quote:Op dinsdag 27 april 2010 01:03 schreef porsche1 het volgende:
Met appelmoes om het in 1x weg te laten glijden zonder te kouwen.
quote:Op dinsdag 27 april 2010 01:18 schreef Joachim het volgende:
Brocolli is wat mij betreft een van de lekkerste groentes
quote:Op dinsdag 27 april 2010 01:18 schreef Joachim het volgende:
Brocolli is wat mij betreft een van de lekkerste groentes
Broccoli even laten weken, daarna laten uitlekken.quote:Op dinsdag 27 april 2010 01:52 schreef Snarf het volgende:
En ook zo makkelijk. Eén keer snijden om alle roosjes los te maken, stronk in stukken hakken, roosjes wat lostrekken en koken maar. Jum.
Ho even. Bedoel je met "even laten weken" dat het een paar seconden/minuten moet meeborrelen in genadeloos kokend water of iets anders?quote:Op dinsdag 27 april 2010 01:57 schreef TheThirdMark het volgende:
[..]
Broccoli even laten weken, daarna laten uitlekken.
Olie in de wok (eventueel al een beetje peper en zout toevoegen) en 3 minuten snel om en om scheppend klaar wokken
Broccoli is voor masters
quote:Op dinsdag 27 april 2010 02:21 schreef Bolkesteijn het volgende:
Bloemkool en asperges staan toch wel hoog op mijn lijstje. Waterige groenten.
Het probleem is juist dat dat ver te zoeken is bij waterige witte groenten.quote:Op dinsdag 27 april 2010 02:26 schreef Kikopuz het volgende:
Naja, ieder z'n smaak.
Die groentes hebben dan vast niet gescharreldquote:Op dinsdag 27 april 2010 02:21 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Bloemkool en asperges staan toch wel hoog op mijn lijstje. Waterige groenten.
Ik koop het gewoon bij de groenteboer.quote:Op dinsdag 27 april 2010 02:29 schreef Parlay het volgende:
Die groentes hebben dan vast niet gescharreld
quote:Op dinsdag 27 april 2010 02:19 schreef Kikopuz het volgende:
Welke groentes zijn nou serieus vies?![]()
Groente
Leer wokken.quote:Op dinsdag 27 april 2010 02:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
Het probleem is juist dat dat ver te zoeken is bij waterige witte groenten.
Awww dat is toch saai man!quote:Op dinsdag 27 april 2010 02:42 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ik heb hier een keramische kookplaat.Echt wokken zit er dus niet in.
Je had de hint de eerste keer niet begrepen ?quote:Op dinsdag 27 april 2010 02:48 schreef eigendeegcookie het volgende:
mn jongste dochter vond t zo vies dat ze dr bord had verstopt in dr kamer.
Ze zei dat t op was.
Weekje later : onbegrijpelijke zware stank in haar kamer.
uiteindelijk vond ik natuurlijk toch de oorzaak , in t gootsteenkastje , bedekt met tekeningen.
Ik had echt de indruk dat ze t zelf vergeten was dat ze dat gedaan had, want ze leed er wel onder natuurlijk
Poosje later : weer vreselijke stank!!
Dan denk je toch : dit keer is het natuurlijk niet iets wat ze zelf gedaan heeft , toch ?.
Maar jawel : WEER BROCCOLI , EN WEER IN T GOOTSTEENKASTJE !!!
Dat ze misschien gewoon überhaupt geen broccoli lustquote:Op dinsdag 27 april 2010 02:55 schreef eigendeegcookie het volgende:
jawel hoor ,
welke hint eigenlijk?
-geen broccoli meer ?
-ik kan niet koken?
-ik moet beter opletten?
-het kind is gek?
Nope, gewoon een seconde of 30 in kraankoud water.quote:Op dinsdag 27 april 2010 02:25 schreef Snarf het volgende:
[..]
Ho even. Bedoel je met "even laten weken" dat het een paar seconden/minuten moet meeborrelen in genadeloos kokend water of iets anders?
De kip vervangen door reepjes rundvlees, de pijnboompitten vervangen door cashewnoten en de knoflooksaus zelf makenquote:Op woensdag 28 april 2010 17:26 schreef Bluezz het volgende:
Lekker met kip, pijnboompitjes in een lekkere knoflooksaus gaar roerbakken![]()
quote:Op woensdag 28 april 2010 19:45 schreef Enfermera het volgende:
Lekker. Maar niet helemaal kapotgekooktGewoon lekker knapperig!
Dattequote:Op woensdag 28 april 2010 20:08 schreef MaLo het volgende:
Ik kan wel posten in het kookzonden-topic, ik ben dus echt zo'n figuur die broccoli kapotgekookt net zo lekker vindt als knapperig. En dan mag er ook nog wel een sausje overheen om het nog papperiger te maken
![]()
Is op zich wel handig, het maakt voor mij niet uit of de broccoli eens 5 minuten langer of korter opstaat.
Zit wel veel inquote:Op woensdag 5 mei 2010 16:56 schreef dalaiblama het volgende:
Hail 2 the Broccoli!
Ik 'moet' van mijn vriendin elke dag broccoli eten, in een bepaalde vorm. Er staat ook altijd geblancheerde broccoli in de koelkast.
Zij eet ze gewoon zo uit het vuistje en ik kwak er sojasaus overheen of eet het bij een maaltijd.
Ze zweert op alles wat haar lief is dat broccoli elke dag moet en dat je geen enkele multivitamine nodig hebt als je braaf je broccoli eet
Maar broccoli smaakt ook heel anders... Veel euh, frisser ofzo. Bloemkool vind ik altijd muf.quote:Op woensdag 5 mei 2010 23:32 schreef 08gnoT. het volgende:
Bloemkool is een van de weinige groenten die ik écht, écht niet lust. Als baby al niet. Maar broccoli vind ik compleet anders smaken?
Ja, maar beiden niet te eten.quote:Op woensdag 5 mei 2010 23:32 schreef 08gnoT. het volgende:
Bloemkool is een van de weinige groenten die ik écht, écht niet lust. Als baby al niet. Maar broccoli vind ik compleet anders smaken?
Ah, dan lag het toch niet aan mij.quote:Op woensdag 5 mei 2010 23:36 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Maar broccoli smaakt ook heel anders... Veel euh, frisser ofzo. Bloemkool vind ik altijd muf.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |