abonnement Unibet Coolblue
pi_80365989

Volg de aswolk op Buienradar
http://www.sat24.nl/Eyjafjallajokull-volcano.aspx



Laatste berichten:
quote:
BRUSSEL - Het Nederlandse luchtruim gaat vanaf donderdagavond 19.00 uur dicht in verband met de stofwolk die is ontstaan door een vulkaanuitbarsting woensdagochtend in IJsland.

Dat heeft een woordvoerster van luchthaven Schiphol donderdag laten weten. Het vliegverkeer wordt de komende uren in fases afgebouwd.

Volgens de Europese luchtverkeersleiding Eurocontrol wordt er op zijn vroegst om 06.00 uur morgenochtend weer gevlogen. De aswolk zal in ieder geval tot vrijdagochtend 6 uur in het Nederlandse luchtruim blijven hangen.

Het vliegverkeer boven een groot deel van noordwest-Europa ligt mogelijk twee dagen plat als gevolg van de aswolk in de lucht.

Het kan ook nog langer duren voordat de Nederlandse lucht vrij is van asdeeltjes. Volgens een medewerker van Eurocontrol, die de situatie van minuut tot minuut in de gaten houdt, hangt dit af van de activiteit van de vulkaan.

Gesloten

De aswolk zorgt voor problemen op luchthavens in Nederland, Scandinavië, België, Groot-Brittannië en Ierland. Veel luchthavens zijn gesloten. Bijna 5000 vluchten zijn geannuleerd, honderduizenden mensen zijn gestrand.

Volgens een woordvoerster van de Britse luchtverkeersleiding is het voor het eerst ''sinds mensenheugenis dat een natuurramp zulke gevolgen heeft'' voor de luchtvaart.

Vluchten

Luchthaven Schiphol verwacht donderdag honderden vluchten te annuleren. Volgens de planning zou Schiphol donderdag 1108 vluchten afhandelen.

''Ruim de helft daarvan is doorgegaan'', aldus een woordvoerster van de luchthaven. Rond half vijf in de middag waren 150 tot 175 vluchten uitgevallen. ''Dat loopt zeker op tot een paar honderd.''

''KLM is goed voorbereid op calamiteiten. Maar hier is het zaak de situatie van uur tot uur te bekijken.'' De zegsvrouw kon niet inschatten hoeveel vluchten op de langere termijn last zullen hebben van het ontregelde luchtverkeer.

Over de kosten van de vluchtverstoringen kon de woordvoerster evenmin iets zeggen.

Gevaarlijk

Vliegen door een stofwolk is gevaarlijk, omdat de motoren kunnen uitvallen. De woordvoerster van Schiphol kon nog niet zeggen hoeveel vluchten er door de maatregelen worden getroffen.

Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen raden reizigers onder meer aan voordat ze van huis vertrekken te controleren of hun vlucht gaat.

Volksgezondheid

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat de aswolk op dit moment geen gevaar vormt voor de volksgezondheid. De kans dat de as zal neerslaan op Nederland, is volgens het instituut ''erg klein''.

Het Landelijke Meetnet voor Luchtkwaliteit (LML) van het RIVM houdt de aswolk in de gaten. ''Omdat de wolk op ongeveer 5 kilometer hoogte hangt, is er weinig kans op hogere blootstelling aan fijnstof'', aldus de woordvoerder.

Het LML, dat op vijftig plaatsen in Nederland de luchtkwaliteit meet, houdt in de gaten of de concentraties fijn stof en zwaveldioxide daar toenemen.

Omboeken

Passagiers die donderdag of vrijdag met KLM van of naar Ierland, Denemarken, Noorwegen, Zweden of Groot-Brittannië reizen, kunnen hun vliegticket kosteloos naar een andere datum omboeken. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op haar website.

Deze omboekservice geldt alleen voor vluchten van Air France, KLM of Delta. Mensen die meer dan vijf uur zijn vertraagd, kunnen een verzoek indienen voor een volledige vergoeding van hun ticket.

Nacht

Schiphol houdt er rekening mee dat een groot aantal reizigers de nacht op de luchthaven zal moeten doorbrengen. Dat liet een woordvoerster donderdagmiddag weten.

Veel luchtvaartmaatschappijen doen hun best om hotelkamers te reserveren voor gestrande passagiers. Sommige reizigers wachten dat niet af en proberen zelf iets te regelen.

Bij de inormatiebalie voor hotelreserveringen stonden donderdagmiddag lange rijen van mensen die de nacht in een hotel in de buurt willen doorbrengen.

Opvang

Voor de reizigers voor wie geen hotelkamer beschikbaar is, wordt opvang geregeld op de luchthaven zelf. Volgens een woordvoerster heeft Schiphol 2200 veldbedden en kunnen er in geval van nood nog enkele honderden extra slaapplaatsen worden geregeld. Ook worden gestrande reizigers voorzien van eten en drinken.

Schiphol heeft vaker grote aantallen gestrande reizigers moeten opvangen. Vooral bij extreem slecht weer, maar bijvoorbeeld ook na de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001, toen het vliegverkeer van en naar Noord-Amerika was stilgelegd.

''Op zich zijn wij er als luchthaven goed op voorbereid'', aldus de zegsvrouw.

Š ANP
quote:
Ernstige verstoring vliegverkeer van en naar Nederland

Gezamenlijk persbericht van Luchtverkeersleiding Nederland, KLM en Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol, 15 april 2010

Vliegverkeer van en naar Nederland zal gedurende de komende uren gefaseerd worden afgebouwd. Zoals het er nu uitziet is het de verwachting dat er vanaf 19.00 uur vanavond geen vliegverkeer van en naar Nederland mogelijk is. Dit is het gevolg van de vulkanische aswolk die is ontstaan door de vulkaanuitbarsting op IJsland.

Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen verzoeken passagiers de berichtgeving nauwlettend in de gaten te houden en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en voor vertrek van huis te controleren of hun vlucht kan vertrekken. Eerdere berichtgeving vandaag
quote:
Nog geen besluit over Nederlandse luchtruim

Er is nog geen officieel besluit genomen om het luchtruim boven Nederland te sluiten in verband met een wolk vulkanische as die zich over Europa verspreidt. Dat heeft een woordvoerster van Eurocontrol donderdag laten weten.

Eerder had de organisatie, die belast is met de veiligheid van het Europese luchtverkeer, gezegd dat het vliegverkeer boven Nederland, België en Noord-Duitsland donderdagmiddag zou worden stilgelegd.

Volksgezondheid

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weet nog niet of de wolk met vulkanische as schadelijk is voor de volksgezondheid. Volgens een woordvoerder wordt daar op dit moment onderzoek naar gedaan.

LVNL

De Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) houdt er ernstig rekening mee dat het vliegverkeer van en naar de Nederlandse luchthavens donderdag in de loop van de dag moet worden stilgelegd.

Dat heeft een woordvoerster laten weten. Als de aswolk het Nederlandse luchtruim bereikt, en dat is wel de verwachting, is er volgens de zegsvrouw geen vliegverkeer meer mogelijk.Ouder Nieuws
quote:
Ashcloud cancels European flights
Tens of thousands of airline passengers face travel chaos today after volcanic ash from an eruption in Iceland has forced three airports to shut and brought heavy disruption to others.

Airports in Aberdeen, Edinburgh and Glasgow were shut this morning and five easyJet flights that were due to take off from Stansted were ground due to massive visibility problems.

At Gatwick, 106 flights were cancelled with heavy disruptions expected to follow later today. All flights from Manchester airport have been disrupted.

Newcastle and Belfast are also affected, according to reports, as is Birmingham airport.

A huge ash mushroom across major British flight paths threatens to turn thousands of families returning from Easter holiday into a nightmare.

Business travellers hoping to leave London from City Airport tonight also reported that British Airways had cancelled flights.

Airports have urged travellers to check with their relevent airlines to see whether flights have been effected.

“Following advice from the Met Office, the National Air Traffic Service (NATS) has introduced restrictions to UK airspace this morning as a result of volcanic ash drifting across the United Kingdom from Iceland,” a spokeswoman for Stansted Airport said.

“These measures currently affect Aberdeen, Edinburgh and Glasgow airports which are closed but may also affect other parts of the UK later today,” she said.

After bringing chaos to UK airports, the ash cloud is expected to spread into continental Europe overnight, wrecking holidaymakers’ chances of reaching many international destinations.

A spokesman from NATS said: “The Volcanic Ash Advisory Centre has issued a forecast that the ash cloud from the volcanic eruption in Iceland will track over Europe tonight.

“NATS is working with Eurocontrol and our colleagues in Europe’s other air navigation service providers to take the appropriate action to ensure safety in accordance with international aviation policy.”

The ash cloud is caused by the Eyjafjallajokull volcano, which surged back into life on Tuesday after apparently showing signs of dying down.

It follows eruptions last month in a 1.2 mile wide strip on the flank of the volcano where there is no ice.quote:
Honderden geëvacueerd na nieuwe uitbarsting
REYKJAVIK - Zeker zevenhonderd inwoners in het zuiden van IJsland zijn woensdagochtend geëvacueerd wegens een vulkaanuitbarsting en meerdere aardbevingen. De vulkaan ligt in het gebied van de gletsjer Eyjafjallajökull, zo liet een politiewoordvoerder weten.

Alle wegen naar het gebied zijn afgesloten, aldus Iceland Review. De geëvacueerden worden ondergebracht in opvangcentra van het Rode Kruis.

Vorige maand barstte voor het eerst sinds 1823 een vulkaan uit in de gletsjer. Ongeveer zeshonderd inwoners moesten hun woningen in het afgelegen en dunbevolkte gebied korte tijd verlaten. Aan de erupties van die vulkaan is dinsdag een einde gekomen.[..]
Er bestaat nu angst voor een uitbarsting van de Katla:
quote:
REYKJAVIK, Iceland - Blasts of lava and ash shot out of a volcano in southern Iceland on Monday and small tremors rocked the ground, a surge in activity that raised fears of a larger explosion at the nearby Katla volcano.

Scientists say history has proven that when the Eyjafjallajokull volcano erupts, Katla follows — the only question is how soon. And Katla, located under the massive Myrdalsjokull icecap, threatens disastrous flooding and explosive blasts when it blows.

Saturday's eruption at Eyjafjallajokull — dormant for nearly 200 years — forced at least 500 people to evacuate. Most have returned to their homes, but authorities were waiting for scientific assessments to determine whether they were safe to stay. Residents of 14 farms nearest to the eruption site were told to stay away.
.......
Like earthquakes, predicting the timing of volcanic eruptions is an imprecise science. An eruption at the Katla volcano could be disastrous, however — both for Iceland and other nations.

Iceland's Laki volcano erupted in 1783, freeing gases that turned into smog. The smog floated across the Jet Stream, changing weather patterns. Many died from gas poisoning in the British Isles. Crop production fell in western Europe. Famine spread. Some even linked the eruption, which helped fuel famine, to the French Revolution. Painters in the 18th century illustrated fiery sunsets in their works.

The winter of 1784 was also one of the longest and coldest on record in North America. New England reported a record stretch of below-zero temperatures and New Jersey reported record snow accumulation. The Mississippi River also reportedly froze in New Orleans.

"These are Hollywood-sort of scenarios but possible," said Colin Macpherson, a geologist with the University of Durham. "As the melt rises, it's a little like taking a cork out of a champagne bottle."Maar die is tot nu toe rustig:


De katla is de vulkaan in de myrdalsjökull gletsjer, waar geen bevingen zijn geregistreerd.

Vorige delen
Evacuaties na uitbarsting IJslandse vulkaan onder gletsjer
Aswolk richting NL na uitbarsting vulkaan op IJsland #2
Fotocollecties
http://www.flickr.com/pho(...)es/72157623855495574
http://www.photoshelter.c(...)how/G0000NCksTh2oMK8

Aardbevingsoverzicht IJsland
http://www.vedur.is/skjalftar-og-eldgos/jardskjalftar

Frontpage FOK
[Upd] Luchtruim NL vanaf 19.00u dicht

Verwante DE-links
[Vulkanen] The ring of fire #4: Veel aktiviteit!
Poolkappen, IJsbergen en Gletsjers #3

[ Bericht 2% gewijzigd door -CRASH- op 15-04-2010 23:05:49 ]
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  donderdag 15 april 2010 @ 22:56:50 #2
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_80366038
Kan die OP niet wat overzichtelijker?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  donderdag 15 april 2010 @ 22:57:31 #3
222937 crazy987
KROEPOEK!!!!!
pi_80366067
tvp.
foto's + 2 filmpjes gemaakt vanaf de moerdijkbrug in brabant vandaag.
morgen even kijken of ik alles van de camera's af kan krijgen
You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
pi_80366109
waar blijft die wolk?
  donderdag 15 april 2010 @ 22:58:30 #5
6941 APK
Factual, I think.
pi_80366119
Nou, maar weer even volgen, die zooi.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  donderdag 15 april 2010 @ 22:59:21 #6
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80366159
terugvindPyro
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
pi_80366205
Ik kijk morgen ochtend wel uit het raam, momenteel is er nog niet echt veel te beleven...
  donderdag 15 april 2010 @ 23:01:08 #8
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80366228
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:58 schreef APK het volgende:
Nou, maar weer even volgen, die zooi.
Wow, die aswolk is echt groot! heel de lucht is zwart
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80366260
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:57 schreef crazy987 het volgende:
morgen even kijken of ik alles van de camera's af kan krijgen
De as?
  donderdag 15 april 2010 @ 23:02:01 #10
267150 Q.E.D.
qat erat ad vundum
pi_80366272
Geoloog bij Pauw en Witteman, Nederland 1.
Hetgeen bewezen en beklonken moest worden.
  donderdag 15 april 2010 @ 23:02:01 #11
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80366273
quote:
Op donderdag 15 april 2010 23:01 schreef Italo het volgende:

[..]

De as?
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80366295
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:51 schreef -CRASH- het volgende:

[..]

Iig de structuur was heel anders dan de sluierbewolking die eronder zat.
Zelfs dan hoeft 't nog geen as te zijn /
  donderdag 15 april 2010 @ 23:03:14 #14
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_80366329
Als Katla uitbarst dan gaan we dat zeker merken denk ik. Die zal wel met een veel dikkere aspluim komen.
  donderdag 15 april 2010 @ 23:04:35 #15
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80366379
quote:
Op donderdag 15 april 2010 23:03 schreef Italo het volgende:
Beelden van de aswolk (?)
http://www.sat24.nl/Eyjafjallajokull-volcano.aspx
volgens mij zijn het satellietfoto's met wolken en een pijltje naar de vulkaan?
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80366397
quote:
Op donderdag 15 april 2010 23:03 schreef DemonRage het volgende:
Als Katla uitbarst dan gaan we dat zeker merken denk ik. Die zal wel met een veel dikkere aspluim komen.
Yup, daar zal ook meer kracht achter zitten... Krater van 10 km doorsnede
  donderdag 15 april 2010 @ 23:05:23 #17
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80366412
quote:
Op donderdag 15 april 2010 23:05 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Yup, daar zal ook meer kracht achter zitten... Krater van 10 km doorsnede
oh gezellig
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  donderdag 15 april 2010 @ 23:09:25 #18
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_80366617
Weinig activiteit nu op de aardbevingenkaart.
pi_80366720
quote:
Op donderdag 15 april 2010 23:02 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Zelfs dan hoeft 't nog geen as te zijn /
Bij de foto's die ik geplaatst heb... zeg ik ook niet dat het de aswolk is.
quote:
De volgende foto's zijn bewerkt. Ik denk dat je hier de aswolk boven de sluierbewolking
kunt waarnemen omdat de zon er vanonder tegeaan begint te schijnen.
Omdat de structuur anders is en omdat het hoger zit dan de suierbewolking
<a href="http://www.vwkweb.nl/" rel="nofollow" target="_blank">Vereniging voor weerkunde en klimatologie</a>
<a href="http://www.estofex.org/" rel="nofollow" target="_blank">ESTOFEX</a>
  donderdag 15 april 2010 @ 23:12:27 #20
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_80366761
Stoer topic, even volgen!
censuur :O
  donderdag 15 april 2010 @ 23:13:44 #21
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_80366830
Jammer dat er niks te zien was toen het nog licht was, althans hier niet.
  Moderator donderdag 15 april 2010 @ 23:14:11 #22
42184 crew  DaMart
pi_80366846
Nieuw deel .

Ben benieuwd wat we nog echt gaan merken van die aswolk. .
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_80367099
quote:
Op donderdag 15 april 2010 23:14 schreef DaMart het volgende:
Nieuw deel .

Ben benieuwd wat we nog echt gaan merken van die aswolk. .
Om eerlijk te zijn, ik denk dat het letterlijk over waait. Volgens CNN zijn de weersomstandigheden goed om alles over te laten waaien en zo te verspreiden dat het weinig tot geen effect meer zal hebben.
pi_80367286
quote:
Op donderdag 15 april 2010 22:56 schreef Harajuku. het volgende:
Kan die OP niet wat overzichtelijker?
Frutsel zal wel al slapen
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80367526
tvp
pi_80367912
iemand hier die foto's heeft gemaakt van de zonsondergang ? of van de wolk op zich (voor zover die te zien was )
"Purple is the last color of the rainbow colors. It means I will trust and love you for a long time"
pi_80368064
quote:
Op donderdag 15 april 2010 23:20 schreef Burno het volgende:

[..]

Om eerlijk te zijn, ik denk dat het letterlijk over waait. Volgens CNN zijn de weersomstandigheden goed om alles over te laten waaien en zo te verspreiden dat het weinig tot geen effect meer zal hebben.
Hebben ze ook gezegd (of enig idee) hoelang die wolk erover gaat doen voordat het zover is?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 15 april 2010 @ 23:46:17 #28
163650 Greys
pi_80368106
TVP
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_80368332
quote:
Op donderdag 15 april 2010 23:20 schreef Burno het volgende:

[..]

Om eerlijk te zijn, ik denk dat het letterlijk over waait. Volgens CNN zijn de weersomstandigheden goed om alles over te laten waaien en zo te verspreiden dat het weinig tot geen effect meer zal hebben.
Het is alleen de vraag wanneer de aanvoer (lees: de eruptie) stopt. Want die is nog steeds bezig, dus die wolk heeft nog geen einde...
  donderdag 15 april 2010 @ 23:53:28 #30
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_80368345
As je me nou
  donderdag 15 april 2010 @ 23:54:31 #31
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80368379
Tvp voor morgen. Heb wel een aantal aardige platen er tussen zitten denk ik, alleen jammer dat er net een wolkenband roet in het eten kwam gooien toen de zon onder ging.

En even voor alle eigenwijze mensen: de as"wolk" kan je niet ZIEN .

Ergens las ik net een opmerking over een wolk en dan "dit is echt geen bui". Nee, dat is een wolk(enband). Niet uit iedere wolk valt regen, weet je .

Meteen even met m'n reispartner de strategie besproken, conclusie: we gaan 't even afwachten . Wel alvast het een en ander bespreken in IJsland.
Huilen dan.
pi_80368402
quote:
Op donderdag 15 april 2010 23:40 schreef DjinN het volgende:
iemand hier die foto's heeft gemaakt van de zonsondergang ? of van de wolk op zich (voor zover die te zien was )
In het vorig topic waren er een heleboel te zien
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80368566
quote:
Op donderdag 15 april 2010 23:54 schreef Isdatzo het volgende:
Tvp voor morgen. Heb wel een aantal aardige platen er tussen zitten denk ik, alleen jammer dat er net een wolkenband roet in het eten kwam gooien toen de zon onder ging.

En even voor alle eigenwijze mensen: de as"wolk" kan je niet ZIEN .

Ergens las ik net een opmerking over een wolk en dan "dit is echt geen bui". Nee, dat is een wolk(enband). Niet uit iedere wolk valt regen, weet je .

Meteen even met m'n reispartner de strategie besproken, conclusie: we gaan 't even afwachten . Wel alvast het een en ander bespreken in IJsland.
Hierop voort borduurdend: het is inderdaad geen wolk, als in een ontsnapte DSM gas wolk.
Het is meer een deken dat zich over Europa heen spreid, onzichtbaar voor radar en menselijk oog, alleen tijdens zonsopgang/ondergang wat meer zichtbaar (omdat het dan op een andere manier het licht breekt als normaal).

Pas als het ECHT heftig wordt, zie je de as vallen, maar dan nog zie je niet echt "wolken"....
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:02:06 #34
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80368630
quote:
Op donderdag 15 april 2010 23:59 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Hierop voort borduurdend: het is inderdaad geen wolk, als in een ontsnapte DSM gas wolk.
Het is meer een deken dat zich over Europa heen spreid, onzichtbaar voor radar en menselijk oog, alleen tijdens zonsopgang/ondergang wat meer zichtbaar (omdat het dan op een andere manier het licht breekt als normaal).

Pas als het ECHT heftig wordt, zie je de as vallen, maar dan nog zie je niet echt "wolken"....
Dat dus.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:04:13 #35
230345 conobram
is neit lam
pi_80368685
TVP
pi_80368700
quote:
Op donderdag 15 april 2010 23:55 schreef Burner82 het volgende:

[..]

In het vorig topic waren er een heleboel te zien
ah ok Ga ik even kijken! Bedankt
"Purple is the last color of the rainbow colors. It means I will trust and love you for a long time"
pi_80368857
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:04 schreef DjinN het volgende:

[..]

ah ok Ga ik even kijken! Bedankt
Alsjeblieft
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80368927
quote:
Op donderdag 15 april 2010 23:53 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Het is alleen de vraag wanneer de aanvoer (lees: de eruptie) stopt. Want die is nog steeds bezig, dus die wolk heeft nog geen einde...
Vorige malen dat deze vulkaan uitbarstte duurde het een dag tot enkele dagen. (bron wikipedia) Gezien het woensdag reeds is begonnen en momenteel al minder is dan eerder vandaag (zegt CNN), kan het goed zijn dat vrijdag de vulkaan een aardig eind is gedoofd.
pi_80368953
Was deze al gepost?

Sowieso geen vluchten tot 14.00
quote:
Het Nederlandse luchtruim is per 18.00 uur vanavond afgesloten voor alle vliegtuigen. De vulkanische aswolk, die ons nadert vanuit IJsland, is namelijk aan het dalen. De KLM maakte zojuist bekend zeker tot morgenmiddag 14.00 uur geen vluchten uit te zullen voeren.

In eerste instantie zou het luchtruim pas vanaf 19.00 uur worden afgesloten, maar de nieuwe omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat dit tijdstip werd vervroegd. Als vliegtuigen door de aswolk vliegen, lopen zij het risico dat de motoren uitvallen.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) en de Militaire Luchtvaart Autoriteit heeft dit zojuist bekend gemaakt. De maatregel werd getroffen na een besluit van de ministers van Verkeer en van Defensie. De maatregel is nodig omdat de vulkanische as uit IJsland 'aan het dalen is en tot op de grond aanwezig kan zijn'.

KLM

Luchtvaartmaatschappij KLM gaat ervan uit dat ze in ieder geval tot morgenmiddag 14.00 uur geen vluchten kan uitvoeren. Tot die tijd zullen er geen vluchten landen of vertrekken. Alle vluchten tot die tijd worden geannuleerd of gaan eventueel later, aldus KLM.
pi_80369031
CNN heeft het momenteel over overstromingen door aardbevingen bij de vulkaan in ijsland. Over ongeveer 20 minuten start de uitzending hierover.
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:15:59 #41
6941 APK
Factual, I think.
pi_80369061


Dit schijnt een prognose voor zaterdag te zijn, het zou mij verbazen als ze morgen gaan vliegen.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:16:35 #42
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80369083
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:15 schreef APK het volgende:
[ afbeelding ]

Dit schijnt een prognose voor zaterdag te zijn, het zou mij verbazen als ze morgen gaan vliegen.
Ik verwacht 't ook niet
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:19:56 #43
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80369173
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:15 schreef Burno het volgende:
CNN heeft het momenteel over overstromingen door aardbevingen bij de vulkaan in ijsland. Over ongeveer 20 minuten start de uitzending hierover.
Naar 't schijnt komt er ineens veel meer smeltwater (met grote ijsbrokken) naar beneden en zijn de reparatiewerkzaamheden aan de weg gestaakt en worden er nog extra mensen geëvacueerd.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:21:47 #44
6941 APK
Factual, I think.
pi_80369226
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:16 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Ik verwacht 't ook niet
Ik droom regelmatig dat ik in een vliegtuig zit dat vlak boven de snelweg vliegt en steeds bijna tegen dingen aanbotst.
Kunnen ze dat niet gewoon doen, want het loopt altijd goed af.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_80369259
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:21 schreef APK het volgende:

[..]

Ik droom regelmatig dat ik in een vliegtuig zit dat vlak boven de snelweg vliegt en steeds bijna tegen dingen aanbotst.
Kunnen ze dat niet gewoon doen, want het loopt altijd goed af.
Lol, ik droomde laatst dat er een enorm vliegtuig voor me op de snelweg neerstortte. Even wat beter vliegen volgende keer svp.
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:23:50 #46
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80369276
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:19 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Naar 't schijnt komt er ineens veel meer smeltwater (met grote ijsbrokken) naar beneden en zijn de reparatiewerkzaamheden aan de weg gestaakt en worden er nog extra mensen geëvacueerd.
Op http://icelandreview.com/icelandreview/daily_news/?cat_id=16539&ew_0_a_id=360855 geven ze aan dat piek inmiddels zou zijn geweest.
pi_80369402
quote:
Op donderdag 15 april 2010 23:40 schreef DjinN het volgende:
iemand hier die foto's heeft gemaakt van de zonsondergang ? of van de wolk op zich (voor zover die te zien was )
Ik heb vanavond deze gemaakt: http://i40.tinypic.com/24b1181.jpg
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:31:04 #48
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80369452
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:23 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Op http://icelandreview.com/icelandreview/daily_news/?cat_id=16539&ew_0_a_id=360855 geven ze aan dat piek inmiddels zou zijn geweest.
Idd, zie 't nu ook ja. Laatste dat ik meegekregen had was rond 21.30.

Eerst slapen, lees morgen overdag wel ff bij.
Huilen dan.
pi_80369509
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:31 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Idd, zie 't nu ook ja. Laatste dat ik meegekregen had was rond 21.30.

Eerst slapen, lees morgen overdag wel ff bij.
Zolang Katla niet wakker wordt, kunnen we rustig gaan slapen
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80369528
Als ik deze satteliet beelden bekijk, lijkt het allemaal best wel mee te vallen:
http://www.weer.nl/nl/home/weer/satellietbeelden/zichtbaar.html
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:37:49 #51
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80369607
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:34 schreef Burno het volgende:
Als ik deze satteliet beelden bekijk, lijkt het allemaal best wel mee te vallen:
http://www.weer.nl/nl/home/weer/satellietbeelden/zichtbaar.html
Die satellietbeelden zijn dan ook redelijk ruk ..

Om 14.00:



Nu echt slapen .
Huilen dan.
pi_80369644
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:37 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Die satellietbeelden zijn dan ook redelijk ruk ..

Om 14.00:

[ afbeelding ]

Nu echt slapen .
Zelfs daar, de as-wolk blijft ver ten noorden van ons. Ook de weersverwachtingen geven aan dat de windrichtingen niet veranderen en de as via het noorden van de VK boven Nederland langs gaan en over Scandinavie gaat.
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:42:26 #53
277031 Zhe-AnGeL
Ikke ist lievt
pi_80369687
tvp
Snollebolt
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:44:24 #54
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80369728
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:40 schreef Burno het volgende:

[..]

Zelfs daar, de as-wolk blijft ver ten noorden van ons. Ook de weersverwachtingen geven aan dat de windrichtingen niet veranderen en de as via het noorden van de VK boven Nederland langs gaan en over Scandinavie gaat.
Nee hoor. Wat de windrichting op zeeniveau doet is niet van belang, het gaat erom hoe de stroming op grotere hoogte is. Laatste verwachting:

Huilen dan.
pi_80369756
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:44 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Nee hoor. Wat de windrichting op zeeniveau doet is niet van belang, het gaat erom hoe de stroming op grotere hoogte is. Laatste verwachting:

[ afbeelding ]
Ik neem aan dat CNN dat wel weet en dat zij niet zo'n fout maken.
Enne, moet jij niet naar bed?
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:49:02 #56
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80369791
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:46 schreef Burno het volgende:

[..]

Ik neem aan dat CNN dat wel weet en dat zij niet zo'n fout maken.
Dan ben ik benieuwd waar CNN zegt dat er geen asdeeltjes over Nederland of west-Europa trekken. Luchtstroming op 500hpa is nu zo:



Kaartje ververst automatisch dus morgen kan hier 't iets anders zijn .
quote:
Enne, moet jij niet naar bed?
Joah eigenlijk wel he .
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:50:30 #57
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80369809
500hpa schommelt meestal zo'n beetje rond de 5500 meter.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:50:30 #58
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80369810
BBC: The volcano's eruption is intensifying, and the wind direction is expected to continue bringing clouds of ash into UK and Europe
pi_80369811
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:33 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Zolang Katla niet wakker wordt, kunnen we rustig gaan slapen
Wat is er zo bijzonder aan dat ding? Gaat ie de Krakatau evenaren als ie afgaat?
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:51:02 #60
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80369821
BREAKING: Volcanic ash to reach ground level across UK - http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/8623950.stm
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:52:33 #61
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80369845
(BBC) Europe flights could be grounded for 48 hours by ash. http://ow.ly/1z43P #icerupt #ashtag #iceland
pi_80369883
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:51 schreef Roel_Jewel het volgende:
BREAKING: Volcanic ash to reach ground level across UK - http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/8623950.stm

Het wordt nog spannend!
pi_80369909
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:55 schreef Burno het volgende:

[..]

Het wordt nog spannend!
We gaan allemaal kapot.
pi_80369919
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:50 schreef opinionr het volgende:

[..]

Wat is er zo bijzonder aan dat ding? Gaat ie de Krakatau evenaren als ie afgaat?
~

Dat is bij mij niet bekend, maar dat laat het de vulkaan die nu aan het spuwen is er uit zien als een klein broertje.
pi_80369930
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:56 schreef opinionr het volgende:

[..]

We gaan allemaal kapot.
Feit des levens... Wanneer en hoe is de vraag
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:58:43 #66
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80369941
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:55 schreef Burno het volgende:

[..]

Het wordt nog spannend!
We horen in NL ook gewaarschuwd te worden als die zooi aan de grond komt. Tot nu toe wordt geroepen dat dat niet gebeurt.. Bullshit als dat in UK wel het geval is...
  vrijdag 16 april 2010 @ 00:59:55 #67
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80369957
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:50 schreef opinionr het volgende:

[..]

Wat is er zo bijzonder aan dat ding? Gaat ie de Krakatau evenaren als ie afgaat?
Heel gevaarlijk en erg groot. Krater heeft doorsnede van 10 kilometer... En veel ijs erboven dus behoorlijk overstromingsgevaar.
pi_80369959
Me ouders mogen iig de vakantie verlengen
Die zitten nu in Fuerte Ventura en zouden vandaag om half 8 terug vliegen naar NL
Uiteraard gecanceld en die zitten nu in een hotel bij het vliegveld totdat ze weer terug kunnen.

Schadeclaim here we come
Zal me benieuwen hoeveel je terug krijgt hiervoor
Op donderdag 1 december 2011 13:57 schreef mootie het volgende:
Het voelt toch vreemd, Bambino niet als ts.
pi_80369982
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:59 schreef bambino het volgende:
Me ouders mogen iig de vakantie verlengen
Die zitten nu in Fuerte Ventura en zouden vandaag om half 8 terug vliegen naar NL
Uiteraard gecanceld en die zitten nu in een hotel bij het vliegveld totdat ze weer terug kunnen.

Schadeclaim here we come
Zal me benieuwen hoeveel je terug krijgt hiervoor
Mijn ouders zitten momenteel ook vast in Kuala Lumpur, dit zouden nu onderweg moeten zijn. Ben ze nu aan het SMS'en dat het nog dagen kan duren
pi_80370034
CNN zit hetzelfde beeld uit te zenden ieder half uur... Schiet je ook niks mee op. Ik ga BBC opzoeken.

---edit---
Gevonden. En BBC zegt dat de uitbarsting alleen nog erger wordt. Het ziet er niet naar uit dat het voorlopig stopt.
  vrijdag 16 april 2010 @ 01:11:31 #71
19840 Libris
Live from Singapore
pi_80370122
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:59 schreef bambino het volgende:
Me ouders mogen iig de vakantie verlengen
Die zitten nu in Fuerte Ventura en zouden vandaag om half 8 terug vliegen naar NL
Uiteraard gecanceld en die zitten nu in een hotel bij het vliegveld totdat ze weer terug kunnen.

Schadeclaim here we come
Zal me benieuwen hoeveel je terug krijgt hiervoor
Niets? Klinkt als overmacht. Denk dat je ouders blij mogen zijn als hun extra overnachtingen worden betaald.
  vrijdag 16 april 2010 @ 01:13:49 #72
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80370168
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 01:11 schreef Libris het volgende:

[..]

Niets? Klinkt als overmacht. Denk dat je ouders blij mogen zijn als hun extra overnachtingen worden betaald.
Psies, dit valt buiten de meeste verzekeringen.
  vrijdag 16 april 2010 @ 01:20:35 #73
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_80370263
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:59 schreef bambino het volgende:
Schadeclaim here we come
Zal me benieuwen hoeveel je terug krijgt hiervoor
De extra hotelnachten + maaltijden. Meer hoef je niet te verwachten denk ik.....

Dit is natuurlijk een overduidelijk geval van overmacht, dus verloren inkomsten omdat je bijv. niet op tijd terug bent bij je eigen bedrijf of werk krijg je van niemand.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  vrijdag 16 april 2010 @ 01:24:04 #74
2651 svann
night-hawk
pi_80370308
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:51 schreef Roel_Jewel het volgende:
BREAKING: Volcanic ash to reach ground level across UK - http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/8623950.stm
Toch maar de ramen dicht houden vannacht.

Er was trouwens net een mooie vulkanendocu op BBC2.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  vrijdag 16 april 2010 @ 01:24:53 #75
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80370315
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:59 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Heel gevaarlijk en erg groot. Krater heeft doorsnede van 10 kilometer... En veel ijs erboven dus behoorlijk overstromingsgevaar.
Je moet niet denken dat die krater caldeira ineens helemaal vol stroomt met lava oid hč. De meeste kleinere uitbarstingen vonden plaats ergens ín die krater caldeira en kwamen daar ook niet echt buiten.

Krater is eigenlijk niet het juiste woord, een krater ontstaat door een explosie of uitbarsting. Een caldeira ontstaat door het wegvallen van de druk in de magmakamer.

Mooie illustratie van het ontstaan van de caldeira van de Mazama.



Eindresultaat:

Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 01:25:25 #76
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_80370321
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  vrijdag 16 april 2010 @ 01:25:30 #77
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_80370323
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:34 schreef Burno het volgende:
Als ik deze satteliet beelden bekijk, lijkt het allemaal best wel mee te vallen:
http://www.weer.nl/nl/home/weer/satellietbeelden/zichtbaar.html
het zal ook allemaal wel met een sisser aflopen...
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_80370340
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 00:59 schreef bambino het volgende:
Schadeclaim here we come
Zal me benieuwen hoeveel je terug krijgt hiervoor
Ik vermoed dat dat onder overmacht valt. Ik geef een schadeclaim weinig kans.
  vrijdag 16 april 2010 @ 01:28:01 #79
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80370344
quote:
Yup .
  vrijdag 16 april 2010 @ 01:31:06 #80
6941 APK
Factual, I think.
pi_80370383
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 01:13 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Psies, dit valt buiten de meeste verzekeringen.
'Act of God'.
Thank you God.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  vrijdag 16 april 2010 @ 01:38:45 #81
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80370445
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 01:31 schreef APK het volgende:

[..]

'Act of God'.
Thank you God.
Weer die kerk. Godverdomme .
  vrijdag 16 april 2010 @ 01:41:29 #82
6941 APK
Factual, I think.
pi_80370466
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 01:38 schreef Roel_Jewel het volgende:

Weer die kerk. Godverdomme .


Gaat mij denk ik 350¤ kosten.
Ach, toch kutweer in Malaga.

Edit: Altijd als jullie in DE lopen te juichen wegens extreem weer heb ik pech.
Flinke storm, weather freaks hier allemaal door het dolle, grootste gedeelte van mijn daktuin 20 meter naar beneden.
En nu weer die suffe stofwolk.

Het is dikke onzin natuurlijk, maar het lijkt (gevoelsmatig) wel of er de laatste tijd meer extreme dingen gebeuren.

[ Bericht 27% gewijzigd door APK op 16-04-2010 01:51:19 ]
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_80370474
CNN en BBC zijn beide zo goed als gestopt met uitzenden over de uitbarsting... Dus ik ga ook maar eens naar bed en ik kijk morgen wel weer.
  vrijdag 16 april 2010 @ 01:45:18 #84
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80370496
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 01:42 schreef Burno het volgende:
CNN en BBC zijn beide zo goed als gestopt met uitzenden over de uitbarsting... Dus ik ga ook maar eens naar bed en ik kijk morgen wel weer.
Trusten .
  vrijdag 16 april 2010 @ 02:36:14 #85
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_80370752
Het IJslandse alfabet bevat geen C.

Dus toen de Britten en de Nederlanders vroegen om "CASH"......
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  vrijdag 16 april 2010 @ 03:00:55 #86
110933 F4T4L_3RR0R
R.I.P. webicon ;(
pi_80370827
Krijgen we de volle laag?



Een ballonvaarder die door de mand valt is nooit grappig...
pi_80370943
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 03:00 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Krijgen we de volle laag?

[ afbeelding ]

Mooi plaatje
  vrijdag 16 april 2010 @ 04:34:55 #88
110933 F4T4L_3RR0R
R.I.P. webicon ;(
pi_80370989
Ik zie nu gewoon as in de lucht hangen!

Als ik richting het noordoosten kijk, zie ik een oranje verlichte lucht wat ik wel vaker zie. Verschil is nu alleen dat er een grauwige/troebele waas voor hangt.
Een ballonvaarder die door de mand valt is nooit grappig...
pi_80370992
pa en ma zitten in Kuala Lumpur in een tig-sterren hotel, zeker 1 nacht, maar wellicht wel langer, aldus MH.
  vrijdag 16 april 2010 @ 06:59:42 #90
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80371191
Zijn we dood?
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  vrijdag 16 april 2010 @ 07:34:23 #91
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_80371399
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 06:59 schreef djayzz het volgende:
Zijn we dood?
Ja!

Zelfs in de Hel hebben ze Fok! blijkbaar
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_80371402
wat een afgang

zelfs de NOS zet gewoon foto's van cirrusbewolking bij zonsondergang op de site onder de mom: aswolk

http://nos.nl/artikel/150(...)ang-door-aswolk.html

I feel kinda Locrian today
pi_80371544
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 07:34 schreef starla het volgende:
wat een afgang

zelfs de NOS zet gewoon foto's van cirrusbewolking bij zonsondergang op de site onder de mom: aswolk

http://nos.nl/artikel/150(...)ang-door-aswolk.html

tekst onder de foto is al aangepast gelukkig.
  Moderator vrijdag 16 april 2010 @ 07:52:04 #94
42184 crew  DaMart
pi_80371578
En, iemand nog foto's kunnen maken van een extreem rode zonsopkomst? .
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_80371795
tvp
  Moderator vrijdag 16 april 2010 @ 08:37:24 #96
42184 crew  DaMart
pi_80372219
quote:
Aswolk met 40 km per uur over Nederland

DE BILT - De wolk as uit de vulkaan in IJsland hing vrijdagochtend rond acht uur boven het hele Noordzeegebied en boven het noordelijk deel van Nederland. Dat meldde een woordvoerder van het KNMI in de Bilt.

Het ging daarbij volgens de woordvoerder om het op satellietbeelden zichtbare deel van de aswolk.

De wolk beweegt zich met een snelheid van ongeveer 40 kilometer per uur in zuidoostelijke richting en trekt dus langzaam over Nederland.

De zegsman durfde niet te voorspellen hoe lang de aswolk er over zal doen om Nederland te passeren. ''Je weet niet wat er allemaal achter zit"", zei hij. In de loop van de ochtend wordt meer duidelijk over hoe het weer zich vrijdag ontwikkelt en welke luchtstromingen er dan te verwachten zijn.

Schiphol

Luchthaven Schiphol is vrijdagochtend grotendeels uitgestorven. Alleen bij de gesloten ticketoffice-balie van KLM en Air France staan mensen. Zij hebben bagage bij zich, dus zijn van plan om te reizen.

Volgens KLM-medewerkers gaat het om passagiers van wie de tickets donderdag zijn omgeboekt naar vluchten op vrijdagochtend. Zij worden weer naar huis gestuurd of terug naar een hotel. Ze krijgen koffie aangeboden.

Niet alleen bij de KLM-balie staan mensen, ook bij andere balies staan passagiers, maar minder. Af en toe druppelen reizigers binnen met bagage. Zij weten niet dat er voorlopig niet wordt gevlogen.

Op het scherm met vertrekkende vluchten staan een paar vluchten aangekondigd van EasyJet zonder de melding 'geannuleerd'. Volgens het schema zouden vluchten vertrekken naar Genčve, Basel, Milaan, Londen en Madrid. Maar EasyJet vliegt niet, aldus medewerkers van de luchtvaartmaatschappij. De vertrekinformatie wordt aangepast.

Aankomstborden

Op aankomstborden staan enkele tientallen verwachte landingen, maar de meeste zijn geannuleerd. Geen enkel vliegtuig is tot nu geland. Ook in de aankomsthallen is het erg rustig.

Bij het NS-loket internationale treinreizen staat wel een hele lange rij met reizigers die met de trein naar het buitenland willen. Koffietentjes op de luchthaven doen goede zaken.

In de vertrekhal sliepen her en der mensen. Zij lagen op blauwe dekentjes die zijn uitgedeeld.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_80372353
Mogguh
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80372487
Ik vraag me af of we die aswolk kunnen zien (mits het verder onbewolkt is uiteraard).
  vrijdag 16 april 2010 @ 08:51:25 #99
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80372504
Echt hč, dat er in zo'n land mensen op blauwe dekentjes moeten slapen op de grond als er wat gebeurd..
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  vrijdag 16 april 2010 @ 08:53:29 #100
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_80372543
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 04:38 schreef indahnesia.com het volgende:
pa en ma zitten in Kuala Lumpur in een tig-sterren hotel, zeker 1 nacht, maar wellicht wel langer, aldus MH.
chill ben daar in oktober / november geweest... Geen verkeerde stad om te zitten! Mooie hotels, lekker eten, gave malls... Wat wil je nog meer
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:00:06 #101
126462 Flappekz
Met pöntjes
pi_80372683
Goedemorgen


Eens kijken of ik vanavond mn ouders wel van Schiphol moet halen
Ik ben van pindavlees
pi_80372744
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 08:51 schreef djayzz het volgende:
Echt hč, dat er in zo'n land mensen op blauwe dekentjes moeten slapen op de grond als er wat gebeurd..
Er zijn ook landen waar je het maar gewoon uit moet zoeken hoor
Als er zoveel hotelkamers vrij waren rondom Schiphol dat ze dat op kunnen vangen, dat zou geen goed teken zijn.
pi_80372802
Ik kijk even mee.
All good things are wild and free.
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:10:55 #104
56179 caspervc
Hamster, a dentist
pi_80372926
Mensen met blauwe dekentjes mogen blij zijn dat ze een blauw dekentje hebben
Je gaat toch op vakantie? Dan heb je vast wel wat extra truien bij je
*Soms denk ik dat ik over dingen nadenk
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:19:45 #105
133321 Burner82
Speedo fan
pi_80373180
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:32:41 #106
262 Re
Kiss & Swallow
pi_80373516
ik ben benieuwd of ik zondag nog kan vliegen vanaf schiphol
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:34:08 #107
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80373547
Radaropname vanuit een vliegtuig. Je kan de 3 kraters goed zien . Opname is van 17.30. Wel even je beeldscherm ondersteboven zetten .

Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:36:30 #108
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_80373610
Beetje as en chaos.
Ik heb mijn ouders vast zitten op Valencia.
Ik zou morgen bezoekers uit Finland krijgen die aangeven waarschijnlijk tot dinsdag niet te kunnen vliegen.
En zelf vlieg ik maandagmorgen naar Munchen. Benieuwd of dat doorgaat.
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:38:22 #109
133321 Burner82
Speedo fan
pi_80373659
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 09:34 schreef Isdatzo het volgende:
Radaropname vanuit een vliegtuig. Je kan de 3 kraters goed zien . Opname is van 17.30. Wel even je beeldscherm ondersteboven zetten .

[ afbeelding ]
Ziet er meer uit als een screenshot uit een horrorfilm
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:41:12 #110
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80373733
Vijf vragen over de vulkanische aswolk
quote:
Door een samenloop van omstandigheden heeft de aswolk van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull zich binnen een etmaal tot over het Nederlandse luchtruim uitgebreid. Vijf vragen en antwoorden.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:41:28 #111
126462 Flappekz
Met pöntjes
pi_80373740
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 09:36 schreef ShaoliN het volgende:
Beetje as en chaos.
Ik heb mijn ouders vast zitten op Valencia.
Ik zou morgen bezoekers uit Finland krijgen die aangeven waarschijnlijk tot dinsdag niet te kunnen vliegen.
En zelf vlieg ik maandagmorgen naar Munchen. Benieuwd of dat doorgaat.
Mijn ouders zitten daar straks ook, kunnen ze zwaaien
Ik ben van pindavlees
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:42:40 #112
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_80373782
maareh... wat doet ie vulkaan nu dan? Komt er nog rook en as uit? zijn er aardbevingen?

S
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:43:19 #113
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_80373799
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 09:38 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ziet er meer uit als een screenshot uit een horrorfilm
Idd
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:45:40 #114
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80373865
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 09:42 schreef Jumparound het volgende:
maareh... wat doet ie vulkaan nu dan? Komt er nog rook en as uit? zijn er aardbevingen?

S
Ja, ja en ja.
Huilen dan.
pi_80373958
Goeiesmorgus
Tis nog niet grijs hierzo, dus blijkbaar niet al te veel gebeurd?
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:50:40 #116
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_80374006
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 09:45 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Ja, ja en ja.
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:52:09 #117
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80374045
Aardbevingen gister:

Datum/tijd Coördinaten Kw. Diepte Kracht

15-04-2010--- 20:36:34 --- 64.87 --- -17.85 --- 14 --- 3.5 --- 1.8
15-04-2010 --- 18:53:14 --- 63.64 --- -19.57 --- 18 --- 1.1 --- 1.2
15-04-2010 --- 18:53:13 --- 63.63 --- -19.62 ---18 --- 0.1 --- 1.6
15-04-2010 --- 15:17:17 --- 66.62 --- -17.97 --- 4 --- 11.0 --- 1.8*)
15-04-2010 --- 11:56:13 --- 63.94 --- -21.38 --- 17 --- 8.3 --- 1.3
15-04-2010 --- 07:21:14 --- 63.61 --- -19.65 --- 18 --- 2.7 --- 1.7
15-04-2010 --- 04:29:07 --- 64.34 --- -17.49 --- 14 --- 5.2 --- 2.0
15-04-2010 --- 04:13:10 --- 63.62 --- -19.62 --- 18 --- 0.2 --- 1.7

Aantal aardbevingen : 8
Gemiddelde diepte : 4.3 Km
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:55:35 #118
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80374135
Aardbevingen sinds middernacht:

Datum/tijd Coördinaten Kw. Diepte Kracht

16-04-2010--- 03:08:08--- 66.53--- 17.73--- 4--- 11.8--- 1.5
16-04-2010--- 02:28:26--- 66.61--- 17.95--- 4--- 9.8--- 1.7*)
16-04-2010--- 02:04:16--- 64.81--- 16.75--- 14--- 2.3--- 1.2
16-04-2010--- 02:04:08--- 64.50--- 17.66--- 14--- 2.6--- 1.9
16-04-2010--- 01:20:37--- 66.12--- 17.69--- 4--- 9.0--- 1.3

Aantal aardbevingen : 5
Gemiddelde diepte : 10.2 Km
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:56:11 #119
56179 caspervc
Hamster, a dentist
pi_80374150
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 09:52 schreef Isdatzo het volgende:
Aardbevingen gister:

Datum/tijd Coördinaten Kw. Diepte Kracht

15-04-2010--- 20:36:34 --- 64.87 --- -17.85 --- 14 --- 3.5 --- 1.8
15-04-2010 --- 18:53:14 --- 63.64 --- -19.57 --- 18 --- 1.1 --- 1.2
15-04-2010 --- 18:53:13 --- 63.63 --- -19.62 ---18 --- 0.1 --- 1.6
15-04-2010 --- 15:17:17 --- 66.62 --- -17.97 --- 4 --- 11.0 --- 1.8*)
15-04-2010 --- 11:56:13 --- 63.94 --- -21.38 --- 17 --- 8.3 --- 1.3
15-04-2010 --- 07:21:14 --- 63.61 --- -19.65 --- 18 --- 2.7 --- 1.7
15-04-2010 --- 04:29:07 --- 64.34 --- -17.49 --- 14 --- 5.2 --- 2.0
15-04-2010 --- 04:13:10 --- 63.62 --- -19.62 --- 18 --- 0.2 --- 1.7

Aantal aardbevingen : 8
Gemiddelde diepte : 4.3 Km
Isdatzo? ?
*Soms denk ik dat ik over dingen nadenk
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:57:56 #120
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80374198
Maar het aantal aardbevingen is niet abnormaal hoog hoor.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 09:58:53 #121
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_80374227
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 09:55 schreef Isdatzo het volgende:
Aardbevingen sinds middernacht:

Datum/tijd Coördinaten Kw. Diepte Kracht

16-04-2010--- 03:08:08--- 66.53--- 17.73--- 4--- 11.8--- 1.5
16-04-2010--- 02:28:26--- 66.61--- 17.95--- 4--- 9.8--- 1.7*)
16-04-2010--- 02:04:16--- 64.81--- 16.75--- 14--- 2.3--- 1.2
16-04-2010--- 02:04:08--- 64.50--- 17.66--- 14--- 2.6--- 1.9
16-04-2010--- 01:20:37--- 66.12--- 17.69--- 4--- 9.0--- 1.3

Aantal aardbevingen : 5
Gemiddelde diepte : 10.2 Km
gaat steeds dieper dus? Is dat een teken van iets?
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:03:10 #122
50888 TheShadow
ach jha ...
pi_80374355
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 09:56 schreef caspervc het volgende:

[..]

Isdatzo? ?
chanceless
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:08:48 #123
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80374520
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 09:58 schreef Jumparound het volgende:

[..]

gaat steeds dieper dus? Is dat een teken van iets?
Je moet vooral kijken naar de aardbevingen in kaartvak (kw in dat overzicht) 14 en 18.

18 is 't kaartvak van de Eyjafjallajokull, kaartvak 14 is zo'n beetje allemaal Vatnajökull-gletsjer.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:19:35 #124
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:21:48 #125
52493 Prowl
IMAGE GOES HERE
pi_80374975
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:03 schreef TheShadow het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Waarom kan ik daar altijd zo lang naar blijven kijken?
Vi är Borg. Motstånd är meningslöst. Ni kommer att bli assimilerade!!
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:23:43 #126
50888 TheShadow
ach jha ...
pi_80375055
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:21 schreef Prowl het volgende:

[..]

Waarom kan ik daar altijd zo lang naar blijven kijken?
Het lijkt ook dat ie steeds sneller gaat.

Waar staan eigenlijk die overzichten van aardbevingen?
chanceless
  Moderator vrijdag 16 april 2010 @ 10:26:09 #127
236264 crew  capricia
pi_80375143
tvp
Definitely not CIA
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:28:33 #128
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80375235
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:23 schreef TheShadow het volgende:

[..]

Het lijkt ook dat ie steeds sneller gaat.

Waar staan eigenlijk die overzichten van aardbevingen?
http://www.vedur.is/skjalftar-og-eldgos/jardskjalftar
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:28:58 #130
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80375248
Weet iemand of er nieuwe foto is van de aswolk boven de noordzee van de NASA's Terra Satellite?

http://www.examiner.com/x(...)ed-by-NASA-satellite
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80375576
Malaysia Airlines zegt dit over hun vluchten vooralsnog:
quote:
Re-scheduling of 15 April flights to 17 April 2010

* Kuala Lumpur - Paris (MH20) scheduled to depart 11.35pm
* Kuala Lumpur-London (MH2) scheduled to depart 11.40pm
* Kuala Lumpur - Amsterdam (MH16) scheduled to depart 11.55pm

Re-scheduling of 16 April flights to 18 April 2010

* Kuala Lumpur - London (MH4) scheduled to depart 10.05am
* Kuala Lumpur- London (MH2) scheduled to depart 11.40pm
Mijn pa en ma zouden gisteren 23:55 doorvliegen naar Amsterdam Met MH16, maar dit wordt dus morgenavond. 48 uur vertraging vooralsnog.
pi_80375588
Gaat de Katla nou 'ontploffen' ?
Het loopt namelijk bijna alijtd af met een sisser, het mag wel eens fout gaan, hoe sadistisch het ook klinkt.
lol?
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:41:02 #133
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80375666
Goedemorgen!



Het lijkt qua bevingen wat minder te worden in de omgeving van de 3 vulkanen, dat zegt niet zo hel veel over de uitbarsting helaas.
quote:
"It is likely that the production of ash will continue at a comparable level for some days or weeks. But where it disrupts travel, that depends on the weather," Einar Kjartansson, a geophysicist at the Icelandic Meteorological Office, told the Associated Press.
“It depends how the wind carries the ash.”

Since the flight ban is due to change all travellers should follow local news to hear how it might apply to their area.
be nice or go away
pi_80375675
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:39 schreef Nass het volgende:
Gaat de Katla nou 'ontploffen' ?
Het loopt namelijk bijna alijtd af met een sisser, het mag wel eens fout gaan, hoe sadistisch het ook klinkt.
Wat is het?
pi_80375743
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:41 schreef kahaarin het volgende:
Goedemorgen!

[ afbeelding ]

Het lijkt qua bevingen wat minder te worden in de omgeving van de 3 vulkanen, dat zegt niet zo hel veel over de uitbarsting helaas.
[..]

[ afbeelding ]
je satellietje is van dik 24 uur geleden zo te zien, geen update beschikbaar?
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:43:30 #136
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80375746
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:41 schreef kahaarin het volgende:

[ afbeelding ]
Plaatje is van gister 08.00, ondertussen zit de as zo'n beetje boven geheel noord-nederland in de lucht.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:44:07 #137
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80375763
Op deze website staat een hele mooie bewegende satelietbeelden? van de aswolk over de noordzee.

http://www.eumetsat.int/Home/index.htm

Krijg alleen dat beeld zelf niet hier gepost
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:45:21 #138
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80375798
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:39 schreef Nass het volgende:
Gaat de Katla nou 'ontploffen' ?
Het loopt namelijk bijna alijtd af met een sisser, het mag wel eens fout gaan, hoe sadistisch het ook klinkt.
Liever niet, lang genoeg koud geweest hier.
En voor mensen met astma is het helemaal de bom
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:45:28 #139
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80375801
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:39 schreef Nass het volgende:
Gaat de Katla nou 'ontploffen' ?
Het loopt namelijk bijna alijtd af met een sisser, het mag wel eens fout gaan, hoe sadistisch het ook klinkt.
Quote uit de OP:
quote:
Scientists say history has proven that when the Eyjafjallajokull volcano erupts, Katla follows — the only question is how soon. And Katla, located under the massive Myrdalsjokull icecap, threatens disastrous flooding and explosive blasts when it blows.
....
"These are Hollywood-sort of scenarios but possible," said Colin Macpherson, a geologist with the University of Durham. "As the melt rises, it's a little like taking a cork out of a champagne bottle."
En dan nog is er niets te zeggen over de kracht en omvang van de uitbarsting, kan best dat hij even opspeelt en dan weer gaat slapen, het kan net zo goed idd helemaal misgaan en een zondvloed aan water uit gesmolten gletsjers betekenen. Dat is imho het leuke aan dit soort weerfenomenen. Voor de mensen daar hoop ik op het eerste....
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:45:40 #140
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80375809
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:43 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

je satellietje is van dik 24 uur geleden zo te zien, geen update beschikbaar?
Jawel hoor, plaatje van 9 uur vanochtend:

Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:46:33 #141
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80375846
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:43 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Plaatje is van gister 08.00, ondertussen zit de as zo'n beetje boven geheel noord-nederland in de lucht.
ook @Indah, sorry, niet gezien, ging er van uit dat bij het artikel een recente kaart zat, moment, brb.

Thnx Isdatzo.
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:47:00 #142
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80375870
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:44 schreef djayzz het volgende:
Op deze website staat een hele mooie bewegende satelietbeelden? van de aswolk over de noordzee.

http://www.eumetsat.int/Home/index.htm

Krijg alleen dat beeld zelf niet hier gepost
is t dat zwarte ding wat op t eind boven ZH hangt?
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:48:22 #143
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80375935
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:47 schreef marcel-o het volgende:

[..]

is t dat zwarte ding wat op t eind boven ZH hangt?
Dat is waar de wolk het dichst is, de rest hangt er nog omheen
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:49:30 #144
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80375983
Dit plaatje ververst automatisch. Dat grijze spul is het as, erg duidelijk te zien op dit satellietbeeld.



Redelijk groot plaatje, als 't vervelend laadt moet je 't even zeggen, dan maak ik er een linkje van.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:49:42 #145
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80375992
http://www.eumetsat.int/Home/index.htm

Update #2: The volcanic ash cloud (peach coloured) now stretches from northern Finland to the United Kingdom. It has crossed Denmark and is currently progressing further east along the Baltic coast toward Russia, whilst also drifting southward into Central Europe at a rate of 25 km an hour. Only EUMETSAT's Meteosat-9 satellite has the unique capability to continually monitor the development of the volcanic ash cloud over Europe. Download (MPG, 5 MB).
Meteosat-9 Dust RGB - 15/04/10 19:30 - 16/04/10 06:45 UTC Archive of Images
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:50:32 #146
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80376026
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:49 schreef Isdatzo het volgende:
Dit plaatje ververst automatisch. Dat grijze spul is het as, erg duidelijk te zien op dit satellietbeeld.

[ afbeelding ]

Redelijk groot plaatje, als 't vervelend laadt moet je 't even zeggen, dan maak ik er een linkje van.
voor sneller laden kan je het plaatje verkleinen tot 610 pixels, en een linkje eronder

Maar wel mooi duidelijk beeld idd
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:52:00 #147
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80376091
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:50 schreef djayzz het volgende:

[..]

voor sneller laden kan je het plaatje verkleinen tot 610 pixels, en een linkje eronder

Maar wel mooi duidelijk beeld idd
Ik zit niet thuis, resizen kan wel maar dan moet ik weer programma's gaan installeren.
Huilen dan.
pi_80376119
Is het nou gewoon te zien als je naar buiten kijk, ik zie het niet hoor
pi_80376253
Pa en Ma moesten melden bij KLIA van Malaysian Airlines maar kunnen weer naar een ander hotel in Kuala Lumpur voor de komende nacht, direct bij de Twin Towers. Lucky bastards!
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:56:49 #150
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80376279
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:52 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Ik zit niet thuis, resizen kan wel maar dan moet ik weer programma's gaan installeren.
Je kan in je post gewoon bij de IMG tag [img=610] neerzetten Dat scheelt ook al
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:57:00 #151
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_80376289
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:56 schreef indahnesia.com het volgende:
Pa en Ma moesten melden bij KLIA van Malaysian Airlines maar kunnen weer naar een ander hotel in Kuala Lumpur voor de komende nacht, direct bij de Twin Towers. Lucky bastards!
welk hotel? indeed, lucky bastards!
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:58:39 #152
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80376349
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:56 schreef djayzz het volgende:

[..]

Je kan in je post gewoon bij de IMG tag [img=610] neerzetten Dat scheelt ook al
Nee, dat scheelt niet want het plaatje wordt gewoon helemaal geladen. Ook bij [img=610].

Ik weet er helaas alles van, FOT-mod en zo .
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:58:55 #153
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80376361
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:49 schreef djayzz het volgende:
http://www.eumetsat.int/Home/index.htm

Update #2: The volcanic ash cloud (peach coloured) now stretches from northern Finland to the United Kingdom. It has crossed Denmark and is currently progressing further east along the Baltic coast toward Russia, whilst also drifting southward into Central Europe at a rate of 25 km an hour. Only EUMETSAT's Meteosat-9 satellite has the unique capability to continually monitor the development of the volcanic ash cloud over Europe. Download (MPG, 5 MB).
Meteosat-9 Dust RGB - 15/04/10 19:30 - 16/04/10 06:45 UTC Archive of Images
k heb ze gedownd en zie dan een loop met een wolk vanaf IJsland naar hier, de oranje wolk lijkt mij dan de as.
da's nog ff niet hier dan, of is dat alweer verouderd?
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  vrijdag 16 april 2010 @ 10:59:30 #154
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80376383
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:58 schreef marcel-o het volgende:

[..]

k heb ze gedownd en zie dan een loop met een wolk vanaf IJsland naar hier, de oranje wolk lijkt mij dan de as.
da's nog ff niet hier dan, of is dat alweer verouderd?
Kijk ff naar de laatste satellietfoto op de laatste pagina.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:00:25 #155
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80376418
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:58 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Nee, dat scheelt niet want het plaatje wordt gewoon helemaal geladen. Ook bij [img=610].

Ik weet er helaas alles van, FOT-mod en zo .
Ow Nou ja mijn beeld schuift iig niet zo heen en weer bij het openen van de pagina als ik dat doe
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:00:34 #156
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80376424
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:56 schreef indahnesia.com het volgende:
Pa en Ma moesten melden bij KLIA van Malaysian Airlines maar kunnen weer naar een ander hotel in Kuala Lumpur voor de komende nacht, direct bij de Twin Towers. Lucky bastards!
Fijn toch? Misschien kun je daar lekker bij ze gaan eten oid?

Hier is het hele verhaal over de as die de grond raakt in GB: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/8623950.stm
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:08:52 #157
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80376727
De meest recente image van de verspreiding van de aswolk:

be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:11:54 #158
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80376819
Meest recente verwachting van metoffice:

Huilen dan.
pi_80376831
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 10:57 schreef Jumparound het volgende:

[..]

welk hotel? indeed, lucky bastards!
Weet ik nog niet, moeders is niet echt snel met SMS-en.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:12:42 #160
126462 Flappekz
Met pöntjes
pi_80376843
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:11 schreef Isdatzo het volgende:
Meest recente verwachting van metoffice:

[ afbeelding ]
Dus het blijft een beetje hangen vanavond? hmmm...
Ik ben van pindavlees
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:13:24 #161
22754 Steve-O
Sarcasm-O
pi_80376866
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:08 schreef kahaarin het volgende:
De meest recente image van de verspreiding van de aswolk:

[ afbeelding ]
Gaat nog wel even duren dus


De amateur fotograaf kan lekker aan het werk
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_80376889
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:00 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Fijn toch? Misschien kun je daar lekker bij ze gaan eten oid?

Hier is het hele verhaal over de as die de grond raakt in GB: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/8623950.stm
In Jalan P. Ramlee direct schuinachter kun je heerlijk eten voor aangename prijzen inderdaad. Al vermoed ik dat het een hapje en biertje wordt op kosten van Malaysian in het hotel.
pi_80376959
Aah, het Citin hotel bij Bukit Bintang. Leuk.. daar wil ik ook wel zitten.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:18:33 #164
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80377036
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:13 schreef Steve-O het volgende:

[..]

Gaat nog wel even duren dus


De amateur fotograaf kan lekker aan het werk
Ja, inderdaad, noge wel even kans op mooie zonsondergangen. Zoals je ook op de link van de prognose kan zien, er is niet zo veel beweging in de lucht en de tendens is helaas nog in onze richting, als je op de webcam van de plaats van uitbarsting kijkt dan zie je niets anders dan dikke wolken: http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-valahnjuk/

In dit bericht vind je een prognose van een GB expert die uitlegt waarom het nog wel ff kan duren: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8623806.stm
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:19:52 #165
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80377082
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:14 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

In Jalan P. Ramlee direct schuinachter kun je heerlijk eten voor aangename prijzen inderdaad. Al vermoed ik dat het een hapje en biertje wordt op kosten van Malaysian in het hotel.
Och, ik kan me wat onaangenamers voorstellen.
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:16 schreef indahnesia.com het volgende:
Aah, het Citin hotel bij Bukit Bintang. Leuk.. daar wil ik ook wel zitten.
Wat let je?
be nice or go away
pi_80377151
http://www.esa.int/esaEO/SEMKDU9MT7G_index_0.html

Duidelijke animatie van de beweging van de wolk.
pi_80377162
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:19 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Och, ik kan me wat onaangenamers voorstellen.
[..]

Wat let je?
Waarschijnlijk het feit dat ook daar veel vliegtuigen niet vliegen
pi_80377195
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:22 schreef Jojoke het volgende:
http://www.esa.int/esaEO/SEMKDU9MT7G_index_0.html

Duidelijke animatie van de beweging van de wolk.
Jammer dat et maar tot 4 uur vanacht gaat, het begon net leuk te worden
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:25:08 #169
133321 Burner82
Speedo fan
pi_80377253
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:18 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Ja, inderdaad, noge wel even kans op mooie zonsondergangen. Zoals je ook op de link van de prognose kan zien, er is niet zo veel beweging in de lucht en de tendens is helaas nog in onze richting, als je op de webcam van de plaats van uitbarsting kijkt dan zie je niets anders dan dikke wolken: http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-valahnjuk/

In dit bericht vind je een prognose van een GB expert die uitlegt waarom het nog wel ff kan duren: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8623806.stm
Toestrax was ik ook aan het kijken, en toen zag je de zon zelfs op de sneeuw schijnen, en was het "open"
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:25:18 #170
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80377266
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:22 schreef Burno het volgende:

[..]

Waarschijnlijk het feit dat ook daar veel vliegtuigen niet vliegen
Hij woont in Indonesie, voor het is het maar 2,5 uur reizen.
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:26:39 #171
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80377328
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:25 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Toestrax was ik ook aan het kijken, en toen zag je de zon zelfs op de sneeuw schijnen, en was het "open"
Dat klopt, het is niet zo dat er volcontinu een boel as wordt uitgestoten, het is af en toe net alsof er even een aanloopje genomen wordt en er dan weer een wolk loskomt.
be nice or go away
pi_80377346
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:19 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Och, ik kan me wat onaangenamers voorstellen.
[..]

Wat let je?
Nah, ben net terug van Bali met pa, ma en de vriendin en heb 'redelijk wat' achterstallig werk, dus laten we dat maar niet doen.
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:22 schreef Burno het volgende:

[..]

Waarschijnlijk het feit dat ook daar veel vliegtuigen niet vliegen
Hier vliegen ze nog allemaal.
pi_80377356
Mensen vragen zich af waarom er niet gevlogen wordt. Hier de aflevering van air crash investigation van een vliegtuig dat door een aswolk vloog in 1982:

http://video.google.com/videoplay?docid=-5620835202130688048#

excuses als dit al gepost is, volgde het verder niet

[ Bericht 10% gewijzigd door Omega3 op 16-04-2010 11:33:12 ]
Lance Armstrong op naar de achtste Tourzege
pi_80377380
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:26 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Dat klopt, het is niet zo dat er volcontinu een boel as wordt uitgestoten, het is af en toe net alsof er even een aanloopje genomen wordt en er dan weer een wolk loskomt.
En door dat 'puffen' neemt ook de onvoorspelbaarheid verder toe.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:30:30 #175
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80377482
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:26 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

Nah, ben net terug van Bali met pa, ma en de vriendin en heb 'redelijk wat' achterstallig werk, dus laten we dat maar niet doen.
[..]
Okay, jammer, naja, nu hebben ze iig een mooi plekje, ik denk dat je het minder leuk had gevonden als ze op de luchthaven hadden moeten kamperen zoals de mensen op schiphol vannacht.
quote:
Hier vliegen ze nog allemaal.
Lol, zou ook wat zijn, een aswolk van IJsland tot aan Kuala Lumpur.
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:30:32 #176
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80377553
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:30 schreef kahaarin het volgende:
Lol, zou ook wat zijn, een aswolk van IJsland tot aan Kuala Lumpur.

Heel de wereld heeft er last van, overal zijn vluchten gecancelled omdat de vliegtuigen of piloten in Europa gestrand zijn en niet weg kunnen. Zo ook in Azie en America, is niet zo veel als in Europa maar toch, het had gekunnen.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:33:51 #178
1872 Jumparound
bedankt voor de vis
pi_80377610
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:16 schreef indahnesia.com het volgende:
Aah, het Citin hotel bij Bukit Bintang. Leuk.. daar wil ik ook wel zitten.
niet verkeerd, naja, sterkte voor je ouders
Inorbit: zeg dat dan typluie triangeljosti
Beauregard: Een beetje FOK!ker laat het brood door z'n moeder smeren.
Ecosia
ek's 'n flash drive, jy's 'n floppy
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:34:54 #179
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80377658
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:26 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Dat klopt, het is niet zo dat er volcontinu een boel as wordt uitgestoten
Mwah, volgens mij is er nu een redelijk constante uitstoot hoor. De hoeveelheid fluctueert natuurlijk altijd wel een beetje.
Huilen dan.
pi_80377671
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:30 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Okay, jammer, naja, nu hebben ze iig een mooi plekje, ik denk dat je het minder leuk had gevonden als ze op de luchthaven hadden moeten kamperen zoals de mensen op schiphol vannacht.
[..]
Nee, dat lijkt me toch minder, als is KLIA zo slecht nog niet.
quote:
Lol, zou ook wat zijn, een aswolk van IJsland tot aan Kuala Lumpur.
Dan hadden we een behoorlijk koele periode voor de boeg.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:35:10 #181
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80377674
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:27 schreef Omega3 het volgende:
Mensen vragen zich af waarom er niet gevlogen wordt. Hier de aflevering van air crash investigation van een vliegtuig dat door een aswolk vloog in 1982:

http://video.google.com/videoplay?docid=-5620835202130688048#

excuses als dit al gepost is, volgde het verder niet
topic terug geloof ik. en daarstraks in het algemene vulkaan topic
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:36:06 #182
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80377713
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:32 schreef Burno het volgende:

[..]

Heel de wereld heeft er last van, overal zijn vluchten gecancelled omdat de vliegtuigen of piloten in Europa gestrand zijn en niet weg kunnen. Zo ook in Azie en America, is niet zo veel als in Europa maar toch, het had gekunnen.
Dat klopt, het is niet alleen een Noord-Europees probleem. Gisteren waren er idd problemen met de bezetting waardoor er vluchten uit vielen door tekort aan piloten, ik denk echter dat ze dat nu beter hebben kunnen regelen door de boel om te gooien, vervelend als het is voor de gestrande crews, zij zijn niet de enigen die een vliegtuig kunnen bemannen.
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:36:22 #183
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80377730
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:22 schreef Jojoke het volgende:
http://www.esa.int/esaEO/SEMKDU9MT7G_index_0.html

Duidelijke animatie van de beweging van de wolk.
Tot 20:00 gisterenavond werd er nog as uitgespuwt door de vulkaan, daarna niet meer. Dus dan kan het snel weer over zijn toch?
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:38:43 #184
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80377830
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:34 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Mwah, volgens mij is er nu een redelijk constante uitstoot hoor. De hoeveelheid fluctueert natuurlijk altijd wel een beetje.
Burner heeft wel een beetje gelijk, ik heb vanochtend ook mooie beelden van de berg gezien, nu is het weer een as-soep. Het is weer even helemaal dicht idd. Gewoon blijven kijken, zo nu en dan zie je iets anders dan alleen as.
be nice or go away
pi_80377852
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:32 schreef Burno het volgende:

[..]

Heel de wereld heeft er last van, overal zijn vluchten gecancelled omdat de vliegtuigen of piloten in Europa gestrand zijn en niet weg kunnen. Zo ook in Azie en America, is niet zo veel als in Europa maar toch, het had gekunnen.
Klopt, maar daar ging het dan ook niet over. In mijn geval zou ik vanuit Jakarta naar Kuala Lumpur vliegen, en dat kan prima.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:39:43 #186
133321 Burner82
Speedo fan
pi_80377869
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:38 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Burner heeft wel een beetje gelijk, ik heb vanochtend ook mooie beelden van de berg gezien, nu is het weer een as-soep. Het is weer even helemaal dicht idd. Gewoon blijven kijken, zo nu en dan zie je iets anders dan alleen as.
Zoals nu
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:40:53 #187
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80377924
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:38 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Burner heeft wel een beetje gelijk, ik heb vanochtend ook mooie beelden van de berg gezien, nu is het weer een as-soep. Het is weer even helemaal dicht idd. Gewoon blijven kijken, zo nu en dan zie je iets anders dan alleen as.
Of je daar iets zit is niet zozeer afhankelijk van of de vulkaan nog as en waterdamp uitstoot maar meer van het lokale weer (denk aan windrichting en bewolking).
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:41:11 #188
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80377936
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:36 schreef djayzz het volgende:

[..]

Tot 20:00 gisterenavond werd er nog as uitgespuwt door de vulkaan, daarna niet meer. Dus dan kan het snel weer over zijn toch?
Lol, vertel de berg ff dat hij helemaal niet meer uitbarst: http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-valahnjuk/

De uitbarsting is nog niet over en voorlopig lijkt het er ook niet op dat het stopt, het is wel zo dat er minder as wordt uitgespuugd dan gisteren maar het is nog niet klaar.
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:42:21 #189
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80377982
http://www.sat24.nl/Eyjafjallajokull-volcano.aspx

Zie bijvoorbeeld de wolkenband die vanuit het west/noord-westen overtrekt. En je zit daar redelijk op hoogte en dat betekent dat je al gauw in de wolken zit.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:42:36 #190
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80377992
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:39 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

Klopt, maar daar ging het dan ook niet over. In mijn geval zou ik vanuit Jakarta naar Kuala Lumpur vliegen, en dat kan prima.
precies, dat is categorie binnenlandse vluchten toch? Lijkt me dat internationale vluchten daar meer last van hebben dan lokale vluchten.
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:43:06 #191
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80378014
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:41 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Lol, vertel de berg ff dat hij helemaal niet meer uitbarst: http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-valahnjuk/

De uitbarsting is nog niet over en voorlopig lijkt het er ook niet op dat het stopt, het is wel zo dat er minder as wordt uitgespuugd dan gisteren maar het is nog niet klaar.
dat snap ik, maar als hij niet meer zou uitbarsten bedoel ik. Ben daarom dus ook benieuwd naar de beelden van na 04:00 uur!
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:46:15 #192
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80378157
Hoe zit dat trouwens met die as in een regenwolk? Triggert dat regen/oplossen van de wolk?
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:48:23 #193
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80378231
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:43 schreef djayzz het volgende:

[..]

dat snap ik, maar als hij niet meer zou uitbarsten bedoel ik. Ben daarom dus ook benieuwd naar de beelden van na 04:00 uur!
Ah zo, als hij niet meer zou uitbarsten ligt het er maar net aan waar de bovenste luchtlagen de as mee naar toe nemen en hoe snel dit gebeurd, ook al stopt de vulkaan abrupt er is een heleboel as in de atmosfeer, ik heb gelezen dat de wolk zich verspreid met een snelheid van 25-40 km/h dus het duurt zelfs dan nog wel even voordat het veilig is om te vliegen.
be nice or go away
pi_80378249
Wat ik niet snap van de vliegvelden: Ryanair schrapt alle vluchten naar:

All flights today to/from the UK are cancelled.

All flights today to/from Ireland are cancelled (Dublin-Cork-Kerry domestic flight may operate from 13:00hrs)

All flights today to/from Denmark and Finland are cancelled.

All flights today to/from Norway and Sweden are cancelled until 13:00hrs.

All flights today to/from Belgium and Holland are cancelled until 17:00hrs.

All flights today to/from Northern France are cancelled until 17:00hrs.

All flights to /from Northern Germany are cancelled until 17:00hrs.

Maar ze vliegen wel naar de zuidelijke plekken. Maar als ik net de aswolk zie; dan ligt die over nagenoeg heel frankrijk/duitsland

Dan vliegen ze alsnog toch door de as?
'In de stad York zal plaatsvinden een ineenstorting, twee tweelingbroers uiteengerukt door chaos. Terwijl het fort valt zal de grote leider vallen.Derde grote oorlog zal beginnen als de grote stad brandt.'
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:49:48 #195
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80378291
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:46 schreef marcel-o het volgende:
Hoe zit dat trouwens met die as in een regenwolk? Triggert dat regen/oplossen van de wolk?
Die as zorgt er wel voor dat er gemakkelijker wolken ontstaan. Technisch lastig verhaal maar ik kan 't eventueel proberen uit te leggen .
quote:
Yesterday evening’s flooding ended just before 22.00; but earth scientists are warning that water is already collecting again.



Earth scientist Magnus Tumi Gudmundsson likens the situation to a bucket on a swivelling axle which tips over and empties when the water fills to a certain level. Further flash floods will follow if that happens. The volcano has a caldera which fills with melt water and then empties when full. Yesterday evening’s flood was bigger than the ones before it, although it was over sooner.

Gudmundsson says more floods can be expected in the coming days.
http://www.icenews.is/ind(...)land-floods-to-come/
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:52:07 #196
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80378404
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:46 schreef marcel-o het volgende:
Hoe zit dat trouwens met die as in een regenwolk? Triggert dat regen/oplossen van de wolk?
Nee, niet echt, de as mengt zich in de regenwolken en wordt meegenomen door de druppels als het regent, de meeste as zit boven de wolken dus zou het imho niet heel veel uit maken. Ik denk trouwens dat Frutsel je daar meer over kan vertellen, die is meer thuis in dit soort dingen.
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:54:04 #197
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80378488
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:46 schreef marcel-o het volgende:
Hoe zit dat trouwens met die as in een regenwolk? Triggert dat regen/oplossen van de wolk?
Nope, meeste zit erboven. Kerel bij Pauw & Witteman vertelde gisteravond dat het enkele jaren duurt voordat de as volledig uit de lucht is.
pi_80378617
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:48 schreef kebabkever het volgende:
Wat ik niet snap van de vliegvelden: Ryanair schrapt alle vluchten naar:

All flights today to/from the UK are cancelled.

All flights today to/from Ireland are cancelled (Dublin-Cork-Kerry domestic flight may operate from 13:00hrs)

All flights today to/from Denmark and Finland are cancelled.

All flights today to/from Norway and Sweden are cancelled until 13:00hrs.

All flights today to/from Belgium and Holland are cancelled until 17:00hrs.

All flights today to/from Northern France are cancelled until 17:00hrs.

All flights to /from Northern Germany are cancelled until 17:00hrs.

Maar ze vliegen wel naar de zuidelijke plekken. Maar als ik net de aswolk zie; dan ligt die over nagenoeg heel frankrijk/duitsland

Dan vliegen ze alsnog toch door de as?
Vliegtuigen kunnen ook omvliegen natuurlijk.
pi_80378638
weer 2 aarbevingen bij de vulkaan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 11:58:53 #200
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80378702
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:54 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Nope, meeste zit erboven. Kerel bij Pauw & Witteman vertelde gisteravond dat het enkele jaren duurt voordat de as volledig uit de lucht is.
Hangt van de hoogte af. Als de as in de onderste lagen van de atmosfeer zit kan er wel degelijk wolkenvorming optreden veroorzaakt door asdeeltjes.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:06:45 #201
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80378991
Beknopte uitleg: de as- en stofdeeltjes kunnen als condensatiekernen dienen waardoor het condensatieproces (zo ontstaan wolken) bevorderd wordt.

Vergelijkbaar met het ontstaan van de mist die op ouderjaarsnacht kan ontstaan door de vele roetdeeltjes afkomstig uit 't afgestoken vuurwerk.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:08:36 #202
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80379062
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:58 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Hangt van de hoogte af. Als de as in de onderste lagen van de atmosfeer zit kan er wel degelijk wolkenvorming optreden veroorzaakt door asdeeltjes.
DAt klopt, as bindt zich makkelijk aan water dus zullen de wolken makkelijker kunnen ontstaan.

@theNull:En er zijn idd weer 2 nieuwe bevingen: http://www.vedur.is/skjalftar-og-eldgos/jardskjalftar

Die rode puntjes onderin IJsland zijn idd van net precies.
be nice or go away
pi_80379222
Het is alleen nog wachten op de NS die niet meer zal rijden vanwege as op het spoor
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:16:59 #204
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80379339
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:12 schreef sandsucker het volgende:
Het is alleen nog wachten op de NS die niet meer zal rijden vanwege as op het spoor
Lol, misschien wel, misschien krijgen we wel weer vierkante wielen idd.

@Isdatzo, wil je hier eens naar kijken, het lijkt er op dat er nu meer rommelt: http://www.vedur.is/skjal(...)lftar/myrdalsjokull/

be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:17:43 #205
222937 crazy987
KROEPOEK!!!!!
pi_80379365
quote:
AMSTERDAM - De NASA vreest dat de uitbarsting en de enorme aswolk van de Eyjafjallajökull-vulkaan mogelijk slechts de voorbode is van een veel grotere uitbarsting van de naastgelegen Katla-vulkaan.
http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland
You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:22:30 #206
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80379522
quote:
Dat klopt, er is een hele mooie link die dit beter uit legt: http://www.msnbc.msn.com/(...)and_science-science/
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:22:48 #207
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:26:17 #208
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80379656
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:16 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Lol, misschien wel, misschien krijgen we wel weer vierkante wielen idd.

@Isdatzo, wil je hier eens naar kijken, het lijkt er op dat er nu meer rommelt: http://www.vedur.is/skjal(...)lftar/myrdalsjokull/

[ afbeelding ]
Het is lastig om adhv aardbevingen de vulkanische activiteit te voorspellen maar dat 't daar onrustig is lijkt me duidelijk ja .
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:26:59 #209
133321 Burner82
Speedo fan
pi_80379680
quote:
Google translate
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:29:09 #210
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80379741
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:26 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Het is lastig om adhv aardbevingen de vulkanische activiteit te voorspellen maar dat 't daar onrustig is lijkt me duidelijk ja .
Klopt, ook hier is weer een cluster bevingen boven kracht 2, http://www.vedur.is/skjalftar-og-eldgos/jardskjalftar daar begon de ellende eerder ook mee, @roel_Jewel, dat oranje klustertje bevingen was daar voor verantwoordelijk, ook nu is er weer een piekje in de activiteit.
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:30:12 #211
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80379785
quote:
Die eerste comment , een vulkaan spuugt (relatief gezien) maar heel weinig co2 de lucht in . Vulkanen stoten wel wat co2 uit maar dat is totaal niet vergelijkbaar met de hoeveelheid die de mens uitstoot. Ze stoten daarentegen wel een flinke hoeveelheid zwaveldioxide uit, maar da's een ander verhaal .
Huilen dan.
pi_80379833
Weten jullie of er al meer bekend is van KLM?
All good things are wild and free.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:32:27 #213
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80379855
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:26 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Google translate
Ideaal . Zeker in combinatie met Chrome. Heb je een pagina zo vertaald en is de essentie meteen duidelijk .
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:32:36 #214
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80379859
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:31 schreef tliciouz het volgende:
Weten jullie of er al meer bekend is van KLM?
Ja, ze vliegen niet .
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:34:06 #215
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80379915
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:31 schreef tliciouz het volgende:
Weten jullie of er al meer bekend is van KLM?
Tot nu toe is er alleen de officiële uitleg op de site: http://www.klm.com/travel(...)ght_update/index.htm
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:34:08 #216
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80379916
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:31 schreef tliciouz het volgende:
Weten jullie of er al meer bekend is van KLM?
http://www.klm.com/travel(...)ght_update/index.htm in de gaten houden.
pi_80379932
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:29 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Klopt, ook hier is weer een cluster bevingen boven kracht 2, http://www.vedur.is/skjalftar-og-eldgos/jardskjalftar daar begon de ellende eerder ook mee, @roel_Jewel, dat oranje klustertje bevingen was daar voor verantwoordelijk, ook nu is er weer een piekje in de activiteit.
echter zijn schokjes van 2 niet echt noemenswaardig te noemen lijkt me zo, aangezien de aarde altjd beweegt bij een uitbarsting. Magma eruit, iets anders er voor in de plaats natuurlijk.
pi_80379933
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:32 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Ja, ze vliegen niet .
All good things are wild and free.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:35:36 #219
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80379967
@BreakingNews
quote:
U.N. health agency: Europeans should stay indoors if ash from Iceland's volcano starts settling - AP
pi_80379979
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:30 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Die eerste comment , een vulkaan spuugt (relatief gezien) maar heel weinig co2 de lucht in . Vulkanen stoten wel wat co2 uit maar dat is totaal niet vergelijkbaar met de hoeveelheid die de mens uitstoot. Ze stoten daarentegen wel een flinke hoeveelheid zwaveldioxide uit, maar da's een ander verhaal .
Wel erg dit:
quote:
"ben jij voor of na de uitbarsting op vakantie gegaan?" wordt de nieuwe vraag
pi_80379984
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:34 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Tot nu toe is er alleen de officiële uitleg op de site: http://www.klm.com/travel(...)ght_update/index.htm
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:34 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

http://www.klm.com/travel(...)ght_update/index.htm in de gaten houden.
Ah thanks!
All good things are wild and free.
pi_80380009
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:32 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Ja, ze vliegen niet .
Niet geheel waar, ze vliegen niet in delen van de wereld.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:37:02 #223
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80380014
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:29 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Klopt, ook hier is weer een cluster bevingen boven kracht 2, http://www.vedur.is/skjalftar-og-eldgos/jardskjalftar daar begon de ellende eerder ook mee, @roel_Jewel, dat oranje klustertje bevingen was daar voor verantwoordelijk, ook nu is er weer een piekje in de activiteit.
Yup, bij de uitbarsting paar dagen geleden waren er heel veel aardbevingen in korte tijd. Staat nu jammer genoeg niet meer in dat grafiekje.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:37:04 #224
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80380016
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:34 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

echter zijn schokjes van 2 niet echt noemenswaardig te noemen lijkt me zo, aangezien de aarde altjd beweegt bij een uitbarsting. Magma eruit, iets anders er voor in de plaats natuurlijk.
ja, klopt, wat me bij deze vulkaan opvalt is dat er steeds om de paar uur een cluster is en dan weer even een periode rust, bijna alsof hij bijna moet niezen en dan gaat het weer over. hopelijk blijft dit zo en gaat ie weer braaf slapen.
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:37:17 #225
262 Re
Kiss & Swallow
pi_80380025
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:35 schreef Roel_Jewel het volgende:
@BreakingNews
[..]


oh ja
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:38:37 #226
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80380057
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:30 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Die eerste comment , een vulkaan spuugt (relatief gezien) maar heel weinig co2 de lucht in . Vulkanen stoten wel wat co2 uit maar dat is totaal niet vergelijkbaar met de hoeveelheid die de mens uitstoot. Ze stoten daarentegen wel een flinke hoeveelheid zwaveldioxide uit, maar da's een ander verhaal .
Toevoeging: vulkaangassen bestaan in meestal voor 't grootste deel uit waterdamp (H2O), koolstofdioxide
(CO2) en zwaveldioxide (SO2).

In veel lagere concentraties zijn waterstof (H2), waterstofsulfide (H2S), zwavel (S), koolstofmonoxide (CO), waterstofchloride (HCl) en fluoride (F) aanwezig.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:39:11 #227
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80380079
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:37 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Yup, bij de uitbarsting paar dagen geleden waren er heel veel aardbevingen in korte tijd. Staat nu jammer genoeg niet meer in dat grafiekje.
Vlak voordat het begon was het idd helemaal rood op deze kaartjes, nu is het steeds om de paar uur een clustertje.
be nice or go away
pi_80380092
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:37 schreef kahaarin het volgende:

[..]

ja, klopt, wat me bij deze vulkaan opvalt is dat er steeds om de paar uur een cluster is en dan weer even een periode rust, bijna alsof hij bijna moet niezen en dan gaat het weer over. hopelijk blijft dit zo en gaat ie weer braaf slapen.
misschien is dat dan het enige wat voorspelbare aan cyclus op dit moment.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:39:58 #229
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80380107
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:35 schreef Roel_Jewel het volgende:
@BreakingNews
[..]
Lijkt me nog lang niet aan de orde. Zo ver zie ik 't ook niet komen eigenlijk.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:40:40 #230
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80380130
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:35 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

Wel erg dit:
[..]
De reacties voldoen precies aan mijn verwachtingen.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:40:42 #231
133321 Burner82
Speedo fan
pi_80380132
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:32 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Ideaal . Zeker in combinatie met Chrome. Heb je een pagina zo vertaald en is de essentie meteen duidelijk .
Klopt de essentie is duidelijk.. maar de vertaling is meestal 1 grote slapstick om te lezen
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:43:39 #232
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80380216
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:39 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Lijkt me nog lang niet aan de orde. Zo ver zie ik 't ook niet komen eigenlijk.
Stel dat maar niet te zwart-wit.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/8623950.stm
Als het in Schotland kan, kan dat hier ook.
pi_80380219
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:40 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

De reacties voldoen precies aan mijn verwachtingen.
jah, helaas wel.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:44:02 #234
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80380235
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:40 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Klopt de essentie is duidelijk.. maar de vertaling is meestal 1 grote slapstick om te lezen
Yup, maar dat heeft vooral met het lastige Nederlands te maken .
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:45:39 #235
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80380290
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:43 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Stel dat maar niet te zwart-wit.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/8623950.stm
Als het in Schotland kan, kan dat hier ook.
Zolang je geen astma of andere aandoeningen aan je luchtwegen hebt merk je er waarschijnlijk amper iets van. Zie ook een quote uit jouw linkje:
quote:
The Met Office said ash that does reach ground level will be barely visible and the public should not be concerned.

[knip]

He said: "The analysis that we have of emissions from volcanic eruptions is that the ash is not poisonous and has the potential only to irritate those who may suffer from skin conditions or asthmatic conditions."
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:45:56 #236
133321 Burner82
Speedo fan
pi_80380298
Awacs
De sluiting van het luchtruim heeft ook gevolgen voor de Awacs-vliegtuigen van de Navo-basis in Geilenkirchen. Die blijven tot zeker 2 uur vrijdagmiddag aan de grond. Donderdag moest een deel van de vloot uitwijken naar andere Awacs-bases in Turkije, Sicilië en Griekenland. Ze konden niet meer op tijd terugkeren op de basis, omdat het luchtruim toen al gesloten was.
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:46:23 #237
133321 Burner82
Speedo fan
pi_80380311
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:45 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Zolang je geen astma of andere aandoeningen aan je luchtwegen hebt merk je er waarschijnlijk amper iets van. Zie ook een quote uit jouw linkje:
[..]


Ik heb astma
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:46:47 #238
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80380322
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:46 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik heb astma
RIP ! Begin maar vast die crematie te plannen .
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:48:15 #239
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80380363
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:39 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

misschien is dat dan het enige wat voorspelbare aan cyclus op dit moment.
Ja idd, hopelijk raakt ie zo zijn druk kwijt.
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:50:50 #240
133321 Burner82
Speedo fan
pi_80380453
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:46 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

RIP ! Begin maar vast die crematie te plannen .
Ik wil begraven worden. Ze zeggen nu toch al dat ik teveel rook
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80380476
Moiet je stoppen met roken
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:52:04 #242
222937 crazy987
KROEPOEK!!!!!
pi_80380495
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:46 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

RIP ! Begin maar vast die crematie te plannen .
niet cremeren
krijgen we alleen maar meer as
You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:52:42 #243
133321 Burner82
Speedo fan
pi_80380520
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:51 schreef brandsrus het volgende:
Moiet je stoppen met roken
Maar dan zou ik tijdens mijn crematie weer beginnen
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:54:06 #244
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80380562
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:43 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Stel dat maar niet te zwart-wit.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/8623950.stm
Als het in Schotland kan, kan dat hier ook.
ja leuk, een langdradig Engels verhaal en dito filmpje.
Zijn er al beelden van as in Engeland op auto's en dakramen?
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:56:13 #245
133321 Burner82
Speedo fan
pi_80380638
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:52 schreef crazy987 het volgende:

[..]

niet cremeren
krijgen we alleen maar meer as
Begraven worden in vulkanische as En dan weer tot leven komen met magische kracht (of heb ik nu teveel films gekeken? )
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_80380662
Nederland over een paar dagen

All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:59:00 #247
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80380725


Ik voorzie lage aandelen in AirFrance/KLM.

ff inkopen en over n week of 2 weer verkopen
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  vrijdag 16 april 2010 @ 12:59:34 #248
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80380746
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:57 schreef Roi het volgende:
Nederland over een paar dagen

[ afbeelding ]
Ik dacht meer zo:

Huilen dan.
pi_80380833
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:57 schreef Roi het volgende:
Nederland over een paar dagen

[ afbeelding ]
Dan rijden de treinen zeker niet meer.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:02:15 #251
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80380835
Ik heb grafieken gevonden van de meetstations in IJsland, die bij de uitbarsting is station Basar: http://hraun.vedur.is/ja/oroi/allarsort.html
be nice or go away
  Moderator vrijdag 16 april 2010 @ 13:02:29 #252
42184 crew  DaMart
pi_80380845
quote:
DEN HAAG - Het Nederlands luchtruim blijft minstens tot zaterdagochtend 06.00 uur gesloten in verband met de aswolk die boven het land hangt van de vulkaanuitbarsting in IJsland.
at heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat laten weten na overleg vrijdag met de Militaire Luchtvaart Autoriteit, KNMI en de Luchtverkeersleiding Nederland.
bron
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  Moderator vrijdag 16 april 2010 @ 13:05:21 #253
42184 crew  DaMart
pi_80380926
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 12:12 schreef sandsucker het volgende:
Het is alleen nog wachten op de NS die niet meer zal rijden vanwege as op het spoor
In tegendeel .
quote:
Weer eens wat anders dan minder treinen i.v.m. natuurverschijnselen .
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_80381029
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:02 schreef DaMart het volgende:

[..]


Kut.
All good things are wild and free.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:09:11 #255
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80381050
Men verwacht meer meer overstromingen:
quote:
Yesterday evening’s flooding ended just before 22.00; but earth scientists are warning that water is already collecting again.
Earth scientist Magnus Tumi Gudmundsson likens the situation to a bucket on a swivelling axle which tips over and empties when the water fills to a certain level. Further flash floods will follow if that happens. The volcano has a caldera which fills with melt water and then empties when full. Yesterday evening’s flood was bigger than the ones before it, although it was over sooner.

Gudmundsson says more floods can be expected in the coming days.
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:09:59 #256
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:10:29 #257
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80381109
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:08 schreef tliciouz het volgende:

[..]

Kut.
Aw... Jij moest vliegen toch? Misschien toch maar ff bellen met KLM?
be nice or go away
pi_80381172
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:10 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Aw... Jij moest vliegen toch? Misschien toch maar ff bellen met KLM?
Nee ik verwacht mijn schoonpaps vanuit Amerika hier!
All good things are wild and free.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:13:35 #259
262 Re
Kiss & Swallow
pi_80381229
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:02 schreef DaMart het volgende:

[..]


nou hoopvol denk ik, ik moet zondag om 2 uur vliegen
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:14:14 #260
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80381262
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:12 schreef tliciouz het volgende:

[..]

Nee ik verwacht mijn schoonpaps vanuit Amerika hier!
Oh, sorry, verkeerd begrepen, verwacht je hem nu ook nog? Ik denk dat het of een heul end treinen wordt of dat hij beter een andere keer kan komen.
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:16:20 #261
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80381355
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:02 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

Dan rijden de treinen zeker niet meer.
As op de rails
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80381377
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:14 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Oh, sorry, verkeerd begrepen, verwacht je hem nu ook nog? Ik denk dat het of een heul end treinen wordt of dat hij beter een andere keer kan komen.
Nou nu verwacht ik hem niet echt meer nee! Dan komt hij denk ik een andere keer, hij komt hier eigenlijk ook meteen voor zaken en dan een dagje bij ons.
All good things are wild and free.
pi_80381402
quote:
Forecast models suggest air traffic to be disrupted until Sunday evening at least, until wind direction change blows cloud towards US coast
Die kunnen hun lol dus ook nog op, mogelijkerwijs.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:18:45 #264
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80381444

Volgens het Norwegian Meteorologic Institute de situatie van morgenmiddag 13 uur
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:19:24 #265
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80381478
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:17 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

Die kunnen hun lol dus ook nog op, mogelijkerwijs.
Dan breekt de hel pas los
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:19:48 #266
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80381498
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:18 schreef djayzz het volgende:
[ afbeelding ]
Volgens het Norwegian Meteorologic Institute de situatie van morgenmiddag 13 uur
ze krijgen het terug zo te zien
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:19:51 #267
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80381500
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:16 schreef tliciouz het volgende:

[..]

Nou nu verwacht ik hem niet echt meer nee! Dan komt hij denk ik een andere keer, hij komt hier eigenlijk ook meteen voor zaken en dan een dagje bij ons.
Oh nou, gelukkig geen geplande vakantie met alles er op en aan.
be nice or go away
pi_80381522
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:18 schreef djayzz het volgende:
[ afbeelding ]
Volgens het Norwegian Meteorologic Institute de situatie van morgenmiddag 13 uur
Zou het dan betekenen dat zon beetje alle luchthavens in Europa gesloten zullen worden?
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:21:28 #269
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80381562
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:20 schreef sandsucker het volgende:

[..]

Zou het dan betekenen dat zon beetje alle luchthavens in Europa gesloten zullen worden?
Lijkt er wel op ja .
pi_80381610
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:19 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Oh nou, gelukkig geen geplande vakantie met alles er op en aan.
Nee inderdaad! Maar goed dat het in april gebeurd, en niet rond juni/juli
All good things are wild and free.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:25:52 #271
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80381741


Klikbaar .
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:26:14 #272
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80381752
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:20 schreef sandsucker het volgende:

[..]

Zou het dan betekenen dat zon beetje alle luchthavens in Europa gesloten zullen worden?
Zou goed kunnen ja
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
pi_80381803
ongelofelijk zeg dat die crematie van suger lee hooper nog zoveel problemen geeft
Vergeef mij de spelfouten, maar ik fok op een mobieltje
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:28:19 #274
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80381849
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:22 schreef tliciouz het volgende:

[..]

Nee inderdaad! Maar goed dat het in april gebeurd, en niet rond juni/juli
Lol, oh noes, dan was het pas echt chaos idd. Het is nu wel bijna voorjaarsvakantie, ben benieuwd of er nu veel mensen een vliegvacantie gaan plannen.
be nice or go away
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:28:41 #275
112639 djayzz
Ideas are bulletproof
pi_80381867
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:28 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Lol, oh noes, dan was het pas echt chaos idd. Het is nu wel bijna voorjaarsvakantie, ben benieuwd of er nu veel mensen een vliegvacantie gaan plannen.
gaan plannen niet, gepland hebben misschien wel
Vroegah, toen we voor een loempia nog naar Vietnam moesten.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:29:13 #276
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80381887
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:25 schreef Roel_Jewel het volgende:
[ afbeelding ]

Klikbaar .
Mooi overzichtje .

IJsland is een redelijk unieke plek omdat daar de breuklijn voor de verandering eens niet diep onder het zeeniveau ligt.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:31:55 #277
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80382003
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:25 schreef Roel_Jewel het volgende:
[ afbeelding ]

Klikbaar .
mooi overzicht
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:32:02 #278
168739 Red_85
'echt wel'
pi_80382006
Iceland, we don't want ash, we want cash!!!!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:32:23 #279
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80382023
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:32 schreef Red_85 het volgende:
Iceland, we don't want ash, we want cash!!!!
Er zit geen C in het IJslandse alfabet...
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:32:40 #280
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80382038
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:28 schreef djayzz het volgende:

[..]

gaan plannen niet, gepland hebben misschien wel
Dat is waar, leve de vroegboekkortingen, dat zijn nu wellicht duurboekingen.
be nice or go away
pi_80382091
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:28 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Lol, oh noes, dan was het pas echt chaos idd. Het is nu wel bijna voorjaarsvakantie, ben benieuwd of er nu veel mensen een vliegvacantie gaan plannen.
Voorjaarsvakantie was in februari. Meivakantie begint over twee weken inderdaad.
Best kans dat er minder geboekt wordt nu, maar het moet wel heel raar gaan als er over twee weken nogsteeds niet gevlogen kan worden.
pi_80382110
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:18 schreef djayzz het volgende:
[ afbeelding ]
Volgens het Norwegian Meteorologic Institute de situatie van morgenmiddag 13 uur
kekke plaatje.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:35:34 #283
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80382160
zou dat eind augustus opgelost zijn?
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:35:43 #284
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80382173
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:32 schreef Red_85 het volgende:
Iceland, we don't want ash, we want cash!!!!
Gejatte grap: is dit nou bankroet?

Huilen dan.
pi_80382237
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:27 schreef gebruikersnaam het volgende:
ongelofelijk zeg dat die crematie van suger lee hooper nog zoveel problemen geeft
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:32 schreef Red_85 het volgende:
Iceland, we don't want ash, we want cash!!!!
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:32 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Er zit geen C in het IJslandse alfabet...
Er blijft een plaat hangen, want deze grapjes heb ik nu al tig keer voorbij zien komen.
Er blijft een plaat hangen, want deze grapjes heb ik nu al tig keer voorbij zien komen.
Er blijft een plaat hangen, want deze grapjes heb ik nu al tig keer voorbij zien komen.
Er blijft een plaat hangen, want deze grapjes heb ik ... ooh. er bleef iets hangen.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:37:26 #287
168739 Red_85
'echt wel'
pi_80382238
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:32 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Er zit geen C in het IJslandse alfabet...
Dat was het dus...
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:38:05 #288
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_80382275
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:32 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Dat is waar, leve de vroegboekkortingen, dat zijn nu wellicht duurboekingen.
Gewoon een kwestie van de voorwaarden doorlezen, maar wie doet dat nu nog tegenwoordig?
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:39:04 #290
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80382317
Ah, de as is blijkbaar rijk aan fluor. En fluor is behoorlijk giftig.

Ben benieuwd wat de precieze concentraties zijn.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:39:08 #291
6941 APK
Factual, I think.
pi_80382320


Welke site was dit ook alweer?
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:40:26 #293
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80382379
www.flightradar24.com/
maar die licht vaak plat of is erg traag.
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:41:28 #294
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_80382418
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:33 schreef MarMar het volgende:

[..]

Voorjaarsvakantie was in februari. Meivakantie begint over twee weken inderdaad.
Best kans dat er minder geboekt wordt nu, maar het moet wel heel raar gaan als er over twee weken nogsteeds niet gevlogen kan worden.
Lol, sorry, naja, het was duidelijk dacht ik. Dat denk ik ook wel idd, het zou wel erg vervelend zijn qua economie als dit nog veel langer gaat duren.

*ik heb trouwens een OP klaarstaan, als niemand bezwaar heeft dan kunnen we daar zo verder. *
be nice or go away
pi_80382465
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:41 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Lol, sorry, naja, het was duidelijk dacht ik. Dat denk ik ook wel idd, het zou wel erg vervelend zijn qua economie als dit nog veel langer gaat duren.

*ik heb trouwens een OP klaarstaan, als niemand bezwaar heeft dan kunnen we daar zo verder. *
ga je gang met het nieuwe deeltje!
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:43:47 #296
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80382517
Even deze volmaken dan.
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:43:58 #297
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80382524
4
Huilen dan.
pi_80382535
* MarMar helpt nog even volmaken dan
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:44:09 #299
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80382536
2

[ Bericht 100% gewijzigd door Isdatzo op 16-04-2010 13:44:16 ]
Huilen dan.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:44:23 #300
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80382545
en vol
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:44:24 #301
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_80382547
Vol.
Huilen dan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')