abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_80381031
Gebruikt iemand een keukenmachine om zijn pizza deeg mee te maken?

Wat ik zelf altijd doe is spuitflesje met handwarm water en gist klaarmaken, bloem in mn keukenmachine en deeghaken erin. Dan op langzame stand aanzetten, zout+olijfolie erdoor. En dan langzaam het gist mengsel erin spuiten totdat kleine balletjes vormen. Dan is het een kwestie van minuutje lang hoogste stand totdat er 1 bal is gevormd. Deze bal dan met de hand nog even verder kneden en klaar.

Na het rijzen pizza-deeg in juist formaat ballen vormen en in de vriezer, in diepvries zakje met drupje olie. Als ik deeg nodig ben laat ik het ontdooien in de koelkast. Op deze manier blijven de gistcellen 'inslaap' en gaat het niet verder rijzen. Mocht ik het nog wat door willen laten rijzen dan houd ik het buiten de koelkast.
pi_80381100
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 11:28 schreef Pikkebaas het volgende:
Waarom honing in het deeg ?? Het is me nooit opgevallen dat een pizzabodem zoet smaakt...
Een beetje suiker is goed voor de gist. Maar je zou het niet echt moeten proeven.
pi_80382206
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:06 schreef NutKees het volgende:
Ik heb ze (nog) niet bij de blokker zien liggen. Is er geen kook- of italiaans winkeltje bij je in de buurt? Daar heb ik de mijne vandaan in ieder geval. Kostte 5 of 6 tientjes en is het geld echt waard!
Mijn kookwinkel is dicht vanwege vakantie

En verder in de stad kon ik ook niks vinden, dus ga het toch maar gewoon op een bakplaat doen. Misschien iets minder lekker, maar heb alle ingrediėnten verder al in huis.
  vrijdag 16 april 2010 @ 13:39:39 #29
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_80382347
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:36 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Mijn kookwinkel is dicht vanwege vakantie

En verder in de stad kon ik ook niks vinden, dus ga het toch maar gewoon op een bakplaat doen. Misschien iets minder lekker, maar heb alle ingrediėnten verder al in huis.
welnee op de bakplaat is ook super lekker. Ik doe het altijd op die manier en smaakt heerlijk

Ik geloof heus wel dat zo'n steen of een bistron-oven goed is voor een lekkere pizza maar van de bakplaat smaakt echt niet veel minder hoor
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_80382374
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 13:39 schreef The_Hives het volgende:

[..]

welnee op de bakplaat is ook super lekker. Ik doe het altijd op die manier en smaakt heerlijk

Ik geloof heus wel dat zo'n steen of een bistron-oven goed is voor een lekkere pizza maar van de bakplaat smaakt echt niet veel minder hoor
dat. wilde eerst een steen halen, maar dat doe ik nu lekker niet meer! zo gaat 't ook prima !
Ja doei.
pi_80382490
De oven op zo heet mogelijk ipv op 180 maakt bij mij echt een enorm smaakverschil. Wordt echt prachtig dun&knapperig&niet-zompig
pi_80382569
die van mij gaat tot 270, en ik vind 't echt perfect

nu moet ik dus binnenkort weer pizza maken... en ook nog weer sushi... alleen pizza zal voorlopig wel niet lukken, want volgend weekend niet echt lang genoeg thuis om deeg fatsoenlijk te laten rijzen...

dan maar de week erna!
Ja doei.
pi_80383960
Mijne gaat ook tot 270 ongeveer, dus dan dus op 270 voorverwarmen en dan met pizza erin terugdraaien naar 200-220 ongeveer? Anders brand het beleg aan denk ik?

Ik ga er 1 maken met salami en rucola en 1 met paprika, champignons en ui. En natuurlijk tomatensaus en geraspte kaas, maar dat spreekt voor zich

Ben nu ook muffins aan het bakken
pi_80384060
Dan maak je het deeg toch nu al? Gaat echt wel goed hoor, in de vriezer!
pi_80384091
wat vinden jullie van die deeg in die kokers die je kant en klaar kunt kopen?
pi_80384183
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 14:18 schreef Sylvana het volgende:
Mijne gaat ook tot 270 ongeveer, dus dan dus op 270 voorverwarmen en dan met pizza erin terugdraaien naar 200-220 ongeveer? Anders brand het beleg aan denk ik?

Ik ga er 1 maken met salami en rucola en 1 met paprika, champignons en ui. En natuurlijk tomatensaus en geraspte kaas, maar dat spreekt voor zich

Ben nu ook muffins aan het bakken
nee, gewoon op 270 laten staan, minuut of 8, klaar
Ja doei.
pi_80384691
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 14:24 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

nee, gewoon op 270 laten staan, minuut of 8, klaar
Oke thnx
  vrijdag 16 april 2010 @ 15:54:46 #38
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_80388143
omdat het er zo kort in zit verbrand je beleg niet
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_80396246
Ze waren erg lekker De vorm was wat lastiger om mooi te krijgen, echt rond wilde het deeg niet worden, maar dat is niet het belangrijkste, als ze maar lekker zijn en dat waren ze








  vrijdag 16 april 2010 @ 19:54:27 #40
69415 Buschetta
Jouw IP toevallig ?
pi_80396675
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 19:42 schreef Sylvana het volgende:
Ze waren erg lekker De vorm was wat lastiger om mooi te krijgen, echt rond wilde het deeg niet worden, maar dat is niet het belangrijkste, als ze maar lekker zijn en dat waren ze


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Hier zie je dus wat er gebeurt als je met een deegroller aan de gang gaat en niet het deeg draait. De randen zijn niet gaar geworden en waarschijnlijk hard en droog. Ook is de binnenkant niet gaar.

*Nu ben ik kritisch dus het is niet negatief bedoeld maar om aan te geven waarom het deeg dus gedraaid moet worden waar ik hierboven over begon
  zaterdag 17 april 2010 @ 10:08:01 #41
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80412654
Begin nu wel een beetje benieuwd te worden naar jouw pizza's, Buschetta.
  zaterdag 17 april 2010 @ 11:07:27 #42
69415 Buschetta
Jouw IP toevallig ?
pi_80413839
quote:
Op zaterdag 17 april 2010 10:08 schreef Redcoon het volgende:
Begin nu wel een beetje benieuwd te worden naar jouw pizza's, Buschetta.
Ik zal niet liegen. De tips die ik hierboven noem lukken mij eigenlijk ook zelden. Ondanks dat mensen altijd heel lovend zijn over de smaak ben ik eigenlijk zelf maar 2 keer tevreden geweest over mijn eigen pizza's. (van de 10 tallen) Ik bak elke maand denk ik soms meer, soms minder.

In Nederland heb ik het vaak geprobeerd maar de gasoven die ik had werd niet heet genoeg denk ik. Faal na faal Nu gaat het beter. Het draaien lukt bijna altijd al is het deeg vaak verschillend. De Tipo bloem die hier genoemd wordt gebruik ik zelden omdat die hier moeilijk te vinden is. Overige ingredienten zijn ook kwalitatief slecht.

Daarom is het ook geen negatieve kritiek maar wat ik over de tijd van "echte" pizzabakkers heb geleerd. Als ik in een pizzeria zou werken dan zou ik waarschijnlijk elke 3e pizza durven te verkopen

Ik ben van mening dat de bodem dun moet zijn. Anderen houden meer van dikke pizza's. Panpizza's zijn weer een heel ander verhaal (wil ik ook graag leren).

Dan is de tomatensaus ook verschrikkelijk belangrijk. Hier heb ik nog nooit goede saus kunnen maken omdat alle saus suiker bevat. Ik ben zelf te lui om echte pomodoris te gaan verwerken tot saus.

Dus ondanks dat ik wel enigzins weet hoe je een "traditionele" pizza kan maken zijn de ingredienten niet voor handen door luiheid of afwezigheid.

Dus mensen als ik kritiek geef is het puur aan de hand van de criteria die ik ken van pizzeria's en zal 2/3 van mijn eigen pizza's geeneens de moeite waard zijn om kritiek op te geven.

Prachtig om te zien dat meer mensen genieten van het maken van eigen pizza's. Mooiste is dat moment dat ze het proeven en trots zijn op hun resultaat.
pi_80413961
wat ik doe is bolletje maken, platdrukken met mijn hand en daarna uit laten 'hangen' in een rondje zeg maar, dus niet met de deegroller, maar ook niet draaien, dat durf ik nog niet aan..

dus zeg maar aan de rand vastpakken en dan verticaal 'ronddraaien', levert best goed resultaat
Ja doei.
  zaterdag 17 april 2010 @ 11:30:43 #44
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_80414346
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 19:42 schreef Sylvana het volgende:
Ze waren erg lekker De vorm was wat lastiger om mooi te krijgen, echt rond wilde het deeg niet worden, maar dat is niet het belangrijkste, als ze maar lekker zijn en dat waren ze


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit !! Erg lekker
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zaterdag 17 april 2010 @ 18:10:41 #45
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80424462
quote:
Op zaterdag 17 april 2010 11:14 schreef motorbloempje het volgende:
wat ik doe is bolletje maken, platdrukken met mijn hand en daarna uit laten 'hangen' in een rondje zeg maar, dus niet met de deegroller, maar ook niet draaien, dat durf ik nog niet aan..

dus zeg maar aan de rand vastpakken en dan verticaal 'ronddraaien', levert best goed resultaat
dat werkt ook goed inderdaad.
pi_80424560
draaien wil ik nog wel eens een cursus voor volgen. Lijkt me tof om te kunnen, en dan pizza feestjes organiseren
Ja doei.
pi_80425238
Bij ons bij de pizzeria kan je ook alleen een verse bodem kopen
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_80425318
Hangt een beetje van het deeg af, het gooien en draaien. En de temperatuur van het deeg. Dikte is nooit een probleem, minder als een millimeter heb ik ze wel eens gehad. Kun je dwars doorheen kijken. Als het deeg maar lekker elastisch is, dan scheurt het niet. Alternatief voor het 'tossen' is de kleine hoekroller' waarbij je van binnen naar buiten werkt. Ik zie eerlijk gezegd niemand de kunsten van een echte pizzaioli nadoen, mezelf incluis.
  zaterdag 17 april 2010 @ 23:35:19 #49
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_80433479
Updatje, gisteren voor een paar vrienden een mozzarella en salami- pizza gemaakt, met een ingekookte tomatensaus;




Was er best tevreden over, zij ook!
pi_80433590
goeie overigens. De vriezer is bijna leeg, de bakjes worden gespaard, dus ik ga binnenkort ook maar 's op een avondje een voorraad tomatensaus maken, vers

welk recept gebruik jij?
Ja doei.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')