Oh, en ik heb uit het nieuwe Engelse kookboek een gerecht klaargemaakt. Ik vind het echt een geweldig kookboek, want de recepten laten de kok nogal vrij.
Dit zag er op een plaatje heerlijk maar vreselijk machtig uit; in werkelijkheid viel het mee en is het zeker voor herhaling vatbaar.
Lamsworstjes gebakken in antiaanbakpan (in eigen vet dus)
Beslag gemaakt van 2dl ei (4 stuks), 2dl volkorenmeel, 2dl melk
Worstjesvet uit de pan in ovenschotel schenken
Ovenschotel 5 min in hete oven (200
o)
Dan worstjes in hete ovenschotel leggen
Beslag over worstje gieten
Terug in oven
40 minuten later is het deeg tot wel tweemaal zo groot gerezen met her en der een worstje.
Ik had twee schotels gemaakt, we hebben de schotel die ongeveer 1/3 van het beslag bevatte met z'n tweeën gedeeld.
Geserveerd met een grote lading spruiten.
Ik heb mijn worstje eruit geplukt en terzijde gelegd, zoveel trek had ik niet. Maar de deegflap was verrassend luchtig en aangenaam.En appeltaart toe

.