Mijn geweten zou pas opspelen als ik met de verkeerde, oneerlijke intentie in een relatie zou zitten. Of als ik me niet met de volle 100% in zou zetten voor haar. Seks met iemand anders hebben sluit dat niet uit, maar wel als je er iemand emotioneel mee belast. Dus liegen, of beter gewoon totaal niets zeggen, is in dit geval dus juist volgens mijn geweten. Misschien een beetje opportunistisch geweten, maar wel een geweten.quote:
quote:Op donderdag 1 juli 2010 15:13 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
[..]
Mijn geweten zou pas opspelen als ik met de verkeerde, oneerlijke intentie in een relatie zou zitten.
Hoho, ik geef geen oordeel! Het is slechts een objectieve vaststelling.quote:Op donderdag 1 juli 2010 14:58 schreef Stefan het volgende:
[..]
Dus je liegt liever tegen je partner, met als gevaar dat die er achter komt en je nooit meer vertrouwd, dan dat je samen afspreekt dat je binnen bepaalde kaders een open relatie hebt waar je openlijk over kunt praten met elkaar.
Ik ben van mening dat liegen en vreemdgaan veel schadelijker is dan met elkaars toestemming zo nu en dan lekker met een ander te rommelen voor de lust.
Als mijn vriendin me vanavond vertelt dat ze de afgelopen 2 maand 3x met een ander is geweest dan is de relatie wel op sterven na dood. Als ze me vertelt dat ze volgende week eens een keer een leuke middag gaat hebben met iemand dan is er niks aan de hand. Waarom? Omdat eerlijkheid alles is in een relatie.
quote:Op donderdag 1 juli 2010 15:18 schreef SSeth het volgende:
[..]
Hoho, ik geef geen oordeel! Het is slechts een objectieve vaststelling.
het ligt aan het type samenlevingquote:Op donderdag 1 juli 2010 12:33 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Gelukkig zijn wij zo ver ontwikkeld dat we niet leven volgens instincten. Wij kunnen tegen deze instincten in gaan en ik denk dat we die keuze ook om een bepaalde reden gemaakt hebben. Het lijkt me ook niet voor niets dat monogamie de norm is geworden. Daarom snap ik mensen ook nooit zo die zeggen dat de mens van nature polygaam is. Blijkbaar is dat namelijk toch niet gewenst, anders zou dat nu wel de norm zijn. Dus hoezo van nature? Of zal het geloof hier iets mee te maken hebben...
hier sluit ik me ontzettend bij aanquote:Op donderdag 1 juli 2010 14:02 schreef Karammel het volgende:
Ach... Het is maar seks.
Seks was vroeger iets dat je enkel deed met de vrouw waarmee je getrouwd was. Dit was ons door het geloof zo aangeleerd om geslachtsziektes en dergelijke te voorkomen. Als je daar dan ook romantische verhalen omheen verzint stijgt seks naar een hoger niveau. Prachtig dat je zoiets alleen mag delen met de persoon waar je de rest van je leven samen mee zal zijn.
Tegenwoordig is het echter allemaal anders. De tijden van één serieuze relatie zijn al jaren gepasseerd en seks voor het huwelijk is enkel weggelegd voor de echte doorzetters.
Seks is dus een vrij bestaan gaan leven. Seks met Jan en alleman moet gewoon kunnen. Zolang je single bent tenminste. Toch wordt dit totaal anders als je een relatie hebt. Dan is het ineens exclusief. Dan stijgt seks ineens weer naar dat niveau van toen we nog zwaar gelovig waren. Het is veel meer dan dat seks was toen je nog single was.
Waarschijnlijk is het toch grotendeels zo gelopen door jaloezie. En ook door respect voor de partner natuurlijk. Al blijf ik van mening dat seks met je partner totaal anders is dan seks met een one-night-stand. Als ik de keuze zou hebben zou ik zelf geen volledig open relatie kunnen hebben, maar een relatie met een uitstapje zo nu en dan moet wat mij betreft gewoon kunnen. Al blijft monogamie wel lekker veilig.
Nee, ik vind dat een relatie een leven delen is, dat is de intentie en niet seks hebben. Bovendien zou ik vreemdgaan ook niet opzoeken, maar het kan je wel overkomen.quote:Op donderdag 1 juli 2010 15:17 schreef Stefan het volgende:
Iemand anders neuken zonder dat je daar afspraken over hebt is een verkeerde oneerlijke intentie. Als je daar behoefte aan hebt, waarom stel je dan geen open relatie voor aan je partner. Omdat je bang bent dat zij het dan ook doet?
Je kunt ook nee zeggen natuurlijk.quote:Op donderdag 1 juli 2010 15:31 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
Bovendien zou ik vreemdgaan ook niet opzoeken, maar het kan je wel overkomen.
quote:Op donderdag 1 juli 2010 15:31 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
[..]
Nee, ik vind dat een relatie een leven delen is, dat is de intentie en niet seks hebben. Bovendien zou ik vreemdgaan ook niet opzoeken, maar het kan je wel overkomen.
Polygamie hangt bijna altijd samen met sociale en psychologische ongelijkheid. Een mannetje heeft macht binnen de gemeenschap en pikt de vrouwtjes in terwijl de armere mannen alleen blijven. Vaak zie je ook dat vrouwen hier zelf geen vrije keuze in hebben, maar dat de ouders haar aan de machtige man geven in ruil voor zijn gunsten.quote:Op donderdag 1 juli 2010 15:25 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
het ligt aan het type samenleving
er zijn meer polygame samenlevingen dan monogame zo ver ik weet (en dan bedoel ik niet in aantal mensen maar samenlevingen als geheel)
En wij zitten op het moment in een samenleving waarbij de heersende norm monogamie is (hoewel die volgens mij steeds meer aan het verschuiven is) en dat komt doordat het in onze samenleving juist lastig is om niet monogaam te zijn (ivm praktische dingen als huisvesting, verwantschapsregels maar ook waarden en normen, wetten en alle andere dingen die onze sameleving vormen)
Alleen begint dat dus steeds meer te verschuiven. Er is geen absolute reden meer om het een of het ander te zijn (bijvoorbeeld bepaalde stammen in afrika is het lastig overleven met een vrouw (of een man die samenlevingen bestaan ook) dus neem je er meer.... het zelfde geld op een bepaalde manier voor onze samenleving) er zijn alleen nog gevoels redenen te noemen
en wat dat betreft voelt de een gewoon op een andere manier dan de ander dus daar komen we ook nooi tuit
(maar om dus te zeggen dat het allemaal met instincten te maken heeft en het goed is dat we die wel (of niet) onderdrukken gaat nergens over omdat het dus een nurture ding is en geen nature ding)
ja en wat is macht en sociale ongelijkheid?quote:Op donderdag 1 juli 2010 15:44 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
[..]
Polygamie hangt bijna altijd samen met sociale en psychologische ongelijkheid. Een mannetje heeft macht binnen de gemeenschap en pikt de vrouwtjes in terwijl de armere mannen alleen blijven. Vaak zie je ook dat vrouwen hier zelf geen vrije keuze in hebben, maar dat de ouders haar aan de machtige man geven in ruil voor zijn gunsten.
Ik heb weleens een antropologisch onderzoekje gelezen en het bleek dat samenlevingen met een hogere waardering voor romantische liefde (een 'high love' score, hoe je dat ook meet) allemaal een hogere tolerantie voor de keuzes van vrouwen hadden. Dus geen straf op overspelig gedrag als stenigen, zuur in het gezicht en wat nog meer. De mannen hadden geen invloed, hun gedrag was altijd goed.
Heeft allemaal niks met nurture te maken, alles met macht.
Misschien begrijpen we nurture anders, maar volgens mij is het zoiets als opvoeding en de manier waarop je naar de wereld kijkt. Ik denk niet dat de opvoeding van mannen zonder vrouw (of andersom) in een polygame cultuur maakt dat ze dit normaal en ok vinden. De macht en het systeem zal ze er van weerhouden om er iets aan te doen, maar de nature van niet alleen willen zijn zal ook hier heel krachtig zijn.quote:Op donderdag 1 juli 2010 15:48 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
ja en wat is macht en sociale ongelijkheid?
nurture
en polygaam betekend meerdere relaties
maar ik probeerde meer te illustreren dat het idd dus allemaal iets cultureel bepaalds is en niet een vaste waarde (monogamie) maar alleen ontstaan met een reden (zoals karamel of zoiets? ook al zei)
nurture is aangeleerd gedrag... het aanleren van een bepaalde cultuur en al zijn waarden en normenquote:Op donderdag 1 juli 2010 16:03 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
[..]
Misschien begrijpen we nurture anders, maar volgens mij is het zoiets als opvoeding en de manier waarop je naar de wereld kijkt. Ik denk niet dat de opvoeding van mannen zonder vrouw (of andersom) in een polygame cultuur maakt dat ze dit normaal en ok vinden. De macht en het systeem zal ze er van weerhouden om er iets aan te doen, maar de nature van niet alleen willen zijn zal ook hier heel krachtig zijn.
Ik geloof trouwens niet dat het hier ook richting polygamie gaat, eerder zie ik dat mensen steeds meer op zichzelf gaan vanwege de economische druk van carriere en de kosten van kinderen.
quote:Op donderdag 1 juli 2010 14:28 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat noem je dwars?
Hoe zou je dan vrouwen typeren die zich door dit topic zouden laten 'bekeren' tot 'nou vooruit schat, je mag buiten de deur neuken want gezien het topic op fok is dat wat mannen het liefst willen'?
Dat dus. Daar gaat dit topic over. En ik ben van mening dat in dit geval "het liefst willen" betekent dat de man wel eens wat anders wil af en toe.quote:Op donderdag 1 juli 2010 15:19 schreef Stefan het volgende:
[..]
Mijn objectieve vaststelling is dat de meeste stellen niet durven te zeggen wat ze het liefst zouden willen.
quote:Op donderdag 1 juli 2010 16:24 schreef Oksel het volgende:
[..]
Dat dus. Daar gaat dit topic over. En ik ben van mening dat in dit geval "het liefst willen" betekent dat de man wel eens wat anders wil af en toe.
Seks kan je daar los van zien natuurlijk.quote:Op donderdag 1 juli 2010 16:07 schreef Stefan het volgende:
Polygaam vind ik trouwens niks. Een relatie is emotioneel aan iemand verbonden zijn. Dan ben ik aan 1 persoon.
Het probleem is alleen dat het vaak (alsnog) uitkomt, en dan deert het behoorlijk lijkt me zo. En waarschijnlijk nog erger dan als je gewoon eerlijk was geweest.quote:Op donderdag 1 juli 2010 17:08 schreef Strychnos het volgende:
What's the big deal zeg... Wat niet weet wat niet deert!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |