Ik ben ook op dat tempo weer begonnen... Merk wel dat ik echt moe ben nu. Maandag 11k gelopen in 47 min, maar de rest van de week niet gelopen omdat ik merk dat mn lichaam rust nodig heeft. Zondag weer een duurloop, want ik mis dus gewoon conditiequote:Op vrijdag 13 augustus 2010 18:06 schreef DeeBee het volgende:
Niet wat minder intensief beginnen dan beertenderrr?
Ik vind boven de 14 per uur namelijk best wel hard voor in trainingen, zeker als je net weer gaat opbouwen...
Loop eigenlijk zelden stukken van > 8 km met zo'n tempo in training of zo, wel met intervalletjes...
het was ook pas achteraf dat ik dat constateerde. Had 2 rondjes gelopen en in het eerste rondje had ik niet de splittijd waar kunnen nemen. Daarnaast heb ik gelopen op de snelheid die ik aankon, waarbij ik wel meteen mijn conditie een flinke schop onder zn kont geef. Die heeft namelijk te lang niets gedaan en moet snel even aanwakkeren. Beetje hetzelfde zoals Kepler hierboven ook zegt.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 18:06 schreef DeeBee het volgende:
Niet wat minder intensief beginnen dan beertenderrr?
Ik vind boven de 14 per uur namelijk best wel hard voor in trainingen, zeker als je net weer gaat opbouwen...
Loop eigenlijk zelden stukken van > 8 km met zo'n tempo in training of zo, wel met intervalletjes...
Waar anderen worstelen met de lange afstand is dat voor jou niet het probleem. Je loopt met een hartslag van 153, ik loop dat geloof ik ook ongeveer bij die snelheid. Al heb ik het tijdens m'n training nooit gemeten dus ms was het toen wel wat lager. Het zakt natuurlijk als je veel traint.quote:Op zondag 15 augustus 2010 00:16 schreef BB-Pieter het volgende:
Vandaag laatste lange duurloop gedaan voor de Marathon van berlijn. Wel een beetje te lang, namelijk 45,5 kmKijk hier (http://connect.garmin.com/activity/44454184) voor de Garmin data. Was bij het stoplicht vergeten Garmin weer aan te zetten, mis dus wel 1,5 kilometer
Gelukkig liep ik samen met hardloopmaatje die de Milleniumloop in Sneek gaat lopen (102 km) dus uiteindelijk wel een goed beeld wat we gelopen hebben.
Heb vandaag vooral gelopen op rustige hartslag. 153 gemiddeld is prima. Al met al gemiddeld 10 per uur gelopen. Voor Berlijn hoop ik eindelijk onder de 3:30 te lopen, maar stiekem eigenlijk 3:20. Het moet er met de huidige vorm inzitten. Aankomende weken alleen nog op snelheid/ kortere stukken trainen.
Ja, met zulke trainingen eet en 'rust' ik tussendoor. Rust houdt in dat, zoals zaterdag, we even stoppen voor de brug en voor het pontje, dat zijn de momenten dat ik even bij-eet.quote:Op zondag 15 augustus 2010 09:12 schreef e-runner het volgende:
[..]
Waar anderen worstelen met de lange afstand is dat voor jou niet het probleem. Je loopt met een hartslag van 153, ik loop dat geloof ik ook ongeveer bij die snelheid. Al heb ik het tijdens m'n training nooit gemeten dus ms was het toen wel wat lager. Het zakt natuurlijk als je veel traint.
Ik heb in mijn marathontraining ook trainingen gedaan die ik juist wel sneller liep. Niet op marathontempo maar toch wel zo rond de 12 per uur en dan 30 km. Dat vond ik toch het fijnste lopen hoor.
Maar ook wel langzame trainingen van 10 km/u. Loop je veel km's in de week?
En hoe voelen je benen na 45 km? En eet je iets tussendoor?
Voor een goede bepaling van je marothon tijd is een halve marathon enkele weken voor je marathon wel een goed idee. Ik liep die op reserve en vandaar uit kon ik wel zo ongeveer berekenen wat het moest worden.
In ieder geval succes
Ligt er erg aan waar je bent/woont. Vanuit het centrum ben je met 15 minuten lopen in het stadspark, dus dat is altijd een optie. Ik liep zelf meestal langs het damsterdiep/eemskanaal en dan via kardinge terug. En anders heb je altijd nog het plantsoen; zitten ook nog een paar aardige heuvels in.quote:Op dinsdag 17 augustus 2010 09:52 schreef beertenderrr het volgende:
weet iemand toevallig nog mooie rondjes in Groningen?
Ik woonde in het mooie Oosterpark, ging meestal richting Noorderplantsoen en daarna richting Kardingen/Beijum/Lewenborg. In elk geval zo veel moelijk wegen waar je weinig hoefde over te steken of te stoppen.quote:Op dinsdag 17 augustus 2010 09:52 schreef beertenderrr het volgende:
weet iemand toevallig nog mooie rondjes in Groningen?
Voor zover ik weet niet. Zou dan toch adviseren d.m.v. sporthorloge. Bij Garmin Forerunner horloges kan je er complete trainingen inzetten, maar bij gewoon horloge kan je natuurlijk ook intervaltrainingen afwerken op tijd.quote:Op dinsdag 17 augustus 2010 18:21 schreef skipmeister het volgende:
Ey fokkers!
Ik wil over niet al te lange tijd beginnen met interval trainingen puur omdat er bij mij wel wat vet afkan. Ik loop nu 2x in de week 5 km in ongeveer 23 tot 25 minuten. Nu heb ik gehoord dat er verschillende programma's zijn die op mp3 te verkrijgen zijn wat voor mij wel handig is.
Nu is mijn vraag: Zijn er ook intervaltrainingen op mp3 beschikbaar? en zo ja waar kan ik ze vinden?
Alvast bedankt!
Mooi doel de Sparhathlon. Iemand van mijn AV heeft die ook een keer gelopen. Ik ken hem niet zo goed, maar hij loop niet echt geregeld. Op schema of zo, maar wel vaak van die ultralopen.quote:Op maandag 16 augustus 2010 14:36 schreef BB-Pieter het volgende:
[..]
Ja, met zulke trainingen eet en 'rust' ik tussendoor. Rust houdt in dat, zoals zaterdag, we even stoppen voor de brug en voor het pontje, dat zijn de momenten dat ik even bij-eet.
De 'snelle' trainingen doe ik in ongeveer 14 per uur.
Qua afstand mag het ook geen probleem meer zijn, wil begin 2011 kwalificatietijd op de 100 km lopen in 10.30 uur. (voor spartathlon)
Ik loop nu gemiddeld tussen de 100 en 120 km per week. Maar lang niet altijd met Garmin. Alleen de lange duurlopen meet ik.
Qua hartslag zou ik daar nog meer aan kunnen werken, maar omdat ik nogal 'schemaloos' train heeft dat niet echt de nadruk. Die komt wel nu ik na Berlijn begin met voorbereiding op Spartathlon 2012.
Misschien hier! : http://www.motiontraxx.com/quote:Op dinsdag 17 augustus 2010 18:21 schreef skipmeister het volgende:
Ey fokkers!
Ik wil over niet al te lange tijd beginnen met interval trainingen puur omdat er bij mij wel wat vet afkan. Ik loop nu 2x in de week 5 km in ongeveer 23 tot 25 minuten. Nu heb ik gehoord dat er verschillende programma's zijn die op mp3 te verkrijgen zijn wat voor mij wel handig is.
Nu is mijn vraag: Zijn er ook intervaltrainingen op mp3 beschikbaar? en zo ja waar kan ik ze vinden?
Alvast bedankt!
quote:Op dinsdag 17 augustus 2010 13:21 schreef koeii het volgende:
[..]
Ligt er erg aan waar je bent/woont. Vanuit het centrum ben je met 15 minuten lopen in het stadspark, dus dat is altijd een optie. Ik liep zelf meestal langs het damsterdiep/eemskanaal en dan via kardinge terug. En anders heb je altijd nog het plantsoen; zitten ook nog een paar aardige heuvels in.
oke thnxquote:Op dinsdag 17 augustus 2010 19:16 schreef Quito1 het volgende:
[..]
Ik woonde in het mooie Oosterpark, ging meestal richting Noorderplantsoen en daarna richting Kardingen/Beijum/Lewenborg. In elk geval zo veel moelijk wegen waar je weinig hoefde over te steken of te stoppen.
Voor overige inspiratie googlemaps
Je vangt die klap op doordat je niet op de hiel land, dus je hebt juist *minder* last van knieen. Blootsvoets lopen wordt juist speciaal aangeraden voor mensen met knie klachten & de barefoot running lijst heeft meerdere mensen die waren opgehouden met hardlopen vanwege knie klachten en nu weer duurlopen doen. Als je klap groter is dan met schoenen, loop je verkeerd (en vertrouw je op iets wat, volgens die recente onderzoeken, ook veel minder goed werkt dan de fabrikanten van schoenen je willen doen geloven). Afwikkelen is trouwens ook minder, je tilt je voet veel 'rechter' op. Het is inderdaad een heel andere loopstijl.quote:Op maandag 23 augustus 2010 09:39 schreef BB-Pieter het volgende:
Hmm. Advies geven aan iemand die bloodvoets loopt lijkt me redelijk lastig. Het is dan zo belangrijk dat je afwikkeling goed en en vooral!! dat je rustig aan opbouwt. Iedere stap die je doet moet je qua gewicht keer 3 doen wat op je voeten land. Dus tel maar uit. Dat wordt normaal gedeeltelijk opgevangen door je schoenen, maar in jou geval moet je dat dus allemaal zelf opvangen. Dan is het niet gek dat je last krijgt van knieeen en schenen. Enige advies dat ik dus kan geven is: Doe het rustig aan. Bouw heel heel rustig aan op.
Spierpijn is natuurlijk niet erg, zolang het niet te erg en te vaak isquote:Op maandag 23 augustus 2010 12:26 schreef Sheriam het volgende:
[..]
Het langzame opbouwen klopt wel helemaal, blootsvoets lopen is daar juist erg op gericht. Mensen die op schoenen lopen hoor ik nog al eens bijna trots praten over hun spierpijn, over 'door dingen heenlopen', bij het blootsvoets lopen gaat 't er juist om om heel licht, ontspannen en losjes te lopen en goed naar je voeten te luisteren. Als ik ook maar *iets* voel, kijk ik direct wat er aan de hand is en probeer ik 't te verhelpen. Klachten zijn dan ook nooit heftig geweest, een beetje stijfheid 'sochtends vroeg enzo. Zeker niet heftige pijnen, moeite met traplopen en dergelijke. Zo ver probeer ik 't niet te laten komen!
Mijn huis tuin en keuken gedachte is dat als ik klachten heb als ik op neutrale schoenen ga lopen ik die zeker moet hebben als ik op blote voeten ga lopen. Maak ik een denkfout?quote:Op maandag 23 augustus 2010 14:34 schreef knnth het volgende:
Wel apart dat we na veertig jaar schoentechnologie schijnbaar zijn vergeten dat de mens een geboren hardloper is (door hardlopen is de mens zoals hij is) en dat we beginnen te denken dat we dempende, antipronerende, controlerende schoenen en inlegzooltjes nodig hebben om ook maar te kunnen hardlopen.
Ja, da's een denkfout, tenzij je met blote voeten zou gaan lopen en je loophouding niet aanpast.quote:Op dinsdag 24 augustus 2010 00:42 schreef tim2308 het volgende:
[..]
Mijn huis tuin en keuken gedachte is dat als ik klachten heb als ik op neutrale schoenen ga lopen ik die zeker moet hebben als ik op blote voeten ga lopen. Maak ik een denkfout?
Als je zonder problemen loopt, blijf dan lekker zo doorlopen. Ik ben een voorstander van lopen op blote voeten maar ook fervent aanhanger van de instelling 'don't touch a running system'.quote:Trouwens toen ik begon met kelneren kon ik na twee weken niet meer lopen door de pijn in mijn onderbenen (achillispees en aanverwante gebieden). Pas de tweede huisarts had in 2 seconden door dat het lag aan mijn platvoeten. Met steunzolen had ik nooit meer last en nu ober ik al meer dan 10 jaar zonder problemen.
Wat dacht je van de instap polars? De F3c is de goedkoopste met gecodeerde borstband.quote:Op maandag 23 augustus 2010 19:27 schreef Teteteterek het volgende:
Wat is nou een leuke hartslagmeter om mee beginnen?
Het spijt me als deze vraag al 1000x voorbij is gekomen...
Is dat een must, zo'n gecodeerde borstband?quote:Op dinsdag 24 augustus 2010 10:41 schreef Kabouter_Plofkop het volgende:
[..]
Wat dacht je van de instap polars? De F3c is de goedkoopste met gecodeerde borstband.
Niet echt een must, wel handig als je soms in de sportschool ook nog gebruikt maakt van je polar. Met een gecodeerde borstband moet je hem eerst linken aan je horloge, door je horloge een paar seconde tegen de band aan te houden, en vervolgens krijg je alleen de waardes op je schermpje die jou borstband door geeft. Met een ongecodeerde borstband loop je het risico dat als er iemand op een loopband naast je aan het hardlopen is je zijn waardes op je scherm krijgt. Bij het hardlopen buiten kan dit alleen gebeuren als je iemand inhaalt of een tegenligger tegen komt. Keuze is dus aan jou hoe belangrijk je een gecodeerde versie vindt. Ik zie net dat bij futurumshop.nl de FS2c (die schijnbaar ook bestaat) deze week voor 39,95 te bestellen is. Borstband zit er overigens al bij in.quote:Op dinsdag 24 augustus 2010 11:34 schreef Teteteterek het volgende:
[..]
Is dat een must, zo'n gecodeerde borstband?
Ben echt een leek op dit gebied..
Pronatie is een nuttige manier om de impact te dempen maar bij haklanding gebeurt het pronatieproces omgekeerd (hiel -> voetboog ) waardoor het sneller onwenselijke effecten heeft (instabiliteit) en daarom wordt het in antipronatieschoenen gedempt. Bij een landing op de bal van voet is het effect veel wenselijker en alleen in extreme vormen nadelig.quote:Op dinsdag 24 augustus 2010 00:42 schreef tim2308 het volgende:
[..]
Mijn huis tuin en keuken gedachte is dat als ik klachten heb als ik op neutrale schoenen ga lopen ik die zeker moet hebben als ik op blote voeten ga lopen. Maak ik een denkfout?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |