abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 14 mei 2010 @ 20:57:42 #226
280234 DenWauwelaar
Enkel kwaliteitsposts
pi_81432734
Ik ben het punt van interessante antwoorden krijgen al voorbij, ik hoop vooral op interessantere vragen op dit moment.

Tot nu toe is dit het minste seizoen, er is geen aflevering die echt spannend is.
Voor vrienden is het kortweg Wauw
  vrijdag 14 mei 2010 @ 20:59:11 #227
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_81432824
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 18:19 schreef Bot13 het volgende:
Alle vragen beantwoorden gaat ze niet meer lukken. Persoonlijk kan de schade nog een beetje beperkt worden door in de finale deze vragen te beantwoorden (en met een bevredigend antwoord svp, geen magie).

5. Hoe is Dharma op het eiland gekomen?
4. Wat zijn de Lost Numbers (ja, de Valenzetti equation, maar wat betekenen de cijfers)
3. Waarom heeft MiB gedood wie hij heeft gedood? (Piloot, mr Echo, etc)
2. Wat is Widmores doel op het eiland?
1. Wat zijn 'the rules' en waarom?
5 is totaal niet relevant voor de plot
4 is beantwoord (nummers corresponderen met de Candidates)
3 kun je zelf wel redelijk beredeneren lijkt me zo
2 hij wil het eiland beschermen (was vroeger ook leider vd Others)
1 dit zal wss wel in het vage blijven, het waarom vind ik ook helemaal niet interessant
pi_81433379
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 20:59 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

5 is totaal niet relevant voor de plot
Wel voor de eerste 3 seasons, pas daarna kwamen die flashes en dáárna kwam het Jacob vs. MiB gebeuren pas echt op gang. Zoals een poll hier (vorig topic?) aangaf hadden ze beter bij Dharma kunnen blijven. De fans willen het graag weten, en de fans zijn het Jacob vs MiB + magie + waterval met gouden ei verhaal een beetje zat. Of het relevant is voor het verhaal zoals het nu is? Nope. Daarom staat deze op vijf.
quote:
4 is beantwoord (nummers corresponderen met de Candidates)
Dat is waar Jacob ze voor gebruikt heeft op het eiland. Hoe wist Dharma deze getallen? Dat is beantwoord: de Valenzetti equation; door meneer Valenzetti gemaakt (In de tijd net voor Dharma, dus niet bij de geboorte van Jacob ofzo!). Elk getal staat voor een variabele waarmee de wereld ten onder zou kunnen gaan. Psychologische dingen, technische dingen, biologische dingen. Daarom was Dharma daar ook, om iets met die getallen te doen (te veranderen?). Dit wil ik uitgediept zien, want zelfs de Valenzetti equation is nooit in de serie geweest.
quote:
3 kun je zelf wel redelijk beredeneren lijkt me zo
Nee, ik heb geen idee waarom in de eerste aflevering de piloot dood moest volgens MiB.
quote:
2 hij wil het eiland beschermen (was vroeger ook leider vd Others)
Hij was een eigenwijze eikel onder the Others, en hij is er uit gekickt. Ik denk dat hij meer wil dan enkel het eiland beschermen en veiligstellen. Hij wil wraak, én hij is er voor z'n eigen gewin. Hij probeert nu al het eiland te 'hacken' via allemaal tech spul.. Maar ook van wat je in Lost hoort zeggen over Widmore, is het gewoon een egoistische zakenman met wraakgevoelens. Dus: wat valt er te halen?
quote:
1 dit zal wss wel in het vage blijven, het waarom vind ik ook helemaal niet interessant
Misschien vind jij persoonlijk het waarom niet interessant, maar er zitten nogal wat fans wel op antwoorden te wachten.
  vrijdag 14 mei 2010 @ 21:09:08 #229
133369 Jivis
Critikut
pi_81433412
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 20:59 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

5 is totaal niet relevant voor de plot
4 is beantwoord (nummers corresponderen met de Candidates)
3 kun je zelf wel redelijk beredeneren lijkt me zo
2 hij wil het eiland beschermen (was vroeger ook leider vd Others)
1 dit zal wss wel in het vage blijven, het waarom vind ik ook helemaal niet interessant
Dat 4 beantwoord is is natuurlijk onzin. Ja, de nummers hoorden bij bepaalde Candidates, maar waarom dan die specifieke nummers?

Ik vind het zelf ook geen boeiend mysterie overigens.
Amen.
pi_81435496
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 20:11 schreef Bragi het volgende:

[..]

23 AD werd door 'Hurley' gezegd in zijn podcast en '43 AD' werd gemeld door 'Jacob'.
Maar dat is niet canon.

Ik vraag me ook af waarom ze dan 2000 jaar op het eiland gezeten hebben, wat de functie daarvan is voor het verhaal. Maar nu sta ik op het punt te speculeren op basis van informatie die nog niet in de serie is gepresenteerd, wat eigenlijk spoiler-gebied is.
pi_81435793
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 19:14 schreef DrowningMan het volgende:

[..]

Wat zijn the numbers dan volgens jou?
Iets met de Valenzetti Equation in combinatie met the candidates.

Als ze daar een concreter antwoord op gaan geven krijg je net iets als de uitleg van de whispers. Die nummers zijn zo veel voorgekomen dat de fans naar alle lust allerlei gaten in die eventuele verklaring kunnen gaan schieten.

Dus daar hoef ik niet meer over te weten.
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 14 mei 2010 @ 21:55:58 #232
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_81436036
Zeg we hebben hier het oude testament er even op na getrokken en kwamen dit stuk tegen.
quote:
Over Jakob en Esau (model van de 'uitverkiezing')

Samenvatting: Hoe het begrip 'uitverkiezing' is 'vergeestelijkt' en hoe de controverse tussen Jacob en Esau hiervoor als model is gebruikt

Een overbekende tekst, die vaak gebruikt wordt om Gods volkomen soevereiniteit bij de 'uitverkiezing' te schetsen, is Maleachi 1: 3, die als volgt wordt geciteerd:

"Toch heb ik Jakob liefgehad en Esau gehaat".

Er wordt dan gewezen op de geboorte van deze tweelingbroers, waar deze uitverkiezing dan al zou zijn vastgelegd. We lezen op die plaats (Genesis 25:23):

"De Heer zei tegen haar: Twee volken zijn er in je schoot, volken die uiteengaan nog voor je hebt gebaard; het ene zal machtiger zijn dan het andere, de oudste zal de jongste dienen".

Maar hier lezen we niets over een 'uitverkiezing tot zaligheid', alleen dat God hier zijn soms wonderlijke voorkeur uitspreekt voor het zwakke en kleine ten opzichte van het sterke en grote. Zoals Jezus zei:

"Vele eersten zullen de laatsten zijn...".

Dus in Genesis, het eerste boek in het Oude Testament, lezen we alleen over een bepaalde voorkeur van God voor één van die twee jongens. Niet alleen Jakob wordt gezegend, ook Esau krijgt een zegen en hem worden vele goede dingen toegezegd doorheen het Oude Testament. En dan toch: Esau heb Ik gehaat. Nu moeten we er op letten dat Maleachi, waar deze woorden staan, het laatste boek is in het Oude Testament. Maleachi is ook de laatst opgetreden profeet, van wie we een geschrift hebben. Er moet iets gebeurd zijn tussen Genesis en Maleachi. Wat dan?

We moeten niet vergeten dat er tussen de twee broers en de volken die van hen afstammen, altijd een zekere rivaliteit is geweest. We lezen soms van oorlog tegen Edom (de nakomelingen van Esau), en soms ook van bondgenootschappen. Maar er is iets gebeurd, iets verschrikkelijks, iets waarvan we niet lezen in de geschiedenisboeken van het Oude Testament, maar wel in de Psalmen (iets) en sommige profeten. Laten we eens zien. In Jeremia 49:7-22 wordt een vloek over Edom uitgesproken. Waarom? Dat wordt niet duidelijk, maar ze hebben kennelijk iets verschrikkelijks uitgespookt. In Ezechiël 25:12-14 lezen we al iets meer:

"Dit zegt God, de HEER: Edom heeft zich op het volk van Juda gewroken en zo een zeer zware schuld op zich geladen. Daarom, zegt God, de HEER, zal ik mijn hand tegen Edom opheffen. Ik zal er mens en dier uitroeien, ik zal het land verwoesten; van Teman tot Dedan zullen allen door het zwaard worden geveld. Door Israël, mijn volk, zal ik mij op Edom wreken: Israël zal Edom treffen met mijn woede en mijn toorn, en zo zal Edom mijn wraak leren kennen – spreekt God, de HEER".

Edom (Esau) heeft dus wraakzuchtig gehandeld tegen Juda (Israël), zat er dan toch nog iets van de wrok in hen over Gods selectie van Jakob toentertijd? Waarschijnlijk.

In Ezechiël 35 lezen we weer een negatieve profetie over Edom, maar nu staat er iets meer over de redenen daartoe (Ezechiël 35:5):

"Je hebt de Israëlieten altijd gehaat, je hebt ze uitgeleverd aan het zwaard toen het onheil hen trof, toen er met hen werd afgerekend".

De tijd van de afrekening was de tijd waarin Jeruzalem viel en de bevolking in ballingschap ging naar Babel. Toen hebben de Edomieten kennelijk de Babyloniërs geholpen met verraad, moord en plundering. Meer daarover lezen we bij in Ezechiël 36:5, waar staat:

"... [dan] klaag ik Edom en al die andere volken aan. Hun hart was vol vreugde en hun ziel vol verachting toen ze mijn land in bezit namen en er de weidegronden buitmaakten".

Dus... Edom was van plan zich het land Israël toe te eigenen, en dat telt voor de HEER heel zwaar. In Joël 3:19 en Amos 1:11 wordt op diezelfde gebeurtenissen gedoeld. Maar ook in de psalmen lezen we daarvan. Als voorbeeld psalm 137:7 waar staat:

"Gedenk, HEER, de dag van Jeruzalems val, toen het volk van Edom zei: ‘Neer met die stad, neer, maak haar met de grond gelijk!".

Dan is er de profeet Obadja, wiens kleine geschrift helemaal in het teken staat van de straf voor Edom. Ik citeer hier alleen de verzen 12-14, die de reden aangeven voor Gods haat tegen Edom:

"Die dag had je je niet mogen verlustigen in de rampspoed die je broeder trof, je had je niet mogen verheugen over de ondergang van het volk van Juda, en op die dag van angst had je hen niet mogen bespotten. Die dag had je de poorten van de stad niet binnen mogen gaan, je had je op die dag van onheil niet mogen verlustigen in het kwaad dat mijn volk werd aangedaan, en op die dag van ongeluk had je je niet mogen vergrijpen aan hun bezittingen. Op die dag van angst had je de mensen die vluchtten de weg niet mogen versperren om ze te doden, en hen die ontkomen waren niet mogen uitleveren".

Dus: plundering, moord en verraad en het voornemen om nu het land Israël voor zichzelf in bezit te nemen. Er leefde dus in de Edomieten nog steeds een diepe afgunst op Jakob (Israël, Juda). Ze hadden Gods beslissing - lang geleden - om Jakob voor te trekken boven Esau, nog niet verwerkt. En nu hadden ze een uitgelezen kans om zich te wreken, die ze met welgevallen hebben gegrepen. Ze hebben hun wrok op Israël - nog wel hun broedervolk - botgevierd.

Ja, en als dan veel later de profeet Maleachi zijn volk wil troosten, door te zeggen, hoe lief God het wel heeft, dan wijst hij op Esau (Edom): het kan ook anders, mijn volksgenoten. Accepteer nu maar die liefde van God. Esau heb ik gehaat, zegt God. En we weten nu waarom. Als een wrokkig kind, dat niet volwassen wilde worden, heeft Esau zich te buiten gegaan aan Israëls bezit en leven en heeft geprobeerd, zich het land eigen te maken dat God aan Israël had beloofd. Dat loopt vanzelfsprekend verkeerd af. Dat mag misschien ook wel een waarschuwing zijn aan allen, die thans hetzelfde voornemen hebben!
Vul zelf maar in
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_81437245
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 21:55 schreef Dark_Angelus het volgende:
Zeg we hebben hier het oude testament er even op na getrokken en kwamen dit stuk tegen.
[..]

Vul zelf maar in
Ik concludeer dat Jacob goed is en MiB slecht alleen maar omdat hun stiefma hen die rollen toebedacht, in plaats van dat ze van nature zo zijn.

Dat vind ik wel een mooie boodschap, iedereen is een tabula rasa bij geboorte. Wellicht waren de verwachtingen van de stiefma ook alleen maar ingegeven door de stukken stof die ze voor handen had toen de tweeling geboren werd. Jacob werd in een wit stuk stof gewikkeld, en voor MiB had ze alleen nog maar een zwart stuk stof.
  vrijdag 14 mei 2010 @ 22:24:11 #234
162388 Bragi
GOD-VER-DOMME!
pi_81437621
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 21:47 schreef Symer het volgende:

[..]

Maar dat is niet canon.
I beg to differ:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Because I am so handsome and I am so bored
So entertain me, tell me a joke
Make it long, make it last
Make it cruel just make me laugh
pi_81437970
Alleen info uit afleveringen zelf is canon, plus een paar dingen die aangewezen worden door Darlton.

Ook Lostpedia, in een poging tot een definitie te komen, noemt niet gebruikte info uit scripts specifiek onder Non-Canon.
  vrijdag 14 mei 2010 @ 22:34:44 #236
162388 Bragi
GOD-VER-DOMME!
pi_81438104
Because I am so handsome and I am so bored
So entertain me, tell me a joke
Make it long, make it last
Make it cruel just make me laugh
  vrijdag 14 mei 2010 @ 22:35:26 #237
162388 Bragi
GOD-VER-DOMME!
pi_81438139
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 22:31 schreef Symer het volgende:
Alleen info uit afleveringen zelf is canon, plus een paar dingen die aangewezen worden door Darlton.

Ook Lostpedia, in een poging tot een definitie te komen, noemt niet gebruikte info uit scripts specifiek onder Non-Canon.
Oh, oké, dat laatste wist ik dus niet.
Because I am so handsome and I am so bored
So entertain me, tell me a joke
Make it long, make it last
Make it cruel just make me laugh
  vrijdag 14 mei 2010 @ 22:35:40 #238
299220 Gezicht
Tuut chips
pi_81438151
Kan niet wachten op de episode van volgende week!
Flesje bier
pi_81438294
Waren deze al gepost? Verslagjes van Lost Live van gisteravond:

Verslag 1 en verslag 2.
  vrijdag 14 mei 2010 @ 22:48:04 #240
162388 Bragi
GOD-VER-DOMME!
pi_81438797
http://www.docarzt.com/lo(...)st-podcast-probably/
Waarschijnlijk de laatste podcast van Lindelof en Cuse.
Because I am so handsome and I am so bored
So entertain me, tell me a joke
Make it long, make it last
Make it cruel just make me laugh
pi_81440276
Ik snap er geen hout meer van, verleden week werd de duikboot opgeblazen, kate, sawyer, jack en hurley overleven het en huilen op het strand (eind) en in deze aflevering zie ik kate, jack en locke op het eind naar die dooie moeder en haar zogenaamde zoon kijken.
Dus eind dl 14 ze zijn op het strand ........... dl 15 ze kijken naar die dooien, wat is er tussen de puntjes gebeurt ??
pi_81440494
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 23:14 schreef Sorella het volgende:
Ik snap er geen hout meer van, verleden week werd de duikboot opgeblazen, kate, sawyer, jack en hurley overleven het en huilen op het strand (eind) en in deze aflevering zie ik kate, jack en locke op het eind naar die dooie moeder en haar zogenaamde zoon kijken.
Dus eind dl 14 ze zijn op het strand ........... dl 15 ze kijken naar die dooien, wat is er tussen de puntjes gebeurt ??
Uhm, nee. Dat waren een paar (naar mijn mening overbodige) scènes uit het eerste seizoen, toen ze bij de Caves waren.
  vrijdag 14 mei 2010 @ 23:17:43 #243
181857 Jovatov
Si fallor, sum
pi_81440498
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 23:14 schreef Sorella het volgende:
Ik snap er geen hout meer van, verleden week werd de duikboot opgeblazen, kate, sawyer, jack en hurley overleven het en huilen op het strand (eind) en in deze aflevering zie ik kate, jack en locke op het eind naar die dooie moeder en haar zogenaamde zoon kijken.
Dus eind dl 14 ze zijn op het strand ........... dl 15 ze kijken naar die dooien, wat is er tussen de puntjes gebeurt ??
Dat was een flashback naar seizoen 1, dat ze naar die lijken keken was in House of the Rising Sun, aflevering zes van seizoen 1
  vrijdag 14 mei 2010 @ 23:18:47 #244
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_81440571
Heb hem net nog es gezien. Blijf t een goede ep vinden. Alleen vraag ik me af, toen Jacob zijn broer in het licht gooide, wat er precies is gebeurd. Is zijn broer nu gereincarneerd als smokey, en kan smokey gebruik maken van lichamen die dood zijn? Want het oorspronkelijke lichaam van MiB spoelde aan in dat beekje, en dat lichaam was dood. Ook nog toen Kate en Jack hem vonden...en in die flashback leek het alsof Locke er meer vanaf weet ; zou hij in S1 ook al MiB zijn of iets dergelijks?

Ik heb de ep nu heel anders gezien en snap er opeens niks meer van
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_81440803
Ik heb hem nog een keer gezien, maar ik blijf het raar vinden dat die put met het rad uiteindelijk toch ontstaan is, gezien deze helemaal dichtgegooid is voordat ze het gemaakt hadden.
DavidDuchovny: Alle programma's op SBS 6 zijn van grootse kwaliteit
pi_81440815
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 23:18 schreef AlwaysHappy het volgende:
Heb hem net nog es gezien. Blijf t een goede ep vinden. Alleen vraag ik me af, toen Jacob zijn broer in het licht gooide, wat er precies is gebeurd. Is zijn broer nu gereincarneerd als smokey, en kan smokey gebruik maken van lichamen die dood zijn? Want het oorspronkelijke lichaam van MiB spoelde aan in dat beekje, en dat lichaam was dood. Ook nog toen Kate en Jack hem vonden...en in die flashback leek het alsof Locke er meer vanaf weet ; zou hij in S1 ook al MiB zijn of iets dergelijks?

Ik heb de ep nu heel anders gezien en snap er opeens niks meer van
Waaraan merk je dat op dan? Ik vond hem namelijk gewoon 'neutraal' overkomen.
  vrijdag 14 mei 2010 @ 23:28:17 #247
162388 Bragi
GOD-VER-DOMME!
pi_81441026
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 23:14 schreef Sorella het volgende:
Ik snap er geen hout meer van, verleden week werd de duikboot opgeblazen, kate, sawyer, jack en hurley overleven het en huilen op het strand (eind) en in deze aflevering zie ik kate, jack en locke op het eind naar die dooie moeder en haar zogenaamde zoon kijken.
Dus eind dl 14 ze zijn op het strand ........... dl 15 ze kijken naar die dooien, wat is er tussen de puntjes gebeurt ??
Because I am so handsome and I am so bored
So entertain me, tell me a joke
Make it long, make it last
Make it cruel just make me laugh
  vrijdag 14 mei 2010 @ 23:28:45 #248
273461 AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_81441053
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 23:23 schreef Ebbao het volgende:

[..]

Waaraan merk je dat op dan? Ik vond hem namelijk gewoon 'neutraal' overkomen.


Het was zijn blik..Locke keek de helft van de tijd op die manier maar toch..
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox Series X: Alwayshappyz | Photographer: D750, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, His Dark Materials, Veronica Mars, Fringe, The Good Wife, The Crown & More.
pi_81442415
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 23:17 schreef Jovatov het volgende:

[..]

Dat was een flashback naar seizoen 1, dat ze naar die lijken keken was in House of the Rising Sun, aflevering zes van seizoen 1
Ook leuk om een flashback van 5 jaar geleden terug te halen.
hm denk dat ik hem maar ff ga opzoeken die aflevering dan.
pi_81443580
Zo, ook net de aflevering gezien en ik krijg idd het idee dat hij alleen maar meer vragen oproept..
Want wat is Smokey en de lichtbron en wat is hun verband? Iemand moet die gemaakt hebben, Smokey derin gestopt en aan stiefma hebben uitgelegd hoe die werkt.
En dat statue? Iemand moet die hebben gebouwd.En die hele problematiek met dat zwanger worden? Het is niet mijn groote main-theme maar daar is nooit antwoord op gekomen en ik verwacht het niet meer ook. Er zitten redelijk wat ideeen in die leuk begonnen, maar later door de schrijvers losgelaten zijn om niet meer opgelost te worden.

Ik dacht trouwens dat we eindelijk de oorsprong van The Others hadden gezien, zijn ze allemaal dood..
Het beste adres voor al uw primeurs!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')