abonnement Unibet Coolblue
pi_78283682
quote:
Op zaterdag 20 februari 2010 14:47 schreef jack4ya het volgende:
Ik cross post even uit het toestel topic:

Ik neig overigens naar een 450d met uiteindelijk een tamron 18-270VC. Ik wil graag een allround lens en dit is dan volgens mij de beste gereviewde. En die Tamron schijnt weer lekkerder te werken op een Canon dan op een Nikon. Dat het frontelement niet meedraait vind ik ook wel een plus. Het laatste kersje op dit toetje zou een polarfilter zijn.
Ik weet dat de Tamron boven de 200 wat terugloopt, maar ik wil graag van 18-200 het best mogelijke hebben. Iemand een betere lens (18 tot 200(plus)) dan houd ik mij van harte aanbevolen. (Nog wel in de consumentenklasse graag, tot circa 500,-/ 600,-)

Even te verduidelijking... ik ga voor een goede (best mogelijke) 18-200(of plus) lens en body volgt dan daar wel uit. Vooralsnog kom ik dus op een Tamron uit, maar ik ben heel benieuwd naar andere standpunten.
Ik quote mezelf even aangezien ^^bovenstaande^^ vraag nog openstaat en omdat ik mijn vraag zou willen uitbreiden:

Vooruitkijkend in de toekomst (helderziend ) vermoed ik dat ik ook nog een 'binnenlens' wil. Korter en lichtsterker. Voor de feestjes, misschien wat portretjes, ed we maar zeggen.
De grootste investering zal in de grote lange lens zitten. Wat is een leuke budget lens voor 'binnen'? En wat als ik besluit dat nog even uit te stellen (en dan dus iets meer budget heb) wat is dan de aanrader.
Ik denk globaal aan een 18-55/70 want misschien is een vast brandpunt te beperkt?
pi_78287999
quote:
Op zondag 21 februari 2010 22:52 schreef jack4ya het volgende:
Ik denk globaal aan een 18-55/70 want misschien is een vast brandpunt te beperkt?
Beperkt in het brandpuntsbereik spreekt voor zich ja, maar met primes haal je wel een stuk lichtsterkte in huis natuurlijk... Binnenshuis, op feestjes, etc. geen overbodige luxe als je niet wilt flitsen.

Als je lichtsterkte wilt, zul je wel moeten kiezen. De gemiddelde 18-55 o.i.d. is niet bijster lichtsterk, en de écht lichtsterke objectieven hebben doorgaans een vast brandpunt. Of je moet aan objectieven als de EF-S 17-55 f/2.8 gaan denken (ik neem aan dat je voor Canon op zoek bent), maar dan zit je wel aan de 800 euro.

In je vorige post noem je de 18-270 en 18-200... Voor zover ik begrijp heb je die nog niet in huis, maar even er vanuitgaande dat je een van beide al in je bezit hebt: waarom zou je dan in eigenlijk nog iets als een 18-55 in huis willen halen...? Enige wat je daarmee bereikt is dat je een gigantische overlap krijgt in je brandpuntsbereik, en qua lichtsterkte schiet je er nog steeds niets (of nauwelijks wat) mee op.

Kun je er beter voor 90 euro de 50mm f/1.8 bij halen ofzo. Is het goedkoopst denkbare objectief, maar hij is wel lekker lichtsterk en er zijn (zeker voor dat geld) veel tevreden gebruikers.
pi_78292774
Kijk dat zijn de posts!
Ik heb nog helemaal niets in huis. Ik probeer overal informatie in te winnen, lees reviews, vragen famielie, vrienden en pro's naar hun bevindingen. Waarom ik zo bezig ben? Omdat ik na een initiele stap niet wil vastlopen op een eerdere keuze. (Dure grap.)

Ik ben van achter naar voren begonnen. Eerst mijn belangrijkste lens zoeken. voor backpack vakanties. Ofwel een goede allround lens. Ik kom uit op de eerder genoemde tamron, maar een opties canon of nikon liggen ook nog open. (en de merken met inbody IS heb ik ook nog niet 100% uitgesloten )
Het kan wbt nog alle kanten op, ik zoek echt dé lens.
Maar nu lijkt het dus de Tamron te worden, die werkt op zijn beurt het vlotst met Canon tov Nikon. (als ik de reviews mag geloven). En dan is de 450d wel een lekkere (goede/betaalbare) camera voor erachter.

Deze combi, zal denk ik 80/90% gebruikt worden. Echter, zeker in het begin, om de beginselen goed onder de knie te krijgen, zal ik ook veel binnenfoto's maken. Van de katten bijv maar ook in schemer buiten en ook op de knietjes in de tuin (al is daar lichtsterk geen prio).

Een overlap boeit me niet, ik verwacht never met 2 lenzen aan de wandel te gaan. Tenzij mijn korte lens echt licht en klein zou zijn, misschien dan, maar da's dan meer van "alles bijelkaar in een tas", dan van "die kon ik wel eens nodig hebben".

Maar je punt van dat een 18-50/70 niet opschiet met lichtsterkte, da's natuurlijk nét wel de bedoeling. Een 18-200+mm zal hierin nooit excelleren, anders had ik hieraan geen behoefte gehad.
Je voorstel komt overeen met mijn eerste idee, maar ik waak voor tunnelvisie. Ik ken de beperkingen niet goed. (Ja duh, ik doel meer op de praktijk.)

[ Bericht 18% gewijzigd door jack4ya op 22-02-2010 08:06:08 ]
pi_78292847
Ik besef trouwens dat ik deze ook nog heb: (body en lens 50mm 1:1.8)


en een Canon T50 (hellllooooo eighties) met een makinon 80-200 1:4.5


[ Bericht 16% gewijzigd door jack4ya op 22-02-2010 08:20:44 ]
pi_78302919
quote:
Op maandag 22 februari 2010 07:59 schreef jack4ya het volgende:
Een overlap boeit me niet, ik verwacht never met 2 lenzen aan de wandel te gaan. Tenzij mijn korte lens echt licht en klein zou zijn, misschien dan, maar da's dan meer van "alles bijelkaar in een tas", dan van "die kon ik wel eens nodig hebben".

Maar je punt van dat een 18-50/70 niet opschiet met lichtsterkte, da's natuurlijk nét wel de bedoeling. Een 18-200+mm zal hierin nooit excelleren, anders had ik hieraan geen behoefte gehad.
Je voorstel komt overeen met mijn eerste idee, maar ik waak voor tunnelvisie. Ik ken de beperkingen niet goed. (Ja duh, ik doel meer op de praktijk.)
Nou ja, ik snap wel dat wat overlap in je brandpunten niet zo uitmaakt, maar wat ik in mijn vorige post met 'de gemiddelde 18-55' bedoel is een betaalbare 18-55. (in je vorige post noemde je 500 à 600 voor je objectieven?)

De 18-55 f/3.5-5.6 IS is wel lekker goedkoop en op zich een prima objectief, maar als je op zoek bent naar lichtsterkte natuurlijk niet. Bovendien zal dat objectief de 18-200 (of 270) niet alleen in de brandpunten overlappen, maar dus ook in lichtsterkte. De 18-55 f/2.8 IS USM die ik hierboven al noemde is een stuk beter, maar valt vrij ruim buiten het budget en lijkt me dus geen optie.

Mij zou het logisch lijken een 18-200 (of vergelijkbare superzoom) te combineren met een lichtsterke prime. De meest betaalbare lichtsterke prime voor Canon is uiteraard de 50/1.8, maar dan zul je wel bij jezelf na moeten gaan of een 50mm niet te lang is. Zelf was ik vorige maand ook op zoek naar een lichtsterke prime en heb toen een 50mm f/1.4 aan willen schaffen, maar na even met een vast brandpunt van 50mm gespeeld te hebben ben ik toch gegaan voor een 30mm f/1.4, gewoon omdat ik (zeker binnenshuis e.d.) echt groothoek tekort kwam met de 50.

Máár, het zou kunnen dat al die andere primes (op de 50/1.8 na) buiten je budget vallen. Aan minimaal 300 euro zit je toch al gauw in ieder geval, ik weet niet of je dat er zelf voor over hebt.

Met de camera's van andere merken (die met in-body IS bijvoorbeeld) kan ik je niet echt helpen helaas, ben daar zelf gewoon te weinig in thuis. Ongetwijfeld lopen hier nog wel wat anderen die daar wel meer van weten.
pi_78310219
Joh, ik had niet verwacht dat de eerste stap na de canon 50mm/1.8 ong 300,- kost.
Ik hoopte dat er nog wat tussen zou zitten.

Bedankt voor de duidelijke uitleg... Het is idd maar net wat je er voor over hebt.

Dan kan ik beter de 50mm kopen als 'kitlens' (ipv van de standaard kitlens, ik moet toch een lichtsterke lens hebben en hij lijkt me voor mij slimmer dan de standkitlens) en dan eens kijken of ik er mee weg kom qua lengte.

Het leukste zou een 30mm of zo zijn (ik vond die 50mm op de pentacon idd al wat lang.) Misschien dat ik tzt wél die 300,- wil betalen. Het was idd als lens erbij bedoelt. Ik denk (en hoop) nog steeds dat de 18-200(+) mijn belangrijkste lens zal zijn.

Dure grap allemaal zo... Toch nog 1000,- exc accessoires
pi_78314846
Nou ja, er zijn wel wat goedkopere te vinden, maar ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe die allemaal presteren.

Heb je voor de gein al eens naar lijsten als dit gekeken? Kan best wel helpen om een idee te krijgen van wat er allemaal beschikbaar is (en je hebt nog meteen samplephotos ook). In die lijst staan alleen objectieven van Canon zelf, maar links in het menu kun je natuurlijk ook nog naar merken als Sigma, Tamron en Tokina kijken... Die zijn meestal wel in een aantal mounts beschikbaar.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 23 februari 2010 @ 14:27:45 #58
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_78343703
het vervolg van m'n kapotte lens, de Sigma 50-150mm F/2.8 (1e versie):

begin deze maand, op 1 februari om precies te zijn, viel m'n fototas van ongeveer een meter hoog op de grond, met de voorkant (waar amper padding zit) naar beneden, met als gevolg dat de lens die op dat moment aan m'n camera zat afbrak. Het breekpunt zat net na de mount, dus nog voor de 1e echte lens.

Het gevolg:


Bij 2 van de 3 schroefjes was het plastic er omheen afgescheurd, waardoor de schroeven logischerwijs loslieten. Bij de 3e schroef was het plastic waar de schroef ingaat compleet afgebroken. Dat laatste heb ik kunnen lijmen, maar het grootste probleem was de connector terug aan de printplaat te krijgen, en dan de mount er weer goed opzetten zodat ook wat pakkingsringen nog op de juiste plek zitten.

Mij lukte het niet, maar ik ben niet zo heel handig met electronica en priegelwerk. M'n pa daarentegen wel, en hem is het wel gelukt. Er zitten wat nieuwe (langere) schroefjes in (op de onderstaande foto zijn het 2 van de 3 schroeven in de buitenste ring die nu vernieuwd zijn).



En hij doet het nu weer goed. M'n grootste vrees was dat een van de lenzen zelf verschoven of beschadigd was, of dat de focusmotor kapot was. Maar gelukkig, alles zit nog goed en werkt weer super.

De Tamron vervanglens (70-200mm F/2.8) die ik had gekocht heb ik dan ook weer teruggebracht. Die was veeeeel te traag met focussen. Eerlijk is eerlijk, de plaatjes daarvan waren ook wel goed scherp. Maar bovenstaand lensje vind ik veel fijner.

Al heeft Sigma nu wel een nieuwe 70-200 F/2.8 aangekondigd, met stabilisatie... dat is dan wel weer een erg interessante vervanger voor m'n huidige lens
Nothing lasts forever but the certainty of change
  dinsdag 23 februari 2010 @ 16:10:20 #59
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78347842
Mooi staaltje huisvlijt
pi_78393222
Ik heb even hulp nodig van de echte pro's Ik zal u voor altijd dankbaar zijn.
Ik heb een lens op het oog, eentje die normaal 900-1000 euro is, maar op een bepaalde vraag&aanbod site wordt ie aangeboden voor ruim 400 euro minder dan de nieuw prijs. Een hele goede prijs, al zeg ik het zelf, maar ben gewoon bang dat het een optisch minder goede kwaliteit lens is, dus lager dan de standaard kwaliteit.

Is er een manier om een lens goed te testen op kleur, scherptestelling enzo? Ik moet 100% zeker weten dat de lens echt goed is.
Op vrijdag 11 september 2009 18:32 schreef jogy het volgende:
Ik ben zo trots op je dat ik je in brons wil gieten, in de achtertuin wil zetten met een tuinslang door je mond als appelsjapfontein.
pi_78402741
Langs gaan.
Als het op dat moment niet voldoet aan je eisen dan koop niet doorzetten.

Scherpte kun je meten met een blikje cola, de overgang van de witte letters naar de rode letters is ideaal om de scherpte te testen.Om te kijken of de focus wel goed is scherp stellen op en regel in de krant en dan terug kijken op je schermpje van je camera of het ook precies op dat punt scherp is gesteld, als je je schermpje niet vertrouwt je laptop meenemen om de test foto's te bekijken.
Kleur weet ik niet.
En altijd even kijken of de voor en achter glas element vrij zijn van krassen. en kijk dan ook even of er stof in de lens zit.
Fear is the grease of society.
pi_78483293
Ik ben op zoek naar een nieuwe walk-around lens op mijn Canon 40D, eisen zijn snelle focus, lichtsterk, scherp en het liefst een beetje flink bereik. Nu twijfel ik vooral tussen de Canon 17-55 IS USM F2.8 en de Canon 24-105L F4. Redelijk verschillende lenzen, voornamelijk kwa bereik, waar ik vooral over twijfel (naast natuurlijk het 'groothoek vs zoom' argument, wat ik persoonlijk zal moeten besluiten) is welke lens 'beter' is, en of ik misschien een lens over het hoofd zie die deze twee bereiken combineert en toch erg goed is.....
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_78522305
Welke lens heb je nu?
Welke brandpunt afstand gebruik je het meest?(groethoek kant of tele kant)
Fear is the grease of society.
  zaterdag 27 februari 2010 @ 16:44:33 #64
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_78523195
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 14:43 schreef appelsjap het volgende:
Ik heb even hulp nodig van de echte pro's Ik zal u voor altijd dankbaar zijn.
Ik heb een lens op het oog, eentje die normaal 900-1000 euro is, maar op een bepaalde vraag&aanbod site wordt ie aangeboden voor ruim 400 euro minder dan de nieuw prijs. Een hele goede prijs, al zeg ik het zelf, maar ben gewoon bang dat het een optisch minder goede kwaliteit lens is, dus lager dan de standaard kwaliteit.

Is er een manier om een lens goed te testen op kleur, scherptestelling enzo? Ik moet 100% zeker weten dat de lens echt goed is.
Weet je zeker dat 'ie niet gestolen is? Vraag hem ook eens naar een aankoopbewijs oid.
Huilen dan.
  dinsdag 2 maart 2010 @ 18:09:32 #65
115062 onderjas
Eigenlijk een trui
pi_78645110
Hoi ,

Volgens mij mijn eerste post in dit subforum. Ik ben namelijk opzoek naar een close-up lens voor mijn nikon D60. Ja idd, ik ben best wel noob in de fotografie wereld. Maar ja, waarop moet ik zoeken? Waar moet ik op letten? enz. Tevens ben ik student dus de prijs is ook wel belangrijk. (Het heeft geen haast dus kan nog wel even sparen.)
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 dinsdag 2 maart 2010 @ 18:23:48 #66
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_78645618
Hoe close up wil je het hebben??
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  dinsdag 2 maart 2010 @ 19:12:49 #67
115062 onderjas
Eigenlijk een trui
pi_78647546
Mmm, goeie vraag. Weet niet precies eigenlijk, ben nog maar net aan het rond kijken (het idee zit ook niet zo lang in mijn hoofd).

Maar om maar een slecht voorbeeld te nemen, kan ik met mijn huidige lens geen close-up maken van m'n ogen. Behalve misschien als ik de rest weg crop. Maar dan heb ik dus een best klein plaatje.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 2 maart 2010 @ 19:18:09 #68
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_78647796
quote:
Op dinsdag 2 maart 2010 19:12 schreef onderjas het volgende:
Mmm, goeie vraag. Weet niet precies eigenlijk, ben nog maar net aan het rond kijken (het idee zit ook niet zo lang in mijn hoofd).

Maar om maar een slecht voorbeeld te nemen, kan ik met mijn huidige lens geen close-up maken van m'n ogen. Behalve misschien als ik de rest weg crop. Maar dan heb ik dus een best klein plaatje.
ik zou eerst eens beginnen met je camera goed te leren kennen, met de lens die erop zit
en dan later verder gaan kijken
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  dinsdag 2 maart 2010 @ 19:22:12 #69
115062 onderjas
Eigenlijk een trui
pi_78647988
quote:
Op dinsdag 2 maart 2010 19:18 schreef Ynske het volgende:

[..]

ik zou eerst eens beginnen met je camera goed te leren kennen, met de lens die erop zit
en dan later verder gaan kijken
Mwa, maakt eigenlijk niks uit toch? Het wordt niet echt lastiger met een andere lens.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 2 maart 2010 @ 19:27:28 #70
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_78648228
quote:
Op dinsdag 2 maart 2010 19:22 schreef onderjas het volgende:

[..]

Mwa, maakt eigenlijk niks uit toch? Het wordt niet echt lastiger met een andere lens.
nee maar tis zonde om nu geld te gaan uitgeven aan een lens, terwijl je met de kitlens die erop zit op t moment nog niet veel kunt. dat licht niet aan de lens, maar je geeft zelf aan in t andere topic van je, dat je je camera niet kent.
dan kun je in mijn ogen je beter nu oriënteren op hoe je camera werkt, dus ook in S/A/M stand en vandaaruit als je de camera kent en weet wat je uit een nieuwe lens kunt halen, investeren in die lens
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  dinsdag 2 maart 2010 @ 19:41:57 #71
115062 onderjas
Eigenlijk een trui
pi_78648925
quote:
Op dinsdag 2 maart 2010 19:27 schreef Ynske het volgende:

[..]

nee maar tis zonde om nu geld te gaan uitgeven aan een lens, terwijl je met de kitlens die erop zit op t moment nog niet veel kunt. dat licht niet aan de lens, maar je geeft zelf aan in t andere topic van je, dat je je camera niet kent.
dan kun je in mijn ogen je beter nu oriënteren op hoe je camera werkt, dus ook in S/A/M stand en vandaaruit als je de camera kent en weet wat je uit een nieuwe lens kunt halen, investeren in die lens
Ja daar heb je wel een punt, maar voordat ik genoeg geld heb is het waarschijnlijk alweer een half jaar/jaar voorbij.
pi_78671031
ik heb van de week een 50d setje met een 17-85is goedkoop kunnen kopen, maar ik heb zelf nog een 17-50 2.8 tamron liggen en vind het wel een super lens.

nu zit ik met een dillema, welke kan ik het beste houden volgens jullie? Ik wou eerst alleen de body houden en de tamron (scherp en lichtsterk) gebruiken, maar begin nu te twijfelen of canon (IS, 35mm extra, snellere focus/usm) beter kan houden.
pi_78679855
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 09:46 schreef DancePlaza het volgende:
ik heb van de week een 50d setje met een 17-85is goedkoop kunnen kopen, maar ik heb zelf nog een 17-50 2.8 tamron liggen en vind het wel een super lens.

nu zit ik met een dillema, welke kan ik het beste houden volgens jullie? Ik wou eerst alleen de body houden en de tamron (scherp en lichtsterk) gebruiken, maar begin nu te twijfelen of canon (IS, 35mm extra, snellere focus/usm) beter kan houden.
't Is maar de vraag of iemand hier je daarmee kan helpen... Zoiets hangt toch echt van je eigen prioriteiten af.

Als je die lichtsterkte echt nodig hebt, is het natuurlijk onzin om hem voor de 17-85 te vervangen... Heb je die lichtsterkte absoluut niet nodig, dan zou ik dus inderdaad voor de 17-85 gaan, maar nogmaals: daar kunnen wij natuurlijk niet zo gek veel over zeggen.
  FOK!fotograaf woensdag 3 maart 2010 @ 18:08:23 #74
31271 krijg064
pi_78692069
Weet iemand een goed adres waar je lenzen kunt huren voor een dag of weekend? Uiteraard met goede voorwaarden en zo laag mogelijke prijs :-) en indien mogelijk in de omgeving van Nijmegen. Of laten jullie ze evt. opsturen?
pi_79182403
quote:
Op woensdag 3 maart 2010 18:08 schreef krijg064 het volgende:
Weet iemand een goed adres waar je lenzen kunt huren voor een dag of weekend? Uiteraard met goede voorwaarden en zo laag mogelijke prijs :-) en indien mogelijk in de omgeving van Nijmegen. Of laten jullie ze evt. opsturen?
zelf heb ik nooit objectieven gehuurd dus kan je daar geen advies over geven, maar denk dat opsturen de verhuurder niet wil, maar daar kan ik me in

Heeft iemand ervaring met de 100-400mm van canon samen met de 1.4 teleconverter. Hoor namelijk verschillende verhalen hierover,...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')