Ringo | maandag 19 april 2010 @ 15:42 |
Gisteren heb ik bij een vriendin de hele dag lekker getuinierd. Tijdens het wroeten in de aarde kwam ik ongelofelijk veel regenwormen tegen. Nu vroeg ik me af of je daar niet iets lekkers mee kon maken. Hoe moet je regenwormen bereiden? Zijn ze überhaupt wel smakelijk? Zelf dacht ik dat je ze het beste een dagje in een emmer schoon water kan leggen, om de meeste aarde eruit te krijgen. Anders smaken ze grondig, volgens mij. En dan zou je ze toch op een hoog vuur moeten kunnen wokken. Of moet je ze van tevoren paneren? Welke kruiden passen eigenlijk goed bij regenwormen? | |
Lienekien | maandag 19 april 2010 @ 15:43 |
Probleem is dat ze zand vreten. Hoe krijg je dat eruit? | |
Ringo | maandag 19 april 2010 @ 15:45 |
quote:Daar poepen ze toch aarde van? | |
BereNDD | maandag 19 april 2010 @ 15:45 |
quote:Met de deegroller natuurlijk | |
En1gma | maandag 19 april 2010 @ 15:46 |
Ik zou ze frituren. ![]() | |
Minkowski | maandag 19 april 2010 @ 15:46 |
De truc is om ze levend te wassen in een bak water, daarna ongeveer twintig minuutjes te laten koken. Dan de gewenste specerijen etc. erbij. Dan loop je met de pan naar de wc, en spoel je ze door. Dude, je gaat toch geen wormen eten? Smeer een broodje pindakaas. | |
Lienekien | maandag 19 april 2010 @ 15:46 |
quote:Ga je ze een klysma geven? | |
Kabolter | maandag 19 april 2010 @ 15:48 |
Een tijdje gewoon geen eten geven en ze in een bak met mos doen. Worden ze helemaal doorzichtig van. Denk dat het meeste zand er dan wel uit is. | |
Ringo | maandag 19 april 2010 @ 15:49 |
quote:Dat zei ik, een dag lang in een bak water leggen. Zoals je ook met vissen doet, om de grondsmaak weg te halen. | |
appelsjap | maandag 19 april 2010 @ 15:50 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
trovey | maandag 19 april 2010 @ 15:51 |
Volgens mij heeft TS nog een aantal dagen over tot zijn volgende inkomen binnenkomt .... regenwormen eten ![]() | |
dWc_RuffRyder | maandag 19 april 2010 @ 15:51 |
quote: ![]() | |
MutedFaith | maandag 19 april 2010 @ 15:51 |
quote:Een grondsmaak aan vissen? Begraaf jij je vis eerst een paar dagen voor je 'm eet ofzo? | |
HugoBaas | maandag 19 april 2010 @ 15:52 |
quote: ![]() ![]() ![]() Een worm eet bladeren en tuinafval en verteert het tot tuinaarde. ![]() | |
Ringo | maandag 19 april 2010 @ 15:52 |
quote:Ik ben geen expert, maar ik heb altijd geleerd dat je dat moet doen bij zoetwatervissen die je in het wild gevangen hebt. | |
Ringo | maandag 19 april 2010 @ 15:54 |
Overigens ben ik echt serieus hè. Wormen en insecten worden de leidende voedseltrend van de komende vijftig jaar. Duurzaam, rijk aan voedingswaarde en naar het schijnt nog heel lekker ook. | |
Lienekien | maandag 19 april 2010 @ 15:54 |
quote:Je bedoelt, hij eet netjes om het zand heen? Wat een slimme beestjes! ![]() | |
Righteous | maandag 19 april 2010 @ 15:55 |
TS is ranzig ![]() | |
trovey | maandag 19 april 2010 @ 15:57 |
quote: Nou, speciaal voor jou dan http://zaplog.nl/zaplog/a(...)n_ander_eetbaar_spul en eet ze ![]() | |
Ringo | maandag 19 april 2010 @ 15:59 |
En als je ze nou eens een weekje op een dieet zet van verse basilicum? Dan krijg je dat zand er wel uit en ze gaan er zeker lekkerder van smaken. ![]() | |
HugoBaas | maandag 19 april 2010 @ 16:00 |
quote:Tuinafval ligt gewoon aan de opppervlakte. Er komt geen zand in de buurt. | |
VaderVanJezus | maandag 19 april 2010 @ 16:01 |
quote:Je kan ze ook een dag en de marinade laten zwemmen | |
Ringo | maandag 19 april 2010 @ 16:01 |
quote:Thanks! ![]() | |
Lienekien | maandag 19 april 2010 @ 16:02 |
quote:Ze moeten toch wel in de humus kunnen kruipen, anders drogen ze uit. | |
Kabolter | maandag 19 april 2010 @ 16:13 |
Een worm gebruikt toch een beetje aarde om het te verteren? Tenminste, dat dacht ik altijd. | |
Bluurgh | maandag 19 april 2010 @ 16:16 |
quote:Je pakt met je duim en wijsvinger van je linkerhand het uiterste puntje van de worm vast, dan zet je de duim en wijsvinger van je andere hand er precies naast en geef je daarmee een beetje druk (niet zoveel dat je de worm platdrukt), als je nu je linkerhand langzaam naar links beweegt duw je zo alle aarde er gemakkelijk uit! | |
Isabeau | maandag 19 april 2010 @ 16:51 |
quote:Ik las ergens dat er lang niet zoveel mensen tijdens de hongerwinter van '44-'45 zouden zijn overleden als men maar insekten en dergelijke (wormen?) was gaan eten ![]() Laat je nog even weten of het lekker was? Frituren in een bierbeslag misschien? ![]() | |
Kimbell | maandag 19 april 2010 @ 18:01 |
quote:Van snoek is bekend dat het gronderig smaakt. En regenwormen schijn je prima te kunnen verwerken in een omelet (volgens discovery ![]() | |
PaarsBeestje | maandag 19 april 2010 @ 20:46 |
Ik heb teveel StarTrek gekeken ![]() ![]() | |
Spanky78 | maandag 19 april 2010 @ 20:52 |
Je kunt beter wat grote sprinkhanen nemen, die frituur je krokant en doop je in de gesmolten chocolade... Ik heb ze ook wel eens met curry gegeten, Gekookt zijn ze vies en taai. Overigens zijn meelwormen ook te doen. Maar die moeten wel dood zijn, anders pakken ze je tong beet... | |
VaderVanJezus | maandag 19 april 2010 @ 21:12 |
quote:Sprinkhanen lijkt me wel lekker, maar met chocola lijkt me echt goor. Gewoon met een beetje zout ofzo | |
Spanky78 | maandag 19 april 2010 @ 21:38 |
quote:Met chocola is best goed te doen! | |
VaderVanJezus | maandag 19 april 2010 @ 21:57 |
quote:Waar koop je die dingen eigenlijk? Gewoon als reptielenvoer? | |
#ANONIEM | maandag 19 april 2010 @ 21:59 |
quote:Ik heb wel eens palingen een tijdje in de badkuip gehad maar dat hielp niets. Ze smaakten nog steeds alsof je een hap modder nam ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 19-04-2010 21:59:15 ] | |
Kikopuz | maandag 19 april 2010 @ 22:00 |
Financiële crisis. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 19 april 2010 @ 22:06 |
Maar even on-topic: je moet een stukje kromgebogen stevig stukje staaldraad nemen en daar prik je de wormen aan vast. Je hoeft niet bang te zijn dat ze leeglopen, dat gebeurt niet zo snel. Dan zoek je een rustig stukje water op waar je de wormen een tijdje in laat weken. Het is wel belangrijk dat je geen kraanwater gebruikt, daar gaan je wormen dood van. Je moet water nemen dat overeenkomt met de grond waar de wormen uitkomen. Een gemiddelde sloot of liever nog een meertje doet het in het algemeen goed. Ik heb zelf mooie resultaten behaald in het IJselmeer, maar over de Friese meren hoor ik ook goede verhalen. Na een tijdje haal je de wormen weer boven water en dan zul je zien dat ze zijn veranderd in vissen. Als het nog wormen zijn moet je ze langer laten hangen. De vissen zijn vervolgens via de algemene werkwijze schoon te maken en te bereiden. | |
Ringo | maandag 19 april 2010 @ 22:33 |
![]() ![]() | |
Kimbell | dinsdag 20 april 2010 @ 08:16 |
quote:Ze zijn van zichzelf erg zoet. quote:In Tsumago, Japan. In Nederland zou ik het niet weten. | |
Sunnythesun | dinsdag 20 april 2010 @ 11:25 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
kristyle | dinsdag 20 april 2010 @ 11:29 |
Mijn nonkel zijn Afrikaanse vriendin had een zak vol met wormen in de vriezer liggen. Het waren dan geen regenwormen, maar wormen zijn wormen. Roosteren is het lekkerst trouwens. | |
Ra-z | dinsdag 20 april 2010 @ 11:34 |
quote:Mja reptielen zaken zijn er zat ![]() ![]() beetje tempura beslag maken en daarin frituren ![]() | |
lemonlime | dinsdag 20 april 2010 @ 12:01 |
Midas Dekkers maakte er toch soep van? Gewoon koken met een bouillonblokje ![]() Ohja, en dit is wat je met moet doen ![]() | |
Snaavel | dinsdag 20 april 2010 @ 14:05 |
quote:wat denk je van een lekkere meerval, die is het meest van de tijd op de bodem te vinden hoor.. Sommige vissen kunnen daardoor een grondsmaak hebben.. | |
#ANONIEM | dinsdag 20 april 2010 @ 14:38 |
Een paar dagen in meel laten leven. | |
stavromulabeta | maandag 26 april 2010 @ 23:15 |
Ik heb nog een recept voor kwal Nonya Style. Qua structuur en smaak verwacht ik dat je de kwal ook door regenwormen zou kunnen vervangen. KERAB HAI TAY (Jellyfish Kerabu) 300 g jellyfish 100 g cooked shrimps, shelled 40 g shallots, minced 1/2 ginger flower 20 mint leaves Dressing 3 tbsp sambal belachan 4 tbsp lime juice 2 tbsp sugar, or to taste 2 tbsp salt, or to tast 1. Wash Jellyfish and place in a colander in the sink. Pour hot water over the jellyfish to blanch it. Rinse in running tap water immediately. Drain the jellyfish and slice into small strips. 2. Combine the dressing ingredients in a mixing bowel and toss with the rest of the ingredient. Je kunt er ook nog geraspte kokosnoot of geroosterde pinda's bij serveren. ![]() De hoeveelheden zijn genoeg als voorgerecht voor 4 personen, dus je vrienden kun je uitnodigen! | |
Angel-A | maandag 26 april 2010 @ 23:23 |
Mijn kip slobbert een regenworm gewoon naturel naar binnen, ze is er dol op! | |
stavromulabeta | maandag 26 april 2010 @ 23:26 |
quote:Ik heb wel ooit meelworm gehad, dat smaakt echt nergens naar, of hooguit een heel klein beetje naar droog koekje. |