abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_83532647
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 13:46 schreef Ker_Plunk het volgende:

[..]

Csharp zie ik… kan het je wel in VB geven!
http://www.developerfusion.com/tools/convert/vb-to-csharp/

Overigens zie ik niet echt wat daar moeilijk aan is. .NET heeft vele classes in het framework die je kan gebruiken voor het versturen van emails:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.net.mail.aspx
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 13:59 schreef Crutch het volgende:
O ja, ik had eigenlijk een vraag.

Weet iemand een link naar goede documentatie / tutorials over het managen van Acces-databases met OCDB of OLEDB ofzoiets?

Ik kom met Google eigenlijk alleen maar uit bij uitleg over hoe je een connectie maakt.

In Csharp, btw.
Daar heb ik geen ervaring mee. Probeer te zoeken op VSTO.

Ik mag trouwens hopen dat jij niet zelf kiest voor Access. Want als iets bagger is als een database dan is dat het wel.
  donderdag 1 juli 2010 @ 14:28:15 #182
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_83532702
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 14:26 schreef Fortitude het volgende:

[..]

http://www.developerfusion.com/tools/convert/vb-to-csharp/

Overigens zie ik niet echt wat daar moeilijk aan is. .NET heeft vele classes in het framework die je kan gebruiken voor het versturen van emails:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.net.mail.aspx
[..]

Daar heb ik geen ervaring mee. Probeer te zoeken op VSTO.

Ik mag trouwens hopen dat jij niet zelf kiest voor Access. Want als iets bagger is als een database dan is dat het wel.
Ik wil het eigenlijk gewoon maken in Visual Studio.
Wat raad je me aan om als database te gebruiken?
Je moeder is een hamster
pi_83532943
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 14:28 schreef Crutch het volgende:

[..]

Ik wil het eigenlijk gewoon maken in Visual Studio.
Wat raad je me aan om als database te gebruiken?
Ligt er eigenlijk aan wat je wilt. SQL Server heeft de beste integratie omdat het de database van Microsoft zelf is. MySQL is wel een goed gratis alternatief. Voor echt goede performance moet je uitwijken naar bv. Oracle (althans dat heb ik mij laten vertellen). Maar dat zou voor de meeste applicaties niet boeiend zijn.

En wat versta je onder maken van de database vanuit Visual Studio? Managen kan sowieso via de Server Explorer (View > Server Explorer).

Als je echt iets leuks wil doen dan kan je een ORM gebruiken zoals NHibernate. Dan daarmee je domein maken en de database compleet laten genereren.

http://en.wikipedia.org/wiki/Domain-driven_design

Alhoewel je daarmee wel ver voorbij het gebruikelijke niveau van een hobbyist gaat.
  donderdag 1 juli 2010 @ 14:40:59 #184
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_83533113
registreer om deze reclame te verbergen
Als hobbyist zijnde wil ik mijn handen vies maken aan een standalone-applicatie die geen verbinding heeft met internet, maar wel gegevens opslaat in bijvoorbeeld een file/database.

Doel:

Urenregistratie
Bonnen/facturen bijhouden etc.

Tevens de mogelijkheid om het te exporteren naar excel of acces...
Je moeder is een hamster
pi_83533353
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 14:40 schreef Crutch het volgende:
Als hobbyist zijnde wil ik mijn handen vies maken aan een standalone-applicatie die geen verbinding heeft met internet, maar wel gegevens opslaat in bijvoorbeeld een file/database.

Doel:

Urenregistratie
Bonnen/facturen bijhouden etc.

Tevens de mogelijkheid om het te exporteren naar excel of acces...
Je hebt wel SQL Server Compact edition ofzo. Dan zijn het .sdf files in plaats van .mdf files. Dat dan is je database gewoon 1 locale file. Overigens kan je die ook vanuit VS maken (Add new item > Data > Local Database).

Overigens heb je ook een framework van MS waarmee je databases kan syncen.

http://msdn.microsoft.com/en-us/sync/default.aspx

Op zich wel handig om een locale (offline) database te syncen met een centrale database. Gelukkig heb ik dat nooit hoeven doen. Dat lijkt mij echt een pokkewerk. Ik werk liever altijd met een centrale database.

En hoezo nou weer exporteren naar excel en access. Ik zou eerder een PDF willen genereren.
  donderdag 1 juli 2010 @ 14:51:08 #186
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_83533419
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 14:49 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Je hebt wel SQL Server Compact edition ofzo. Dan zijn het .sdf files in plaats van .mdf files. Dat dan is je database gewoon 1 locale file. Overigens kan je die ook vanuit VS maken (Add new item > Data > Local Database).

Overigens heb je ook een framework van MS waarmee je databases kan syncen.

http://msdn.microsoft.com/en-us/sync/default.aspx

Op zich wel handig om een locale (offline) database te syncen met een centrale database. Gelukkig heb ik dat nooit hoeven doen. Dat lijkt mij echt een pokkewerk. Ik werk liever altijd met een centrale database.

En hoezo nou weer exporteren naar excel en access. Ik zou eerder een PDF willen genereren.
Okay, ik zal me er eens in verdiepen, iig hartstikke bedankt voor je hulp en uitleg.
Je moeder is een hamster
pi_83533552
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 14:51 schreef Crutch het volgende:

[..]

Okay, ik zal me er eens in verdiepen, iig hartstikke bedankt voor je hulp en uitleg.
Trouwens heb je ook veel tools om rapporten te genereren. Super veel controle heb je daarmee niet, maar je kan wel snel iets fatsoenlijks in elkaar zetten. De 2 bekendste zijn denk ik Reporting Services en Crystal Reports.
  donderdag 1 juli 2010 @ 14:58:45 #188
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_83533709
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 14:54 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Trouwens heb je ook veel tools om rapporten te genereren. Super veel controle heb je daarmee niet, maar je kan wel snel iets fatsoenlijks in elkaar zetten. De 2 bekendste zijn denk ik Reporting Services en Crystal Reports.
Tof. Die kan weer exporteren naar Ecxel e.d.
Je moeder is een hamster
pi_83844912
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 14:51 schreef Crutch het volgende:

[..]

Okay, ik zal me er eens in verdiepen, iig hartstikke bedankt voor je hulp en uitleg.
Ik heb vandaag en gisteren een App in elkaar gegooid. Het maakt gebruik van:

- WinForms
- Entity Framework (een ORM)
- SQL Server Compact Edition (een lokale file als database dus)

http://www.megafileupload(...)toKostenApp-zip.html

Het is allemaal vluchtig gedaan dus er is vast nog wel veel te verbeteren. Maar het is denk ik wel een aardig voorbeeld voor jou.

Gewoon unzippen en runnen. Het is wel een Visual Studio 2010 project.

[ Bericht 1% gewijzigd door Fortitude op 09-07-2010 22:06:12 ]
  vrijdag 9 juli 2010 @ 12:14:28 #190
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_83845087
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 12:09 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Ik heb vandaag en gisteren een App in elkaar gegooid. Het maakt gebruik van:

- WinForms
- Entity Framework (een ORM)
- SQL Server Compact Edition (een lokale file als database dus)

http://www.megafileupload(...)toKostenApp-zip.html

Het is allemaal vluchtig gedaan dus er is vast nog wel veel te verbeteren. Maar het is denk ik wel een aardig voorbeeld voor jou.

Gewoon unzippen en runnen. Het is wel een Visual Studio 2010 project.
Ik zit nu achter een Mac, maar als ik thuis ben zal ik het even testen.
Je moeder is een hamster
pi_83845751
http://www.codeguru.com/c(...)ticle.php/c15489__1/

Dat is trouwens wel een aardige tutorial van Entity Framework 1. Die heb ik ook aangehouden in de App (alleen pagina 1 en 2).
  vrijdag 9 juli 2010 @ 12:43:36 #192
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_83846169
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 12:32 schreef Fortitude het volgende:
http://www.codeguru.com/c(...)ticle.php/c15489__1/

Dat is trouwens wel een aardige tutorial van Entity Framework 1. Die heb ik ook aangehouden in de App (alleen pagina 1 en 2).
Ik heb het even doorgelezen en ik moet zeggen dat het er best begrijpelijk uitziet.
Overigens zien die query's er ook relaxed uit, iig beter dan: "INSERT bladiebla INTO bladiebla (en een heleboel rommel tussen haakjes enzulks)"
Maar goed, dat is wat ik er vluchtig uitgehaald heb.

Thanks Fortitude.
Je moeder is een hamster
pi_83846824
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 12:43 schreef Crutch het volgende:

Overigens zien die query's er ook relaxed uit, iig beter dan: "INSERT bladiebla INTO bladiebla (en een heleboel rommel tussen haakjes enzulks)"
Maar goed, dat is wat ik er vluchtig uitgehaald heb.
1
2
3
4
IQueryable<Payroll> payrollQuery =
   from p in publishContext.Payroll
   where p.Author.AuthorID == selectedAuthorID
   select p;


Zoiets dus. Dat is dus LINQ. In dit geval LINQ to Entity Framework. Maar je kan het ook toepassen op bv. XML of DataSets.
pi_83960907
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 20:02 schreef OEM het volgende:

[..]

Ik doe altijd het meest simpele:
1. maak een html file met op de plekken waar wat gevuld moet worden "{parameternaam}"
2. lees file in
3. replace alle {xxx} met de juiste waarde
[ code verwijderd ]

dat eindeloos replacen is ook niet de mooiste oplossing, maar dat maakt ook niet zoveel uit in dit soort gevallen.
Ik heb dit even uitgeprobeerd, maar krijg de volgende foutmelding;

1System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'c:\windows\system32\inetsrv\emailToClient.html'.


html bestand staat in de root en in de App_Data folder…
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  dinsdag 13 juli 2010 @ 12:25:15 #195
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_83993295
Roep je wel het juiste path aan in je code dan?
Hoe ziet de code er uit waar je het html bestand probeerd op te vragen?

Laatste keer dat ik zoiets moest doen heb ik er een XML van gemaakt (de email template), en die via een XSL file geparsed. Helaas werk ik al weer 2 jaar bijna constant met ASP classic, en te weinig met .NET
Link: Fotos
pi_83994418
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 12:25 schreef Cryothic het volgende:

Helaas werk ik al weer 2 jaar bijna constant met ASP classic, en te weinig met .NET
Tijd voor een nieuwe baan.
  dinsdag 13 juli 2010 @ 12:57:41 #197
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_83994594
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 12:53 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Tijd voor een nieuwe baan.
Tja, ik zou al weer met .NET bezig zijn, maar de bouw van het nieuwe CMS loopt inmiddels al bijna een jaar uit. Daarbij zijn ze nog steeds heel blij met me hier, omdat er weinig classic asp'ers te vinden zijn. En de huidige klanten moeten toch bediend worden natuurlijk.
Link: Fotos
pi_83994838
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 12:57 schreef Cryothic het volgende:

[..]

Tja, ik zou al weer met .NET bezig zijn, maar de bouw van het nieuwe CMS loopt inmiddels al bijna een jaar uit. Daarbij zijn ze nog steeds heel blij met me hier, omdat er weinig classic asp'ers te vinden zijn. En de huidige klanten moeten toch bediend worden natuurlijk.
Begrijpelijk, maar dat loopt dan al wel erg lang. Bij dat soort bedrijven krijg ik altijd het gevoel dat ze niet met de tijd mee willen gaan onder het motto van "if it ain't broke don't try to fix it". Krenterig gebeuren.

En zo zijn er nog wel meer voorbeelden. COBOL, C++, Sharepoint, Delphi etc.
  dinsdag 13 juli 2010 @ 13:07:24 #199
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_83995031
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 13:03 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Begrijpelijk, maar dat loopt dan al wel erg lang. Bij dat soort bedrijven krijg ik altijd het gevoel dat ze niet met de tijd mee willen gaan onder het motto van "if it ain't broke don't try to fix it". Krenterig gebeuren.

En zo zijn er nog wel meer voorbeelden. COBOL, C++, Sharepoint, Delphi etc.
Nou, het is een compleet ander verhaal hier.
2 jaar geleden kwam was er een nieuw .NET CMS, maar dat is grotendeels door 1 persoon gebouwd (grote fout van het management), en die stapte voordat het helemaal af was op. Gevolg, wij zaten met een half CMS, vol met denk-fouten etc.
Toen is er dus met de .NET'ers die er nog waren een nieuw CMS opgezet, dit keer goed uitgedacht enzo. Alleen zijn er weer twee mensen opgestapt, waarvan er 1 gewoon baggercode heeft gebruikt om dingen te laten werken, waar je later in de praktijk pas tegen aan loopt. En de ander heeft zich niet aan de gemaakte afspraken gehouden, met als gevolg dat goed doordachte delen, slecht in elkaar zitten.

We zijn simpelweg te klein (inmiddels) om iedereen regel voor regel te gaan controleren. Maar goed, er wordt nu hard gewerkt om het allemaal in orde te krijgen. Komt allemaal wel weer goed.
Link: Fotos
pi_83995053
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 12:25 schreef Cryothic het volgende:
Roep je wel het juiste path aan in je code dan?
Hoe ziet de code er uit waar je het html bestand probeerd op te vragen?

Laatste keer dat ik zoiets moest doen heb ik er een XML van gemaakt (de email template), en die via een XSL file geparsed. Helaas werk ik al weer 2 jaar bijna constant met ASP classic, en te weinig met .NET
emailbericht.IsBodyHtml = True
emailbericht.Body = File.ReadAllText("emailToClient.html")
emailbericht.Body = Server.MapPath("D:\internet\root\www\WebSite\WebSite\wwwroot\emailToClient.html")

Jullie bedrijf gaat terug in de tijd met asp?
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  dinsdag 13 juli 2010 @ 13:13:06 #201
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_83995255
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 13:07 schreef Ker_Plunk het volgende:

[..]

emailbericht.IsBodyHtml = True
emailbericht.Body = File.ReadAllText("emailToClient.html")
emailbericht.Body = Server.MapPath("D:\internet\root\www\WebSite\WebSite\wwwroot\emailToClient.html")

Jullie bedrijf gaat terug in de tijd met asp?
zit het hem niet gewoon in de tweede regel? Daar geef je geen path mee. Daarna opeens wel.

En nee, we gaan niet terug in de tijd, ik ben 2 jaar geleden van bedrijf gewisseld
Bij m'n vorige werk begonnen ze inmiddels langzaam aan naar .net over te gaan.
Link: Fotos
pi_83995444
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 13:07 schreef Cryothic het volgende:

We zijn simpelweg te klein (inmiddels) om iedereen regel voor regel te gaan controleren. Maar goed, er wordt nu hard gewerkt om het allemaal in orde te krijgen. Komt allemaal wel weer goed.
Voordeel is wel weer dat er genoeg werk is en dat jij waardevol bent voor het bedrijf.
pi_83996673
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 13:13 schreef Cryothic het volgende:

[..]

zit het hem niet gewoon in de tweede regel? Daar geef je geen path mee. Daarna opeens wel.


System.Web.HttpException: 'D:\internet\root\www\X\X\wwwroot\emailToClient.html' is not a valid virtual path.
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  dinsdag 13 juli 2010 @ 13:50:26 #204
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_83996786
Dat klopt, dat is een fysiek path.

emailbericht.Body = File.ReadAllText("/emailToClient.html")

en zo?
Link: Fotos
pi_83998283
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 13:50 schreef Cryothic het volgende:
Dat klopt, dat is een fysiek path.

emailbericht.Body = File.ReadAllText("/emailToClient.html")

en zo?
Could not find file 'c:\emailToClient.html'.


Hij blijft verwijzen naar de c schijf… moet ik dit misschien ergens instelling in de web.config?
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  dinsdag 13 juli 2010 @ 14:32:54 #206
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_83998619
is het een webapp of gewone app?

misschien met "~/emailToClient.html" ?
Link: Fotos
pi_84002190
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 14:32 schreef Cryothic het volgende:
is het een webapp of gewone app?

misschien met "~/emailToClient.html" ?
Gewoon een webform

Dim pad As String = ("D:/internet/root/www/x/x/wwwroot/emailToClient.html")

emailbericht.IsBodyHtml = True
emailbericht.Body = Server.MapPath(pad)
emailbericht.Body = File.ReadAllText("emailToClient.html")

Heb meerdere optie's geprobeerd, met / , \ ,volledig pad, ~\ maar hij blijft miepen
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  dinsdag 13 juli 2010 @ 16:24:36 #208
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_84004203
ja, maar...

server.mappath() geeft de fysieke locatie van een virtuele map volgens mij.
en nu ken je 2x een waarde toe aan emailbericht.body.

werkt dit niet?:

1
2
3
4
Dim template As String = Server.MapPath("/emailToClient.html")

emailbericht.IsBodyHtml = True
emailbericht.Body = File.ReadAllText(template)
Link: Fotos
pi_84180758
ik heb een programmatje geschreven voor het indexeren van m'n volume met al m'n video files (en tevens een leuk 'hoe werkt vb.net' projectje)
alleen vraag ik me nu iets af:
ik heb een aantal instellingen waarvan ik wil dat deze opgeslagen worden en weer geladen worden als je het programma opent.

momenteel doe ik dat via het register, wat opzich aardig werkt (alleen heb ik misschien aan het begin een iets te sterke check zitten als de key's niet bestaan en dan starttie niet op..)
tevens kan ik dan een wachtwoord (nog) niet encrypted opslaan..

iemand een beter idee? ik dacht een ini file (dan hoef je em niet te installeren/regkey importeren)
echter werdt er elders vermeld dat je dan beter de config settings van .net kan gebruiken

iemand hier ervaring mee?/tips?
  zaterdag 17 juli 2010 @ 21:48:15 #210
44920 TallMan
Permanent brain failure
pi_84180948
Met de ConfigurationManager class kun je wat je wilt in een xml bestand opslaan.
En dan met name naar de Appsettings kijken voor het simpelere opslagwerk.
geheelonthouder met geheugenverlies
Mensen die zeggen dat domme vragen niet bestaan stellen ze zelf.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')