Ik ook.quote:Op donderdag 4 februari 2010 22:01 schreef Crazy Harry het volgende:
ik heb een screenshot van 9999,99
Alleen qua range, trouwens. Niet qua actuele stand.quote:
Oh, ik daadwerkelijk als standquote:Op donderdag 4 februari 2010 22:03 schreef Arcee het volgende:
Alleen qua range, trouwens. Niet qua actuele stand.
Oh, ik heb 9,999.69 wel, dus daar shop ik zo 9,999.99 van.quote:
Het is te hopen want de Amerikaanse futures wijzen al weer op een hogere opening. Terwijl Europa gemiddeld rond de -0.5% staat sinds sluiting.quote:
Als dat gebeurd ga ik waarschijnlijk voor 1/2 van de winst op mijn weekputs calls kopen voor volgende week.quote:
Dat wordt te gek. Zal de boel eens omhoog toveren voor morgen. Ik ga voor > 2,5%quote:Op donderdag 4 februari 2010 22:04 schreef edwinh het volgende:
morgen -1% openen afstort tot 1.5%?
Kans zit er wel in, FTI nu op 320 (aex321). We zullen wel weer een flinke beweging krijgen met job cijfers om half 3.quote:Op donderdag 4 februari 2010 22:31 schreef Vandergeld het volgende:
[..]
Als dat gebeurd ga ik waarschijnlijk voor 1/2 van de winst op mijn weekputs calls kopen voor volgende week.
Oh jawel hoor. De theorie van Shiller is enorm bekend maar ik heb alleen SeLang de definitie van delen door eigen gemiddelde zien gebruiken. Kun je overigens ook gewoon zelf in excel klussen. Mijn datafeed komt van multpl (die updaten het realtime maar de waarden worden wel berekend op de laatst bekende Shiller-earnings)quote:Op donderdag 4 februari 2010 19:46 schreef jaco het volgende:
maar volgens mij wordt het nergens op het web systematisch bijgehouden.
Wat voor knik?quote:Op vrijdag 5 februari 2010 00:06 schreef Crazy Harry het volgende:
Oeh! Zie dat knikje, die komt vaak terug net voor een omdraai.
Op basis van welke TA?quote:Op basis van TA morgen dus een omdraai?
Dit idd.quote:
Door te delen door eigen lange termijn gemiddelde krijg je niet echt een andere definitie maar het plaatje wordt wat makkelijker af te lezen imo omdat je direct kunt zien of je historisch gezien een 'hoge' (>1) of 'lage' (<1) waardering hebt. Je gebruikt een Shiller P/E om te vergelijken met historische trend, niet om de absolute waarde te weten (die heeft weinig betekenis) dus normeren op 1 door te delen door eigen gemiddelde is logisch. Maar afgezien van de schaal kun je de plaatjes dan nog steeds exact op elkaar leggen.quote:Op donderdag 4 februari 2010 23:30 schreef Mendeljev het volgende:
De theorie van Shiller is enorm bekend maar ik heb alleen SeLang de definitie van delen door eigen gemiddelde zien gebruiken.
Ach hij had tenminste goed dat er makkelijk ooit een keer een crash zou kunnen komen!quote:'Soros waarschuwt voor beurscrash'
Uitgegeven: 3 juni 2008 13:28
Laatst gewijzigd: 3 juni 2008 13:28
LONDEN - De hoge prijs van olie en andere grondstoffen op de wereldmarkt is het resultaat van speculatie en kan makkelijk leiden tot een beurscrash, meent de Amerikaanse miljardair en filantroop George Soros. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times.
De Britse Financial Times heeft inzage gehad in een toespraak die Soros later op de dinsdag houdt voor een commissie van de Amerikaanse Senaat. Volgens Soros is een groot deel van de prijsstijgingen te wijten aan institutionele beleggers en investeringsfondsen die sinds kort veel geld pompen in beleggingsproducten die speculeren op de toekomstige prijs van grondstoffen.
Een en ander doet, aldus Financial Times, superbelegger Soros denken aan de situatie die voorafging aan de beurscrash op 'Zwarte Maandag' 19 oktober 1987. Er is volgens Soros sprake van een "zeepbel in de maak".
Een snelle instorting van de beurzen verwacht Soros vooralsnog niet. Maar hij vindt het wel raadzaam om speculatie op grondstoffen te ontmoedigen. Op welke manier dat zou moeten is onduidelijk. Overheidsregulatie is wat Soros betreft uit den boze.
In Nederland is 10% ofzo van de bevolking gehandicapt (zit in de WAO). Dat telt niet als werkloosheid.quote:Op vrijdag 5 februari 2010 09:38 schreef barrage het volgende:
Weet iemand hoe die Amerikaanse unemployment rate zich ongeveer verhoudt met de Nederlandse? Is 10% daar gelijk aan 5% hier?
Mijn tante is laatst in California geweest om een huis uit te zoeken. Die wil daar gaan rentenieren. Zij zegt dat het allemaal wel meevalt met die crisis en dat de werkloosheid in Nederland eigenlijk hoger ligt. Maarja die tante, die is ook niet helemaal lekker.
Hoe zijn de US cijfers, als je die definitie nu op de bevolking aldaar los laat?quote:Op vrijdag 5 februari 2010 09:47 schreef SeLang het volgende:
[..]
In Nederland is 10% ofzo van de bevolking gehandicapt (zit in de WAO). Dat telt niet als werkloosheid.
Babyboomers die met hun 53-ste met de VUT gingen tellen ook niet als werkloos.
Etc....
Aan de andere kant tellen Amerikanen die zijn gestopt met zoeken naar een baan ook niet mee in de werkloosheidsstatistieken.
Met historische werkloosheidsdata moet je heel erg uitkijken omdat de definitie steeds veranderd. In The Great Depression was de werkloosheid bijvoorbeeld ver boven de 20%, maar toen telde iedereen >16jr die geen fulltime baan had als werkloos.
Weet ik niet precies, maar ik dacht dat als je mensen meetelt die tegen hun wil parttime werken e.d. dat je dan op 17% ofzo uitkomt. Mish blog post dat soort dingen regelmatig.quote:Op vrijdag 5 februari 2010 09:51 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Hoe zijn de US cijfers, als je die definitie nu op de bevolking aldaar los laat?
Tanx! 10% WAO????quote:Op vrijdag 5 februari 2010 09:47 schreef SeLang het volgende:
[..]
In Nederland is 10% ofzo van de bevolking gehandicapt (zit in de WAO). Dat telt niet als werkloosheid.
Babyboomers die met hun 53-ste met de VUT gingen tellen ook niet als werkloos.
Etc....
Aan de andere kant tellen Amerikanen die zijn gestopt met zoeken naar een baan ook niet mee in de werkloosheidsstatistieken.
Met historische werkloosheidsdata moet je heel erg uitkijken omdat de definitie steeds veranderd. In The Great Depression was de werkloosheid bijvoorbeeld ver boven de 20%, maar toen telde iedereen >16jr die geen fulltime baan had als werkloos.
Geen idee hoe betrouwbaar, maar geeft vast een redelijke indruk:quote:Op vrijdag 5 februari 2010 09:55 schreef SeLang het volgende:
[..]
Weet ik niet precies, maar ik dacht dat als je mensen meetelt die tegen hun wil parttime werken e.d. dat je dan op 17% ofzo uitkomt. Mish blog post dat soort dingen regelmatig.
10% van de beroepsbevolking != 10% van de inwonersquote:Op vrijdag 5 februari 2010 09:57 schreef barrage het volgende:
[..]
Tanx! 10% WAO????
Ja, the great depression, dat waren natuurlijk sowieso andere tijden. Mensen werden toen gemiddeld nog niet zo heel oud en werkte gewoon hun hele leven, totdat ze er dood bij neervielen.
Nou ook nog zo'n grafiekje voor Nederland.quote:Op vrijdag 5 februari 2010 09:57 schreef Perrin het volgende:
[..]
Geen idee hoe betrouwbaar, maar geeft vast een redelijke indruk:
http://www.shadowstats.com/alternate_data/unemployment-charts
quote:Op vrijdag 5 februari 2010 09:57 schreef SeLang het volgende:
Ben trouwens benieuwd hoe het gaat worden nu babyboomers die veel te weinig pensioen hebben gespaard ook tot >65jr gaan doorwerken en in competitie gaan met jongeren voor banen.
Ja die 17% die ik zei is dus "BLS Broadest", dus dat is officiele werkloosheidsdata volgens breedste definitie (geen aluminium hoedjes gedoe).quote:Op vrijdag 5 februari 2010 09:57 schreef Perrin het volgende:
[..]
Geen idee hoe betrouwbaar, maar geeft vast een redelijke indruk:
Alternate Unemployment Charts
Feitelijk is het hele "stimuleren" van de economie al een enorme verkapte babyboomer bailout, want er worden gewoon schulden gemaakt die naar de volgende generatie worden geschoven. Ongelofelijk dat we dit nog pikken.quote:Op vrijdag 5 februari 2010 09:59 schreef RvLaak het volgende:
Wss gaan de vakbonden gewoon weer protesteren voor enorme AOW verhogingen of zo. Of de politiek verzint een andere toevoeging op de uitkering, die uiteraard later weer eraf gehaald wordt...
Of ben ik nou te cynisch?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |