BergTurk | maandag 14 december 2009 @ 19:26 |
Ik zelf vind de javafood ingevroren rundvlees bapao, 0,30 cent bij super de boer. Wat jullie? Je mag er ook bij zeggen welk biertje er het beste bij smaakt | |
Barendsz | maandag 14 december 2009 @ 19:27 |
zelfde! ![]() goeie smaak! ![]() | |
VaderVanJezus | maandag 14 december 2009 @ 19:29 |
Die met de minste deeg met euroshopper pils natuurlijk | |
PiRANiA | maandag 14 december 2009 @ 19:30 |
Schopje CUL? | |
Rorata | maandag 14 december 2009 @ 19:32 |
een broodje bakpao | |
pfefferkatze | maandag 14 december 2009 @ 19:32 |
Javafood ftw. | |
Knuffelzacht | maandag 14 december 2009 @ 19:32 |
quote: | |
SteelDogg | maandag 14 december 2009 @ 19:32 |
Ik las Bakpao ![]() | |
Ben. | maandag 14 december 2009 @ 19:33 |
Aldi | |
CharlyLownoise | maandag 14 december 2009 @ 19:33 |
Allemaal godenvoer, maakt niet uit welk merk en welk vleesch. ![]() | |
Simplicity | maandag 14 december 2009 @ 19:33 |
quote:Mijn voorkeur gaat uit naar die van javafood gevuld met kip sate, maar die met rundvlees smaakt ook prima ![]() Verder heb je ook nog een pikante variant? rundvlees pikant of varkens pikant? Goed gevulde broodjes, niet droog, perfect ![]() Bier uhm tja, Bavaria ![]() | |
Bastoenie | maandag 14 december 2009 @ 19:36 |
Gadverdamme met pils erbij ![]() | |
xxjosjex | maandag 14 december 2009 @ 19:39 |
Aldi, kip Mag rose bier ook? | |
VaderVanJezus | maandag 14 december 2009 @ 19:41 |
quote:homo | |
ikbeneenkiwi | maandag 14 december 2009 @ 20:23 |
quote:Je was niet de enige ![]() | |
MdMa98 | maandag 14 december 2009 @ 20:42 |
Mensen die denken dat bapau verschillende fabrikanten kent ![]() of Tsjendrawasih of Albert Heijn Meer is er niet ![]() | |
Sombreros | maandag 14 december 2009 @ 20:57 |
Een verse van de Toko ![]() | |
BergTurk | maandag 14 december 2009 @ 21:03 |
Smaken die verse bij de vietnamees anders? | |
Rijstkoker | maandag 14 december 2009 @ 21:29 |
Zelfgemaakte ![]() ![]() | |
Sigmund666 | maandag 14 december 2009 @ 21:30 |
Gefrituurd met een Bounty voor de textuur! ![]() | |
Palomar | maandag 14 december 2009 @ 22:52 |
Die van javafood bevat het het beste slachtafval ![]() | |
#ANONIEM | maandag 14 december 2009 @ 23:27 |
quote:Dat is inderdaad wel heel erg goedkoop ![]() Ik haal ze meestal bij Deen uit het koelschap. Geen idee welk merk dat is, kosten 0,89 euro. | |
Catch22- | maandag 14 december 2009 @ 23:28 |
bij de aldi zijn ze ook erg goedkoop en lekker trouwens. Het is zo sowieso lekkerder als ze ontdooid klaar worden gemaakt. | |
Klonk | dinsdag 15 december 2009 @ 05:52 |
schopje naar CUL | |
Windigo | dinsdag 15 december 2009 @ 07:24 |
Falafel bapao met knoflooksaus van de appie. Met een hertog-jan erbij ![]() | |
JtodaX | woensdag 16 december 2009 @ 00:03 |
Die goedkope (30 cent) zijn echt niet slechter dan die dure (90cent). | |
xxjosjex | woensdag 16 december 2009 @ 13:25 |
quote:ik ben een vrouw! | |
xxjosjex | woensdag 16 december 2009 @ 13:27 |
Trouwens een tijdje terug bij de toko mini bapao's kip meegenomen, maar dat was geen succes....niet zo lekker! | |
Martijn_77 | woensdag 16 december 2009 @ 19:05 |
Javafood ![]() | |
Mikkie | woensdag 16 december 2009 @ 19:10 |
Ik vreet meestal die van de Appie, maar zo geweldig zijn ze niet. | |
Catch22- | woensdag 16 december 2009 @ 20:01 |
bij de aldi zijn trouwens 55 cent voor 2 | |
Ra-z | donderdag 17 december 2009 @ 01:34 |
quote: ![]() | |
bl_henkie2 | donderdag 17 december 2009 @ 02:50 |
quote:Zucht, wat denk je van chinese fabrikanten? Lee's food in Beverwijk, Mei Shum en Delico (St Anny) in Rotterdam zijn drie moderne dim sum fabrikanten waar ik zo op komt. Ze leveren o.a. diepvries bapau aan toko's in het hele land. Of is dit een thread waar de OP vraagt wat het lekkerste chinese gerecht is en iedereen vervolgens antwoorden posten als Foe Yong Hai en Bami Pangpang ![]() p.s. Ik ga er vanuit dat we het hebben over bapau die te koop is in winkels, anders kan ik het ook hebben over origineel chinese restaurants (in o.a. a'dam, rotterdam en den haag) die het zelf maken. | |
MOD | donderdag 17 december 2009 @ 02:53 |
Elke. Met turbo-hete saus. | |
Darkestrah | donderdag 17 december 2009 @ 02:54 |
Kipsaté. Rundvlees is echt smakeloos. ![]() | |
ParanoidEv | donderdag 17 december 2009 @ 14:38 |
Ik vond de vegetarische van AH altijd het lekkerste, omdat daar nooit rare stukjes inzitten i.t.t. vlees, maar die verkopen ze (hier iig) niet meer. Daarna rundvlees van of AH of Javafood. Met loempiasaus graag. En een Grolsch. Maar eigenlijk drink ik ze nooit met bier omdat ik ze tussen de middag eet. | |
oh-oh | vrijdag 18 december 2009 @ 15:03 |
Zelfgemaakte natuurlijk ![]() | |
Mikkie | vrijdag 18 december 2009 @ 15:44 |
quote:Zodat de saus overheerst en je maar vooral geen bapao proeft? ![]() | |
Kabouter_Batsgraag | vrijdag 18 december 2009 @ 16:10 |
De bapao's van de plaatselijke toko. | |
rac | zondag 20 december 2009 @ 10:25 |
Ik lees iedere keer zelfgemaakte.... Miscchien een receptje(s) ![]() | |
LastRequest | zondag 20 december 2009 @ 13:13 |
Ik eet eigenlijk alleen het brood op ![]() | |
ouderejongere | maandag 28 december 2009 @ 21:10 |
quote:Die dus! Een echte van de Toko heb je genoeg aan 1, die minibapaos in de supermarkt zijn niet te vreten, slachtafval met een berg zout is het. quote: ![]() Ik heb geen idee hoe je dat deeg maakt, voor vulling kan je bijna alles gebruiken. | |
MdMa98 | maandag 28 december 2009 @ 21:34 |
quote:volgens mij halen zowaar alle toko`s ze gewoon bij tsjendra vandaan. Overigens levert Tsjendra aan alle specialiteiten-groothandels. | |
oh-oh | maandag 28 december 2009 @ 21:37 |
Ik maak het deeg gewoon met witbroodmix, en dan olie ipv boter dr in. En de vulling kun je idd alles van maken ![]() | |
EricT | maandag 28 december 2009 @ 22:11 |
home-made | |
Winner_Taco | dinsdag 29 december 2009 @ 11:48 |
quote:Jij maakt thuis zelf Bapaobroodjes ? ![]() OT De goedkoopste . Saté of rund ![]() | |
Lord_Cardigan | dinsdag 29 december 2009 @ 12:12 |
quote:Vind je een klef broodje gevuld met kattenbrokken in chemische pindasaus echt godenvoer? Ik denk dat Onze Lieve Heer toch iets anders zou kiezen. ![]() | |
EricT | dinsdag 29 december 2009 @ 22:15 |
quote:Problemen mee? | |
prupke | dinsdag 29 december 2009 @ 22:29 |
quote:Ik lust ze alleen maar als we ze zelf gemaakt hebben ![]() Die uit de winkel vind ik niet eens lekker. | |
SuperrrTuxxx | dinsdag 29 december 2009 @ 22:31 |
quote:Dat dus. Aldi of Appie. | |
JuiceJuice | dinsdag 29 december 2009 @ 22:36 |
Die van de Aldi vind ik wel goed, die van de AH ( huistraiteur bende ) zijn niet te vreten. Javafood voldoet ook. | |
EricT | woensdag 30 december 2009 @ 09:52 |
quote:Het broodje is vaak te hard en de inhoud is alleen maar zout. Home-made daarentegen ![]() | |
oh-oh | woensdag 30 december 2009 @ 09:53 |
quote:Ik maak ze ook altijd zelf en vries ze dan in. Hoe maak je het deeg? | |
EricT | woensdag 30 december 2009 @ 10:16 |
quote:Uit m'n hoofd: 1 kg tarwebloem, 2.5 zakje gist, 2 zakjes vanillesuiker 2(?) eetlepels suiker. Dan lauwe melk erbij tot het mooi deegje is. Beetje kneden, laten rusten dan vullen, weer laten rusten. Stomen die hap. | |
oh-oh | woensdag 30 december 2009 @ 10:18 |
quote:Ah ok, ik ga es customized deeg proberen ipv witbroodmix denk ik, maar met witbroodmix worden ze ook heerlijk. En ik leg ze voor het stomen altijd even 10 minuutjes in de oven, dan blijven ze mooier ![]() | |
incognitoomuch | woensdag 30 december 2009 @ 10:20 |
Rundvlees... zowieso! Die kip en andere shoarma achtige bakpao broodjes van de deka zijn té droog en om die simpele reden niet zu vreten. | |
SuperrrTuxxx | woensdag 30 december 2009 @ 11:41 |
quote:Zout? | |
EricT | woensdag 30 december 2009 @ 13:23 |
quote:De smaak zout dus ![]() | |
TheDutchHero | woensdag 30 december 2009 @ 18:16 |
Super de boer huismerk rund ![]() | |
Sicstus | woensdag 30 december 2009 @ 22:18 |
Javafood FTW! en dan de pikant-varkensvlees variant. Met Flower Brand chilisaus en een koud Bavje! ![]() | |
SuperrrTuxxx | woensdag 30 december 2009 @ 22:22 |
quote:Ja dat snap ik ook, maar als je dat al zout vind. ![]() | |
Schenkstroop | woensdag 30 december 2009 @ 22:32 |
Die ze bij de deen supers verkopen. Tot nog toe de lekkerste vin dik. Maar niet denderend. 58c p/stuk | |
EricT | woensdag 30 december 2009 @ 22:36 |
quote:Jago, ik bedoel dus dat de smaak plat is. Je proeft dus alleen zout en geen chilipeper/kaneel/alle andere dingen naar keuze [ Bericht 2% gewijzigd door EricT op 30-12-2009 22:55:04 ] | |
prupke | woensdag 30 december 2009 @ 22:44 |
quote:Wij gebruiken bapaobloem ![]() (mijn vriend maakt die dingen altijd ) | |
oh-oh | woensdag 30 december 2009 @ 23:01 |
quote:Oh bestaat dat? Ik zal dr es naar vragen bij de toko, moet toch nieuwe sushi spullen halen ![]() | |
prupke | woensdag 30 december 2009 @ 23:11 |
quote: ![]() bij een goede toko idd ![]() ok hun noemen het meel ![]() | |
Schenkstroop | woensdag 30 december 2009 @ 23:30 |
quote:En wat stopt ie erin enkelt gehakt en dan flink sambal over de bapao? Mijn familie maakten bapaos zoals de chinezen dat vroeger deden, niks speciaal bakmeel. Gewoon zelf meel maken. voorts stopten zij er bijv. gekruid kipvlees met sojasaus en champignons in. Maar volgens de Ollander is dat ws. niet zoals het hoort ![]() | |
prupke | woensdag 30 december 2009 @ 23:46 |
quote:Maakt niet uit wat je voor vulling maakt.... zolang jij de vulling maar zelf te pruimen vindt toch?? En zelf meel maken dat vind ik wel ver gaan hoor ![]() Het bapaomeel zorgt er eigenlijk alleen voor dat je een mooi wit meelballetje krijgt.... meer niet. (iets met mijn oog wil ook wat ) | |
EricT | donderdag 31 december 2009 @ 00:09 |
quote:zwengel je hier nu zelf een 'zoals-het-hoort-discussie' aan ? | |
PKfotografie | donderdag 31 december 2009 @ 00:29 |
quote:pffff... vulling is vooral wat je zelf wil, als basis gebruik ik gember, suiker, sesamolie, bouillonpoeder (kip) soja, en afhankelijk van de soort vulling kies ik er een sambal bij. of het wel of niet hoort interesseert me eigenlijk niet. zolang het maar lekker is. en tot nu toe vinden de mensen die het proeven beter te eten als wat je bij de plaatselijke loempia boer haalt of uit de vriezer. deeg is ook iets wat naar eigen manier te maken is. tuurlijk, het kan met bloem en een eitje.... maar bapaomeel, en alleen eiwit, en wat witte suiker . geeft een zachtere zoetere smaak, met een mooie witte bol als resultaat. maar als je te lui bent om ingrediënten te shoppen en om eiwit en eigeel van elkaar te scheiden... ja het kan ook op een lompe manier | |
oh-oh | donderdag 31 december 2009 @ 08:50 |
Oh, ik heb t van echte Molukkers geleerd en wij doen niks niet zoet hoor, die gebruiken allemaal witbroodmix. En als je gehakt er in doet is 5 spices een must ![]() | |
EricT | donderdag 31 december 2009 @ 10:48 |
quote:Deze Molukker gebruikt geen witboordmix, maar idd daar kan het ook mee | |
oh-oh | donderdag 31 december 2009 @ 10:50 |
quote: ![]() Grote kans alleen dat mn broertje en vader dan "is dit éten???" vragen ![]() | |
RobinOok | donderdag 31 december 2009 @ 11:23 |
Volgende keer als jullie in de buurt van een toko zijn moet je toch eens proberen een zak bapao-meel te scoren. Dat geeft net effe een nog lekkerder resultaat. Echt, heus, kleine moeite, groot plezier.![]() ![]() Zoek naar de zakken met een plaatje van een grote paksoi of chinese kool erop. Maar in de winkel weten ze ook vast wel welke zak je moet hebben. PS Oh, dat zeiden er al. Zat niet goed op te letten... [ Bericht 15% gewijzigd door RobinOok op 31-12-2009 12:12:54 ] | |
oh-oh | donderdag 31 december 2009 @ 11:24 |
quote:Ik ga dat echt zeker doen ![]() | |
Asskicker14 | donderdag 31 december 2009 @ 11:34 |
Tsa Sieuw Bao....brood gevuld met rundvlees, te verkrijgen bij de betere toko. ![]() | |
RobinOok | donderdag 31 december 2009 @ 12:35 |
Waarom zouden ze in een bapao met varkensvlees (Tsa Sieuw) ook nog rundvlees stoppen dan? ![]() | |
oh-oh | zaterdag 16 januari 2010 @ 12:40 |
quote:Ok ik heb dit deeg gekocht bij de Aziatische supermarkt. Maar daar staat verder niet op hoe je het deeg klaar moet maken. Iemand? ![]() | |
RobinOok | zaterdag 16 januari 2010 @ 12:55 |
Voor een eenvoudig bapao-deeg meng je het in de volgende hoeveelheden door elkaar: 300 gram bapaomeel, 4 scheppen suiker, 1 eetlepel bakpoeder, 1 eetlepel reuzel of olie, ongeveer 250 ml water. Meng tot een (plakkerig) deeg en laat 10 min. rusten. | |
oh-oh | zaterdag 16 januari 2010 @ 12:56 |
quote:Wauw,snelle reactie, dank! Ik schrijf het meteen op , en ik ben heeeeel erg benieuwd hoe dat gaat smaken ![]() |