Hik | vrijdag 11 september 2009 @ 08:48 |
Binnenkort geef ik een housewarming in mijn nieuwe huis. Omdat het huis wat jaren-70 elementen heeft (en vanwege een briljante Volkskeuken bijdrage over feestjes van je ouders in de jaren 70, met gevulde dadels en glaasjes sigaretten op tafel ) leek het me leuk er een beetje een retro thema aan op te hangen. Heb een geweldige tweedehands jurk gekocht en ga natuurlijk zo'n prachtig "stekelvarken" maken (een beter plaatje kon ik niet vinden) Ik twijfel nog een beetje wat verder te doen qua hapjes. Na jaren feestjes met sushi en mezze is het een beetje mijn eer te na aan te komen met "gewone" gevulde eieren, leverworst en een bak nibit ringlings, want hoewel heel retro; dat is toch niet helemaal mijn stijl. Eigenlijk ben ik dus op zoek naar hapjes (en drankjes) met een jaren 60/70/80 touch (ingredienten, opmaak), dingen die men hekent als "van vroeger", maar die toch iéts meer stijl hebben dat die rommel die we in die tijd echt wegwerkten... | |
Hik | vrijdag 11 september 2009 @ 08:55 |
Ter inspiratie nog wat zaken die bij mij een onmiddellijk retro-gevoel oproepen... (het erge is dus dat je dit soort schoetels ook nu gewoon nog serieus kan bestellen bij bepaalde buurtslagers... ) | |
Arizona | vrijdag 11 september 2009 @ 09:08 |
Mijn oma heeft ook altijd nog die hapjes . Toch heeft het wel iets hoor. Ik zou in jouw geval wél echt voor goed fout gaan en de hapjes zo traditioneel mogelijk maken . Verder vind ik vruchtenbowl lekker traditioneel (jeweetewel, zo'n blik vruchtjes op sap met limonade en/of wijn ). Roggebrood met haring met een vlaggetje . Gevulde eitjes kun je pimpen door door de helft van het eiermengsel ketchup te doen. Je vult dan de helft van het eitje met geel mengsel en de helft met rood mengsel. Je zou in een amuseglaasje een garnalencocktail kunnen doen, ook lekker retro maar door het amuseglaasje toch meer van deze tijd. En die tubes met die ranzige kaas moet je leegspuiten in Bugles . | |
Flurry | vrijdag 11 september 2009 @ 09:31 |
Hier staan ook veel tips "foute" hapjes | |
Hik | vrijdag 11 september 2009 @ 09:36 |
quote:Gaaf, heel veel inspiratie! Maar ik zoek eigenlijk wat variaties op dat thema dus. Zoals ik al aangaf: het is toch een beetje mijn eer te na om met van die zweterige gevulde eieren aan te komen. Dus ik zoek vooral ook hapjes die geinspireerd zijn op de jaren 70/80. | |
trovey | vrijdag 11 september 2009 @ 09:49 |
Goed...zit ik dus al jaren "foute"hapjes te serveren bij een verjaardag . Ach wat maakt het uit...nooit klachten gehad, de hapjes zijn altijd op . Ik ben gewoon hip | |
TheThirdMark | vrijdag 11 september 2009 @ 10:04 |
quote:Retro dus | |
sigme | vrijdag 11 september 2009 @ 10:08 |
Bekijk dit filmpje even: Het is in een stuk of zes filmpjes geknipt, allemaal vermakelijk (gaat over eten in de '70s). Er wordt ergens op het eind een avondje met vrienden georganiseerd, met woeste borrelhapjes - en een enthousiast onthaald blauw gekleurd punch-achtig iets. | |
trovey | vrijdag 11 september 2009 @ 10:43 |
quote:Hip is ook een retro-woord Het allerengste...ik heb de jaren 70 beleefd (als kind!) . Broeken met zulke wijde pijpen dat je voor je het huis uitging even moest controleren of je je pantoffels nog aanhad of je schoenen (en ja...ik heb in winkels gestaan met pantoffels aan ). Geblokte broeken in een oranje/bruin patroon. Daarom alles wat nu retro jaren 70 is laat ik aan me voorbijgaan (behalve de hapjes op een feestje blijkbaar )...ik heb het al meegemaakt/aangehad [ Bericht 24% gewijzigd door trovey op 11-09-2009 10:54:21 ] | |
Tezz | vrijdag 11 september 2009 @ 11:11 |
De eerder genoemde amuseglaasjes met garnalencoctail zijn natuurlijk top! Verder nog enkele ideetjes: - prikkertjes, maar dan 'anders' (met cherrytomaat, basilicum, bolletje mozzerella bijvoorbeeld) - coctailworstjes in een jasje (van croissantdeeg, voeg voor de smaak een stukje ontbijtspek en mosterd toe) - gevulde champignons uit de oven (vullen met peterselie, ham, kaas, knoflook of zo) - Gehaktballetjes in tomatensaus (beetje tapasachtig, maar goed) - roggebroodrondje besmeerd met tartaar van haring en bietjespurree (rode biet/room/mierikswortel) - stokbrood pesto/tomaat uit de oven - kaas, maar dan in de vorm van een kaasfondue met soepstengels om te soppen - rauwkost, geserveerd op lange sateprikkers met een yoghurtdipje (bloemkool, worteltjes, rettich etc) Niet allemaal helemaal retro, maar wel met een dikke knipoog naar de 70-er jaren! Toch? | |
Tezz | vrijdag 11 september 2009 @ 11:12 |
Oh! En zelf salades maken en die serveren in van die saladecups. Mijn moeder maakte vroeger steevast op elk feestje eiersalade, zalmsalade en kipkerrie/fruitsalade. | |
Lotje-Plusone | vrijdag 11 september 2009 @ 12:09 |
quote:En dan met allerlei soorten toastjes (dat doet mij igg meteen aan vroeger denken) | |
Mini_rulez | vrijdag 11 september 2009 @ 13:15 |
Iedereen zijn eigen bordje/bakje geven: | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 11 september 2009 @ 13:39 |
het meeste retro hapje (behalve de gevulde eieren al genoemd) is de augurk gerold in boterhamworst met een prikkertje erdoor. Is daat geen hippere variant mee te verzinnen, met rauwe ham of zo? | |
Charmian | vrijdag 11 september 2009 @ 13:59 |
quote:Heb je misschien toevallig het recept van die kipkerrie/fruitsalade? | |
Tezz | vrijdag 11 september 2009 @ 17:03 |
quote:Haha, toevallig heb ik hem afgelopen zomer nog een keetje gemaakt (vandaar dat ik er nu ook aan denk). Kook een kipfilet gaar in bouillon. (bewaar de bouillon voor soep!) Snijd de kipfilet heeeel fijn (of trek uit elkaar). Laat een blik coctailvruchtjes uitlekken. Snijd en blancheer een bleekselderij. Voeg een handje gehakte walnoten toe. Dressing op basis van mayonaise, yoghurt en kerriepoeder. Alles door elkaar en voila: salade! | |
Ole | vrijdag 11 september 2009 @ 17:14 |
Een bak (wal) noten met een notenkraker ernaast! En doppinda's blokjes kaas met een stukje ananas of manderijn bitterballen | |
Charmian | vrijdag 11 september 2009 @ 17:16 |
quote:Lekker thanks! ga ik zeker een keer proberen | |
Hik | vrijdag 11 september 2009 @ 18:02 |
Leuke ideeën! Keep 'm coming! Ik ben erg gecharmeerd van het idee van een kaasfondue met soepstengels, aangezien ik ook een onwijs retro-fondue stel heb! Verder dacht ik aan het maken van bowl, daar dan ik ook wel een lekkere variant van maken! | |
littledrummergirl | vrijdag 11 september 2009 @ 19:37 |
quote:en dan zon leuke laag schillen op de grond de dag later | |
Weltschmerz | vrijdag 11 september 2009 @ 19:55 |
Rosé was toen erg in. Misschien nog wel ergens te krijgen. | |
ColdFeet | vrijdag 11 september 2009 @ 20:25 |
quote:Sangria meets bowl, tienliteremmer. Gegarandeerd een leuk feest | |
The_Hives | vrijdag 11 september 2009 @ 20:26 |
quote:aan deze dingen moest ik ook meteen denken. En van die stengels in een glas (weet naam niet, maar je heb ze ook met een kaassmaak en pindasmaak) | |
The_Hives | vrijdag 11 september 2009 @ 20:27 |
quote:een bowl is toch meer Amerikaans en niet echt Nederlands 70's/80's | |
ParanoidEv | vrijdag 11 september 2009 @ 21:00 |
Jello shots in foute kleuren? Moet toch ook wel met gelatine en (sterke) drank te maken zijn? | |
Pietverdriet | vrijdag 11 september 2009 @ 21:20 |
Tartaaregel | |
littledrummergirl | vrijdag 11 september 2009 @ 21:21 |
quote:dies evil | |
LED-lamp | vrijdag 11 september 2009 @ 21:39 |
quote:cool | |
Fogel | vrijdag 11 september 2009 @ 22:41 |
quote:Gelatine aanmaken met de helft van het benodigde water, als het een beetje afgekoeld is, maar nog niet stijf, mik je er "de andere helft" vokda bij. Werkt prima | |
Hik | zaterdag 12 september 2009 @ 11:05 |
quote:Ge-wel-dig dit! Ik heb ze allemaal gekeken en ik heb me kapot gelachen. Hoewel veel dingen erg engels zijn, heb ik toch wel een bekend gevoel bij veel van de dingen die ze hierin laten zien (hoewel ik niet eens echt in de 70ties ben opgegroeid). Denk dat het ook met de opmaak van veel gerechten te maken heeft: die helrode kersen in de cocktails, gesneden roosjes van tomaat, bergen bieslook; alles was over the top. Misschien moet ik maar eens proberen zo'n gevaarte te maken uit het laatste deel (al die laagjes zalm en andere toestanden in die Liebfraumilch jelly). Het is waarschijnlijk niet te vreten, maar het ziet er wel geweldig uit! | |
Hik | zaterdag 12 september 2009 @ 11:10 |
Deze dus! Ben een beetje aan het zoeken naar een recept hiervoor... | |
Hik | zaterdag 12 september 2009 @ 11:16 |
quote:LOL! Dit is echt het meest afzichtelijke ding wat ik in tijden heb gezien! | |
Hik | zaterdag 12 september 2009 @ 11:17 |
quote:Dat geeft niet! Misschien geef ik 'm nog wel een mooi kleurtje met Blue Curacao ofzo... | |
Hik | zaterdag 12 september 2009 @ 11:20 |
Dit recept komt van smulwebquote:Als ik zo'n mooie ouderwetse tulbandvorm neem, komkommer en liebfraumilch gebruik in plaats van de hier genoemde dingen... dan moet ik toch een heel eind komen? | |
Vork | zaterdag 12 september 2009 @ 11:22 |
quote:Ik denk dat een paar kekke oranje en bruine plastic schalen (zie uw plaatselijke kringloopwinkel) al het retrogevoel al flink zullen doen verhogen en al het snaai volplempen met prikkers. Ik denk dat de meeste voor de hand liggende hapjes al genoemd zijn. allicht dat die kringloopwinkel (mocht je er dan toch zijn) nog wel een 70's partyvoedselkookboek heeft staan. | |
Vork | zaterdag 12 september 2009 @ 11:39 |
quote:En dan vooral een goedkope zoete rosé. Hoe populairder de drank, hoe slechter die werd. Toen de kwaliteit te slecht werd is die hele rosémarkt ingestort. En als we het dan toch over drankjes hebben, een echt jaren '70 drankje is de spoetnik. Theelepel suiker met 3 ŕ 4 theelepels koffiemelk in een glas, roeren, gazeuse (wat op zich zelf al wel '70 genoeg is wat mij betreft) erbij en dan gaat het schuimen. En verder zijn dingen als shandy en sneeuwwitje volgens mij ook wel van die typische '70 dingen. Niet dat je er direct dronken van wordt, daarvoor zou ik gewoon jonge jenever neerzetten. Ik weet niet hoe '70 dat is, maar in mijn beleving in elk geval wel oubollig genoeg. | |
Weltschmerz | zaterdag 12 september 2009 @ 12:43 |
quote:Rosé d'Anjou staat mij bij als de naam van toen. Of het wat was weet ik niet. Ik hield als kind al niet van rosé. Verder zou ik zoals al gesuggereerd gewoon die simpele hapjes upgraden. Simpel is namelijk helemaal niet verkeerd. Mortadella ipv boterhamworst op de augurk, met goeie blokjes kaas is ook niks mis, en gevulde eieren kun je heel lekker maken als je niet met ketchup begint. | |
Ole | zaterdag 12 september 2009 @ 12:54 |
Canei gegarandeerd koppijn! | |
_Ophelia_ | zaterdag 12 september 2009 @ 13:02 |
Ik heb even mijn jaren 70 kookboek erbij gepakt, de prikker is in ieder geval erg belangrijk, alles mag zolang het maar eenhaps is met een prikker erin. Nog een paar suggesties uit die tijd (ik zeg niet dat ze allemaal lekker zijn): | |
_Ophelia_ | zaterdag 12 september 2009 @ 13:08 |
Dit oogt trouwens ook lekker fout: Asperges in een plakje ham * Disclaimer, de jaren 70 waren net voorbij toen ik geboren werd | |
Tokay | zaterdag 12 september 2009 @ 13:30 |
Niet om op te eten (joh! ) maar wél retrosfeer-verhogend ... druipkaarsen het liefst gestoken in de hals van een lege chiantifles | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 12 september 2009 @ 13:47 |
quote:oh jaaaaaa Had ik ook op mijn slaapkamertje | |
Ole | zaterdag 12 september 2009 @ 13:48 |
of in een grolsch beugelfles | |
_Ophelia_ | zaterdag 12 september 2009 @ 14:05 |
Jaah druipkaarsen (fijne herinneringen aan kerst al klein meisje) Sowiso denk ik dat de aankleding en presentatie al voor een stevige seventies knipoog kunnen zorgen | |
Isabeau | zaterdag 12 september 2009 @ 14:30 |
Of je komt langs op feestjes van mijn familie voor inspiratie Daar wordt dat allemaal nog gemaakt (vooral die vieze asperges uit een potje in een rolletje schouderham is niet te eten!) (handig, er zit een banner over mijn invoerknopje ) | |
Farenji | zaterdag 12 september 2009 @ 15:24 |
Suikerklontjes met LSD voor het echte sixties gevoel! | |
littledrummergirl | zaterdag 12 september 2009 @ 15:28 |
ik heb een oude serie blueband kookboekjes uit die tijd staan vol met lelijke terines en pate's ed kijk of je die op de kop kunt tikken. Is een serie met van die ringetjes erin ( heb er een stuk of 6 van, met vlees, soep, toetjes , taarten etc) | |
Tristessa | zaterdag 12 september 2009 @ 15:30 |
quote:Wel met een satéprikkertje er in dan! | |
Weltschmerz | zaterdag 12 september 2009 @ 16:00 |
Vergeet ook niet een bruine sprei over een bed te leggen voor de partnerruil. | |
_Ophelia_ | zaterdag 12 september 2009 @ 16:04 |
MIsschien sla ik de plank volkomen mis maar op zoek naar ideeën voor komende week heb ik gelijk wat inspiratie opgepikt op de AH site: Haringhapje Sesamstengels met makreeldip Gevulde cherrytomaatjes Soesjes met geitenkaascreme Knapperige kaasstengels Zeevruchten met komkommer Hammouse met portgelei Haringspiesjes met bietentapenade Abrikozen met geitenkaas en spek Prikker van manchego met gemarineerde biet Hollandse borrelhapjes Huzarensalade [ Bericht 3% gewijzigd door _Ophelia_ op 12-09-2009 16:10:05 ] | |
LilDutchPrincess | zaterdag 12 september 2009 @ 16:12 |
die zijn ook zo heerlijk fout, al staan ze nog steeds in de supermarkt... mag iedereen zijn eigen taartje vullen off... Kabouterkoekjes... Maar dat zal wel iets zijn wat mijn moeder zelf bedacht had, want kan ze niet vinden op google | |
P.F | zaterdag 12 september 2009 @ 16:33 |
Geniaal | |
Charmian | zaterdag 12 september 2009 @ 16:40 |
Volgens mij zijn de smeerkaasblokjes van La vache qui rit ook best wel seventies | |
Pietverdriet | zaterdag 12 september 2009 @ 16:59 |
En van die kleine doosjes rozijnen Snoepketting | |
_Ophelia_ | zaterdag 12 september 2009 @ 17:09 |
quote:Die had ik altijd op mijn feestje toen ik klein was. Vullen met banketbakkersroom, fruit (al dan niet uit blik) en aftoppen met slagroom | |
Flurry | zaterdag 12 september 2009 @ 17:21 |
quote:ik kan me vooral die puntjes herinneren, zowel de naturel als die met verschillende smaakjes Ik heb met dat spul trouwens altijd het gevoel dat die koe me uitlacht omdat ik zoveel geld voor zulke matige kaas heb betaald | |
Hik | zaterdag 12 september 2009 @ 17:54 |
Ik lach me steeds helemaal dood om de suggesties hier. Druipkaarsen!! Heb net bij de hema een heleboel mini-puddingvormpjes gescoord. Hier ga ik eens mee experimenteren, want volgens mij kan ik daarin hele leuke eenpersoons zalm-kommkommerterrines in maken. "Play with food!", volgens de Supersizers... | |
Pietverdriet | zaterdag 12 september 2009 @ 17:57 |
Steak op houten plankjes serveren :-) | |
Hik | zaterdag 12 september 2009 @ 17:58 |
[quote]Op zaterdag 12 september 2009 16:59 schreef Pietverdriet het volgende: En van die kleine doosjes rozijnen [ afbeelding ] Snoepketting [ afbeelding ] [/quote Ja, ik liep net op de markt en bedacht dat het leuk is om bakjes met snoep van vroeger neer te zetten. enzo | |
Pietverdriet | zaterdag 12 september 2009 @ 18:00 |
Likschelpen, | |
Ole | zaterdag 12 september 2009 @ 18:10 |
Van die tompoezen, die je alleen maar met water hoeft te maken! verkopen ze bij aldi en ah!!! wel in een blauwe verpakking [ Bericht 12% gewijzigd door Ole op 12-09-2009 18:16:06 ] | |
Charmian | zaterdag 12 september 2009 @ 18:15 |
quote:Zo daar heb ik er toentertijd een hoop van gemaakt. Ik mocht dat helemaal alleen maken want er kwam toch geen oven of heet water of zo aan te pas. Of het nou echt zo lekker was | |
Ole | zaterdag 12 september 2009 @ 18:17 |
jawel , jeugdsentiment Hartsitkke zoet en chemisch!!! | |
ColdFeet | zaterdag 12 september 2009 @ 18:21 |
quote:Ewwww, ja | |
_Ophelia_ | zaterdag 12 september 2009 @ 18:40 |
quote:Ik koop ze nog steeds wel eens, lekker omdat het als kind lekker was zeg maar. | |
Isabeau | zaterdag 12 september 2009 @ 23:28 |
quote:Da's leuk voor kinderen | |
DarkElf | zondag 13 september 2009 @ 08:52 |
Ik hou altijd wel van die 'retro' hapjes, grappige is wel dat na de augurk in boterhamworst/gevulde ei/asperge in ham etc er een hele tijd kwam van toastjes met salades, gevolgd door allerlei (standaard) franse kaasjes... dus tis best verfrissend om weer eens een augurk in worst tegen te komen | |
Smeej | zondag 13 september 2009 @ 08:57 |
omg die schelpen, wat ik ook best mis zijn de salmiak lange jannen! | |
_Loki | zondag 13 september 2009 @ 22:20 |
als er iets retro is zijn het die pretzels in een rood-gele op-tafel-gooi-doos. geniaal. en natuurlijk: | |
Charmian | zondag 13 september 2009 @ 23:23 |
Was de schaal met wortels, komkommer etc. en het schaaltje dipsaus trouwens al voorbij gekomen? | |
heartwork | maandag 14 september 2009 @ 20:11 |
moscovisch gebak (cake met een zeer plakkerig roze glazuurlaagje erop) roze koeken | |
Hik | dinsdag 15 september 2009 @ 09:51 |
Ok, maar dus even terug naar de een beetje "gepimpte" ( ) retrohapjes. Wat zou ik kunnen doen met gevulde eieren? | |
Tonio-mcdo | dinsdag 15 september 2009 @ 11:58 |
In een schaal naast de deur voor onderweg naar huis! | |
_Loki | dinsdag 15 september 2009 @ 12:06 |
^ jaaa dat is vet : D | |
Tezz | dinsdag 15 september 2009 @ 14:53 |
quote:Gevulde eieren oppimpen door er een stukje gerookte zalm met wat sprieten bieslook op te leggen. Of bijvoorbeeld kwarteleitjes vullen en die dan vervolgens met een stukje krokant gebakken bacon op een feestelijk tapasprikkertje te steken. | |
Ole | dinsdag 15 september 2009 @ 18:37 |
quote:Of zo'n grote bodem. Daar hoefde je alleen een blik kersen in te mikken! Maakte mijn moeder nog wel eens | |
SilkSpectre | dinsdag 15 september 2009 @ 18:51 |
Saroma met klop-klop. | |
Pietverdriet | dinsdag 15 september 2009 @ 19:47 |
quote:AAAAAAARRRRRRRRGGGGGGGGGGG Ik ga nachtmerries krijgen. | |
Tezz | dinsdag 15 september 2009 @ 19:50 |
quote:Ja, woehaha, en dan zeggen: ''zelfgemaakt!' | |
SilkSpectre | dinsdag 15 september 2009 @ 20:03 |
quote:Jaa dat was echt wel heel erg ranzig! Maar het wordt nog verkocht. | |
Pietverdriet | dinsdag 15 september 2009 @ 20:11 |
quote:Klop Klop bestaat nog? | |
SilkSpectre | dinsdag 15 september 2009 @ 20:12 |
quote:Ja | |
heartwork | dinsdag 15 september 2009 @ 20:14 |
is gevulde tomaat ook niet lekker? gehalveerde rauwe tomaat met bijv garnalen of kerrie, kip/huttenkase, etc. | |
Pietverdriet | dinsdag 15 september 2009 @ 20:16 |
quote:Niet halveren, snij er een boodschappen mandje van, Je snijd naast het kroontje een partje weg aan twee kanten maar laat daarbij middenin een reepje staan en dan hol je hem uit. | |
ParanoidEv | dinsdag 15 september 2009 @ 20:45 |
quote:In die schaal horen toch de huissleutels? | |
Hik | maandag 28 september 2009 @ 18:28 |
Heb eens even nagedacht en volgens mij wordt het het volgende: | |
Sunnythesun | maandag 28 september 2009 @ 18:33 |
quote:Meest gemakkelijke manier: eieren koken, halveren, eigeel er uit scheppen en in een bak fijn prakken. Mayo + pezo er door tot het smeuďg is en in een spuitzak doen. Halve eieren vervolgens vullen met dit mengsel. Je kunt eindeloos variëren wbt toevoegingen aan het ei-mengsel, een paar ideeën: -kerrie -bieslook -paprikapoeder -ansjovis + kappertjes -gorgonzola -gerookte zalm + citroensap + dille -rauwe ham -garneren met (nep)kaviaar.. Enzovoorts De rest klinkt erg goed hoor! En ik vind retrohapjes vaak de lekkerste | |
_Loki | maandag 28 september 2009 @ 21:09 |
DEZE! díe bedoel ik! | |
Hik | dinsdag 29 september 2009 @ 09:59 |
quote:Partysnacks zijn voor mij voor altijd taboe, sinds een vriend daar verschrikkelijk van over zijn nek is gegaan. (hij had wel ongeveer 4 bakken op en een krat bier, maar toch... ) | |
Riann | dinsdag 29 september 2009 @ 10:24 |
quote:maar wel erg lekker | |
_Loki | dinsdag 29 september 2009 @ 11:38 |
quote:Maar kom op, het is wel héél retro. | |
Vandaag... | dinsdag 29 september 2009 @ 11:47 |
Zalig sausje te serveren met stukken wortel, bloemkoolroosjes en komkommer: mayonaise, mierikswortelpasta, sherry, beetje ketchup voor de kleur. Ook lekker bij de hollandse garanalencoctail! Oh, en Martini is idd lekker, wel met schijfje citroen. | |
Hik | maandag 12 oktober 2009 @ 17:11 |
De update: het feestje was zaterdag en ik heb grote lol gehad met de hapjes. Het stekelvarken was geweldig geworden; ze hadden alleen nog spitskool bij de AH, maar dat is uiteindelijk nog een veel mooier stekelvarken dan met een witte kool. Het zag er hilarisch uit. De terrines van zalm in Moselwijnjelly zagen er enorm retro uit en waren zelfs verbazingwekkend te eten, maar ze kwamen nauwelijks uit hun puddingvormpjes. We hebben ze dus maar uitgelepeld. De bowl was ook goed geworden, maar mensen dachten dat-ie enorm sterk was (zat alleen wijn in! ) en daarom hield ik ongeveer een kuub over... | |
Captain_Fabulous | donderdag 15 oktober 2009 @ 10:23 |
Oh is het al geweest...ik kreeg een beeld voor me van prikkers met rookwostschijjes en goed pittige mosterdkaas...ipv de mosterd los bij de kaas of worst te geven. | |
covie | donderdag 15 oktober 2009 @ 13:04 |
Ik snap alleen niet zo goed want ik ben in 85 geboren en al die dingen uitlikschelpjes, augurk in ham, gevulde eieren (die maak ik zelf trouwens ook maar dan met eigen recept bjiv ook met serranoham erin) , kan-en-klaar doos met pretzels erin nou dat heb ik allemaal ook gehad in de 90's hoor. Nu krijg je dat vaak nog! Maar volgens mij is het echt pas sinds een jaar of 4/5 dat je echt nieuwe dingen op tafel krijg en dat koken weer helemaal hip is. | |
Hik | donderdag 15 oktober 2009 @ 17:16 |
quote:Waar woon jij? | |
Isabeau | donderdag 15 oktober 2009 @ 17:47 |
quote:Waarom ben je verbaast dat 'het te eten' was? Het is niet zo dat retrohapjes niet lekker zijn want ouderwetsch. Vaag allemaal hoor. | |
Hik | donderdag 15 oktober 2009 @ 18:11 |
quote:Ehm... die opmerking ging over de jellies, die ik meer had gemaakt als experiment. In eerste instantie zou ik niet denken dat iets met Moselwein goed zou smaken inderdaad; en dat heeft niet met de ouderwetsheid te maken, maar wel met het feit dat Moselwein gewoon echt vieze zoete wijn is. En verder: als jij de jellies had gezien (kom op zeg: garnalen in jelly! ) dan had je ook geen hoge verwachtingen gehad bij de smaak hoor! |