Heb jij dan geen hersenen?quote:Op zaterdag 27 februari 2010 18:21 schreef Zeebro het volgende:
[..]
Psychologie geloof ik gewoon niet in. Flutwetenschap.
De ergste dingen beginnen met vage klachtenquote:Op zaterdag 27 februari 2010 18:02 schreef Zeebro het volgende:
[..]
Het klinkt dom maar het is ook meer een trotsheid kwestie. Mij mankeert nooit wat en ik geef altijd af op mensen met vage problemen. En mijn huisarts is net zo'n type. Daarom koos ik hem juist als huisarts.
Ik ben verdomme altijd kunnen vertrouwen op mijn hersenen nu heb ik moeite met een vraag zoals "heeft u een bonuskaart?". Als ik naar de huisarts ga dan is dat ook een een soort van zwaktebod zeg maar. Niet alleen naar hem toe maar ook voor mezelf...
Ja, ik ben iemand die te trots kan zijn om naar een huisarts te gaan. Als je een arm breekt ga je naar een dokter, maar als je wat warrig bent dan ben je toch niet meteen huisartsvoer?.
Nou ja, op dit moment is mijn eigen trots dus m'n domste & ergste vijand. Voor de mensen die het nog kunnen volgen.
Ik had dit probleem ook, tijdens een depressie. Dus ik denk dat het heel goed stressgerelateerd kan zijn. Dan zei ik bijvoorbeeld "ik moet de bus halen" terwijl ik de krant uit de gang wilde gaan halen, of ik zei niet het woord wat ik wilde zeggen, maar iets wat erop leek of rijmde. Heel irritant.quote:Op zaterdag 27 februari 2010 17:31 schreef Zeebro het volgende:
Hallo mensen,
De laatste tijd valt het mij en mensen in mijn omgeving op dat ik moeite heb om op simpele woorden te komen. Ik zeg bijvoorbeeld geraspte aardappelen terwijl ik geraspte kaas bedoel. De meest simpele woorden zoals koffie vind ik soms al moeilijk om te benoemen, alsof het op het puntje van mijn tong ligt maar toch niet 'aanwezig' is in mijn geheugen.
Ook heb ik opeens moeite met topografische liggingen en straatnamen. Het is niet zo dat ik verdwaal maar ik denk dan gewoon in straat X te lopen terwijl ik me in straat Y begeef... Afspraken vergeet ik en soms heb ik moeite om een naam bij een gezicht te plaatsen.
Ik ben 29 jaar en voor de rest in uitstekende gezondheid maar ik vraag me nu af af of dit een stress gerelateerd fenomeen is. Er is sprake van een drukke baan met veel verantwoordelijkheid.
Op een of andere manier voelt het gewoon niet echt goed. Mijn huisarts is de nuchterheid zelve en ik ben bang dat hij me niet of nauwelijks serieus zal nemen met deze klachten aangezien ik misschien eens in de twee jaar bij hem in de praktijk kom als mij echt iets mankeert.
Wat is nu wijsheid? Het nog even aankijken of toch een afspraak maken?
herkenbaar, ik had hetzelfde toen ik flink depri was.quote:Op donderdag 4 maart 2010 19:56 schreef Satsuma het volgende:
[..]
Ik had dit probleem ook, tijdens een depressie. Dus ik denk dat het heel goed stressgerelateerd kan zijn. Dan zei ik bijvoorbeeld "ik moet de bus halen" terwijl ik de krant uit de gang wilde gaan halen, of ik zei niet het woord wat ik wilde zeggen, maar iets wat erop leek of rijmde. Heel irritant.
Het leukste was wel toen ik een keer onderweg was ergens naar toe. En toen kwam ik in Utrecht aan met de trein en wist ik helemaal niet meer wat ik eigenlijk moest doen in Utrecht.quote:Op donderdag 4 maart 2010 21:14 schreef Mirjam het volgende:
[..]
herkenbaar, ik had hetzelfde toen ik flink depri was.
zonder een agenda/kalender vergat ik ook álles.
Nouja, 't is niet leuk maar wel verstandig. De huisarts vindt 't in elk geval wel dermate belangrijk dat ie je doorverwijst, en heeft geen 'zie het even aan' houding.quote:
In de categorie: 'serieuze shit' of 'zekerheid voor alles'?quote:
Goede zaakquote:
Nou, dat ben ik niet helemaal met je eens, neurologen hebben genoeg met psychologie te maken. Bijvoorbeeld bij het vaststellen/uitsluiten van psychosomatische problematiek.quote:Op zondag 7 maart 2010 15:05 schreef freecell het volgende:
[..]
Goede zaak
En Neurologie heeft wel veel met je hersenen, maar weinig met psychologie te maken om je gerust te stellen
Ja, okquote:Op zondag 7 maart 2010 15:39 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Nou, dat ben ik niet helemaal met je eens, neurologen hebben genoeg met psychologie te maken. Bijvoorbeeld bij het vaststellen/uitsluiten van psychosomatische problematiek.
Ten eerste, TS vraagt of het KAN komen door stress en daar zeggen mensen alleen maar op dat dat zo is. Niemand zegt dat hij er verder maar niet naar moet laten kijken, integendeel. Ten tweede lijkt dit voor geen meter op jouw vergelijking tussen Alzheimer en vergeetachtigheid.quote:Op zondag 7 maart 2010 15:53 schreef Injetta het volgende:
Ik begrijp dan ook niet dat mensen hier zo lichtvaardig meteen maar roepen dat had ik ook toen ik gestresst was. Dat lijkt een beetje op hoe mensen reageren als iemand in de omgeving overduidelijk Alzheimerklachten vertoont. Ik vergeet ook wel eens wat, ik ben ook wel eens in de war... ha ha.. maak je maar geen zorgen. Maar op de een of andere manier is er toch echt verschil.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |