Kerel...weet je hoeveel eettenten er zijn in CWquote:Op zondag 16 mei 2010 22:00 schreef sitting_elfling het volgende:
Heeft iemand hier wel eens gehoord van de STA? Het is ook meer voor de mensen die meer geïnteresseerd zijn in de technische kant van beleggen. Zit er over na te denken om eventueel een examen daar te doen op aanraden van een professor.
Oh, en Canary Wharf is eigenlijk maar een saaie dooie boel zonder die banken daar en die enkele eettent die er staat. Wat een verschil met de City!
Haha. Oke. Ik geef je daarin dan wel enigszins gelijk wat betreft de hoeveelheid eettenten. Ik vind de sfeer daarin alleen wat saai. Maar dat zal ook wel aan mij liggen. Het ademt gewoon niet zo veel uit. Laat staan de omgeving zelf. Al had ik wel graag in de one canada square willen werken. Dat uitzicht moet echt meesterlijk zijn.quote:Op zondag 16 mei 2010 23:05 schreef jbm het volgende:
[..]
Kerel...weet je hoeveel eettenten er zijn in CW(héél veel)
Lunchen in CW is 100x beter dan in de City; ALLES is er te vinden, en alles is te vinden op één centrale plek. Voor lunch in de City moet je vaak stukken verder lopen en daardoor is de keuze beperkt. Bieren na het werk is daarentegen stukken beter in de City.
Volledig mee oneens. CW is echt een te dooie boel voor mij, zeker na werktijd (en ik werk vaak laat). En qua eettenten zie ik het probleem van de City niet, daar kom je tenminste nog even de deur uit voor een wandeling, ipv continue naar dezelfde "food court" te gaan. Maar goed, ieder zijn ding natuurlijk.quote:Op zondag 16 mei 2010 23:05 schreef jbm het volgende:
[..]
Kerel...weet je hoeveel eettenten er zijn in CW(héél veel)
Lunchen in CW is 100x beter dan in de City; ALLES is er te vinden, en alles is te vinden op één centrale plek. Voor lunch in de City moet je vaak stukken verder lopen en daardoor is de keuze beperkt. Bieren na het werk is daarentegen stukken beter in de City.
Ik ben eigenlijk wel opzoek naar het zelfde, in ben derde jaars student actuariele wetenschappen en bijna klaar met mn Bachelor (tot nu to cum laude). Maar ik heb geen idee wat ik uberhaupt als master wil doen, laat staan na mn studie. Daarom heb ik alle econometrie vakken ernaast gevolgd om nog wat mogelijkheden open te houden.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 21:17 schreef OnionSalsa1 het volgende:
Is er iemand die me een goede website of een goed boek kan aanbevelen die een inleiding kunnen zijn in de wereld van investment banking. Ik bedoel hier niet zaken als modellen of economische theoriën die besproken worden, maar wel een uitleg van wat nu precies het verschil is binnen investment banking tussen corporate finance, Equities & Derivatives, Asset Liability Management and Treasury, Structured Finance, Structured Finance, Trading, .... Het is gewoon uit interesse omdat ik wat meer wil weten over deze industrie en dus niet om mij voor te bereiden op een of ander interview.
Bedankt!
Quantative finance?quote:Op dinsdag 18 mei 2010 23:27 schreef Game_Error het volgende:
[..]
Ik ben eigenlijk wel opzoek naar het zelfde, in ben derde jaars student actuariele wetenschappen en bijna klaar met mn Bachelor (tot nu to cum laude). Maar ik heb geen idee wat ik uberhaupt als master wil doen, laat staan na mn studie. Daarom heb ik alle econometrie vakken ernaast gevolgd om nog wat mogelijkheden open te houden.
Het liefst zou ik wel gewoon in Nederland willen blijven en niet absurd veel werken (lees >60uur). Ik ben vrij geintreseerd in aandelenmarkten. Ik vind schade verzekeringen leuk, leven en pensioen niet zo. Econometrie vakken vind ik ook wel prachtig, voornamelijk de vakken beleggingsthoerie, financiering en tijdreeksanalyse. Iemand suggesties voor een richting?
Qua studiepunten is er volgens het programma niet heel veel overlap, zijn er nog andere mensen die er iets van weten?quote:Op woensdag 19 mei 2010 15:12 schreef Rejected het volgende:
Ow dat wist ik niet, dacht dat QF een stuk moeilijker was. Dan zou je idd beter Fin Ectrie kunnen doen met jouw kunnen.
volgens mij is hij wiskundiger, bij QF krijg je ook vakken zoals stochastiek en numerieke wiskundequote:Op woensdag 19 mei 2010 14:24 schreef Game_Error het volgende:
Ik zat al bij de Vu te kijken ja. Het is wel een zware master. een jaar 84 studiepunten? Weet jij of er toevallig binnenkort een mastervoorlichting op de VU is? Want het lijkt me eigenlijk een iedeale master voor mij.
quote:Op woensdag 19 mei 2010 00:39 schreef Game_Error het volgende:
Daar zat ik sowieso aan te denken, ik twijvel tussen een maaster financiele econometrie of een master actuariele wetenschappen. Ik hoop dat iemand me hier over de streep kan halen voor een van beide.
Dat maakt mij niets uit, ik vond wiskunde een van dem ooiere vakken bij econometrie/actuariaat. Maar het is dus niet zoal Japie_Tepel zegt bijna het zelfde als Finance?quote:Op woensdag 19 mei 2010 17:11 schreef Outlined het volgende:
[..]
volgens mij is hij wiskundiger, bij QF krijg je ook vakken zoals stochastiek en numerieke wiskunde
Welke master heb jij eigenlijk in gedachten? (ook al duurt het nog 2 / 3 jaar). Ik ben er zelf ook nog niet helemaal 100% uit omdat zoals meerdere malen al gemeld is het vrij normale gang van zaken is dat je na je studie hebt afgerond direct de financiële wereld instapt in plaats van een master te doen.quote:Op woensdag 19 mei 2010 18:56 schreef Kaas- het volgende:
In Rotterdam hebben ze ook een master in financiele econometrie (link: EUR MSc Econometrics, Quantitative Finance) die goed aangeschreven staat en sowieso veel wiskundiger is dan de master in financial economics en al helemaal dan de master in finance van de bedrijfskundefaculteit. Wie weet een aanrader voor je.
Weet het nog niet zeker, denk een master in micro-economie of eventueel een master in financial economics. Maar dat zie ik dan allemaal wel, vind het nu nog niet zo belangrijk.quote:Op woensdag 19 mei 2010 20:54 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Welke master heb jij eigenlijk in gedachten? (ook al duurt het nog 2 / 3 jaar). Ik ben er zelf ook nog niet helemaal 100% uit omdat zoals meerdere malen al gemeld is het vrij normale gang van zaken is dat je na je studie hebt afgerond direct de financiële wereld instapt in plaats van een master te doen.
Je verdient wel wat meer (niet heel veel meer) afhankelijk van welke job je voor gaat in de financiële branche. Normaliter is het alleen wat ongebruikelijk om eerst een master te doen na je studie en dan te werken.quote:Op woensdag 19 mei 2010 21:32 schreef Kaas- het volgende:
Zei je overigens niet dat je in Engeland na een master wel beduidend meer verdiende dan na een bachelor? Lijkt me sowieso lekker voor mezelf om me ergens écht in verdiept te hebben en als je nog geen job offer hebt is een master natuurlijk een goede reden om nog een extra summer internship te regelen. Maar je moet uiteraard zelf de pros en cons tegen elkaar afwachten, ben benieuwd wat je gaat doen! Ik zou zeggen houd ons op de hoogte!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |