abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_82903376
Alle ballen verzamelen. Maar heel eerlijk via Noek ..
Maar regelmatig gemaakt


Een te gekke hamburger van Jamie Oliver
Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders

Toevoegen aan Mijn

Boodschappenlijst

Toevoegen aan Mijn Bewaarde recepten
Recept printenE-mail dit recept.Ingrediėnten
12 Jacob's creamcrackers
8 takjes peterselie
2 theelepels dijonmosterd
500 gram rundergehakt
1 groot ei
zeezout
peper
olijfolie
1 krop sla
3 tomaten
1 rode ui
3 augurken
6 hamburgerbroodjes
.Bereiden
De hamburger maken:

Doe de crackers in een theedoek en stamp ze fijn, breek de grootste stukjes kleiner met je handen en doe alles in een grote kom. Wat nog handiger is om de crackers fijn te malen in de keukenmachine) Hak de peterselie fijn inclusief steeltjes. Doe de peterselie, mosterd en gehakt ook in de kom. Breek het ei erbij en strooi er een flinke snuf zout en peper op. Kneed alles door elkaar. Verdeel het mengsel in zessen en maak 6 ronde platte schijven. Besprenkel de burgers met olie, leg ze op een bord, dek ze af en zet ze in de koelkast tot je ze gaat bakken (ze worden wat steviger)


De hamburgers bakken:

Verhit een grote grillpan of koekenpan een minuut of vier op hoog vuur. Zet het vuur wat lager. Leg de burgers in de pan en druk ze een beetje plat meteen spatel, zodat ze zo veel mogelijk contact met de pan hebben. Bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant.


De hamburgers serveren:

Plakjes tomaat, plakjes augurk in de lengte en uien in ringen snijden.

Maak de pan schoon met keukenpapier. snijd de broodje door en grill ze kort in de pan. Beleg de broodjes met hamburger,eventueel kaas, sla,tomaat,augurk. Naar smaak tomatenketchup en/of mayo toevoegen. Eet smakelijk!!
.Bronvermelding
Jamie Oliver Kookrevolutie
.

[ Bericht 99% gewijzigd door Soury op 16-06-2010 21:23:45 ]
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:13:02 #2
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_82903384
Heks, mag/kan over een poosje een keertje komen eten?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_82903423
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:13 schreef De_Kardinaal het volgende:
Heks, mag/kan over een poosje een keertje komen eten?
Tering je was nog eerder dan dit topic
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_82903446
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:13 schreef De_Kardinaal het volgende:
Heks, mag/kan over een poosje een keertje komen eten?
Gezellig, maar moet ik dan koken of kookt je meisje een 5 gangen diner

gehakt wassen, nee het idee al sorry marrije, lijkt me niet echt lekker dan.
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:14:24 #5
137949 Disana
pi_82903453
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:10 schreef D. het volgende:

[..]

Het vocht komt vrij bij het bakken, ik schep dat vocht altijd weg
Maar da's toch gewoon al te laat? Dan is het al grijs en veerkrachtig.
  Moderator woensdag 16 juni 2010 @ 21:14:29 #6
18653 crew  D.
pi_82903462
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:11 schreef Laysa het volgende:

[..]

Kom je gezellig hier badderen?
quote:
in de RLs that is
ow

  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:15:24 #7
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_82903511
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:14 schreef Toverheks het volgende:

[..]

Gezellig, maar moet ik dan koken of kookt je meisje een 5 gangen diner

gehakt wassen, nee het idee al sorry marrije, lijkt me niet echt lekker dan.
Het gaat er mij meer om net die tijd dat ze er niet is om te koken.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  Moderator woensdag 16 juni 2010 @ 21:15:31 #8
18653 crew  D.
pi_82903519
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:14 schreef Disana het volgende:

[..]

Maar da's toch gewoon al te laat? Dan is het al grijs en veerkrachtig.
Nergens last van

Het vocht is vies, het gehakt wordt niet vies van het vocht, imho
pi_82903527
gehakt wassen
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
pi_82903560
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:14 schreef Toverheks het volgende:

[..]

Gezellig, maar moet ik dan koken of kookt je meisje een 5 gangen diner

gehakt wassen, nee het idee al sorry marrije, lijkt me niet echt lekker dan.
5
nee joh...piepers, vlees en groente dan is ie al helemaal gelukkig
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:16:30 #11
137949 Disana
pi_82903571
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:15 schreef D. het volgende:

[..]

Nergens last van

Het vocht is vies, het gehakt wordt niet vies van het vocht, imho
Ja is vies Maar met runder- of kalfsgehakt heb je dat vocht vrijwel niet.
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:16:42 #12
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_82903576
Beetje Nederlands gehakt bevat genoeg water om een badkuip te vullen!
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_82903619
Ik eet nooit varkensgehakt...vind ik gewoon niet zo lekker
  Moderator woensdag 16 juni 2010 @ 21:18:12 #14
18653 crew  D.
pi_82903664
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:16 schreef Disana het volgende:

[..]

Ja is vies Maar met runder- of kalfsgehakt heb je dat vocht vrijwel niet.
Wij hebben altijd runder, maar het verschilt erg per winkel
pi_82903666
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:16 schreef Laysa het volgende:

[..]

5
nee joh...piepers, vlees en groente dan is ie al helemaal gelukkig
ja, ik snap het al, gemakzucht he, jij weg en ik zwoegen in je keukentje zeker mijn hete kip met rijst en chineze kool in de wok
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_82903720
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:18 schreef Toverheks het volgende:

[..]

ja, ik snap het al, gemakzucht he, jij weg en ik zwoegen in je keukentje zeker mijn hete kip met rijst en chineze kool in de wok
Niet in mijn keukentje gekkie ....en ik beloof je dat ik dan geen lol heb als ik weg ben
pi_82903743
heb altijd rundergehakt, en heel af en toe van de slager jordaans gehakt, van varkensgehakt krijg je pukkeltjes
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:19:41 #18
137949 Disana
pi_82903758
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:18 schreef D. het volgende:

[..]

Wij hebben altijd runder, maar het verschilt erg per winkel
Hier ook, altijd runder. Van half om half en varkensgehakt krijg ik de vliegende tering aan maagzuur.
  woensdag 16 juni 2010 @ 21:20:02 #19
217224 Juud79
Ik zie rond in de wereld
pi_82903781
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:16 schreef Disana het volgende:

[..]

Ja is vies Maar met runder- of kalfsgehakt heb je dat vocht vrijwel niet.
Dat ligt er maar net aan waar je het koopt, gehakt van de keurslager is vaak prima, van de supermarkt kan het enorm verschillen. Vaak is aanbiedingsvlees ook wat minder van kwaliteit is mij opgevallen.

Ow en ik giet gehakt altijd af, of er nu wat vocht of vet onderin de pan zit, ik gooi t weg.
  woensdag 16 juni 2010 @ 21:20:30 #20
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_82903807
Ja, woensdag gehaktdag!
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:00 schreef Deisyy het volgende:

[..]

Maar waarom dan?
Omdat die smaak van bloed enorm goor is. Dat proefde ik voorheen nooit omdat ik het nooit spoelde. Maar sinds ik gehakt spoel / was, proef ik het verschil meteen. Ik ben het eens vergeten, maar heb het toen niet gegeten, smaakte me echt niet.
pi_82903818
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:20 schreef Juud79 het volgende:

[..]

Dat ligt er maar net aan waar je het koopt, gehakt van de keurslager is vaak prima, van de supermarkt kan het enorm verschillen. Vaak is aanbiedingsvlees ook wat minder van kwaliteit is mij opgevallen.

Ow en ik giet gehakt altijd af, of er nu wat vocht of vet onderin de pan zit, ik gooi t weg.
het wordt een beetje eentonig ik weet het maar Lidl gehakt is echt heel goed
pi_82903830
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:19 schreef Laysa het volgende:

[..]

Niet in mijn keukentje gekkie ....en ik beloof je dat ik dan geen lol heb als ik weg ben
nou hij neemt zijn slaapzak plus kussen maar hier mee naar toe, en ik kook wel, en doe voor jou alles in een plastic bakje. een magnetron hebben ze op elke afdeling
OpperHeks van de vliegende bezemsteel te Amsterdam
pi_82903869
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:20 schreef Toverheks het volgende:

[..]

nou hij neemt zijn slaapzak plus kussen maar hier mee naar toe, en ik kook wel, en doe voor jou alles in een plastic bakje. een magnetron hebben ze op elke afdeling
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:21:42 #24
137949 Disana
pi_82903881
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:20 schreef Juud79 het volgende:

[..]

Dat ligt er maar net aan waar je het koopt, gehakt van de keurslager is vaak prima, van de supermarkt kan het enorm verschillen. Vaak is aanbiedingsvlees ook wat minder van kwaliteit is mij opgevallen.

Ow en ik giet gehakt altijd af, of er nu wat vocht of vet onderin de pan zit, ik gooi t weg.
Ja dat is waar. Wij hebben geen slager meer in de buurt maar de rundergehakt van de Jumbo is gelukkig prima. Daar komt trouwens bijna geen vet uit dus afgieten hoeft ook niet.

Oww, vet... vet van spekjes... dat is dan wel weer stiekem lekker.
  † In Memoriam † woensdag 16 juni 2010 @ 21:22:19 #25
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_82903918
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 21:18 schreef Toverheks het volgende:

[..]

ja, ik snap het al, gemakzucht he, jij weg en ik zwoegen in je keukentje zeker mijn hete kip met rijst en chineze kool in de wok
Nee, in je Adamse keukentje joh!
Ik mag daar eventjes op een poosje op visite en dit keer zelfs zonder tussenkomst van de rechter
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')