abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 7 januari 2010 @ 10:01:34 #76
64792 Mryc
play me one more song
pi_76513551
Om Nico Dijkshoorn te citeren:

"Iedere Nederlander heeft namelijk al een leven lang de beste Chinees van Nederland toevallig vlak om de hoek zitten."

link
  Licht Ontvlambaar donderdag 7 januari 2010 @ 14:03:12 #77
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_76521619
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 14:56 schreef n0a het volgende:

[..]

Pfff.. Lotus Maastricht op nr2. Is dus echt een vernederlandst chin-indisch restaurant. Dan zijn er veel betere in Maastricht.
Wen Chow bijvoorbeeld En die staat niet eens op die lijst... Maar goed, dat is ook dé chinees waar chinezen uit de euregio gaan eten. Geen Nederchinees dus...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_76524271
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 00:54 schreef Mylene het volgende:

[..]

Ik heb even gezocht met google en vond dit artikel.

Nou ja, daar ga ik dus niet meer heen.

Er zijn nog wel een paar andere Chinese restaurants op de Zeedijk, Wing Kee bijvoorbeeld.
Ik vind Wing Kee ook echt veel beter.. Laatst bij Nam Kee geweest, omdat Wing Kee gesloten was. Had soja kip en spek besteld.. kreeg alleen bot en letterlijk stukjes vet. Het is ze een beetje naar het hoofd gestegen sinds het boek ( en verfilming). Maarja eerlijk gezegd had ik als kind al voorkeur aan Wing Kee (ook al hebben ze soms ook mindere dagen). De serveersters daar smijten tenminste het eten niet voor je neus

Ben bij Royal Mandarin in Hilversum geweest een paar jaar geleden. Het is wel Chinees eten, maar op een andere manier gepresenteerd. In verschillende gangen en je eet met mes en vork. De gebakken rijst wordt geserveerd in een lotusblad pakketje. Je kan hetzelfde eten bij een andere tent, maar in een heel andere setting en andere prijs.
Life is short, eat dessert first.
pi_76524896
Hmm.. Verhollandst Chinees eten
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_76525236
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 14:03 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Wen Chow bijvoorbeeld En die staat niet eens op die lijst... Maar goed, dat is ook dé chinees waar chinezen uit de euregio gaan eten. Geen Nederchinees dus...
Familie van mij is half eigenaar. De lange Chinees, die Mestreechs spreekt daar is mijn oom (niet een van de eigenaren) . Als je besteld om af te halen, vraag naar het boek met de foto's. nomnomnom
pi_76525276
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 15:39 schreef n0a het volgende:

[..]

Familie van mij is half eigenaar. De lange Chinees, die Mestreechs spreekt daar is mijn oom (niet een van de eigenaren) . Als je besteld om af te halen, vraag naar het boek met de foto's. nomnomnom
Hmm es proberen dan. Kan ik een korting bedingen als ik zeg dat zijn nichtje op FOK zit?
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  donderdag 7 januari 2010 @ 15:50:42 #82
8369 speknek
Another day another slay
pi_76525659
Grappig dat Jasmijn & Ik erop staat. Zit hier aan het einde van de straat en ga er regelmatig eten. Lekker, maar het is geen Chinees (eerder Asian fusion tapas). Iedereen in Utrecht weet dat Paradijs de enige echte Chinees is (niet zo'n slechte indo wannabe chinees), die er dus weer niet op staat.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_76526321
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 15:40 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Hmm es proberen dan. Kan ik een korting bedingen als ik zeg dat zijn nichtje op FOK zit?
Denk het niet, wij moeten ook altijd volle pond betalen . Enige voordeel voor mij is dat ik na 17:00 "rettich cake/ lo bak gao" kan bestellen. Gaat na dim sum tijd de vriezer in.
  zondag 24 januari 2010 @ 01:21:29 #84
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_77197887
In Volkskrant Magazine staat ook een leuke recensie van een Chinees restaurant in Den haag die mij ook de moeite waard lijkt, HanTing Cuisine:
quote:
Ganzenlever bij de Chinees

Waarom HanTing Cuisine? Chefkok Han wil de oosterse keuken met de Franse versmelten in zijn nieuwe restaurant in Den Haag. Echtgenote Ting is gastvrouw. We kennen ze nog van The Happy Farmer in Vlaardingen, waar we drie jaar geleden fantastisch aten.

Hoe zitten we erbij? De entourage is wel veranderd. Van de Kerksteeg in Vlaardingen naar de chique Haagse Prinsestraat. De inrichting is strak oosters. Een vloer van houten blokjes, donkergrijze wanden waar bruine banken met krokodilmotief tegenaan leunen. Tussen de tafeltjes staan houten kamerschermen. Een lakpaneel met dikke gouden karakters zorgt voor de Chinese finishing touch. Geen idee wat er staat. Vast geen ‘eet smakelijk’.

Wat eten we? Het viergangenverrassingsmenu: dungesneden rauwe coquille met ganzenlever en Hollandse garnaaltjes; tongfilet op courgette met saus van peterselie en zalmeitjes; op de huid gebakken dorade met schuim van sereh en kokos en oestersaus met truffel; springbokfilet met rode wijnsaus, puree van vijg en waterkastanje, dadels gevuld met ganzenlever en gojibes.

Smaakt het? Zelden is de term verrassingsmenu zo op zijn plaats geweest. Chef Han zijn gang laten gaan is alsof je een ticket boekt bij een avontuurlijke reisorganisatie met onbekende bestemming. Waar het uitzicht niet altijd even schitterend is, maar je maakt wel wat mee.

Die ganzenlever om te beginnen was natuurlijk een vergissing. Op de vraag of we alles aten zeiden we braaf ja. Wie verwacht dat je bij de Chinees ganzenlever krijgt voorgezet? Hij had trouwens beter gemist kunnen worden op de tere coquille, die finaal wordt weggedrukt. Minder geslaagd vinden we ook de homp courgette onder het mootje gebakken tong en de logge romige saus waarin de zalmeitjes zijn gestold tot rubberachtige balletjes.

Maar verrukking maakt zich van ons meester boven de dorade met truffel-oestersaus die barst van zout en umami, de vijfde smaak die vooral rijpheid toevoegt zoals in oude kaas. Ernaast ligt een miniatuurgerecht van gefrituurde kingcrab met puree van truffelaardappel en chip van Ibericoham. Daarin komen dezelfde smaken terug, maar in andere texturen.

Een voorbeeld van geslaagde fusie is de rode wijnsaus bij het vleesgerecht. Klassiek Frans, maar dan op zijn Chinees, dat wil zeggen duidelijk zoet. Zoet overheerst toch al op dit bord met vijgenpuree en dadel. De ganzenleverpuree is in de dadel beter op zijn plek, maar blijft even diervijandig. Dat mag de Chinees zich ook aantrekken. Een takje peperbolletjes geeft pit aan het rijpe, malse vlees.

Hoe is de bediening? We vinden sommige wijnen van het arrangement er echt naast zitten. De ganzenlever van het voorgerecht maakt niet alleen gehakt van de coquille, maar ook van de strakke Verdeho, die hard en zuur wordt. Maar de kok maakt het zijn vrouw met zijn gerechten ook niet makkelijk. Verder ontbreekt het ons aan niets.

Wat kost het? Vier gangen 40 euro, zonder drank. Dat is niks te veel.

Komen we terug? Je kunt het beschouwen als een teken van inburgering: Chinese koks die een poging doen de oosterse keuken om te vormen tot westerse haute cuisine. Je ziet het vaker. Het valt vaak tegen. Maar bij chefkok Han gloort iets van geslaagde vernieuwing, waarvoor nog geen categorie bestaat. We noemen het voorlopig de Han-keuken. Opwinding verzekerd.

eten 8

bediening 7,5

entourage 8

prijs-kwaliteit 8
Iemand die het kent of er al gegeten heeft ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_77198173
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 02:46 schreef Repeat het volgende:

[..]

Pretentieuze dwaas
Dat is niet pretentieus, dat Chinees-Indisch wat je overal in Nederland voorgeschoteld krijgt heeft gewoon weinig met Chinees eten te maken.
  zondag 24 januari 2010 @ 12:40:48 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77205514
quote:
Op zondag 24 januari 2010 01:21 schreef golfer het volgende:
In Volkskrant Magazine staat ook een leuke recensie van een Chinees restaurant in Den haag die mij ook de moeite waard lijkt, HanTing Cuisine:
[..]

Iemand die het kent of er al gegeten heeft ?
Nee, maar wel veel goeds over gehoord van anderen die er aten. Alleen, mij trekt het niet zo, dat fusiongedoe.
Ik snap ook niet waarom ze het een chinees restaurant noemen, noem het dan aziatisch.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')