bronquote:De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken pleit voor de oprichting van een EU-leger, nu het nieuwe EU-verdrag in alle landen is geratificeerd.
Dat verdrag gaat uit van versterkte militaire samenwerking tussen de Europese landen.
"Elk land heeft nu ongeveer hetzelfde leger. Ieder van ons stuurt bewapende voertuigen, soldaten, tanks en vliegtuigen naar Afghanistan'', zei minister Franco Frattini tegen de Britse krant The Times van maandag. Hij concludeert dat het nodig is te streven naar een Europees leger.
"Als er een Europees leger zou zijn, kan Italië vliegtuigen sturen, Frankrijk tanks en Groot-Brittannië gewapende voertuigen. Op die manier zouden we onze middelen optimaler inzetten.''
De EU heeft nu al een aantal militaire operaties buiten de eigen grenzen. Die variëren van politietraining in Afghanistan tot waarnemers bij de Georgisch-Russische grens. Voor die missies kunnen landen zelf troepen aanmelden, net als bij de NAVO-acties.
Moreel. Het is veel makkelijker een anonieme Europeaan naar de slachtbank te sturen dan je buurman van op de hoek.quote:Op dinsdag 17 november 2009 00:12 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Ik zie het nut hier niet van, samenwerking tussen verschillende naties is al moeilijk genoeg, hoe willen ze de bureaucratie van samenwerking tussen onderdelen van defensie intern snel en efficiënt houden?
Naar mijn mening is een strijdkracht onder één banier nog altijd efficiënter dan een mengelmoes van commandanten en vlaggen en talen.![]()
Deze strijdkrachten zouden dan samen kunnen werken op globaal niveau, echter intern zie ik zo niet gebeuren.
Dat is nou ook niet moeilijk als Europa een lijn trekt, echter geen enkel land heeft het lef of de kracht om ons aan te pakken. De verdragen van een verenigde defensie zijn allemaal al getekend en liggen al lang in de kast te stoffen.quote:Op dinsdag 17 november 2009 00:25 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Moreel. Het is veel makkelijker een anonieme Europeaan naar de slachtbank te sturen dan je buurman van op de hoek.
Als de EU niet achter wil blijven zullen we wel moeten.quote:Op dinsdag 17 november 2009 02:25 schreef Salvad0R het volgende:. Blokvorming op continentale schaal. Kan niets goeds van komen.
Achter wil blijven in samenhang tot wat precies?quote:Op dinsdag 17 november 2009 02:28 schreef Megumi het volgende:
[..]
Als de EU niet achter wil blijven zullen we wel moeten.
vast EU recept toch,quote:Op dinsdag 17 november 2009 00:12 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Ik zie het nut hier niet van, samenwerking tussen verschillende naties is al moeilijk genoeg, hoe willen ze de bureaucratie van samenwerking tussen onderdelen van defensie intern snel en efficiënt houden?
China. VS, Rusland.quote:Op dinsdag 17 november 2009 02:37 schreef Salvad0R het volgende:
[..]
Achter wil blijven in samenhang tot wat precies?
Het verenigen van de Nederlanden heeft het land ook geen windeieren gelegd.quote:Op dinsdag 17 november 2009 02:25 schreef Salvad0R het volgende:. Blokvorming op continentale schaal. Kan niets goeds van komen.
Precies.quote:Op dinsdag 17 november 2009 10:31 schreef nietzman het volgende:
Dit hadden ze er direct na WO2 door moeten drukken.
Ik zou niet bereid zijn om voor Italie te gaan vechten , met dat land heb ik evenveel binding als Peru.quote:Op dinsdag 17 november 2009 10:33 schreef Godtje het volgende:
Precies.
Ik roep dit al jaren. Het hoeft natuurlijk niet van de ene op de andere dag maar een langzame samensmelting lijkt mij de beste optie.
Idee: 10quote:Op dinsdag 17 november 2009 10:37 schreef Sachertorte het volgende:
[ afbeelding ]
De vorige keer dat men dat wilde invoeren.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |