 
		 
			
			
				
			 Rewimo
             
							Rewimo
				 
                 
			 
			
			
			 ). En ze nam koolraap mee, omdat ik gezegd had dat ik dat nog nooit gegeten had. Maar tijdens de week dat zij en haar gezin hier waren, zijn we er niet aan toegekomen om het klaar te maken. Stout is weer weg (dag Stout
 ). En ze nam koolraap mee, omdat ik gezegd had dat ik dat nog nooit gegeten had. Maar tijdens de week dat zij en haar gezin hier waren, zijn we er niet aan toegekomen om het klaar te maken. Stout is weer weg (dag Stout  ) en nu liggen er twee koolrapen te liggen in de voorraadkast.
 ) en nu liggen er twee koolrapen te liggen in de voorraadkast. 
 
 
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Zo snel mogelijk in de container flikkeren!quote:Koolraap gekregen - wat nu?
 
  
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 Rewimo !
  Rewimo ! ) kaneel
 ) kaneel 
											 
			 
			
			
			Ze zijn lekker hoor ! T is een ouderwetse groente die velen niet meer kennen helaasquote:Op zondag 1 november 2009 10:44 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
ik wilde zeggen: De afvalbak weet daar wel raad mee. Maar als stout ook op FOK! zit
 
											 
			 
			
			
			ik moest gelijk denken aan bloembollen en de winter van 44quote:Op zondag 1 november 2009 10:45 schreef Stout het volgende:
[..]
Ze zijn lekker hoor ! T is een ouderwetse groente die velen niet meer kennen helaas
 
  
											 
			
			
				
			 Rewimo
             
							Rewimo
				 
                 
			 
			
			
			
 
			 
			
			
			quote:Op zondag 1 november 2009 10:44 schreef vosss het volgende:
[..]
Zo snel mogelijk in de container flikkeren!
Wát een smerige dingen zijn dat zeg
 
   
  
											 
			 
			
			
			Ik bedoelde konijntjes enzo!quote:Op zondag 1 november 2009 10:48 schreef Rewimo het volgende:
Ik denk niet dat ik de katten er een plezier mee doe, Conflict
Stout, hoe lang kook je ze ongeveer? Wanneer weet je of het gaar is?
 
			
			
				
			 Rewimo
             
							Rewimo
				 
                 
			 
			
			
			Krijg je daar konijnen mee weg? Hm, dan moet ik qltel maar uit de buurt van dit topic houdenquote:
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			denk dat konijntjes wel gaar zijn als ze geen 'auw' meer zeggen als je er met een vork in prikt...quote:

 
			 
			
			
			Mislukt..quote:Op zondag 1 november 2009 10:55 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Krijg je daar konijnen mee weg? Hm, dan moet ik qltel maar uit de buurt van dit topic houden
 
											 
			
			
				
			 Rewimo
             
							Rewimo
				 
                 
			 
			
			
			Ga weg jijquote:
 
											 
			
			
				
			 Rewimo
             
							Rewimo
				 
                 
			 
			
			
			Hoe dan? Heb je een recept voor me?quote:Op zondag 1 november 2009 11:13 schreef wendytje het volgende:
je kunt er heerlijke stampot van maken....
 
			 
			
			
			 Maar dan at ik het gewoon gekookt met aardappelen en vlees en zo. Volgens mij gebeurde er niets speciaals mee. En ik vond het extra leuk als het in reepjes, zoals frietjes, gesneden was, want dan leek het op friet.
 Maar dan at ik het gewoon gekookt met aardappelen en vlees en zo. Volgens mij gebeurde er niets speciaals mee. En ik vond het extra leuk als het in reepjes, zoals frietjes, gesneden was, want dan leek het op friet.  
			 
			
			
			 
			
			
				
			 Rewimo
             
							Rewimo
				 
                 
			 
			
			
			 
  En de zoete Stoutvariant ook.
 En de zoete Stoutvariant ook.  
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Nu zijn de rapen gaar.quote:Op zondag 1 november 2009 12:08 schreef Stout het volgende:
Nog een recept, ff mijn moeder gebeld voor het kookboek van oma
Aardappelen en koolraap schillen en in blokjes snijden. gaar koken in een half uurtje.
Ondertussen champignons snijden en bakken met wat boter in de pan. Oven voorverwarmen op 200 graden, Van de aardappelen en koolraap stamppot maken (extra lekker met kruidenboter zegt mam) en in een ovenschaal doen. met de champignons er al door . Evt wat kaas er al door. Strooi en wat kaas over en zet het in de oven tot de kaas mooi goud bruin is .
 
			 
			
			
			 Of samen met aardappels puree van maken.
  Of samen met aardappels puree van maken.
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Gesnipperde bloembol voor de smaak erbij.quote:Op zondag 1 november 2009 12:16 schreef Hyperdude het volgende:
Het is dat je in Duitsland woont, anders kon je leuk Hongerwintertje gaan spelen.
 
			
			
				
			 Rewimo
             
							Rewimo
				 
                 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Kan niet, blijven slappe dingen.quote:Op zondag 1 november 2009 10:42 schreef Biefstuk het volgende:
Reepjes van snijden en frituren, koolraappatat
 
											 
			 
			
			
			Dat zeg ik, Hutspot van maken met ui en wortel, de aardappel weglaten.quote:Op zondag 1 november 2009 11:45 schreef Rewimo het volgende:
Ah Piet, ik hoopte al dat je langs zou komen
Kun je er hutspot mee maken? Dat lijkt me wel wat om te proberenEn de zoete Stoutvariant ook.
Recepten zijn nog altijd welkom!
 
			 
			
			
			Verrek je hebt gelijk.quote:Op zondag 1 november 2009 12:53 schreef Divel het volgende:
[..]
Daar gebruiken ze meestal knolselderij voor.
 
			 
			
			
			In reepjes snijden en 45 minuten laten koken. Aardappels koken (evenveel gewicht als koolraap).quote:

 
			 
			
			
			Kan prima, heb het bij gebrek aan knolselderij wel eens gedaan en het smaakt hartstikke goed.quote:
 
			 
			
			
			Wij ook, als stamppot, de varkens zouden er voor weglopen maar mên, wat lekker.quote:Op zondag 1 november 2009 12:15 schreef boem-dikkie het volgende:
Wij aten ze vroeger altijd met aardappels en dan stroop er doorheen.
 
											 
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			 
			 
			
			
			
 
			 
			
			
			http://images.google.nl/images?sourceid=navclient&hl=nl&rlz=1T4GGLL_nlNL324NL325&q=koolraap&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wiquote:
 
											 
			 
			
			
			Ik ben niet gek, ik weet hoe die dingen eruit zien. Knuppelquote:Op zondag 1 november 2009 17:20 schreef Divel het volgende:
[..]
http://images.google.nl/images?sourceid=navclient&hl=nl&rlz=1T4GGLL_nlNL324NL325&q=koolraap&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Blijkbaar kun je niet met alle pc's Fokken en googlen..
 . Ik wil weten of het een aardappelachtig ding of, of juist een ui-achtig ding.
. Ik wil weten of het een aardappelachtig ding of, of juist een ui-achtig ding.
											 
			 
			
			
			Nee, een raapachtig ding, http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolraapquote:Op zondag 1 november 2009 17:25 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ik ben niet gek, ik weet hoe die dingen eruit zien. Knuppel. Ik wil weten of het een aardappelachtig ding of, of juist een ui-achtig ding.
 
			 
			
			
			Dat het een raapachtig ding is, had ik ook wel begrepenquote:Op zondag 1 november 2009 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, een raapachtig ding, http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolraap
 . Maar hoe smaakt het dan, hoe is de textuur als je aardappelen kunt vervangen door koolraap?
. Maar hoe smaakt het dan, hoe is de textuur als je aardappelen kunt vervangen door koolraap?
											 
			 
			
			
			Alleen stomen met soja saus? of doe je er dan nog ander zaken ook bij?quote:Op zondag 1 november 2009 12:14 schreef lemonlime het volgende:
Stomen met sojasausOf samen met aardappels puree van maken.
 
			 
			
			
			Net als die van meiraapjesquote:Op zondag 1 november 2009 17:57 schreef Seven. het volgende:
[..]
Dat het een raapachtig ding is, had ik ook wel begrepen. Maar hoe smaakt het dan, hoe is de textuur als je aardappelen kunt vervangen door koolraap?
 
			 
			
			
			|  | 

| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |