quote:De wereldberoemde sterrenchef Heston Blumenthal (foto) introduceert op zijn kerstmenu een exotisch topingrediënt: walviskots. Volgens Blumenthal gaat het om het duurste kerstdiner ooit. Naast walviskots serveert hij slaapmuis en op smaak gebrachte sneeuw.
De walviskots is een grijs wasachtige goedje dat de potvis in zijn darmstelsel creëert om voedsel met scherpe randjes in te kapselen. Daarna braakt hij het uit in de zee.
Voor een kilo walviskots betaalt een kok meer dan 11.000 euro. “Dat is nog duurder dan goud”, aldus Blumenthal.
Blumenthal is de chef van het Britse toprestaurant The Fat Duck, dat verkozen werd tot het tweede beste restaurant ter wereld, na El Bulli. In februari moest Blumenthal zijn zaak nog twee weken sluiten nadat vierhonderd eters ziek werden. Toen raakten oesters besmet door rioolwater en kreeg zijn restaurant een waarschuwing wegens de slechte hygiëne van het personeel.
De vijf duurste ingrediënten (prijs in euro per kilo):
1. Eetbaar goud: 11.000 - 20.000
2. Witte truffels uit Italië: 3.500
3. Witte Almaskaviaar uit Iran: 3.300
4. Slakkeneitjes als garnituur: 2.000
5. Safraan: tot 6.000, maar nooit veel van het kruid nodig
De vijf walgelijkste gerechten volgens enkele Belgische topchefs:
1. Eendeneieren met gevederde foetus en beenderen voor krokant effect
2. Gekookte apenhersenen
3. Gebakken tongetjes van wilde eenden uit Denemarken
4. Kroepoek van hanenkammen
5. Pacha: gekookt schapenhoofd uit Iran
da's hip enzo.quote:Op zaterdag 14 november 2009 11:55 schreef Hukkie het volgende:
Waarom zou je in godsnaam goud willen eten?
quote:Op zaterdag 14 november 2009 11:55 schreef Hukkie het volgende:
Waarom zou je in godsnaam goud willen eten?
Ik denk naar walviskots.quote:Op zaterdag 14 november 2009 12:10 schreef Deetch het volgende:
waar zal dat spul naar smaken?
verrek, http://nl.wikipedia.org/wiki/Amber_%28potvis%29quote:Op zaterdag 14 november 2009 12:34 schreef Flurry het volgende:
Amber is dat... inderdaad een ingrediënt uit de luxe parfumindustrie.
Helemaal mee eens!quote:Op zaterdag 14 november 2009 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap het hele "duurste" idee niet. Ik snap ook de obsessie met shock value voor eten niet. Eten moet gelukkig maken, lekker zijn. Het valt me ook altijd op met allerlei hobbykoks die willen reerug, kreeft, etc. Dan denk ik, leer eerst eens normaal eens stuk vlees braden (gros kan dat namelijk nauwelijks).
Mensen besteden 40-60 K aan een keuken en nog eens zo een bedrag aan apparatuur. Alsof je daarvan ineens kan koken.
Totdat je ontdekt wat voor gore slachtafval er in je gehaktbals is verwerkt.quote:Op woensdag 18 november 2009 00:00 schreef vosss het volgende:
Doe mij maar gewoon lekker een gehaktbal met sjuu
En flikker op met je bizarre smerige zooi. Gehaktballen zijn gemaakt om te eten. Walviskots is dat niet
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |