Ik denk dat je /opt bedoelt, /proc is geen 'echt' filesysteem maar geeft je toegang tot je draaiende kernel.quote:Op donderdag 19 november 2009 21:35 schreef ouderejongere het volgende: /proc op een eigen partitie zetten heeft als voordeel dat je programma's eenmalig installeert
Je hebt helemaal gelijkquote:Op vrijdag 20 november 2009 14:31 schreef Antaresje het volgende:
[..]
Ik denk dat je /opt bedoelt, /proc is geen 'echt' filesysteem maar geeft je toegang tot je draaiende kernel.
Enkele? Welke? Weet overigens niet of ik het nog kan aanpassen, maar anders kan Wyri dat wel doen voor mequote:Op vrijdag 20 november 2009 18:24 schreef Ofyles2 het volgende:
@slacker_nl: Enkele downloadlinks zijn gestorven.
Zou je deze weer tot leven willen wekken?
Met mtab hoef je niks te doen, sterker nog het heeft geen enkele zin om daar dingen in te editten. Dit bestand wordt alleen geschreven, niet gelezen.quote:Op vrijdag 20 november 2009 21:46 schreef ouderejongere het volgende:
toch maar meteen opnieuw geïnstalleerd,
wat ben ik stom![]()
ik dacht dat het heel eenvoudig was om /home op een eigen partitie te zetten, geen backup van fstab, kom ik er pas na een uur achter dat ik ook in mtab moet aangeven dat de partitie gekoppeld moet worden.
Hoe kan het dan dat de /home-partitie niet wil mounten tijdens het booten en wel nadat ik in mtab dat heb toegevoegd? Of heb ik toch ergens een tikfoutje gemaakt en die gelijktijdig hersteldquote:Op zaterdag 21 november 2009 22:49 schreef Farenji het volgende:
[..]
Met mtab hoef je niks te doen, sterker nog het heeft geen enkele zin om daar dingen in te editten. Dit bestand wordt alleen geschreven, niet gelezen.
Zoals slacker_nl zegt: start Nautilus als root. Start een terminalvenster en tikquote:Op vrijdag 27 november 2009 15:20 schreef Mafkoos het volgende:
Ik heb een vraag:
Ik van iemand een map bestanden gekregen van een database. Nu wil ik deze bestanden in de mysql-folder zetten om de database te gebruiken maar bij het verplaatsen van de map krijg ik de foutmelding "Permission Denied". Iemand een idee om dit op te lossen?
1 |
Met de meeste shells kun je ctrl+z sturen (d.w.z. intypen) om een job te suspenden (dan staat-ie stil) door ‘bg’ te typen gaat-ie naar de achtergrond, door ‘fg’ te typen komt-ie weer naar voren. Met ‘jobs’ krijg je een overzicht van gesuspende of in de achtergrond lopende taken. Met b.v. ‘fg %2’ haal je dan taak 2 naar voren.quote:Op vrijdag 27 november 2009 23:40 schreef PiRANiA het volgende:
Simpele vraag:
hoe zet ik een CLI taak in de achtergrond, hoe vind ik hem terug en hoe haal ik hem weer naar de voorgrond?
Door de taak te starten met een '&' erachter. Een draaiend proces zet je op de achtergrond met ctrl-z, dat pauzeert het proces, met het commando 'bg' laat je het vervolgens verder draaien in de achtergrond. Het commando 'fg' haalt het vervolgens weer naar de voorgrond. Het commando 'jobs' laat al je processen en hun status zien. Heb je meerdere processen, dan kun je het nummer (niet het PID) van dat process achter fg of bg zetten.quote:Op vrijdag 27 november 2009 23:40 schreef PiRANiA het volgende:
Simpele vraag:
hoe zet ik een CLI taak in de achtergrond, hoe vind ik hem terug en hoe haal ik hem weer naar de voorgrond?
Screen is ideaal als je vanaf verschillende locaties op je systeem wil werken. Je screen detachen, op een andere plek opnieuw inloggen, re-attachen en lekker door werkenquote:Op vrijdag 27 november 2009 23:48 schreef Iblis het volgende:
Multitasken in de CLI kan echter ook goed met screen, dan kun je een vensterlijst oproepen met ctrl+a "; onder ubuntu kun je byobu overwegen om je screen-leven wat makkelijker te maken.
Ja, ik weet niet precies wat PiRANiA wil natuurlijk, maar als je een job in de achtergrond zet en je sluit je shell af dan kill je je job alsnog omdat z’n parent-process dan weg is. En dat heb je met screen niet, dan kun je inderdaad uitloggen en later weer verder.quote:Op vrijdag 27 november 2009 23:50 schreef Antaresje het volgende:
[..]
Screen is ideaal als je vanaf verschillende locaties op je systeem wil werken. Je screen detachen, op een andere plek opnieuw inloggen, re-attachen en lekker door werken
Daar heb je het commando nohup voor. Dan blijft het ook doordraaien als je je shell afsluit. Handig als je het zo doet, dan wordt alle output en errors naar bestanden geredirect en heb je ook niet dat je shell blijft hangen na een exit:quote:Op vrijdag 27 november 2009 23:54 schreef Iblis het volgende:
[..]
Ja, ik weet niet precies wat PiRANiA wil natuurlijk, maar als je een job in de achtergrond zet en je sluit je shell af dan kill je je job alsnog omdat z’n parent-process dan weg is. En dat heb je met screen niet, dan kun je inderdaad uitloggen en later weer verder.
1 2 | exit |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 | [druk ctrl-z] bg [app gaat op achtergrond verder] jobs [je ziet de job nu] disown [app krijgt een nieuw parent process dat losstaat van je shell] jobs [je ziet de job niet meer] exit [app blijft doordraaien] |
Maar disown is geen standaard-commando en met nohup moet je zeker van zijn dat er geen TTY output is inderdaad.quote:Op zaterdag 28 november 2009 10:55 schreef Farenji het volgende:
[..]
Daar heb je het commando nohup voor. Dan blijft het ook doordraaien als je je shell afsluit. Handig als je het zo doet, dan wordt alle output en errors naar bestanden geredirect en heb je ook niet dat je shell blijft hangen na een exit:
[ code verwijderd ]
Mocht een CLI app al draaien en je bent screen vergeten en je bent nohup vergeten maar je wil het toch naar de achtergrond verplaatsen EN je wil kunnen uitloggen:
[ code verwijderd ]
Erg handige shit. Ik wou alleen dat zoiets ook kon met X apps... bijv een app op je ene pc suspenden en hem dan desnoods op een andere pc over het netwerk weer resumen. Maar helaas kan dat niet.
Audacious installeren (als geluid nog werkt)quote:Op maandag 30 november 2009 20:27 schreef exile79 het volgende:
Sinds ik geupgrade heb naar Kubuntu 9.10 kan ik geen online radio meer luisteren. Ook niet terugluisteren trouwens. Weet iemand wat ik hier aan kan doen?
Oké, dat was dus vanaf een live-cd. Nu heb ik het voor het echie geinstalleerd, maar als ik dus sudo ifconfig wlan0 up intik, dan krijg ik nu:quote:Op zondag 1 november 2009 13:48 schreef Bart het volgende:
[..]
Dat kwam dus door
[ code verwijderd ]
Maar ik heb net even een reset gedaan, maar nu is ie alles weer kwijt. Is dat normaal als je vanaf USB-stick draait? Of moet je eerst ergens iets opslaan ofzo, voordat ie dingen onthoudt na een reset?
1 |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 | description: Network controller product: BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller vendor: Broadcom Corporation physical id: 5 bus info: pci@0000:06:05.0 version: 02 width: 32 bits clock: 33MHz capabilities: bus_master configuration: driver=b43-pci-bridge latency=64 resources: irq:21 memory:c0204000-c0205fff |
1 2 3 4 5 6 7 | description: Wireless interface physical id: 1 logical name: wlan0 serial: 00:14:a4:30:50:db capabilities: ethernet physical wireless configuration: broadcast=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bg |
Ik heb inmiddels zelf de oplossing gevonden. Bedankt voor niksquote:Op dinsdag 1 december 2009 20:05 schreef ouderejongere het volgende:
Sinds een paar dagen loopt Firefox vast op YouTube, ook bij embedded filmpjes (bijvoorbeeld hier). Ik heb al geprobeerd om Flash helemaal te verwijderen en weer opnieuw te installeren, maar dat helpt niet.
Ik heb het vermoeden dat Flash niet of slechts gedeeltelijk de oorzaak is, want Dumpert werkt zonder problemen.
Heeft iemand anders hier ook last van?
Waarom werkt gewoon een user-shell met rm -Rf ~/.macromedia niet?quote:Op woensdag 2 december 2009 20:08 schreef ouderejongere het volgende:
De oplossing voor wie hier ook eens mee te maken krijgt:
in de directory /home/<gebruikersnaam>/.macromedia wordt informatie opgeslagen, zeg maar een soort van cookies. Ik heb deze directory helemaal leeggehaald, dat lukt alleen via de CLI (recovery mode), nautilus als root openen heeft geen zin, het systeem grijpt dan in. Om verdere problemen te voorkomen kan de add-on 'better privacy' in Firefox worden geïnstalleerd. Bij mij liep dit de eerste keer muurvast, maar na het snoeihard leegmaken van .macromedia werkt dit prima.
Zonder CD? Volgens mij ben je verplicht die te krijgen (iemand moet me maar corrigeren als ik het mis heb). En wat UNR of Desktop betreft, volgens mij is dat in principe een kwestie van repository, dus je kunt altijd switchen door later de repository te veranderen en te upgraden.quote:Op donderdag 3 december 2009 20:30 schreef ouderejongere het volgende:
Ik wil Ubuntu nu ook op mijn notebook (AMD 64 duo core 2.4 gHZ) installeren.
Zal ik Ubuntu Netbook Remix of toch Ubuntu Desktop?
Op mijn netbook staat een recovery-partitie, netbook is geleverd inclusief Vista, maar zonder Vista-CD. Kan Grub hiermee overweg? Ondanks dat Vista een baggerproduct is wil ik deze niet zomaar weggooien. Ten eerste omdat ik ervoor betaald heb en ten tweede omdat hij alle benodigde drivers heeft.
Ik kreeg een foutmelding dat verwijderen niet mogelijk was, zelfs als root. Misschien omdat flash nog op de achtergrond draaide.quote:Op donderdag 3 december 2009 20:32 schreef Iblis het volgende:
[..]
Waarom werkt gewoon een user-shell met rm -Rf ~/.macromedia niet?
Toch is het zo, bij mijn desktop werd ook geen CD geleverd.quote:Op donderdag 3 december 2009 20:33 schreef Iblis het volgende:
[..]
Zonder CD? Volgens mij ben je verplicht die te krijgen (iemand moet me maar corrigeren als ik het mis heb). En wat UNR of Desktop betreft, volgens mij is dat in principe een kwestie van repository, dus je kunt altijd switchen door later de repository te veranderen en te upgraden.
Met het programma lsof (gelijknamige package) kun je kijken welke programma’s files open hebben. Dat kun je dan afschieten.quote:Op donderdag 3 december 2009 21:02 schreef ouderejongere het volgende:
Ik kreeg een foutmelding dat verwijderen niet mogelijk was, zelfs als root. Misschien omdat flash nog op de achtergrond draaide.
Ik vind dat apart. Je betaalt ervoor, dan mag je ook wel zo’n CD krijgen.quote:Toch is het zo, bij mijn desktop werd ook geen CD geleverd.
Zonder Windows CD kan, heb ik ook wel eens meegemaakt. Er zit dan wel ergens van de fabrikant ver weg achterin een programmaatje ingebakken waarmee je CD's kunt branden waarmee je je recovery partitie weer mee terug kan zetten. Die partitie kan dan weer Windows installeren.quote:Op donderdag 3 december 2009 20:30 schreef ouderejongere het volgende:
Ik wil Ubuntu nu ook op mijn notebook (AMD 64 duo core 2.4 gHZ) installeren.
Zal ik Ubuntu Netbook Remix of toch Ubuntu Desktop?
Op mijn netbook staat een recovery-partitie, netbook is geleverd inclusief Vista, maar zonder Vista-CD. Kan Grub hiermee overweg? Ondanks dat Vista een baggerproduct is wil ik deze niet zomaar weggooien. Ten eerste omdat ik ervoor betaald heb en ten tweede omdat hij alle benodigde drivers heeft.
Ongeveer een uur nadat ik mijn notebook had aangezet (windowzzzzzzzzzz) vroeg het systeem om 2(!) CD's voor een back-up te makenquote:Op donderdag 3 december 2009 21:13 schreef Bowlingbal het volgende:
[..]
Zonder Windows CD kan, heb ik ook wel eens meegemaakt. Er zit dan wel ergens van de fabrikant ver weg achterin een programmaatje ingebakken waarmee je CD's kunt branden waarmee je je recovery partitie weer mee terug kan zetten. Die partitie kan dan weer Windows installeren.
Niet handig, maar, ach.
Daar heeft men cron voor uitgevonden.quote:Op donderdag 3 december 2009 21:19 schreef jakkop het volgende:
Ik ben op zoek naar een (goed) screencast-programma, waar ik een timer op in kan stellen. Oftewel, ik wil kunnen zeggen dat hij om precies 9 uur start. (oid) iemand een idee?
Ja, en als je pech hebt kun je die DVD's maar 1 keer maken...quote:Op donderdag 3 december 2009 21:24 schreef ouderejongere het volgende:
[..]
Ongeveer een uur nadat ik mijn notebook had aangezet (windowzzzzzzzzzz) vroeg het systeem om 2(!) CD's voor een back-up te makenIk heb ze nooit meer nodig gehad, wel heb ik geprobeerd om ze op een andere computer te installeren, maar daar trapte hij niet in. Ik weet niet eens meer waar ik ze heb gelaten, ik hoop niet dat ik ooit een vastlopert krijg.
edit -- ik geloof zelfs dat het 2 DVD's waren
De leverancier van je laptop is verplicht om je een recovery cd te sturen als daar om vraagt, maar dan mogen ze wel materiaal en verzendkosten rekenen. Maar goed, dat gaat off-topic.quote:Op donderdag 3 december 2009 20:30 schreef ouderejongere het volgende:
Ik wil Ubuntu nu ook op mijn notebook (AMD 64 duo core 2.4 gHZ) installeren.
Zal ik Ubuntu Netbook Remix of toch Ubuntu Desktop?
Op mijn netbook staat een recovery-partitie, netbook is geleverd inclusief Vista, maar zonder Vista-CD. Kan Grub hiermee overweg? Ondanks dat Vista een baggerproduct is wil ik deze niet zomaar weggooien. Ten eerste omdat ik ervoor betaald heb en ten tweede omdat hij alle benodigde drivers heeft.
In 9.04 was het me uiteindelijk gelukt met PulseAudio. In 9.10 nog niet. Via synaptic zijn de PulseAudiodrivers nog binnen te halen.quote:Op donderdag 3 december 2009 21:56 schreef Bowlingbal het volgende:
Ik krijg verdomme niet eens mijn mic werkend in Ubuntu.
Ja, het kan wel, maar dan moet ik dus andere hardware selecteren, en dan werken mijn boxen niet meer.
Godgloeiende.
Is daar een goede oplossing voor?
1 selecteren voor opnemen, ander voor afspelen? Ubuntu 9.10 of 9.04 trouwens.
Dankjewelquote:Op vrijdag 4 december 2009 16:07 schreef Antaresje het volgende:
[..]
De leverancier van je laptop is verplicht om je een recovery cd te sturen als daar om vraagt, maar dan mogen ze wel materiaal en verzendkosten rekenen. Maar goed, dat gaat off-topic.
Netbook Remix zou ik niet gebruiken, die is specifiek gemaakt voor 'echte' netbooks, er zitten wat andere drivers in de kernel. Op een 'normale' laptop kun je het beste voor de desktop editie gaan.
Wat betreft die recovery partitie, hoe kun je daar nu van booten? Meestal moet je op F10 (of een andere functie toets) drukken om de recovery partitie te booten. Als dat bij jou ook zo is, dan hoef je alleen maar te zorgen dat die partitie niet verwijderd wordt. Grub blijft er dan verder vanaf. Je moet dus wel goed opletten bij het partitioneren!
Met een partition editor, zoals gparted.quote:Op dinsdag 8 december 2009 14:42 schreef jakkop het volgende:
[ afbeelding ]
Hoe maak ik hier weer 1 partitie van?
μtorrent?quote:Op dinsdag 8 december 2009 20:03 schreef Klonk het volgende:
damn, zie ff de bomen door het bos niet meer, o.a. Thepiratebay gaan werken met DHT links in plaats van torrents, maar mijn huidige torrentding (deluge) ondersteund die magnetlinks niet en kan zo gauw ook geen makkelijke lichte vinden die dat wel doet, Vuze is keizwaar enzo...
geeft dezelfde fout als bij Deluge, verder zoeken naar oplossingen dus..quote:Firefox weet niet hoe het dit adres moet openen, omdat het protocol (magnet) met geen enkel programma is verbonden.
Ist heus?quote:Op dinsdag 8 december 2009 18:36 schreef Farenji het volgende:
[..]
Met een partition editor, zoals gparted.
Daar zit ik ook sterk aan te denken. Ik vind 9.10 ook de slechtste ubuntu release ooit. Hij is gewoon niet af en er zijn rare keuzes gemaakt. Opeens zijn er allerlei issues waar ik eerst geen last van had. Zo gaat mijn laptop vaak niet in de slaapstand als ik hem dichtklap, mijn klok blijft regelmatig vasthangen, en die nieuwe gdm versie is gewoon Kut met Peren. Geen enkele instelmogelijkheden meer, je zit vast aan zo'n stomme chooser, en XDMCP hebben ze er voor het gemak maar helemaal uitgesloopt. En dat alles voor 2 seconden kortere opstarttijd. Ik heb het gevoel dat ze bij ubuntu de focus een beetje kwijt zijn. Al die tijd en moeite die ze steken in een andere theme en artwork, en het verkorten van de boottijd, van mij hoeft het echt niet. Zorg liever dat alle basisdingen gewoon goed werken en dat de boel stabiel is.quote:Op woensdag 9 december 2009 00:46 schreef Bowlingbal het volgende:
Ik kreeg van google een mailtje dat Google Chrome beta af is voor Linux!
En oh, ik ben volledig terug naar 9.04. Mijn ervaringen met 9.10 waren te negatief om er nog wat langer mee door te gaan. Helaas.
sudo apt-get install openssh-server. Meer is er niet nodig.quote:Op woensdag 9 december 2009 19:40 schreef Posergoth6667 het volgende:
weet iemand hoe ik SSH server snel aan de praat krijg met de standaard configuratie zodat ik gewoon kan verbinden?
Waarom, in godesnaam, heb je dit gedaan???quote:ik heb dit gedaan:
openssh-server verwijderd en het volgende verwijderd:
/etc/ssh/ verwijderd en alle bestanden
onder root en mijn gebruikersnaam de .ssh directories weggehaald
openssh-server opnieuw geinstalleerd.
Het kan helpen om ssh te starten met -vvv voor meer verbosity. Dan zie je wat er precies gebeurt.quote:ik krijg met verbinden naar ssh nu een connection refused melding. ik wil gewoon inloggen met ssh zonder keys of wat dan ook.
1 |
quote:Op donderdag 10 december 2009 06:07 schreef Klonk het volgende:
opvallend dit, malware in bestanden die op gnome-look staan, een toch veel gebruikte site voor leuke themes enzo.
http://www.omgubuntu.co.u(...)aver-for-ubuntu.html
http://www.omgubuntu.co.u(...)d-on-gnome-look.html
Daar was nog een leuke thread over op de Ubuntu Forums. ding deed een rm -f /*.* in een loop.quote:Op donderdag 10 december 2009 06:07 schreef Klonk het volgende:
opvallend dit, malware in bestanden die op gnome-look staan, een toch veel gebruikte site voor leuke themes enzo.
http://www.omgubuntu.co.u(...)aver-for-ubuntu.html
http://www.omgubuntu.co.u(...)d-on-gnome-look.html
lekker ding dan...quote:Op donderdag 10 december 2009 13:08 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
Daar was nog een leuke thread over op de Ubuntu Forums. ding deed een rm -f /*.* in een loop.
Je kan er op wachten. Tegenwoordig worden er net zo veel lekken gevonden in FF als in IE. Een virusmaker gaat niet voor 1 computer een virus schrijven, maar als een systeem in populariteit wint wordt het ook een doelgroep voor kwaadwillenden.quote:Op donderdag 10 december 2009 06:07 schreef Klonk het volgende:
opvallend dit, malware in bestanden die op gnome-look staan, een toch veel gebruikte site voor leuke themes enzo.
http://www.omgubuntu.co.u(...)aver-for-ubuntu.html
http://www.omgubuntu.co.u(...)d-on-gnome-look.html
Hoe probeer je het te installen? Vanuit source?quote:Op zondag 13 december 2009 12:21 schreef Bowlingbal het volgende:
Hoe kan ik het goed voor elkaar krijgen om OpenOffice 3.1.1 te installeren in Ubuntu 9.04?
Mij lukt het nog niet helemaal...
Zo: http://tuxarena.blogspot.(...)fficeorg-311-in.htmlquote:Op zondag 13 december 2009 12:33 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
Hoe probeer je het te installen? Vanuit source?
Gewoon het stappenplan volgen, is echt easy peasy. Je kan het dan gewoon via apt-get installeren, hoef je niks zelf te downloaden vanaf openoffice.org. Dat is het hele idee van de PPA.quote:Op zondag 13 december 2009 12:35 schreef Bowlingbal het volgende:
[..]
Zo: http://tuxarena.blogspot.(...)fficeorg-311-in.html
In plaats van nano heb ik gedit gebruikt. Maar dat heeft dus geen effect.
Maar zou ik de *.deb moeten downloaden en installeren? En zo ja, hoe doe ik dat het beste? Eerst 3.0 verwijderen?
Ik zal hem dan hier downloaden: http://nl.openoffice.org/downloaden.html
Het loopt niet vast, maar het heeft gewoon geen effect. Als ik OpenOffice opstart zie ik nog steeds 3.0.quote:Op zondag 13 december 2009 13:11 schreef Farenji het volgende:
[..]
Gewoon het stappenplan volgen, is echt easy peasy. Je kan het dan gewoon via apt-get installeren, hoef je niks zelf te downloaden vanaf openoffice.org. Dat is het hele idee van de PPA.
Maar waar loop je dan precies vast?
Ik heb wel de stappen gevolgd, maar dan zegt hij dat ik geen OpenOffice heb, en dat er dan dus niks verwijderd wordt..quote:
Ah, op die fiets. Ik zie dat openoffice.org een package is dat bij mij ook niet geinstalleerd staat. Is ook alleen een metapackage dat ervoor zorgt dat alle oo onderdelen geinstalleerd worden. Verwijder anders openoffice.org-base eens.quote:Op zondag 13 december 2009 13:35 schreef Bowlingbal het volgende:
[..]
Ik heb wel de stappen gevolgd, maar dan zegt hij dat ik geen OpenOffice heb, en dat er dan dus niks verwijderd wordt..
In 9.04 vergeet het systeem het splash-scherm up te daten, maar je kan in Help zien dat je echt in 3.1 draait. Je kan het ook zien aan de progress-bar bij het laden, die is in 3.0 blauw en in 3.1 rood.quote:Op zondag 13 december 2009 13:31 schreef Bowlingbal het volgende:
[..]
Het loopt niet vast, maar het heeft gewoon geen effect. Als ik OpenOffice opstart zie ik nog steeds 3.0.
Hij is blauw en bij Help laat ie ook 3.0 zien.quote:Op zondag 13 december 2009 14:34 schreef ouderejongere het volgende:
[..]
In 9.04 vergeet het systeem het splash-scherm up te daten, maar je kan in Help zien dat je echt in 3.1 draait. Je kan het ook zien aan de progress-bar bij het laden, die is in 3.0 blauw en in 3.1 rood.
hmmmquote:Op zondag 13 december 2009 14:41 schreef Bowlingbal het volgende:
[..]
Hij is blauw en bij Help laat ie ook 3.0 zien.
En helaas, in usr/local/bin staat niets?
Haha, nee, het vinkje staat erquote:Op zondag 13 december 2009 14:48 schreef ouderejongere het volgende:
[..]
hmmm
ik had toen ik nog met 9.04 werkte 'deb http://ppa.launchpad.net/openoffice-pkgs/ppa/ubuntu jaunty main' aan softwarebronnen toegevoegd en daarna gewoon de updatemanager uitgevoerd. (vinkje ervoor niet vergeten?)
Thanks! Ga ik proberen!quote:Op zondag 13 december 2009 14:49 schreef ouderejongere het volgende:
http://ubuntumanual.org/p(...)aunty-intrepid-hardy
hier! moet werken!
1 2 3 4 5 6 7 | dpkg -l | grep openoffice # Echt installed dpkg -l | grep "^ii" | grep openoffice # Policy laten zien voor alle openoffice packages apt-cache policy $(dpkg -l | grep "^ii" | grep openoffice | awk '{print $2}') |
Ok, ga ik zo doen (zit nu ff op andere PC), zou ik vooraf nog wat moeten verwijderen?quote:Op zondag 13 december 2009 17:23 schreef ouderejongere het volgende:
Vreemd, die laatste link werkte bij mij wel, kennelijk is de support gestaakt met het uitkomen van Karmic. Dan idd maar de deb downloaden.
Waarom zou je hem niet verwijderen? Je kan altijd de oude nog terugzetten als het niet mocht werken. Werkt het wel heb je geen oude rommel er meer tussenstaan.quote:Op zondag 13 december 2009 17:46 schreef Bowlingbal het volgende:
[..]
Ok, ga ik zo doen (zit nu ff op andere PC), zou ik vooraf nog wat moeten verwijderen?
Met Synaptic zie ik geen extra updates na de wijziging. Wel dat ik kan upgraden naar 9.10, maar dat wil ik niet.quote:Op zondag 13 december 2009 17:57 schreef ouderejongere het volgende:
[..]
Waarom zou je hem niet verwijderen? Je kan altijd de oude nog terugzetten als het niet mocht werken. Werkt het wel heb je geen oude rommel er meer tussenstaan.
Ik blijf het vreemd vinden, want toen ik nog met Jaunty werkte heeft die laatste link wél de oplossing gegeven. Ik weet wel dat ik er een behoorlijke tijd mee bezig was om alles goed te krijgen.
Heb je ook al geprobeerd via Synaptic te updaten? Soms staan daar nieuwere versies dan bij het standaardinstallatieprogramma van Ubuntu (ik ben vergeten hoe die heette in Jaunty)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |