Voor de liefhebbers: een receptje wat ik van internet heb geplukt en zelf aangepast heb naar mijn behoeften!
Kwarktaart

(dus geen cheesecake, maar kwarktaart die je laat opstijven in de koelkast)
Succes gegarandeerd!
quote:
Kwarktaart met zwarte bessen en bastogne koekjes
Ingredienten
- 500 gram kwark (magere, franse)
- 200 gram bastogne koekjes
- 100 gram roomboter
- 2 limoenen
- 200 gram witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom
- (zelfgemaakte) zwarte bessen jam
- 12 blaadjes witte gelatine
Andere benodigdheden
- Grote kommen
- Pannen
- Eventueel een mixer voor de slagroom
- Bakvorm (springvorm o.i.d.)
Bereiding (30 min bereiding, 180 min wachttijd)
Haal eerst de gelatineblaadjes uit de verpakking en leg ze in een kom met een laagje koud water. Hier laat je ze even in weken zodat ze goed zacht worden.
Stamp dan de bastognekoekjes fijn. Warm ondertussen de 100 gram boter op in een pannetje. Als deze is gesmolten doe je er de gestampte koekjes bij. Als dit goed gemengd is doe je dit in de bakvorm. Goed aandrukken op de bodem. Zet de bakvorm in de koelkast zodat hij vast kan afkoelen.
Vervolgens doe je de kwark in een kom en doe je hier de 200 gram witte basterdsuiker bij. Goed roeren. In een andere kom doe je de slagroom en deze klop je tot hij luchtig is (niet helemaal stijf).
Daarna pers je de limoenen uit en doe je het sap in een pannetje. Zachtjes laten opwarmen op het gas. Dan pak je de gelatineblaadjes erbij, even uitknijpen, en als het limoensap warm is, in de pan doen. Als de gelatine is gesmolten doe je dit mengsel door de kwark met basterdsuiker. Daar doe je dan ook de slagroom bij, nogmaals goed roeren. Dit is nu het middenstuk van de taart. Je pakt de bakvorm en doet dit mengsel in de bakvorm. Als het goed is kan je ‘m zelfs schenken, dat geeft niet. In de koelkast zal het opstijven. Je zorgt dat de bovenkant mooi glad is (voor zover dat lukt).
Dit laat je nu minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Vervolgens kun je de taart vlak voordat je ‘m serveert afmaken door ongeveer 5 of 6 lepels jam op de bovenkant te doen.
Je kan natuurlijk ook andere jam gebruiken, dit zelfs door het kwarkmengsel doen of op het einde vers fruit op de taart leggen. Het is maar waar je zin in hebt!
I never look back, darling. It distracts from the now.
♥