nieuw soort krachtvoer voor Gesink

quote:
Bakken
Een paar dagen geleden ging ik in Girona inkopen doen voor in mijn nieuwe appartement. Met een flinke wagen vol bedachten we dat we het zout waren vergeten en zonder goed te kijken pakte ik een wit potje met blauwe letters en een strooidop.
Drie dagen lang hebben we vreemd gegeten, de aardappelpuree was wat flauwtjes, olijfolie met balsamico en ‘zout’ begon te schuimen wanneer je er een broodje in dipte, zout op de gehakt gaf een vreemd sissend geluid en het omeletje na de training kreeg de structuur van een luchtig brood en kwam groen uit de pan.
Vanavond bij het avondeten viel bij Grischa ineens het kwartje. ‘Dat zout is niet goed!’. Na enig onderzoek bleken we al een dag of drie ons eten te bestrooien met bicarbonaat wat in het dagelijks leven in Nederland wordt gebruikt in bakpoeder.
Na een korte berekening blijkt dat we in de afgelopen dagen ongeveer 20gram bicarbonaat per persoon hebben gebruikt, genoeg om een paar flinke broden mee te bakken!
Tot nu toe heb ik nog geen last van bijwerkingen maar voor de zekerheid en vooral de smaak heb ik toch even een potje keukenzout gehaald bij de supermarkt aan de overkant.
Een ding is zeker en dat is dat ik de komende dagen geen last ga hebben van verzuring tijdens het fietsen aangezien bicarbonaat in de sport ook wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat je bij extreme inspanningen minder last hebt van melkzuur.
Om Johan Cruijff te citeren: ‘Elk nadeel heb z’n voordeel!’, al gebruik ik toch liever zijn: ‘Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet!’
Groeten!
Robert
donderdag, 28-01-2010 22:34
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013