'op de persoon spelen' is ook al aan devaluatie onderhevigquote:
Voldoende.quote:Heb je geen argumenten meer?
Drogredenering. Dan mag je je dus nergens meer boos over maken, puur omdat er nog zoveel ergers aan de hand is.quote:Je mag je mening hebben hoor. Maar ik ook.
En er zijn echt belangrijkere dingen dan het wereldprobleem van de foie gras. Teveel mensen, bijvoorbeeld.
Iets minimaals zo opblazen vind ik is wel erg hypocriet.
Het enige waar ik hier voor opkom is het beter behandelen van deze dieren. En daar ben jij het blijkbaar ook mee eens, dus ik zie je probleem niet zo.quote:Op maandag 14 december 2009 15:00 schreef charon het volgende:
Nee, ik dacht dat ik per ongeluk mezelf gequote had.
Nog maar eens op de persoon spelen?
Je mag hier niet meer posten zonder vijf bronvermeldingen of zo? Varkens hebben het ronduit kut in de bio-industrie.quote:Op maandag 14 december 2009 14:23 schreef Koepert het volgende:
[..]
Lekker onderbouwd commentaar ook.
Bronquote:Er leven ruim elf miljoen varkens in Nederland. Ze zitten levenslang opgesloten in stallen, dicht op elkaar gepropt zonder ooit daglicht te zien.
De moedervarkens (fokzeugen) kunnen in hun individuele kraamboxen maar één stap voor- of achteruit zetten. In drieëneenhalf jaar tijd wordt een zeug zesmaal kunstmatig bevrucht. Ze werpt dan telkens gemiddeld twaalf biggen die te vroeg bij haar worden weggehaald. Na deze periode is ze versleten en wordt ze geslacht.
De mannelijke biggetjes worden enkele dagen na de geboorte gecastreerd. Tegenwoordig gebeurt dat verdoofd maar het blijft stressvol en de dagenlange napijn blijft. Ook wordt meestal de staart geknipt en de hoektandjes gevijld, vaak onverdoofd. Bij veel varkens raakt de tandholte ontstoken, hetgeen erg pijnlijk is. Eén op de tien jongen haalt de 4 weken niet. De rest gaat op transport naar het mestbedrijf om te worden vetgemest.
In het mestbedrijf staan de varkens met zo’n vijf tot twintig lotgenoten samen in kale hokken. Per varken is tussen de 0,3 en 1 m2 beschikbaar, languit liggen lukt niet altijd. Een varken is sociaal en zindelijk, maar heeft geen ruimte om zijn rustplaats van zijn ‘wc’ te scheiden. De frustratie en verveling leiden tot agressie en kannibalisme. Om dit te voorkomen worden tanden en staarten geknipt. In de afmestperiode overlijdt nog eens 7 % van de varkens. Na 6 maanden lijden is het slachtgewicht van 80 à 110 kilo bereikt. Het varken staat een stressvol veetransport te wachten, waarna het wordt geslacht.
Cijfers
Dagelijks zitten 11,8 miljoen varkens (CBS 2008) verstopt in Nederlandse schuren.
Jaarlijks gaan er 14,6 miljoen varkens naar de slachterij (CBS 2008). Ze zijn dan 6 maanden oud.
Elke tien seconden wordt een biggetje gecastreerd.
Jaarlijks worden bij miljoenen biggetjes de tanden gevijld en staart afgeknipt. Dit mag nog steeds onverdoofd.
Dat bepaal ik zelf wel. En zelfs al zeg ik niks, dan is dat nog altijd inhoudelijker dan jijquote:Zeg dan niks..
Wat een heerlijk harmonisch eindequote:Op maandag 14 december 2009 15:01 schreef Equites het volgende:
[..]
Het enige waar ik hier voor opkom is het beter behandelen van deze dieren. En daar ben jij het blijkbaar ook mee eens, dus ik zie je probleem niet zo.
Je vergeet de kipjes, de kalfjes en de nijntjesquote:Op maandag 14 december 2009 15:02 schreef Verbal het volgende:
Je mag hier niet meer posten zonder vijf bronvermeldingen of zo? Varkens hebben het ronduit kut in de bio-industrie. "Zeg dan niks." Dat bepaal ik zelf wel. En zelfs al zeg ik niks, dan is dat nog altijd inhoudelijker dan jij
V.
quote:Op maandag 14 december 2009 15:03 schreef charon het volgende:
[..]
Wat een heerlijk harmonisch einde. We nemen er een tractatie op.
quote:Op maandag 14 december 2009 15:02 schreef Verbal het volgende:
[..]
Je mag hier niet meer posten zonder vijf bronvermeldingen of zo? Varkens hebben het ronduit kut in de bio-industrie.
quote:Zeg dan niks..
Ik zeg toch ook nergens dat varkens het NIET kut hebben? Alleen dat de indruk op zn minst gewekt word dat ganzen het Kutter hebben.. En nee 5 bronvermeldingen is niet nodig, maar alleen maar "drogredeneringen' roepen is ook nogal zinloos. Je mag het uiteraard niet met me eens zijn, discussie is ook niks mis mee, maar leg dan even uit waarom je dat van mening bent. Ik heb namelijk de indruk dat je mijn punt niet helemaal snapte (en nee dat is geen aanval oid)quote:Dat bepaal ik zelf wel. En zelfs al zeg ik niks, dan is dat nog altijd inhoudelijker dan jij
V.
Yep, maar varkens werden genoemd in de quote waarop ik reageerde.quote:Op maandag 14 december 2009 15:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je vergeet de kipjes, de kalfjes en de nijntjesen de rest.
Het is puur geld. Niets anders. Altijd weer dat kutgeld.quote:Maar goed, het wil dus wel diervriendelijk(er), maar waarom gebeurt dat dan niet? Het zal wel weer een geldkwestie zijn en de dieronvriendelijke methode is goedkoper.
Ja dat is meestal het geval. Maar waarom zouden mensen voor kaviaar wel 3000 euro/kg neerleggen maar voor dit heerlijke goedje niet?quote:Op maandag 14 december 2009 15:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je vergeet de kipjes, de kalfjes en de nijntjesen de rest.
Maar goed, het wil dus wel diervriendelijk(er), maar waarom gebeurt dat dan niet? Het zal wel weer een geldkwestie zijn en de dieronvriendelijke methode is goedkoper.
Dat gebeurd ook wel, oa in Hongarije.. Die Foie Gras heet dan ook mijn voorkeur, als het zo uitkomt dat ik het eet. En ja, dan ben ik best bereid om wat meer te betalen voor de "humanere" variant.quote:Op maandag 14 december 2009 15:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je vergeet de kipjes, de kalfjes en de nijntjesen de rest.
Maar goed, het wil dus wel diervriendelijk(er), maar waarom gebeurt dat dan niet? Het zal wel weer een geldkwestie zijn en de dieronvriendelijke methode is goedkoper.
Omdat dat een stuk schaarser is, daar die vissen kweken een stuk lastiger is dan ganzen, dus Foie Gras is niet zo duur..quote:Op maandag 14 december 2009 15:09 schreef Equites het volgende:
[..]
Ja dat is meestal het geval. Maar waarom zouden mensen voor kaviaar wel 3000 euro/kg neerleggen maar voor dit heerlijke goedje niet?
Omdat kaviaar wildvang is en de steur bijna uitgestorven.quote:Op maandag 14 december 2009 15:09 schreef Equites het volgende:
[..]
Ja dat is meestal het geval. Maar waarom zouden mensen voor kaviaar wel 3000 euro/kg neerleggen maar voor dit heerlijke goedje niet?
Dan alsnog denk ik dat mensen best wat meer willen betalen voor eendelever. Als je de prijzen nu ziet is het eigenlijk spotgoedkoop voor wat je ervoor krijgt.quote:Op maandag 14 december 2009 15:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Omdat kaviaar wildvang is en de steur bijna uitgestorven.
Net als met kaviaar zijn er verschillende soorten, maten en kwaliteiten ganzelevers, die verschillen dus ook in prijs...quote:Op maandag 14 december 2009 16:04 schreef Equites het volgende:
[..]
Dan alsnog denk ik dat mensen best wat meer willen betalen voor eendelever. Als je de prijzen nu ziet is het eigenlijk spotgoedkoop voor wat je ervoor krijgt.
Waarom breng jij dan geen diervriendelijke eenden en/of ganzelever op de markt?quote:Op maandag 14 december 2009 16:04 schreef Equites het volgende:
[..]
Dan alsnog denk ik dat mensen best wat meer willen betalen voor eendelever. Als je de prijzen nu ziet is het eigenlijk spotgoedkoop voor wat je ervoor krijgt.
Ik stel voor dat alles wat eventueel lekker zou kunnen zijn met 5000% belast gaat worden, inclusief dingen die als ethisch gezien worden...quote:Op maandag 14 december 2009 16:04 schreef Equites het volgende:
[..]
Dan alsnog denk ik dat mensen best wat meer willen betalen voor eendelever. Als je de prijzen nu ziet is het eigenlijk spotgoedkoop voor wat je ervoor krijgt.
Kreeft, mosselen, oesters, kip...quote:Op dinsdag 15 december 2009 13:34 schreef MelanieA het volgende:
Zolang er ernstig dierenleed aan verbonden is, is foie gras het MEEST FOUTE KERSTGERECHT!!!!!!
Dat hangt natuurlijk van de definitie van "ernstig" af, wat is dat volgens jou?quote:Op dinsdag 15 december 2009 13:34 schreef MelanieA het volgende:
Zolang er ernstig dierenleed aan verbonden is, is foie gras het MEEST FOUTE KERSTGERECHT!!!!!!
Wmb niets. Allemaal erg (tenzij biologische kip, da's iets beter).quote:Op dinsdag 15 december 2009 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kreeft, mosselen, oesters, kip...
Wat maakt ganzen zo speciaal?
De publiciteitquote:Op dinsdag 15 december 2009 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Kreeft, mosselen, oesters, kip...
Wat maakt ganzen zo speciaal?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |