abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 24 augustus 2006 @ 21:42:25 #1
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_41143400
NOu meiden en jongens wellicht!
Ik kon het toch weer ff niet laten .....
Op naar de zevende topic over de nuvaring, dat handige ding.

Vorige delen:

iemand ervaring met de nuva ring? (deel I)
Nuvaring ervaringen uitwisselen [organon] (deel II)
Nuvaring [Organon] ervaringen uitwisselen deel 3 (deel III)
Nuvaring ervaringen uitwisselen deel IV (deel IV)
Nuvaring, ervaringen uitwisselen deel V deel V
Nuvaring ervaringen uitwisselen deel VI deel VI

[ Bericht 12% gewijzigd door NanKing op 24-08-2006 22:00:47 (Linkjes gemaakt :)) ]
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  donderdag 24 augustus 2006 @ 21:45:16 #2
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_41143481
Hoi hoi Bianci ...

Lijkt het je echt niet beter om helemaal te stoppen met dat hormoon gedoe dan? Als je verhaal zo lees ben je beter af zonder pil of nuvaring. Als ik in zo'n situatie zou zitten zou ik voorlopig alleen maar een condoompje gebruiken. Per slot van rekening wil je je goed voelen! En niet als een vodje.

Misschien is er een oppertje zo lief!! Ik heb de delen gekopied! Niet slim .. de delen neemt ie niet mee natuurlijk.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_41154061
aangezien ik ook de reeks bijhou hier een schaamteloze tvp van me
(╯□)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
pi_41154475
quote:
Op donderdag 24 augustus 2006 18:27 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Dat is wel een beetje vreemd. Dus omdat iemand je er iemand nders bij benadeelt ga je ergens mee stoppen? Ik zou puur naar mijn eigen klachten kijken in zo'n geval. Als ik een laag libido heb door de nuvaring is dat niet mijn probleem. Als ik me er verder goed bij voel zal ik niet om die reden weggaan bij de ring...
Ik moest je post echt 2 keer lezen voordat ik snapte wat je nou bedoelde met "iemand anders benadelen". Ik had er zelf nog het meeste last van hoor! En zoals ook door anderen gezegd werd, het is echt niet goed voor je relatie! Het is ook niet zo dat ik het nooit meer wou doen, maar dat ik nooit meer zin had om het initiatief te nemen. En ook dat we er samen ineens veel meer voor moesten doen voordat ik opgewonden werd.
Mijn hoofdreden voor het gebruiken van anticonceptie is om seks te kunnen hebben zonder zwanger te worden. Als je dan geen zin meer hebt in seks lijkt het me dat je je doel een beetje voorbij schiet.
En ik zei ook dat het de doorslaggevende factor was, er waren al veel anderen problemen zoals futloosheid, hoofdpijn en neerslachtigheid. (klinkt wat minder erg dan depressie h! )

Ook kan ik het niet eens zijn met jouw stelling dat het hebben van een laag libido het probleem van de ander is. Ik ben van mening dat je in een relatie allebei de verantwoordelijkheid hebt om te proberen elkaar gelukkig te maken. Natuurlijk niet ten koste van je eigen geluk, maar ik ben opgevoed met de instelling dat je in een relatie allebei 100% geeft, en dat het niet 50/50 is zoals veel mensen tegenwoordig vinden. Als de nuvaring bij mij dus relatieproblemen veroorzaakt en die problemen kunnen worden opgelost door ermee te stoppen, dan kies ik toch voor mijn relatie!
  vrijdag 25 augustus 2006 @ 12:04:57 #5
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_41158990
quote:
Op vrijdag 25 augustus 2006 09:16 schreef flutterbye het volgende:

[..]

Ook kan ik het niet eens zijn met jouw stelling dat het hebben van een laag libido het probleem van de ander is. Ik ben van mening dat je in een relatie allebei de verantwoordelijkheid hebt om te proberen elkaar gelukkig te maken.
Het hebben van een laag libido is wel degelijk je eigen probleem. De ander zal er niet gelukkig mee zijn wellicht. Mij bekroop dan altijd het gevoel van : ik kan hem niet geven wat hij zou willen en je gaat daar toch samen iets voor zoeken. Persoonlijk vind dat sex hebben niet bovenaan mijn lijstje staat hoeft te staan. Maar als de ander daar anders over denkt wordt het wel moeilijk.
Ik had geluk!
Bij mij was het andersom. Ik had een laag libido maar door het gebruik van de nuvaring is dat naar de andere kant geschoten en altijd zo gebleven.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_41163769
ik heb nooit libido gehad en daar ben ik aan gewend dus ik zit er niet mee: mijn vriend heeft me maar te nemen zoals ik ben.

Misschien dat het zonder hormonen beter is: in de stopweek voel ik naast veel pijn me geestelijk wel beter, maar ik kan gewoon niet meer zonder hormonen. Mijn menstruatie is t heftig om de natuur zijn gang te laten gaan: ik lig een hele week doodziek op bed, overgeven, diarree, en verlies zoveel bloed dat ik ieder uur een andere tampon inmoet. Over rug- en buikpijn maar niet te spreken.

Maargoed, voor mij gewoon geen libido, ik heb me daarbij neergelegd en zie het zeker niet als mijn probleem.
I had a signature once. It was awful.
pi_41167468
@ zoeperzazke
Kijk, dat is natuurlijk anders. Als je het al nooit gehad hebt kun je het ook niet missen. En ik vind ook dat je genomen moet worden zoals je bent. (pun not intended zeker! ) Maar door de hormonen was ik dus mezelf niet meer en dat voelt gewoon niet fijn. Het is idd niet zozeer een libido kwestie (of depressie of afgevlakte emoties enz) maar als je zo benvloed word dat je jezelf niet meer bent, en je ervaart dat als negatief, dan zou ik zeggen: stoppen!

Ik heb ook veel ervaringen gelezen van meiden, o.a. van jou dus, bij wie het juist een positieve invloed heeft. En ik vind het ook absoluut geweldig dat er iets bestaat om jouw maandelijkse k*tweek op te lossen. Ik vind het ook heel jammer dat de ring bij mij dat effect had want ik vond het systeem ideaal en ik heb hem toch 2 1/2 jaar gebruikt. En ik zie er niet echt naar uit dat ik volgende week weer in mijn baarmoeder geprikt word met een koperspiraaltje...
pi_41201948
Ik dacht al, helemaal geen reacties meer Had namelijk deel VI bij de favorieten staan.

Tja, condooms, vind ik zelf niet zo geweldig. Al heb ik er op het moment toch niet zoveel mee te maken.
Maar met het oog op de zeer nabije toekomst (mijn ex wil ik toch wel aan de anticonceptie blijven.

Ik probeer gewoon de Yasmin en als dat ook niets wordt, moet ik maar eens verder kijken.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 29 augustus 2006 @ 21:15:31 #9
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_41305361
Moest lachen gister in t ziekenhuis, moet geopereerd worden (maar dat ter zijde) en ze vroegen of ik medicijnen gebruikte. dus ik geef aan dat ik wel de nuvaring gebruik...
zit die gast me aan te kijken alsof er kinderen uit mijn oren komen, de wat
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  dinsdag 29 augustus 2006 @ 22:18:20 #10
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_41308153
JA ! Gein h!!
En helemaal indd als een arts zo doet.
Ik heb het alleen nog maar met mensen in mijn omgeving gehad dat ze me aan keken of ze zaadcellen in mijn ogen zagen dansen.
Zo zie je maar weer dat er maar weinig mensen zijn die het nog kenne ....
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_41308695
Erg leuk ja, ik moest vorig jaar een zalfje ophalen voor een vagina infectie, dus ik vroeg of ik mijn nuvaring beter uit kon doen, of dat het geen kwaad kon deze in te houden. "Ehm... dat ga ik even opzoeken.." Kwam een boek van zo;n 800 pagina;s uit de kast, heftig bladeren Ze kon het niet vinden en zou me dan maar bellen zodra ze het wist, haha. uiteindelijk bleek het geen kwaad te kunnen overigens
I had a signature once. It was awful.
pi_41318598
Mijn ha vroeg me ook iedere keer hoe het met de nuvaring ging, als ik een afspraak had. *Flutterbye de ervaringsdeskundige* . Volgens mij was ik de eerste in de praktijk die de ring ging gebruiken. Toen ik ermee kwam zei ze dat er nog niet zoveel ervaring mee was en dat ze het zelf niet zou voorstellen, maar omdat ik er zelf zoveel over had opgezocht wilde ze er wel een recept voor schrijven. Ik hoop dat ze ondertussen een beetje bijgedraaid is!
pi_41339596
Mijn huisarts had alle voorlichtingsboeken al weggegooid. Ttttt, slecht.
Hier een meisje incl ring waarbij alles nog wel helemaal goed gaat! (Die een tvp'tje doet..)
I will take the sun in my mouth
  woensdag 30 augustus 2006 @ 21:57:45 #14
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_41342110
gezellig!!
En je tvp is gelukt .....
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  donderdag 31 augustus 2006 @ 11:38:59 #15
116266 _Nouky_
I did it all for the nouky
pi_41356355
Ik zal hier ook nog een keer posten.
Nu ondertussen heb ik mijn vierde ring net uit gedaan. Normaal deed ik dat op vrijdag, maar afgelopen vrijdag was ik dit helemaal vergeten. Op zondag bedacht ik me ineens dat hij er uit moest. Had al vanaf zaterdag 's avonds een beetje een zeurende hoofdpijn, dus dacht al dat er iets aan de hand was. Maar ondertussen bloedde ik nog steeds niet. Dat is dinsdag pas begonnen. Dit betekent dus dat ik nu waarschijnlijk wel kan doorringen, terwijl ik met mijn pil mijn ongesteldheid niet uit kon stellen. (Ik werd altijd zaterdagavond rond een uur of 10 ongesteld, of ik nu de pil doorslikte of niet.) Hier ben ik echt blij om. Ik ga nu vrijdag weer een nieuwe in doen, en dan proberen om hem 4 weken in te houden.
Ik hou alleen nog wel veel vocht vast voordat ik ongesteld moet worden, net als bij de pil. Dit vind ik echt vervelend. Ik had eigenlijk gehoopt dat dit ook minder ging worden. Ik hoop ook stiekem dat dit nog komt. Ik ga nu proberen om veel te sporten zodat er geen plek meer over is om vocht vast te houden. En ze zeggen dat het ook helpt als je in de periode voordat je ongesteld wordt veel drinkt, omdat je dan meer water afdrijft. Dat ga ik dan ook maar proberen.
Van mijn ongesteldheid zelf heb ik iets minder last. Mijn buikpijn is iets minder geworden, ook al had ik dat niet veel. Mijn hoofdpijn is wel iets meer geworden, maar dat is na twee dagen meestal ook voorbij. Bloedverlies is ongeveer hetzelfde gebleven. Ook mijn sexdrive is niet echt veranderd.

Weet iemand eigenlijk hoe lang het ongeveer duurt voordat je lichaam echt gewend is aan de ring? Ik heb wel eerst 10 jaar de pil geslikt, dus misschien ben ik er nog niet helemaal aan gewend. Ik hoop wel dat ik minder vocht vast ga houden voordat ik ongesteld ben. Iemand hier ervaringen mee?
Niks moet, niksen mag.
  donderdag 31 augustus 2006 @ 17:47:20 #16
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_41368343
Toen ik 17 jaar de pil had geslikt ben ik over gestapt naar de Nuvaring. Ik heb de eerste maand enorme hoofdpijn gehad omdat mijn lichaam moest wennen aan de ring.
Verder nergens last van gehad.
De nuvaring is geknipt voor mij!
http://www.gezondheidsnet.nl/index.php?cms%5BcategoryID%5D=3650
hier staat een zeer interessant stukje over het vasthouden van vocht.
Wat ik weet is dat te veel zout eten zoiezo vocht vast houdt.
Succes!!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  donderdag 31 augustus 2006 @ 17:56:21 #17
116266 _Nouky_
I did it all for the nouky
pi_41368605
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 17:47 schreef Pearly het volgende:
Toen ik 17 jaar de pil had geslikt ben ik over gestapt naar de Nuvaring. Ik heb de eerste maand enorme hoofdpijn gehad omdat mijn lichaam moest wennen aan de ring.
Verder nergens last van gehad.
De nuvaring is geknipt voor mij!
http://www.gezondheidsnet.nl/index.php?cms%5BcategoryID%5D=3650
hier staat een zeer interessant stukje over het vasthouden van vocht.
Wat ik weet is dat te veel zout eten zoiezo vocht vast houdt.
Succes!!
Bedankt voor de informatie!
Ik weet niet of het op mij van toepassing is. Ik eet niet veel zout en mijn enkels en voeten worden ook niet erg dik. Het is echt op mijn buik en mijn heupen. Ik weet ook niet hoe het komt. Er stond weer wel iets bij van veel lichaamsbeweging. Dat ga ik dan nu maar fanatiek proberen. Ik heb al een test laten doen bij de sportschool om mijn BMI en vetgehalte enzo te meten. Nu even zorgen dat alles over drie maanden gezakt is.
ik hoop nog steeds stiekem dat het over zal gaan, maar dat zal er wel niet in zitten. Best een tegenvaller eigenlijk. Maarja. Dan maar flink sporten.
Niks moet, niksen mag.
pi_41622004
Hallo allemaal,

Heb de topics een beetje door zitten lezen en ik denk dat ik de nuvaring ook maar eens ga proberen.
Ik ben al 10 jaar aan de pil (Mercilon) en het lijkt me best lekker dat je daar niet meer iedere dag aan hoeft te denken!
Ik voel me ook wel vaak moe/futloos, een laag libido en ben ook redelijk aangekomen door de pil en heb heel veel moeite om dat er af te krijgen.
Als dit allemaal nu wat beter zou worden dankzij de nuvaring zou ik echt ontzettend blij zijn!

Ik woon in Italie dus ik ben benieuwd hoe de dokter er op reageerd, want ik weet helemaal niet hoelang hij hier al in Italie verkrijgbaar is.
Ik heb wel een paar Italiaanse reacties gevonden, dus hij is er wel.
(Vaak lopen we hier namelijk erg achter met nieuwe dingen).

De zus van mijn vriend werkt in een apotheek, dus ik zal haar vanavond eens even uithoren wat zij er allemaal vanaf weet.
Ik heb wel op internet gelezen dat hij hier zo'n 13 euro per stuk kost. Dat is toch ongeveer net zoals in Nederland?
Helaas worden dit soort dingen hier niet vergoed, dus moet ik alles zelf betalen
Maar ja, voor de pil ben ik ook 26 euro per drie maanden kwijt. En als er een verpakking per drie ringen is zal die vast wel ietsje minder kosten.
En een baby is natuurlijk altijd duurder

Ik vind het erg leuk om jullie ervaringen te lezen en ik zal binnenkort wel laten weten of ik er ook aan kan beginnen.
Forza Juve!
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie vrijdag 8 september 2006 @ 17:48:15 #19
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_41623045
quote:
Op vrijdag 8 september 2006 17:10 schreef Marty het volgende:
Ik heb wel op internet gelezen dat hij hier zo'n 13 euro per stuk kost. Dat is toch ongeveer net zoals in Nederland?
Helaas worden dit soort dingen hier niet vergoed, dus moet ik alles zelf betalen
Maar ja, voor de pil ben ik ook 26 euro per drie maanden kwijt. En als er een verpakking per drie ringen is zal die vast wel ietsje minder kosten.
En een baby is natuurlijk altijd duurder
Ik betaal 32 euro voor 3 ringen, en dus 3 maanden
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  vrijdag 8 september 2006 @ 20:05:17 #20
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_41626981
ja
ik ook!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_41699759
Ik realiseerde me afgelopen week trouwens dat mijn borsten iets groter zijn geworden sinds een jaar - sinds ik de nuvaring gebruik, dus. Ik zat altijd op de grens tussen a en b, en nu is het gewoon een volle b geworden. Ik leg dus een link met de nuva meer mensen die dit herkennen?
I had a signature once. It was awful.
pi_41700169
Bij mij gingen de extra grammetjes helaas op m'n heupen zitten. Al had ik ze in mijn borsten ook niet gewild. De grammetjes waren na 2 en een half jaar ook wel genoeg voor een paar kilo's.
  woensdag 20 september 2006 @ 11:00:51 #23
116266 _Nouky_
I did it all for the nouky
pi_41977098
quote:
Op maandag 11 september 2006 10:49 schreef flutterbye het volgende:
Bij mij gingen de extra grammetjes helaas op m'n heupen zitten. Al had ik ze in mijn borsten ook niet gewild. De grammetjes waren na 2 en een half jaar ook wel genoeg voor een paar kilo's.
Dat probleem ken ik ja. Voor de rest zit er eigenlijk nergens vet. Alleen op mijn heupen. Van groei van mijn borsten heb ik nog niks gemerkt. Hoop niet dat dat gaat gebeuren want ik vind een grote C cup al zwaar genoeg.
Niks moet, niksen mag.
pi_41979298
Zijn er dames aanwezig die een geschiedenis hebben met trombose/longembolie en toch de nuvaring gebruiken? Ik vind de nuvaring ideaal klinken. Er zitten geloof ik minder hormonen in dan in de pil en mijn verzekeraar (De Friesland) vergoedt de ring ook nog eens 100%. Maarja, in de bijsluiter wordt expliciet gewaarschuwd voor trombose (zoals altijd bij anticonceptiemiddelen waar hormonen in zitten). Ik zou graag van ervaringsdeskundigen horen of ze het risico voor lief nemen of dat de huisarts/gynaecolog het gebruik van de nuvaring expliciet afgeraden heeft.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_42147980
Een vriendin van me vertelde ik laatst ook over de nuvaring en het leek haar ook wel wat. Ze is er deze week voor het eerst mee begonnen.

Wat trombose betreft... Ik heb hiervoor ook nooit hormonale anticonceptie gebruikt en de bijsluiters schrikken mij ook altijd wel snel af door mogelijke bijweringen. Ik zou als ik jou was gewoon zorgen dat je de symptomen in de gaten houdt en als je klachten krijgt meteen naar je huisarts stappen. 'T is natuurlijk een keus die je maakt, wel of geen kindertjes.....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')