abonnement Unibet Coolblue
pi_86177967
Hier wel.

en MMach: wat vinden de buren van de klus met hoofdletters?
pi_86178646
hoera, de boog is weg.
  dinsdag 7 september 2010 @ 20:55:16 #128
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_86179723
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 20:37 schreef Archont het volgende:
hoera, de boog is weg.
Waarom moest die weg?
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_86181022
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 20:55 schreef Dagoduck het volgende:

[..]

Waarom moest die weg?
zat in de achtergevel die niet goed meer was (of toch weer wel). Moest ook weg volgens veel fokkers ivm lelijkheid :P
“With or without religion you’d have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, it takes religion.”Steven Weinberg
pi_86182923
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 21:19 schreef Zuigstengel het volgende:

[..]

zat in de achtergevel die niet goed meer was (of toch weer wel). Moest ook weg volgens veel fokkers ivm lelijkheid :P
lelijkheid idd
  woensdag 8 september 2010 @ 11:42:10 #131
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_86198431
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 20:25 schreef AnneX het volgende:
Hier wel.

en MMach: wat vinden de buren van de klus met hoofdletters?
De buren zijn echt superondersteunend :) Het huis aan de ene kant (rechts op de luchtfoto in de OP) staat leeg en zou binnenkort door de eigenaars ook worden gerenoveerd. Die zeiden:' naar onze kant moet je niet teveel kijken als je van ons dak ook wat moet afbreken om beter te kunnen werken, of als de schouw weg moet ofzo'. De buren aan de andere kant (een wat oudere dame) komt elke dag vol verbazing kijken. Zeer coulant type trouwens. Zo mogen we ons plat dak recht maken, ook al staat een stuk van die muur in een boog (zie foto's). Terwijl dat dus nogal zal uitsteken boven haar grond. Als daar later een dakterras op zou komen en we in principe dus rechtstreeks op haar terras zouden kunnen kijken, dan heeft ze ook daar geen problemen mee. Ze komt zelfs regelmatig een taartje en een koffietje brengen enzo :)
Voor de rest zijn er niet echt buren of omwondenden, dus niemand die er verder last van heeft. Ik doe trouwens wel de moeite om de zijgevels enzo af te dekken zodat ze er geen schade van hebben natuurlijk.

Wat iets 'pijnlijker' is, is dat er af en toe ook eens een ex-eigenaar komt kijken naar de werken, die dan de tranen in haar ogen krijgt omdat haar ouderlijke huis onherkenbaar is geworden. Nog steeds een zeer goede band met de vorige eigenaars. Zij gaan zelfs die bomen komen wegdoen die moesten verwijderd worden door ons :)

En die achtergevel moest weg omdat de staat bedenkelijk was. Er zat een knik in de achtergevel, er stond een steunbeer tegen en de stenen aan de binnenkant zagen er los uit. Als je die gevel dus extra zou gaan belasten door er nog een zware betonnen balk op te gaan gieten + zijwaartse belasting van een spantendak, dan kon die dus doorknikken.
Maar bij nader inzien is die muur dus behoorlijk stevig en is die steunbeer niet normaal sterk.
En supermooi was die boog ook niet, maar we wouden toch nog iets van het originele huis behouden. 3 maanden later zitten we dus aan het punt dat het enige authentieke element de voorgevel zal zijn.
pi_86200453
wel fijn zulke buren. ik zal het in ieder geval niet zo fijn vinden als het helemaal open ligt op het dak. Helemaal niet met die regen van nu hier :)

Ik zou trouwens nooit boven iemand anders z'n erfscheiding gaan bouwen. Je hebt nu mondeling toezegging dat het haar niet boeit, maar straks komen haar kinderen en die willen dat (logisch) niet.
  woensdag 8 september 2010 @ 13:51:09 #133
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_86202770
quote:
Op woensdag 8 september 2010 12:42 schreef _VoiD_ het volgende:
wel fijn zulke buren. ik zal het in ieder geval niet zo fijn vinden als het helemaal open ligt op het dak. Helemaal niet met die regen van nu hier :)

Ik zou trouwens nooit boven iemand anders z'n erfscheiding gaan bouwen. Je hebt nu mondeling toezegging dat het haar niet boeit, maar straks komen haar kinderen en die willen dat (logisch) niet.
Hier is de hele huizenblok van 3 huizen+tuinen totaal anders ingedeeld door de eigenaars zelf. Pakweg 20 jaar geleden zag het er helemaal anders uit. (dan kwam een stuk van onze achtergevel gewoon uit in de tuin van de buren bv :P). Hier is dus ongeveer alles via onderlinge afspraken geregeld, tot perceelgrenzen en straatuitritten toe. 10 jaar wachten en die onderlinge afspraak (zelfs mondeling) is wettig. Niet te vergelijken met een drukke stad, deze uithoek ;) De kinderen van die buurvrouw hebben trouwens ook geen probleem met dat stuk dak. Mocht het huis ernaast verkocht worden kunnen zij ook niets maken, want de nieuwe eigenaars kunnen niet met terugwerkende kracht een bouwaanvraag aanvechten.
  zondag 12 september 2010 @ 20:56:53 #134
193595 Nint
I'll bite your legs off
pi_86357039
Nog aan het werk geweest dit weekend? Ben benieuwd naar de vooruitgang. :)
  zondag 12 september 2010 @ 22:40:30 #135
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_86363764
De achtergevel gaat veel trager dan verwacht, dus we verliezen weer een weekje. We zitten nu ongeveer 2 weken behind schedule. En toch was het een plezant weekend. Het weer was goed, m'n schoonpa en ik hebben wat in het zonnetje zitten werken.







Er is weer een container vol, maar de achtergevel is nog niet helemaal weggewerkt. Dat is dus alweer voor volgend weekend. (Afvoeren van de rest van het puin en het laatste hoopje aarde aan de voordeur.)

De opbouw is nu toch ook al een beetje begonnen, want de -ingewikkelde- bekisting voor de voorste betonnen balk is ook afgewerkt. Ingewikkeld, want die volgt de contouren ook onder de roostering en bevat de trekbalken en stalen liggers in de nu verwijderde rolluikbakken. Op bepaalde plaatsen zal ze dan ook meer dan 60cm hoog zijn.



Edit: @AnneX: Wees gerust, het tempo is nog steeds erg hoog, het aantal uren ook (zaterdag bv van 7 tot 20u), maar het werk is nu erg zwaar, en zwaar werk vereist manpower. Als er niemand kan komen helpen kan ik niet verder werken op dit punt. Gelukkig komen mijn geweldige vrienden regelmatig een middag langs O+ Verder werk ik dus idd bijna alleen nog in het weekend. Als de dagen op m'n werk te lang uitlopen (wat nu in de laatste 2 maanden wel het geval is) heb ik 's avonds geen tijd meer over (remember: relatie op de eerste plaats). Ik verlies ook 1u heen en terug als ik van bij mij thuis naar dit huis ga werken. Dan moet ik dus ook enkele uren kunnen werken om de moeite van de verplaatsing te rechtvaardigen. Er niet tergelijkertijd wonen heeft zeker zijn voordelen, maar voor de snelheid is het een nadeel. In het weekend zijn we er wel constant, dus dan schiet het wel op. De schaal is ook wel anders met die grote oppervlakte en dat vermenigvuldigt de hoeveelheid werk ook nog eens.
Eens het weer werk is dat ik in m'n eentje kan verderzetten, heb ik geen idle-time meer en zou het moeten opschieten.

[ Bericht 12% gewijzigd door MMach op 13-09-2010 00:07:45 ]
pi_86365122
Stap voor stap ... kom je er ook.

Tegelijkertijd kan ik mij voorstellen dat het je hindert als wij terugdenken hoe je in een moordend tempo kunt doorwerken.
Die twee weken heb je wel weer eens als winst, of niet. So what ?!
pi_86365278
hij werkt nog altijd aan een moordend tempo hoor, maar enkel in weekend, dus lijkt het trager te gaan.
  dinsdag 14 september 2010 @ 17:54:01 #138
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_86430127
Speciaal voor onze Fokkers wat Floorplanners van waarheen we willen werken.

Het woonhuis 2D

Het woonhuis 3D



De zolderverdieping 2D


De zolderverdieping (ongeveer) 3D. Het roze stuk zou open zijn (met een trap naar boven toe vanaf het tussenverdiep)



Voor liefhebbers van totaalplaatjes (van het gedeelte buiten het woonhuis heb ik geen accurate maten, maar dat komt in de buurt). Naar het totaalplaatje kijken we de eerste 5 jaar nog niet :)

pi_86432389
wat lijkt t groot ineens :)
pi_86435368
wat is de kamer rechtsonder op woonhuis 2D? (met de 2 stoeltjes.)
en is het een bewuste keuze dat er geen kinderkamer is, voor de toekomst?
neem aan dat je een kind van jonger dan 10 niet in zo'n los staand gedeelte laat slapen :P
  dinsdag 14 september 2010 @ 20:34:43 #141
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_86437147
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 19:59 schreef fespo het volgende:
wat is de kamer rechtsonder op woonhuis 2D? (met de 2 stoeltjes.)
en is het een bewuste keuze dat er geen kinderkamer is, voor de toekomst?
neem aan dat je een kind van jonger dan 10 niet in zo'n los staand gedeelte laat slapen :P

Dat is nog een stuk keuken gewoon :)

De zolderverdieping kan naast masterbedroom ook wel fungeren als babykamer. Daarna mogen ze naar de slaapkamers beneden. Dat is geen losstaand geheel, dat hangt gewoon aan het huis. Dichtbij de badkamer, zicht op de tuin, dicht bij de keuken. Lijkt ons ideaal. We gaan onze kinderen ook niet op een voetstuk plaatsen, zo zal later de zolderverdieping off limits zijn voor hen. Belangrijk om zelf nog privacy te hebben en ook voor kinderen is het volgens ons belangrijk om een plek voor henzelf te hebben.
pi_86573736
waarom zet je de 2de badkamer niet na de 2 slaapkamers rechts?
dan zou je ook veel meer ruimte in het woonhuis hebben..
misschien is dit in de toekomst misschien makkelijker

en evt kun je later op de plek van de badkamer een speelkamer maken voor je kinderen
of een mooie home cinema :P

het lijkt me trouwens ook niet bevorderlijk als je voor de badkamer door de keuken moet lopen
ook met het oog op gasten e.d.
SuperwormJim:
't is net als een natte hersenscheet, een soort van smerig remspoor in je schedel, alsof je hersenen een windje laten en je voelt gewoon 'RENNEN, DIT IS EXTREME DIARREEEEEE!!!!!'' :') :'( ;(
  zaterdag 18 september 2010 @ 17:04:38 #143
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_86573890
Zo, je hebt je een forse klus op de hals gehaald. :o Maar leuk om weer eens een topic van je tegen te komen. Het wordt ongetwijfeld een (t)huis om jaloers op te zijn!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_86576525
ik zou ook de deur van de badkamer uit laten komen in het "trappenhuis" desnoods door het het stukje voor de trap af te sluiten met een deur
en een losse toilet onder de trap maken
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
pi_86603127
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 18:27 schreef densmee het volgende:
ik zou ook de deur van de badkamer uit laten komen in het "trappenhuis" desnoods door het het stukje voor de trap af te sluiten met een deur
en een losse toilet onder de trap maken
eerder dus een losse wc daar, boven mss een bad en een kleine badkamer in de gang rechts

of de badkamer boven helemaal schrappen, trap dicht maken een mooie grote slaapkamer creeren en een 2de douche dus in die gang maken
SuperwormJim:
't is net als een natte hersenscheet, een soort van smerig remspoor in je schedel, alsof je hersenen een windje laten en je voelt gewoon 'RENNEN, DIT IS EXTREME DIARREEEEEE!!!!!'' :') :'( ;(
pi_86614037
Komt nu je buitendeur uit in de keuken?
Of gebruiken jullie die deur niet vaak?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_86618166
keuken heeft een dubbele deur naar de tuin, en een deur naar ruimten die achter de keuken liggen, langswaar je ook in tuin kan
  zondag 19 september 2010 @ 23:33:23 #148
122173 MMach
met Fok-pensioen
pi_86621277
In onze planning staat de deur naar de badkamer zo dat ze uitkomt in het trappenhuis (lijkt me vrij duidelijk toch? er zit daar toch een deur?). Het 'gat' dat je ziet tussen keuken en badkamer wordt een opaal glas, voor optimale lichtdoorstroom.

Om op alle vragen een beetje hetzelfde te antwoorden: dit is de indeling die wij het meeste zien zitten. Het is een kruising tussen het technisch nodige, het voor het oog mooie en het -voor ons- praktische. Er is zoveel mogelijk in dat huis dat we kunnen kiezen voor zaken die totaal geen nut hebben (zoals het tussenverdiep) en minder voor de hand liggende zaken zoals maar 1 slaapkamer op zolder terwijl er met gemak 2 in kunnen (of 3 zoals het voorheen was). Je moet het woonhuis bekijken als invulling van een studio voor 2 mensen, wat we er later bij willen, daarvoor is plaats genoeg in de bijgebouwen (waarvan de loods alleen al bijna even groot is als het woonhuis zelf).

Intussen zitten we hier: bijna klaar voor het beton. Nog een beetje bouwfolie, electriciteit deels leggen en de riolering voorzien. Volgende week zaterdag vanaf 7u starten we met het beton.




Er is ook een bekisting voorzien rond de balk waar de stutten op staan, zodanig dat die na het gieten verwijderd kan worden. Daarna het gat opvullen met beton en klaar is kees.

[ Bericht 11% gewijzigd door MMach op 19-09-2010 23:44:25 ]
  maandag 20 september 2010 @ 08:36:09 #149
193595 Nint
I'll bite your legs off
pi_86626427
Ga je isolatie onder de vloer aanbrengen?
pi_86626511
denk dat hij die op de ruwe betonvloer doet. Kun je gewoon PUR laten opspuiten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')