abonnement Unibet Coolblue
pi_83078293
quote:
Op zondag 20 juni 2010 17:09 schreef DeZoektocht het volgende:
............. sinds die tijd eigenlijk continue naar op zoek ben geweest. ..............
Vandaar ook je naam?
Lambo of Rekt
pi_83082258
quote:
Op zondag 20 juni 2010 22:49 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Vandaar ook je naam?
haha inderdaad al was die naam toen een stuk positiever bedoeld dan wat het daarna werd.
pi_83085220
quote:
Op zondag 20 juni 2010 17:09 schreef DeZoektocht het volgende:
Wou even wat kwijt.
Bent net halverwege het boek radical honesty nav de OP van dit topic, en voel gewoon de energie terugkomen die ik al eerder gevoeld heb en waarnaar ik sinds die tijd eigenlijk continue naar op zoek ben geweest.
Het gevoel dat je niks hoeft te verbergen en dat alles mag zijn zoals het is en dat het dan ook goed is.
tering wat een bevrijdend gevoel is dat zeg.
ik wou nog meer schrijven maar dan wordt het een 'verhaaltje' en dat wou ik juist niet meer doen


Radical Honesty

Hier nog even een stukje dat ik een paar dagen geleden typte nadat iemand me een pm had gestuurd met de vraag wat Radical Honesty nou praktisch gezien voor mij teweeg had gebracht. Het werd een nogal lang antwoord en is denk ik wel de moeite van het vermelden waard:


Het heeft er in eerste instantie voor gezorgd dat ik nooit spijt heb van eerlijk zijn en dat ik eerlijkheid nu hoog in het vaandel heb staan.

Door eerlijk te zijn, in eerste instantie tegenover jezelf, krijg je veel duidelijkheid over de gedachteprocessen die zich binnen jezelf afspelen. Dat zal dan vervolgens in meer zelfkennis resulteren en dat weer in meer zelfcontrole. Dat resulteert dan weer in meer zelfvertrouwen en ook meer vrijheid omdat je flexibeler wordt in je manier van doen en laten.

Het gevolg van meer inzicht krijgen in je eigen gedachteprocessen, resulteert ook in het beter kunnen herkennen van diezelfde processen in andere mensen. Wanneer je nl. in een schijnwereld leeft (even het uiterste als voorbeeld nemen) zul je moeite hebben met het kunnen relateren tot andere mensen. Door eerlijk te zijn, in eerste instantie dus tegenover jezelf, zul je ook meer mensenkennis krijgen.

Daarnaast is eerlijk zijn tegenover anderen ook heel leuk omdat andere mensen daar soms moeite mee hebben. Ze weten even niet hoe ze moeten reageren zeg maar. Ik moet daar wel even de kanttekening bij plaatsen dat er een verschil is in het eerlijk geven van je mening en het eerlijk zijn in je oordeel.

Je kunt dus wel heel eerlijk zijn in je veroordeling van iemand, maar ben je dan wel eerlijk geweest tegenover jezelf? Ik denk dat wanneer iemand eerlijk is tegenover zichzelf, hij zal moeten toegeven dat hij niet perfect is en ook fouten maakt en dat zijn waarheid vooral erg subjectief is. Op basis van die zelfkennis wordt het natuurlijk moeilijk om anderen te veroordelen.

Wanneer je over deze zelfkennis beschikt, zal je daarom automatisch eerlijk je mening kunnen geven zonder al te bedreigend over te komen. In jouw eerlijke mening zit dan namelijk de ondertoon van nederigheid (bij gebrek aan een beter woord). Je kunt dan dus heerlijk vrij je mening ventileren zonder anderen te snel op de tenen te trappen.

Kan zo volgens mij nog wel even doorgaan. Kort gezegd komt het erop neer dat het je een enorme vrijheid en helderheid geeft in je denken en dat je er enorme zelfkennis en mensenkennis mee op kunt doen. Het gevaarlijke is dat je sommige mensen op de tenen kunt trappen maar ik heb daar zelf nog geen enkel probleem mee gehad. De mensen die niet goed tegen een directe oprechte mening kunnen, die wil je sowieso ook niet kennen denk ik.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  maandag 21 juni 2010 @ 09:09:52 #204
104367 Thrackan
new and improved
pi_83087656
quote:
Op maandag 21 juni 2010 01:38 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]



Radical Honesty

Hier nog even een stukje dat ik een paar dagen geleden typte nadat iemand me een pm had gestuurd met de vraag wat Radical Honesty nou praktisch gezien voor mij teweeg had gebracht. Het werd een nogal lang antwoord en is denk ik wel de moeite van het vermelden waard:

<knip>
Hmm, zoals ik je beschrijving nu lees klinkt het boek een stuk interessanter dan ik een paar maanden geleden dacht. Thanks!
Don't flatter yourself, let someone else do it for you.
  maandag 21 juni 2010 @ 23:59:39 #205
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_83127144
PCP, weet je misschien waar je RH voor een goed prijsje kan halen?
:')
pi_83127218
quote:
Op maandag 21 juni 2010 23:59 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
PCP, weet je misschien waar je RH voor een goed prijsje kan halen?
Ik bestel mn boeken altijd op bol.com of amazon.com. Bij amazon.com kun je nog even vergelijken tussen de Duitse, Franse, Engelse en Amerikaanse site natuurlijk. Bij amazon bieden ze volgens mij ook gebruikte boeken aan tegen een lage prijs.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  dinsdag 29 juni 2010 @ 10:23:44 #207
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_83432652
Ik las dit stukje op so chicken. Hier wordt op een hele simpele manier ook gerefereerd aan de kvhn.
quote:
Geluk is niet moeilijk
Levensvreugde, geluk, liefde en rust zitten in je. Je hoeft ze niet te 'zoeken' op een andere plek. Je vindt ze niet door veel te kopen, een goede reputatie op te bouwen of veel geld te verdienen.

Echt geluk ervaar je zodra je het de ruimte geeft. Zodra je je juist kunt losmaken van alle afleidingen die geluk 'beloven'. Dat wil echter niet zeggen dat dit altijd makkelijk is. In het dagelijks leven word je vaak op de proef gesteld. Lastige mensen, tegenslagen, dingen die niet lopen zoals je zou willen en ga zo maar door.

De onderstaande vijf stappen vormen een simpele oefening die je helpt geluk, rust, vreugde en liefde ruimte te geven. Zelfs wanneer je op de proef wordt gesteld kun je met deze oefening terugkomen in de juiste staat.

Deze oefening kun je praktisch overal uitvoeren. Of je nu op de bus staat te wachten, aan het werk bent of op een feestje zit. Je kunt je ontspannen, en op een andere manier naar de omgeving kijken.

1. Adem rustig in en uit
De kracht van ademhaling is enorm. Door je ademhaling aan te passen kun je een directe invloed uitoefenen op je geest. Door bewust adem te halen haal je je aandacht naar het hier en nu, en word je rustiger.

Haal een paar keer diep adem. Vul je longen, en voel hoe de lucht binnenstroomt. Ervaar de ademhaling, en leg er even al je aandacht op. Het helpt je je hoofd leeg te maken, en rust te herstellen in je lijf.

2. Ontspan je verder bij iedere uitademing
Steeds wanneer je uitademt, voel je hoe je verder ontspant. Laat je schouders zakken, je armen hangen, ontspan je gezicht en je buik en rug. Voel hoe je bij iedere uitademing dieper in je stoel zakt, of meer contact krijgt met de grond.

Deze stap helpt je spanning uit je lichaam te verdrijven, en bovendien je geest helder te maken. Voel hoe stress, kramp en vervelende emoties je lichaam verlaten. Laat ze wegvloeien, en voel de rust die overblijft.

3. Besef dat de realiteit enkel bestaat uit het hier en nu
Nu komen we in een nieuwe fase van de oefening. Je hebt je lichaam gekalmeerd, en je aamdacht gefocust. Kijk nu naar de omgeving om je heen. Zie de mensen, de spullen, het licht, de planten, ruik de geur, voel de lucht in je longen.

Laat het besef tot je doordringen dat dit realiteit is. Dit wat je nu ziet en ervaart. Dit is echt. Wat is dan niet echt? Alle gedachten die je hebt, die te maken met de toekomst of het verleden. Alles wat jij 'vindt' over de realiteit. Alles wat niet hier en nu is, alles wat je niet kunt waarnemen met je zintuigen.

Al die zaken die 'echt' lijken, en je vrijwel iedere dag bezighouden, bestaan enkel in jouw hoofd. De persoon die naast je zit merkt niets van alles wat er in jou hoofd omgaat. Dat is jouw realiteit, jouw wereld.

Focus je nu op het hier en nu, op de realiteit. Alles wat jij kunt zien, horen, ruiken en voelen is jouw realiteit, de rest is niet relevant op dit moment. De rest bestaat in jouw hoofd, in jouw herinneringen en niet in je realiteit.

New York is ongetwijfeld echt, maar op dit moment bestaat New York alleen in jouw herinneringen. Pas als jij in New York bent kun je het jouw realiteit noemen.

Deze stap helpt je helemaal naar het hier en nu te brengen. Want hier is de plek waar je je bevindt, en nu is het moment om geluk te ervaren. Dat kan niet straks, want straks bestaat niet.

4. Besef dat het hier en nu tijdelijk is
Alles wat je op dit moment ervaart is tijdelijk. Niets in ons leven is permanent, alles zal veranderen, alles zal verdwijnen. Verandering is het enige dat altijd aanwezig zal zijn gedurende je leven.

Besef dat het moment dat je nu met volle aandacht ervaart, nooit meer ervaren kan worden. Iedere seconde die wegtikt is uniek, en is voor altijd verdwenen. Het moment is weg en kan niet meer worden teruggehaald.

Accepteer dat alles in het leven zal veranderen. Jij zal veranderen, de mensen om je heen zullen veranderen. Het huis waarin je nu zit zal veranderen, en uiteindelijk verdwijnen. Alles zal uiteindelijk verdwijnen, niets blijft zoals het is.

Kalmeer je paniek als je deze voelt opkomen. Accepteer de schoonheid van het vergankelijke. Omdat niets permanent is, is het belangrijk dat je er met volle aandacht van kunt genieten. Je kunt de controle over jouw oncontroleerbare omgeving loslaten, en je zo vrij voelen.

Ervaar jouw realiteit zoals je die op dit moment kunt ervaren. Besef dat alles eindig is, en dat je je daarom nergens aan hoeft te hechten.

5. Voel liefde voor alles en iedereen om je heen
Als je je goed hebt laten meevoeren met de oefening, dan ben je in staat om universele liefde te voelen. Je bent objectief, onafhankelijk en los van je gedachten. Je bent in het hier en nu, en dus is alles goed.

Deel je liefde met je omgeving. Verspreid in gedachten je liefde met de spullen, de dieren, de mensen en de planten om je heen. Voel hoe jij een bron van liefde bent, en hoe jouw liefde ervoor zorgt dat dit moment goed is.

Herhaal deze oefening regelmatig
Deze oefening kun je voor een blijvend resultaat het best vaak herhalen. Wees je op zoveel mogelijk momenten bewust van het hier en nu. Begin bij je ademhaling, ontspan jezelf, word je bewust van de realiteit, laat je gedachten los, waardeer de vergankelijkheid van ieder moment en voel liefde voor alles om je heen.
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
  dinsdag 29 juni 2010 @ 13:31:45 #208
104367 Thrackan
new and improved
pi_83440265
Ik merk dat ik ben verzand in passiviteit, in plaats van acceptatie en waar nodig actie. Tijd om weer eens van voor af aan te beginnen. Dus niet passief alles maar over me heen laten komen en te denken dat ik het maar moet aanvaarden, maar accepteren dat de situatie nu zo is, en als ik er niet tevreden mee ben er iets aan te veranderen.
Don't flatter yourself, let someone else do it for you.
  dinsdag 29 juni 2010 @ 13:37:35 #209
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_83440533
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 13:31 schreef Thrackan het volgende:
Ik merk dat ik ben verzand in passiviteit, in plaats van acceptatie en waar nodig actie. Tijd om weer eens van voor af aan te beginnen. Dus niet passief alles maar over me heen laten komen en te denken dat ik het maar moet aanvaarden, maar accepteren dat de situatie nu zo is, en als ik er niet tevreden mee ben er iets aan te veranderen.
Passiviteit en bewustzijn is niet hetzelfde. Ik merk vaak ook aan mezelf dat ik neig naar passiviteit!
:')
  dinsdag 29 juni 2010 @ 13:51:48 #210
104367 Thrackan
new and improved
pi_83441166
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 13:37 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Passiviteit en bewustzijn is niet hetzelfde. Ik merk vaak ook aan mezelf dat ik neig naar passiviteit!
Exact! Maar aan de positieve kant: merken dat je neigt naar passiviteit is bewustwording
Don't flatter yourself, let someone else do it for you.
  dinsdag 29 juni 2010 @ 14:35:10 #211
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_83443004
Ik ben ook behoorlijk passief de laatste tijd.
Heb geen motivatie eigenlijk om ergens iets leuks van te maken..
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
pi_83449580
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 14:35 schreef NouMooiNiet het volgende:
Ik ben ook behoorlijk passief de laatste tijd.
Heb geen motivatie eigenlijk om ergens iets leuks van te maken..
Ik ben zelf ook passiever geworden maar ervaar dit niet als iets negatiefs. Het is op zulk soort momenten blijkbaar iets dat ik nodig heb. Ik heb nu sinds lange tijd weer een aantal weken vakantie en ik merk dat ik pas na anderhalve week van chillen weer zin heb om actieve dingen te doen.

Blijkbaar hebben mijn lichaam en geest gewoon behoefte aan rust. Vergeet niet dat wij in onze maatschappij de hele dag gebombardeerd worden met allerlei input. Ik zie die passiviteit dus gewoon als het moeten nemen van de nodige rust.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_83455159
Mag ik jullie eens iets vragen?
is er al aan de hand van deze methode's iemand die zijn leven een positieve wending heeft gegeven?
Ik wordt er namelijk zo langzamerhand gek van, al 5 jaar ben ik bezig met mijn paniekaanvallen(en nu ook depressies) en ik wordt er zooooo moe van.
elke dag is een strijd, ik heb echt nergens meer zn in.
Toen ik een tijdje terug een een training had gedaan leek het de goede kant op te gaan.
IK kwam terug en was onzeker maar wel energiek en het ging een tijdje steeds beter, maar elke keer bij spannende dingen was het toch meer iets van dat ik het net kon volhouden en na de tijd ontzettend moe was.
En nu is het erger dan ooit, de continue stress maakt me kapot (vooral buik en nekspieren) ik pieker de hele dag.
IK heb alle theoriën inmiddels gehoord en gelezen denk ik.
ik weet echt niet meer wat ik nog moet doen.
pi_83455887
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 18:59 schreef DeZoektocht het volgende:
Mag ik jullie eens iets vragen?
is er al aan de hand van deze methode's iemand die zijn leven een positieve wending heeft gegeven?
Ja die van mij maar dat had je denk ik al begrepen vanuit de OP. Volgens mij zijn er hier nog wat users die een verlichtende ervaring hebben gehad...
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
  dinsdag 29 juni 2010 @ 19:25:07 #215
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_83456352
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 13:51 schreef Thrackan het volgende:

[..]

Exact! Maar aan de positieve kant: merken dat je neigt naar passiviteit is bewustwording
Of juist aanleiding om er over na te denken
:')
pi_83456735
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 19:14 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Ja die van mij maar dat had je denk ik al begrepen vanuit de OP. Volgens mij zijn er hier nog wat users die een verlichtende ervaring hebben gehad...
Maar had jij last van angsten of depressie's?
Ik bedoel daar niks mee maar aan hen was mijn vraag gericht.
en ik ook heb een verlichtende ervaring gehad die duurde echter maar een week.
mijn basis niveau verslechtert alleen maar.
Ik ben best bereid een middelmatig leven te leiden met af en toe een dipje en een hoogtepuntje, maar het leven wat ik nu leid is niet vol te houden.
dat merk ik gewoon aan mijn lichaam, radical hoounesty beschrijft het heel goed.
Het ergste van alles is dus dat ik mezelf continue voorlieg(heb ik ook gemerkt) maar ik kan mijn eigen patronen niet doorzien laat staat verbreken.
en het nadeel van al deze methode's is dat je er dag in dag uit mee bezig moet zijn, wat ik dus juist niet wil.
pi_83460378
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 19:35 schreef DeZoektocht het volgende:

[..]

Maar had jij last van angsten of depressie's?
Ik bedoel daar niks mee maar aan hen was mijn vraag gericht.
en ik ook heb een verlichtende ervaring gehad die duurde echter maar een week.
mijn basis niveau verslechtert alleen maar.
Ik ben best bereid een middelmatig leven te leiden met af en toe een dipje en een hoogtepuntje, maar het leven wat ik nu leid is niet vol te houden.
dat merk ik gewoon aan mijn lichaam, radical hoounesty beschrijft het heel goed.
Het ergste van alles is dus dat ik mezelf continue voorlieg(heb ik ook gemerkt) maar ik kan mijn eigen patronen niet doorzien laat staat verbreken.
en het nadeel van al deze methode's is dat je er dag in dag uit mee bezig moet zijn, wat ik dus juist niet wil.
Zo ervaar ik het ook een beetje hoor... De ene keer gaat het lekker, maar dan slaat het ook zo weer om en de dip duurt meestal veel langer dan dat ik mij goed voel. Het herkennen gaat meestal nog wel redelijk, en dan doorbreken ook nog wel, maar vasthouden van zo'n staat lukt mij steeds niet. En het wordt dan inderdaad elke dag een ''gevecht'' tegen je gevoel en daar word je heel moe van ja.
pi_83460728
Wel een toepasselijk username heb je eigenlijk. Ik merk wel dat je de zoektocht beter kan staken, want dan zal je ''het'' (in dit geval misschien rust, tevredenheid, wat je maar wilt) niet vinden. En staat daar de KVHN ook niet voor? Loslaten, op je innerlijke zelf vertrouwen, dus eigenlijk stoppen met zoeken, en gewoon ''zijn''?
pi_83467634
dat kan ik niet.
ik wordt voortgedreven door mijn geest die niet zal rusten voordat 'de' oplossing daar is.
ik vraag me af wat er eerder komt innerlijke vrede of de capitulatie van mijn lichaam.
En nu schrijf ik daar redelijk rustig over, maar de angsten die dit met zich meebrengt zijn niet mals.
pi_83472138
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 19:35 schreef DeZoektocht het volgende:

[..]

Maar had jij last van angsten of depressie's?
Tja, wanneer spreek je over een depressie. Ik heb genoeg leuke dingen meegemaakt in de periode van 18 t/m 25 jaar, maar het onderliggende gevoel waar ik altijd last van had was die van ongelukkig zijn. Ik denk dat ik wel kan stellen dat ik depressief was, maar dan nog wel met leuke en gelukkige momenten tussendoor.
quote:
mijn basis niveau verslechtert alleen maar.
Na mijn verlichtende ervaring ben ik lange tijd in het buitenland geweest en ben daar totaal veranderd. Door weg te zijn uit mijn oude omgeving vielen alle oude gedachtenstructuren als een kaartenhuis in elkaar omdat je verstand nou eenmaal associatief werkt.

Dat gevecht met dat associatieve karakter van je verstand heb ik ook een tijdje moeten voeren en dat ging met ups and downs. Mijn redding is dus ook die lange wereldreis geweest. Je kunt namelijk nog zoveel mooie nieuwe praktische dingen leren, maar zolang je in je oude omgeving blijft wordt het echt een gevecht met je oude manier van doen.

Dat die wereldreis mijn redding is geweest was verder ook niet geheel toevallig hoor. Ik heb altijd al geweten dat zoiets heel goed zou zijn voor mij. Dus mocht je spelen met de gedachte om een avontuur te ondernemen en voor langere tijd weg te gaan uit je oude vertrouwde omgeving, doe dat dan! We praten nl. wel over de rest van je leven.
quote:
dat merk ik gewoon aan mijn lichaam, radical hoounesty beschrijft het heel goed.
Het ergste van alles is dus dat ik mezelf continue voorlieg(heb ik ook gemerkt) maar ik kan mijn eigen patronen niet doorzien laat staat verbreken.
en het nadeel van al deze methode's is dat je er dag in dag uit mee bezig moet zijn, wat ik dus juist niet wil.
Hoe lang ben je nu al bezig met Radical Honesty? En verder: je bent er idd dag en nacht mee bezig. Die periode heb ik ook meegemaakt en ik studeerde toen gelukkig nog. Ik had toen zeeen van tijd en kon dus mn aandacht zonder moeite richten op deze dingen. Maar ook toen begon het af en toe te vervelen. Nogmaals: weggaan uit de omgeving die je associeert met je depressieve periode kan enorm veel betekenen en maakt het veranderingsproces een stuk makkelijker.
"An educated citizenry is a vital requisite for our survival as a free people."
pi_83472730
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 22:41 schreef DeZoektocht het volgende:
dat kan ik niet.
ik wordt voortgedreven door mijn geest die niet zal rusten voordat 'de' oplossing daar is.
ik vraag me af wat er eerder komt innerlijke vrede of de capitulatie van mijn lichaam.
En nu schrijf ik daar redelijk rustig over, maar de angsten die dit met zich meebrengt zijn niet mals.
Dat is je ego die zegt dat je dat niet kan. En wat is ''de'' oplossing dan? Is er wel een oplossing? Misschien is de oplossing juist dat je je innerlijke zelf de kans moet geven, ipv alles te willen controleren, te willen begrijpen en te beoordelen, dus vanuit je ego te leven. Dat is erg vermoeiend. Ik bedoel, dat zoeken/malen/constant veroordelen brengt je nu toch ook niet wat je werkelijk wilt?

En hoe jij je voelt, hoe je je leven ervaart, daar heb jij zelf (meestal dan, tenzij er medisch gezien iets niet goed is) de volledige controle over, iedereen beleefd het leven anders en het denken is dan ook puur subjectief en er is niet 1 waarheid.
Innerlijke vrede zal je ook niet vinden als je zoekt. Als je zoekt ben je eigenlijk dus ontevreden en verzet je je tegen jezelf. Pas als je alles loslaat(ofwel accepteert) zal het tot je komen, dat is het enige wat je hoeft te doen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Stefanovich op 30-06-2010 00:32:34 ]
  woensdag 30 juni 2010 @ 01:09:27 #222
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_83474446
Ik herken ook wel de blokkade die wordt beschreven hierboven. Ik heb morgen godzijdank mijn laatste stagedag van een lange, vermoeiende, stressvolle en confronterende stage.

Ik ga lekker op vakantie en van mijn vrije dagen genieten, heb maar 1x echt vakantie gehad in 1 jaar... Het is dan geen wereldreis maar ik heb het idee dat ik hetzelfde ga ervaren als pcp met zijn wereldreis

Maargoed. Als je het ego herkennen, kracht van het nu etc. als een last begint te zien kun je het beter even laten voor wat het is, moeite doen voor geen moeite doen is een paradox.

Weer wat anders, ik merk gewoon tevaak dat ik de neiging heb in slaap te vallen als ik bewust wordt van het moment. Ideaal voor s'avonds (zoals nu ) maar storend op andere momenten. Tijdens de treinreis vanochtend voelde ik me heel bewust maar zal ik alweer half weg te doezelen.

Zou dit betekenen dat ik slaap mis, of dat ik teveel stress heb? Ik slaap ruim genoeg (ik weet hoe laat het is, ik begin vaak later op de dag ). Als ik echt de rust in mezelf vind wordt ik gewoonweg moe, herkenbaar, anyone?
:')
  woensdag 30 juni 2010 @ 07:45:10 #223
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_83476561
quote:
Op woensdag 30 juni 2010 01:09 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Weer wat anders, ik merk gewoon tevaak dat ik de neiging heb in slaap te vallen als ik bewust wordt van het moment. Ideaal voor s'avonds (zoals nu ) maar storend op andere momenten. Tijdens de treinreis vanochtend voelde ik me heel bewust maar zal ik alweer half weg te doezelen.

Zou dit betekenen dat ik slaap mis, of dat ik teveel stress heb? Ik slaap ruim genoeg (ik weet hoe laat het is, ik begin vaak later op de dag ). Als ik echt de rust in mezelf vind wordt ik gewoonweg moe, herkenbaar, anyone?
Mogelijk ervaar je teveel stress. Het is bewezen dat stress doodvermoeiend is en ook de meest verouderende factor in ons leven. Sinds ik dat leerde ben ik mezelf aan het trainen om het wat kalmer aan te doen. Daarvoor was ik denk ik verslaafd aan de adrenaline kick van hectiek in mijn werk en thuis.
  woensdag 30 juni 2010 @ 08:23:04 #224
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_83477026
quote:
Op woensdag 30 juni 2010 07:45 schreef caroline88 het volgende:

[..]

Mogelijk ervaar je teveel stress. Het is bewezen dat stress doodvermoeiend is en ook de meest verouderende factor in ons leven. Sinds ik dat leerde ben ik mezelf aan het trainen om het wat kalmer aan te doen. Daarvoor was ik denk ik verslaafd aan de adrenaline kick van hectiek in mijn werk en thuis.
Ik herken die adrenalinekick wel, ik heb ook vrijetijds zaken opzij gezet om te kunnen presteren op stage, maar nog ervaar ik denk ik nog teveel stress. Hoe heb je jezelf getraind rustiger aan te doen dan?

Laatste dag vandaag, gelukkig
:')
  woensdag 30 juni 2010 @ 08:57:32 #225
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_83477661
quote:
Op woensdag 30 juni 2010 08:23 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

[..]

Ik herken die adrenalinekick wel, ik heb ook vrijetijds zaken opzij gezet om te kunnen presteren op stage, maar nog ervaar ik denk ik nog teveel stress. Hoe heb je jezelf getraind rustiger aan te doen dan?

Laatste dag vandaag, gelukkig
Het is belangrijk om te monitoren wat je tegen jezelf zegt. Daar let ik dus op.

En ik heb een artikel gelezen over multitasken. Dat dat eigenlijk niets oplevert omdat elke keer dat je schakelt naar iets anders, je 10 minuten nodig hebt om daar weer helemaal in te zitten. Nou geloof ik die 10 minuten niet zo, tenminste niet voor mij want ik kan echt heel erg snel schakelen, maar er zal toch een kern van waarheid in zitten. Dus gewoon 1 ding doen en wat niet af komt, nou dat komt dan maar niet af.

Ik ben niet verantwoordelijk voor structurele onderbezetting of idiote procedures. En sinds de werkgevers onder de smoes van flexibilisering van de arbeid mij hebben gereduceerd tot wegwerphuppelkut, ga ik mezelf niet meer over de kop werken. Ik werk nog steeds naar beste vermogen maar als daar geen waardering voor is.

Ik dwaal een beetje af. Er is geen waardering voor kwaliteitswerk. Het gaat er enkel om wie de kampioen slijmbal is en dat zal ik nooit worden. Het was een harde les en dat heeft wel wat enthousiasme verminderd.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')