FOK!forum / Seksualiteit / [TVT] Nuvaring deel X
#ANONIEMdonderdag 4 maart 2010 @ 11:55
Vorige delen:

iemand ervaring met de nuva ring?
Nuvaring ervaringen uitwisselen [organon]
Nuvaring [Organon] ervaringen uitwisselen deel 3
Nuvaring ervaringen uitwisselen deel IV
Nuvaring, ervaringen uitwisselen deel V
Nuvaring ervaringen uitwisselen deel VI
Nuvaring ervaringen uitwisselen deel VII
Nuvaring ervaringen uitwisselen deel VIII
[TVT] Nuvaring ervaringen uitwisselen deel IX
#ANONIEMdonderdag 4 maart 2010 @ 11:56
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 11:21 schreef Pyttpytt het volgende:
Ik heb hier al eerder gepost over doorbraakbloedingen. Dat is nog steeds niet over, en heb ze nu bijna continue, op 1 week na ofzo. Helaas kan ik pas over meer dan een maand bij de gynaecoloog terecht... Maar ik ben het z zat!
Clumsy Clown, wat zei jouw huisarts? De mijne zei dat het waarschijnlijk niets bijzonders was, maar dat ik voor de zekerheid langs een gyn moest, maar das dus pas eind april. En intussen zijn de inlegkruisjes niet aan te slepen en heb ik bijzonder wienig seks :S
Ik had het voor het gebruik van de ring ook al, en sinds m'n eerste stopweek 2 maanden geleden constant bloed verloren. Ik heb nu een kuur gekregen met synthetisch progestageen. Die moet ik tien dagen slikken, waarna ik waarschijnlijk een flinke bloeding krijg en de boel hopelijk op orde is. Een soort harde reset dus. Daarna gaan we kijken wat de volgende stap is. Wellicht de pil, maar daar zit ik dan weer niet heel erg op te wachten omdat de hormonen van de Nuvaring al effect op m'n gemoedstoestand hebben.
Pyttpyttdonderdag 4 maart 2010 @ 12:35
Ok... nou ja, ben benieuwd wat de gyn zegt. Zo´n reset klinkt wel oke, want ben het zooo zat nu...
Enfermeradonderdag 4 maart 2010 @ 20:58
TVP
Ga volgende week een stopweek houden, tis een en al gerommel deze maand. Daarna weer lekker doorringen
mamoeskjadonderdag 18 maart 2010 @ 08:50
hallo

ik heb de afgelopen tijd jullie topics met veel interesse gelezen en gebruik nu sinds 1 week de nuvaring. Dit na 2 jaar de pil geslikt te hebben.

Ik lees wel eens dat het kan dat 'ie wat zakt. Dit heb ik ook al vanaf het begin, maar als ik dan naar de wc ging, of douchte duwde ik hem wat verder en dan was het weer goed.

Vanochtend was de ring weer gezakt, maar nu stak 'ie zelfs een paar centimeter uit! Dit had ik nog nooit gehad en ik vraag me af of de ring nu nog wel veilig is. Ik weet dat het niet uitmaakt waar de ring in je vagina zit, maar als'ie er voor een deel niet inzit is het toch anders denk ik...

Wie kan mij gerust stellen? Ik vind het niet erg om af en toe de duwen, maar als'ie uit gaat steken endaardoor niet meer veilig is, vind ik het toch niet zo fijn

bedankt alvast
#ANONIEMdonderdag 18 maart 2010 @ 08:57
Oeh, dat is wel risky. Ik zou het zelf ook eng vinden, maar kan je geen advies geven. Zal ook liggen aan hoelang hij eruit ligt en alles.

Ik merk trouwens nu ik een maand geen Nuvaring heb ivm eerder genoemde problemen wel een verschil in m'n humeur. En daar baal ik weer van, want waarschijnlijk moet ik een andere vorm van anticonceptie, maar ja, als ik deze kleine hoeveelheid aan hormonen al merk ...
Pyttpyttdonderdag 18 maart 2010 @ 11:25
Nadat ik zoals ik al eerder schreef. bijna constant ongesteld was, stopte het vlak voor ik cht ongesteld zou moeten worden, en het is nu al bijna 3 weken weg. Zw. test gedaan ongeveer na een week overtijd, en die was negatief. En heb pas over 1,5 maand een gyn afspraak, kon niet vervroegd worden. Snap niets meer van m´n lichaam :S
P8dinsdag 6 april 2010 @ 10:44
In de bijsluiter staat dat de Nuvaring op kamertemperatuur (tot 30 graden) bewaard moet worden. De Nuvaringen in mijn kwestie zijn echter op reis geweest en hebben in kamer gelegen waar het waarschijnlijk nog wel wat warmer was.
Hoe warm deze kamers precies waren weet ik niet.

In hoeverre doet dit afbreuk aan de veiligheid? Betekent dit dat er nieuwe ringen gehaald moeten worden en dat de copulatie in rubber verpakt moet worden?

Alvast bedankt!
P8dinsdag 6 april 2010 @ 11:37
100 views en niemand die iets weet?
Leipo666dinsdag 6 april 2010 @ 11:42
de nuvaring gaat hormonen afgeven door hogere temperaturen (lichaamstemperatuur )
hij kan dus al wat hormonen kwijt zijn geraakt. nu zit er zowiezo al voor minimaal 4 weken aan hormonen in (mijn vriendin heeft hem 4 weken in, 1 week uit), dus als het een paar dagen geweest is zou je hem dus nog wel 3 weken kunnen gebruiken.

mijn vriendin bewaart ze trouwens gewoon in de koelkast, doen ze bij de apotheek ook
P8dinsdag 6 april 2010 @ 12:01
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 11:42 schreef Leipo666 het volgende:
, dus als het een paar dagen geweest is zou je hem dus nog wel 3 weken kunnen gebruiken.
9 weken

Het beste kan ze dan waarschijnlijk die dingen vervangen bij de huisarts begrijp ik.
Netsplitterdinsdag 6 april 2010 @ 12:02
er is een centraal nuvaring topic.
Kijk daar eens in zou ik zeggen.
Leipo666dinsdag 6 april 2010 @ 12:07
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 12:01 schreef P8 het volgende:

[..]

9 weken

Het beste kan ze dan waarschijnlijk die dingen vervangen bij de huisarts begrijp ik.
dan zou ik het risico idd niet lopen en nieuwe halen (een kind is duurder dan een nieuwe voorraad ringen ). die kun je dan voortaan in de koelkast bewaren (de ringen, niet het kind )
#ANONIEMdinsdag 6 april 2010 @ 12:12
Ik zou gewoon je huisarts bellen ipv afgaan wat een onbekende op een forum evt. kan zeggen
Leipo666dinsdag 6 april 2010 @ 12:13
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 12:12 schreef Logician het volgende:
Ik zou gewoon je huisarts bellen ipv afgaan wat een onbekende op een forum evt. kan zeggen
ik kan melden dat de meeste huisartsen niet veel weten van de nuvaring
(vriendin werkt bij een apotheek dus komt aardig wat vragen tegen van huisartsen, de meeste kennen de hele nuvaring niet eens)
WBertdinsdag 6 april 2010 @ 13:32
Bel gewoon de huisarts/apotheek voor een nieuwe. Als je er niet zeker van bent, moet je het gewoon niet gebruiken. Tenzij je graag zwanger wil worden natuurlijk. Maar dat is iets wat je wellicht eerst met je partner moet overleggen.
pasopikbijtdinsdag 6 april 2010 @ 16:03
* pasopikbijt op google nuvaring intypt


Oooh zo'n ding Kreeg ik ook te zien met bio maar wist niet meer dat het zo heette
Van wat ik hierzo lees kan ik je ook wel vertellen dat je gewoon ff nieuwe moet gaan halen. (om maar even iets behulpzaams te zeggen)
zoeperzazkedinsdag 6 april 2010 @ 23:05
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 13:32 schreef WBert het volgende:
Bel gewoon de huisarts/apotheek voor een nieuwe. Als je er niet zeker van bent, moet je het gewoon niet gebruiken. Tenzij je graag zwanger wil worden natuurlijk. Maar dat is iets wat je wellicht eerst met je partner moet overleggen.
sluit me volledig bij aan. Nooit spelen met het risico op zwangerschap, in de bijsluiter staat niet voor niets dat die dingen niet bij hoge temperaturen bewaard mogen worden. Nieuwe ringen halen en in de koelkast bewaren!
RandomMoronzondag 29 mei 2011 @ 17:44
even een vraagje maar..ik ben net begonnen met de nuva-ring en ben enorm misselijk, mijn buik doet zeer en voel me emotioneel. Alsof ik zeg maar mega-pms heb ofzo...

hadden jullie dit ook? ik hoop namelijk dat dit snel overgaat :(
zoeperzazkezondag 29 mei 2011 @ 18:10
Nee, ik heb daar geen last van gehad, maar zoals je zegt: je bent net begonnen. Een nieuwe AC moet je altijd even een maand of 2-3 proberen, je lichaam moet er gewoon aan wennen. Bij mij hield dat in dat ik na een paar weken een schimmelinfectie kreeg door de verandering in mijn vagina, dat is gelukkig snel behandeld en bij 1 keer gebleven, bij sommigen is zoiets ook een terugkerend probleem maar dat is een kwestie van proberen dus :)
RandomMoronzondag 29 mei 2011 @ 19:12
ja, ik zet ook wel door hoor..maar ik word een beetje moe van mezelf.
Ik heb al twee dagen trek in slagroom terwijl ik dat niet lust, en ik heb ook hoofdpijn.
Anyway.. ik wacht geduldig af ;)
RandomMoronmaandag 19 september 2011 @ 19:49
beh, ik heb het stickertje in mijn agenda verkeerd geplakt en ik heb er door alle stress rond vakantie enzo helemaal niet aan gedacht dat ik de nuvaring dus te lang draag.
Ik heb nu precies 4 weken + 1 dag mijn nuvaring gedragen omdat ik ook nog eens vergeten ben hem gister te verwisselen. Echt enorm slordig :S
Dus nu maar even niet doorringen en ongesteld worden. Gelukkig hebben we afgelopen week ook wat betreft liefdesleven op een laag pitje gezeten dus echt bang om zwanger te worden ben ik gelukkig niet :)

:P Maar er zijn hier toch mensen die sowieso een maand gebruiken ipv 3 weken?
Leipo666dinsdag 20 september 2011 @ 07:43
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 19:49 schreef RandomMoron het volgende:
:P Maar er zijn hier toch mensen die sowieso een maand gebruiken ipv 3 weken?
mijn vriendin gebruikt de nuvaring nu al een aantal jaar 4 weken in / 1 week uit zonder problemen :)
RandomMorondinsdag 20 september 2011 @ 16:39
prima, scheelt ook wel geld :D
zoeperzazkewoensdag 21 september 2011 @ 10:35
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 19:49 schreef RandomMoron het volgende:
Ik heb nu precies 4 weken + 1 dag mijn nuvaring gedragen omdat ik ook nog eens vergeten ben hem gister te verwisselen. Echt enorm slordig :S

Als je nu gewoon een nieuwe ring in had gedaan en die minstens 3 weken in had gehouden was er ook niks aan de hand geweest. 4 weken is de max die je veilig kunt dragen, die ene dag extra is dan je 'stopweek'. Er zijn ook mensen die de ring 5 weken inhouden, waarvan 4 weken dan dus de veilige periode is, en de 5e week een 'stopweek'. De hormoonafgifte is dan lager, maar voldoende om niet te menstrueren. Als je gelijk na weken een nieuwe ring indoet en die ook 5 weken draagt, kun je dus optimaal van de ring gebruik maken en ben je niet ongesteld, terwijl je toch een lichtere 'stopweek' hebt.

Dat is het makkelijke van de nuva, je kunt er heel flexibel mee zijn, terwijl het veilig blijft. Zolang je de ring maar niet langer dan 4 weken veilig hebt en de stopweek nooit langer maakt dan 7 dagen is er niks aan de hand.
RandomMoronzondag 25 september 2011 @ 21:59
kijk, daar gaan we de volgende keer maar aan denken. Ik ben allang blij dat ik nu echt aan het wennen ben, dit is mijn 5e maand, en de 1e 3 vond ik het niet zo super. Enorm hormonaal, emotioneel, licht labiel.. en nu eindelijk weer een beetje mijn oude zelf :P
Girafettemaandag 26 september 2011 @ 09:16
Ik heb juist minder last van de hormonen dan bij de pil. Mijn borsten zijn (helaas) wel iets kleiner geworden sinds ik overgestapt ben, heb gelukkig nog steeds een zeer respectabele cupmaat. En ik ben ook afgevallen sinds ik overgestapt ben. Al met al niet negatief dus.
PamSwynfordDeBeaufortmaandag 19 maart 2012 @ 16:47
Hallo!

Ik ben 3 weken geleden voor het eerst begonnen met Nuvaring.
Merk dat ik veel emotioneler ben. En ook m'n libido wat omlaag is gedaan.
Daarom twijfelde ik al van moet ik er wel mee doorgaan.

Ik zou morgen dus de ring uit moeten halen en ik wilde dan meteen doorringen.
Maar nu kreeg ik ineens gisteravond een doorbraakbloeding. Vannacht was er weer niks aan de hand.
En nu vandaag zette het ineens door.

Iemand ervaring hiermee? Dat de menstruatie eerder begint?
Is het dan nog wel betrouwbaar. Moet ik eerder beginnen met pil net zoals dat je je begindag wil verschuiven zodat het dan betrouwbaar blijft?
Miriampjedonderdag 12 april 2012 @ 13:28
quote:
17s.gif Op maandag 19 maart 2012 16:47 schreef PamSwynfordDeBeaufort het volgende:
Hallo!

Ik ben 3 weken geleden voor het eerst begonnen met Nuvaring.
Merk dat ik veel emotioneler ben. En ook m'n libido wat omlaag is gedaan.
Daarom twijfelde ik al van moet ik er wel mee doorgaan.

Ik zou morgen dus de ring uit moeten halen en ik wilde dan meteen doorringen.
Maar nu kreeg ik ineens gisteravond een doorbraakbloeding. Vannacht was er weer niks aan de hand.
En nu vandaag zette het ineens door.

Iemand ervaring hiermee? Dat de menstruatie eerder begint?
Is het dan nog wel betrouwbaar. Moet ik eerder beginnen met pil net zoals dat je je begindag wil verschuiven zodat het dan betrouwbaar blijft?
Ik denk dat je lichaam nog moet wennen aan het nieuwe hormoonniveau dat de ring brengt. Je kunt ervoor kiezen om de ring na 3 of 4 weken eruit te halen. Zijn zelfs vrouwen die hem 5 weken dragen. Volgens mij zitten er voor zo'n 4 weken hormonen in, hij is nu dus zeker nog veilig. Je mag wel maar maximaal 7 dagen een stopweek houden, eerder een nieuwe ring inbrengen kan altijd.

Vraagje aan de langdurige gebruiksters: Ik ben nu al een aantal jaar aan de Nuvaring, dit is altijd goed bevallen. Alleen ik krijg de afgelopen paar maanden steeds meer last van mijn menstuaties. Hoofdpijn, krampen, puisten en doorbraakbloedingen.
Hier had ik na een paar jaar pil slikken ook last van en ben toen overgestapt naar de nuvaring. Maar ik wil eigenlijk niet overstappen :s het bevalt mij wel goed om 2x per maand eraan te denken. Iemand hier ook ervaring mee?
Dethronedwoensdag 25 april 2012 @ 01:06
Vraagje. Mijn vriendin gebruikt de NuvaRing nu 15 - 16 maanden. De laatste 3 cycli speelt er tijdens de stopweek bij haar steeds heviger wordende emotionele buien. Zo erg dat het niet dragelijk is voor de omgeving. Het is dat het exact valt binnen de stopweek. Ze heeft echter geen lichamelijke klachten.

Kan het dan alsnog PMS zijn?
Siraldonderdag 7 juni 2012 @ 16:07
Hallo :W

Ik heb vandaag de Nuvaring gekregen van mijn huisarts, hiervoor slikte ik de naamloze variant van de Diane pil, maar krijg hier enorm depressieve klachten van. Ik was er een half jaar mee gestopt en al mijn klachten waren haast weg, nu heb ik sinds recent weer een vriend en slik die pil dus weer zo'n 1.5 maand en ben weer HELEMAAL van mijn padje....

Nu heb ik dus de nuvaring gekregen. Situatie nu: Ik heb een hele pil strip afgemaakt en de stopweek overgeslagen, ik ben dus aan een nieuwe strip begonnen en die heb ik nu zo'n 6 dagen geslikt, in deze 6 dagen ben ik wel grieperig geweest (diarree en overgeven). Nu wil ik vanaf vanavond de nuvaring inbrengen. Ik twijfel dus sowieso al over de veiligheid van de pil vanwege mijn griep. Dus ervanuitgaande dat ik nu "onveilig" ben en ik vanaf vanavond die ring inbreng, wanneer ben ik dan weer veilig? Na 7 dagen? :)

Alvast bedankt!

Oh en hoe zit dat met seksuele gemeenschap, hoevaak komt het voor dat dat ding eruit raakt?

[ Bericht 3% gewijzigd door Siral op 07-06-2012 16:14:54 ]
Miriampjedonderdag 7 juni 2012 @ 23:16
Ik weet niet precies wanneer je veilig bent.. wat staat daarover in de handleiding?
Ik kan wel zeggen dat ik de afgelopen.. 5 of 6 jaar nooit eruit is gegaan. Heel af en toe zit hij dan niet helemaal lekker omdat hij wat naar voren is gekomen en dan breng ik hem na afloop weer goed in.
Je krijgt vanzelf handigheid in wat de perfecte positie voor de ring is.

Nu ik dit topic weer zie op poppen herinnert mij eraan dat ik toch echt naar de huisarts moet voor mijn ring. Ik voel mijn menstruaties steeds erger, met pijn, puisten en pokke humeur.
Siralvrijdag 8 juni 2012 @ 10:54
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2012 23:16 schreef Miriampje het volgende:
Ik weet niet precies wanneer je veilig bent.. wat staat daarover in de handleiding?
Ik kan wel zeggen dat ik de afgelopen.. 5 of 6 jaar nooit eruit is gegaan. Heel af en toe zit hij dan niet helemaal lekker omdat hij wat naar voren is gekomen en dan breng ik hem na afloop weer goed in.
Je krijgt vanzelf handigheid in wat de perfecte positie voor de ring is.

Nu ik dit topic weer zie op poppen herinnert mij eraan dat ik toch echt naar de huisarts moet voor mijn ring. Ik voel mijn menstruaties steeds erger, met pijn, puisten en pokke humeur.
In de bijsluister staat dat als je begint op ongeacht welke dag je gewoon 7 dagen moet rekenen... Denk dat ik dat maar gewoon doe dus... Maar ik lees op internet ook weer dat je eerst je hle strip moet afmaken voordat je overstapt..confused.

Puisten ja,,,,,,,,,? Ik kom dus van de Diane af en het allerlaatste wat ik wil is weer puisten!! :'(
Siralvrijdag 8 juni 2012 @ 11:00
Weet je wat. Ik maak deze strip gewoon ff af, en stop daarna die ring er wel in }:| Dan ben ik tenminste zeker hahah!!
Twinkyvrijdag 8 juni 2012 @ 16:05
dat ligt eraan hoe creatief je zelf wilt zijn en hoeveel vertrouwen je er dan in hebt :P als je waterige diarree hebt gehad binnen 2 uur na pilslikken zeg ik, onveilig. Maar je hebt het niet over bloeden (want dan zouden afgelopen 6 dagen je stopweek geweest kunnen zijn) dus dan lijkt het toch nog veilig ;)
Stel dat je afgelopen 6 dagen rekent als stopweek, nu de ring erin stopt, ben je over 7 dagen gegarandeerd veilig. Als je het rekent als 'doorslikken' dus dat de pil heeft gewerkt, kun je hem meteen inbrengen en ben je meteen veilig, omdat je al een hele strip hebt afgemaakt.

Wat ik zou doen: stoppen met pil, meteen nuvaring erin en 7 dagen condooms gebruiken.

Over je vraag tijdens de seks: ik heb hem nu niet meer; hij heeft bij mij nooit echt lekker gezeten, en wij hadden er wel last van tijdens de seks (behalve 1 maand, toen was het me gelukt om hem dubbelgevouwen om mijn baarmoedermond te positioneren - ook maar 1x gelukt). Maar dan ging hij er gewoon even uit en na de seks er weer in. Daar dachten we dan ook samen aan.
Siralzaterdag 9 juni 2012 @ 18:00
Oke thanks voor de tips.

Ik had hem gister ingebracht en helllll no dat ik dat ding er nog een keer terug in doe. Daaggg. Wie deze vorm van anticonceptie heeft uitgevonden.... Dat ding zit echt letterlijk maar twee cm voor mn ingang, hij is huge. Hier heb ik geen zin in.. :{ En seks hebben kun je zo dus echt niet he, er zit gewoon met een hoepel in je spleet! Ben me nog 10x bewuster van dat ding dan van een tampon!

En wat je zegt, hij blijft niet dubbelgevouwen? Hij klapt acuut weer uit..
Twinkyzaterdag 9 juni 2012 @ 21:14
Ja dat dubbelvouwen was me maar 1x gelukt :P als ik het nu nog eens zou doen zou ik het misschien vooraf onder een boek leggen ofzo.
En dan leg je hem zegmaar om je baarmoedermond, nergens meer last van :D

En je went wel aan dat gevoel hoor.
Siralzaterdag 9 juni 2012 @ 22:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2012 21:14 schreef Twinky het volgende:
Ja dat dubbelvouwen was me maar 1x gelukt :P als ik het nu nog eens zou doen zou ik het misschien vooraf onder een boek leggen ofzo.
En dan leg je hem zegmaar om je baarmoedermond, nergens meer last van :D

En je went wel aan dat gevoel hoor.
Maar dat ding zit echt super direct? Je voelt hem al als je op de wc zit en 1 cm er een vinger insteekt? Net nog een poging gedaan..maaarrr.. :N
Twinkyzaterdag 9 juni 2012 @ 23:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2012 22:23 schreef Siral het volgende:

[..]

Maar dat ding zit echt super direct? Je voelt hem al als je op de wc zit en 1 cm er een vinger insteekt? Net nog een poging gedaan..maaarrr.. :N
Ja. Dat klopt. Maar hoe vaak steek jij je vinger naar binnen? Daar heb je normaal gesproken toch geen last van? ;)
RandomMoronzondag 10 juni 2012 @ 12:34
ik ben me alleen de 1e twee weken bewust geweest dat hij er zit. en na een jaar nog nooit er uitgefloept.
Siralzondag 10 juni 2012 @ 15:35
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2012 23:14 schreef Twinky het volgende:

[..]

Ja. Dat klopt. Maar hoe vaak steek jij je vinger naar binnen? Daar heb je normaal gesproken toch geen last van? ;)
Haha nee true, maar het idee staat me niet echt aan, en HOE kun je tijdens de seks dat ding nou niet voelen...? :+
Kan me voorstellen dat jij hem er altijd uit haalde!

quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2012 12:34 schreef RandomMoron het volgende:
ik ben me alleen de 1e twee weken bewust geweest dat hij er zit. en na een jaar nog nooit er uitgefloept.
Jij houdt em tijdens de seks ook in?
Kan me niet voorstellen dat het voor je vent fijn voelt..
RandomMoronzondag 10 juni 2012 @ 21:34
jep, en ook hij voelt hem ook niet.
Siralzondag 10 juni 2012 @ 21:40
Misschien moet ik het idee dat hij zo "laag" zit maar ff negeren en aankijken dan... Ik dacht echt, dat ding verdwijnt haast en je merkt amper dat hij er is. Had ook niet verwacht dat hij zo "groot" zou zijn.

Heb em afgespoeld, en terug in de verpakking gedaan en in de koelkast bewaard.
Denk dat ik ff mijn pilstrip afmaak en nog een poging waag..
Leipo666donderdag 5 juli 2012 @ 14:55
tijdens de sex gaat de ring dieper zitten als de vrouw opgewonden raakt ;)
alleen bij vingeren voel ik hem soms bij mijn vriendin, maar dan moet ik wel diep graven :P
tijdens penetratie voel ik hem helemaal niet!

ze houdt dus altijd haar ring in tijdens de sex (ook geen risico dat je hem weer vergeet in te doen!)
Siralmaandag 9 juli 2012 @ 23:16
Oke nog een poging... ik heb die ene ring die ik een tweetal keren heb geprobeerd in te brengen afgespoeld en terug gedaan in de verpakking in de koelkast. Nu een maand later wil ik het nog eens proberen, kan ik dan diezelfde ring gebruiken of beter een nieuwe pakken en deze weggooien?......

Heb hem dus 2x ingebracht voor een paar minuten wat niet werkte, afgespoeld en weer bewaard in de verpakking in de koelkast, voor een maand.

Mag de ringen uberhaupt nog gebruiken tot de 10e maand dus dat is geen probleem.
RandomMoronzaterdag 28 juli 2012 @ 23:30
Ik zou een nieuwe pakken, ik zou de onzekerheid niet willen hebben.

mijn koelkasr was stuk en alles is bevroren, inclusief twee ringen dus ik moet maandag nieuwe halen. beetje balen.
Starr_003woensdag 1 augustus 2012 @ 10:26
Ik gebruik Nuvaring al jren..vind het echt een uitkomst! Voel hem niet zitten, hoef er niet aan te denken..ideaal! Het laatste jaar ring ik telkens 3x achter elkaar door, gaat ook prima!
Tijdens de seks voelt zowel mijn partner als ik hem niet..kortom, ik vind het de ideale anticonceptie :)
Guanabanazaterdag 11 augustus 2012 @ 21:56
Hoi, ik ga beginnen aan de Nuvaring, maar heb even een vraagje.

Je moet op de eerste dag van je ongesteldheid beginnen, maar aangezien dat toevallig net een paar dagen geleden is en ik geen zin heb om weer een maand te wachten, vraag ik me af of ik ook op een willekeurig moment kan beginnen? Ben je dan 7 dagen niet beschermd of langer?

De bijsluiter heeft het alleen over beginnen op dag 2-5 van je menstruatie, maar niet daarna.

Oh, en mijn tweede vraag: moet je ze nou wel of niet in de koelkast bewaren? Er staat op de verpakking van wel, maar dat is voor groothandel/apotheek. Regeltje daarna zegt onder de 30 graden.
fallen_angel123donderdag 16 augustus 2012 @ 23:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2012 21:56 schreef Guanabana het volgende:

Je moet op de eerste dag van je ongesteldheid beginnen, maar aangezien dat toevallig net een paar dagen geleden is en ik geen zin heb om weer een maand te wachten, vraag ik me af of ik ook op een willekeurig moment kan beginnen? Ben je dan 7 dagen niet beschermd of langer?
Als je heel zeker wilt zijn, moet je inderdaad eerste week dat je dan de ring in hebt wel extra maatregelen nemen zoals een condoom of geen sex. Kleine moeite om zeker te zijn dat je echt niet zwanger wordt toch?
fallen_angel123donderdag 16 augustus 2012 @ 23:16
Ow, guanabana, ik zie dat je post alweer bijna een week oud is... Dus, wat heb je gedaan?
Guanabanadonderdag 16 augustus 2012 @ 23:43
7 dagen wist ik sowieso, maar of het ook nog langer nodig is vroeg ik me af.

Heb 'm nu 6 dagen in, en m'n libido is echt 0,0. ;( Ik hoop dat het door stress komt omdat ik drukke dagen heb, maar anders is het nog niet echt een succes.
Dromenvangertjewoensdag 10 oktober 2012 @ 07:45
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 23:43 schreef Guanabana het volgende:
7 dagen wist ik sowieso, maar of het ook nog langer nodig is vroeg ik me af.

Heb 'm nu 6 dagen in, en m'n libido is echt 0,0. ;( Ik hoop dat het door stress komt omdat ik drukke dagen heb, maar anders is het nog niet echt een succes.
Ik ben dus ook zo bang dat m'n libido omlaag gaat of dat ik een van die andere nare bijwerkingen krijg die in het boekje staan ;(

Anyway, ik heb 'm dus gister opgehaald en nu is het afwachten tot m'n menstruatie weer begint.
Alleen ik heb een vraagje, ik wil het dus zo timen dat als ik 'm eruit haal ik niet in het weekend ongesteld word.
Op welke dag zou ik m dan in moeten doen? ik vind het lastig om dat uit te rekenen :')
Mij leek zondag het beste aangezien ik het dan op een zondag eruit haal, 5 dagen ongesteld word en hem dan die zondag er weer in doe.

Als het goed is ben ik dan niet op de vrijdag en zaterdag ongesteld

[ Bericht 1% gewijzigd door Dromenvangertje op 10-10-2012 07:52:04 ]
Dromenvangertjewoensdag 10 oktober 2012 @ 07:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2012 21:56 schreef Guanabana het volgende:
Hoi, ik ga beginnen aan de Nuvaring, maar heb even een vraagje.

Oh, en mijn tweede vraag: moet je ze nou wel of niet in de koelkast bewaren? Er staat op de verpakking van wel, maar dat is voor groothandel/apotheek. Regeltje daarna zegt onder de 30 graden.
Mijn apotheker zei dat ik 'm gewoon op kamertemperatuur kon bewaren, maar niet in de volle zon mocht laten liggen of op de verwarming leggen ofzo :P
Guanabanadonderdag 11 oktober 2012 @ 11:12
Ga er overigens weer mee stoppen bij gebrek aan seksleven, maar hij beviel me wel goed!

[ Bericht 46% gewijzigd door Guanabana op 11-10-2012 14:30:47 ]
aeindjedonderdag 11 oktober 2012 @ 11:30
quote:
14s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 07:45 schreef Dromenvangertje het volgende:

[..]

Ik ben dus ook zo bang dat m'n libido omlaag gaat of dat ik een van die andere nare bijwerkingen krijg die in het boekje staan ;(

Anyway, ik heb 'm dus gister opgehaald en nu is het afwachten tot m'n menstruatie weer begint.
Alleen ik heb een vraagje, ik wil het dus zo timen dat als ik 'm eruit haal ik niet in het weekend ongesteld word.
Op welke dag zou ik m dan in moeten doen? ik vind het lastig om dat uit te rekenen :')
Mij leek zondag het beste aangezien ik het dan op een zondag eruit haal, 5 dagen ongesteld word en hem dan die zondag er weer in doe.

Als het goed is ben ik dan niet op de vrijdag en zaterdag ongesteld
Mij lijkt het beste op zaterdag, want je wordt nooit gelijk na het verwijderen ongesteld. Bij mij zit daar meestal 2 dagen tussen en dan ben ik ongesteld tot ongeveer de dag dat ik een nieuwe erin moet doen.
Guanabanadonderdag 11 oktober 2012 @ 14:22
quote:
14s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 07:45 schreef Dromenvangertje het volgende:

[..]

Ik ben dus ook zo bang dat m'n libido omlaag gaat of dat ik een van die andere nare bijwerkingen krijg die in het boekje staan ;(

Anyway, ik heb 'm dus gister opgehaald en nu is het afwachten tot m'n menstruatie weer begint.
Alleen ik heb een vraagje, ik wil het dus zo timen dat als ik 'm eruit haal ik niet in het weekend ongesteld word.
Op welke dag zou ik m dan in moeten doen? ik vind het lastig om dat uit te rekenen :')
Mij leek zondag het beste aangezien ik het dan op een zondag eruit haal, 5 dagen ongesteld word en hem dan die zondag er weer in doe.

Als het goed is ben ik dan niet op de vrijdag en zaterdag ongesteld
Heb je in het verleden al iets van de pil gebruikt? Hoe lang duurde het daarbij voordat je ongesteld werd als je klaar was met de strip?

Bij mij duurt het best lang, zowel bij de pil als met de Nuvaring. Stel ik haal hem eruit op donderdag, word ik pas op maandag ongesteld ofzo. Dus zou er toch wel zeker 3 dagen tussen rekenen.
Dromenvangertjedonderdag 11 oktober 2012 @ 17:37
Nee hiervoor geen pil oid gebruikt, en ik denk dat ik er op de vrijdag mee ga beginnen dan :D
Dromenvangertjedinsdag 13 november 2012 @ 09:00
Tijdje nuvaring gebruikt, af en toe buikpijn van een paar minuten, niks ernstigs. Nu heb ik m er maandag uitgehaald zodat ik ongesteld kon worden, en vanochtend was ik zo misselijk.. Net nog een paar keer ge gekotst, ik kon het niet meer inhouden. Hebben meer vrouwen hier last van overgeven?
Crumpettewoensdag 2 januari 2013 @ 22:32
Hallo, ik heb een vraagje.. ik ben vorige maand begonnen met nuvaring. Eerste cyclus behalve doorbraakbloedingen geen problemen.. de tweede cyclus echter was ik duizelig vanaf de dag 1. Na een week maar weer uitgenomen omdat ik niet zo duizelig door het leven kan - maar dat is nu 5 dagen geleden, en ik ben nog altijd duizelig. Vrijdag een doktersafspraak, maar ik vroeg me af, hebben meer dames dit gehad?
RandomMoronvrijdag 4 januari 2013 @ 22:47
Ik ben ook iets vaker duizelig maar gaf de schuld aan montelukast die ik gelijktijdig ben begonnen met gebruiken.
ik ben echter niet misselijk.

ik had deze maand opeens doorbraakbloedingen, pijn in mijn rug en tieten ( dat heb ik sinds de nuvaring opeens veel erger) maar na uitname van de nuvaring blijft mijn menstruatie opeens heel lang uit waarbij de vorige keer alles juist heftiger was als normaal. beetje balen!
Crumpettezaterdag 5 januari 2013 @ 00:23
Hmm ja nou nu is de ring er al weer een week uit, en de duizeligheid houdt aan.. dokter dacht niet dat het de ring kon zijn. Nou twijfel ik of ik er weer een in zal doen of dat ik even onbeschermd afwacht hoe het verder gaat.. het is onderhand best vermoeiend :{
Dromenvangertjewoensdag 30 januari 2013 @ 22:43
Even een vraagje

Ik had per ongeluk een nieuwe ring in gedaan terwijl m'n oude er nog maar 2 weken in zat. ( ik doe geen stopweken en doe er na 3 week dus gewoon een nieuwe ring in )

Deze wissel was op 14 januari

Op 28 januari, afgelopen maandag, werd ik ineens ongesteld. Dit zou de datum van mijn stopweek moeten zijn.
Ik vond het raar aangezien ik de nieuwe er nog maar 2 week in had.

Ik heb 'm er net uitgehaald, en wanneer zal ik de nieuwe er in moeten doen? Ik denk dat het het handigste is als ik wacht tot mn volgende menstruatie en dan gewoon opnieuw begin.
#ANONIEMdonderdag 28 februari 2013 @ 02:54
Is een nuvaring wel rein? Het zit drie weken lang in je vagina en ik lees (spook?)verhalen over vaginale schimmels...
angel_delightvrijdag 21 maart 2014 @ 17:55
Ik ben er zojuist achter gekomen dat ik mijn nuva ring 5 weken in heb gehad... iemand idee wanneer ik nu weer moet beginnen? Heb hem gisteren uit gehaald.
Leipo666vrijdag 21 maart 2014 @ 18:05
oe! 4 weken lijkt me toch wel de max.

ik zou hem na een week weer indoen (net als normale stopweek) maar hem behandelen alsof je weer helemaal opnieuw begint (dus condooms gebruiken voorlopig)

just to be safe :)
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2013 02:54 schreef cupcake33 het volgende:
Is een nuvaring wel rein? Het zit drie weken lang in je vagina en ik lees (spook?)verhalen over vaginale schimmels...
vriendin gebruikt hem al jaren en nog nooit een schimmel gehad
Twinkyzaterdag 22 maart 2014 @ 18:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 17:55 schreef angel_delight het volgende:
Ik ben er zojuist achter gekomen dat ik mijn nuva ring 5 weken in heb gehad... iemand idee wanneer ik nu weer moet beginnen? Heb hem gisteren uit gehaald.
of je doet gewoon weer een nieuwe er meteen in. Ben je sowieso beschermd!
Krabs2.0zondag 28 februari 2016 @ 01:01
Hey, mijn vriendin zit sinds januari aan de ring en heeft sinds een week last van opgezwollen borsten en had een paar dagen terug plotselinge bloedingen. Ben natuurlijk wel een beetje bezorgd om haar ;( .

Zijn dit gewone bij-effecten? Ik probeer het te zoeken bij de site zelf maar daar kom ik niet veel wijzer op uit.