Eenmaal thuis aangekomen heb ik alle ingredienten gemixt, na mijn tong in de mix gestoken te hebben gingen mijn gezicht van naar .quote:Op zondag 4 oktober 2009 12:34 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Gewoon zelf maken. lekker experimenteren.
Maak een basis van mayo met ketchup en vul dit aan met:
wat fijngehakte augurk
wat gesnipperd ui
wellicht een beetje fijngehakt, hardgekookt ei
drupje tabasco
wellicht een klein beetje mosterd
Kom je nu meequote:Op zondag 4 oktober 2009 18:59 schreef The_stranger het volgende:
McDonald's Big Mac Sauce
1/2 cup mayonnaise
2 tablespoons French dressing
4 teaspoons sweet pickle relish
1 tablespoon finely minced white onion
1 teaspoon white vinegar
1 teaspoon sugar
1/8 teaspoon salt
Dit heb ik in een PDF'je staan...
Of het ook daadwerkelijk erop lijkt, geen idee, maar misschien komt dit nog dichterbij dan wat je nu hebt...
Die van mij is echt heeeel close. Wss zou je niet eeens proeven dat het niet de echte saus, ik kon wel proeven dat het geen bigmac was, wss omdat ik niet het juiste broodje had, en het vlees bij de mac iets anders smaakt.quote:Op zondag 4 oktober 2009 18:59 schreef The_stranger het volgende:
McDonald's Big Mac Sauce
1/2 cup mayonnaise
2 tablespoons French dressing
4 teaspoons sweet pickle relish
1 tablespoon finely minced white onion
1 teaspoon white vinegar
1 teaspoon sugar
1/8 teaspoon salt
Dit heb ik in een PDF'je staan...
Of het ook daadwerkelijk erop lijkt, geen idee, maar misschien komt dit nog dichterbij dan wat je nu hebt...
Oh, als het niet aan de saus lag, zou ik het ook niet veranderen.. 100% gelijk krijg je het niet, omdat je vlees waarschijnlijk al beter smaakt dan wat er ook bij de mac op je broodje komt...quote:Op zondag 4 oktober 2009 19:01 schreef appelsjap het volgende:
[..]
Die van mij is echt heeeel close. Wss zou je niet eeens proeven dat het niet de echte saus, ik kon wel proeven dat het geen bigmac was, wss omdat ik niet het juiste broodje had, en het vlees bij de mac iets anders smaakt.
Gewoon, dat.quote:Op zondag 4 oktober 2009 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan me het vanuit een academische intresse voorstellen dat je thuis je big mac eens wilt maken om te kijken of het lukt exact na te maken, maar voor de rest, waarom zou je het willen?
omdat je de saus mischien lekker vindt?quote:Op zondag 4 oktober 2009 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan me het vanuit een academische intresse voorstellen dat je thuis je big mac eens wilt maken om te kijken of het lukt exact na te maken, maar voor de rest, waarom zou je het willen?
Recepten van bekende Amerikaans ketensquote:
Naar de mac gaan en een BM scoren?quote:Op zondag 4 oktober 2009 19:05 schreef zquing het volgende:
[..]
omdat je de saus mischien lekker vindt?
quote:Op zondag 4 oktober 2009 19:10 schreef appelsjap het volgende:
Nu ik aan mijn handen ruik ruikt het ook precies zoals een na een bigmac altijd.
Het recept is geheim, alsof die medewerkers daar weten wat er n de sauzen zitquote:Op zondag 4 oktober 2009 20:56 schreef 2cv het volgende:
Kijk op de ingrediëntenlijst ? Of ga naar de Mac en zeg dat je een allergie hebt waardoor je moet weten wat er allemaal in zit.
Die link uit dat topic werkt niet meer, kun je jouw PDFje posten of PMen?quote:Op zondag 4 oktober 2009 19:07 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Recepten van bekende Amerikaans ketens
Blijkt hetzelfde PDF'je te zijn dat ik al een tijd op mijn HD heb staan...
eerste comment:quote:Op zondag 4 oktober 2009 23:17 schreef Vandaag... het volgende:
zelfde sausrecept als The_stranger volgens mij.
Een hele gore, dat weet ik wel.quote:Op maandag 5 oktober 2009 14:32 schreef Treces het volgende:
Heeft er iemand enig idee wat voor saus er op een McKroket zit?
If you're fucking with the MacKroket, then you're fucking with me.quote:
Kom dan motherfackerquote:Op maandag 5 oktober 2009 16:13 schreef Treces het volgende:
[..]
If you're fucking with the MacKroket, then you're fucking with me.
die is idd erg lekker.quote:Op zondag 4 oktober 2009 19:39 schreef maickeltje het volgende:
HEEFT IEMAND EEN RECEPT VAN BIG TASTY SAUS?
Das een lastige want in overzees smijten ze er gewoon ketchup + mayo op.quote:Op zondag 4 oktober 2009 19:39 schreef maickeltje het volgende:
HEEFT IEMAND EEN RECEPT VAN BIG TASTY SAUS?
het klinkt wellicht gek, maar ik proef er ook een soort van gebrande koffiesmaak in.quote:Op dinsdag 6 oktober 2009 22:34 schreef Ra-z het volgende:
[..]
Das een lastige want in overzees smijten ze er gewoon ketchup + mayo op.
Hier is het een soort van hele milde whiskey saus (btje zonder de whiskey smaak maar wat rokerig )
wat mayo, ketchup (ik zou dan zon mcdonalds fles scoren bij de ah), creme fraiche, peper, zout, wat paprika poeder misschien wat tabasco of chili saus. en dan nog het rokerige, misschien komt het door de bacon evt wat liquid smoke er door gooien als je het kan vinden morgen maar eens proberen na te maken goed excuus om een big tasty kopen:+
lol. hier kan je dus niets mee. het gaat juist om de flavourings en spice extracts.quote:Op woensdag 7 oktober 2009 08:06 schreef dekilo het volgende:
Eerste hit op google:
The exact composition for this signature sauces is a secret. However the basic ingredients are as follows: The Big Tasty sauce: Vegetable Oil, Water, Sour Cream, Egg Yolk, Sugar, Flavourings, Modified Maize Starch, Salt, Spirit Vinegar, Onion Powder, Yeast and Yeast extracts (contains Sunflower oil), Maltodextrin (wheat), Garlic Powder, Black Pepper, Paprika and Spice Extract.
Vertalen mogen jullie zelf doen!
STOP! hardgekookt ei?quote:Maak een basis van mayo met ketchup en vul dit aan met:
wat fijngehakte augurk
wat gesnipperd ui
wellicht een beetje fijngehakt, hardgekookt ei
Tabasco?quote:drupje tabasco
wellicht een klein beetje mosterd
Interessant maar wat zijn nou de verhoudingen? alles 50 50?cquote:Hier het recept, enjoy:
- Mayo
- Ketchup
- Tobasco
- Heinz Sandwichspread Fijne Tuinkruiden
Dan was de echte saus mischien op...een McD kookt/mengt dat soort dingen NIET standaard zelf, dat komt kant en klaar binnen.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 11:39 schreef _Led_ het volgende:
Ik heb ze in Denemarken bij een McDonalds wel eens in de weer gezien met grote potten Heinz SandwhichSpread
Dat vermoeden had ik ook toenquote:Op vrijdag 16 oktober 2009 12:56 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
Dan was de echte saus mischien op...een McD kookt/mengt dat soort dingen NIET standaard zelf, dat komt kant en klaar binnen.
Toevallig laatst een documantaire over de Mac gezien. Wist je dat een van de beste koks ter wereld chefkok is bij de Mac? Het vinden van de juiste nieuwe smaken die simpel bereid kunnen worden door elk filiaal in de wereld is een behoorlijk moeilijke klus.quote:
99,9% van de McD's krijgen hun produkten ready made binnen, hun apparaten zijn zo ingesteld dat de bereidingstijd en -temperatuur vast staan en op grote posters staat precies op welke volgorde alles op elkaar gestapeld moet worden.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 14:03 schreef Barcaconia het volgende:
[..]
Toevallig laatst een documantaire over de Mac gezien. Wist je dat een van de beste koks ter wereld chefkok is bij de Mac? Het vinden van de juiste nieuwe smaken die simpel bereid kunnen worden door elk filiaal in de wereld is een behoorlijk moeilijke klus.
Er moet toch iemand zijn die de producten ontwikkeld op de manier dat de leveranciers het overal in de wereld hetzelfde kunnen maken. En dat heeft dus echt wel een sterkok nodig.quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 15:37 schreef The_stranger het volgende:
[..]
99,9% van de McD's krijgen hun produkten ready made binnen, hun apparaten zijn zo ingesteld dat de bereidingstijd en -temperatuur vast staan en op grote posters staat precies op welke volgorde alles op elkaar gestapeld moet worden.
Heeft meer met lego dan met koken te maken... Daar heb je geen sterkok voor nodig...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |