abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_74690542
quote:
De wereldberoemde sterrenchef Heston Blumenthal (foto) introduceert op zijn kerstmenu een exotisch topingrediënt: walviskots. Volgens Blumenthal gaat het om het duurste kerstdiner ooit. Naast walviskots serveert hij slaapmuis en op smaak gebrachte sneeuw.

De walviskots is een grijs wasachtige goedje dat de potvis in zijn darmstelsel creëert om voedsel met scherpe randjes in te kapselen. Daarna braakt hij het uit in de zee.

Voor een kilo walviskots betaalt een kok meer dan 11.000 euro. “Dat is nog duurder dan goud”, aldus Blumenthal.

Blumenthal is de chef van het Britse toprestaurant The Fat Duck, dat verkozen werd tot het tweede beste restaurant ter wereld, na El Bulli. In februari moest Blumenthal zijn zaak nog twee weken sluiten nadat vierhonderd eters ziek werden. Toen raakten oesters besmet door rioolwater en kreeg zijn restaurant een waarschuwing wegens de slechte hygiëne van het personeel.

De vijf duurste ingrediënten (prijs in euro per kilo):

1. Eetbaar goud: 11.000 - 20.000
2. Witte truffels uit Italië: 3.500
3. Witte Almaskaviaar uit Iran: 3.300
4. Slakkeneitjes als garnituur: 2.000
5. Safraan: tot 6.000, maar nooit veel van het kruid nodig

De vijf walgelijkste gerechten volgens enkele Belgische topchefs:

1. Eendeneieren met gevederde foetus en beenderen voor krokant effect
2. Gekookte apenhersenen
3. Gebakken tongetjes van wilde eenden uit Denemarken
4. Kroepoek van hanenkammen
5. Pacha: gekookt schapenhoofd uit Iran

Walviskots is duurste kerstdiner ooit

Heeft iemand wel eens van walviskots eten gehoord?
A man has got to know his limitations.(Clint Eastwood)
pi_74690589
Spul wordt gebruikt door de parfumindustrie toch?

Denk niet dat het lekker is, meer een publiciteitsstunt.
Life is too short not to have fun
  zaterdag 14 november 2009 @ 11:54:46 #3
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_74690602
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
  zaterdag 14 november 2009 @ 11:55:17 #4
246107 Zeroku
An Air of Authority.
pi_74690615
Eetbaar goud .
Op zaterdag 28 april 2012 00:09 schreef Klinkerbotsing het volgende:
Lieve jongeman ben jij. :@
Op woensdag 8 juli 2020 18:58 schreef PoezeligDing het volgende:
:* My one and only, master, king , whatever. THE ZER! O+
  zaterdag 14 november 2009 @ 11:55:48 #5
39952 Hukkie
Wanna bang heads with me
pi_74690623
Waarom zou je in godsnaam goud willen eten?
There are no Saviours, there are no Kings, the Power lies in your head
DeviantArt
pi_74690678
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 11:55 schreef Hukkie het volgende:
Waarom zou je in godsnaam goud willen eten?
da's hip enzo.
is gewoon flinterdun bladgoud, wordt meestal gebruikt in desserts.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_74690716
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 11:55 schreef Hukkie het volgende:
Waarom zou je in godsnaam goud willen eten?


paupers-kopen-goud-als-investering-echte-rijken-eten-goud-op
A man has got to know his limitations.(Clint Eastwood)
  zaterdag 14 november 2009 @ 12:01:16 #8
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_74690755
Er heeft dus iemand over zijn oesters staan schijten en pissen. Zal een aardig baasje zijn in de keuken.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_74690779
Ik krijg er spontaan hongerrrrr van
"If you're not a manc, you're a wank"
  zaterdag 14 november 2009 @ 12:02:45 #10
277627 Seven.
We are Borg.
pi_74690789
Ik prefereer mijn eten niet voorgekauwd.
Resistance is futile.
pi_74690974
waar zal dat spul naar smaken?
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
  zaterdag 14 november 2009 @ 12:11:43 #12
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_74691022
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 12:10 schreef Deetch het volgende:
waar zal dat spul naar smaken?
Ik denk naar walviskots.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_74691148
Dan eet ik toch liever een garnalencocktail met kerst..
Zacht gekookt, hard gekookt, uit gekookt, HARD
  zaterdag 14 november 2009 @ 12:34:47 #14
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_74691714
Amber is dat... inderdaad een ingrediënt uit de luxe parfumindustrie.
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  zaterdag 14 november 2009 @ 12:40:04 #15
217128 Gummibeer79
Woordenbroekenlol
pi_74691871
Balut embryos......
Ik ben een eckte rapnegert
  zaterdag 14 november 2009 @ 12:52:56 #16
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_74692299
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 12:34 schreef Flurry het volgende:
Amber is dat... inderdaad een ingrediënt uit de luxe parfumindustrie.
verrek, http://nl.wikipedia.org/wiki/Amber_%28potvis%29
staat ook een foto bij
  zaterdag 14 november 2009 @ 16:39:16 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74697799
Ik snap het hele "duurste" idee niet. Ik snap ook de obsessie met shock value voor eten niet. Eten moet gelukkig maken, lekker zijn. Het valt me ook altijd op met allerlei hobbykoks die willen reerug, kreeft, etc. Dan denk ik, leer eerst eens normaal eens stuk vlees braden (gros kan dat namelijk nauwelijks).
Mensen besteden 40-60 K aan een keuken en nog eens zo een bedrag aan apparatuur. Alsof je daarvan ineens kan koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 november 2009 @ 17:39:27 #18
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_74699448
Zo gaat het helaas in de wereld. Net als al die proleten die met hun peperdure Nikon Dnogwat DSR opeens prachtige foto's kunnen maken. En anders biedt Photoshop wel mogelijkheden. Sodemieter op. Leer eerst goed kijken.

Tot zover deze vergelijking.

Overigens heb ik me in China aan shockfood overgeleverd, waar ik toch heel gelukkig van werd.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  dinsdag 17 november 2009 @ 16:43:34 #19
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_74785983
Ambergrijs. Tja, Blumenthal is een gekke geleerde met voedsel...die hebben ook een functie. Maar ik sla dit maar even over. Lijkt me gewoon niet lekker.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_74798344
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap het hele "duurste" idee niet. Ik snap ook de obsessie met shock value voor eten niet. Eten moet gelukkig maken, lekker zijn. Het valt me ook altijd op met allerlei hobbykoks die willen reerug, kreeft, etc. Dan denk ik, leer eerst eens normaal eens stuk vlees braden (gros kan dat namelijk nauwelijks).
Mensen besteden 40-60 K aan een keuken en nog eens zo een bedrag aan apparatuur. Alsof je daarvan ineens kan koken.
Helemaal mee eens! Als je naar die Nederlandse kookprogramma's kijkt lopen ze allemaal te pimpen met de duurste ingrediënten waardoor ze allemaal vergelijkbare dingen klaarmaken.

Maar ik ga er bij Blumenthal maar gemakshalve vanuit dat hij alles fatsoenlijk kan klaarmaken En nu dus dit ambergrijs. Het zal ongetwijfeld heerlijk zijn als hij het klaarmaakt, het idee is alleen een beetje vies, maar dat is ook maar aangeleerd. Het is niet minder onsmakelijk om eieren, melk of dode beesten spierweefsel te eten als je er een beetje ove rnadenkt. Het woord kots draagt natuurlijk ook fantastisch bij aan die beeldvorming.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_74802171
Doe mij maar gewoon lekker een gehaktbal met sjuu

En flikker op met je bizarre smerige zooi. Gehaktballen zijn gemaakt om te eten. Walviskots is dat niet
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_74802279
Sommige mensen (lees hier chefs) bedenken de gekste dingen...alles voor de publiciteit (en niet te vergeten het geld)...of het nu eetbaar is of niet (goud is dat overigens niet, kun je na afloop zo weer recyclen )
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_74802420
wel grappig

misschien redt zijn kots de walvis hihi
Jusqu'ici tout va bien...
  donderdag 2 december 2010 @ 16:42:48 #24
217128 Gummibeer79
Woordenbroekenlol
pi_89435549
Kick ivm de aankomende feestdagen!

Ik ga wel gewoon gourmetten denk ik :@
Ik ben een eckte rapnegert
pi_89835219
quote:
7s.gif Op woensdag 18 november 2009 00:00 schreef vosss het volgende:
Doe mij maar gewoon lekker een gehaktbal met sjuu :9

En flikker op met je bizarre smerige zooi. Gehaktballen zijn gemaakt om te eten. Walviskots is dat niet :r
Totdat je ontdekt wat voor gore slachtafval er in je gehaktbals is verwerkt. ;(
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')