FOK!forum / Ouder(s) / Potjes of zelf kokkerellen voor je kleine? Deel 4
huuphuupzondag 7 februari 2010 @ 13:29
Vorige deel: Potjes of zelf kokkerellen voor je kleine? Deel 3

Laatste post:
quote:
Op zondag 7 februari 2010 11:58 schreef Providentia het volgende:
hoe oud zijn jullie kinderen dan? Wel wat jonger denk ik? Mijn zoontje is 1,5 en die eet vanaf dat ie 1 is al gewoon met de pot mee en sinds 2 maanden eet ie gewoon zelf. Neem aan dat het hier om kleinere kindjes gaat?
mijn dochter is inderdaad jonger, ze moet nog 6 maanden worden en krijgt vooralsnog geen vast voedsel. Mijn intentie is wel om haar vrij snel mee te laten eten met wat wij eten. We beginnen wel met los groenten en fruit enzo om haar te laten wennen aan de smaken van de groenten afzonderlijk maar met een maand of 10 zou ik het wel prima vinden als ze gewoon met ons mee-eet.
Jeetjejomzondag 7 februari 2010 @ 14:15
Trouwens, ik lees hier dat veel mensen werken met boterhammenzakjes en ijsblokjesgevalletjes, maar ik heb vorige week bij de Wibra 5 voorraadbakjes van 250 ml gehaald die in de diepvries, magnetron en afwasmachine. Zo kosten 70 cent voor de 5 en ik vond het echt wel een ideale maat.
Misschien een tipje.....
Tinuvielzondag 7 februari 2010 @ 15:57
Ja dat lijkt me ook een ideale maat 250 ml. Denk dat mijn kind wel meer eet ook dan in zo'n avent bakje gaat en dat zijn 180 ml en bovendien mogen deze dacht ik niet in de magnetron.

Providentia. De onze is nu 1 jaar en eet ook al vaak met ons mee.
Vickyzondag 7 februari 2010 @ 17:41
Ik heb 250 ml bakjes van Xenos. Ik vind ze superprettig.
McLaurazondag 7 februari 2010 @ 18:15
Ik gebruik de bakjes van Nuby.
mikoxxzondag 7 februari 2010 @ 20:28
quote:
Op zondag 7 februari 2010 15:57 schreef Tinuviel het volgende:
Ja dat lijkt me ook een ideale maat 250 ml. Denk dat mijn kind wel meer eet ook dan in zo'n avent bakje gaat en dat zijn 180 ml en bovendien mogen deze dacht ik niet in de magnetron.

Providentia. De onze is nu 1 jaar en eet ook al vaak met ons mee.
Avent bakjes mogen in de magnetron en er past 200 ml in Ik heb een hele lading van die dingen. Handig, vind ik! Al moet ik wel op zoek naar iets groters, want 200 ml wordt een beetje te weinig inmiddels
Nijnamaandag 8 februari 2010 @ 08:43
Ik heb van die bakjes bij de AH gehaald, geen idee hoeveel daarin gaat eigenlijk...
Koninginmaandag 8 februari 2010 @ 11:21
Ik heb bakjes van de IKEA, kunnen ook overal voor gebruikt worden.
mikoxxmaandag 8 februari 2010 @ 20:42
Hoe warmen jullie eigenlijk de zelfgemaakte hapjes op? Doen jullie dat bevroren in de magne of laten jullie t ontdooien en dan verwarmen in de magne?
Vickymaandag 8 februari 2010 @ 20:46
Ik laat het ontdooien en warm het dan in de magnetro.
Basboussamaandag 8 februari 2010 @ 23:32
Hier even wat dingetjes die ik voor dochter klaarmaak. Allereerst, ik hou me niet echt aan een voedselschema, dus als het niet helemaal verantwoord is, dan kan dat. Ten tweede, ik meet niet nauwkeurig.

Linzensoep (voor zeg 3 personen als voorafje + eventuele baby)

2 flinke handen rode/oranje linzen (die kapotkoken)
uitje, gesnipperd
komijn, koriander, peper, evt. kerrie, whatever je lekker vindt
2 teentjes knoflook, of drie, of geen
evt. lepeltje tomaat, uit een blikje, hoe heet dat ook alweer
evt. worteltje, aardappel, zoete aardappel
Citroensap, of schijfjes citroen
(olijf)olie
evt. extra knoflookteentjes
evt. bouillion
evt. bloem

Vantevoren linzen even een beetje wassen en een uurtje, of half uurtje of 10 minuten, hoe lang je hebt laten wellen.
Men begint met het bruinen van het uitje, gesnipperd, tot lekker zacht, en dan voeg je knoflook toe. Dan kruiden erbij. (Veel) komijn is een must, koriander is ook belangrijk en de rest wat jij lekker vindt. Is komijn niet jouw ding, dan kun je het eventueel vervangen door curry, of garam masala (Indiase kruiden) daar zit dan wel komijn in, maar niet zo overheersend.
Dan linzen toevoegen en eventueel andere groenten/aardappelen, waar je maar trek in hebt, of wat op moet. Linzen alleen is voldoende, maar een worteltje of aardappeltje erdoor kan erg lekker zijn. Genoeg water/bouillon toevoegen zodat de linzen en groentes goed onderstaan en laten koken, voor een 20 minuten denk ik. Dan gooi ik er vaak een staafmixer doorheen, en vlak voor het opdienen nog een flinke scheut citroensap.
Ook kan je op het laatste moment in een aparte pan nog even wat knoflook in olijfolie laten bruinen en dan in de soep schenken. Ook lekker is een lepelte tomatenpuree met het water mee laten koken.

Beisan vindt dit erg lekker, en wij eten het ook graag.

Mujaddara, rijst met linzen

een blikje groene/gele/bruine linzen (die dus niet kapotkoken)
1,5 kopje basmatirijst
komijn, koriander, etc.
uien, veel uien in ringen
salade (tomaat, komkommer, peterselie met citroen) of yoghurt (dikke griekse/turkse yoghurt) evt. met munt en komkommer

Basmatirijst wassen en laten wellen voor een 30 minuten Ondertussen linzen koken met water en specerijen voor ca. 15 minuten. (Zoals met alle linzengerechte is komijn alweer een must) Terwijl dat kookt, uiringen in een koekenpan zacht laten bakken in olijfolie met een beetje komijn.Als de linzen een beetje zacht zijn rijst toevoegen en het geheel tot de kook brengen. Water moet iets boven de rijst uitkomen. Als het kookt, deksel op de pan en gsa laag zetten (bijna minimaal). Als de rijst 'droog' is, is de mujaddara klaar en dan serveer je het door de zachte donkerbruine uiringen door de mujaddara te scheppen. Dochterlief krijgt het nog zonder uiringen. En dan eten met salade en/of yoghurt
huuphuupmaandag 8 februari 2010 @ 23:41
dankjewel basboussa!
Basboussamaandag 8 februari 2010 @ 23:51
Hummus

Men neme een blik kikkererwten en spoelt die af. Zonder water in de keukenmachine. Men schilt twee teentjes knoflook en voegt die toe. Komijn, hoe veel u wilt. Ik ben dol op komijn, dus halve eetlepel vind ik wel lekker. Beetje citroen/limoensap, scheut olijfolie, keukenmachine aan, en voila. Kan ook met een staafmixer overigens. Paprika kan er ook nog in, net als zon/ovengedroogde tomaatjes, gegrilde paprika, whatever suits you.

Rijst met doperwtjes en munt

Men neme zoveel rijst als men blieft. Beste is basmati. Eerst wassen en laten wellen voor een half uurtje. Als je diepvriesdoperwtjes gebruikt, beginnen met die te koken een laagje water. Beetje specerijen erdoor, als men dat blieft, als die zacht zijn, dan de rijst erbij, en tot een kook brengen (rijst moet onder water staan, zeg, half vingerkootje). Als het kookt deksel erop, en gas bijna minimaal. koken tot gaar, regelmatig even kijken. Moet bijna droogkoken. Gas uit en 5 minuten laten staan. Gedroogde munt versnipperen en door de rijst met doperwtjes scheppen. Beetje olijfolie voor de smaak Een favoriet vanaf bijna de eerste dag
Juladinsdag 9 februari 2010 @ 21:01
Oh Basboussa, fijn dat je receptjes hebt gepost!
Ik zag vorige week al allerlei lekkers voorbij komen in je posts, en was al benieuwd hoe je dat dan moest maken
Tinuvielwoensdag 10 februari 2010 @ 09:42
Bedankt voor het posten van de receptjes.
Stiemiewoensdag 17 februari 2010 @ 22:47
Tip: Morgen gaat de keuringsdienst van waarden over babyvoeding.
quote:
Geen appelmoes voor de baby, maar net als papa en mama gewoon ovenschotel Moussaka. De Keuringsdienst gaat zich te buiten aan culinaire babyprutjes. Dat wordt smullen.

Haute baby-cuisine
Het is de eerste stap die je zet naar een volwassen bestaan. Wanneer je de borst zat bent, stap je over op de prutjes. Kant en klare prakjes achter glas. Niks geen appelmoes. De kleintjes hebben wat te kiezen tegenwoordig... Kip teriyaki, ovenschotel Moussaka, of zelfs rund stroganoff met veldgroenten en tijm. Gerechten waar een ware chef U tegen zegt.

Haute cuisine in een potje? In de volgende aflevering van de Keuringsdienst van Waarde, donderdag 18 februari, 20.30u, NED 3.
Grasjeswoensdag 17 februari 2010 @ 23:04
basboussa, nog bedankt voor eht posten van de recepten! Ik ga dit weekend met de Mujaddara aan de slag

Stiemie, interessant! Ben benieuwd wat daaruit gaat komen.
miss_slydonderdag 18 februari 2010 @ 08:11
Stiemie, goede tip, thanks!
Nijnadonderdag 18 februari 2010 @ 08:28
Goeie tip Stiemie, lijkt me interessant om even te kijken!
Stiemiedonderdag 18 februari 2010 @ 23:03
Vond het nou niet echt een uitzending vol openbaringen Heb 1x zo'n olvarit-bakje aan Linde gegeven en die vond het echt helemaal niks. Heb toen zelf geproefd en het was ook gewoon vies.
Grasjesdonderdag 18 februari 2010 @ 23:06
Ik had er ook meer van verwacht eigenlijk. Het enige wat ik gehoord heb is dat het niet lekker is en niet naar de opgegeven naam smaakt. Wij geven af en toe een potje, maar meestal heb ik gewoon zelf gekookt en dat vind ze veel lekkerder (en kan ze zelf vastpakken met echte stukken ipv die friemeltjes die olvarit stukjes noemt)
miss_slyvrijdag 19 februari 2010 @ 07:53
Ik vond het ook wat tegenvallen. Eigenlijk was het alleen aan topkoks laten proeven en horen dat het niet lekker is. Ik had juist graag in zo'n uitzending bijvoorbeeld iemand als Stefan Kleintjes gezien, juist ook omdat die arts in eht begin zei dat kinderen van 6 maanden idd natuurlijk nog niet kunnen kauwen, en dus gepureerd eten moeten hebben. Moet hij eens bij Senna komen kijken met haar anderhalve tand
Nijnavrijdag 19 februari 2010 @ 10:15
Ik heb het niet gezien, vergeten dat het op tv was... maar niet veel gemist dus . Zal uitzending gemist eens even nazoeken.
huuphuupvrijdag 19 februari 2010 @ 10:23
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 07:53 schreef miss_sly het volgende:
Ik vond het ook wat tegenvallen. Eigenlijk was het alleen aan topkoks laten proeven en horen dat het niet lekker is. Ik had juist graag in zo'n uitzending bijvoorbeeld iemand als Stefan Kleintjes gezien, juist ook omdat die arts in eht begin zei dat kinderen van 6 maanden idd natuurlijk nog niet kunnen kauwen, en dus gepureerd eten moeten hebben. Moet hij eens bij Senna komen kijken met haar anderhalve tand
Maar Stefan Kleintjes erbij uitnodigen had misschien een beetje zn doel voorbij geschoten toch?
Het gaat in dat programma erom om misstanden met voedselwaren aan te tonen en dat hebben ze in deze dan ook gedaan. Je kindje heeft behoefte aan 'iets anders' en aan 'variatie' en dus dachten zij erop in te springen met deze 'culinair verantwoorde' potjes. Leuk idee misschien maar als bijvoorbeeld de teriyaki kip er door een chef écht niet uitgehaald wordt dan is er duidelijk iets niet goed gegaan want als er iets uitgesproken naar zoete soya zou moeten smaken dan is het teriyaki.
Door Stefan Kleintjes (bijvoorbeeld) erbij uit te nodigen ga je je op een hele andere discussie begeven namelijk of potjes/gepureerd eten in het algemeen wel goed of nodig is voor zo'n kindje en dat was nu niet echt aan de orde. Denk ook niet dat ze daar genoeg zendtijd voor hadden.
Ik vond dat Jonny Boer eigenlijk al best wel duidelijk was met zn dat eten echt naar dat ene ingrediënt moet smaken en dat je de pureetjes afzonderlijk moet geven enzo en niet een zo'n massa. En die kinderarts zei dat ook dat het belangrijkste eigenlijk is dat kinderen de smaken (en hij zei overigens ook structuren van het stuk groente!) afzonderlijk leren kennen en dat je daarmee moet variëren. Niet met fancy dingen als Stroganoff en Teriyaki enzo.

Ik ben wel benieuwd naar dat ene pureetje trouwens van meneer Boer leek me wel lekker voor hier ipv aardappelpuree bij mijn eigen maaltijd

Oh en nog wat, in teriyaki zit over het algemeen ook sake dus dat zou ik zelf geloof ik sowieso voorlopig even niet maken voor mn kind. Net als wat die andere kok zei dat er in stroganoff wodka zou moeten zitten.

Die nutricia-mevrouw was dan wel weer dapper dat ze het ging proeven en raden hoewel ik wel het idee had dat ze het zweet op dr bovenlip had tijdens dat interview zeg. "shit hoe praat ik me hier nu weer uit"
MeNicole2vrijdag 19 februari 2010 @ 10:25
Leander kan zonder tanden zelfs ook wel heel goed kauwen

Mijn moeder had gister voor Leander gekookt en daar zaten rozijntjes in. Hij vond het lekker
miss_slyvrijdag 19 februari 2010 @ 10:39
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 10:23 schreef huuphuup het volgende:

[..]

Maar Stefan Kleintjes erbij uitnodigen had misschien een beetje zn doel voorbij geschoten toch?
Het gaat in dat programma erom om misstanden met voedselwaren aan te tonen en dat hebben ze in deze dan ook gedaan. Je kindje heeft behoefte aan 'iets anders' en aan 'variatie' en dus dachten zij erop in te springen met deze 'culinair verantwoorde' potjes. Leuk idee misschien maar als bijvoorbeeld de teriyaki kip er door een chef écht niet uitgehaald wordt dan is er duidelijk iets niet goed gegaan want als er iets uitgesproken naar zoete soya zou moeten smaken dan is het teriyaki.
Door Stefan Kleintjes (bijvoorbeeld) erbij uit te nodigen ga je je op een hele andere discussie begeven namelijk of potjes/gepureerd eten in het algemeen wel goed of nodig is voor zo'n kindje en dat was nu niet echt aan de orde. Denk ook niet dat ze daar genoeg zendtijd voor hadden.
Ik vond dat Jonny Boer eigenlijk al best wel duidelijk was met zn dat eten echt naar dat ene ingrediënt moet smaken en dat je de pureetjes afzonderlijk moet geven enzo en niet een zo'n massa. En die kinderarts zei dat ook dat het belangrijkste eigenlijk is dat kinderen de smaken (en hij zei overigens ook structuren van het stuk groente!) afzonderlijk leren kennen en dat je daarmee moet variëren. Niet met fancy dingen als Stroganoff en Teriyaki enzo.

Ik ben wel benieuwd naar dat ene pureetje trouwens van meneer Boer leek me wel lekker voor hier ipv aardappelpuree bij mijn eigen maaltijd

Oh en nog wat, in teriyaki zit over het algemeen ook sake dus dat zou ik zelf geloof ik sowieso voorlopig even niet maken voor mn kind. Net als wat die andere kok zei dat er in stroganoff wodka zou moeten zitten.

Die nutricia-mevrouw was dan wel weer dapper dat ze het ging proeven en raden hoewel ik wel het idee had dat ze het zweet op dr bovenlip had tijdens dat interview zeg. "shit hoe praat ik me hier nu weer uit"
Hier heb je wel gelijk in, ik dacht er alleen aan omdat die kinderarts wel begon met te zeggen dat kindjes van 6 maanden 'natuurlijk niet kunnen kauwen'. Inderdaad had hij het later wel over structuur en smaak, maar in het begin zei hij dus dat het niet goed was dat deze potjes ook voor kindjes van anderhalf jaar werden gebruikt en dat die natuurlijk wel konden kauwen en dit ook moesten kunnen doen.
De_Taartjesfeeevrijdag 19 februari 2010 @ 10:53
Ik snap niet hoe potjeskinderen ooit met de pot mee moeten eten als het eten wat ze kennen niet naar ons eten smaakt. Ik heb wel eens potjes gebruikt maar dan alleen als we eens een dagje weg waren ofzo. Bruine bonen met appeltjes, die vonden ze allemaal wel lekker Verder kreeg ik er niks in, potjesgewijs
Vickyvrijdag 19 februari 2010 @ 10:57
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 10:53 schreef De_Taartjesfeee het volgende:
Ik snap niet hoe potjeskinderen ooit met de pot mee moeten eten als het eten wat ze kennen niet naar ons eten smaakt. Ik heb wel eens potjes gebruikt maar dan alleen als we eens een dagje weg waren ofzo. Bruine bonen met appeltjes, die vonden ze allemaal wel lekker Verder kreeg ik er niks in, potjesgewijs
Ik heb bij Amber heel duidelijk de invloed van potjes gemerkt.
Toen wij over gingen van potjes naar mee eten met de pot ging ze steeds slechter eten. Tess krijgt ove rht algemeen zelf gemaakt, heel soms een potje.
Kiepievrijdag 19 februari 2010 @ 11:11
Het zal allemaal wel niet helemaal perfect zijn maar ik vind die a la carte bakjes wel erg handig om mee te nemen als je op bezoek gaat. Geen glazen potjes die zwaar en breekbaar zijn maar gewoon even de magnetron in en: PING klaar!
Gelukkig eet dochterlief dit net zo lekker als de eigen gemaakte maaltijden dus voor zo-nu-en-dan vind ik het prima.
De eerste maanden heeft ze overigens alleen maar potjes gehad omdat ze het 'gewone' echt niet wilde, maar nu is ook dit geen probleem meer, gelukkig geen overgangs-problemen.
Linda2205vrijdag 19 februari 2010 @ 14:31
quote:
Op zondag 7 februari 2010 18:15 schreef McLaura het volgende:
Ik gebruik de bakjes van Nuby.
Die heb ik ook kwam ik achter (gekregen en nu pas uitgepakt ) Nu wil ik zondag met de trein, blijft eten daar in lekker vers? Heb er koekjes in..
Nijnazondag 21 februari 2010 @ 09:44
Vraagje, ik heb een appel-abrikoos prutje gemaakt. Met van die gedroogde abrikozen uit de supermarkt, maar nu staat er me vaag iets van bij dat er iets was met dat zwaveldioxide ofzo...
Aan de andere kant, het staat wel in de opperdepop en ik neem aan dat als er wat mee was dat ze dat er dan bij zouden zetten...
Klok en klepel verhaal, iemand die wel weet hoe dat zit...?

Enige wat ik kan vinden is dat het een allergeen is, dus je zou er een reactie op kunnen krijgen... nou ja dat zien we dan wel weer...?!
Ze heeft ook al eens potje met abrikoos gehad, weet niet of ze daar vers in gebruiken of ook gedroogd...
_Bar_zondag 21 februari 2010 @ 09:49
Volgens mij heeft dat weer te maken met het verwarmen Nijna.
Nijnazondag 21 februari 2010 @ 09:55
Oh ok, geen idee... t moest wel gekookt worden... nou ja t smaakt haar goed
Tinuvielzondag 21 februari 2010 @ 10:53
Nijna ik zou niet weten waarom zuidvruchten niet mogen. Ik heb mezelf wel aan het schema van Stefan Kleintjes gehouden: gedroogde abrikozen met 9 maanden en overige zuidvruchten met 1 jaar.
Nijnazondag 21 februari 2010 @ 11:19
Ik heb mn boek uitgeleend met het schema en ook niet aan gedacht om het online even op te zoeken. Maar misschien komt daar mn klok en klepel gevoel bij...
Nou ja, dan zijn we "maar" 2,5 maand te vroeg . We zien wel hoe het valt, is t niks dan geven we het even niet meer... So far so good.
huuphuupdinsdag 9 maart 2010 @ 21:54
Vandaag een potje geprobeerd!
ik deed voor mezelf lekker makkelijk en voor t gebakje ook een gemakje.

Ze heeft vandaag gepureerde wortel gehad en het grijpen naar eten en pakken van dingen heeft ze zo dusdanig onder de knie dat het voeren van een lepeltje op zn zachtst gezegd een uitdaging was maar wel leuk.
Ik heb het zelf eerst geproefd en het smaakte prima. Naar van die worteltjes uit zo'n Hak-pot ofzo.

We gaan over een maandje ofzo dus maar wat vaker oefenen met bestek eten en zulks. Kijken of ze dan relatief snel een beetje met ons mee kan eten

(mogen foto's hier?)

het begon zo schoon


ze trok zo het potje naar zich toe en greep de lepel eruit






ah wat een kunstwerk
mikoxxdinsdag 9 maart 2010 @ 21:57
Haha, lekker kliederen Amélie! Huup, wist je dan niet dat je met worteltjes heul creatief kan zijn?


Hoe doen jullie dat eigenlijk met brood? Geef je gewoon een stukje in de mond of doe je dat met een vorkje, of ..? Vroeg me af wanneer ze dat zelf kunnen gaan eten. Maar als ik ze een stukje in de hand geef, dan vermorzelen ze het zo dat ze het niet meer in hun mond kunnen krijgen

[ Bericht 1% gewijzigd door mikoxx op 09-03-2010 22:04:29 ]
huuphuupdinsdag 9 maart 2010 @ 22:02
geen idee mikoxx ik heb nog geen brood gegeven, daar wacht k even mee tot mn lief weer thuis is. Ik ben in principe van plan om met een korstje te beginnen en dan te zien hoe en wat.
maar hier dus nog geen ervaring.
De_Taartjesfeeedinsdag 9 maart 2010 @ 22:18
Haha huup ik gaf gepureerd eten dus altijd met 3 lepels 2 Voor het kind in elke hand, en 1 zodat ik zelf nog wat kon scheppen
huuphuupdinsdag 9 maart 2010 @ 22:21
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 22:18 schreef De_Taartjesfeee het volgende:
Haha huup ik gaf gepureerd eten dus altijd met 3 lepels 2 Voor het kind in elke hand, en 1 zodat ik zelf nog wat kon scheppen
ja ik kreeg de tip van een eigen lepel al van BE en debuuf!

nu snap ik ook waarom al die plastic lepels per twee of drie verpakt zijn in de winkel!
Bass-Misswoensdag 10 maart 2010 @ 08:55
Hehe, Huup? Zij wil het duidelijk zelf doen.
Trouwens, ook als je ze zelf laat eten zonder bestek kunnen ze het vrij snel hoor. Elodie eet vanaf ze een jaar is ongeveer ineens met een vorkje.
Nijnawoensdag 10 maart 2010 @ 08:55
Amélie, zelluf doen is natuurlijk ook veul leuker he .
Kunstig hoor!

Mikoxx, ik geef een lange korst (onderkant van een boterham) of gewoon reepjes brood in de hand en dat gaat hier best aardig.
Ze propt gewoon door tot ze het in haar mond heeft.

TF, oh zo doe je dat dus .
huuphuupwoensdag 10 maart 2010 @ 08:58
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 08:55 schreef Bass-Miss het volgende:
Hehe, Huup? Zij wil het duidelijk zelf doen.
Trouwens, ook als je ze zelf laat eten zonder bestek kunnen ze het vrij snel hoor. Elodie eet vanaf ze een jaar is ongeveer ineens met een vorkje.
ah ok, goed om te weten
Vickywoensdag 10 maart 2010 @ 09:01
Ik geef het zachte deel van het brood in haar mond, de korst krijgt ze in het handje.
miss_slywoensdag 10 maart 2010 @ 09:21
Amélie wat is het toch een lekker ding, huup!

mikoxx, hier eet Senna haar brood gewoon met de handjes. Ik snij het in kleine dobbelsteentjes en die pakt ze meestal keurig een voor een van haar bordje. Soms drie tegelijk, som sin elke hand 1, maar het gaat prima. Zo eet ze 's ochtens ongeveer driekwart boterham en 's middags een hele.
Als dit goed lukt, en ze belangstelling krijgt voor onze vork, ga ik het haar met een vorkje laten proberen.
mikoxxwoensdag 10 maart 2010 @ 11:40
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 09:21 schreef miss_sly het volgende:
Amélie wat is het toch een lekker ding, huup!

mikoxx, hier eet Senna haar brood gewoon met de handjes. Ik snij het in kleine dobbelsteentjes en die pakt ze meestal keurig een voor een van haar bordje. Soms drie tegelijk, som sin elke hand 1, maar het gaat prima. Zo eet ze 's ochtens ongeveer driekwart boterham en 's middags een hele.
Als dit goed lukt, en ze belangstelling krijgt voor onze vork, ga ik het haar met een vorkje laten proberen.
En dan vermorzelt het niet? Hier wordt het zo in het handje gepropt dat het onmogelijk wordt er nog iets van in de mond te krijgen.... en wat doe je dan op t broodje? Wel beleg? Dat wordt dus kliederen (dat moet ik nog leren)

Broodkorst gaf ik ook al in de hand, dat werkt goed, al is het proppen geblazen idd : X mijn moeder vindt dat doodeng . Vanmorgen het fruit minder fijn gepureerd (echt nog stukjes zeg maar) en dat ging goed. Gisteravond aardappeltjes + spinazie en een eitje geprakt en een beetje zachter gemaakt met gekookt water, ging prima

Huup, de eigen lepel idd, werkt hier ook goed of iets van speelgoed op tafel (wat vies mag worden, een plastic bakje of dekseltje oid) om mee te spelen. Afleiding is de truc
miss_slywoensdag 10 maart 2010 @ 11:54
Nee, wordt niet platgedrukt ofzo. Ze pakt het over het algemeen netjes zo vast dat ze het in haar mondje kan stoppen. Soms lukt dat niet zo goed, dan blijft een stukje even zitten, en dan haal ik het uit haar handje, leg het terug op het bord en dan gaat ze weer. Intussen gaat ze dan wel met de andere hand verder,natuurlijk

Ow, en hier gaat er appelstroop op, of rozenbotteljam, of geprakte banaan of avocado of wat roomkaas. Ze krijgt wel een beetje plakhandjes en ik stroop haar mouwen wel watop, zodat haar kleren niet helemaal vies worden, maar ik vind de kliederboel alles meevallen, moet ik zeggen.
Sorbootjewoensdag 10 maart 2010 @ 12:01
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 09:21 schreef miss_sly het volgende:
Amélie wat is het toch een lekker ding, huup!

mikoxx, hier eet Senna haar brood gewoon met de handjes. Ik snij het in kleine dobbelsteentjes en die pakt ze meestal keurig een voor een van haar bordje. Soms drie tegelijk, som sin elke hand 1, maar het gaat prima. Zo eet ze 's ochtens ongeveer driekwart boterham en 's middags een hele.
Als dit goed lukt, en ze belangstelling krijgt voor onze vork, ga ik het haar met een vorkje laten proberen.
Haha nou ik heb Senna op een heel wat minder elegante wijze een boterham zien slachten!
miss_slywoensdag 10 maart 2010 @ 12:04
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 12:01 schreef Sorbootje het volgende:

[..]

Haha nou ik heb Senna op een heel wat minder elegante wijze een boterham zien slachten!
haha, ow ja dat was heel elegant
Ik zal wel eens kijken of ik morgen tijdens de lunch een stukje kan filmen!
MeNicole2woensdag 10 maart 2010 @ 12:30
Ik hoef Leander ook niks op zijn blad te leggen om zelf te pakken. Die pakt het wel op om het eest fijn te knijpen en daarna in nog kleinere stukje aan de hond (lees op de grond) te geven. Ik geef hem het gewoon met een vorkje. Ondertussen is hij druk bezig met zijn beker!!
debuurvrouwwoensdag 10 maart 2010 @ 12:41
Ik heb een recept van echt supergeenrapley eten. Daar waren mijn jongens dol op. Mousaka Calimero. Met aardappel, aubergine, smeerkaas en tartaar geloof ik. beetje raar bleekig moesje is het.
het-is-mijvrijdag 26 maart 2010 @ 10:27
quote:
Op donderdag 25 maart 2010 21:42 schreef Takkembah het volgende:
Kun je die stampmukindiepvries trouwens ook met fruit doen? Want dan gaan de potjes er hier helemaal uit... Dure muk.
Ja dat kan.
Ik heb laatst 1 peer en 3 appels bewerkt (appels ff gekookt) en toen pureren en in potjes in de diepvries, het word wel een beetje een bruinige kleur maar de smaak is erg lekker.
Avond ervoor ff bakje uit de diepvries halen en smullen maar.
Ook makkelijk dat je weer in het voren kunt maken.

Dit is een leuke link (vind ik) met allerlei ideeen/recepten om zelf verse groentes en fruit te bereiden incl. een tijdsgrens vanaf wanneer het mag/kan
McLauravrijdag 26 maart 2010 @ 15:52
H-I-M ik doe dat in ijsblokzakjes, werkt ook goed!

Vanavond krijgt Thijs zelfgemaakte bruine bonen met appeltjes. Ik ben benieuwd!
leoniekezondag 18 juli 2010 @ 15:32
Alvast sorry voor de megakick

Maar ik heb een vraagje over het bewaren van voedsel in de diepvries. Ik ben aan het twijfelen wat ik het beste zou doen: groentehapjes volledig af klaarmaken (groenten en aardappelen door elkaar) of groenten apart stomen (wortelen, courgette, aardappel, tomaat, ...) en deze afzonderlijk bewaren in bv ijsblokbakjes.

Hoe pakken jullie dat aan?
Stiemiezondag 18 juli 2010 @ 15:36
Ik maak eens in de zoveel tijd zes/acht dezelfde hapjes en die gaan dan met een sticker met bereidingsdatum en ingredienten in de diepvries. Als je dat regelmatig doet krijg je vanzelf een mooie mix van potjes.

Ik gebruik trouwens kleine tupperwarebakjes en de avent borstvoedingsbewaarbakjes. Precies de juiste hoeveelheid!
Ssserpentezondag 18 juli 2010 @ 15:49
quote:
Op zondag 18 juli 2010 15:32 schreef leonieke het volgende:
Alvast sorry voor de megakick

Maar ik heb een vraagje over het bewaren van voedsel in de diepvries. Ik ben aan het twijfelen wat ik het beste zou doen: groentehapjes volledig af klaarmaken (groenten en aardappelen door elkaar) of groenten apart stomen (wortelen, courgette, aardappel, tomaat, ...) en deze afzonderlijk bewaren in bv ijsblokbakjes.

Hoe pakken jullie dat aan?
Wij maken alles altijd volledig klaar, Leo. Dwz, Lente eet meestal met de pot mee en da's in ons geval vaak pasta of aardappelen, groente en een vleesvervanger. Voor haar prakken we dan wat aardappels met wat groente grof (en als we eens vlees eten soms daarvan nog wat er doorheen) en wat we overhebben gaat de vriezer in in een Aventbakje.
Nijnazondag 18 juli 2010 @ 19:42
Ik deed het net als Stiemie, een grotere hoeveelheid maken van 1 iets en dat invriezen. Of een middagje in de keuken en een paar verschillende hapjes maken (meer van elke smaak). Dan krijg je best wat variatie in de vriezer. Ik vroor het eerder in in bakjes, maar de laatste tijd heb ik het gewoon in diepvrieszakjes gedaan. Dat scheelt een hoop ruimte met bakjes.
Inmiddels eet ze zo goed als met de pot mee en voor het geval we iets eten wat Iris niet eet, heb ik een of twee zakken diepvriesgroente en dan maak ik daar wat van klaar voor haar.
NieuweUserwoensdag 18 augustus 2010 @ 19:30
Wij maken ook zelf eten voor Isa en ze vind het heerlijk! :) Wat mij wel opviel vorige week was dat haar ontlasting wat moeilijker ging. Ze had een aantal dagen bloemkool of broccoli + aardappeltjes gehad. Afgelopen weekend had ze ivm onze vakantie een aantal potjes gehad en toen ging haar ontlasting veel makkelijker! Nu heb ik haar sinds gisteren weer zelfgemaakt eten gegeven en heeft ze er vandaag weer wat last van. Doen jullie er bijvoorbeeld wat margarine of olie door om het evt wat dunner te maken? Of hebben jullie andere tips? Ik doe er zelf wel wat kookvocht door, maar dat is blijkbaar nog niet genoeg.
Skonkzondag 22 augustus 2010 @ 13:20
Denk niet dat het verstandig is uit potjes te laten eten, dan krijg je denk ik een kind dat snel dik word
Nijnazondag 22 augustus 2010 @ 16:46
En waar baseer je dat dan op Skonk? Waarom zouden ze snel dik worden als ze uit potjes eten?
DJMOzondag 22 augustus 2010 @ 17:03
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 19:30 schreef NieuweUser het volgende:
Wij maken ook zelf eten voor Isa en ze vind het heerlijk! :) Wat mij wel opviel vorige week was dat haar ontlasting wat moeilijker ging. Ze had een aantal dagen bloemkool of broccoli + aardappeltjes gehad. Afgelopen weekend had ze ivm onze vakantie een aantal potjes gehad en toen ging haar ontlasting veel makkelijker! Nu heb ik haar sinds gisteren weer zelfgemaakt eten gegeven en heeft ze er vandaag weer wat last van. Doen jullie er bijvoorbeeld wat margarine of olie door om het evt wat dunner te maken? Of hebben jullie andere tips? Ik doe er zelf wel wat kookvocht door, maar dat is blijkbaar nog niet genoeg.
hoe oud is isa nu ??
DJMOzondag 22 augustus 2010 @ 17:04
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 13:20 schreef Skonk het volgende:
Denk niet dat het verstandig is uit potjes te laten eten, dan krijg je denk ik een kind dat snel dik word
bullshit. als jij boontjes uit blik of pot eet ben je ook niet morgen een tientonner :').
Nijnazondag 22 augustus 2010 @ 19:53
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 17:04 schreef DJMO het volgende:

[..]

bullshit. als jij boontjes uit blik of pot eet ben je ook niet morgen een tientonner :').
Je weet maar nooit _O- ;)
DJMOzondag 22 augustus 2010 @ 19:55
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 19:53 schreef Nijna het volgende:

[..]

Je weet maar nooit _O- ;)
nou jah, als hij 100 potjes opeet (met klemtoon op op) in puur vet gedrenkt .. ja, dan kan het wel :P