FOK!forum / Culinesse à gogo / Welke bapaos zijn het beste?
BergTurkmaandag 14 december 2009 @ 19:26
Ik zelf vind de javafood ingevroren rundvlees bapao, 0,30 cent bij super de boer.

Wat jullie?

Je mag er ook bij zeggen welk biertje er het beste bij smaakt
Barendszmaandag 14 december 2009 @ 19:27
zelfde!
goeie smaak!
VaderVanJezusmaandag 14 december 2009 @ 19:29
Die met de minste deeg met euroshopper pils natuurlijk
PiRANiAmaandag 14 december 2009 @ 19:30
Schopje CUL?
Roratamaandag 14 december 2009 @ 19:32
een broodje bakpao
pfefferkatzemaandag 14 december 2009 @ 19:32
Javafood ftw.
Knuffelzachtmaandag 14 december 2009 @ 19:32
quote:
Op maandag 14 december 2009 19:26 schreef BergTurk het volgende:
Ik zelf vind de javafood ingevroren rundvlees bapao, 0,30 cent bij super de boer. de albert heijn
SteelDoggmaandag 14 december 2009 @ 19:32
Ik las Bakpao
Ben.maandag 14 december 2009 @ 19:33
Aldi
CharlyLownoisemaandag 14 december 2009 @ 19:33
Allemaal godenvoer, maakt niet uit welk merk en welk vleesch.
Simplicitymaandag 14 december 2009 @ 19:33
quote:
Op maandag 14 december 2009 19:26 schreef BergTurk het volgende:
Ik zelf vind de javafood ingevroren rundvlees bapao, 0,30 cent bij super de boer.

Wat jullie?

Je mag er ook bij zeggen welk biertje er het beste bij smaakt
Mijn voorkeur gaat uit naar die van javafood gevuld met kip sate, maar die met rundvlees smaakt ook prima
Verder heb je ook nog een pikante variant? rundvlees pikant of varkens pikant?
Goed gevulde broodjes, niet droog, perfect
Bier uhm tja, Bavaria
Bastoeniemaandag 14 december 2009 @ 19:36
Gadverdamme met pils erbij
xxjosjexmaandag 14 december 2009 @ 19:39
Aldi, kip

Mag rose bier ook?
VaderVanJezusmaandag 14 december 2009 @ 19:41
quote:
Op maandag 14 december 2009 19:39 schreef xxjosjex het volgende:
Aldi, kip

Mag rose bier ook?
homo
ikbeneenkiwimaandag 14 december 2009 @ 20:23
quote:
Op maandag 14 december 2009 19:32 schreef SteelDogg het volgende:
Ik las Bakpao
Je was niet de enige
MdMa98maandag 14 december 2009 @ 20:42
Mensen die denken dat bapau verschillende fabrikanten kent

of Tsjendrawasih
of Albert Heijn

Meer is er niet
Sombrerosmaandag 14 december 2009 @ 20:57
Een verse van de Toko
BergTurkmaandag 14 december 2009 @ 21:03
Smaken die verse bij de vietnamees anders?
Rijstkokermaandag 14 december 2009 @ 21:29
Zelfgemaakte maar al die magnetron shit is gewoon
Sigmund666maandag 14 december 2009 @ 21:30
Gefrituurd met een Bounty voor de textuur!
Palomarmaandag 14 december 2009 @ 22:52
Die van javafood bevat het het beste slachtafval
#ANONIEMmaandag 14 december 2009 @ 23:27
quote:
Op maandag 14 december 2009 19:26 schreef BergTurk het volgende:
rundvlees bapao, 0,30 cent bij super de boer.
Dat is inderdaad wel heel erg goedkoop

Ik haal ze meestal bij Deen uit het koelschap. Geen idee welk merk dat is, kosten 0,89 euro.
Catch22-maandag 14 december 2009 @ 23:28
bij de aldi zijn ze ook erg goedkoop en lekker trouwens. Het is zo sowieso lekkerder als ze ontdooid klaar worden gemaakt.
Klonkdinsdag 15 december 2009 @ 05:52
schopje naar CUL
Windigodinsdag 15 december 2009 @ 07:24
Falafel bapao met knoflooksaus van de appie. Met een hertog-jan erbij
JtodaXwoensdag 16 december 2009 @ 00:03
Die goedkope (30 cent) zijn echt niet slechter dan die dure (90cent).
xxjosjexwoensdag 16 december 2009 @ 13:25
quote:
Op maandag 14 december 2009 19:41 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]

homo
ik ben een vrouw!
xxjosjexwoensdag 16 december 2009 @ 13:27
Trouwens een tijdje terug bij de toko mini bapao's kip meegenomen, maar dat was geen succes....niet zo lekker!
Martijn_77woensdag 16 december 2009 @ 19:05
Javafood
Mikkiewoensdag 16 december 2009 @ 19:10
Ik vreet meestal die van de Appie, maar zo geweldig zijn ze niet.
Catch22-woensdag 16 december 2009 @ 20:01
bij de aldi zijn trouwens 55 cent voor 2
Ra-zdonderdag 17 december 2009 @ 01:34
quote:
Op maandag 14 december 2009 21:29 schreef Rijstkoker het volgende:
Zelfgemaakte maar al die magnetron shit is gewoon
bl_henkie2donderdag 17 december 2009 @ 02:50
quote:
Op maandag 14 december 2009 20:42 schreef MdMa98 het volgende:
Mensen die denken dat bapau verschillende fabrikanten kent

of Tsjendrawasih
of Albert Heijn

Meer is er niet
Zucht, wat denk je van chinese fabrikanten?
Lee's food in Beverwijk, Mei Shum
en Delico (St Anny) in Rotterdam zijn drie moderne dim sum fabrikanten waar ik zo op komt.
Ze leveren o.a. diepvries bapau aan toko's in het hele land.

Of is dit een thread waar de OP vraagt wat het lekkerste chinese gerecht is en iedereen vervolgens antwoorden posten als Foe Yong Hai en Bami Pangpang


p.s.
Ik ga er vanuit dat we het hebben over bapau die te koop is in winkels, anders kan ik het ook hebben over origineel chinese restaurants (in o.a. a'dam, rotterdam en den haag) die het zelf maken.
MODdonderdag 17 december 2009 @ 02:53
Elke.
Met turbo-hete saus.
Darkestrahdonderdag 17 december 2009 @ 02:54
Kipsaté. Rundvlees is echt smakeloos.
ParanoidEvdonderdag 17 december 2009 @ 14:38
Ik vond de vegetarische van AH altijd het lekkerste, omdat daar nooit rare stukjes inzitten i.t.t. vlees, maar die verkopen ze (hier iig) niet meer. Daarna rundvlees van of AH of Javafood. Met loempiasaus graag. En een Grolsch. Maar eigenlijk drink ik ze nooit met bier omdat ik ze tussen de middag eet.
oh-ohvrijdag 18 december 2009 @ 15:03
Zelfgemaakte natuurlijk
Mikkievrijdag 18 december 2009 @ 15:44
quote:
Op donderdag 17 december 2009 02:53 schreef MOD het volgende:
Elke.
Met turbo-hete saus.
Zodat de saus overheerst en je maar vooral geen bapao proeft?
Kabouter_Batsgraagvrijdag 18 december 2009 @ 16:10
De bapao's van de plaatselijke toko.
raczondag 20 december 2009 @ 10:25
Ik lees iedere keer zelfgemaakte....

Miscchien een receptje(s)
LastRequestzondag 20 december 2009 @ 13:13
Ik eet eigenlijk alleen het brood op
ouderejongeremaandag 28 december 2009 @ 21:10
quote:
Op maandag 14 december 2009 20:57 schreef Sombreros het volgende:
Een verse van de Toko
Die dus!
Een echte van de Toko heb je genoeg aan 1, die minibapaos in de supermarkt zijn niet te vreten, slachtafval met een berg zout is het.
quote:
Op zondag 20 december 2009 10:25 schreef rac het volgende:
Ik lees iedere keer zelfgemaakte....

Miscchien een receptje(s)


Ik heb geen idee hoe je dat deeg maakt, voor vulling kan je bijna alles gebruiken.
MdMa98maandag 28 december 2009 @ 21:34
quote:
Op maandag 28 december 2009 21:10 schreef ouderejongere het volgende:

[..]

Die dus!
Een echte van de Toko heb je genoeg aan 1, die minibapaos in de supermarkt zijn niet te vreten, slachtafval met een berg zout is het.
[..]



Ik heb geen idee hoe je dat deeg maakt, voor vulling kan je bijna alles gebruiken.
volgens mij halen zowaar alle toko`s ze gewoon bij tsjendra vandaan.
Overigens levert Tsjendra aan alle specialiteiten-groothandels.
oh-ohmaandag 28 december 2009 @ 21:37
Ik maak het deeg gewoon met witbroodmix, en dan olie ipv boter dr in.
En de vulling kun je idd alles van maken
EricTmaandag 28 december 2009 @ 22:11
home-made
Winner_Tacodinsdag 29 december 2009 @ 11:48
quote:
Op maandag 28 december 2009 22:11 schreef EricT het volgende:
home-made
Jij maakt thuis zelf Bapaobroodjes ?

OT De goedkoopste . Saté of rund
Lord_Cardigandinsdag 29 december 2009 @ 12:12
quote:
Op maandag 14 december 2009 19:33 schreef CharlyLownoise het volgende:
Allemaal godenvoer, maakt niet uit welk merk en welk vleesch.
Vind je een klef broodje gevuld met kattenbrokken in chemische pindasaus echt godenvoer? Ik denk dat Onze Lieve Heer toch iets anders zou kiezen.
EricTdinsdag 29 december 2009 @ 22:15
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 11:48 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Jij maakt thuis zelf Bapaobroodjes ?
Problemen mee?
prupkedinsdag 29 december 2009 @ 22:29
quote:
Op maandag 28 december 2009 22:11 schreef EricT het volgende:
home-made
Ik lust ze alleen maar als we ze zelf gemaakt hebben
Die uit de winkel vind ik niet eens lekker.
SuperrrTuxxxdinsdag 29 december 2009 @ 22:31
quote:
Op donderdag 17 december 2009 02:54 schreef Darkestrah het volgende:
Kipsaté. Rundvlees is echt smakeloos.
Dat dus.

Aldi of Appie.
JuiceJuicedinsdag 29 december 2009 @ 22:36
Die van de Aldi vind ik wel goed, die van de AH ( huistraiteur bende ) zijn niet te vreten. Javafood voldoet ook.
EricTwoensdag 30 december 2009 @ 09:52
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 22:29 schreef prupke het volgende:

[..]

Ik lust ze alleen maar als we ze zelf gemaakt hebben
Die uit de winkel vind ik niet eens lekker.
Het broodje is vaak te hard en de inhoud is alleen maar zout. Home-made daarentegen
oh-ohwoensdag 30 december 2009 @ 09:53
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 22:29 schreef prupke het volgende:

[..]

Ik lust ze alleen maar als we ze zelf gemaakt hebben
Die uit de winkel vind ik niet eens lekker.
Ik maak ze ook altijd zelf en vries ze dan in.
Hoe maak je het deeg?
EricTwoensdag 30 december 2009 @ 10:16
quote:
Op woensdag 30 december 2009 09:53 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Ik maak ze ook altijd zelf en vries ze dan in.
Hoe maak je het deeg?
Uit m'n hoofd:

1 kg tarwebloem, 2.5 zakje gist, 2 zakjes vanillesuiker 2(?) eetlepels suiker. Dan lauwe melk erbij tot het mooi deegje is. Beetje kneden, laten rusten dan vullen, weer laten rusten. Stomen die hap.
oh-ohwoensdag 30 december 2009 @ 10:18
quote:
Op woensdag 30 december 2009 10:16 schreef EricT het volgende:

[..]

Uit m'n hoofd:

1 kg tarwebloem, 2.5 zakje gist, 2 zakjes vanillesuiker 2(?) eetlepels suiker. Dan lauwe melk erbij tot het mooi deegje is. Beetje kneden, laten rusten dan vullen, weer laten rusten. Stomen die hap.
Ah ok, ik ga es customized deeg proberen ipv witbroodmix denk ik, maar met witbroodmix worden ze ook heerlijk.
En ik leg ze voor het stomen altijd even 10 minuutjes in de oven, dan blijven ze mooier
incognitoomuchwoensdag 30 december 2009 @ 10:20
Rundvlees... zowieso! Die kip en andere shoarma achtige bakpao broodjes van de deka zijn té droog en om die simpele reden niet zu vreten.
SuperrrTuxxxwoensdag 30 december 2009 @ 11:41
quote:
Op woensdag 30 december 2009 09:52 schreef EricT het volgende:

[..]

Het broodje is vaak te hard en de inhoud is alleen maar zout. Home-made daarentegen
Zout?
EricTwoensdag 30 december 2009 @ 13:23
quote:
Op woensdag 30 december 2009 11:41 schreef SuperrrTuxxx het volgende:

[..]

Zout?
De smaak zout dus
TheDutchHerowoensdag 30 december 2009 @ 18:16
Super de boer huismerk rund
Sicstuswoensdag 30 december 2009 @ 22:18
Javafood FTW! en dan de pikant-varkensvlees variant. Met Flower Brand chilisaus en een koud Bavje!
SuperrrTuxxxwoensdag 30 december 2009 @ 22:22
quote:
Op woensdag 30 december 2009 13:23 schreef EricT het volgende:

[..]

De smaak zout dus
Ja dat snap ik ook, maar als je dat al zout vind.
Schenkstroopwoensdag 30 december 2009 @ 22:32
Die ze bij de deen supers verkopen. Tot nog toe de lekkerste vin dik. Maar niet denderend. 58c p/stuk
EricTwoensdag 30 december 2009 @ 22:36
quote:
Op woensdag 30 december 2009 22:22 schreef SuperrrTuxxx het volgende:

[..]

Ja dat snap ik ook, maar als je dat al zout vind.
Jago, ik bedoel dus dat de smaak plat is. Je proeft dus alleen zout en geen chilipeper/kaneel/alle andere dingen naar keuze

[ Bericht 2% gewijzigd door EricT op 30-12-2009 22:55:04 ]
prupkewoensdag 30 december 2009 @ 22:44
quote:
Op woensdag 30 december 2009 10:16 schreef EricT het volgende:

[..]

Uit m'n hoofd:

1 kg tarwebloem, 2.5 zakje gist, 2 zakjes vanillesuiker 2(?) eetlepels suiker. Dan lauwe melk erbij tot het mooi deegje is. Beetje kneden, laten rusten dan vullen, weer laten rusten. Stomen die hap.
Wij gebruiken bapaobloem
(mijn vriend maakt die dingen altijd )
oh-ohwoensdag 30 december 2009 @ 23:01
quote:
Op woensdag 30 december 2009 22:44 schreef prupke het volgende:

[..]

Wij gebruiken bapaobloem
(mijn vriend maakt die dingen altijd )
Oh bestaat dat?
Ik zal dr es naar vragen bij de toko, moet toch nieuwe sushi spullen halen
prupkewoensdag 30 december 2009 @ 23:11
quote:
Op woensdag 30 december 2009 23:01 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Oh bestaat dat?
Ik zal dr es naar vragen bij de toko, moet toch nieuwe sushi spullen halen



bij een goede toko idd

ok hun noemen het meel
Schenkstroopwoensdag 30 december 2009 @ 23:30
quote:
Op woensdag 30 december 2009 22:44 schreef prupke het volgende:

[..]

Wij gebruiken bapaobloem
(mijn vriend maakt die dingen altijd )
En wat stopt ie erin enkelt gehakt en dan flink sambal over de bapao? Mijn familie maakten bapaos zoals de chinezen dat vroeger deden, niks speciaal bakmeel. Gewoon zelf meel maken. voorts stopten zij er bijv. gekruid kipvlees met sojasaus en champignons in. Maar volgens de Ollander is dat ws. niet zoals het hoort
prupkewoensdag 30 december 2009 @ 23:46
quote:
Op woensdag 30 december 2009 23:30 schreef Schenkstroop het volgende:

[..]

En wat stopt ie erin enkelt gehakt en dan flink sambal over de bapao? Mijn familie maakten bapaos zoals de chinezen dat vroeger deden, niks speciaal bakmeel. Gewoon zelf meel maken. voorts stopten zij er bijv. gekruid kipvlees met sojasaus en champignons in. Maar volgens de Ollander is dat ws. niet zoals het hoort
Maakt niet uit wat je voor vulling maakt....
zolang jij de vulling maar zelf te pruimen vindt toch??

En zelf meel maken dat vind ik wel ver gaan hoor

Het bapaomeel zorgt er eigenlijk alleen voor dat je een mooi wit meelballetje krijgt.... meer niet.
(iets met mijn oog wil ook wat )
EricTdonderdag 31 december 2009 @ 00:09
quote:
Op woensdag 30 december 2009 23:30 schreef Schenkstroop het volgende:

[..]

En wat stopt ie erin enkelt gehakt en dan flink sambal over de bapao? Mijn familie maakten bapaos zoals de chinezen dat vroeger deden, niks speciaal bakmeel. Gewoon zelf meel maken. voorts stopten zij er bijv. gekruid kipvlees met sojasaus en champignons in. Maar volgens de Ollander is dat ws. niet zoals het hoort
zwengel je hier nu zelf een 'zoals-het-hoort-discussie' aan ?
PKfotografiedonderdag 31 december 2009 @ 00:29
quote:
Op woensdag 30 december 2009 23:30 schreef Schenkstroop het volgende:

[..]

En wat stopt ie erin enkelt gehakt en dan flink sambal over de bapao? Mijn familie maakten bapaos zoals de chinezen dat vroeger deden, niks speciaal bakmeel. Gewoon zelf meel maken. voorts stopten zij er bijv. gekruid kipvlees met sojasaus en champignons in. Maar volgens de Ollander is dat ws. niet zoals het hoort
pffff...

vulling is vooral wat je zelf wil, als basis gebruik ik gember, suiker, sesamolie, bouillonpoeder (kip)
soja, en afhankelijk van de soort vulling kies ik er een sambal bij.
of het wel of niet hoort interesseert me eigenlijk niet. zolang het maar lekker is. en tot nu toe vinden de mensen die het proeven beter te eten als wat je bij de plaatselijke loempia boer haalt of uit de vriezer.

deeg is ook iets wat naar eigen manier te maken is.
tuurlijk, het kan met bloem en een eitje....

maar bapaomeel, en alleen eiwit, en wat witte suiker . geeft een zachtere zoetere smaak, met een mooie witte bol als resultaat. maar als je te lui bent om ingrediënten te shoppen en om eiwit en eigeel van elkaar te scheiden... ja het kan ook op een lompe manier
oh-ohdonderdag 31 december 2009 @ 08:50
Oh, ik heb t van echte Molukkers geleerd en wij doen niks niet zoet hoor, die gebruiken allemaal witbroodmix.
En als je gehakt er in doet is 5 spices een must
EricTdonderdag 31 december 2009 @ 10:48
quote:
Op donderdag 31 december 2009 08:50 schreef oh-oh het volgende:
Oh, ik heb t van echte Molukkers geleerd en wij doen niks niet zoet hoor, die gebruiken allemaal witbroodmix.
En als je gehakt er in doet is 5 spices een must
Deze Molukker gebruikt geen witboordmix, maar idd daar kan het ook mee
oh-ohdonderdag 31 december 2009 @ 10:50
quote:
Op donderdag 31 december 2009 10:48 schreef EricT het volgende:

[..]

Deze Molukker gebruikt geen witboordmix, maar idd daar kan het ook mee
De tantes hier doen het echt allemaal zo, ik ga dus wel es zelfgemaakt mengsel proberen hoor.
Grote kans alleen dat mn broertje en vader dan "is dit éten???" vragen
RobinOokdonderdag 31 december 2009 @ 11:23
Volgende keer als jullie in de buurt van een toko zijn moet je toch eens proberen een zak bapao-meel te scoren. Dat geeft net effe een nog lekkerder resultaat. Echt, heus, kleine moeite, groot plezier.



Zoek naar de zakken met een plaatje van een grote paksoi of chinese kool erop. Maar in de winkel weten ze ook vast wel welke zak je moet hebben.

PS Oh, dat zeiden er al. Zat niet goed op te letten...

[ Bericht 15% gewijzigd door RobinOok op 31-12-2009 12:12:54 ]
oh-ohdonderdag 31 december 2009 @ 11:24
quote:
Op donderdag 31 december 2009 11:23 schreef RobinOok het volgende:
Volgende keer als jullie in de buurt van een toko zijn moet je toch eens proberen een zak bapao-meel te scoren. Dat geeft net effe een nog lekkerder resultaat. Echt, heus, kleine moeite, groot plezier.

[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Zoek naar de zakken met een plaatje van een grote paksoi of chinese kool erop. Maar in de winkel weten ze ook vast wel welke zak je moet hebben.
Ik ga dat echt zeker doen
Asskicker14donderdag 31 december 2009 @ 11:34
Tsa Sieuw Bao....brood gevuld met rundvlees, te verkrijgen bij de betere toko.
RobinOokdonderdag 31 december 2009 @ 12:35
Waarom zouden ze in een bapao met varkensvlees (Tsa Sieuw) ook nog rundvlees stoppen dan?
oh-ohzaterdag 16 januari 2010 @ 12:40
quote:
Op woensdag 30 december 2009 23:11 schreef prupke het volgende:

[..]

[ afbeelding ]


bij een goede toko idd

ok hun noemen het meel
Ok ik heb dit deeg gekocht bij de Aziatische supermarkt.
Maar daar staat verder niet op hoe je het deeg klaar moet maken.
Iemand?
RobinOokzaterdag 16 januari 2010 @ 12:55
Voor een eenvoudig bapao-deeg meng je het in de volgende hoeveelheden door elkaar: 300 gram bapaomeel, 4 scheppen suiker, 1 eetlepel bakpoeder, 1 eetlepel reuzel of olie, ongeveer 250 ml water. Meng tot een (plakkerig) deeg en laat 10 min. rusten.
oh-ohzaterdag 16 januari 2010 @ 12:56
quote:
Op zaterdag 16 januari 2010 12:55 schreef RobinOok het volgende:
Voor een eenvoudig bapao-deeg meng je het in de volgende hoeveelheden door elkaar: 300 gram bapaomeel, 4 scheppen suiker, 1 eetlepel bakpoeder, 1 eetlepel reuzel of olie, ongeveer 250 ml water. Meng tot een (plakkerig) deeg en laat 10 min. rusten.
Wauw,snelle reactie, dank!
Ik schrijf het meteen op , en ik ben heeeeel erg benieuwd hoe dat gaat smaken