abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_80485476
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:42 schreef Ringo het volgende:

Zelf dacht ik dat je ze het beste een dagje in een emmer schoon water kan leggen, om de meeste aarde eruit te krijgen. Anders smaken ze grondig, volgens mij.
Je pakt met je duim en wijsvinger van je linkerhand het uiterste puntje van de worm vast, dan zet je de duim en wijsvinger van je andere hand er precies naast en geef je daarmee een beetje druk (niet zoveel dat je de worm platdrukt), als je nu je linkerhand langzaam naar links beweegt duw je zo alle aarde er gemakkelijk uit!
pi_80486697
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:54 schreef Ringo het volgende:
Overigens ben ik echt serieus hè. Wormen en insecten worden de leidende voedseltrend van de komende vijftig jaar. Duurzaam, rijk aan voedingswaarde en naar het schijnt nog heel lekker ook.
Ik las ergens dat er lang niet zoveel mensen tijdens de hongerwinter van '44-'45 zouden zijn overleden als men maar insekten en dergelijke (wormen?) was gaan eten

Laat je nog even weten of het lekker was? Frituren in een bierbeslag misschien?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_80489282
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:51 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Een grondsmaak aan vissen? Begraaf jij je vis eerst een paar dagen voor je 'm eet ofzo?
Van snoek is bekend dat het gronderig smaakt. En regenwormen schijn je prima te kunnen verwerken in een omelet (volgens discovery )
Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel.
pi_80496224
Ik heb teveel StarTrek gekeken Ik moet onmiddellijk denken aan Gagh van de Klingons *nerd-alert*
pi_80496473
Je kunt beter wat grote sprinkhanen nemen, die frituur je krokant en doop je in de gesmolten chocolade... Ik heb ze ook wel eens met curry gegeten, Gekookt zijn ze vies en taai.

Overigens zijn meelwormen ook te doen. Maar die moeten wel dood zijn, anders pakken ze je tong beet...
Whatever...
pi_80497488
quote:
Op maandag 19 april 2010 20:52 schreef Spanky78 het volgende:
Je kunt beter wat grote sprinkhanen nemen, die frituur je krokant en doop je in de gesmolten chocolade... Ik heb ze ook wel eens met curry gegeten, Gekookt zijn ze vies en taai.

Overigens zijn meelwormen ook te doen. Maar die moeten wel dood zijn, anders pakken ze je tong beet...
Sprinkhanen lijkt me wel lekker, maar met chocola lijkt me echt goor.
Gewoon met een beetje zout ofzo
pi_80498804
quote:
Op maandag 19 april 2010 21:12 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]

Sprinkhanen lijkt me wel lekker, maar met chocola lijkt me echt goor.
Gewoon met een beetje zout ofzo
Met chocola is best goed te doen!
Whatever...
pi_80499842
quote:
Op maandag 19 april 2010 21:38 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Met chocola is best goed te doen!
Waar koop je die dingen eigenlijk?
Gewoon als reptielenvoer?
pi_80499928
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:52 schreef Ringo het volgende:

[..]

Ik ben geen expert, maar ik heb altijd geleerd dat je dat moet doen bij zoetwatervissen die je in het wild gevangen hebt.
Ik heb wel eens palingen een tijdje in de badkuip gehad maar dat hielp niets. Ze smaakten nog steeds alsof je een hap modder nam

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 19-04-2010 21:59:15 ]
  maandag 19 april 2010 @ 22:00:46 #35
297168 Kikopuz
I like goats
pi_80500040
Financiële crisis.
pi_80500314
Maar even on-topic: je moet een stukje kromgebogen stevig stukje staaldraad nemen en daar prik je de wormen aan vast. Je hoeft niet bang te zijn dat ze leeglopen, dat gebeurt niet zo snel. Dan zoek je een rustig stukje water op waar je de wormen een tijdje in laat weken. Het is wel belangrijk dat je geen kraanwater gebruikt, daar gaan je wormen dood van. Je moet water nemen dat overeenkomt met de grond waar de wormen uitkomen. Een gemiddelde sloot of liever nog een meertje doet het in het algemeen goed. Ik heb zelf mooie resultaten behaald in het IJselmeer, maar over de Friese meren hoor ik ook goede verhalen. Na een tijdje haal je de wormen weer boven water en dan zul je zien dat ze zijn veranderd in vissen. Als het nog wormen zijn moet je ze langer laten hangen. De vissen zijn vervolgens via de algemene werkwijze schoon te maken en te bereiden.
  maandag 19 april 2010 @ 22:33:54 #37
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_80501739
wtf. Dat dat kan in Nederland.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_80508514
quote:
Op maandag 19 april 2010 21:12 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]

Sprinkhanen lijkt me wel lekker, maar met chocola lijkt me echt goor.
Gewoon met een beetje zout ofzo
Ze zijn van zichzelf erg zoet.
quote:
Op maandag 19 april 2010 21:57 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]

Waar koop je die dingen eigenlijk?
Gewoon als reptielenvoer?
In Tsumago, Japan. In Nederland zou ik het niet weten.
Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel.
pi_80513502
quote:
Op maandag 19 april 2010 20:46 schreef PaarsBeestje het volgende:
Ik heb teveel StarTrek gekeken Ik moet onmiddellijk denken aan Gagh van de Klingons *nerd-alert*
same here
pi_80513644
Mijn nonkel zijn Afrikaanse vriendin had een zak vol met wormen in de vriezer liggen. Het waren dan geen regenwormen, maar wormen zijn wormen. Roosteren is het lekkerst trouwens.
pi_80513842
quote:
Op maandag 19 april 2010 21:57 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]

Waar koop je die dingen eigenlijk?
Gewoon als reptielenvoer?
Mja reptielen zaken zijn er zat kan je een hele hoop insecten krijgen. wasmotten lijken me ook nog wel te eten die leven van bijenraat

beetje tempura beslag maken en daarin frituren
pi_80514835
Midas Dekkers maakte er toch soep van? Gewoon koken met een bouillonblokje
Ohja, en dit is wat je met moet doen
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  dinsdag 20 april 2010 @ 14:05:41 #43
267465 Snaavel
Appeltaartenbakker!
pi_80519541
quote:
Op maandag 19 april 2010 15:51 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Een grondsmaak aan vissen? Begraaf jij je vis eerst een paar dagen voor je 'm eet ofzo?
wat denk je van een lekkere meerval, die is het meest van de tijd op de bodem te vinden hoor..
Sommige vissen kunnen daardoor een grondsmaak hebben..
pi_80520806
Een paar dagen in meel laten leven.
pi_80748822
Ik heb nog een recept voor kwal Nonya Style. Qua structuur en smaak verwacht ik dat je de kwal ook door regenwormen zou kunnen vervangen.

KERAB HAI TAY (Jellyfish Kerabu)
300 g jellyfish
100 g cooked shrimps, shelled
40 g shallots, minced
1/2 ginger flower
20 mint leaves

Dressing
3 tbsp sambal belachan
4 tbsp lime juice
2 tbsp sugar, or to taste
2 tbsp salt, or to tast

1. Wash Jellyfish and place in a colander in the sink. Pour hot water over the jellyfish to blanch it. Rinse in running tap water immediately. Drain the jellyfish and slice into small strips.
2. Combine the dressing ingredients in a mixing bowel and toss with the rest of the ingredient.

Je kunt er ook nog geraspte kokosnoot of geroosterde pinda's bij serveren.
De hoeveelheden zijn genoeg als voorgerecht voor 4 personen, dus je vrienden kun je uitnodigen!
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_80749332
Mijn kip slobbert een regenworm gewoon naturel naar binnen, ze is er dol op!
pi_80749524
quote:
Op maandag 26 april 2010 23:23 schreef Angel-A het volgende:
Mijn kip slobbert een regenworm gewoon naturel naar binnen, ze is er dol op!
Ik heb wel ooit meelworm gehad, dat smaakt echt nergens naar, of hooguit een heel klein beetje naar droog koekje.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')