Een beetje suiker is goed voor de gist. Maar je zou het niet echt moeten proeven.quote:Op vrijdag 16 april 2010 11:28 schreef Pikkebaas het volgende:
Waarom honing in het deeg ?? Het is me nooit opgevallen dat een pizzabodem zoet smaakt...
Mijn kookwinkel is dicht vanwege vakantiequote:Op vrijdag 16 april 2010 13:06 schreef NutKees het volgende:
Ik heb ze (nog) niet bij de blokker zien liggen. Is er geen kook- of italiaans winkeltje bij je in de buurt? Daar heb ik de mijne vandaan in ieder geval. Kostte 5 of 6 tientjes en is het geld echt waard!
welnee op de bakplaat is ook super lekker. Ik doe het altijd op die manier en smaakt heerlijkquote:Op vrijdag 16 april 2010 13:36 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Mijn kookwinkel is dicht vanwege vakantie
En verder in de stad kon ik ook niks vinden, dus ga het toch maar gewoon op een bakplaat doen. Misschien iets minder lekker, maar heb alle ingrediėnten verder al in huis.
dat. wilde eerst een steen halen, maar dat doe ik nu lekker niet meer! zo gaat 't ook prima !quote:Op vrijdag 16 april 2010 13:39 schreef The_Hives het volgende:
[..]
welnee op de bakplaat is ook super lekker. Ik doe het altijd op die manier en smaakt heerlijk
Ik geloof heus wel dat zo'n steen of een bistron-oven goed is voor een lekkere pizza maar van de bakplaat smaakt echt niet veel minder hoor
nee, gewoon op 270 laten staan, minuut of 8, klaarquote:Op vrijdag 16 april 2010 14:18 schreef Sylvana het volgende:
Mijne gaat ook tot 270 ongeveer, dus dan dus op 270 voorverwarmen en dan met pizza erin terugdraaien naar 200-220 ongeveer? Anders brand het beleg aan denk ik?
Ik ga er 1 maken met salami en rucola en 1 met paprika, champignons en ui. En natuurlijk tomatensaus en geraspte kaas, maar dat spreekt voor zich
Ben nu ook muffins aan het bakken
Oke thnxquote:Op vrijdag 16 april 2010 14:24 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
nee, gewoon op 270 laten staan, minuut of 8, klaar
Hier zie je dus wat er gebeurt als je met een deegroller aan de gang gaat en niet het deeg draait. De randen zijn niet gaar geworden en waarschijnlijk hard en droog. Ook is de binnenkant niet gaar.quote:Op vrijdag 16 april 2010 19:42 schreef Sylvana het volgende:
Ze waren erg lekker De vorm was wat lastiger om mooi te krijgen, echt rond wilde het deeg niet worden, maar dat is niet het belangrijkste, als ze maar lekker zijn en dat waren ze
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik zal niet liegen. De tips die ik hierboven noem lukken mij eigenlijk ook zelden. Ondanks dat mensen altijd heel lovend zijn over de smaak ben ik eigenlijk zelf maar 2 keer tevreden geweest over mijn eigen pizza's. (van de 10 tallen) Ik bak elke maand denk ik soms meer, soms minder.quote:Op zaterdag 17 april 2010 10:08 schreef Redcoon het volgende:
Begin nu wel een beetje benieuwd te worden naar jouw pizza's, Buschetta.
Ziet er goed uit !! Erg lekkerquote:Op vrijdag 16 april 2010 19:42 schreef Sylvana het volgende:
Ze waren erg lekker De vorm was wat lastiger om mooi te krijgen, echt rond wilde het deeg niet worden, maar dat is niet het belangrijkste, als ze maar lekker zijn en dat waren ze
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
dat werkt ook goed inderdaad.quote:Op zaterdag 17 april 2010 11:14 schreef motorbloempje het volgende:
wat ik doe is bolletje maken, platdrukken met mijn hand en daarna uit laten 'hangen' in een rondje zeg maar, dus niet met de deegroller, maar ook niet draaien, dat durf ik nog niet aan..
dus zeg maar aan de rand vastpakken en dan verticaal 'ronddraaien', levert best goed resultaat
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |