FOK!forum / Culinesse à gogo / Lekkere recepten met regenwormen?
Ringomaandag 19 april 2010 @ 15:42
Gisteren heb ik bij een vriendin de hele dag lekker getuinierd. Tijdens het wroeten in de aarde kwam ik ongelofelijk veel regenwormen tegen. Nu vroeg ik me af of je daar niet iets lekkers mee kon maken. Hoe moet je regenwormen bereiden? Zijn ze überhaupt wel smakelijk?

Zelf dacht ik dat je ze het beste een dagje in een emmer schoon water kan leggen, om de meeste aarde eruit te krijgen. Anders smaken ze grondig, volgens mij. En dan zou je ze toch op een hoog vuur moeten kunnen wokken. Of moet je ze van tevoren paneren? Welke kruiden passen eigenlijk goed bij regenwormen?
Lienekienmaandag 19 april 2010 @ 15:43
Probleem is dat ze zand vreten. Hoe krijg je dat eruit?
Ringomaandag 19 april 2010 @ 15:45
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:43 schreef Lienekien het volgende:
Probleem is dat ze zand vreten. Hoe krijg je dat eruit?
Daar poepen ze toch aarde van?
BereNDDmaandag 19 april 2010 @ 15:45
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:43 schreef Lienekien het volgende:
Probleem is dat ze zand vreten. Hoe krijg je dat eruit?
Met de deegroller natuurlijk
En1gmamaandag 19 april 2010 @ 15:46
Ik zou ze frituren.
Minkowskimaandag 19 april 2010 @ 15:46
De truc is om ze levend te wassen in een bak water, daarna ongeveer twintig minuutjes te laten koken. Dan de gewenste specerijen etc. erbij. Dan loop je met de pan naar de wc, en spoel je ze door.

Dude, je gaat toch geen wormen eten? Smeer een broodje pindakaas.
Lienekienmaandag 19 april 2010 @ 15:46
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:45 schreef Ringo het volgende:

[..]

Daar poepen ze toch aarde van?
Ga je ze een klysma geven?
Kaboltermaandag 19 april 2010 @ 15:48
Een tijdje gewoon geen eten geven en ze in een bak met mos doen. Worden ze helemaal doorzichtig van. Denk dat het meeste zand er dan wel uit is.
Ringomaandag 19 april 2010 @ 15:49
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:46 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ga je ze een klysma geven?
Dat zei ik, een dag lang in een bak water leggen. Zoals je ook met vissen doet, om de grondsmaak weg te halen.
appelsjapmaandag 19 april 2010 @ 15:50
troveymaandag 19 april 2010 @ 15:51
Volgens mij heeft TS nog een aantal dagen over tot zijn volgende inkomen binnenkomt .... regenwormen eten
dWc_RuffRydermaandag 19 april 2010 @ 15:51
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:46 schreef Minkowski het volgende:
De truc is om ze levend te wassen in een bak water, daarna ongeveer twintig minuutjes te laten koken. Dan de gewenste specerijen etc. erbij. Dan loop je met de pan naar de wc, en spoel je ze door.

Dude, je gaat toch geen wormen eten? Smeer een broodje pindakaas.
.
MutedFaithmaandag 19 april 2010 @ 15:51
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:49 schreef Ringo het volgende:

[..]

Dat zei ik, een dag lang in een bak water leggen. Zoals je ook met vissen doet, om de grondsmaak weg te halen.
Een grondsmaak aan vissen? Begraaf jij je vis eerst een paar dagen voor je 'm eet ofzo?
HugoBaasmaandag 19 april 2010 @ 15:52
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:43 schreef Lienekien het volgende:
Probleem is dat ze zand vreten. Hoe krijg je dat eruit?


Een worm eet bladeren en tuinafval en verteert het tot tuinaarde.
Ringomaandag 19 april 2010 @ 15:52
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:51 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Een grondsmaak aan vissen? Begraaf jij je vis eerst een paar dagen voor je 'm eet ofzo?
Ik ben geen expert, maar ik heb altijd geleerd dat je dat moet doen bij zoetwatervissen die je in het wild gevangen hebt.
Ringomaandag 19 april 2010 @ 15:54
Overigens ben ik echt serieus hè. Wormen en insecten worden de leidende voedseltrend van de komende vijftig jaar. Duurzaam, rijk aan voedingswaarde en naar het schijnt nog heel lekker ook.
Lienekienmaandag 19 april 2010 @ 15:54
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:52 schreef HugoBaas het volgende:

[..]



Een worm eet bladeren en tuinafval en verteert het tot tuinaarde.
Je bedoelt, hij eet netjes om het zand heen? Wat een slimme beestjes!
Righteousmaandag 19 april 2010 @ 15:55
TS is ranzig
troveymaandag 19 april 2010 @ 15:57
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:54 schreef Ringo het volgende:
Overigens ben ik echt serieus hè. Wormen en insecten worden de leidende voedseltrend van de komende vijftig jaar. Duurzaam, rijk aan voedingswaarde en naar het schijnt nog heel lekker ook.

Nou, speciaal voor jou dan

http://zaplog.nl/zaplog/a(...)n_ander_eetbaar_spul

en eet ze
Ringomaandag 19 april 2010 @ 15:59
En als je ze nou eens een weekje op een dieet zet van verse basilicum? Dan krijg je dat zand er wel uit en ze gaan er zeker lekkerder van smaken.
HugoBaasmaandag 19 april 2010 @ 16:00
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:54 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Je bedoelt, hij eet netjes om het zand heen? Wat een slimme beestjes!
Tuinafval ligt gewoon aan de opppervlakte. Er komt geen zand in de buurt.
VaderVanJezusmaandag 19 april 2010 @ 16:01
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:59 schreef Ringo het volgende:
En als je ze nou eens een weekje op een dieet zet van verse basilicum? Dan krijg je dat zand er wel uit en ze gaan er zeker lekkerder van smaken.
Je kan ze ook een dag en de marinade laten zwemmen
Ringomaandag 19 april 2010 @ 16:01
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:57 schreef trovey het volgende:

[..]

Nou, speciaal voor jou dan

http://zaplog.nl/zaplog/a(...)n_ander_eetbaar_spul

en eet ze
Thanks! Toch nog wel een flink ritueel dat je moet uitvoeren.
Lienekienmaandag 19 april 2010 @ 16:02
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:59 schreef Ringo het volgende:
En als je ze nou eens een weekje op een dieet zet van verse basilicum? Dan krijg je dat zand er wel uit en ze gaan er zeker lekkerder van smaken.
Ze moeten toch wel in de humus kunnen kruipen, anders drogen ze uit.
Kaboltermaandag 19 april 2010 @ 16:13
Een worm gebruikt toch een beetje aarde om het te verteren? Tenminste, dat dacht ik altijd.
Bluurghmaandag 19 april 2010 @ 16:16
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:42 schreef Ringo het volgende:

Zelf dacht ik dat je ze het beste een dagje in een emmer schoon water kan leggen, om de meeste aarde eruit te krijgen. Anders smaken ze grondig, volgens mij.
Je pakt met je duim en wijsvinger van je linkerhand het uiterste puntje van de worm vast, dan zet je de duim en wijsvinger van je andere hand er precies naast en geef je daarmee een beetje druk (niet zoveel dat je de worm platdrukt), als je nu je linkerhand langzaam naar links beweegt duw je zo alle aarde er gemakkelijk uit!
Isabeaumaandag 19 april 2010 @ 16:51
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:54 schreef Ringo het volgende:
Overigens ben ik echt serieus hè. Wormen en insecten worden de leidende voedseltrend van de komende vijftig jaar. Duurzaam, rijk aan voedingswaarde en naar het schijnt nog heel lekker ook.
Ik las ergens dat er lang niet zoveel mensen tijdens de hongerwinter van '44-'45 zouden zijn overleden als men maar insekten en dergelijke (wormen?) was gaan eten

Laat je nog even weten of het lekker was? Frituren in een bierbeslag misschien?
Kimbellmaandag 19 april 2010 @ 18:01
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:51 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Een grondsmaak aan vissen? Begraaf jij je vis eerst een paar dagen voor je 'm eet ofzo?
Van snoek is bekend dat het gronderig smaakt. En regenwormen schijn je prima te kunnen verwerken in een omelet (volgens discovery )
PaarsBeestjemaandag 19 april 2010 @ 20:46
Ik heb teveel StarTrek gekeken Ik moet onmiddellijk denken aan Gagh van de Klingons *nerd-alert*
Spanky78maandag 19 april 2010 @ 20:52
Je kunt beter wat grote sprinkhanen nemen, die frituur je krokant en doop je in de gesmolten chocolade... Ik heb ze ook wel eens met curry gegeten, Gekookt zijn ze vies en taai.

Overigens zijn meelwormen ook te doen. Maar die moeten wel dood zijn, anders pakken ze je tong beet...
VaderVanJezusmaandag 19 april 2010 @ 21:12
quote:
Op maandag 19 april 2010 20:52 schreef Spanky78 het volgende:
Je kunt beter wat grote sprinkhanen nemen, die frituur je krokant en doop je in de gesmolten chocolade... Ik heb ze ook wel eens met curry gegeten, Gekookt zijn ze vies en taai.

Overigens zijn meelwormen ook te doen. Maar die moeten wel dood zijn, anders pakken ze je tong beet...
Sprinkhanen lijkt me wel lekker, maar met chocola lijkt me echt goor.
Gewoon met een beetje zout ofzo
Spanky78maandag 19 april 2010 @ 21:38
quote:
Op maandag 19 april 2010 21:12 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]

Sprinkhanen lijkt me wel lekker, maar met chocola lijkt me echt goor.
Gewoon met een beetje zout ofzo
Met chocola is best goed te doen!
VaderVanJezusmaandag 19 april 2010 @ 21:57
quote:
Op maandag 19 april 2010 21:38 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Met chocola is best goed te doen!
Waar koop je die dingen eigenlijk?
Gewoon als reptielenvoer?
#ANONIEMmaandag 19 april 2010 @ 21:59
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:52 schreef Ringo het volgende:

[..]

Ik ben geen expert, maar ik heb altijd geleerd dat je dat moet doen bij zoetwatervissen die je in het wild gevangen hebt.
Ik heb wel eens palingen een tijdje in de badkuip gehad maar dat hielp niets. Ze smaakten nog steeds alsof je een hap modder nam

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 19-04-2010 21:59:15 ]
Kikopuzmaandag 19 april 2010 @ 22:00
Financiële crisis.
#ANONIEMmaandag 19 april 2010 @ 22:06
Maar even on-topic: je moet een stukje kromgebogen stevig stukje staaldraad nemen en daar prik je de wormen aan vast. Je hoeft niet bang te zijn dat ze leeglopen, dat gebeurt niet zo snel. Dan zoek je een rustig stukje water op waar je de wormen een tijdje in laat weken. Het is wel belangrijk dat je geen kraanwater gebruikt, daar gaan je wormen dood van. Je moet water nemen dat overeenkomt met de grond waar de wormen uitkomen. Een gemiddelde sloot of liever nog een meertje doet het in het algemeen goed. Ik heb zelf mooie resultaten behaald in het IJselmeer, maar over de Friese meren hoor ik ook goede verhalen. Na een tijdje haal je de wormen weer boven water en dan zul je zien dat ze zijn veranderd in vissen. Als het nog wormen zijn moet je ze langer laten hangen. De vissen zijn vervolgens via de algemene werkwijze schoon te maken en te bereiden.
Ringomaandag 19 april 2010 @ 22:33
wtf. Dat dat kan in Nederland.
Kimbelldinsdag 20 april 2010 @ 08:16
quote:
Op maandag 19 april 2010 21:12 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]

Sprinkhanen lijkt me wel lekker, maar met chocola lijkt me echt goor.
Gewoon met een beetje zout ofzo
Ze zijn van zichzelf erg zoet.
quote:
Op maandag 19 april 2010 21:57 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]

Waar koop je die dingen eigenlijk?
Gewoon als reptielenvoer?
In Tsumago, Japan. In Nederland zou ik het niet weten.
Sunnythesundinsdag 20 april 2010 @ 11:25
quote:
Op maandag 19 april 2010 20:46 schreef PaarsBeestje het volgende:
Ik heb teveel StarTrek gekeken Ik moet onmiddellijk denken aan Gagh van de Klingons *nerd-alert*
same here
kristyledinsdag 20 april 2010 @ 11:29
Mijn nonkel zijn Afrikaanse vriendin had een zak vol met wormen in de vriezer liggen. Het waren dan geen regenwormen, maar wormen zijn wormen. Roosteren is het lekkerst trouwens.
Ra-zdinsdag 20 april 2010 @ 11:34
quote:
Op maandag 19 april 2010 21:57 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]

Waar koop je die dingen eigenlijk?
Gewoon als reptielenvoer?
Mja reptielen zaken zijn er zat kan je een hele hoop insecten krijgen. wasmotten lijken me ook nog wel te eten die leven van bijenraat

beetje tempura beslag maken en daarin frituren
lemonlimedinsdag 20 april 2010 @ 12:01
Midas Dekkers maakte er toch soep van? Gewoon koken met een bouillonblokje
Ohja, en dit is wat je met moet doen
Snaaveldinsdag 20 april 2010 @ 14:05
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:51 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Een grondsmaak aan vissen? Begraaf jij je vis eerst een paar dagen voor je 'm eet ofzo?
wat denk je van een lekkere meerval, die is het meest van de tijd op de bodem te vinden hoor..
Sommige vissen kunnen daardoor een grondsmaak hebben..
#ANONIEMdinsdag 20 april 2010 @ 14:38
Een paar dagen in meel laten leven.
stavromulabetamaandag 26 april 2010 @ 23:15
Ik heb nog een recept voor kwal Nonya Style. Qua structuur en smaak verwacht ik dat je de kwal ook door regenwormen zou kunnen vervangen.

KERAB HAI TAY (Jellyfish Kerabu)
300 g jellyfish
100 g cooked shrimps, shelled
40 g shallots, minced
1/2 ginger flower
20 mint leaves

Dressing
3 tbsp sambal belachan
4 tbsp lime juice
2 tbsp sugar, or to taste
2 tbsp salt, or to tast

1. Wash Jellyfish and place in a colander in the sink. Pour hot water over the jellyfish to blanch it. Rinse in running tap water immediately. Drain the jellyfish and slice into small strips.
2. Combine the dressing ingredients in a mixing bowel and toss with the rest of the ingredient.

Je kunt er ook nog geraspte kokosnoot of geroosterde pinda's bij serveren.
De hoeveelheden zijn genoeg als voorgerecht voor 4 personen, dus je vrienden kun je uitnodigen!
Angel-Amaandag 26 april 2010 @ 23:23
Mijn kip slobbert een regenworm gewoon naturel naar binnen, ze is er dol op!
stavromulabetamaandag 26 april 2010 @ 23:26
quote:
Op maandag 26 april 2010 23:23 schreef Angel-A het volgende:
Mijn kip slobbert een regenworm gewoon naturel naar binnen, ze is er dol op!
Ik heb wel ooit meelworm gehad, dat smaakt echt nergens naar, of hooguit een heel klein beetje naar droog koekje.