abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 29 december 2009 @ 22:36:02 #51
251588 JuiceJuice
What the fuck is this shit?
pi_76200038
Die van de Aldi vind ik wel goed, die van de AH ( huistraiteur bende ) zijn niet te vreten. Javafood voldoet ook.
pi_76211387
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 22:29 schreef prupke het volgende:

[..]

Ik lust ze alleen maar als we ze zelf gemaakt hebben
Die uit de winkel vind ik niet eens lekker.
Het broodje is vaak te hard en de inhoud is alleen maar zout. Home-made daarentegen
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  woensdag 30 december 2009 @ 09:53:27 #53
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_76211401
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 22:29 schreef prupke het volgende:

[..]

Ik lust ze alleen maar als we ze zelf gemaakt hebben
Die uit de winkel vind ik niet eens lekker.
Ik maak ze ook altijd zelf en vries ze dan in.
Hoe maak je het deeg?
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_76211868
quote:
Op woensdag 30 december 2009 09:53 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Ik maak ze ook altijd zelf en vries ze dan in.
Hoe maak je het deeg?
Uit m'n hoofd:

1 kg tarwebloem, 2.5 zakje gist, 2 zakjes vanillesuiker 2(?) eetlepels suiker. Dan lauwe melk erbij tot het mooi deegje is. Beetje kneden, laten rusten dan vullen, weer laten rusten. Stomen die hap.
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  woensdag 30 december 2009 @ 10:18:50 #55
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_76211927
quote:
Op woensdag 30 december 2009 10:16 schreef EricT het volgende:

[..]

Uit m'n hoofd:

1 kg tarwebloem, 2.5 zakje gist, 2 zakjes vanillesuiker 2(?) eetlepels suiker. Dan lauwe melk erbij tot het mooi deegje is. Beetje kneden, laten rusten dan vullen, weer laten rusten. Stomen die hap.
Ah ok, ik ga es customized deeg proberen ipv witbroodmix denk ik, maar met witbroodmix worden ze ook heerlijk.
En ik leg ze voor het stomen altijd even 10 minuutjes in de oven, dan blijven ze mooier
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_76211978
Rundvlees... zowieso! Die kip en andere shoarma achtige bakpao broodjes van de deka zijn té droog en om die simpele reden niet zu vreten.
[ tribute to Fedor ]
[ tribute to Jon Jones ]
Casual MMA fan :')
  woensdag 30 december 2009 @ 11:41:21 #57
127809 SuperrrTuxxx
Zwerver met een wekker
pi_76214461
quote:
Op woensdag 30 december 2009 09:52 schreef EricT het volgende:

[..]

Het broodje is vaak te hard en de inhoud is alleen maar zout. Home-made daarentegen
Zout?
Heddegijdagezeedgehadjamindedawerkelukwoarhoedoedegijdahoedoedegijdahoeheddegijdagedoan.
Don't you ever get stuck in the sky when you're high?
pi_76218165
quote:
Op woensdag 30 december 2009 11:41 schreef SuperrrTuxxx het volgende:

[..]

Zout?
De smaak zout dus
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_76229932
Super de boer huismerk rund
pi_76241161
Javafood FTW! en dan de pikant-varkensvlees variant. Met Flower Brand chilisaus en een koud Bavje!
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  woensdag 30 december 2009 @ 22:22:45 #61
127809 SuperrrTuxxx
Zwerver met een wekker
pi_76241367
quote:
Op woensdag 30 december 2009 13:23 schreef EricT het volgende:

[..]

De smaak zout dus
Ja dat snap ik ook, maar als je dat al zout vind.
Heddegijdagezeedgehadjamindedawerkelukwoarhoedoedegijdahoedoedegijdahoeheddegijdagedoan.
Don't you ever get stuck in the sky when you're high?
  woensdag 30 december 2009 @ 22:32:41 #62
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_76241848
Die ze bij de deen supers verkopen. Tot nog toe de lekkerste vin dik. Maar niet denderend. 58c p/stuk
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_76242051
quote:
Op woensdag 30 december 2009 22:22 schreef SuperrrTuxxx het volgende:

[..]

Ja dat snap ik ook, maar als je dat al zout vind.
Jago, ik bedoel dus dat de smaak plat is. Je proeft dus alleen zout en geen chilipeper/kaneel/alle andere dingen naar keuze

[ Bericht 2% gewijzigd door EricT op 30-12-2009 22:55:04 ]
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_76242478
quote:
Op woensdag 30 december 2009 10:16 schreef EricT het volgende:

[..]

Uit m'n hoofd:

1 kg tarwebloem, 2.5 zakje gist, 2 zakjes vanillesuiker 2(?) eetlepels suiker. Dan lauwe melk erbij tot het mooi deegje is. Beetje kneden, laten rusten dan vullen, weer laten rusten. Stomen die hap.
Wij gebruiken bapaobloem
(mijn vriend maakt die dingen altijd )
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 30 december 2009 @ 23:01:20 #65
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_76243315
quote:
Op woensdag 30 december 2009 22:44 schreef prupke het volgende:

[..]

Wij gebruiken bapaobloem
(mijn vriend maakt die dingen altijd )
Oh bestaat dat?
Ik zal dr es naar vragen bij de toko, moet toch nieuwe sushi spullen halen
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_76243815
quote:
Op woensdag 30 december 2009 23:01 schreef oh-oh het volgende:

[..]

Oh bestaat dat?
Ik zal dr es naar vragen bij de toko, moet toch nieuwe sushi spullen halen



bij een goede toko idd

ok hun noemen het meel
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 30 december 2009 @ 23:30:55 #67
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_76244834
quote:
Op woensdag 30 december 2009 22:44 schreef prupke het volgende:

[..]

Wij gebruiken bapaobloem
(mijn vriend maakt die dingen altijd )
En wat stopt ie erin enkelt gehakt en dan flink sambal over de bapao? Mijn familie maakten bapaos zoals de chinezen dat vroeger deden, niks speciaal bakmeel. Gewoon zelf meel maken. voorts stopten zij er bijv. gekruid kipvlees met sojasaus en champignons in. Maar volgens de Ollander is dat ws. niet zoals het hoort
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_76245499
quote:
Op woensdag 30 december 2009 23:30 schreef Schenkstroop het volgende:

[..]

En wat stopt ie erin enkelt gehakt en dan flink sambal over de bapao? Mijn familie maakten bapaos zoals de chinezen dat vroeger deden, niks speciaal bakmeel. Gewoon zelf meel maken. voorts stopten zij er bijv. gekruid kipvlees met sojasaus en champignons in. Maar volgens de Ollander is dat ws. niet zoals het hoort
Maakt niet uit wat je voor vulling maakt....
zolang jij de vulling maar zelf te pruimen vindt toch??

En zelf meel maken dat vind ik wel ver gaan hoor

Het bapaomeel zorgt er eigenlijk alleen voor dat je een mooi wit meelballetje krijgt.... meer niet.
(iets met mijn oog wil ook wat )
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_76246610
quote:
Op woensdag 30 december 2009 23:30 schreef Schenkstroop het volgende:

[..]

En wat stopt ie erin enkelt gehakt en dan flink sambal over de bapao? Mijn familie maakten bapaos zoals de chinezen dat vroeger deden, niks speciaal bakmeel. Gewoon zelf meel maken. voorts stopten zij er bijv. gekruid kipvlees met sojasaus en champignons in. Maar volgens de Ollander is dat ws. niet zoals het hoort
zwengel je hier nu zelf een 'zoals-het-hoort-discussie' aan ?
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  donderdag 31 december 2009 @ 00:29:53 #70
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_76247585
quote:
Op woensdag 30 december 2009 23:30 schreef Schenkstroop het volgende:

[..]

En wat stopt ie erin enkelt gehakt en dan flink sambal over de bapao? Mijn familie maakten bapaos zoals de chinezen dat vroeger deden, niks speciaal bakmeel. Gewoon zelf meel maken. voorts stopten zij er bijv. gekruid kipvlees met sojasaus en champignons in. Maar volgens de Ollander is dat ws. niet zoals het hoort
pffff...

vulling is vooral wat je zelf wil, als basis gebruik ik gember, suiker, sesamolie, bouillonpoeder (kip)
soja, en afhankelijk van de soort vulling kies ik er een sambal bij.
of het wel of niet hoort interesseert me eigenlijk niet. zolang het maar lekker is. en tot nu toe vinden de mensen die het proeven beter te eten als wat je bij de plaatselijke loempia boer haalt of uit de vriezer.

deeg is ook iets wat naar eigen manier te maken is.
tuurlijk, het kan met bloem en een eitje....

maar bapaomeel, en alleen eiwit, en wat witte suiker . geeft een zachtere zoetere smaak, met een mooie witte bol als resultaat. maar als je te lui bent om ingrediënten te shoppen en om eiwit en eigeel van elkaar te scheiden... ja het kan ook op een lompe manier
  donderdag 31 december 2009 @ 08:50:14 #71
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_76252996
Oh, ik heb t van echte Molukkers geleerd en wij doen niks niet zoet hoor, die gebruiken allemaal witbroodmix.
En als je gehakt er in doet is 5 spices een must
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_76255204
quote:
Op donderdag 31 december 2009 08:50 schreef oh-oh het volgende:
Oh, ik heb t van echte Molukkers geleerd en wij doen niks niet zoet hoor, die gebruiken allemaal witbroodmix.
En als je gehakt er in doet is 5 spices een must
Deze Molukker gebruikt geen witboordmix, maar idd daar kan het ook mee
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  donderdag 31 december 2009 @ 10:50:01 #73
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_76255262
quote:
Op donderdag 31 december 2009 10:48 schreef EricT het volgende:

[..]

Deze Molukker gebruikt geen witboordmix, maar idd daar kan het ook mee
De tantes hier doen het echt allemaal zo, ik ga dus wel es zelfgemaakt mengsel proberen hoor.
Grote kans alleen dat mn broertje en vader dan "is dit éten???" vragen
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  donderdag 31 december 2009 @ 11:23:31 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76256520
Volgende keer als jullie in de buurt van een toko zijn moet je toch eens proberen een zak bapao-meel te scoren. Dat geeft net effe een nog lekkerder resultaat. Echt, heus, kleine moeite, groot plezier.



Zoek naar de zakken met een plaatje van een grote paksoi of chinese kool erop. Maar in de winkel weten ze ook vast wel welke zak je moet hebben.

PS Oh, dat zeiden er al. Zat niet goed op te letten...

[ Bericht 15% gewijzigd door RobinOok op 31-12-2009 12:12:54 ]
  donderdag 31 december 2009 @ 11:24:56 #75
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_76256581
quote:
Op donderdag 31 december 2009 11:23 schreef RobinOok het volgende:
Volgende keer als jullie in de buurt van een toko zijn moet je toch eens proberen een zak bapao-meel te scoren. Dat geeft net effe een nog lekkerder resultaat. Echt, heus, kleine moeite, groot plezier.

[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Zoek naar de zakken met een plaatje van een grote paksoi of chinese kool erop. Maar in de winkel weten ze ook vast wel welke zak je moet hebben.
Ik ga dat echt zeker doen
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_76256911
Tsa Sieuw Bao....brood gevuld met rundvlees, te verkrijgen bij de betere toko.
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
  donderdag 31 december 2009 @ 12:35:08 #77
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76259299
Waarom zouden ze in een bapao met varkensvlees (Tsa Sieuw) ook nog rundvlees stoppen dan?
  zaterdag 16 januari 2010 @ 12:40:29 #78
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_76886541
quote:
Op woensdag 30 december 2009 23:11 schreef prupke het volgende:

[..]

[ afbeelding ]


bij een goede toko idd

ok hun noemen het meel
Ok ik heb dit deeg gekocht bij de Aziatische supermarkt.
Maar daar staat verder niet op hoe je het deeg klaar moet maken.
Iemand?
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  zaterdag 16 januari 2010 @ 12:55:11 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76887034
Voor een eenvoudig bapao-deeg meng je het in de volgende hoeveelheden door elkaar: 300 gram bapaomeel, 4 scheppen suiker, 1 eetlepel bakpoeder, 1 eetlepel reuzel of olie, ongeveer 250 ml water. Meng tot een (plakkerig) deeg en laat 10 min. rusten.
  zaterdag 16 januari 2010 @ 12:56:23 #80
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_76887077
quote:
Op zaterdag 16 januari 2010 12:55 schreef RobinOok het volgende:
Voor een eenvoudig bapao-deeg meng je het in de volgende hoeveelheden door elkaar: 300 gram bapaomeel, 4 scheppen suiker, 1 eetlepel bakpoeder, 1 eetlepel reuzel of olie, ongeveer 250 ml water. Meng tot een (plakkerig) deeg en laat 10 min. rusten.
Wauw,snelle reactie, dank!
Ik schrijf het meteen op , en ik ben heeeeel erg benieuwd hoe dat gaat smaken
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')