Bronquote:Doe cornflakes in een blender en giet er wat water bij. Zet de blender aan en maak van het cornflakesmengsel een papje. Stop dit papje in een plastic zakje en maak dit zakje goed dicht. Zorg dat het niet gaat lekken!
Leg de zak neer en ga er overheen met een magneet. Je ziet dat er in de zak kleine zwarte deeltjes aangetrokken worden door de magneet. Dit is het ijzer dat in de cornflakes zit. Dit is dus precies hetzelfde soort ijzer als in een fiets of spijker. Een volwassen mens heeft ongeveer twee hele spijkers aan ijzer in zijn of haar lichaam.
Mja, het zal misschien geen kwaad kunnen, maar dat verbod in een aantal landen zal er ook niet voor niets zijn. En wat is nu de toegevoegde waarde van een zak spijkers in je ontbijt, vraag ik me dan af.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 09:03 schreef Loedertje het volgende:
Volgens mij kan het totaal geen kwaad aangezien het via de natuurlijke weg gewoon je lichaam wil zal verlaten.Enige toegevoegde water heeft ijzer in wat voor vorm dan ook toch niet als je het samen met melk naar binnen werkt.
Ja, precies. En dat vrolijke gezinnetje jarenlang iedere morgen vrolijk van de trap af huppelen. Alsof dat al niet erg genoeg was om te zien.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 09:09 schreef ender_xenocide het volgende:
Idd dat is er niet, ik heb een tijdje als bijbaantje in de vleesindustrie gewerkt en als je kijkt wat voor een maatregelen er daar allemaal genomen worden om ervoor te zorgen dat er absoluut geen metaal in terecht komt, dan vind ik het wel heel raar dat bij Kellogg's het gewoon toegevoegd kan worden zonder dat er iemand wat van zegt.
Word er door de ts onnodig paniek gezaaid.quote:
quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 09:13 schreef DikVoormekaar het volgende:
[..]
Word er door de ts onnodig paniek gezaaid.
Dan sta ik er niet van te kijken als het ze alleen om het gewicht te doen is. Of ze hebben een lucratief dealtje gesloten met een ijzerboer.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Uizending vanacht even teruggekenen, waren echt relatief grote metaalkristallen, was echt verbaasd net als de specialisten aan wie ze het voorlegden. Ik vraag me toch af hoe de redactie van de KVW achter dit soort dingen komt, geweldig gewoon.
Tsja, dat gebeurt overal, iedere dag. Wat dacht je van reclame van mobiele telefoonaanbieders;quote:
En jij dacht dat je een telefoon van 500 euro gratis kreeg omdat je zo lief was?quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 10:29 schreef SadKingBilly het volgende:
[..]
Tsja, dat gebeurt overal, iedere dag. Wat dacht je van reclame van mobiele telefoonaanbieders;
"nu een gratis blabla telefoon bij een abonnement van maar veertig euro per maand!"
Maar als je dan gaat kijken wat datzelfde abonnement kost als sim-only zit je tussen de 8 en 12 euro. Jaja, gratis telefoon..
Neen. Het gaat er dus om dat die telefoon niet gratis is. En daar adverteren ze wél mee. Ik dacht dat je dat zelf wel snapte?quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 10:38 schreef IHVK het volgende:
[..]
En jij dacht dat je een telefoon van 500 euro gratis kreeg omdat je zo lief was?
En eerder gehakt van Albert Heijn.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 10:44 schreef w8jij17 het volgende:
Geen kaas op pizza's en nu ook al dit...
KVW
Waarschijnlijk omdat zo het gewicht makkelijker omhoog te brengen is, dus kostenbesparing, en vanwege het simpele feit dat men dan 'extra ijzer' op de verpakking kan zetten.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 09:15 schreef Apuleius het volgende:
[..]
Ik neem aan dat het gros wil weten waaróm het erin zit.
Als je het snapt is het toch geen liegen meer?quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 10:39 schreef SadKingBilly het volgende:
[..]
Neen. Het gaat er dus om dat die telefoon niet gratis is. En daar adverteren ze wél mee. Ik dacht dat je dat zelf wel snapte?
Maar dat laatste geldt sowieso: Je kunt beter je volkoren boterham met sinaasappelsap drinken (als het om ijzeropname gaat) dan met melk. Maar wel echt bizar dat er zulk ijzervijzel in zit!quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 11:02 schreef Dubbelzuurrr het volgende:
Dat een fabrikant als Kellogs dit soort dingen doet, met decennia productonderzoek achter de rug, verbaast me niet eens zo. Dat dit kennelijk wordt toegestaan door de VWA des te meer. Tijdens de uitzending bleek ook dat de ijzerdeeltjes minder goed opgenomen worden als ze tegelijkertijd met melk gegeten worden, aangezien de calcium in de melk eerder door de darmwand opgenomen wordt.
Ik vrees dat dat inderdaad de reden zal zijn. Als je zoekt, kom je soortgelijke meldingen tegen van jaren geleden, dus sindsdien is er blijkbaar nog niets aan gedaan.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 11:02 schreef Dubbelzuurrr het volgende:
[..]
Waarschijnlijk omdat zo het gewicht makkelijker omhoog te brengen is, dus kostenbesparing, en vanwege het simpele feit dat men dan 'extra ijzer' op de verpakking kan zetten.
Dat een fabrikant als Kellogs dit soort dingen doet, met decennia productonderzoek achter de rug, verbaast me niet eens zo. Dat dit kennelijk wordt toegestaan door de VWA des te meer. Tijdens de uitzending bleek ook dat de ijzerdeeltjes minder goed opgenomen worden als ze tegelijkertijd met melk gegeten worden, aangezien de calcium in de melk eerder door de darmwand opgenomen wordt. Lijkt me geen al te gezond begin van de dag voor kinderen in de leeftijd van 7-14 jaar.
Nou, voor een deel is dat wel zo, maar het is toch leuk om te zien hoe die bospaddenstoelen dan wél gekweekt worden. Het is niet altijd schokkend dat het inderdaad niet echt is, net als met dat ‘verse gehakt’, maar wat er dan wel gebeurt is wel interessant om te zien.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:06 schreef Lyrebird het volgende:
Ben ik de enige die KVW over het algemeen een belabberd programma vindt? Het geneuzel dat bospaddestoelen niet uit het bos komen of dat ambachtelijke salade niet ambachtelijk is of dat Russische dwerghamsters niet uit Rusland komen... Kwestie van een beetje logisch nadenken. Als die paddestoelen wel uit het bos kwamen, dan betaalde je er drie keer zo veel voor, en dat kun je zo doortrekken naar al die andere producten. Mensen zijn ook veel te goedgelovig.
Mijn broer kwam ook niet meer bij, maar ik zat met plaatsvervangende schaamte te kijken.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:27 schreef Iblis het volgende:
Het leuke voor mij is dus niet per se de ontdekking dat het niet ‘echt’, maar wel het hele verhaal de achter. En gecombineerd met de droge faux-naïvité van de presentatoren levert dat soms toch tamelijk hilarische momenten op.
Helemaal mee eensquote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:27 schreef Iblis het volgende:
Het leuke voor mij is dus niet per se de ontdekking dat het niet ‘echt’, maar wel het hele verhaal de achter. En gecombineerd met de droge faux-naïvité van de presentatoren levert dat soms toch tamelijk hilarische momenten op.
Soms wel, maar meestal is die schaamte om die medewerkers, wat Razztwizzle b.v. vertelt. Zo’n Unox man die inderdaad bij God en z’n moeder en alles wat hem lief is beweert dat de Unox hamburger na nectar en ambrozijn het voedsel der goden is: die discus van separatorvlees was hem zo lief, dat hij dit altijd zo verkiezen boven elk ander voedsel ook. Hij nam het mee op vakantie, hij at het met liefde.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:30 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Mijn broer kwam ook niet meer bij, maar ik zat met plaatsvervangende schaamte te kijken.
Die aflevering sloeg alles (je ziet, ik blijf kijken). Laten ze eerst de bereiding van een echte heerlijke New Yorkse hamburger zien, in de keuken van een New Yorkse burger restaurant, met een lekker swingend muziekje op de achtergrond. Daarna de fabriek in Oss, waar een niet al te snuggere medewerker z'n best doet om hun "hamburgers" in het zonnetje te zetten. Maar zonder hulp van KVW, want geen swingend achtergrondmuziekje, maar wel met de dodelijke stiltes van de presentator. Dat het slechte hamburgers zijn die in een steriele omgeving onder de TL balken op een onooglijk kookplaatje gebakken worden, spreekt niet in het voordeel van Unox, maar KVW laat in zo'n geval zien niet neutraal te zijn.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:31 schreef Razztwizzle het volgende:
[..]
Helemaal mee eensen natuurlijk de enorm bevlogen medewerkers van de fabrikanten, bijvoorbeeld de hamburgerman die de kant-en-klaar hamburgers (van Knorr, dacht ik) samen met de presentator ging opeten, het zichtbaar niet lekker vond, maar toch bij hoog en laag bleef volhouden dat het heerlijk was, en dat iedereen dit zou moeten verkiezen boven een verse hamburger
.
Ik vond het een zware tegenvaller dat bij de Bertolli-fabriek geen oude omaatjes met rimpels en bloemetjesjurken in grote pannen soep en saus stonden te roerenquote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:37 schreef Iblis het volgende:
[..]
Soms wel, maar meestal is die schaamte om die medewerkers, wat Razztwizzle b.v. vertelt. Zo’n Unox man die inderdaad bij God en z’n moeder en alles wat hem lief is beweert dat de Unox hamburger na nectar en ambrozijn het voedsel der goden is: die discus van separatorvlees was hem zo lief, dat hij dit altijd zo verkiezen boven elk ander voedsel ook. Hij nam het mee op vakantie, hij at het met liefde.
En ondertussen trok hij zo’n vies hoofd. Ja, schaamte voor die man voel ik wel, maar die presentators zijn meestal heel rustig.
Wat ik ook zo leuk vindt is dat ze in China/India veel vaker alles mogen zien, en alles mogen vastleggen, terwijl in Europa fabrieken ontzettend moeilijk doen. Alles gaat om imago – en dat weet je wel natuurlijk – maar dat ze de realiteit ook echt ten koste van alles willen verbloemen. En dat maakt het soms echt heel grappig.
Die aflevering over in India geproduceerde schellak (als "was" voor citroenen) vond ik schokkend, op meerdere vlakken. Als je ziet hoe ze daar met werknemers omgaan...quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:37 schreef Iblis het volgende:
Wat ik ook zo leuk vindt is dat ze in China/India veel vaker alles mogen zien, en alles mogen vastleggen, terwijl in Europa fabrieken ontzettend moeilijk doen. Alles gaat om imago – en dat weet je wel natuurlijk – maar dat ze de realiteit ook echt ten koste van alles willen verbloemen. En dat maakt het soms echt heel grappig.
Nouja, goed, ze laten ook altijd gewoon een tussenweg zien, namelijk een Nederlander die zonder achtergrondmuziekje een hamburger bakt, dus zo enorm gekleurd is het ook weer niet.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:39 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Die aflevering sloeg alles (je ziet, ik blijf kijken). Laten ze eerst de bereiding van een echte heerlijke New Yorkse hamburger zien, in de keuken van een New Yorkse burger restaurant, met een lekker swingend muziekje op de achtergrond. Daarna de fabriek in Oss, waar een niet al te snuggere medewerker z'n best doet om hun "hamburgers" in het zonnetje te zetten. Maar zonder hulp van KVW, want geen swingend achtergrondmuziekje, maar wel met de dodelijke stiltes van de presentator. Dat het slechte hamburgers zijn die in een steriele omgeving onder de TL balken op een onooglijk kookplaatje gebakken worden, spreekt niet in het voordeel van Unox, maar KVW laat in zo'n geval zien niet neutraal te zijn.
KVW zou best een uitzending mogen doen over de suggestieve en gekleurde journalistiek van de KVW.
Zo denken rechtse Amerikanen ook over Fox News.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:43 schreef Razztwizzle het volgende:
Dan maar wat gekleurder de andere kant op, maar ik vond 't hard nodig, zo'n programma.
Maar ja, je wil ook een beetje leuke televisie maken, niet?quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:45 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Zo denken rechtse Amerikanen ook over Fox News.
Het enige waar ik in geinteresseerd ben, is de waarheid en goede journalistiek. Dat ze laten zien dat die burgers van Unox niet op echte hamburgers lijken, prima, maar doe het dan wel goed. Ga daar niet iemand in de zeik zetten omdat je zo'n afkeer van Unox hebt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |