abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 13 juli 2010 @ 13:13:06 #201
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_83995255
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 13:07 schreef Ker_Plunk het volgende:

[..]

emailbericht.IsBodyHtml = True
emailbericht.Body = File.ReadAllText("emailToClient.html")
emailbericht.Body = Server.MapPath("D:\internet\root\www\WebSite\WebSite\wwwroot\emailToClient.html")

Jullie bedrijf gaat terug in de tijd met asp?
zit het hem niet gewoon in de tweede regel? Daar geef je geen path mee. Daarna opeens wel.

En nee, we gaan niet terug in de tijd, ik ben 2 jaar geleden van bedrijf gewisseld
Bij m'n vorige werk begonnen ze inmiddels langzaam aan naar .net over te gaan.
Link: Fotos
pi_83995444
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 13:07 schreef Cryothic het volgende:

We zijn simpelweg te klein (inmiddels) om iedereen regel voor regel te gaan controleren. Maar goed, er wordt nu hard gewerkt om het allemaal in orde te krijgen. Komt allemaal wel weer goed.
Voordeel is wel weer dat er genoeg werk is en dat jij waardevol bent voor het bedrijf.
pi_83996673
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 13:13 schreef Cryothic het volgende:

[..]

zit het hem niet gewoon in de tweede regel? Daar geef je geen path mee. Daarna opeens wel.


System.Web.HttpException: 'D:\internet\root\www\X\X\wwwroot\emailToClient.html' is not a valid virtual path.
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  dinsdag 13 juli 2010 @ 13:50:26 #204
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_83996786
registreer om deze reclame te verbergen
Dat klopt, dat is een fysiek path.

emailbericht.Body = File.ReadAllText("/emailToClient.html")

en zo?
Link: Fotos
pi_83998283
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 13:50 schreef Cryothic het volgende:
Dat klopt, dat is een fysiek path.

emailbericht.Body = File.ReadAllText("/emailToClient.html")

en zo?
Could not find file 'c:\emailToClient.html'.


Hij blijft verwijzen naar de c schijf… moet ik dit misschien ergens instelling in de web.config?
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  dinsdag 13 juli 2010 @ 14:32:54 #206
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_83998619
is het een webapp of gewone app?

misschien met "~/emailToClient.html" ?
Link: Fotos
pi_84002190
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 14:32 schreef Cryothic het volgende:
is het een webapp of gewone app?

misschien met "~/emailToClient.html" ?
Gewoon een webform

Dim pad As String = ("D:/internet/root/www/x/x/wwwroot/emailToClient.html")

emailbericht.IsBodyHtml = True
emailbericht.Body = Server.MapPath(pad)
emailbericht.Body = File.ReadAllText("emailToClient.html")

Heb meerdere optie's geprobeerd, met / , \ ,volledig pad, ~\ maar hij blijft miepen
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  dinsdag 13 juli 2010 @ 16:24:36 #208
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_84004203
ja, maar...

server.mappath() geeft de fysieke locatie van een virtuele map volgens mij.
en nu ken je 2x een waarde toe aan emailbericht.body.

werkt dit niet?:

1
2
3
4
Dim template As String = Server.MapPath("/emailToClient.html")

emailbericht.IsBodyHtml = True
emailbericht.Body = File.ReadAllText(template)
Link: Fotos
pi_84180758
ik heb een programmatje geschreven voor het indexeren van m'n volume met al m'n video files (en tevens een leuk 'hoe werkt vb.net' projectje)
alleen vraag ik me nu iets af:
ik heb een aantal instellingen waarvan ik wil dat deze opgeslagen worden en weer geladen worden als je het programma opent.

momenteel doe ik dat via het register, wat opzich aardig werkt (alleen heb ik misschien aan het begin een iets te sterke check zitten als de key's niet bestaan en dan starttie niet op..)
tevens kan ik dan een wachtwoord (nog) niet encrypted opslaan..

iemand een beter idee? ik dacht een ini file (dan hoef je em niet te installeren/regkey importeren)
echter werdt er elders vermeld dat je dan beter de config settings van .net kan gebruiken

iemand hier ervaring mee?/tips?
  zaterdag 17 juli 2010 @ 21:48:15 #210
44920 TallMan
Permanent brain failure
pi_84180948
Met de ConfigurationManager class kun je wat je wilt in een xml bestand opslaan.
En dan met name naar de Appsettings kijken voor het simpelere opslagwerk.
geheelonthouder met geheugenverlies
Mensen die zeggen dat domme vragen niet bestaan stellen ze zelf.
pi_84180987
Sinds kort bezig met MVC (2.0) i.cm. entity framework. Werkt als de brandweer en brengt me toch weer wat dichter bij hoe webprogramming er volgens mij uit zou moeten zien. Al vind ik daarin GWT ook geniaal :x
pi_84360173
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 16:24 schreef Cryothic het volgende:
ja, maar...

server.mappath() geeft de fysieke locatie van een virtuele map volgens mij.
en nu ken je 2x een waarde toe aan emailbericht.body.

werkt dit niet?:
[ code verwijderd ]
Nou, ik heb hem werkend hoor :P

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Dim EmailTemplatePath As String = Server.MapPath("email.html")
Dim EmailTemplateContent As String = ""

If File.Exists(EmailTemplatePath) Then

EmailTemplateContent = File.ReadAllText(EmailTemplatePath)

If EmailTemplateContent.Length > 0 Then

'vervang waardes email bestand
EmailTemplateContent = EmailTemplateContent.Replace("[naam]", naam)
EmailTemplateContent = EmailTemplateContent.Replace("[etc]", etc)

End If
End If

bericht.Body = EmailTemplateContent
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  donderdag 22 juli 2010 @ 22:16:37 #213
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_84375400
quote:
Op zaterdag 17 juli 2010 21:41 schreef mschol het volgende:
ik heb een programmatje geschreven voor het indexeren van m'n volume met al m'n video files (en tevens een leuk 'hoe werkt vb.net' projectje)
alleen vraag ik me nu iets af:
ik heb een aantal instellingen waarvan ik wil dat deze opgeslagen worden en weer geladen worden als je het programma opent.

momenteel doe ik dat via het register, wat opzich aardig werkt (alleen heb ik misschien aan het begin een iets te sterke check zitten als de key's niet bestaan en dan starttie niet op..)
tevens kan ik dan een wachtwoord (nog) niet encrypted opslaan..

iemand een beter idee? ik dacht een ini file (dan hoef je em niet te installeren/regkey importeren)
echter werdt er elders vermeld dat je dan beter de config settings van .net kan gebruiken

iemand hier ervaring mee?/tips?
1. via app.config (danwel web.config) zoals al eerder genoemd
2. via een settings file (add new item - settings file) ben je een stuk flexibeler. Werkt niet voor web apps
pi_84395793
Weten jullie toevallig nog een redelijke webhost die ook .NET 4.0 heeft? Het is voor simpel priv gebruik dus liefst niet te duur. Alle hosts die ik vind hebben nog 3.5.
  vrijdag 23 juli 2010 @ 13:35:58 #215
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_84395988
ik heb 2 jaar bij webstekker.nl gezeten.
Die doen o.a. ook ASP.NET 4.0
Link: Fotos
pi_84530738
quote:
Op zaterdag 17 juli 2010 21:41 schreef mschol het volgende:
ik heb een programmatje geschreven voor het indexeren van m'n volume met al m'n video files (en tevens een leuk 'hoe werkt vb.net' projectje)
alleen vraag ik me nu iets af:
ik heb een aantal instellingen waarvan ik wil dat deze opgeslagen worden en weer geladen worden als je het programma opent.

momenteel doe ik dat via het register, wat opzich aardig werkt (alleen heb ik misschien aan het begin een iets te sterke check zitten als de key's niet bestaan en dan starttie niet op..)
tevens kan ik dan een wachtwoord (nog) niet encrypted opslaan..

iemand een beter idee? ik dacht een ini file (dan hoef je em niet te installeren/regkey importeren)
echter werdt er elders vermeld dat je dan beter de config settings van .net kan gebruiken

iemand hier ervaring mee?/tips?
Kan op heel veel manieren. Je kunt inderdaad aan bestandjes denken, het register, maar ook bijvoorbeeld 'Isolated Storage'. Laatste gebruik ik zelf het liefst wanneer ik niet al te veel/grote gegevens op moet slaan, en je kunt het profiel/computer/domein afhankelijk maken. Isolated Storage is tevens erg veilig, en werkt ook als je als gebruiker geen rechten hebt op bijvoorbeeld bestanden aan te maken.

Checks kun je echter beter altijd doen, het kan immers altijd voorkomen dat instellingen en/of bestanden opeens 'zomaar' weg zijn. :)
pi_84577630
Ik wil de data van 5 textboxes die je op een pagina invoert laten tonen op een andere pagina (zonder gebruik db). Ik had al wat gestoeid met updatepanels op een zelfde pagina maar dat werkt niet echt lekker…
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_84577776
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 08:34 schreef Ker_Plunk het volgende:
Ik wil de data van 5 textboxes die je op een pagina invoert laten tonen op een andere pagina (zonder gebruik db). Ik had al wat gestoeid met updatepanels op een zelfde pagina maar dat werkt niet echt lekker…
Met Server.Transfer() kun je eenvoudig Textbox waardes verwerken op een andere Web Form.
http://www.csharpfriends.(...)le.aspx?articleID=15
  woensdag 28 juli 2010 @ 08:45:10 #219
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_84577817
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 08:34 schreef Ker_Plunk het volgende:
Ik wil de data van 5 textboxes die je op een pagina invoert laten tonen op een andere pagina (zonder gebruik db). Ik had al wat gestoeid met updatepanels op een zelfde pagina maar dat werkt niet echt lekker…
WebForm? of WinForm?

Ik heb alleen ervaring met WebForms, maar daar kan je het in je viewstate kwijt. Of in je sessie.
Link: Fotos
pi_84577876
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 08:42 schreef Tuvai.net het volgende:

[..]

Met Server.Transfer() kun je eenvoudig Textbox waardes verwerken op een andere Web Form.
http://www.csharpfriends.(...)le.aspx?articleID=15
Het gaat dus niet zozeer om de server.transfer(), want dat kan ook met een response.redirect(). Ligt er aan of je de gebruiker wil laten zien dat hij naar een andere pagina gaat.

Waar hier hier vooral om gaat is je data tijdelijk op te slaan zonder een database te gebruiken. Dat kan op meerdere manieren. Je kan het opslaan in de sessie (meest voor de hand liggend), een cookie als het langer bewaard moet worden, of in de querystring (voor als mensen de link aan andere moeten kunnen geven, vooral handig als het om zoekwaarden gaat, zoals bij google)

Hoe je dat precies doet vind je wel op google.
pi_84577926
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 08:45 schreef Cryothic het volgende:

[..]

WebForm? of WinForm?

Ik heb alleen ervaring met WebForms, maar daar kan je het in je viewstate kwijt. Of in je sessie.
Euuh, viewstate lijkt me niet.. dat heeft te maken met je huidige pagina en huidige controls, hij geeft aan naar een andere pagina te gaan..
  woensdag 28 juli 2010 @ 09:00:52 #222
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_84578053
Ja, ok, naar een andere pagina wordt lastiger met je viewstate.

Maar opzich, je kan je form toch ook gewoon submitten naar een andere pagina?
Dan krijg je de controls van je vorige pagina gewoon mee.
Link: Fotos
pi_84578142
quote:
Op donderdag 22 juli 2010 16:15 schreef Ker_Plunk het volgende:

[..]

Nou, ik heb hem werkend hoor :P
[ code verwijderd ]


Waarom los je dit niet op met een xslt eigenlijk?
pi_84578272
Het is een webform.
Het moet echt heel simpel blijven hoor, je voert iets in de textboxes en dat moet je op een andere pagina te zien krijgen (wat in feite dus een controlepagina is) en vanuit daar submit je dat naar een db en genereer je een email (dit werkt al allemaal) :)
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_84578329
quote:
Op woensdag 28 juli 2010 09:15 schreef Ker_Plunk het volgende:
Het is een webform.
Het moet echt heel simpel blijven hoor, je voert iets in de textboxes en dat moet je op een andere pagina te zien krijgen (wat in feite dus een controlepagina is) en vanuit daar submit je dat naar een db en genereer je een email (dit werkt al allemaal) :)
Sessie gebruiken dus.

Session.add("naam", iets);

uitlezen als (iets)session[naam];

Uit mijn hoofd.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')