abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_73496565
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 19:02 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Als ik zo vrij mag zijn, het is een milde roodbacterie kaas, zacht van structuur, met een kruidige, bloemige smaak.
daar is de kaasboer weer
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_73496896
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 16:50 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Wat is een goede kaaswinkel in Hilversum?
H. Sprey Kaascentrale in 't Hilvertshof (bij de achteringang van de HEMA)
Heeft bijvoorbeeld heerlijke rauwmelkse brie en camembert.
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_73497260
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 19:02 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Als ik zo vrij mag zijn, het is een milde roodbacterie kaas, zacht van structuur, met een kruidige, bloemige smaak.
Erg lekker dus, en best goed te doen met een zachte single malt

Ga zaterdag maar weer eens wat kaasjes kopen
pi_73497555
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 19:26 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

daar is de kaasboer weer
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_73500719
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 19:50 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
wie moet ons dan over lekkere kaasjes vertellen?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 8 oktober 2009 @ 21:57:34 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73502801
Gros van de kaasafdelingen in supermarkten of kaaswinkels hebben eigenlijk alleen maar middle of the road kaas. Je moet wel een echt goede kaasboer hebben die extremer smakende kazen hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73504509
Heb trouwens weer erg genoten van de L'Etivaz (AOC) die weer in de winkels te vinden is. Heerlijk stukje Zwitserland.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_73510295
Taleggio , Roquefort , Munster , Camembert en Pont l’Eveque

Kazen met karakter dus !
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_73512647
vraagje; wat is lekker om erbij te drinken zonder alcohol?
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  Licht Ontvlambaar vrijdag 9 oktober 2009 @ 10:11:46 #60
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_73512666
Druivensap?
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 10:28:55 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73513029
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 10:10 schreef simmu het volgende:
vraagje; wat is lekker om erbij te drinken zonder alcohol?
Thee, een earl grey.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 18:56:39 #62
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_73527761
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 22:40 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Kaasboerderij Sol

Voorweg 28/A, 2391 AC, Hazerswoude

Op een weg op een gegeven moment het weiland inslaan (staat bord met 'kaasboerderij'). Dan over een trekkerweggetje een kilometer door de weilanden rijden en in het midden staat dan de boerderij. Geven graag info en rondleidingen, of partijtjes hihi
We zijn hier vanmiddag geweest naar aanleiding van deze post en sorry dat ik ´t zeg. We hebben een paar stukken kaas gekocht en een aantal dingen geproefd. De kaas is helaas niet echt geweldig te noemen. de Stolkse Boerenkaas die ik hier gewoon op zaterdag op de markt bij de kaasboer koop is echt stukken beter..
pi_73532195
Kan je nu van de port salut de buitenkant (oranje laagje) opeten? Ik haal dat er altijd af, maar zie collega's het gewoon naar binnen werken?

Dat vraag ik me trouwens wel vaker bij kaasjes af, is daar een bepaalde regel voor?
pi_73532319
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 18:56 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

We zijn hier vanmiddag geweest naar aanleiding van deze post en sorry dat ik ´t zeg. We hebben een paar stukken kaas gekocht en een aantal dingen geproefd. De kaas is helaas niet echt geweldig te noemen. de Stolkse Boerenkaas die ik hier gewoon op zaterdag op de markt bij de kaasboer koop is echt stukken beter..
oh, da's ook jammer
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_73532782
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 21:11 schreef willempjewever het volgende:
Kan je nu van de port salut de buitenkant (oranje laagje) opeten? Ik haal dat er altijd af, maar zie collega's het gewoon naar binnen werken?

Dat vraag ik me trouwens wel vaker bij kaasjes af, is daar een bepaalde regel voor?
Er zijn wel wat 'regels', maar die hebben allemaal uitzonderingen. Over het algemeen is de korst van harde kazen niet te eten, maar is de korst van de meeste rode kazen (inclusief port salut) wel te eten. Sterker nog, veel rode kazen smaken voor geen meter als je de korst niet eet. De meeste witte- en blauwe kazen hebben ook een eetbare korst, of helemaal geen korst. Zachte geitenkazen hebben vaak geen echte korst, maar hebben alleen een wat droger jasje wegens het rijpingsproces, dit is ook eetbaar. Halfharde kazen zijn een soort tussencategorie, waar het heel erg verschilt of de korst wel of niet te eten is. Check het gewoon even bij je kaasboer.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_73532881
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 21:32 schreef Casparovvv het volgende:
Er zijn wel wat 'regels', maar die hebben allemaal uitzonderingen. Over het algemeen is de korst van harde kazen niet te eten, maar is de korst van de meeste rode kazen (inclusief port salut) wel te eten. Sterker nog, veel rode kazen smaken voor geen meter als je de korst niet eet. De meeste witte- en blauwe kazen hebben ook een eetbare korst, of helemaal geen korst. Zachte geitenkazen hebben vaak geen echte korst, maar hebben alleen een wat droger jasje wegens het rijpingsproces, dit is ook eetbaar. Halfharde kazen zijn een soort tussencategorie, waar het heel erg verschilt of de korst wel of niet te eten is. Check het gewoon even bij je kaasboer.
Dank je!
pi_73533058
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 18:56 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

We zijn hier vanmiddag geweest naar aanleiding van deze post en sorry dat ik ´t zeg. We hebben een paar stukken kaas gekocht en een aantal dingen geproefd. De kaas is helaas niet echt geweldig te noemen. de Stolkse Boerenkaas die ik hier gewoon op zaterdag op de markt bij de kaasboer koop is echt stukken beter..
ja.. idd jammer Ik vond het heerlijk, sorry dat jij het niet zo lekker vond . Stolkse boerenkaas heb ik nog niet geprobeerd. Morgen maar eens kopen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_73533245
meeleespost!

ben helemaal in de kaasstemming
Ja doei.
pi_73533644
Persoonlijk houd ik van een goede port bij een kaasplankje. Maar een goede volle rode wijn zoals een bourgogne kan ook best.

Wat lekker is bij kaasplankjes is om vijgenjam erbij te geven voor op de kaas, Maar een beetje cumberlandsaus erbij kan ook (al past dat beter bij pate). Verse vijgen en rode druiven zijn vaak ook errug lekker bij een plankje. Meestal kies je 3 a 5 kaasjes voor een plankje, tenzij je echt luxe wilt doen en dan pak je uit met vanalles, inclusief fruit enz.

Voor de beginner:
- Port salut (zachte kaas, met zachte smaak)
- Brie (liefst een goede)
- Jong-belegen boerenkaas
- Pied-de chaumes
- Roomkaas
- Emmenthaler (of leerdammer)

Voor de wat gedurfdere kaasplank:
- Tomme de savoie
- Blue stilton (met rode port is dat echt briljant)
- Reijpenaar VSOP kaas (super lekkere oude kaas)
- Reblochon
- Rauwmelkse Camembert
- Buffelmozzarella (hoort er eigenlijk niet bij, maar wel lekker)
- Boerenschapenkaas met fenegriek
- Gorgonzola (goede) met verse peer (tip)

Er zijn nog veel meer kazen, vooral degenen met blauwe aders zijn sterk en je hebt haters en lovers. Zelf doe ik er vaak nog rauwe ham en eventueel een goede droge worst bij. Maar het wordt dan meer een borrelplankje voor na de koffie. Meestal komt dan ook whisky, cognac en noem maar op op tafel.
Whatever...
pi_73533685
De korst va port-salut is gewoon plastic: niet opeten. Voor de andere kazen met rode korst (schimmelkaas) geldt wel dat je het opeet net als bij brie.
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 21:32 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Er zijn wel wat 'regels', maar die hebben allemaal uitzonderingen. Over het algemeen is de korst van harde kazen niet te eten, maar is de korst van de meeste rode kazen (inclusief port salut) wel te eten. Sterker nog, veel rode kazen smaken voor geen meter als je de korst niet eet. De meeste witte- en blauwe kazen hebben ook een eetbare korst, of helemaal geen korst. Zachte geitenkazen hebben vaak geen echte korst, maar hebben alleen een wat droger jasje wegens het rijpingsproces, dit is ook eetbaar. Halfharde kazen zijn een soort tussencategorie, waar het heel erg verschilt of de korst wel of niet te eten is. Check het gewoon even bij je kaasboer.
Whatever...
pi_73533718
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 05:46 schreef Winner_Taco het volgende:
Taleggio , Roquefort , Munster , Camembert en Pont l’Eveque

Kazen met karakter dus !
Goede keuze, maar wel voor mensen met een stevige smaak! Ik lust dit iig wel.
Whatever...
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 22:42:48 #72
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_73534996
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 17:09 schreef Casparovvv het volgende:
Probeer ook eens een stukje (Stolwijker) boeren gatenkaas. Koop 'm alleen als er goed veel gaten in zitten want soms is de smaak zo vlak als wat, maar als het een goed exemplaar is proef je als het ware de stal.

helaas is het seizoen weer voorbij.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_73534999
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 22:01 schreef Spanky78 het volgende:
De korst va port-salut is gewoon plastic: niet opeten. Voor de andere kazen met rode korst (schimmelkaas) geldt wel dat je het opeet net als bij brie.
[..]
Ah, nog een consument die door de goedkope massa-imitatie in de war is geraakt. Ik had het er misschien bij moeten zeggen, maar omdat er aan het produceren van port salut geen enkele eis wordt gesteld is iedere fabrikant vrij er zijn eigen draai aan te geven. Zodoende zijn er veel goedkope varianten waarvan de korst niet te eten is. Jammer. Gelukkig bestaat er zoiets als het AOC keurmerk, waarbij je er wel zeker van bent dat de kaas die je koopt aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_73535192
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 22:42 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Ah, nog een consument die door de goedkope massa-imitatie in de war is geraakt. Ik had het er misschien bij moeten zeggen, maar omdat er aan het produceren van port salut geen enkele eis wordt gesteld is iedere fabrikant vrij er zijn eigen draai aan te geven. Zodoende zijn er veel goedkope varianten waarvan de korst niet te eten is. Jammer. Gelukkig bestaat er zoiets als het AOC keurmerk, waarbij je er wel zeker van bent dat de kaas die je koopt aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet.
Precies, dus tenzij je zeker weet dat de korst van de salut eetbaar is, doe je dit niet. Plastic voegt echt niets toe aan je diner. In de supermakrt ga je sowieso geen AOC port-salut tegenkomen, terwijl ze bij ons wel andere DOC/AOC rauwmelkse kazen verkopen.
Whatever...
pi_73535228
ik haal dat plastic van de port salut er altijd af, heel veel mensen zie ik dat nooit doen
of het nou eetbaar is of niet, ik hoed het gewoon niet
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')