je zou doen? Kan ik daaruit lezen dat je het niet hebt gedaan? En kwam dat omdat het te moeilijk was of had dat een andere reden? Bedankt voor je reactie in ieder gevalquote:Op maandag 14 september 2009 23:11 schreef mimi285 het volgende:
ik zou een schakelprogramma voor psychologie in groningen doen en daarna de master..
ik heb SPH gedaan..ik kan je zeggen..het valt NIET mee...de statistiek is vooral erg erg pittig...
zonder basiskennis eigenlijk niet te doen..
maar als dit echt is wat je wilt, natuurlijk niet opgeven!
hey... ehm nou een combinatie van.. ik heb geen statistiekachtergrond en probeerde alles van het eerste jaar in te halen in 1 zomer...aangezien ik het eerste jaar oversla met een schakelprogramma.. met als resultaat dat ik al oververmoeid aan de studie ging... en ik weet niet of ik uberhaupt wel psycholoog wil worden..heb me behoorlijk laten beinvloeden door mensen uit mijn omgeving...dus ik neem eerst rust en ga rustig nadenken.quote:Op dinsdag 15 september 2009 17:39 schreef Trusten het volgende:
[..]
je zou doen? Kan ik daaruit lezen dat je het niet hebt gedaan? En kwam dat omdat het te moeilijk was of had dat een andere reden? Bedankt voor je reactie in ieder geval
Het is meer dat ik niet 100% achter m'n huidige studie/toekomstig beroep sta en orthopedagogiek me leuker lijkt. Maar ik heb niet voor niks Wiskunde laten vallen op de Havoquote:Op dinsdag 15 september 2009 18:56 schreef mimi285 het volgende:
als je er 100% achter staat, je wilt het beroep echt heel graag uitoefenen en je kan het financieel redden, dan moet je het zeker doen!
Ligt dr maar aan waar je het doet. In Utrecht is het volgens mij wel zoiets. In Nijmegen krijg je een Wiskunde/Nederlands/Engels toetsquote:Op woensdag 28 oktober 2009 12:03 schreef Marleen8 het volgende:
Ik hoorde dat dit een engelse tekst is waarover je een nederlands artikel moet schrijven? Kan iemand mij hier meer over vertellen??
Bij mij hangt het er vanaf wat die regel over tweede studies gaat worden...als ik 9000 euro moet gaan betalen schrijf ik me nergens voor inquote:Op dinsdag 29 december 2009 13:43 schreef Miriampje het volgende:
Ik schop hem toch maar even omhoog.
Vraag me af of er al mensen zijn die zich willen gaan aanmelden voor de Pre-master toets. Je moet je namelijk uiterlijk 15 april 2010 aanmelden.
Ik wil eerst nog gaan rondkijken op de universiteit en als dat goed voelt wil ik me opgeven voor de toets.
Geen idee, ze hebben weer een nieuwe regel er bij. Als je al begint met je volgende studie voor je vorige is afgerond dan hoef je geen instellingsgeld te betalen maar ja dat kan met deze pre-master al niet...quote:Op dinsdag 29 december 2009 21:59 schreef Miriampje het volgende:
Ja, wanneer is dat gezeur eigenlijk duidelijk? Dat zal voor veel mensen belangrijk zijn in hun keuze.
Ja dat geld voor mij namelijk ook. Omdat je een pre-master gaat doen ben je officieel een bachelor aan de uni (je bent namleijk nog geen master) en sta je tijdens dat jaar als je tweede bachelor ingeschrevenquote:Op dinsdag 12 januari 2010 19:22 schreef Bloempje9 het volgende:
En maar goed dat ik hier lees over die regel over tweede studies... daar was ik niet van op de hoogte. Maar weet iemand of het ook geldt als je eerst een HBO studie hebt gedaan en daarna een universitaire master wilt doen?
Same herequote:Op donderdag 25 maart 2010 13:39 schreef Miriampje het volgende:
Heb mezelf nog niet aangemeld.. probeer deze belangrijke stap toch steeds uit te stellen. Terwijl ik geen andere opleiding heb gevonden die ik wil gaan doen, dus volgende week maar eens aanmelden.
Ik ook maar ik ga die toelatingstoets niet halen met o.a. statistiek er inquote:Op woensdag 31 maart 2010 21:21 schreef Miriampje het volgende:
Ow dat had ik nog niet door, vind ik wel een belangrijk voordeel.
Wat ik over de master had gelezen is dat er zo'n 7 contacturen zijn en 30 studieuren. Maar of de pre-master zwaarder is weet ik niet? Dat kunnen inderdaad de ervaringsdeskundigen beter beantwoorden.quote:Op woensdag 31 maart 2010 18:44 schreef Sab_jeugdzorg het volgende:
[knip]
Ik heb mijn laatste jaar SPH voltijd gecombineerd met 30 uur werken, dus ik weet wel dat het voor mezelf haalbaar is. Ik moet alleen weten hoeveel verplichte college's/contacturen je hebt op de uni per week.
Ik hoor graag van iemand iets terug, ook omdat ik eigenlijk deze week de knoop moet doorhakken en als de sodemieter me moet inschrijven voor het assesment
Ik moet me nog inschrijven maar ga in ieder geval de toelatingstoets proberen denk ik ja. Ik twijfel nog steeds maar goed, dat zal wel zo blijven denk ik. Ik heb zoiets van ik kan altijd nog stoppen (als ik al word toegelaten)quote:Op woensdag 31 maart 2010 21:30 schreef Miriampje het volgende:
Dus jij gaat ivm met de toelatingstoets naar UU? Of weet je het nog niet zeker?
Ik denk dat je meer kennis hebt doordat je in principe ook de basisopleiding doet, al is het dan verkort + het staat beter aangeschrevenquote:Op woensdag 31 maart 2010 21:39 schreef Miriampje het volgende:
Wat maakt voor jou Nijmegen beter?
Bronquote:Een veel gestelde vraag door HBO-instromers is: kan er naast het onderwijsprogramma worden gewerkt. Dat kan alleen als er sprake is van een flexibele werksituatie. Als er op vaste dagen gewerkt wordt, mist de student onderdelen en loopt studievertraging op. Het betreft immers een voltijdse opleiding waarin op alle dagen onderwijs gegeven kan worden. In de loop van een studiejaar komen ook alle dagen aan de beurt. De dagen en tijdstippen wisselen echter per periode (van 3 maanden). De studiebelasting is begroot op 40 uur per week en het aantal con-tacturen beslaat ongeveer 16 uur per week.
Mwa, redelijk. Komt vooral omdat ik nog steeds niet helemaal zeker ben dat ik het wil doen. En dus zoiets heb van, als ik het niet haal dan heeft het zo moeten zijn en dan ga ik wel wat anders doen. Dan wil ik naar het buitenland en dat lijkt me ook wel leukquote:Op vrijdag 21 mei 2010 12:37 schreef Miriampje het volgende:
Ik zie er reuze tegenop.. jij ook?
Jij natuurlijk ook veel succes
Jep maar ben nog volop aan het afstuderen, heb dinsdag de presentatie van mijn afstudeeronderzoek dus erg super voorbereid ga ik hem niet maken vrees ik...quote:Op donderdag 10 juni 2010 20:19 schreef Miriampje het volgende:
En jij Trusten ga je nog wel gewoon naar de toets komende maandag?
Oh wauw naar deze informatie ben ik al een tijdje op zoek, dat is wel ideaal!quote:Op woensdag 31 maart 2010 21:20 schreef Trusten het volgende:
Nijmegen is ook het verschil dat je na het pre-master traject een bachelor diploma krijgt, het is als het ware de bacheloropleiding in verkorte vorm.
Ja maar je bent ook wel fulltime een jaar langer bezigquote:Op zaterdag 18 september 2010 01:01 schreef _Loki het volgende:
Dan klinkt dat aan de Radboud toch wat interessanter!
Als je je hbo bachelor hebt afgerond betaal je geen langstudeerboete, want je betaalt dan instellingsgeld. Echter is het instellingsgeld gelijk aan het wettelijk collegegeld voor alle pre-masters.quote:Op maandag 9 juli 2012 16:31 schreef Proph het volgende:
Toch lijkt dit een beter systeem dan wanneer het premastertraject als een bachelor staat aangeschreven. Hierop is namelijk de langstudeer boete en het hogere instellingstarief van toepassing als je al een bachelor hebt gevolgd en de 5 jaar bent gepasseerd, zoals ik. Er is echter weer een uitzondering mbt het hogere instellingstarief als het opleidingen betreft in de gezondheidszorg zoals deze. Voor een duidelijker antwoord zou ik dan ook je eigen situatie bekijken via DUO.nl of via mailen met de decaan.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |