruikt en of dus bijvoorbeeld voor een bepaalde ziekte niemand een normaal medicijn krijgt, oftewel altijd een placebo.
Op het moment dat dit vooraf bepaald was, zou deze mogelijkheid daar zijn. Echter zitten we niet in een medisch wetenschappelijk forum, dus kunnen we daar eigenlijk vrij weinig over zeggen. Op het moment dat een placebo willekeurig ingezet word om een bepaalde ziekte te overwinnen, dan moet je ook gaan kijken naar de ernst van het ziektebeeld, om daarna ook nog eens de invloed van de geest op het lichaam vast te stellen. Dat de geest invloed heeft op het lichaam lijkt mij daarom ook duidelijk.
Omdat ik er mee bekend ben dat het lastig is om hierover cijfers te verkrijgen en ik dit topic een filosofische insteek wil geven, doe ik dit op deze manier. Zoals al eerder gezegd sta je vrij om in Lifestyle meer te weten te komen over de placebo an sich.
Dit soort reacties geven mij daarom ook veel vertrouwen dat de geest tot meer in staat is dan alleen het aansturen van het lichaam als in de zin van het woord. Placebo is om deze reden een erg goede manier om de wilskracht die hiervoor nodig is te ondersteunen waardoor bv. de stress wegvalt die het ons immuunsysteem lastig maakt om de ziekte te genezen.quote:Op vrijdag 23 juli 2010 13:27 schreef mousy31 het volgende:
Iets uit mn eigen ervaring ik was altijd vrij negatief ingesteld, heeft met mn opvoeding te maken, k was altijd ziek, van overspannen tot echt geestelijk ziek zijn en t leven niet meer te zien zitten.
Ik ben 3 jaar geleden mn droomvent tegen gekomen, we zijn inmiddels getrouwd hij is zeer positief ingesteld , daardoor ben ik ook veranderd ik denk positiever en ben minder ziek en gelukkiger.
Echt gedachten zijn krachten en je kan met negativiteit jezelf dus behoorlijk ziek maken. Ook ligt het aan de omgeving(en mensen waar je mee om gaat) waarin je verblijft. Dus ik denk wel degelijk dat positiviteit je kan gebezen!
Daarom zitten we hier in TRU en niet in een wetenschappelijk forum ofzo. In dergelijke fora zou je over die 3de mogelijkheid gaan discussiëren om op die manier aan cijfers te komen waarna je met conclusies kunt gaan komen over de wilskracht mbt. placebo. Dat is echter niet de insteek van TRU en zoals eerder gezegd de reden van dit topic binnen dit forum.quote:Op vrijdag 23 juli 2010 14:08 schreef _Led_ het volgende:
Aha, dus daarom zeg jij dat er maar 2 opties zijn terwijl er natuurlijk meer zijn, en dan moet iedereen kiezen uit 1 van die 2 ook al hebben ze eigenlijk een andere mening.
Interessant feitje daarbij is dat het vatbaar zijn voor het placebo effect afhankelijk lijkt te zijn van genetische aanleg.quote:Op vrijdag 23 juli 2010 14:11 schreef Re het volgende:
[..]
placebo's worden niet vrijwillig ingezet, ze worden meestal dubbel blind ingezet samen met een echt medicijn, het verschil tussen placebo groep en medicijn groep geeft de therapeutische window aan omdat natuurlijk ook onder de mensen die wel het medicijn krijgen een "placebo" effect kan zitten
En je vindt het zelf niet vreemd om te zeggen "er zijn maar 2 mogelijkheden" terwijl je weet dat er meer zijn ?quote:Op vrijdag 23 juli 2010 14:13 schreef mediaconsument het volgende:
[..]
Daarom zitten we hier in TRU en niet in een wetenschappelijk forum ofzo. In dergelijke fora zou je over die 3de mogelijkheid gaan discussiëren om op die manier aan cijfers te komen waarna je met conclusies kunt gaan komen over de wilskracht mbt. placebo. Dat is echter niet de insteek van TRU en zoals eerder gezegd de reden van dit topic binnen dit forum.
quote:Players control a tiny robot who travels through the human body to destroy harmful cancer cells. Along the way, she breaks down complex medical terminology and explains what's going on when the body undergoes treatment like chemotherapy.
By making cancer a visible foe, Re-Mission gives kids a different mental view of who their enemy is, said Dr. Steve Cole, vice president of research at HopeLab. That's something that teenagers around the world can benefit from.
Video games like Re-Mission transcend national boundaries and cultures, he told CNN. "Everybody wants to beat death."
Re-Mission has been distributed to 81 countries, and patients anywhere in the world can download it for free online.
According to Cole, providing an opportunity to experience the positive emotions that come from treatment can change the behavior of young patients and can make a real difference in their health.
Ja, maar nee.quote:Op woensdag 21 juli 2010 19:48 schreef mazaru het volgende:
Onderschat de kracht van de geest niet. Helaas is dat niet iets dat wetenschappelijk bewezen kan worden.
quote:Op woensdag 21 juli 2010 19:48 schreef mazaru het volgende:
Helaas is dat niet iets dat wetenschappelijk bewezen kan worden. Vandaar dat het ook vaak wordt afgedaan als onzin.
Je hebt stress en je hebt stress, maar laten we het even op psychische stress houden.quote:Op zondag 25 juli 2010 01:11 schreef Dlocks het volgende:
Stress kan zorgen voor veel verschillende lichamelijke klachten. Is stress dan een geestelijke aandoening (ofwel zit het in je hoofd) of een lichamelijke aandoening?
Ik denk dat stress een probleem is wat in je hoofd begint en dat stress vervolgens lichamelijk klachten kan veroorzaken.
Als je middels stress je lichaam ziek kunt maken dan is het niet onwaarschijnlijk dat het tegenovergestelde ook mogelijk is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |