FOK!forum / Culinesse à gogo / Standaard in huis voor te koken
akadoenkadinsdag 18 mei 2010 @ 18:41
Hoi,

Welke middelen / ingedrienten / kruiden etc heb jij standaard in huis voor basis koken?
GGMMdinsdag 18 mei 2010 @ 18:42
Het afhaalmenu.
Zerokudinsdag 18 mei 2010 @ 18:42
Zout.
Koepertdinsdag 18 mei 2010 @ 18:45
" Voor te koken"
"ingedrienten"


echt... wtf..
RobinOokdinsdag 18 mei 2010 @ 18:50
Sjesus, wat een vraag. Haha. Een keuken vol!
schommelstoeldinsdag 18 mei 2010 @ 18:51
Kruiden: Kaneel, kerrie, zout/peper, nootmuskaat, kruitnagel, knoflook, enz enz enz.


Veel dus.
Nembrionicdinsdag 18 mei 2010 @ 18:51
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 18:45 schreef Koepert het volgende:
" Voor te koken"
"ingedrienten"


echt... wtf..
Nuttig man
mazarudinsdag 18 mei 2010 @ 18:51
Alles! Wat hebben we het toch slecht in Nederland.
Nembrionicdinsdag 18 mei 2010 @ 18:52
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 18:41 schreef akadoenka het volgende:
Hoi,

Welke middelen / ingedrienten / kruiden etc heb jij standaard in huis voor basis koken?
Bekijk wat je gaat maken > koop die spullen in > dan bouw je vanzelf een voorraad op en kom je er vanzelf achter wat je nodig hebt.
8108139dpthsdinsdag 18 mei 2010 @ 18:52
Een hele keukenkast vol met kruiden, teveel om op te noemen...
Breriusdinsdag 18 mei 2010 @ 18:56
de lokale chinees zit in mijn keuken
Nembrionicdinsdag 18 mei 2010 @ 18:58
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 18:56 schreef Brerius het volgende:
de lokale chinees zit in mijn keuken
Beter dan andersom EINZ
TR08dinsdag 18 mei 2010 @ 18:59
Water

Heb nog maar zelden zonder gezeten
stavromulabetadinsdag 18 mei 2010 @ 19:19
Goed, en nu een poging tot een serieus antwoord:
-gedroogde pasta
-bloem
-rijst
-pakjes/blikje tomatenpuree
-kruiden: basilicum, oregano, tijm, rozemarijn, foelie, nootmuskaat, kruidnagel, kaneel, koriander, geelwortel, peper, mosterpoeder, zout, kardamom, karwijzaad
-tamarinde, bonenpasta, sojasaus, gember
-gedroogde bonen, kikkererwten, linzen
-krenten
-ganzevet
-boter
-eieren
-diepvriesgroente
-aardappelen
-uien
-knoflook
-chutney
Nembrionicdinsdag 18 mei 2010 @ 19:21
ganzenvet als standaard?
stavromulabetadinsdag 18 mei 2010 @ 19:30
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:21 schreef Nembrionic het volgende:
ganzenvet als standaard?
Zeker. Waar moeten die aardappeltjes anders in?
Spanky78dinsdag 18 mei 2010 @ 19:32
Ik heb een kast vol kruiden en specerijen, een voorraadkast met pasta, potjes, blikjes tonijn, tomaten, uien, aardappels en andere voorraad voor asls er niets is.Verder nog een grote vrieskist die half gevuld is met vlees, vis, groenten, maaltijden die ik heb ingevroren.
troveydinsdag 18 mei 2010 @ 19:33
Chutney is trouwens ook niet echt een standaardprodukt in de meeste keukens.
Vandaag...dinsdag 18 mei 2010 @ 20:12
Altijd aanwezig:

diepvries-

aardappelpartjes
spinazie
snijbonen
bladerdeeg
nogatinetaartje voor onverwacht bezoek

blik:

kikkererwten
bonen
mais
tonijn
tomaten
tomatenpuree
ananas
ansjovisfilets

pot-
champignons
gedroogde tomaatjes
geroosterde paprika´s
tapenade

droog-

spaghetti
macaroni
rijst
knackebrod
toastjes
bloem
suiker
poedermelk

Alsof er ieder moment oorlog uit kan breken
rhubarbjedinsdag 18 mei 2010 @ 20:39
oooh ik hou echt van voorraad
ik sla altijd groot in als dingen in de aanbieding zijn
zodra je de bodem van mn kast kunt zien ga ik ook automatisch weer hamsteren

even denken zo uit mn hoofd...

linzen/erwten uit een pak gewoon
mais
doperwtjes
tonijn/zalm in blik (voor mn vriend ik eet het zelf niet)
tomaten in blik (zwaar favoriet om in huis te hebben, erg handig!)
tomatenpuree
ananas
potten saus (voor over pasta of rijst)
verschillende pasta's
(sushi)rijst
couscous
bulghur
uitjes en augurkjes
(rode ui)
bloem
bakpoeder
verschillende soorten suiker (bv riet/vanille/basterd etc)
soepen (zak, pot, pakje ik heb graag veel soep in huis)
chocoladesnippers om koekjes en zo mee op te leuken
het zelfde geld voor aroma's (rozen/vanille etc)
boter
verschillende soorten olie
verschillende soorten ketjap/sojasaus etc
verschillende soorten sambal
sauzen als mayo, mosterd, curry etc
onwijs veel kruiden in potjes
verse kruiden op mn balkonnetje
knoflook
en een zak ovenfriet in mn vriesvakje (heb helaas maar een mini vriezer)
en meestal ook wel iets van een vleesvervanger in de vriezer (vegaschijf of zo)
pannekoekenmix
afbakstokbrood
kappertjes

pfoe nu ben ik al een heel eind geloof ik!
Maar waarom vraag je het?
wil je zelf een voorraad beginnen? dan is het handiger om te kijken wat jij zelf vaak gebruikt
als je nooit couscous eet heeft het ook geen zin om het in huis te hebben natuurlijk
Isegrimdinsdag 18 mei 2010 @ 20:44
Heb je een uurtje? Heb alleen al zo'n tachtig potjes met kruiden / specerijen staan.

Verder natuurlijk boter (boerenboter van de markt), olijfolie, worcestersaus en zoete chilisaus e.d., rijst, bulgur, bloem, linzen, blikjes tomatenpuree, geraspte kokos, bouillon in de vriezer...

En nog een heleboel dingen die ik nu vergeet...
rhubarbjedinsdag 18 mei 2010 @ 20:45
ik heb trouwens ook handige lijsten aan de binnenkant van mn kast hangen
met op alfabet daarop wat er in de kast zit
is iets op streep je het door!
heel handig hoef je niet de hele kast overhoop te halen
Nembrionicdinsdag 18 mei 2010 @ 20:49
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:30 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Zeker. Waar moeten die aardappeltjes anders in?
mazarudinsdag 18 mei 2010 @ 20:51
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 20:45 schreef rhubarbje het volgende:
ik heb trouwens ook handige lijsten aan de binnenkant van mn kast hangen
met op alfabet daarop wat er in de kast zit
is iets op streep je het door!
heel handig hoef je niet de hele kast overhoop te halen
Als ik van iets het laatste uit de voorraadkast haal, dan zet ik het meteen op een boodschappenbriefje.
rhubarbjedinsdag 18 mei 2010 @ 21:03
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 20:51 schreef mazaru het volgende:

[..]

Als ik van iets het laatste uit de voorraadkast haal, dan zet ik het meteen op een boodschappenbriefje.
Het is meer voor het zoeken
Want als ik tussen alle pakjes cup-a-soup moet gaan zoeken of we die ene smaak nog hebben...
snap je?
Spanky78dinsdag 18 mei 2010 @ 21:04
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 20:45 schreef rhubarbje het volgende:
ik heb trouwens ook handige lijsten aan de binnenkant van mn kast hangen
met op alfabet daarop wat er in de kast zit
is iets op streep je het door!
heel handig hoef je niet de hele kast overhoop te halen
Vrouwen en lijstjes, je zou er neurotisch van worden
rhubarbjedinsdag 18 mei 2010 @ 21:10
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 21:04 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Vrouwen en lijstjes, je zou er neurotisch van worden
erg he
Ik hou ook heel veel van lijstjes
Kan echt rustgevend zijn een lijstje maken
Maria2.0dinsdag 18 mei 2010 @ 21:52
Kerrie. Godenuitvinding.
troveydinsdag 18 mei 2010 @ 21:55
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 21:03 schreef rhubarbje het volgende:

[..]

Het is meer voor het zoeken
Want als ik tussen alle pakjes cup-a-soup moet gaan zoeken of we die ene smaak nog hebben...
snap je?
Wat ben jij secuur daarin ....heb je ook de kruiden alfabetisch in de kast staan?
rhubarbjedinsdag 18 mei 2010 @ 22:27
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 21:55 schreef trovey het volgende:

[..]

Wat ben jij secuur daarin ....heb je ook de kruiden alfabetisch in de kast staan?
nee sufferd die staan op type potje

Ik ben een beetje een kastautist geloof ik
mazarudinsdag 18 mei 2010 @ 22:31
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 21:52 schreef Maria2.0 het volgende:
Kerrie. Godenuitvinding.
Kerrie door de komkommer!
davo1979dinsdag 18 mei 2010 @ 23:53
Standaard staat hier:

Melk houdbare
gist
vanille suiker
krenten of rozijnen
kaneel
zout
bloem
bakpoeder
Veel verschillende boters
azijn
olie
suiker
verschillende potgroente voor het weeshuis
eieren
vissticks
meel
pasta en rijst
dalaiblamawoensdag 19 mei 2010 @ 00:09
De standaard hier:

Kruiden

- zout ( zee+keuken )
- peper ( groene, witte + zwarte )
- chilipoeder
- paprikapoeder ( heet + gerookt )
- kerrie ( masala )
- vegeta
- bouillionblokjes ( kip, rund en groenten )
- gedroogde chilipepers
- kaneel
- dille
-rozemarijn
-dragon

dat is de absolute basis, daarnaast is er een hele rits exotische kruiden.


Blik

- gezoete gecondenseerde melk
- tomatenpuree
- gepelde tomaten
- kidneybonen


Pot

- ajvar
- bonenpasta
- truffelboter
- piccalily
- gegrilde paprika's
- augurken
- leverworst op zuur
- ganzenvet
- diverse ingemaakte groenten/knlook/pepers
- eekhoorntjesbrood
- fond ( vis + wild )


verder volkorenpasta ( niet lekker vers ), rode, witte, bruine en zwarte rijst, bloem, maizena, polenta, japans broodkruim, zeewier en noodles.
troveywoensdag 19 mei 2010 @ 03:02
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:27 schreef rhubarbje het volgende:

[..]

nee sufferd die staan op type potje

Ik ben een beetje een kastautist geloof ik

Een beetje.
Isegrimwoensdag 19 mei 2010 @ 11:22
Leverworst op zuur? Nooit van gehoord, maar het klinkt bepaald niet lekker.
LeeHarveyOswaldwoensdag 19 mei 2010 @ 12:06
> 100 soorten kruiden - In elk geval vrijwel dagelijks nodig: Knoflook en zwarte peper.
Rijst
Bulgur
Sambal Badjak
Sambal Oelek
Tomaten
Ingevroren basisingredienten (oa. Boullion, erwtjes, tomatensaus)
Worcestershire sauce
Sojasaus
Gembersiroop


En zo kan ik nog wel even doorgaan, vrees ik
Innocencewoensdag 19 mei 2010 @ 14:51
Veel kruiden, maar verder...

Droog:
Rijst (wit, risotto en zilvervlies)
Bonen (linzen en witte)
Pasta
Zout, suiker
Bloem
Zelfrijzend bakmeel
Poedersuiker
Paneermeel

Diepvries:
Vis
Spinazie
Brood

Koelkast:
Bakboter
Eieren
Ceasar dressing
Melk
Yoghurt
Kaas
Curry
Wasabi
Hoi-sin saus
Red pork marinade
Basilicum

Blik/pot/fles:
Tomatenpuree
Sambal
Sojasaus
Olijfolie (extra virgine en normale)
Azijn (balsamico, rode wijn, rijst)
Olijven
Kappertjes
Ansjovis

Verder:
Knoflook
Uien(sjalotjes, rood en gewoon)
Thee
Koffie
Cruesli

Kom de winter wel door dus

[ Bericht 2% gewijzigd door Innocence op 19-05-2010 14:56:37 ]
Oceanonixwoensdag 19 mei 2010 @ 15:47
standaard:
droge pasta
rijst (gewoon en risotto)
blikjes tomatenpuree
bloem
olijfolie

Deze dingen gaan onmiddelijk op het lijstje als ze op dreigen te raken. (de voorraadkast is echter een stuk voller dan dit lijstje doet geloven.)
Cherryblossomwoensdag 19 mei 2010 @ 17:50
Studentenkastje:
pasta
rijst
bouiilon(ooit in de aanbieding 2 gekocht terwijl ik maar 1 nodig had)
boter
mayo
mad-sauce
cocktailsaus
theezakjes
ranja/aanmaaklimo
crackers.

De supermarkt is hier tegenover, dus ik sla -bijna- niets in. Ik heb ook erg weinig kastruimte en mini-vriezertje. Kruiden hebben we overigens gezamenlijk met het huis.

Zijn jullie trouwens gaan rondlopen om te kijken wat je hebt?
Pietverdrietwoensdag 19 mei 2010 @ 19:00
In huis koken is zo 2009, dit is de tijd van Cloud Cooking dat is de trend. Eten online bestellen en de keuken, en apparatuur staan niet meer thuis maar bij specialisten als chinezen of italianen of een andere grootkeukenwolk
Pietverdrietwoensdag 19 mei 2010 @ 19:06
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:33 schreef trovey het volgende:
Chutney is trouwens ook niet echt een standaardprodukt in de meeste keukens.
Wedden dat er meer keukens zijn die Chutney hebben dan keukens waar conimex gebruikt wordt
stavromulabetawoensdag 19 mei 2010 @ 19:09
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 19:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wedden dat er meer keukens zijn die Chutney hebben dan keukens waar conimex gebruikt wordt
Met één miljard Indiers tegenover 15 miljoen Nederlanders zal dat wel lukken. Zeker aangezien minimaal 1 van die Nederlanders ook Chutney in huis heeft en geen Conimex
Pietverdrietwoensdag 19 mei 2010 @ 19:11
Verder heb ik geen zin alles wat ik in mijn keukenkasten heb staan op te sommen.
wintersneeuwpopwoensdag 19 mei 2010 @ 19:12
zout en peper natuurlijk:D
loecjewoensdag 19 mei 2010 @ 21:06
eigenlijk... op het moment helemaal niets, zelfs geen kruiden.
k woon hier maar paar maand en k eet warm op het werk, dus thuis alleen nog een broodje ofzo.
Innocencedonderdag 20 mei 2010 @ 09:48
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 17:50 schreef Cherryblossom het volgende:

bouiilon(ooit in de aanbieding 2 gekocht terwijl ik maar 1 nodig had)
Ohja, die natuurlijk ook! Kippen, rund en groente, gewoon van die blokjes.
Isegrimdonderdag 20 mei 2010 @ 10:46
Ik heb nog pruimenchutney in de vriezer liggen. Chutney.
Windigodonderdag 20 mei 2010 @ 13:20
Kruiden:
Rozemarijn,Basilicum (vers),Salie Oregano,Koriander(vers),Peterselie(vers),Majoraan,Munt (vers),Dille,Bieslook (vers),Dragon, Laurier
Sereh,Djintan,Koenjit,Goela djawa,Tamarinde,Kurkuma, 5 spice, Trassi, Sambal badjak/manis, Kemirinoten, Nootmuskaat, verse Sereh, Gemalen kokos, Kerrie djawa, Kerrie madras, Garam masala, Tandoori mix, Kaneel, Vanille
Paprikapoeder (scherp en zoet)
Chillipoeder/chillimolen/gedroogde habanero's/zwarte peper/zout

Droog:
Pandanrijst
Couscous
Macaroni
Penne rigate
Spaghetti
Mie
1,5 kilo vastkokende aardappels
Kroepoek

Diepvries:
Vis
Brood
Verse kruiden
Rode pepers
Peteh bonen
Zelfgemaakte sauzen
Mangoblokjes/frambozen
Restjes
Snacks

Koelkast:
Roomboter, gezouten en ongezouten
Crème fraiche
Mayo
Ketchup
Mosterd
Sprankelend water/limonadesiroop
Yoghurt
Bier

Blik/pot/fles:
Tomatenpuree
Kokosmelk
Bambooshoots
Minimaïs
Geroosterde paprika
Tonijn
Currypasta
Ketjap manis
Sojasaus
Nam pla (vissaus)
Citroensap
Chillisaus
Jam zonder suiker
Appel-perenstroop


Verder:
Olijfolie extra vergine
Balsamico azijn
Citroenolijfolie
Frambozenazijn
Vijgensiroop
Frituurvet
Knoflook
Uien(sjalotjes, rood en gewoon)
Thee
Cornflakes

Leuk wel zo'n lijstje, ook overzichtelijk
cinnamon_Mdonderdag 20 mei 2010 @ 17:07
Hmmm, aardig wat, maar daar ben ik zeker niet de enige in zie ik!

Iig:

Vriezer
Zelfgemaakte ingevroren groentebouillon
Ingevrorenzelfgemaakte tomatensaus
E.e.a. aan vlees
Bladerdeeg

Kruiden en olie
Zeezout, peperkorrels, nootmuskaat, tijm, korianderpoeder, gemberpoeder, paprika, chili, rozemarijn, salie, dille, kurkuma, kerrie, kaneel, oregano, jeneverbes, kruidnagel, komijn, citroengras (er staat nog wel meer nu, maar dit staat er iig wel standaard) En ik heb kruiden aan mijn balkon hangen!

Olijfolie, truffelolie, sesamolie, walnootolie, worcester saus, balsamicoazijn, witte balsamicoazijn, rode wijnazijn, maltazijn, citroenazijn, rozenwater, sojasaus, ketjap, vissaus

Koelkast
Mayo, curry, ketchup, flesjes water, kaas, jam, feta, balsamicocrème, eieren, mosterd, roomboter (al staat die buiten de koelkast), wasabi

Droog
Bloem, suiker, bruine suiker, havermout, cruesli, gedroogde linzen, gedroogde kikkererwten, rijst, pasta, mie, mihoen, risottorijst, gist, bakpoeder

Potjes e.d.
Pindakaas, chocopasta, appelstroop, gezeefde tomaten, blikjes tonijn (voor de poes!), kappertjes, olijven, kokosmelk, kokoscrème

En verder
Uien, aardappelen, wijn!, whisky, port, cognac, pijnboompitten, koffie, brood en heel veel soorten thee

Eh, ik geloof dat dit alles was, maar helemaal zeker weet ik het niet