RavvennaLatina | dinsdag 27 april 2010 @ 01:01 |
Je hoort toch vaak, dat mensen broccoli vies vinden. Ik vroeg me af hoe dat hier is. Poll: Broccoli Tussenstand: ![]() | |
porsche1 | dinsdag 27 april 2010 @ 01:03 |
Met appelmoes om het in 1x weg te laten glijden zonder te kouwen. | |
Aneurysma | dinsdag 27 april 2010 @ 01:04 |
Geen mening. | |
Joachim | dinsdag 27 april 2010 @ 01:18 |
Brocolli is wat mij betreft een van de lekkerste groentes ![]() | |
bas-beest | dinsdag 27 april 2010 @ 01:18 |
quote: ![]() | |
Brocco_Li | dinsdag 27 april 2010 @ 01:42 |
quote: ![]() | |
Snarf | dinsdag 27 april 2010 @ 01:51 |
quote: | |
Snarf | dinsdag 27 april 2010 @ 01:52 |
En ook zo makkelijk. Eén keer snijden om alle roosjes los te maken, stronk in stukken hakken, roosjes wat lostrekken en koken maar. Jum. ![]() | |
Snarf | dinsdag 27 april 2010 @ 01:53 |
Alleen zo verrekkes duur af en toe. Er zijn tijden dat je een stronkje (pond ofzo) voor 2,79 in de supermarkt ziet liggen. Kwaliteit doet echter niet onder voor de markt. En uit gemak koop ik de broccoli dan toch vaak in de AH. | |
Myraela | dinsdag 27 april 2010 @ 01:53 |
Het is wel te eten. | |
TheThirdMark | dinsdag 27 april 2010 @ 01:57 |
quote:Broccoli even laten weken, daarna laten uitlekken. Olie in de wok (eventueel al een beetje peper en zout toevoegen) en 3 minuten snel om en om scheppend klaar wokken ![]() Broccoli is voor masters ![]() | |
heiden6 | dinsdag 27 april 2010 @ 02:02 |
Broccoli is een bazengroente. | |
Bolkesteijn | dinsdag 27 april 2010 @ 02:08 |
Lekker. ![]() | |
Righteous | dinsdag 27 april 2010 @ 02:15 |
Mits niet te lang gekookt en voorzien van een lekker (kaas)sausje ![]() | |
Tism | dinsdag 27 april 2010 @ 02:17 |
Broccoli is vies.. ![]() | |
Kikopuz | dinsdag 27 april 2010 @ 02:19 |
Welke groentes zijn nou serieus vies? ![]() Groente ![]() | |
Bolkesteijn | dinsdag 27 april 2010 @ 02:21 |
quote:Bloemkool en asperges staan toch wel hoog op mijn lijstje. Waterige groenten. ![]() | |
Snarf | dinsdag 27 april 2010 @ 02:25 |
quote:Ho even. Bedoel je met "even laten weken" dat het een paar seconden/minuten moet meeborrelen in genadeloos kokend water of iets anders? | |
Kikopuz | dinsdag 27 april 2010 @ 02:26 |
quote: ![]() Naja, ieder z'n smaak. Wel jammer voor je! ![]() | |
Bolkesteijn | dinsdag 27 april 2010 @ 02:27 |
quote:Het probleem is juist dat dat ver te zoeken is bij waterige witte groenten. ![]() | |
Parlay | dinsdag 27 april 2010 @ 02:29 |
quote:Die groentes hebben dan vast niet gescharreld ![]() Broccoli ![]() | |
Bolkesteijn | dinsdag 27 april 2010 @ 02:33 |
quote:Ik koop het gewoon bij de groenteboer. ![]() | |
Isabeau | dinsdag 27 april 2010 @ 02:40 |
quote: ![]() ![]() | |
Kikopuz | dinsdag 27 april 2010 @ 02:41 |
quote:Leer wokken. ![]() | |
Bolkesteijn | dinsdag 27 april 2010 @ 02:42 |
quote:Ik heb hier een keramische kookplaat. ![]() ![]() | |
Kikopuz | dinsdag 27 april 2010 @ 02:45 |
quote:Awww dat is toch saai man! Enniehouw, ik vind het wokken van groenten ook een stuk beter dan koken. Dan wordt het mij ook te 'waterig' (niet qua smaak, maar ![]() ![]() | |
eigendeegcookie | dinsdag 27 april 2010 @ 02:48 |
mn jongste dochter vond t zo vies dat ze dr bord had verstopt in dr kamer. Ze zei dat t op was. Weekje later : onbegrijpelijke zware stank in haar kamer. uiteindelijk vond ik natuurlijk toch de oorzaak , in t gootsteenkastje , bedekt met tekeningen. Ik had echt de indruk dat ze t zelf vergeten was dat ze dat gedaan had, want ze leed er wel onder natuurlijk Poosje later : weer vreselijke stank!! Dan denk je toch : dit keer is het natuurlijk niet iets wat ze zelf gedaan heeft , toch ?. Maar jawel : WEER BROCCOLI , EN WEER IN T GOOTSTEENKASTJE !!! | |
Righteous | dinsdag 27 april 2010 @ 02:51 |
quote:Je had de hint de eerste keer niet begrepen ? ![]() | |
eigendeegcookie | dinsdag 27 april 2010 @ 02:55 |
jawel hoor , welke hint eigenlijk? -geen broccoli meer ? -ik kan niet koken? -ik moet beter opletten? -het kind is gek? | |
Righteous | dinsdag 27 april 2010 @ 02:56 |
quote:Dat ze misschien gewoon überhaupt geen broccoli lust ![]() | |
eigendeegcookie | dinsdag 27 april 2010 @ 03:00 |
tja , ach , lust jij het? ik wel , maar t blijft raar dat het al na 1 dag stinkt , om maar te zwijgen over hoe t 3 dagen later ruikt..... | |
TheThirdMark | dinsdag 27 april 2010 @ 11:41 |
quote:Nope, gewoon een seconde of 30 in kraankoud water. | |
LastRequest | dinsdag 27 april 2010 @ 11:45 |
Ik hou van broccoli ![]() | |
motorbloempje | woensdag 28 april 2010 @ 17:06 |
![]() ![]() | |
Panda72 | woensdag 28 april 2010 @ 17:10 |
Lekker zo lang het maar niet te zacht gekookt is. Ik vind het vooral lekker als ik het wok. ![]() | |
Blues | woensdag 28 april 2010 @ 17:26 |
Lekker met kip, pijnboompitjes in een lekkere knoflooksaus gaar roerbakken ![]() ![]() | |
TheThirdMark | woensdag 28 april 2010 @ 17:39 |
quote:De kip vervangen door reepjes rundvlees, de pijnboompitten vervangen door cashewnoten en de knoflooksaus zelf maken ![]() | |
Muck | woensdag 28 april 2010 @ 17:50 |
broccoli is één van de weinige groenten die ik niet lekker vind ![]() | |
Arizona | woensdag 28 april 2010 @ 18:22 |
Ik ben dol op broccoli. Van knapperig uit de wok tot papperig gekookt, ik lust het ![]() | |
Enfermera | woensdag 28 april 2010 @ 19:45 |
Lekker. Maar niet helemaal kapotgekookt ![]() ![]() | |
Kikopuz | woensdag 28 april 2010 @ 20:00 |
quote: ![]() Ik ben ook niet echt van dat koken. Meer van het wokken! ![]() | |
Arizona | woensdag 28 april 2010 @ 20:08 |
Ik kan wel posten in het kookzonden-topic, ik ben dus echt zo'n figuur die broccoli kapotgekookt net zo lekker vindt als knapperig ![]() ![]() Is op zich wel handig, het maakt voor mij niet uit of de broccoli eens 5 minuten langer of korter opstaat ![]() | |
Fratz | woensdag 28 april 2010 @ 20:12 |
Heerlijk broccoli! Mijn vriend vindt het jammer genoeg niet te eten, dus ik eet het meestal wanneer hij in het buitenland in het werk is. Zo handig, zo snel klaar, ik ben er gek op. | |
uniekhoorn | woensdag 28 april 2010 @ 20:12 |
quote:Datte ![]() | |
Innocence | woensdag 5 mei 2010 @ 14:17 |
Vind het juist fantastische groente, zolang je het maar niet lang kookt. Smaakt echt bij alles, makkelijk te bereiden en is reuze gezond! Heerlijk roergebakken met ansjovis en knoflook. Dan een klont boter en pasta erbij en italiaanse kaas erover. Of met een saus van blauwe kaas. Of gewokt met sojasaus en rode uien. Of gestoofd met kabeljauw en krieltjes. Of met gerookte zalm en sinasappeldressing... ![]() Snap echt niet waarom we vroeger thuis geen brocolli aten ![]() | |
RobinOok | woensdag 5 mei 2010 @ 14:30 |
Mijn favoriet:![]() Broccoli koken of stomen, zoals jij lekker vindt. Dan sausje erover van: 80 ml zoete, thaise chilisaus 2 eetlepels lichte, chinese sojasaus (of kikoman) 2 theelepels limoenrasp 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels gehakte, verse koriander | |
DrEverybody | woensdag 5 mei 2010 @ 14:31 |
ligt eraan hoe het is klaargemaakt. gewoon gekookt zonder iets erbij is behoorlijk ![]() | |
dalaiblama | woensdag 5 mei 2010 @ 16:56 |
Hail 2 the Broccoli! Ik 'moet' van mijn vriendin elke dag broccoli eten, in een bepaalde vorm. Er staat ook altijd geblancheerde broccoli in de koelkast. Zij eet ze gewoon zo uit het vuistje en ik kwak er sojasaus overheen of eet het bij een maaltijd. Ze zweert op alles wat haar lief is dat broccoli elke dag moet en dat je geen enkele multivitamine nodig hebt als je braaf je broccoli eet ![]() Aangezien ze hier echt een punt van maakt doe ik dat maar. Het is ook wel een erg lekkere en goed te combineren. Ik heb 'm het liefst in een ovenschotel met aardappelpuree en zalm. | |
Maria2.0 | woensdag 5 mei 2010 @ 17:12 |
Ik ben er niet kapot van maar verwerk het gewoon in een ovenschoteltje met schijfjes aardappel, brocolli daarbovenop en boursin cuisine eroverheen. Lekker! | |
08gnoT. | woensdag 5 mei 2010 @ 17:20 |
Net 3 borden op, dus ik geloof dat ikhet wel lekker vind ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door 08gnoT. op 05-05-2010 19:25:22 ] | |
Cici | woensdag 5 mei 2010 @ 18:58 |
Elke dag broccoli, ik houd van broccoli, maar als ik het elke dag "moet" eten, ga ik er een hekel aan krijgen. Broccoli met gekookte aardappelen en een kaassausje, of overgebleven broccoli roerbakken met uitjes, spek, kip, ketjap en dan met rijst, yum! | |
Ewelina | woensdag 5 mei 2010 @ 20:29 |
Broccoli ![]() | |
Seven. | woensdag 5 mei 2010 @ 20:33 |
Broccoli. ![]() Ik maak er altijd een roomsausje met basilicum en knoflook bij en dan de saus apart serveren. ![]() | |
Blues | woensdag 5 mei 2010 @ 21:04 |
quote:Zit wel veel in ![]() | |
Blossom86 | woensdag 5 mei 2010 @ 21:13 |
Broccoli ![]() Mijn favoriet: Even koken, dan in ovenschaal doen, citroensap, nootmuskaat en geraspte (oude) kaas erover en dan nog een kwartiertje in de oven! ![]() | |
Blossom86 | woensdag 5 mei 2010 @ 21:14 |
Ik heb trouwens een keer spacecake gehad, en kreeg toen zooooo'n zin in broccoli... even snel gekookt en die hele stronk opgegeten. ![]() | |
Maraca | woensdag 5 mei 2010 @ 23:23 |
tvp voor de lekkere recepten Broccoli ![]() | |
borisz | woensdag 5 mei 2010 @ 23:30 |
![]() ![]() | |
08gnoT. | woensdag 5 mei 2010 @ 23:32 |
Bloemkool is een van de weinige groenten die ik écht, écht niet lust. Als baby al niet. Maar broccoli vind ik compleet anders smaken? ![]() | |
stavromulabeta | woensdag 5 mei 2010 @ 23:36 |
quote:Maar broccoli smaakt ook heel anders... Veel euh, frisser ofzo. Bloemkool vind ik altijd muf. | |
borisz | woensdag 5 mei 2010 @ 23:36 |
quote:Ja, maar beiden niet te eten. | |
strontboer | woensdag 5 mei 2010 @ 23:36 |
Broccoli ![]() | |
swaffelair | donderdag 6 mei 2010 @ 00:04 |
ik doe er altijd wat kurry of jus bij | |
08gnoT. | donderdag 6 mei 2010 @ 00:07 |
quote:Ah, dan lag het toch niet aan mij. ![]() |