Die Hotels kochten van franse boeren die dus wel deze omstreden methode van voeren gebruikte! Maar beweerde van niet, maar wilde ook niet zeggen waar ze het dan wel vandaan haalde. Helaas heeft de boer uit Frankrijk alles toegegeven aan Radar.quote:Op maandag 14 december 2009 13:50 schreef charon het volgende:
[..]
Enkel en alleen omwille van de PR. Niets anders.
Helaas is het zo dat van milieu- en vegaterroristen veel te veel getolereerd wordt.
Die mogen vrijuit schade aanbrengen en alles roepen zonder dat er een neutrale onderbouwing voor nodig is, zonder dat dat gevolgen heeft.
Waarom?quote:Op maandag 14 december 2009 11:35 schreef Misan het volgende:
Ja is in feite gewoon dierenmishandeling en niets anders. Doch blijf ik jaarlijks genieten van Foie Gras als ik het voorgeschoteld krijg
Ik kan je niet helemaal volgen. Misschien wat langzamer typen?quote:Op maandag 14 december 2009 14:03 schreef Equites het volgende:
[..]
Die Hotels kochten van franse boeren die dus wel deze omstreden methode van voeren gebruikte! Maar beweerde van niet, maar wilde ook niet zeggen waar ze het dan wel vandaan haalde. Helaas heeft de boer uit Frankrijk alles toegegeven aan Radar.
Ja maar dan wel graag op de normale humane manier en niet op deze wijzequote:Op maandag 14 december 2009 13:47 schreef Misan het volgende:
[..]
Mja en zo blijf je aan de gang. Door het bewust niet eten van foie gras heb ik alleen mezelf. die hotels zijn alleen maar bang voor negatieve publiciteit al kopen ze het in Nederland. Over een paar jaar zie je het overal gewoon weer op het menu staan. Terecht trouwens, want het is een veel gevraagde en zeer smakelijke delicatesse.
Wat een gelul. En de onderbouwing is er, jij wilt er alleen niet aan. Da's wat anders.quote:Op maandag 14 december 2009 13:50 schreef charon het volgende:
Die mogen vrijuit schade aanbrengen en alles roepen zonder dat er een neutrale onderbouwing voor nodig is, zonder dat dat gevolgen heeft.
Drogredeneringen. Varkens zijn net zo slecht af in de bioindustrie.quote:Op maandag 14 december 2009 13:39 schreef Koepert het volgende:
[..]
Dat maakt je geen dierenbeul.. Dat maakt het eten van uberhaupt vlees ook niet.. Dat je het daarmee in stand houdt en dat het een slechte zaak is, ja dat is waar. De methoden bij ganzen zijn on'dierlijker' dan bij bijvoorbeeld een varken, maar het blijft het vetmesten en doden van dieren voor consumptie.. Dan zou je helemaal niks meer met dieren moeten eten/gebruiken.
ja dat sowieso en dat het duur spul is maakt niet uit, dat is het nu ookquote:Op maandag 14 december 2009 14:05 schreef Equites het volgende:
[..]
Ja maar dan wel graag op de normale humane manier en niet op deze wijzeEn ik betwijfel of je het over een paar jaar weer overal op de kaart zal zien. Het is en blijft gewoon erg duur spul.
quote:
quote:Op maandag 14 december 2009 11:47 schreef Misan het volgende:
[..]
Nee, als ik foie gras eet dan weet ik niet of het op een dergelijk barbaarse manier tot stand gekomen is. Gezien de restaurants waar ik dineer ga ik er niet vanuit dat het op dergelijke wijze gemaakt is. Dierenmishandeling is toch bij wet verboden of niet?
Heb je het programma wel gezien op tv? Radar. Volgens mij niet en loop je maar wat te blerren dat veganisten terroristen zijn. Die hebben hier helemaal niets mee te maken.quote:Op maandag 14 december 2009 14:05 schreef charon het volgende:
[..]
Ik kan je niet helemaal volgen. Misschien wat langzamer typen?
Nou het heeft even geduurd maar uiteindelijk zijn we dan toch tot een overeenkomst gekomenquote:Op maandag 14 december 2009 14:08 schreef Misan het volgende:
[..]
ja dat sowieso en dat het duur spul is maakt niet uit, dat is het nu ook
Gaan we op de persoon spelen? Heb je geen argumenten meer?quote:Op maandag 14 december 2009 14:06 schreef Verbal het volgende:
[..]
Wat een gelul. En de onderbouwing is er, jij wilt er alleen niet aan. Da's wat anders.
V.
Lekker onderbouwd commentaar ook.. Zeg dan niks..quote:Op maandag 14 december 2009 14:07 schreef Verbal het volgende:
[..]
Drogredeneringen. Varkens zijn net zo slecht af in de bioindustrie.
Er is natuurlijk nog best een gebied tussen bio-industrie - dierenmishandeling en totaal veganisme.
V.
Dit filmpje kan wel in dit topic, ik vond het reuze interessant om te kijken. Met name voor de foie gras liefhebbers om te laten zien dat het ook op een normale diervriendelijke manier kan.quote:Op maandag 14 december 2009 14:19 schreef Cheiron het volgende:
Vraagje uit onwetendheid; is fois gras uberhaupt "diervriendelijk" te maken?
http://www.ted.com/talks/(...)ie_gras_parable.htmlquote:At the Taste3 conference, chef Dan Barber tells the story of a small farm in Spain that has found a humane way to produce foie gras. Raising his geese in a natural environment, farmer Eduardo Sousa embodies the kind of food production Barber believes in.
Ik heb geen probleem met foie gras, wel met de manier waarop het nu word gemaakt. Volgens mij vinden jullie het alleen maar spannend om te zeggen, kijk mij ik heb schijt aan die dieren en hoe ze mishandeld worden, ik eet het lekker toch! Jij komt met het argument dat veganisten altijd maar mogen zeggen wat ze willen terwijl die hier helemaal niets mee te maken hebben, maar alles juist aan het licht kwam toen Radar even een kijkje ging nemen bij de boer in Frankrijk. Toen bleek het uiteindelijk toch allemaal niet zo vredelievend te gaan zoals heeeel veel hotels en restaurants beweerde. Dat kost ze natuurlijk teveel centen, dus doen ze het op de dierenmishandeling manier, de gast weet van niks toch?quote:Op maandag 14 december 2009 14:19 schreef charon het volgende:
[..]
Gaan we op de persoon spelen? Heb je geen argumenten meer?
Tot nu toe heb ik alleen van Pietverdriet een genuanceerd verhaal gehoord.
Verder is het:
- Foie Gras eters zijn pedofielen
- Foie Gras eters zijn Nazi (oh nee, nog niet, maar dat is een kwestie van tijd).
etc.
Je mag je mening hebben hoor. Maar ik ook.
En er zijn echt belangrijkere dingen dan het wereldprobleem van de foie gras. Teveel mensen, bijvoorbeeld.
Iets minimaals zo opblazen vind ik is wel erg hypocriet.
Ik heb hem juist heel goed begrepen.quote:Op maandag 14 december 2009 14:28 schreef Frollo het volgende:
[..]
Je hebt Equites' post duidelijk niet begrepen.
Nee hoor.quote:Op maandag 14 december 2009 14:30 schreef charon het volgende:
[..]
Ik heb hem juist heel goed begrepen.
Sorry maar ik neem jou al niet meer serieus sinds je begon over veganistische terroristen die mogen zeggen wat ze willen. Je hebt geen post gelezen van dit topic.quote:Op maandag 14 december 2009 14:30 schreef charon het volgende:
[..]
Ik heb hem juist heel goed begrepen.
Wel diervriendelijker, zoals ze oa volgens dit ooggetuigenverslag doen in Hongarije.. Maar helemaal diervriendelijk niet, want ze worden alsnog gedood voor hun lever en de rest van hun lichaam.quote:Op maandag 14 december 2009 14:19 schreef Cheiron het volgende:
Vraagje uit onwetendheid; is fois gras uberhaupt "diervriendelijk" te maken?
Nou ja, dat laatste is natuurlijk wel een beetje inherent aan het eten van dieren. Dan moeten ze wel dood natuurlijkquote:Op maandag 14 december 2009 14:43 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Wel diervriendelijker, zoals ze oa volgens dit ooggetuigenverslag doen in Hongarije.. Maar helemaal diervriendelijk niet, want ze worden alsnog gedood voor hun lever en de rest van hun lichaam.
Ah, nog iemand die op de persoon speelt. Weer geen argumenten?quote:Op maandag 14 december 2009 14:32 schreef Equites het volgende:
[..]
Sorry maar ik neem jou al niet meer serieus sinds je begon over veganistische terroristen die mogen zeggen wat ze willen. Je hebt geen post gelezen van dit topic.
Je hebt gewoon het topic niet gelezen anders had je dit soort dingen niet tegen mij gezegdquote:Op maandag 14 december 2009 14:54 schreef charon het volgende:
[..]
Ik voeg
-Foie gras eters zijn niet serieus te nemen
toe aan het lijstje.
Een beetje chargeren om je punt te maken is zoals gewoonlijk alleen toegestaan als je voor 'de goede zaak' bent, blijkbaar.
'op de persoon spelen' is ook al aan devaluatie onderhevigquote:
Voldoende.quote:Heb je geen argumenten meer?
Drogredenering. Dan mag je je dus nergens meer boos over maken, puur omdat er nog zoveel ergers aan de hand is.quote:Je mag je mening hebben hoor. Maar ik ook.
En er zijn echt belangrijkere dingen dan het wereldprobleem van de foie gras. Teveel mensen, bijvoorbeeld.
Iets minimaals zo opblazen vind ik is wel erg hypocriet.
Het enige waar ik hier voor opkom is het beter behandelen van deze dieren. En daar ben jij het blijkbaar ook mee eens, dus ik zie je probleem niet zo.quote:Op maandag 14 december 2009 15:00 schreef charon het volgende:
Nee, ik dacht dat ik per ongeluk mezelf gequote had.
Nog maar eens op de persoon spelen?
Je mag hier niet meer posten zonder vijf bronvermeldingen of zo? Varkens hebben het ronduit kut in de bio-industrie.quote:Op maandag 14 december 2009 14:23 schreef Koepert het volgende:
[..]
Lekker onderbouwd commentaar ook.
Bronquote:Er leven ruim elf miljoen varkens in Nederland. Ze zitten levenslang opgesloten in stallen, dicht op elkaar gepropt zonder ooit daglicht te zien.
De moedervarkens (fokzeugen) kunnen in hun individuele kraamboxen maar één stap voor- of achteruit zetten. In drieëneenhalf jaar tijd wordt een zeug zesmaal kunstmatig bevrucht. Ze werpt dan telkens gemiddeld twaalf biggen die te vroeg bij haar worden weggehaald. Na deze periode is ze versleten en wordt ze geslacht.
De mannelijke biggetjes worden enkele dagen na de geboorte gecastreerd. Tegenwoordig gebeurt dat verdoofd maar het blijft stressvol en de dagenlange napijn blijft. Ook wordt meestal de staart geknipt en de hoektandjes gevijld, vaak onverdoofd. Bij veel varkens raakt de tandholte ontstoken, hetgeen erg pijnlijk is. Eén op de tien jongen haalt de 4 weken niet. De rest gaat op transport naar het mestbedrijf om te worden vetgemest.
In het mestbedrijf staan de varkens met zo’n vijf tot twintig lotgenoten samen in kale hokken. Per varken is tussen de 0,3 en 1 m2 beschikbaar, languit liggen lukt niet altijd. Een varken is sociaal en zindelijk, maar heeft geen ruimte om zijn rustplaats van zijn ‘wc’ te scheiden. De frustratie en verveling leiden tot agressie en kannibalisme. Om dit te voorkomen worden tanden en staarten geknipt. In de afmestperiode overlijdt nog eens 7 % van de varkens. Na 6 maanden lijden is het slachtgewicht van 80 à 110 kilo bereikt. Het varken staat een stressvol veetransport te wachten, waarna het wordt geslacht.
Cijfers
Dagelijks zitten 11,8 miljoen varkens (CBS 2008) verstopt in Nederlandse schuren.
Jaarlijks gaan er 14,6 miljoen varkens naar de slachterij (CBS 2008). Ze zijn dan 6 maanden oud.
Elke tien seconden wordt een biggetje gecastreerd.
Jaarlijks worden bij miljoenen biggetjes de tanden gevijld en staart afgeknipt. Dit mag nog steeds onverdoofd.
Dat bepaal ik zelf wel. En zelfs al zeg ik niks, dan is dat nog altijd inhoudelijker dan jijquote:Zeg dan niks..
Wat een heerlijk harmonisch eindequote:Op maandag 14 december 2009 15:01 schreef Equites het volgende:
[..]
Het enige waar ik hier voor opkom is het beter behandelen van deze dieren. En daar ben jij het blijkbaar ook mee eens, dus ik zie je probleem niet zo.
Je vergeet de kipjes, de kalfjes en de nijntjesquote:Op maandag 14 december 2009 15:02 schreef Verbal het volgende:
Je mag hier niet meer posten zonder vijf bronvermeldingen of zo? Varkens hebben het ronduit kut in de bio-industrie. "Zeg dan niks." Dat bepaal ik zelf wel. En zelfs al zeg ik niks, dan is dat nog altijd inhoudelijker dan jij
V.
quote:Op maandag 14 december 2009 15:03 schreef charon het volgende:
[..]
Wat een heerlijk harmonisch einde. We nemen er een tractatie op.
quote:Op maandag 14 december 2009 15:02 schreef Verbal het volgende:
[..]
Je mag hier niet meer posten zonder vijf bronvermeldingen of zo? Varkens hebben het ronduit kut in de bio-industrie.
quote:Zeg dan niks..
Ik zeg toch ook nergens dat varkens het NIET kut hebben? Alleen dat de indruk op zn minst gewekt word dat ganzen het Kutter hebben.. En nee 5 bronvermeldingen is niet nodig, maar alleen maar "drogredeneringen' roepen is ook nogal zinloos. Je mag het uiteraard niet met me eens zijn, discussie is ook niks mis mee, maar leg dan even uit waarom je dat van mening bent. Ik heb namelijk de indruk dat je mijn punt niet helemaal snapte (en nee dat is geen aanval oid)quote:Dat bepaal ik zelf wel. En zelfs al zeg ik niks, dan is dat nog altijd inhoudelijker dan jij
V.
Yep, maar varkens werden genoemd in de quote waarop ik reageerde.quote:Op maandag 14 december 2009 15:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je vergeet de kipjes, de kalfjes en de nijntjesen de rest.
Het is puur geld. Niets anders. Altijd weer dat kutgeld.quote:Maar goed, het wil dus wel diervriendelijk(er), maar waarom gebeurt dat dan niet? Het zal wel weer een geldkwestie zijn en de dieronvriendelijke methode is goedkoper.
Ja dat is meestal het geval. Maar waarom zouden mensen voor kaviaar wel 3000 euro/kg neerleggen maar voor dit heerlijke goedje niet?quote:Op maandag 14 december 2009 15:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je vergeet de kipjes, de kalfjes en de nijntjesen de rest.
Maar goed, het wil dus wel diervriendelijk(er), maar waarom gebeurt dat dan niet? Het zal wel weer een geldkwestie zijn en de dieronvriendelijke methode is goedkoper.
Dat gebeurd ook wel, oa in Hongarije.. Die Foie Gras heet dan ook mijn voorkeur, als het zo uitkomt dat ik het eet. En ja, dan ben ik best bereid om wat meer te betalen voor de "humanere" variant.quote:Op maandag 14 december 2009 15:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je vergeet de kipjes, de kalfjes en de nijntjesen de rest.
Maar goed, het wil dus wel diervriendelijk(er), maar waarom gebeurt dat dan niet? Het zal wel weer een geldkwestie zijn en de dieronvriendelijke methode is goedkoper.
Omdat dat een stuk schaarser is, daar die vissen kweken een stuk lastiger is dan ganzen, dus Foie Gras is niet zo duur..quote:Op maandag 14 december 2009 15:09 schreef Equites het volgende:
[..]
Ja dat is meestal het geval. Maar waarom zouden mensen voor kaviaar wel 3000 euro/kg neerleggen maar voor dit heerlijke goedje niet?
Omdat kaviaar wildvang is en de steur bijna uitgestorven.quote:Op maandag 14 december 2009 15:09 schreef Equites het volgende:
[..]
Ja dat is meestal het geval. Maar waarom zouden mensen voor kaviaar wel 3000 euro/kg neerleggen maar voor dit heerlijke goedje niet?
Dan alsnog denk ik dat mensen best wat meer willen betalen voor eendelever. Als je de prijzen nu ziet is het eigenlijk spotgoedkoop voor wat je ervoor krijgt.quote:Op maandag 14 december 2009 15:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Omdat kaviaar wildvang is en de steur bijna uitgestorven.
Net als met kaviaar zijn er verschillende soorten, maten en kwaliteiten ganzelevers, die verschillen dus ook in prijs...quote:Op maandag 14 december 2009 16:04 schreef Equites het volgende:
[..]
Dan alsnog denk ik dat mensen best wat meer willen betalen voor eendelever. Als je de prijzen nu ziet is het eigenlijk spotgoedkoop voor wat je ervoor krijgt.
Waarom breng jij dan geen diervriendelijke eenden en/of ganzelever op de markt?quote:Op maandag 14 december 2009 16:04 schreef Equites het volgende:
[..]
Dan alsnog denk ik dat mensen best wat meer willen betalen voor eendelever. Als je de prijzen nu ziet is het eigenlijk spotgoedkoop voor wat je ervoor krijgt.
Ik stel voor dat alles wat eventueel lekker zou kunnen zijn met 5000% belast gaat worden, inclusief dingen die als ethisch gezien worden...quote:Op maandag 14 december 2009 16:04 schreef Equites het volgende:
[..]
Dan alsnog denk ik dat mensen best wat meer willen betalen voor eendelever. Als je de prijzen nu ziet is het eigenlijk spotgoedkoop voor wat je ervoor krijgt.
Kreeft, mosselen, oesters, kip...quote:Op dinsdag 15 december 2009 13:34 schreef MelanieA het volgende:
Zolang er ernstig dierenleed aan verbonden is, is foie gras het MEEST FOUTE KERSTGERECHT!!!!!!
Dat hangt natuurlijk van de definitie van "ernstig" af, wat is dat volgens jou?quote:Op dinsdag 15 december 2009 13:34 schreef MelanieA het volgende:
Zolang er ernstig dierenleed aan verbonden is, is foie gras het MEEST FOUTE KERSTGERECHT!!!!!!
Wmb niets. Allemaal erg (tenzij biologische kip, da's iets beter).quote:Op dinsdag 15 december 2009 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kreeft, mosselen, oesters, kip...
Wat maakt ganzen zo speciaal?
De publiciteitquote:Op dinsdag 15 december 2009 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Kreeft, mosselen, oesters, kip...
Wat maakt ganzen zo speciaal?
idd.quote:
Voor veel mensen wel.quote:Een beest is pas zielig als er veel over geschreven wordt.
Nee hoor. En tonijn raak ik ook niet meer aan.quote:Kabeljauw schijnt ook aan het uitsterven te zijn, maar dat eet iedereen gewoon door.
Eeuhh, dat is biologisch bepaald hoor, mensen zijn vleeseters?quote:
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |