akadoenka | dinsdag 18 mei 2010 @ 18:41 |
Hoi, Welke middelen / ingedrienten / kruiden etc heb jij standaard in huis voor basis koken? | |
GGMM | dinsdag 18 mei 2010 @ 18:42 |
Het afhaalmenu. | |
Zeroku | dinsdag 18 mei 2010 @ 18:42 |
Zout. | |
Koepert | dinsdag 18 mei 2010 @ 18:45 |
" Voor te koken" "ingedrienten" echt... wtf.. ![]() | |
RobinOok | dinsdag 18 mei 2010 @ 18:50 |
Sjesus, wat een vraag. Haha. Een keuken vol! | |
schommelstoel | dinsdag 18 mei 2010 @ 18:51 |
Kruiden: Kaneel, kerrie, zout/peper, nootmuskaat, kruitnagel, knoflook, enz enz enz. Veel dus. | |
Nembrionic | dinsdag 18 mei 2010 @ 18:51 |
quote:Nuttig man ![]() | |
mazaru | dinsdag 18 mei 2010 @ 18:51 |
Alles! Wat hebben we het toch slecht in Nederland. ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 18 mei 2010 @ 18:52 |
quote:Bekijk wat je gaat maken > koop die spullen in > dan bouw je vanzelf een voorraad op en kom je er vanzelf achter wat je nodig hebt. | |
8108139dpths | dinsdag 18 mei 2010 @ 18:52 |
Een hele keukenkast vol met kruiden, teveel om op te noemen... ![]() ![]() | |
Brerius | dinsdag 18 mei 2010 @ 18:56 |
de lokale chinees zit in mijn keuken | |
Nembrionic | dinsdag 18 mei 2010 @ 18:58 |
quote:Beter dan andersom EINZ ![]() | |
TR08 | dinsdag 18 mei 2010 @ 18:59 |
Water ![]() Heb nog maar zelden zonder gezeten ![]() | |
stavromulabeta | dinsdag 18 mei 2010 @ 19:19 |
Goed, en nu een poging tot een serieus antwoord: -gedroogde pasta -bloem -rijst -pakjes/blikje tomatenpuree -kruiden: basilicum, oregano, tijm, rozemarijn, foelie, nootmuskaat, kruidnagel, kaneel, koriander, geelwortel, peper, mosterpoeder, zout, kardamom, karwijzaad -tamarinde, bonenpasta, sojasaus, gember -gedroogde bonen, kikkererwten, linzen -krenten -ganzevet -boter -eieren -diepvriesgroente -aardappelen -uien -knoflook -chutney | |
Nembrionic | dinsdag 18 mei 2010 @ 19:21 |
ganzenvet als standaard? | |
stavromulabeta | dinsdag 18 mei 2010 @ 19:30 |
quote:Zeker. Waar moeten die aardappeltjes anders in? | |
Spanky78 | dinsdag 18 mei 2010 @ 19:32 |
Ik heb een kast vol kruiden en specerijen, een voorraadkast met pasta, potjes, blikjes tonijn, tomaten, uien, aardappels en andere voorraad voor asls er niets is.Verder nog een grote vrieskist die half gevuld is met vlees, vis, groenten, maaltijden die ik heb ingevroren. | |
trovey | dinsdag 18 mei 2010 @ 19:33 |
Chutney is trouwens ook niet echt een standaardprodukt in de meeste keukens. ![]() | |
Vandaag... | dinsdag 18 mei 2010 @ 20:12 |
Altijd aanwezig: diepvries- aardappelpartjes spinazie snijbonen bladerdeeg nogatinetaartje voor onverwacht bezoek ![]() blik: kikkererwten bonen mais tonijn tomaten tomatenpuree ananas ansjovisfilets pot- champignons gedroogde tomaatjes geroosterde paprika´s tapenade droog- spaghetti macaroni rijst knackebrod toastjes bloem suiker poedermelk Alsof er ieder moment oorlog uit kan breken ![]() | |
rhubarbje | dinsdag 18 mei 2010 @ 20:39 |
oooh ik hou echt van voorraad ![]() ik sla altijd groot in als dingen in de aanbieding zijn ![]() zodra je de bodem van mn kast kunt zien ga ik ook automatisch weer hamsteren ![]() even denken zo uit mn hoofd... linzen/erwten uit een pak gewoon mais doperwtjes tonijn/zalm in blik (voor mn vriend ik eet het zelf niet) tomaten in blik (zwaar favoriet om in huis te hebben, erg handig!) tomatenpuree ananas potten saus (voor over pasta of rijst) verschillende pasta's (sushi)rijst couscous bulghur uitjes en augurkjes (rode ui) bloem bakpoeder verschillende soorten suiker (bv riet/vanille/basterd etc) soepen (zak, pot, pakje ik heb graag veel soep in huis) chocoladesnippers om koekjes en zo mee op te leuken het zelfde geld voor aroma's (rozen/vanille etc) boter verschillende soorten olie verschillende soorten ketjap/sojasaus etc verschillende soorten sambal sauzen als mayo, mosterd, curry etc onwijs veel kruiden in potjes verse kruiden op mn balkonnetje knoflook en een zak ovenfriet in mn vriesvakje (heb helaas maar een mini vriezer) en meestal ook wel iets van een vleesvervanger in de vriezer (vegaschijf of zo) pannekoekenmix afbakstokbrood kappertjes pfoe nu ben ik al een heel eind geloof ik! Maar waarom vraag je het? wil je zelf een voorraad beginnen? dan is het handiger om te kijken wat jij zelf vaak gebruikt als je nooit couscous eet heeft het ook geen zin om het in huis te hebben natuurlijk | |
Isegrim | dinsdag 18 mei 2010 @ 20:44 |
Heb je een uurtje? ![]() ![]() Verder natuurlijk boter (boerenboter van de markt), olijfolie, worcestersaus en zoete chilisaus e.d., rijst, bulgur, bloem, linzen, blikjes tomatenpuree, geraspte kokos, bouillon in de vriezer... En nog een heleboel dingen die ik nu vergeet... | |
rhubarbje | dinsdag 18 mei 2010 @ 20:45 |
ik heb trouwens ook handige lijsten aan de binnenkant van mn kast hangen ![]() met op alfabet daarop wat er in de kast zit is iets op streep je het door! heel handig hoef je niet de hele kast overhoop te halen | |
Nembrionic | dinsdag 18 mei 2010 @ 20:49 |
quote: ![]() | |
mazaru | dinsdag 18 mei 2010 @ 20:51 |
quote:Als ik van iets het laatste uit de voorraadkast haal, dan zet ik het meteen op een boodschappenbriefje. | |
rhubarbje | dinsdag 18 mei 2010 @ 21:03 |
quote:Het is meer voor het zoeken Want als ik tussen alle pakjes cup-a-soup moet gaan zoeken of we die ene smaak nog hebben... snap je? | |
Spanky78 | dinsdag 18 mei 2010 @ 21:04 |
quote:Vrouwen en lijstjes, je zou er neurotisch van worden ![]() | |
rhubarbje | dinsdag 18 mei 2010 @ 21:10 |
quote:erg he ![]() Ik hou ook heel veel van lijstjes Kan echt rustgevend zijn een lijstje maken ![]() | |
Maria2.0 | dinsdag 18 mei 2010 @ 21:52 |
Kerrie. Godenuitvinding. | |
trovey | dinsdag 18 mei 2010 @ 21:55 |
quote:Wat ben jij secuur daarin ![]() ![]() | |
rhubarbje | dinsdag 18 mei 2010 @ 22:27 |
quote:nee sufferd die staan op type potje ![]() Ik ben een beetje een kastautist geloof ik ![]() | |
mazaru | dinsdag 18 mei 2010 @ 22:31 |
quote:Kerrie door de komkommer! ![]() | |
davo1979 | dinsdag 18 mei 2010 @ 23:53 |
Standaard staat hier: Melk houdbare gist vanille suiker krenten of rozijnen kaneel zout bloem bakpoeder Veel verschillende boters azijn olie suiker verschillende potgroente voor het weeshuis eieren vissticks meel pasta en rijst | |
dalaiblama | woensdag 19 mei 2010 @ 00:09 |
De standaard hier: Kruiden - zout ( zee+keuken ) - peper ( groene, witte + zwarte ) - chilipoeder - paprikapoeder ( heet + gerookt ) - kerrie ( masala ) - vegeta - bouillionblokjes ( kip, rund en groenten ) - gedroogde chilipepers - kaneel - dille -rozemarijn -dragon dat is de absolute basis, daarnaast is er een hele rits exotische kruiden. Blik - gezoete gecondenseerde melk - tomatenpuree - gepelde tomaten - kidneybonen Pot - ajvar - bonenpasta - truffelboter ![]() - piccalily ![]() - gegrilde paprika's - augurken - leverworst op zuur ![]() - ganzenvet - diverse ingemaakte groenten/knlook/pepers - eekhoorntjesbrood - fond ( vis + wild ) verder volkorenpasta ( niet lekker vers ), rode, witte, bruine en zwarte rijst, bloem, maizena, polenta, japans broodkruim, zeewier en noodles. | |
trovey | woensdag 19 mei 2010 @ 03:02 |
quote: Een beetje. ![]() | |
Isegrim | woensdag 19 mei 2010 @ 11:22 |
Leverworst op zuur? Nooit van gehoord, maar het klinkt bepaald niet lekker. ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 19 mei 2010 @ 12:06 |
> 100 soorten kruiden - In elk geval vrijwel dagelijks nodig: Knoflook en zwarte peper. Rijst Bulgur Sambal Badjak Sambal Oelek Tomaten Ingevroren basisingredienten (oa. Boullion, erwtjes, tomatensaus) Worcestershire sauce Sojasaus Gembersiroop En zo kan ik nog wel even doorgaan, vrees ik ![]() | |
Innocence | woensdag 19 mei 2010 @ 14:51 |
Veel kruiden, maar verder... Droog: Rijst (wit, risotto en zilvervlies) Bonen (linzen en witte) Pasta Zout, suiker Bloem Zelfrijzend bakmeel Poedersuiker Paneermeel Diepvries: Vis Spinazie Brood Koelkast: Bakboter Eieren Ceasar dressing Melk Yoghurt Kaas Curry Wasabi Hoi-sin saus Red pork marinade Basilicum Blik/pot/fles: Tomatenpuree Sambal Sojasaus Olijfolie (extra virgine en normale) Azijn (balsamico, rode wijn, rijst) Olijven Kappertjes Ansjovis Verder: Knoflook Uien(sjalotjes, rood en gewoon) Thee Koffie Cruesli Kom de winter wel door dus ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Innocence op 19-05-2010 14:56:37 ] | |
Oceanonix | woensdag 19 mei 2010 @ 15:47 |
standaard: droge pasta rijst (gewoon en risotto) blikjes tomatenpuree bloem olijfolie Deze dingen gaan onmiddelijk op het lijstje als ze op dreigen te raken. (de voorraadkast is echter een stuk voller dan dit lijstje doet geloven.) | |
Cherryblossom | woensdag 19 mei 2010 @ 17:50 |
Studentenkastje: pasta rijst bouiilon(ooit in de aanbieding 2 gekocht terwijl ik maar 1 nodig had) boter mayo mad-sauce cocktailsaus theezakjes ranja/aanmaaklimo crackers. De supermarkt is hier tegenover, dus ik sla -bijna- niets in. Ik heb ook erg weinig kastruimte en mini-vriezertje. Kruiden hebben we overigens gezamenlijk met het huis. Zijn jullie trouwens gaan rondlopen om te kijken wat je hebt? ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 19 mei 2010 @ 19:00 |
In huis koken is zo 2009, dit is de tijd van Cloud Cooking dat is de trend. Eten online bestellen en de keuken, en apparatuur staan niet meer thuis maar bij specialisten als chinezen of italianen of een andere grootkeukenwolk![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 19 mei 2010 @ 19:06 |
quote:Wedden dat er meer keukens zijn die Chutney hebben dan keukens waar conimex gebruikt wordt | |
stavromulabeta | woensdag 19 mei 2010 @ 19:09 |
quote:Met één miljard Indiers tegenover 15 miljoen Nederlanders zal dat wel lukken. Zeker aangezien minimaal 1 van die Nederlanders ook Chutney in huis heeft en geen Conimex ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 19 mei 2010 @ 19:11 |
Verder heb ik geen zin alles wat ik in mijn keukenkasten heb staan op te sommen. | |
wintersneeuwpop | woensdag 19 mei 2010 @ 19:12 |
zout en peper natuurlijk:D | |
loecje | woensdag 19 mei 2010 @ 21:06 |
eigenlijk... op het moment helemaal niets, zelfs geen kruiden. k woon hier maar paar maand en k eet warm op het werk, dus thuis alleen nog een broodje ofzo. | |
Innocence | donderdag 20 mei 2010 @ 09:48 |
quote:Ohja, die natuurlijk ook! Kippen, rund en groente, gewoon van die blokjes. | |
Isegrim | donderdag 20 mei 2010 @ 10:46 |
Ik heb nog pruimenchutney in de vriezer liggen. ![]() ![]() | |
Windigo | donderdag 20 mei 2010 @ 13:20 |
Kruiden: Rozemarijn,Basilicum (vers),Salie Oregano,Koriander(vers),Peterselie(vers),Majoraan,Munt (vers),Dille,Bieslook (vers),Dragon, Laurier Sereh,Djintan,Koenjit,Goela djawa,Tamarinde,Kurkuma, 5 spice, Trassi, Sambal badjak/manis, Kemirinoten, Nootmuskaat, verse Sereh, Gemalen kokos, Kerrie djawa, Kerrie madras, Garam masala, Tandoori mix, Kaneel, Vanille Paprikapoeder (scherp en zoet) Chillipoeder/chillimolen/gedroogde habanero's/zwarte peper/zout Droog: Pandanrijst Couscous Macaroni Penne rigate Spaghetti Mie 1,5 kilo vastkokende aardappels Kroepoek Diepvries: Vis Brood Verse kruiden Rode pepers Peteh bonen Zelfgemaakte sauzen Mangoblokjes/frambozen Restjes Snacks Koelkast: Roomboter, gezouten en ongezouten Crème fraiche Mayo Ketchup Mosterd Sprankelend water/limonadesiroop Yoghurt Bier Blik/pot/fles: Tomatenpuree Kokosmelk Bambooshoots Minimaïs Geroosterde paprika Tonijn Currypasta Ketjap manis Sojasaus Nam pla (vissaus) Citroensap Chillisaus Jam zonder suiker Appel-perenstroop Verder: Olijfolie extra vergine Balsamico azijn Citroenolijfolie Frambozenazijn Vijgensiroop Frituurvet Knoflook Uien(sjalotjes, rood en gewoon) Thee Cornflakes Leuk wel zo'n lijstje, ook overzichtelijk ![]() | |
cinnamon_M | donderdag 20 mei 2010 @ 17:07 |
Hmmm, aardig wat, maar daar ben ik zeker niet de enige in zie ik! Iig: Vriezer Zelfgemaakte ingevroren groentebouillon Ingevrorenzelfgemaakte tomatensaus E.e.a. aan vlees Bladerdeeg Kruiden en olie Zeezout, peperkorrels, nootmuskaat, tijm, korianderpoeder, gemberpoeder, paprika, chili, rozemarijn, salie, dille, kurkuma, kerrie, kaneel, oregano, jeneverbes, kruidnagel, komijn, citroengras (er staat nog wel meer nu, maar dit staat er iig wel standaard) En ik heb kruiden aan mijn balkon hangen! Olijfolie, truffelolie, sesamolie, walnootolie, worcester saus, balsamicoazijn, witte balsamicoazijn, rode wijnazijn, maltazijn, citroenazijn, rozenwater, sojasaus, ketjap, vissaus Koelkast Mayo, curry, ketchup, flesjes water, kaas, jam, feta, balsamicocrème, eieren, mosterd, roomboter (al staat die buiten de koelkast), wasabi Droog Bloem, suiker, bruine suiker, havermout, cruesli, gedroogde linzen, gedroogde kikkererwten, rijst, pasta, mie, mihoen, risottorijst, gist, bakpoeder Potjes e.d. Pindakaas, chocopasta, appelstroop, gezeefde tomaten, blikjes tonijn (voor de poes!), kappertjes, olijven, kokosmelk, kokoscrème En verder Uien, aardappelen, wijn!, whisky, port, cognac, pijnboompitten, koffie, brood en heel veel soorten thee Eh, ik geloof dat dit alles was, maar helemaal zeker weet ik het niet ![]() |