Zo snel mogelijk in de container flikkeren!quote:Koolraap gekregen - wat nu?
Ze zijn lekker hoor ! T is een ouderwetse groente die velen niet meer kennen helaasquote:Op zondag 1 november 2009 10:44 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
ik wilde zeggen: De afvalbak weet daar wel raad mee. Maar als stout ook op FOK! zit
ik moest gelijk denken aan bloembollen en de winter van 44quote:Op zondag 1 november 2009 10:45 schreef Stout het volgende:
[..]
Ze zijn lekker hoor ! T is een ouderwetse groente die velen niet meer kennen helaas
quote:Op zondag 1 november 2009 10:44 schreef vosss het volgende:
[..]
Zo snel mogelijk in de container flikkeren!
Wát een smerige dingen zijn dat zeg![]()
Ik bedoelde konijntjes enzo!quote:Op zondag 1 november 2009 10:48 schreef Rewimo het volgende:
Ik denk niet dat ik de katten er een plezier mee doe, Conflict
Stout, hoe lang kook je ze ongeveer? Wanneer weet je of het gaar is?
Krijg je daar konijnen mee weg? Hm, dan moet ik qltel maar uit de buurt van dit topic houdenquote:
denk dat konijntjes wel gaar zijn als ze geen 'auw' meer zeggen als je er met een vork in prikt...quote:
Mislukt..quote:Op zondag 1 november 2009 10:55 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Krijg je daar konijnen mee weg? Hm, dan moet ik qltel maar uit de buurt van dit topic houden
Ga weg jijquote:
Hoe dan? Heb je een recept voor me?quote:Op zondag 1 november 2009 11:13 schreef wendytje het volgende:
je kunt er heerlijke stampot van maken....
Nu zijn de rapen gaar.quote:Op zondag 1 november 2009 12:08 schreef Stout het volgende:
Nog een recept, ff mijn moeder gebeld voor het kookboek van oma
Aardappelen en koolraap schillen en in blokjes snijden. gaar koken in een half uurtje.
Ondertussen champignons snijden en bakken met wat boter in de pan. Oven voorverwarmen op 200 graden, Van de aardappelen en koolraap stamppot maken (extra lekker met kruidenboter zegt mam) en in een ovenschaal doen. met de champignons er al door . Evt wat kaas er al door. Strooi en wat kaas over en zet het in de oven tot de kaas mooi goud bruin is .
Gesnipperde bloembol voor de smaak erbij.quote:Op zondag 1 november 2009 12:16 schreef Hyperdude het volgende:
Het is dat je in Duitsland woont, anders kon je leuk Hongerwintertje gaan spelen.
Kan niet, blijven slappe dingen.quote:Op zondag 1 november 2009 10:42 schreef Biefstuk het volgende:
Reepjes van snijden en frituren, koolraappatat
Dat zeg ik, Hutspot van maken met ui en wortel, de aardappel weglaten.quote:Op zondag 1 november 2009 11:45 schreef Rewimo het volgende:
Ah Piet, ik hoopte al dat je langs zou komen![]()
Kun je er hutspot mee maken? Dat lijkt me wel wat om te proberenEn de zoete Stoutvariant ook.
Recepten zijn nog altijd welkom!
Verrek je hebt gelijk.quote:Op zondag 1 november 2009 12:53 schreef Divel het volgende:
[..]
Daar gebruiken ze meestal knolselderij voor.
In reepjes snijden en 45 minuten laten koken. Aardappels koken (evenveel gewicht als koolraap).quote:
Kan prima, heb het bij gebrek aan knolselderij wel eens gedaan en het smaakt hartstikke goed.quote:
Wij ook, als stamppot, de varkens zouden er voor weglopen maar mên, wat lekker.quote:Op zondag 1 november 2009 12:15 schreef boem-dikkie het volgende:
Wij aten ze vroeger altijd met aardappels en dan stroop er doorheen.
http://images.google.nl/images?sourceid=navclient&hl=nl&rlz=1T4GGLL_nlNL324NL325&q=koolraap&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wiquote:
Ik ben niet gek, ik weet hoe die dingen eruit zien. Knuppelquote:Op zondag 1 november 2009 17:20 schreef Divel het volgende:
[..]
http://images.google.nl/images?sourceid=navclient&hl=nl&rlz=1T4GGLL_nlNL324NL325&q=koolraap&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Blijkbaar kun je niet met alle pc's Fokken en googlen..
Nee, een raapachtig ding, http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolraapquote:Op zondag 1 november 2009 17:25 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ik ben niet gek, ik weet hoe die dingen eruit zien. Knuppel. Ik wil weten of het een aardappelachtig ding of, of juist een ui-achtig ding.
Dat het een raapachtig ding is, had ik ook wel begrepenquote:Op zondag 1 november 2009 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, een raapachtig ding, http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolraap
Alleen stomen met soja saus? of doe je er dan nog ander zaken ook bij?quote:Op zondag 1 november 2009 12:14 schreef lemonlime het volgende:
Stomen met sojasausOf samen met aardappels puree van maken.
Net als die van meiraapjesquote:Op zondag 1 november 2009 17:57 schreef Seven. het volgende:
[..]
Dat het een raapachtig ding is, had ik ook wel begrepen. Maar hoe smaakt het dan, hoe is de textuur als je aardappelen kunt vervangen door koolraap?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |