abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_81242178
registreer om deze reclame te verbergen
http://www.codinghorror.c(...)-but-sourcesafe.html

http://www.highprogrammer.com/alan/windev/sourcesafe.html

En alsjeblieft, probeer op je werk ook te migreren naar SVN / CVS of andere gerenommeerde systemen.

Daar heb je niet alleen volgende week, maar ook over 5 jaar nog lol van.
pi_81243455
quote:
Op maandag 10 mei 2010 09:08 schreef Wijnbo het volgende:
http://www.codinghorror.c(...)-but-sourcesafe.html

http://www.highprogrammer.com/alan/windev/sourcesafe.html

En alsjeblieft, probeer op je werk ook te migreren naar SVN / CVS of andere gerenommeerde systemen.

Daar heb je niet alleen volgende week, maar ook over 5 jaar nog lol van.
Dat weten wij wel. Tot nu toe is Sourcesafe wel goed genoeg. We maken wel de stap naar TFS. Maar dit ging meer over simpel thuisgebruik. Het enige wat ik daarvoor nodig heb is makkelijk code backupen, en dat ik files kan rollbacken.
pi_81245548
quote:
Op maandag 10 mei 2010 10:05 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Dat weten wij wel. Tot nu toe is Sourcesafe wel goed genoeg. We maken wel de stap naar TFS. Maar dit ging meer over simpel thuisgebruik. Het enige wat ik daarvoor nodig heb is makkelijk code backupen, en dat ik files kan rollbacken.
Gelukkig.

Voor thuisgebruik zou ik gewoon SVN nemen, gratis, gemakkelijk, en een gratis plug-in voor visual studio :-)
pi_81246292
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op maandag 10 mei 2010 11:19 schreef Wijnbo het volgende:

[..]

Gelukkig.

Voor thuisgebruik zou ik gewoon SVN nemen, gratis, gemakkelijk, en een gratis plug-in voor visual studio :-)
Dat. Of Git, ook erg prettig, en heeft ook een VS plugin
pi_81246561
quote:
Op maandag 10 mei 2010 11:19 schreef Wijnbo het volgende:

[..]

Gelukkig.

Voor thuisgebruik zou ik gewoon SVN nemen, gratis, gemakkelijk, en een gratis plug-in voor visual studio :-)
SVN is inderdaad geniaal handig
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
  dinsdag 11 mei 2010 @ 19:49:25 #106
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_81310319
quote:
Op maandag 10 mei 2010 11:47 schreef progje het volgende:

[..]

SVN is inderdaad geniaal handig
Als je TFS gewend bent dan is SVN ook een amateuristische bende (no offense). TFS is bijna monkey-proof, je kan naar hartelust met directories klooien (hernoemen/verplaatsen etc) zonder dat de boel in het honderd loopt. Ik heb in 10 minuten een SVN project op zo'n manier om zeep geholpen.

Andere ervaringen
- SourceSafe staat niet echt goed bekend in de echte wereld
- ClearCase is kansloos vervelend

Voor thuis zou ik gewoon sourcesafe gebruiken (als je die legaal thuis mag draaien). By far de beste VS integratie vergeleken met de niet-VS specifieke alternatieven.

Ik heb m'n thuisprojectjes (niet-commercieel) op de TFS server van m'n werk staan. Reuze handig.
pi_81384046
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 19:49 schreef OEM het volgende:

[..]

Als je TFS gewend bent dan is SVN ook een amateuristische bende (no offense). TFS is bijna monkey-proof, je kan naar hartelust met directories klooien (hernoemen/verplaatsen etc) zonder dat de boel in het honderd loopt. Ik heb in 10 minuten een SVN project op zo'n manier om zeep geholpen.

Andere ervaringen
- SourceSafe staat niet echt goed bekend in de echte wereld
- ClearCase is kansloos vervelend

Voor thuis zou ik gewoon sourcesafe gebruiken (als je die legaal thuis mag draaien). By far de beste VS integratie vergeleken met de niet-VS specifieke alternatieven.

Ik heb m'n thuisprojectjes (niet-commercieel) op de TFS server van m'n werk staan. Reuze handig.
TFS is sowieso het serieuze werk. Ook qua testen enzo. Maar daar zit weer een enorme learning curve aan vast. En je moet ervoor een flinke server hebben staan.

Ik draai nu overigens SVN op mijn linux bak thuis.
pi_81540477
quote:
Op dinsdag 11 mei 2010 19:49 schreef OEM het volgende:

[..]

Als je TFS gewend bent dan is SVN ook een amateuristische bende (no offense). TFS is bijna monkey-proof, je kan naar hartelust met directories klooien (hernoemen/verplaatsen etc) zonder dat de boel in het honderd loopt. Ik heb in 10 minuten een SVN project op zo'n manier om zeep geholpen.
Dit moet ik ontkrachten, wij zijn in veel gevallen van TFS weer teruggegaan van SVN.
SVN in combinatie met TeamCity is behoorlijk krachtig.
  dinsdag 18 mei 2010 @ 23:29:37 #109
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_81604438
quote:
Op maandag 17 mei 2010 16:58 schreef raptorix het volgende:

[..]

Dit moet ik ontkrachten, wij zijn in veel gevallen van TFS weer teruggegaan van SVN.
SVN in combinatie met TeamCity is behoorlijk krachtig.
Wat was de reden om terug te gaan? Of iets generieker, wat waren de overwegingen voor TFS cq SVN?
pi_81606086
Hallo!
Hier een redelijke beginner
Gebruik VWD 08 en VB.NET… Begin eindelijk een beetje structuur in de scripttaal te zien Kom van de front-end dev kant af dus het is wel even wennen

Vooral om de hoeveelheid 'fouten' je tegenkomt in je werk. Ik develop locaal in VWD. Leuk als alles werkt, maar eenmaal geupload naar onze dedicated server kom je weer kwesties tegen zoals dat de applicatie niet naar zijn eigen sql db mag in de App_Data
Dan maar MySql… Ook dat weer uitzoeken vanwege de connectiestrings. Je blijft bezig

Maar ik kom er wel! Af en toe hier vragen lijkt me geen probleem
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_81606472
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 23:37 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Waarom VB…
Wat is er zo slecht aan VB? Schijnt een iets makkelijkere taal als C# te zijn en eenmaal dat onder de knie lijkt me overschakelen naar C# geen grote kwestie

Ben met VB begonnen omdat het boek waaruit ik leerde alleen in vb stond… Later ASP.NET Unleashed gekocht via werk… dikke 1800 pagina's maar weer in C# (wel vb op cd)
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  woensdag 19 mei 2010 @ 00:21:27 #112
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_81606802
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 00:13 schreef Ker_Plunk het volgende:

[..]

Wat is er zo slecht aan VB? Schijnt een iets makkelijkere taal als C# te zijn en eenmaal dat onder de knie lijkt me overschakelen naar C# geen grote kwestie

Ben met VB begonnen omdat het boek waaruit ik leerde alleen in vb stond… Later ASP.NET Unleashed gekocht via werk… dikke 1800 pagina's maar weer in C# (wel vb op cd)
Op zich is er niks mis met VB.NET, maar er zitten veel overblijfselen uit VB6 in, en het is gewoon een lelijke taal (als je VB code ziet dan lijkt het wel alsof je een boek aan lezen bent ipv programma-code).
  woensdag 19 mei 2010 @ 00:21:47 #113
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_81606814
dubbel
pi_81606877
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 00:21 schreef OEM het volgende:

[..]

Op zich is er niks mis met VB.NET, maar er zitten veel overblijfselen in uit VB6 in, en het is gewoon een lelijke taal (als je VB code ziet dan lijkt het wel alsof je een boek aan lezen bent ipv programma-code).
Ik zie wel eens dezelfde scripts in de twee talen… Zie hele grote vergelijkenis, meer andere benamingen enzo… Zal het zelf wel zien Als ik VB ken wil ik ook overschakelen
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  woensdag 19 mei 2010 @ 00:32:27 #115
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_81607178
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 00:23 schreef Ker_Plunk het volgende:

[..]

Ik zie wel eens dezelfde scripts in de twee talen… Zie hele grote vergelijkenis, meer andere benamingen enzo… Zal het zelf wel zien Als ik VB ken wil ik ook overschakelen
Het compleet uitschrijven van taalconstructies in VB maakt alles vervelend leesbaar:

Inherits ipv :
AndAlso/OrElse ipv && / ||
begin/end ipv {}
dim ipv niks
etc.

Het meest trieste keyword van VB.NET vind ik "Shared" versus "static" in elke normale taal. Ik bedoel, kom op zeg, een gedeelde methode.

Zo snel mogelijk naar c# overschakelen. Daar hoef je VB echt niet voor te kennen.
pi_81607536
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 00:32 schreef OEM het volgende:

[..]

Het compleet uitschrijven van taalconstructies in VB maakt alles vervelend leesbaar:

Inherits ipv :
AndAlso/OrElse ipv && / ||
begin/end ipv {}
dim ipv niks
etc.

Het meest trieste keyword van VB.NET vind ik "Shared" versus "static" in elke normale taal. Ik bedoel, kom op zeg, een gedeelde methode.

Zo snel mogelijk naar c# overschakelen. Daar hoef je VB echt niet voor te kennen.
Ok

Dat laatste over shared begrijp ik trouwens niet
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_81614049
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 23:29 schreef OEM het volgende:

[..]

Wat was de reden om terug te gaan? Of iets generieker, wat waren de overwegingen voor TFS cq SVN?
TFS gaf met name nogal wat problemen bij het maken van nieuwe Trunks, de database ging dan soms om vage reden compleet over de zeik, daarnaast hadden we ook vaak problemen met mergen van files. Ook de grotere kennis van SVN binnen de organisatie was een overweging.

Overigens zijn we nu voor bepaalde projecten wel weer terug naar TFS, de nieuwe versie is stabieler geworden. Echter SVN voldoet in veel gevallen prima.
pi_81614142
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 00:48 schreef Ker_Plunk het volgende:

[..]

Ok

Dat laatste over shared begrijp ik trouwens niet
Daarnaast zie je dat C# toch als .NET taal op het web een veel grotere standaard is, het is dus ook veel makkelijker om hulp, voorbeelden te vinden voor C# als voor VB, en heel veel moeilijker is het niet hoor...

Een prima gratis C# boek is deze: http://www.robmiles.com/c-yellow-book/
pi_81614162
Misschien handig om die ook in de openingspost te plaatsen
pi_81614190
quote:
Op maandag 10 mei 2010 10:05 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Dat weten wij wel. Tot nu toe is Sourcesafe wel goed genoeg. We maken wel de stap naar TFS. Maar dit ging meer over simpel thuisgebruik. Het enige wat ik daarvoor nodig heb is makkelijk code backupen, en dat ik files kan rollbacken.
Je weet dat een rollback ook een echte rollback is he
pi_81617020
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 10:31 schreef raptorix het volgende:

[..]

Daarnaast zie je dat C# toch als .NET taal op het web een veel grotere standaard is, het is dus ook veel makkelijker om hulp, voorbeelden te vinden voor C# als voor VB, en heel veel moeilijker is het niet hoor...
Pas op DevDays bleek dat maar weer. Tijdens 1 van de presentaties was er even snel een check met wat voor mensen er in de zaal zaten.

"Who conciders himself primarily a VB.NET programmer?": 2 handen omhoog.
"Who conciders himself primarily a C#.NET programmer?": 3/4 van de zaal hand omhoog.

quote:
Op woensdag 19 mei 2010 10:32 schreef raptorix het volgende:

[..]

Je weet dat een rollback ook een echte rollback is he
Ja, maar dat wil ik dus ook. Rollbacken naar de laatste goeie versie.
pi_81617068
Kut ik kan de OP niet meer aanpassen.
  woensdag 19 mei 2010 @ 11:55:53 #123
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_81617827
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 11:40 schreef Fortitude het volgende:
Kut ik kan de OP niet meer aanpassen.
TR
Je moeder is een hamster
pi_81619464
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 11:39 schreef Fortitude het volgende:
Ja, maar dat wil ik dus ook. Rollbacken naar de laatste goeie versie.
En als je beseft dat dat toch niet goed was, dan ben je dus de sjaak, want een Roll forward kan niet
pi_81671728
Misschien heeft iemand hier een idee!

Ik ben op zoek naar een control of in ieder geval de manier waarop ik ala Chrome/Opera de tabs in de non client area kan tekenen, kan het niet echt vinden op internet en ben zelf niet zo heel bedreven met custom user controls e.d. dus misschien iemand toevallig een keer zoiets tegengekomen?
It's not a bug! It's a feature!
Colleagues, relatives or friends making 'funny' jokes? Instantrimshot.nl
  donderdag 20 mei 2010 @ 13:56:35 #126
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_81671970
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 11:39 schreef Fortitude het volgende:
Pas op DevDays bleek dat maar weer. Tijdens 1 van de presentaties was er even snel een check met wat voor mensen er in de zaal zaten.

"Who conciders himself primarily a VB.NET programmer?": 2 handen omhoog.
"Who conciders himself primarily a C#.NET programmer?": 3/4 van de zaal hand omhoog.
Denk dat een hoop mensen het ook niet durven toegeven, waarschijnlijk die 1/4e minus 2 personen zie z'n hand niet op stak
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
pi_81672958
Het wordt hoog tijd dat LOLCODE.net een officiele specificatie wordt.
pi_81672980
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 14:17 schreef Intrepidity het volgende:
Het wordt hoog tijd dat LOLCODE.net een officiele specificatie wordt.
Dacht ik gisteren ook al aan.
pi_81817873
Dit zal wel redelijk simpel zijn, maar ik kan het niet vinden.

Ben bezig met ASP.NET. Ik probeer een record te updaten met een DetailsView. Naast 2 velden die aangepast kunnen worden is er nog een 3e DateTime property. Deze moet hetzelfde blijven.

1
2
3
4
protected void DetailsView_ItemUpdating(object sender, System.Web.UI.WebControls.DetailsViewUpdateEventArgs e)
{
    e.NewValues["PostDate"] = e.OldValues["PostDate"];
}


Nu wou ik de waarde gewoon zo overnemen. Probleem is dat de property niet bestaat in de OldValues. Alleen maar de 2 velden die daadwerkelijk op de DetailsView staan worden gevuld.

Hoe kan ik er voor zorgen dat ik de waarde toch krijg?
pi_81827349
Ik heb nu maar een readonly field neergeknikkerd. Werkt wel maar ben er niet tevreden mee. Hidden field werkt ook niet.
pi_81868650
quote:
Op maandag 24 mei 2010 01:48 schreef Fortitude het volgende:
Dit zal wel redelijk simpel zijn, maar ik kan het niet vinden.

Ben bezig met ASP.NET. Ik probeer een record te updaten met een DetailsView. Naast 2 velden die aangepast kunnen worden is er nog een 3e DateTime property. Deze moet hetzelfde blijven.
[ code verwijderd ]

Nu wou ik de waarde gewoon zo overnemen. Probleem is dat de property niet bestaat in de OldValues. Alleen maar de 2 velden die daadwerkelijk op de DetailsView staan worden gevuld.

Hoe kan ik er voor zorgen dat ik de waarde toch krijg?
Waarom zo moeilijk? Een veld dat niet geupdate word, word niet geupdate lijkt me, daar hoef je niet de oude value in te vullen. Overigens zou ik je adviseren eens naar LinQ te kijken, erg makkelijk voor databases.
pi_81869498
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 13:57 schreef raptorix het volgende:

[..]

Waarom zo moeilijk? Een veld dat niet geupdate word, word niet geupdate lijkt me, daar hoef je niet de oude value in te vullen. Overigens zou ik je adviseren eens naar LinQ te kijken, erg makkelijk voor databases.
Omdat ik NHibernate gebruik. En LINQ ook.
pi_81875258
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 14:21 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Omdat ik NHibernate gebruik. En LINQ ook.
Wat overigens een steeds slechter idee blijkt te zijn.
pi_81880189
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 00:32 schreef OEM het volgende:

[..]

Het compleet uitschrijven van taalconstructies in VB maakt alles vervelend leesbaar:

Inherits ipv :
AndAlso/OrElse ipv && / ||
begin/end ipv {}
dim ipv niks
etc.

Het meest trieste keyword van VB.NET vind ik "Shared" versus "static" in elke normale taal. Ik bedoel, kom op zeg, een gedeelde methode.

Zo snel mogelijk naar c# overschakelen. Daar hoef je VB echt niet voor te kennen.
t.b.h:

ik lees liever een "boek" dan een stel wazige tekens die vaak maar heel vaag ergens aan de bedoelde betekenis vast te knopen zijn..
pi_81880243
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 10:31 schreef raptorix het volgende:

[..]

Daarnaast zie je dat C# toch als .NET taal op het web een veel grotere standaard is, het is dus ook veel makkelijker om hulp, voorbeelden te vinden voor C# als voor VB, en heel veel moeilijker is het niet hoor...

Een prima gratis C# boek is deze: http://www.robmiles.com/c-yellow-book/
mijn (beetje) ervaring leert me toch andersom: veel code samples zijn alleen in VB terug te vinden en niet in C# of C++
pi_81880294
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 18:18 schreef mschol het volgende:

[..]

mijn (beetje) ervaring leert me toch andersom: veel code samples zijn alleen in VB terug te vinden en niet in C# of C++
Nou nee, op internet is verweg het meeste C#. Zeker de laatste tijd.
pi_81880394
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 18:19 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Nou nee, op internet is verweg het meeste C#. Zeker de laatste tijd.
ik google iets met C sharp .net en/of C#.net in de string en ik vond niet of veel minder snel (pagina 2 ofzo in google) wat ik wilde hebben
doe ik dat met VB.net zat het altijd in de eerste reeks resultaten...

ook de sample codes van microsoft lijken meer vb.net als c#.net te hebben
pi_81881326
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 18:21 schreef mschol het volgende:

[..]

ik google iets met C sharp .net en/of C#.net in de string en ik vond niet of veel minder snel (pagina 2 ofzo in google) wat ik wilde hebben
doe ik dat met VB.net zat het altijd in de eerste reeks resultaten...

ook de sample codes van microsoft lijken meer vb.net als c#.net te hebben
Als ik bijvoorbeeld zoek op LINQ en C# dan krijg ik 15 keer zoveel resultaten als met LINQ en VB.NET ....
pi_81881467
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 18:44 schreef raptorix het volgende:

[..]

Als ik bijvoorbeeld zoek op LINQ en C# dan krijg ik 15 keer zoveel resultaten als met LINQ en VB.NET ....
meer betekent niet beter
pi_81881534
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 18:16 schreef mschol het volgende:

[..]

t.b.h:

ik lees liever een "boek" dan een stel wazige tekens die vaak maar heel vaag ergens aan de bedoelde betekenis vast te knopen zijn..
Het gaat niet om het lezen, het gaat om het schrijven. En hoe eenvoudig het leest is slechts een kwestie van ervaring denk ik. Ik word persoonlijk gestoord van de syntax van VB.net. Een } of { valt op, omdat het geen tekst is.. een woord als End zou net zo goed een variabele kunnen zijn in een oogopslag. En ja het is 2010 en we hebben prachtige syntax highlighting, maar toch. Leestekens gebruiken voor syntax vind ik logischer als een compleet woord.
pi_82248797
Ik maak regelmatig op mijn werk formulieren waaruit emails verstuurd worden met de ingevulde informatie.
Het emailtje laat ik opbouwen vanuit de code-behind. Voor kleine mailtjes niet zo probleem maar met emails met veel html code wordt het een stuk onoverzichtelijker vanwege de dubbele aanhalingstekens die erin moeten en er mag ook niet worden afgebroken mits goed afgesloten met " & _ .

Ik wil nu een email html bestand die wordt 'ingeladen' en waarin de waardes worden gezet. Hoe doe ik dit?
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  woensdag 2 juni 2010 @ 20:02:12 #142
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_82250817
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 19:22 schreef Ker_Plunk het volgende:
Ik maak regelmatig op mijn werk formulieren waaruit emails verstuurd worden met de ingevulde informatie.
Het emailtje laat ik opbouwen vanuit de code-behind. Voor kleine mailtjes niet zo probleem maar met emails met veel html code wordt het een stuk onoverzichtelijker vanwege de dubbele aanhalingstekens die erin moeten en er mag ook niet worden afgebroken mits goed afgesloten met " & _ .

Ik wil nu een email html bestand die wordt 'ingeladen' en waarin de waardes worden gezet. Hoe doe ik dit?
Ik doe altijd het meest simpele:
1. maak een html file met op de plekken waar wat gevuld moet worden "{parameternaam}"
2. lees file in
3. replace alle {xxx} met de juiste waarde

1
2
3
4
5
6
string text = File.ReadAllText("emailtemplate.html");
text = text.Replace("{naam}", "OEM");
text = text.Replace("{adres}", "Oemstraat 12");
text = text.Replace("{woonplaats}", Oemmerveen");

mailer.Send(from, to, text);


dat eindeloos replacen is ook niet de mooiste oplossing, maar dat maakt ook niet zoveel uit in dit soort gevallen.
pi_82252356
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 20:02 schreef OEM het volgende:

dat eindeloos replacen is ook niet de mooiste oplossing, maar dat maakt ook niet zoveel uit in dit soort gevallen.
Je kan het wel wat overzichtelijker maken door een Dictionary te vullen met die 2 waardes en daar dan doorheen loopen.
  woensdag 2 juni 2010 @ 23:00:16 #144
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_82261239
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 20:29 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Je kan het wel wat overzichtelijker maken door een Dictionary te vullen met die 2 waardes en daar dan doorheen loopen.
True.

Ik zit meer met het feit dat als de template heel erg groot is, dat je dan heel vaak aan het replacen bent in een hele grote haystack. Dan zou je het eigenlijk streamend moeten doen, maar dat schiet hier zwaar z'n doel voorbij.
pi_82284139
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 19:22 schreef Ker_Plunk het volgende:
Ik maak regelmatig op mijn werk formulieren waaruit emails verstuurd worden met de ingevulde informatie.
Het emailtje laat ik opbouwen vanuit de code-behind. Voor kleine mailtjes niet zo probleem maar met emails met veel html code wordt het een stuk onoverzichtelijker vanwege de dubbele aanhalingstekens die erin moeten en er mag ook niet worden afgebroken mits goed afgesloten met " & _ .

Ik wil nu een email html bestand die wordt 'ingeladen' en waarin de waardes worden gezet. Hoe doe ik dit?
Wel eens aangedacht om hier een bestaande oplossing voor te gebruiken?
Ik doe iets soortgelijks op me werk, en gebruik daar Umbraco als CMS voor waar ook de Mensen met gegevens staan, werkt super handig.
pi_82285236
Ik begrijp nog niet volledig wat jullie bedoelen (ben nog een beginner). Bij vb.net maak ik een variabele aan van de waardes die binnen komen uit het formulieren en die plaats ik dan in de html code. Ga zo wel eerst even kijken of het inladen lukt
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_82332487
Bij een site heb ik een menu waarin 2 classes bestaan, het menu zit in een masterpage.
'active' voor als de pagina actief is en 'off' als deze dat niet is.

Elke van de buttons is een asp:label (ter vervanging van een div) waaraan de class hangt.

Bij asp classic gebruikte ik een if then statement die de Pagename bekeek en dan een class aanriep. (slechts een regeltje code…)

Hoe ik dat doe in aspx? Het leek mij het beste om vanuit de asp:label een control event te starten en daar een if then te gebruiken. Ik weet alleen niet welke term ik verder moet gebruiken. Ik zie pagetitle/pagename niet verschijnen tijdens het typen (misschien een bepaalde namespace importeren?).
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_82332634
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 15:55 schreef Ker_Plunk het volgende:
Bij een site heb ik een menu waarin 2 classes bestaan, het menu zit in een masterpage.
'active' voor als de pagina actief is en 'off' als deze dat niet is.

Elke van de buttons is een asp:label (ter vervanging van een div) waaraan de class hangt.

Bij asp classic gebruikte ik een if then statement die de Pagename bekeek en dan een class aanriep. (slechts een regeltje code…)

Hoe ik dat doe in aspx? Het leek mij het beste om vanuit de asp:label een control event te starten en daar een if then te gebruiken. Ik weet alleen niet welke term ik verder moet gebruiken. Ik zie pagetitle/pagename niet verschijnen tijdens het typen (misschien een bepaalde namespace importeren?).
Wat je moet doen is een nieuw project maken en dan de "Web Application" template kiezen. Hetgeen wat je dan default krijg heeft precies wat jij nu probeert te maken.

Dit is in ieder geval wat zij als menu gebruiken:
quote:
<asp:Menu ID="NavigationMenu" runat="server" CssClass="menu" EnableViewState="false" IncludeStyleBlock="false" Orientation="Horizontal">
<Items>
<asp:MenuItem NavigateUrl="~/Default.aspx" Text="Home"/>
<asp:MenuItem NavigateUrl="~/About.aspx" Text="About"/>
</Items>
</asp:Menu>
pi_82332708
Kut misschien toch niet. Ik dacht dat je het over pagina's had. Maar misschien kan je het toch gebruiken.
  vrijdag 4 juni 2010 @ 19:31:03 #150
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_82340799
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 15:55 schreef Ker_Plunk het volgende:
Bij een site heb ik een menu waarin 2 classes bestaan, het menu zit in een masterpage.
'active' voor als de pagina actief is en 'off' als deze dat niet is.

Elke van de buttons is een asp:label (ter vervanging van een div) waaraan de class hangt.

Bij asp classic gebruikte ik een if then statement die de Pagename bekeek en dan een class aanriep. (slechts een regeltje code…)

Hoe ik dat doe in aspx? Het leek mij het beste om vanuit de asp:label een control event te starten en daar een if then te gebruiken. Ik weet alleen niet welke term ik verder moet gebruiken. Ik zie pagetitle/pagename niet verschijnen tijdens het typen (misschien een bepaalde namespace importeren?).
Geen idee wat je exact probeert te bereiken, maar misschien:

1
2
3
4
5
6
7
public partial class MasterPage : System.Web.UI.MasterPage
{
    protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
    {
        string pageName = Page.GetType().FullName;
    }
}


Zet anders ergens een breakpoint en kijk welke members Page allemaal heeft
  vrijdag 4 juni 2010 @ 21:47:32 #151
159156 Dokay
Ago ergo sum
pi_82346346
Ik moet nu voor mijn HBO opleiding een webapplicatie schrijven in ASP.NET. Ik baal hiervan omdat mijn voorkeur uitgaat naar PHP i.c.m. MySQL en ik hier ook veel ervaring mee heb. Nu probeer ik al enige tijd om C# te leren uit een Engelstalig boek. Ik heb geen problemen met Engels maar hier word ik echt niet wijzer van. Het kost me erg veel moeite om door de stof heen te worstelen, te werken met Visual Studio en te leren denken op de OO wijze.

Mijn vraag aan jullie: Hoe hebben jullie jezelf C# eigen gemaakt (of niet)? Tegen welke struikelblokken liep je aan?
pi_82347927
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 21:47 schreef Dokay het volgende:

Mijn vraag aan jullie: Hoe hebben jullie jezelf C# eigen gemaakt (of niet)? Tegen welke struikelblokken liep je aan?
Makkelijkste manier is een boek pakken, daar zijn ze voor geschreven. Of tutorials maken. Overigens zou ik een ASP.NET pakken in plaats van een C# boek. Bij C# zou je snel winforms enzo krijgen en dat is toch behoorlijk anders.

Edit:
Hoezo baal je hier trouwens van? Lijkt mij wel aardig dat je tenminste even de basics van .NET ziet.

[ Bericht 9% gewijzigd door Fortitude op 04-06-2010 22:30:00 ]
pi_82355295
IK zou je adviseren om het MVC framework te downloaden en gebruik te maken van LINQ, en balen moet je niet MySQL en PHP is toch wel de Lada van de webtechnieken
pi_82355350
quote:
Op zaterdag 5 juni 2010 01:26 schreef raptorix het volgende:
IK zou je adviseren om het MVC framework te downloaden en gebruik te maken van LINQ, en balen moet je niet MySQL en PHP is toch wel de Lada van de webtechnieken
MVC vind ik ook wel interessant. Ik wil meer de web kant op, maar ik zie eigenlijk alleen maar normale ASP.NET vacatures. Geen enkele vermelding over MVC. Te nieuw waarschijnlijk.
  zaterdag 5 juni 2010 @ 10:48:23 #155
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_82359075
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 21:47 schreef Dokay het volgende:
Ik moet nu voor mijn HBO opleiding een webapplicatie schrijven in ASP.NET. Ik baal hiervan omdat mijn voorkeur uitgaat naar PHP i.c.m. MySQL en ik hier ook veel ervaring mee heb. Nu probeer ik al enige tijd om C# te leren uit een Engelstalig boek. Ik heb geen problemen met Engels maar hier word ik echt niet wijzer van. Het kost me erg veel moeite om door de stof heen te worstelen, te werken met Visual Studio en te leren denken op de OO wijze.

Mijn vraag aan jullie: Hoe hebben jullie jezelf C# eigen gemaakt (of niet)? Tegen welke struikelblokken liep je aan?
In dit artikel staat wel zo'n beetje opgesomd welke struikelblokken je tegen gaat komen. De titel van het artikel is misschien een beetje negatief (en terecht), maar inhoudelijk is het okee.

ASP.NET Sucks and It DOES Matter
pi_82411367
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 19:31 schreef OEM het volgende:

[..]

Geen idee wat je exact probeert te bereiken, maar misschien:
[ code verwijderd ]

Zet anders ergens een breakpoint en kijk welke members Page allemaal heeft
Het is eigenlijk heel simpel
Het menu dat in een masterpage zit bestaat uit 5 knoppen. Logischerwijs is het externe css bestand gekoppeld aan de masterpage. Deze knoppen ( asp:label ipv div ) hebben een css klasse genaamd ' off ' . Als je bijvoorbeeld op de pagina contact komt, moet de knop voor de pagina contact een andere css klasse laden, genaamd ' active '. Deze klasse is anders vormgegeven zodat je ziet dat je op de pagina contact bent. Dat is het

Ik had zelf het idee om van de asp:label een event handler te maken en dan iets van

1
2
3
4
If Page.Header.Title = "Contact of wat er ook staat…" Then
Call CssClass {.class = "active" }
Else
Call CssClass {.class = "off" }


Het stukje met de curly braces heb ik ergens van google vandaan, zie die curly braces eigenlijk nooit
Ben morgen pas om me werk dus kan het nu helaas niet checken

je voorbeeld is trouwens C# , site is in VB gebouwd

[ Bericht 12% gewijzigd door Ker_Plunk op 06-06-2010 20:52:29 ]
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  maandag 7 juni 2010 @ 00:26:44 #157
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_82426215
quote:
Op zondag 6 juni 2010 20:23 schreef Ker_Plunk het volgende:

[..]

1. In de Page_Load van de masterpage kun je de pagina bepalen mbv Page.GetType
2. asp:Label heeft de property CssClass die je kan vullen in de Page_Load met een waarde adhv de pagina

dan zijn we er toch al?

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
public partial class MasterPage : System.Web.UI.MasterPage
{
    protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
    {
        lblButton1.CssClass = "off";
        lblButton2.CssClass = "off";

        string pageName = Page.GetType().FullName;

        if (pageName == "ASP.page1_aspx")
        {
            lblButton1.CssClass = "active";
        }
        else if (pageName == "ASP.page2_aspx")
        {
            lblButton2.CssClass = "active";
        }
    }
}

Als dit voor je werkt, dan kun je daarna deze functionaliteit evt wegstoppen in een eigen control (al dan niet gesubclasst van asp:Label). Ik zou geen losse eventhandlers gaan maken voor elk label.

PS: ik schrijf niet in de programmeertaal van Lucifer himself ;) ik neem aan dat c# lezen geen probleem is
pi_82438174
quote:
Op maandag 7 juni 2010 00:26 schreef OEM het volgende:

[..]

1. In de Page_Load van de masterpage kun je de pagina bepalen mbv Page.GetType
2. asp:Label heeft de property CssClass die je kan vullen in de Page_Load met een waarde adhv de pagina

dan zijn we er toch al?
[ code verwijderd ]

Als dit voor je werkt, dan kun je daarna deze functionaliteit evt wegstoppen in een eigen control (al dan niet gesubclasst van asp:Label). Ik zou geen losse eventhandlers gaan maken voor elk label.

PS: ik schrijf niet in de programmeertaal van Lucifer himself ik neem aan dat c# lezen geen probleem is
Yup, dat werkt Wel even zitten rotzooien tot ik erachter kwam dat ik natuurlijk 'page1' moet vervangen

In Satan's code (ja ja… als ik tijd heb ga ik wisselen met C#…)

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
Imports System.Web.UI.MasterPage


Partial Class website
    Inherits System.Web.UI.MasterPage

    Protected Sub Page_Load(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Me.Load

        pnl01.CssClass = "off"
        pnl02.CssClass = "off"
        pnl03.CssClass = "off"
        pnl04.CssClass = "off"
        pnl05.CssClass = "off"

        Dim pageName As String = Page.[GetType]().FullName

        If pageName = "ASP.index_aspx" Then
            pnl01.CssClass = "active"

        ElseIf pageName = "ASP.pag2_aspx" Then
            pnl02.CssClass = "active"

        ElseIf pageName = "ASP.pag3_aspx" Then
            pnl03.CssClass = "active"

        ElseIf pageName = "ASP.pag4_aspx" Then
            pnl04.CssClass = "active"

        ElseIf pageName = "ASP.pag5_aspx" Then
            pnl05.CssClass = "active"

        End If

    End Sub
End Class
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_82441852
quote:
Op zaterdag 5 juni 2010 10:48 schreef OEM het volgende:

[..]

In dit artikel staat wel zo'n beetje opgesomd welke struikelblokken je tegen gaat komen. De titel van het artikel is misschien een beetje negatief (en terecht), maar inhoudelijk is het okee.

ASP.NET Sucks and It DOES Matter
Veel zaken die hij noemt zijn flauwekul, daarnaast is het artikel 2 jaar oud. Als hij roept dat hij geen gratis .NET CMS kan vinden wat fatsoenlijk werkt zegt wel iets over de auteur.
  maandag 7 juni 2010 @ 14:46:32 #160
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_82442816
quote:
Op maandag 7 juni 2010 14:28 schreef raptorix het volgende:

[..]

Veel zaken die hij noemt zijn flauwekul, daarnaast is het artikel 2 jaar oud. Als hij roept dat hij geen gratis .NET CMS kan vinden wat fatsoenlijk werkt zegt wel iets over de auteur.
De essentie van het verhaal is dat ASP.NET een poging is om WinForms 1-op-1 te vertalen naar WebForms. Daarmee heeft MS een gedrocht gecreerd wat extreem ingewikkeld is met een zeer steile leercurve, MVC is wat dat betreft een hele verademing.
pi_82443167
quote:
Op maandag 7 juni 2010 14:46 schreef OEM het volgende:

[..]

De essentie van het verhaal is dat ASP.NET een poging is om WinForms 1-op-1 te vertalen naar WebForms. Daarmee heeft MS een gedrocht gecreerd wat extreem ingewikkeld is met een zeer steile leercurve, MVC is wat dat betreft een hele verademing.
Eens, ook zaken als linkbuttons zijn een ramp.
pi_82444252
quote:
Op maandag 7 juni 2010 14:46 schreef OEM het volgende:

[..]

De essentie van het verhaal is dat ASP.NET een poging is om WinForms 1-op-1 te vertalen naar WebForms. Daarmee heeft MS een gedrocht gecreerd wat extreem ingewikkeld is met een zeer steile leercurve, MVC is wat dat betreft een hele verademing.
Laten we dan maar hopen dat MVC snel aanslaat en dat bedrijven wel over moeten. Maarja dan heb je natuurlijk weer veel draaiende producten die te duur zijn om over te zetten.
pi_82445543
MVC… is daar ook een programma voor? Of werkt dat in VS/VWD?
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_82445993
quote:
Op maandag 7 juni 2010 15:13 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Laten we dan maar hopen dat MVC snel aanslaat en dat bedrijven wel over moeten. Maarja dan heb je natuurlijk weer veel draaiende producten die te duur zijn om over te zetten.
De meeste .NET CMS'en zijn al hard bezig, zelf gebruik ik veel Umbraco, en daar zal het in versie 5 in komen.
pi_82446007
Zijn er trouwens nog meer Umbraco experts hier?
pi_82446056
Kunnen jullie overigens een paar goede CMSen noemen. En dan ook zeggen waarom jullie deze geschikt vinden. Ik heb gehoord van SiteCore, SmartSite en Umbraco. Ik heb er echtere geen van alle gebruikt.
pi_82450016
Ik werk zelf professioneel met umbraco, sitecore, episerver en smartsite, ik zal even korte opsomming geven:

-Umbraco
Mijn persoonlijke favoriet, goede community, stabiel en open source, enige echte nadeel vind ik de matige ondersteuning voor meertaligheid.
-Episerver
Erg sterk product met goede support, kosten zijn zo rond de 15k voor een site licentie, functionaliteit is ongeveer gelijk aan Umbraco, alleen heeft Episerver standaard meertaligheid ingebouwd.

-Sitecore, aardig product, maar had aan begin nogal wat problemen om als developer dingen in de backend te doen, redacteuren vinden de backend echter fantastisch. Nadeel vond ik dat het gebruik van de API vanuit usercontrolls soms wat gecompliceerd was, maar moet zeggen dat dit ook komt omdat ik weinig ervaring met sitecore had.

-Smartsite, ik doe het onderhoud aan een grote smartsite implementatie, het product is nog gebaseerd op ASP/VBScript, kortom erg frustrerend als je .NET/C# gewend bent, volgens mij word smartsite ook niet meer verkocht. Echter de opvolger ervan wel, dit product heet Experion.
Ik heb een korte Experion demo gezien, ziet er zeer aardig uit, wat wel een enorm nadeel is, is dat het een product is wat zich op de lokale markt richt, er is ook niet echt een grote community van dit product. Wat wel positief is, is de supportdesk, erg aardige gasten, en altijd goede hulp. Hou er wel rekening mee dat je hiervoor een jaarlijks bedrag voor moet betalen.
pi_82480055
quote:
Op maandag 7 juni 2010 15:13 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Laten we dan maar hopen dat MVC snel aanslaat en dat bedrijven wel over moeten. Maarja dan heb je natuurlijk weer veel draaiende producten die te duur zijn om over te zetten.
MVC slaat momenteel wel aan, bij de grotere bedrijven wordt momenteel gevraagd om software volgens het MVC principe. Doch niet specifiek .NET, maar daarvoor is MVC ook een design-pattern.

En tja, overzetten: voor de consument maakt het weinig verschil volgens welke gedachtengang de applicatie is opgezet. Enkel als het voor de ontwikkelaar interessant wordt.
hula
pi_82483700
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 04:07 schreef NikkelCobalt het volgende:

[..]

MVC slaat momenteel wel aan, bij de grotere bedrijven wordt momenteel gevraagd om software volgens het MVC principe. Doch niet specifiek .NET, maar daarvoor is MVC ook een design-pattern.

En tja, overzetten: voor de consument maakt het weinig verschil volgens welke gedachtengang de applicatie is opgezet. Enkel als het voor de ontwikkelaar interessant wordt.
Klopt, ik merk echter wel dat Java op dit moment terrein verliest, niet zo vreemd ook omdat .NET zich de laatste tijd erg positief ontwikkeld heeft waar Java gewoon stil staat.
pi_82485057
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 10:01 schreef raptorix het volgende:

[..]

Klopt, ik merk echter wel dat Java op dit moment terrein verliest, niet zo vreemd ook omdat .NET zich de laatste tijd erg positief ontwikkeld heeft waar Java gewoon stil staat.
Imo is die ontwikkeling al sinds 2006 op gang. Maarja met scholen die achter de feiten aanlopen (een 4 jaar) en toentertijd vooral Java ontwikkelaars op de markt hebben gezet heeft ook niet geholpen.

Wat ik overigens ook wel zie, hoewel ik niet exact weet in wat voor mate, is dat python ook aan een opmars bezig is. Heb het ook al een bedrijf afgeraden waar na 3 jaar alle python eruit was gewerkt en men vervolgens maar externe aanbestedingen ging doen in python. Heb niet zulke beste ervaringen ermee: python is niet backwards compatible dus je script eigenlijk altijd voor jan lul.
hula
pi_83246703
Ik heb een werkende pagina die offertes in een remote mySQL db stopt. Verder heb ik een pagina met een GridView die dezelfde connectie string gebruikt. Hier is de SelectCommand ingesteld net als de parameters. Bij de GridView wordt er verwezen naar de datasource.

Er worden echter geen records weergegeven. De GridView doet het verder wel aangezien hij de EmptyDataText laat zien. Zie ik iets over het hoofd?
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_83247646
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 16:01 schreef Ker_Plunk het volgende:
Ik heb een werkende pagina die offertes in een remote mySQL db stopt. Verder heb ik een pagina met een GridView die dezelfde connectie string gebruikt. Hier is de SelectCommand ingesteld net als de parameters. Bij de GridView wordt er verwezen naar de datasource.

Er worden echter geen records weergegeven. De GridView doet het verder wel aangezien hij de EmptyDataText laat zien. Zie ik iets over het hoofd?
Probeer te achterhalen wat voor SQL die genereert en voer die los uit op de database.
pi_83248642
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 16:20 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Probeer te achterhalen wat voor SQL die genereert en voer die los uit op de database.
SelectCommand in de datasource:
1SelectCommand="SELECT [id], [Bedrijfsnaam], [Adres], [Contactpersoon] FROM [offertes]" (heb hem even ingekort)


Parameters:
1
2
3
<asp:Parameter Name="id" Type="Int32" />
<asp:Parameter Name="Bedrijfsnaam" Type="String" />
<asp:Parameter Name="Contactpersoon" Type="String" />


Tja, wat voor code heb je meer nodig om alleen gegevens te tonen :?
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_83249184
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 16:40 schreef Ker_Plunk het volgende:

[..]

SelectCommand in de datasource:
[ code verwijderd ]

Parameters:
[ code verwijderd ]

Tja, wat voor code heb je meer nodig om alleen gegevens te tonen
Ok maar dat is niet de SQL die echt op de database wordt uitgevoerd (of niet). Voer dat direct op de database uit en je krijgt terug wat er in het grid getoond moet worden. Ik heb trouwens geen idee hoe je dat kan opvragen. Dat zou je via googlen moeten zoeken.
  vrijdag 25 juni 2010 @ 00:04:51 #175
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_83267626
quote:
Op donderdag 24 juni 2010 16:01 schreef Ker_Plunk het volgende:
Ik heb een werkende pagina die offertes in een remote mySQL db stopt. Verder heb ik een pagina met een GridView die dezelfde connectie string gebruikt. Hier is de SelectCommand ingesteld net als de parameters. Bij de GridView wordt er verwezen naar de datasource.

Er worden echter geen records weergegeven. De GridView doet het verder wel aangezien hij de EmptyDataText laat zien. Zie ik iets over het hoofd?
1. Weet je zeker dat er records in de tabel zitten
2. Run de selectcommand direct op de db met bv. MySql Workbench
3. Verplaats alle sql commands naar een aparte class. Hier kan je doorheen debuggen ipv de blackbox die GridView + DataSource heet
4. GridView is een draak van een control dus daar kan ook nog van alles verkeerd staan

Dat is in het algemeen zo de manier om te achterhalen waar het mis gaat.
  donderdag 1 juli 2010 @ 13:14:32 #176
117222 HMaster-II
<3 HMistress
pi_83529893
Voor jullie me gaan lynchen...... Ja ik gebruikt Visual Web Developer 2010 Express.
Puur om het leren en snel wat te kunnen opzetten.

Nu heb ik een paar problemen/vragen met betrekking tot het volgende.
Ik wil een pagina maken met een aantal velden (die requiered zijn) en pas als die gevuld zijn moet er een mail verzonden worden.
NU is dat eerste deel geen moeilijk iets. Dat krijg ik wel goed werkende. Maar het mail gebeuren. -O- Ik ben meerdere fora en sites af geweest om duidelijkheid te krijgen, maar ik snap er weinig van. Hoe ik nu die mail functie goed in de pagina plaats.

Zie onderstaande schematische voorbeeld.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<%@ Page Title="" Language="C#" MasterPageFile="~/Site.Master" AutoEventWireup="true" 
CodeBehind="UpdateCHK.aspx.cs" Inherits="WebApplication1.UpdateCHK" %>

<asp:Content ID="Content1" ContentPlaceHolderID="HeadContent" runat="server">
</asp:Content>
<asp:Content ID="Content2" runat="server" contentplaceholderid="MainContent">

/* hier komt het lijst met meerdere "afvinkbare" stappen.
/* hier komt een submit knop die een mail verstuurd naar interne verantwoordelijke.

</asp:Content>


Ik kom veel info tegen, maar daar kom ik gewoon niet uit. -O- Graag zou ik hierbij hulp krijgen.
Op zondag 1 maart 2009 16:07 schreef RonaldV het volgende: Jij bent nog niet verzuurd genoeg :{w
Canon 500n | 300D | 30D | 1DmkIII | 24-105mm F/4 L | 70-200mm F/2.8 L | 50mm F/1.8 | 8mm Peleng Fish | 580EX-II | Metz44 | + de rest van de kitlensjes
pi_83531104
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 13:14 schreef HMaster-II het volgende:
Voor jullie me gaan lynchen...... Ja ik gebruikt Visual Web Developer 2010 Express.
Puur om het leren en snel wat te kunnen opzetten.

Nu heb ik een paar problemen/vragen met betrekking tot het volgende.
Ik wil een pagina maken met een aantal velden (die requiered zijn) en pas als die gevuld zijn moet er een mail verzonden worden.
NU is dat eerste deel geen moeilijk iets. Dat krijg ik wel goed werkende. Maar het mail gebeuren. Ik ben meerdere fora en sites af geweest om duidelijkheid te krijgen, maar ik snap er weinig van. Hoe ik nu die mail functie goed in de pagina plaats.

Zie onderstaande schematische voorbeeld.
[ code verwijderd ]

Ik kom veel info tegen, maar daar kom ik gewoon niet uit. Graag zou ik hierbij hulp krijgen.
Csharp zie ik… kan het je wel in VB geven!
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  donderdag 1 juli 2010 @ 13:57:13 #178
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_83531511
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 13:46 schreef Ker_Plunk het volgende:

[..]

Csharp zie ik… kan het je wel in VB geven!
Dat is bijna hetzelfde, toch?
Je moeder is een hamster
  donderdag 1 juli 2010 @ 13:59:19 #179
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_83531621
O ja, ik had eigenlijk een vraag.

Weet iemand een link naar goede documentatie / tutorials over het managen van Acces-databases met OCDB of OLEDB ofzoiets?

Ik kom met Google eigenlijk alleen maar uit bij uitleg over hoe je een connectie maakt.

In Csharp, btw.

[ Bericht 0% gewijzigd door Crutch op 01-07-2010 13:59:44 (typo de pipo :P) ]
Je moeder is een hamster
  donderdag 1 juli 2010 @ 14:16:09 #180
117222 HMaster-II
<3 HMistress
pi_83532268
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 13:46 schreef Ker_Plunk het volgende:

[..]

Csharp zie ik… kan het je wel in VB geven!
De site is voor zoveel mogelijk in C# gebouwd... Maar ik weet niet of je dan een VB pagina er naast kan zetten
Op zondag 1 maart 2009 16:07 schreef RonaldV het volgende: Jij bent nog niet verzuurd genoeg :{w
Canon 500n | 300D | 30D | 1DmkIII | 24-105mm F/4 L | 70-200mm F/2.8 L | 50mm F/1.8 | 8mm Peleng Fish | 580EX-II | Metz44 | + de rest van de kitlensjes
pi_83532647
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 13:46 schreef Ker_Plunk het volgende:

[..]

Csharp zie ik… kan het je wel in VB geven!
http://www.developerfusion.com/tools/convert/vb-to-csharp/

Overigens zie ik niet echt wat daar moeilijk aan is. .NET heeft vele classes in het framework die je kan gebruiken voor het versturen van emails:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.net.mail.aspx
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 13:59 schreef Crutch het volgende:
O ja, ik had eigenlijk een vraag.

Weet iemand een link naar goede documentatie / tutorials over het managen van Acces-databases met OCDB of OLEDB ofzoiets?

Ik kom met Google eigenlijk alleen maar uit bij uitleg over hoe je een connectie maakt.

In Csharp, btw.
Daar heb ik geen ervaring mee. Probeer te zoeken op VSTO.

Ik mag trouwens hopen dat jij niet zelf kiest voor Access. Want als iets bagger is als een database dan is dat het wel.
  donderdag 1 juli 2010 @ 14:28:15 #182
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_83532702
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 14:26 schreef Fortitude het volgende:

[..]

http://www.developerfusion.com/tools/convert/vb-to-csharp/

Overigens zie ik niet echt wat daar moeilijk aan is. .NET heeft vele classes in het framework die je kan gebruiken voor het versturen van emails:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.net.mail.aspx
[..]

Daar heb ik geen ervaring mee. Probeer te zoeken op VSTO.

Ik mag trouwens hopen dat jij niet zelf kiest voor Access. Want als iets bagger is als een database dan is dat het wel.
Ik wil het eigenlijk gewoon maken in Visual Studio.
Wat raad je me aan om als database te gebruiken?
Je moeder is een hamster
pi_83532943
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 14:28 schreef Crutch het volgende:

[..]

Ik wil het eigenlijk gewoon maken in Visual Studio.
Wat raad je me aan om als database te gebruiken?
Ligt er eigenlijk aan wat je wilt. SQL Server heeft de beste integratie omdat het de database van Microsoft zelf is. MySQL is wel een goed gratis alternatief. Voor echt goede performance moet je uitwijken naar bv. Oracle (althans dat heb ik mij laten vertellen). Maar dat zou voor de meeste applicaties niet boeiend zijn.

En wat versta je onder maken van de database vanuit Visual Studio? Managen kan sowieso via de Server Explorer (View > Server Explorer).

Als je echt iets leuks wil doen dan kan je een ORM gebruiken zoals NHibernate. Dan daarmee je domein maken en de database compleet laten genereren.

http://en.wikipedia.org/wiki/Domain-driven_design

Alhoewel je daarmee wel ver voorbij het gebruikelijke niveau van een hobbyist gaat.
  donderdag 1 juli 2010 @ 14:40:59 #184
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_83533113
Als hobbyist zijnde wil ik mijn handen vies maken aan een standalone-applicatie die geen verbinding heeft met internet, maar wel gegevens opslaat in bijvoorbeeld een file/database.

Doel:

Urenregistratie
Bonnen/facturen bijhouden etc.

Tevens de mogelijkheid om het te exporteren naar excel of acces...
Je moeder is een hamster
pi_83533353
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 14:40 schreef Crutch het volgende:
Als hobbyist zijnde wil ik mijn handen vies maken aan een standalone-applicatie die geen verbinding heeft met internet, maar wel gegevens opslaat in bijvoorbeeld een file/database.

Doel:

Urenregistratie
Bonnen/facturen bijhouden etc.

Tevens de mogelijkheid om het te exporteren naar excel of acces...
Je hebt wel SQL Server Compact edition ofzo. Dan zijn het .sdf files in plaats van .mdf files. Dat dan is je database gewoon 1 locale file. Overigens kan je die ook vanuit VS maken (Add new item > Data > Local Database).

Overigens heb je ook een framework van MS waarmee je databases kan syncen.

http://msdn.microsoft.com/en-us/sync/default.aspx

Op zich wel handig om een locale (offline) database te syncen met een centrale database. Gelukkig heb ik dat nooit hoeven doen. Dat lijkt mij echt een pokkewerk. Ik werk liever altijd met een centrale database.

En hoezo nou weer exporteren naar excel en access. Ik zou eerder een PDF willen genereren.
  donderdag 1 juli 2010 @ 14:51:08 #186
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_83533419
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 14:49 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Je hebt wel SQL Server Compact edition ofzo. Dan zijn het .sdf files in plaats van .mdf files. Dat dan is je database gewoon 1 locale file. Overigens kan je die ook vanuit VS maken (Add new item > Data > Local Database).

Overigens heb je ook een framework van MS waarmee je databases kan syncen.

http://msdn.microsoft.com/en-us/sync/default.aspx

Op zich wel handig om een locale (offline) database te syncen met een centrale database. Gelukkig heb ik dat nooit hoeven doen. Dat lijkt mij echt een pokkewerk. Ik werk liever altijd met een centrale database.

En hoezo nou weer exporteren naar excel en access. Ik zou eerder een PDF willen genereren.
Okay, ik zal me er eens in verdiepen, iig hartstikke bedankt voor je hulp en uitleg.
Je moeder is een hamster
pi_83533552
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 14:51 schreef Crutch het volgende:

[..]

Okay, ik zal me er eens in verdiepen, iig hartstikke bedankt voor je hulp en uitleg.
Trouwens heb je ook veel tools om rapporten te genereren. Super veel controle heb je daarmee niet, maar je kan wel snel iets fatsoenlijks in elkaar zetten. De 2 bekendste zijn denk ik Reporting Services en Crystal Reports.
  donderdag 1 juli 2010 @ 14:58:45 #188
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_83533709
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 14:54 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Trouwens heb je ook veel tools om rapporten te genereren. Super veel controle heb je daarmee niet, maar je kan wel snel iets fatsoenlijks in elkaar zetten. De 2 bekendste zijn denk ik Reporting Services en Crystal Reports.
Tof. Die kan weer exporteren naar Ecxel e.d.
Je moeder is een hamster
pi_83844912
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 14:51 schreef Crutch het volgende:

[..]

Okay, ik zal me er eens in verdiepen, iig hartstikke bedankt voor je hulp en uitleg.
Ik heb vandaag en gisteren een App in elkaar gegooid. Het maakt gebruik van:

- WinForms
- Entity Framework (een ORM)
- SQL Server Compact Edition (een lokale file als database dus)

http://www.megafileupload(...)toKostenApp-zip.html

Het is allemaal vluchtig gedaan dus er is vast nog wel veel te verbeteren. Maar het is denk ik wel een aardig voorbeeld voor jou.

Gewoon unzippen en runnen. Het is wel een Visual Studio 2010 project.

[ Bericht 1% gewijzigd door Fortitude op 09-07-2010 22:06:12 ]
  vrijdag 9 juli 2010 @ 12:14:28 #190
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_83845087
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 12:09 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Ik heb vandaag en gisteren een App in elkaar gegooid. Het maakt gebruik van:

- WinForms
- Entity Framework (een ORM)
- SQL Server Compact Edition (een lokale file als database dus)

http://www.megafileupload(...)toKostenApp-zip.html

Het is allemaal vluchtig gedaan dus er is vast nog wel veel te verbeteren. Maar het is denk ik wel een aardig voorbeeld voor jou.

Gewoon unzippen en runnen. Het is wel een Visual Studio 2010 project.
Ik zit nu achter een Mac, maar als ik thuis ben zal ik het even testen.
Je moeder is een hamster
pi_83845751
http://www.codeguru.com/c(...)ticle.php/c15489__1/

Dat is trouwens wel een aardige tutorial van Entity Framework 1. Die heb ik ook aangehouden in de App (alleen pagina 1 en 2).
  vrijdag 9 juli 2010 @ 12:43:36 #192
118585 Crutch
Filantroop || Taalzwengel
pi_83846169
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 12:32 schreef Fortitude het volgende:
http://www.codeguru.com/c(...)ticle.php/c15489__1/

Dat is trouwens wel een aardige tutorial van Entity Framework 1. Die heb ik ook aangehouden in de App (alleen pagina 1 en 2).
Ik heb het even doorgelezen en ik moet zeggen dat het er best begrijpelijk uitziet.
Overigens zien die query's er ook relaxed uit, iig beter dan: "INSERT bladiebla INTO bladiebla (en een heleboel rommel tussen haakjes enzulks)"
Maar goed, dat is wat ik er vluchtig uitgehaald heb.

Thanks Fortitude.
Je moeder is een hamster
pi_83846824
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 12:43 schreef Crutch het volgende:

Overigens zien die query's er ook relaxed uit, iig beter dan: "INSERT bladiebla INTO bladiebla (en een heleboel rommel tussen haakjes enzulks)"
Maar goed, dat is wat ik er vluchtig uitgehaald heb.
1
2
3
4
IQueryable<Payroll> payrollQuery =
   from p in publishContext.Payroll
   where p.Author.AuthorID == selectedAuthorID
   select p;


Zoiets dus. Dat is dus LINQ. In dit geval LINQ to Entity Framework. Maar je kan het ook toepassen op bv. XML of DataSets.
pi_83960907
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 20:02 schreef OEM het volgende:

[..]

Ik doe altijd het meest simpele:
1. maak een html file met op de plekken waar wat gevuld moet worden "{parameternaam}"
2. lees file in
3. replace alle {xxx} met de juiste waarde
[ code verwijderd ]

dat eindeloos replacen is ook niet de mooiste oplossing, maar dat maakt ook niet zoveel uit in dit soort gevallen.
Ik heb dit even uitgeprobeerd, maar krijg de volgende foutmelding;

1System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'c:\windows\system32\inetsrv\emailToClient.html'.


html bestand staat in de root en in de App_Data folder…
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  dinsdag 13 juli 2010 @ 12:25:15 #195
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_83993295
Roep je wel het juiste path aan in je code dan?
Hoe ziet de code er uit waar je het html bestand probeerd op te vragen?

Laatste keer dat ik zoiets moest doen heb ik er een XML van gemaakt (de email template), en die via een XSL file geparsed. Helaas werk ik al weer 2 jaar bijna constant met ASP classic, en te weinig met .NET
Link: Fotos
pi_83994418
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 12:25 schreef Cryothic het volgende:

Helaas werk ik al weer 2 jaar bijna constant met ASP classic, en te weinig met .NET
Tijd voor een nieuwe baan.
  dinsdag 13 juli 2010 @ 12:57:41 #197
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_83994594
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 12:53 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Tijd voor een nieuwe baan.
Tja, ik zou al weer met .NET bezig zijn, maar de bouw van het nieuwe CMS loopt inmiddels al bijna een jaar uit. Daarbij zijn ze nog steeds heel blij met me hier, omdat er weinig classic asp'ers te vinden zijn. En de huidige klanten moeten toch bediend worden natuurlijk.
Link: Fotos
pi_83994838
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 12:57 schreef Cryothic het volgende:

[..]

Tja, ik zou al weer met .NET bezig zijn, maar de bouw van het nieuwe CMS loopt inmiddels al bijna een jaar uit. Daarbij zijn ze nog steeds heel blij met me hier, omdat er weinig classic asp'ers te vinden zijn. En de huidige klanten moeten toch bediend worden natuurlijk.
Begrijpelijk, maar dat loopt dan al wel erg lang. Bij dat soort bedrijven krijg ik altijd het gevoel dat ze niet met de tijd mee willen gaan onder het motto van "if it ain't broke don't try to fix it". Krenterig gebeuren.

En zo zijn er nog wel meer voorbeelden. COBOL, C++, Sharepoint, Delphi etc.
  dinsdag 13 juli 2010 @ 13:07:24 #199
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_83995031
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 13:03 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Begrijpelijk, maar dat loopt dan al wel erg lang. Bij dat soort bedrijven krijg ik altijd het gevoel dat ze niet met de tijd mee willen gaan onder het motto van "if it ain't broke don't try to fix it". Krenterig gebeuren.

En zo zijn er nog wel meer voorbeelden. COBOL, C++, Sharepoint, Delphi etc.
Nou, het is een compleet ander verhaal hier.
2 jaar geleden kwam was er een nieuw .NET CMS, maar dat is grotendeels door 1 persoon gebouwd (grote fout van het management), en die stapte voordat het helemaal af was op. Gevolg, wij zaten met een half CMS, vol met denk-fouten etc.
Toen is er dus met de .NET'ers die er nog waren een nieuw CMS opgezet, dit keer goed uitgedacht enzo. Alleen zijn er weer twee mensen opgestapt, waarvan er 1 gewoon baggercode heeft gebruikt om dingen te laten werken, waar je later in de praktijk pas tegen aan loopt. En de ander heeft zich niet aan de gemaakte afspraken gehouden, met als gevolg dat goed doordachte delen, slecht in elkaar zitten.

We zijn simpelweg te klein (inmiddels) om iedereen regel voor regel te gaan controleren. Maar goed, er wordt nu hard gewerkt om het allemaal in orde te krijgen. Komt allemaal wel weer goed.
Link: Fotos
pi_83995053
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 12:25 schreef Cryothic het volgende:
Roep je wel het juiste path aan in je code dan?
Hoe ziet de code er uit waar je het html bestand probeerd op te vragen?

Laatste keer dat ik zoiets moest doen heb ik er een XML van gemaakt (de email template), en die via een XSL file geparsed. Helaas werk ik al weer 2 jaar bijna constant met ASP classic, en te weinig met .NET
emailbericht.IsBodyHtml = True
emailbericht.Body = File.ReadAllText("emailToClient.html")
emailbericht.Body = Server.MapPath("D:\internet\root\www\WebSite\WebSite\wwwroot\emailToClient.html")

Jullie bedrijf gaat terug in de tijd met asp?
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')