FOK!forum / Culinesse à gogo / Broccoli
RavvennaLatinadinsdag 27 april 2010 @ 01:01
Je hoort toch vaak, dat mensen broccoli vies vinden. Ik vroeg me af hoe dat hier is.

Poll: Broccoli
  • Lekker
  • Normaal
  • Vies
  • Geen mening


    Tussenstand:

  • porsche1dinsdag 27 april 2010 @ 01:03
    Met appelmoes om het in 1x weg te laten glijden zonder te kouwen.
    Aneurysmadinsdag 27 april 2010 @ 01:04
    Geen mening.
    Joachimdinsdag 27 april 2010 @ 01:18
    Brocolli is wat mij betreft een van de lekkerste groentes
    bas-beestdinsdag 27 april 2010 @ 01:18
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 01:03 schreef porsche1 het volgende:
    Met appelmoes om het in 1x weg te laten glijden zonder te kouwen.
    Brocco_Lidinsdag 27 april 2010 @ 01:42
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 01:18 schreef Joachim het volgende:
    Brocolli is wat mij betreft een van de lekkerste groentes
    Snarfdinsdag 27 april 2010 @ 01:51
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 01:18 schreef Joachim het volgende:
    Brocolli is wat mij betreft een van de lekkerste groentes
    Snarfdinsdag 27 april 2010 @ 01:52
    En ook zo makkelijk. Eén keer snijden om alle roosjes los te maken, stronk in stukken hakken, roosjes wat lostrekken en koken maar. Jum.
    Snarfdinsdag 27 april 2010 @ 01:53
    Alleen zo verrekkes duur af en toe. Er zijn tijden dat je een stronkje (pond ofzo) voor 2,79 in de supermarkt ziet liggen. Kwaliteit doet echter niet onder voor de markt. En uit gemak koop ik de broccoli dan toch vaak in de AH.
    Myraeladinsdag 27 april 2010 @ 01:53
    Het is wel te eten.
    TheThirdMarkdinsdag 27 april 2010 @ 01:57
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 01:52 schreef Snarf het volgende:
    En ook zo makkelijk. Eén keer snijden om alle roosjes los te maken, stronk in stukken hakken, roosjes wat lostrekken en koken maar. Jum.
    Broccoli even laten weken, daarna laten uitlekken.
    Olie in de wok (eventueel al een beetje peper en zout toevoegen) en 3 minuten snel om en om scheppend klaar wokken

    Broccoli is voor masters
    heiden6dinsdag 27 april 2010 @ 02:02
    Broccoli is een bazengroente.
    Bolkesteijndinsdag 27 april 2010 @ 02:08
    Lekker.
    Righteousdinsdag 27 april 2010 @ 02:15
    Mits niet te lang gekookt en voorzien van een lekker (kaas)sausje
    Tismdinsdag 27 april 2010 @ 02:17
    Broccoli is vies..
    Kikopuzdinsdag 27 april 2010 @ 02:19
    Welke groentes zijn nou serieus vies?

    Groente
    Bolkesteijndinsdag 27 april 2010 @ 02:21
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 02:19 schreef Kikopuz het volgende:
    Welke groentes zijn nou serieus vies?
    Bloemkool en asperges staan toch wel hoog op mijn lijstje. Waterige groenten.
    Snarfdinsdag 27 april 2010 @ 02:25
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 01:57 schreef TheThirdMark het volgende:

    [..]

    Broccoli even laten weken, daarna laten uitlekken.
    Olie in de wok (eventueel al een beetje peper en zout toevoegen) en 3 minuten snel om en om scheppend klaar wokken

    Broccoli is voor masters
    Ho even. Bedoel je met "even laten weken" dat het een paar seconden/minuten moet meeborrelen in genadeloos kokend water of iets anders?
    Kikopuzdinsdag 27 april 2010 @ 02:26
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 02:21 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Bloemkool en asperges staan toch wel hoog op mijn lijstje. Waterige groenten.

    Naja, ieder z'n smaak. Wel jammer voor je!
    Bolkesteijndinsdag 27 april 2010 @ 02:27
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 02:26 schreef Kikopuz het volgende:
    Naja, ieder z'n smaak.
    Het probleem is juist dat dat ver te zoeken is bij waterige witte groenten.
    Parlaydinsdag 27 april 2010 @ 02:29
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 02:21 schreef Bolkesteijn het volgende:

    [..]

    Bloemkool en asperges staan toch wel hoog op mijn lijstje. Waterige groenten.
    Die groentes hebben dan vast niet gescharreld

    Broccoli Je kan het eten....
    Bolkesteijndinsdag 27 april 2010 @ 02:33
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 02:29 schreef Parlay het volgende:
    Die groentes hebben dan vast niet gescharreld
    Ik koop het gewoon bij de groenteboer. Broccoli heeft toch onmiskenbaar een meer aanwezige smaak dan bloemkool.
    Isabeaudinsdag 27 april 2010 @ 02:40
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 02:19 schreef Kikopuz het volgende:
    Welke groentes zijn nou serieus vies?

    Groente
    Dat dus! En broccoli is een van mijn lievelings groentes
    Kikopuzdinsdag 27 april 2010 @ 02:41
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 02:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Het probleem is juist dat dat ver te zoeken is bij waterige witte groenten.
    Leer wokken.
    Bolkesteijndinsdag 27 april 2010 @ 02:42
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 02:41 schreef Kikopuz het volgende:
    Leer wokken.
    Ik heb hier een keramische kookplaat. Echt wokken zit er dus niet in.
    Kikopuzdinsdag 27 april 2010 @ 02:45
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 02:42 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Ik heb hier een keramische kookplaat. Echt wokken zit er dus niet in.
    Awww dat is toch saai man!

    Enniehouw, ik vind het wokken van groenten ook een stuk beter dan koken. Dan wordt het mij ook te 'waterig' (niet qua smaak, maar .. gevoel/textuur-achtig). Ik heb liever wat knapperigheid.
    eigendeegcookiedinsdag 27 april 2010 @ 02:48
    mn jongste dochter vond t zo vies dat ze dr bord had verstopt in dr kamer.
    Ze zei dat t op was.
    Weekje later : onbegrijpelijke zware stank in haar kamer.
    uiteindelijk vond ik natuurlijk toch de oorzaak , in t gootsteenkastje , bedekt met tekeningen.
    Ik had echt de indruk dat ze t zelf vergeten was dat ze dat gedaan had, want ze leed er wel onder natuurlijk

    Poosje later : weer vreselijke stank!!
    Dan denk je toch : dit keer is het natuurlijk niet iets wat ze zelf gedaan heeft , toch ?.
    Maar jawel : WEER BROCCOLI , EN WEER IN T GOOTSTEENKASTJE !!!
    Righteousdinsdag 27 april 2010 @ 02:51
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 02:48 schreef eigendeegcookie het volgende:
    mn jongste dochter vond t zo vies dat ze dr bord had verstopt in dr kamer.
    Ze zei dat t op was.
    Weekje later : onbegrijpelijke zware stank in haar kamer.
    uiteindelijk vond ik natuurlijk toch de oorzaak , in t gootsteenkastje , bedekt met tekeningen.
    Ik had echt de indruk dat ze t zelf vergeten was dat ze dat gedaan had, want ze leed er wel onder natuurlijk

    Poosje later : weer vreselijke stank!!
    Dan denk je toch : dit keer is het natuurlijk niet iets wat ze zelf gedaan heeft , toch ?.
    Maar jawel : WEER BROCCOLI , EN WEER IN T GOOTSTEENKASTJE !!!
    Je had de hint de eerste keer niet begrepen ?
    eigendeegcookiedinsdag 27 april 2010 @ 02:55
    jawel hoor ,

    welke hint eigenlijk?

    -geen broccoli meer ?
    -ik kan niet koken?
    -ik moet beter opletten?
    -het kind is gek?
    Righteousdinsdag 27 april 2010 @ 02:56
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 02:55 schreef eigendeegcookie het volgende:
    jawel hoor ,

    welke hint eigenlijk?

    -geen broccoli meer ?
    -ik kan niet koken?
    -ik moet beter opletten?
    -het kind is gek?
    Dat ze misschien gewoon überhaupt geen broccoli lust
    eigendeegcookiedinsdag 27 april 2010 @ 03:00
    tja , ach ,
    lust jij het?
    ik wel , maar t blijft raar dat het al na 1 dag stinkt , om maar te zwijgen over hoe t 3 dagen later ruikt.....
    TheThirdMarkdinsdag 27 april 2010 @ 11:41
    quote:
    Op dinsdag 27 april 2010 02:25 schreef Snarf het volgende:

    [..]

    Ho even. Bedoel je met "even laten weken" dat het een paar seconden/minuten moet meeborrelen in genadeloos kokend water of iets anders?
    Nope, gewoon een seconde of 30 in kraankoud water.
    LastRequestdinsdag 27 april 2010 @ 11:45
    Ik hou van broccoli
    motorbloempjewoensdag 28 april 2010 @ 17:06
    broccoli
    Panda72woensdag 28 april 2010 @ 17:10
    Lekker zo lang het maar niet te zacht gekookt is. Ik vind het vooral lekker als ik het wok.
    Blueswoensdag 28 april 2010 @ 17:26
    Lekker met kip, pijnboompitjes in een lekkere knoflooksaus gaar roerbakken
    TheThirdMarkwoensdag 28 april 2010 @ 17:39
    quote:
    Op woensdag 28 april 2010 17:26 schreef Bluezz het volgende:
    Lekker met kip, pijnboompitjes in een lekkere knoflooksaus gaar roerbakken
    De kip vervangen door reepjes rundvlees, de pijnboompitten vervangen door cashewnoten en de knoflooksaus zelf maken
    Muckwoensdag 28 april 2010 @ 17:50
    broccoli is één van de weinige groenten die ik niet lekker vind
    Arizonawoensdag 28 april 2010 @ 18:22
    Ik ben dol op broccoli. Van knapperig uit de wok tot papperig gekookt, ik lust het
    Enfermerawoensdag 28 april 2010 @ 19:45
    Lekker. Maar niet helemaal kapotgekookt Gewoon lekker knapperig!
    Kikopuzwoensdag 28 april 2010 @ 20:00
    quote:
    Op woensdag 28 april 2010 19:45 schreef Enfermera het volgende:
    Lekker. Maar niet helemaal kapotgekookt Gewoon lekker knapperig!

    Ik ben ook niet echt van dat koken. Meer van het wokken!
    Arizonawoensdag 28 april 2010 @ 20:08
    Ik kan wel posten in het kookzonden-topic, ik ben dus echt zo'n figuur die broccoli kapotgekookt net zo lekker vindt als knapperig . En dan mag er ook nog wel een sausje overheen om het nog papperiger te maken

    Is op zich wel handig, het maakt voor mij niet uit of de broccoli eens 5 minuten langer of korter opstaat .
    Fratzwoensdag 28 april 2010 @ 20:12
    Heerlijk broccoli! Mijn vriend vindt het jammer genoeg niet te eten, dus ik eet het meestal wanneer hij in het buitenland in het werk is.
    Zo handig, zo snel klaar, ik ben er gek op.
    uniekhoornwoensdag 28 april 2010 @ 20:12
    quote:
    Op woensdag 28 april 2010 20:08 schreef MaLo het volgende:
    Ik kan wel posten in het kookzonden-topic, ik ben dus echt zo'n figuur die broccoli kapotgekookt net zo lekker vindt als knapperig . En dan mag er ook nog wel een sausje overheen om het nog papperiger te maken

    Is op zich wel handig, het maakt voor mij niet uit of de broccoli eens 5 minuten langer of korter opstaat .
    Datte
    Innocencewoensdag 5 mei 2010 @ 14:17
    Vind het juist fantastische groente, zolang je het maar niet lang kookt. Smaakt echt bij alles, makkelijk te bereiden en is reuze gezond!

    Heerlijk roergebakken met ansjovis en knoflook. Dan een klont boter en pasta erbij en italiaanse kaas erover.

    Of met een saus van blauwe kaas.

    Of gewokt met sojasaus en rode uien.

    Of gestoofd met kabeljauw en krieltjes.

    Of met gerookte zalm en sinasappeldressing...


    Snap echt niet waarom we vroeger thuis geen brocolli aten
    RobinOokwoensdag 5 mei 2010 @ 14:30
    Mijn favoriet:



    Broccoli koken of stomen, zoals jij lekker vindt.
    Dan sausje erover van:

    80 ml zoete, thaise chilisaus
    2 eetlepels lichte, chinese sojasaus (of kikoman)
    2 theelepels limoenrasp
    2 eetlepels limoensap
    2 eetlepels gehakte, verse koriander
    DrEverybodywoensdag 5 mei 2010 @ 14:31
    ligt eraan hoe het is klaargemaakt. gewoon gekookt zonder iets erbij is behoorlijk
    dalaiblamawoensdag 5 mei 2010 @ 16:56
    Hail 2 the Broccoli!

    Ik 'moet' van mijn vriendin elke dag broccoli eten, in een bepaalde vorm. Er staat ook altijd geblancheerde broccoli in de koelkast.
    Zij eet ze gewoon zo uit het vuistje en ik kwak er sojasaus overheen of eet het bij een maaltijd.
    Ze zweert op alles wat haar lief is dat broccoli elke dag moet en dat je geen enkele multivitamine nodig hebt als je braaf je broccoli eet

    Aangezien ze hier echt een punt van maakt doe ik dat maar. Het is ook wel een erg lekkere en goed te combineren.
    Ik heb 'm het liefst in een ovenschotel met aardappelpuree en zalm.
    Maria2.0woensdag 5 mei 2010 @ 17:12
    Ik ben er niet kapot van maar verwerk het gewoon in een ovenschoteltje met schijfjes aardappel, brocolli daarbovenop en boursin cuisine eroverheen. Lekker!
    08gnoT.woensdag 5 mei 2010 @ 17:20
    Net 3 borden op, dus ik geloof dat ikhet wel lekker vind Wel met witte saus en zeezout. Vlees maakt me niet uit.

    [ Bericht 6% gewijzigd door 08gnoT. op 05-05-2010 19:25:22 ]
    Ciciwoensdag 5 mei 2010 @ 18:58
    Elke dag broccoli,
    ik houd van broccoli, maar als ik het elke dag "moet" eten, ga ik er een hekel aan krijgen.

    Broccoli met gekookte aardappelen en een kaassausje, of overgebleven broccoli roerbakken met uitjes, spek, kip, ketjap en dan met rijst, yum!
    Ewelinawoensdag 5 mei 2010 @ 20:29
    Broccoli Gewoon gekookt of geroerbakt of onder de grill...
    Seven.woensdag 5 mei 2010 @ 20:33
    Broccoli.

    Ik maak er altijd een roomsausje met basilicum en knoflook bij en dan de saus apart serveren.
    Blueswoensdag 5 mei 2010 @ 21:04
    quote:
    Op woensdag 5 mei 2010 16:56 schreef dalaiblama het volgende:
    Hail 2 the Broccoli!

    Ik 'moet' van mijn vriendin elke dag broccoli eten, in een bepaalde vorm. Er staat ook altijd geblancheerde broccoli in de koelkast.
    Zij eet ze gewoon zo uit het vuistje en ik kwak er sojasaus overheen of eet het bij een maaltijd.
    Ze zweert op alles wat haar lief is dat broccoli elke dag moet en dat je geen enkele multivitamine nodig hebt als je braaf je broccoli eet
    Zit wel veel in
    Blossom86woensdag 5 mei 2010 @ 21:13
    Broccoli

    Mijn favoriet: Even koken, dan in ovenschaal doen, citroensap, nootmuskaat en geraspte (oude) kaas erover en dan nog een kwartiertje in de oven!
    Blossom86woensdag 5 mei 2010 @ 21:14
    Ik heb trouwens een keer spacecake gehad, en kreeg toen zooooo'n zin in broccoli... even snel gekookt en die hele stronk opgegeten.
    Maracawoensdag 5 mei 2010 @ 23:23
    tvp voor de lekkere recepten

    Broccoli
    boriszwoensdag 5 mei 2010 @ 23:30
    Broccoli Bijna niet weg te krijgen. Nou ja met een flinke lading ketchup. Het is wel minder erg dan Bloemkool dat krijg ik echt niet weg. Verder ben ik vrij makkelijk in de groenten.
    08gnoT.woensdag 5 mei 2010 @ 23:32
    Bloemkool is een van de weinige groenten die ik écht, écht niet lust. Als baby al niet. Maar broccoli vind ik compleet anders smaken?
    stavromulabetawoensdag 5 mei 2010 @ 23:36
    quote:
    Op woensdag 5 mei 2010 23:32 schreef 08gnoT. het volgende:
    Bloemkool is een van de weinige groenten die ik écht, écht niet lust. Als baby al niet. Maar broccoli vind ik compleet anders smaken?
    Maar broccoli smaakt ook heel anders... Veel euh, frisser ofzo. Bloemkool vind ik altijd muf.
    boriszwoensdag 5 mei 2010 @ 23:36
    quote:
    Op woensdag 5 mei 2010 23:32 schreef 08gnoT. het volgende:
    Bloemkool is een van de weinige groenten die ik écht, écht niet lust. Als baby al niet. Maar broccoli vind ik compleet anders smaken?
    Ja, maar beiden niet te eten.
    strontboerwoensdag 5 mei 2010 @ 23:36
    Broccoli
    swaffelairdonderdag 6 mei 2010 @ 00:04
    ik doe er altijd wat kurry of jus bij
    08gnoT.donderdag 6 mei 2010 @ 00:07
    quote:
    Op woensdag 5 mei 2010 23:36 schreef stavromulabeta het volgende:

    [..]

    Maar broccoli smaakt ook heel anders... Veel euh, frisser ofzo. Bloemkool vind ik altijd muf.
    Ah, dan lag het toch niet aan mij. Ik hoor van veel mensen dat broccoli bijna hetzelfde smaakt als bloemkool, alleen wat milder. Maar ik vind het gewoon veel lekkerder.