Een HBO is inderdaad vrij lastig. Aan de andere kant zeggen de cijfers hierboven niet zoveel. In mijn vorige baan kregen we ook gemiddeld 100 aanmeldingen per baan/stage, maar daarvan ging 80% direct de vuilnisbak in. Je vergist je in hoeveel mensen zich aanmelden voor jobs die duidelijk niet bij hun profiel passen, met een relevant studie zit je al snel in een kleinere selectie.quote:Op donderdag 4 november 2010 00:18 schreef leysha het volgende:
Mijn ervaring is dat alle strategy consultants, maar met name de Top 3 en daarvan dan weer met name McKinsey extreem selectief zijn. Dat wil zeggen - voor een business course 300 aanmeldingen voor 20 plaatsen. Stage - 200 aanmeldingen voor 2 plaatsen. Dat soort werk. Dus als HBO-er moet je wel heel erg speciaal zijn om op te kunnen tegen alle universitaire studenten met een acht gemiddeld, buitenlandervaring en een fulltime bestuursjaar.
Uiteraard is niks onmogelijk, maar als je een zwakker CV hebt is het denk ik beter om via via te proberen een gesprek te regelen. In een interview kun je laten zien wie jij bent en waarom je beter bent dan je papiertjes.
Ik kan je vertellen dat bij Vopak zo ongeveer alles wordt gedaan door OC&C. Bij KPN door McKinsey, en ga zo maar door. Een bedrijf als SBM Offshore heeft tientallen WO'ers werken, ik ken er al een stuk of vijftien. Geen van hen doet strategie. Bij een bedrijf als Boskalis is het complete strategie team maar een man of 3-4. Zij waren laast naar iemand op zoek voor dat team en je raadt het: ze zochten een ervaren strategie consultant.quote:Op donderdag 4 november 2010 01:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
Wat houdt strategieconsultant eigenlijk in? Waarom zou het een baan an sich zijn? Om over strategisch beleid te adviseren hoef niet bij een groot consultancy bedrijf te werken lijkt mij, heel veel bedrijven zullen voor strategisch advies gewoon uit hun eigen personeelsbestand putten. Ik zou later bijvoorbeeld wel bij Vopak, Port of Rotterdam of SBM Offshore willen werken. De kans is natuurlijk groot dat je dan als WO'er betrokken bent bij het formuleren van en adviseren over strategisch beleid.
Aha, helder.quote:Op donderdag 4 november 2010 01:54 schreef Drive-r het volgende:
Ik kan je vertellen dat bij Vopak zo ongeveer alles wordt gedaan door OC&C. Bij KPN door McKinsey, en ga zo maar door. Een bedrijf als SBM Offshore heeft tientallen WO'ers werken, ik ken er al een stuk of vijftien. Geen van hen doet strategie. Bij een bedrijf als Boskalis is het complete strategie team maar een man of 3-4. Zij waren laast naar iemand op zoek voor dat team en je raadt het: ze zochten een ervaren strategie consultant.
Ik schreef gewoon mijn gedachten op. Gedachten van een student die natuurlijk nog geen echte werkervaring heeft.quote:Dus, hoewel ik geen fanboy van de sector ben, je zult je view van hierboven eens beter moeten bekijken, in mijn mening zit je er behoorlijk naast.
Een belangrijkere overweging is natuurlijk ook kwaliteit van de adviseur. Laten we eerlijk zijn, een instituut als McK bindt makkelijker de beste mensen dan een Vopak. Die kunnen beter focussen op mensen recruiten die de business goed doen, en dan voor adviseurs iemand inhuren met een goed stel hersens.quote:Op donderdag 4 november 2010 01:58 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Aha, helder.Op zich ook wel logisch misschien, het principe van arbeidsdeling gaat natuurlijk ook in de strategiewereld op. Ook vanuit het oogpunt van clustering kan een specialistisch strategiebedrijf voordelen hebben.
[..]
Ik schreef gewoon mijn gedachten op. Gedachten van een student die natuurlijk nog geen echte werkervaring heeft.
Dat is zeker waar. Uiteindelijk is je CV een middel om binnen te komen, en als je eenmaal een bepaalde grens hebt gehaald kom je zo'n beetje overal binnen voor een gesprek. Vanaf daar wordt het pas echt een zware selectie.quote:Op donderdag 4 november 2010 01:17 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Een HBO is inderdaad vrij lastig. Aan de andere kant zeggen de cijfers hierboven niet zoveel. In mijn vorige baan kregen we ook gemiddeld 100 aanmeldingen per baan/stage, maar daarvan ging 80% direct de vuilnisbak in. Je vergist je in hoeveel mensen zich aanmelden voor jobs die duidelijk niet bij hun profiel passen, met een relevant studie zit je al snel in een kleinere selectie.
Ik heb dus exact hetzelfde 'probleem '(ook zelfde opleiding). Tevens TVP.quote:Op donderdag 4 november 2010 00:07 schreef Jetfly het volgende:
Student Technische Bedrijfskunde, in opleiding tot consultant. Wel HBO maar oke.
Mwah, ik zou het niet zo willen vergelijken. Je vergeet dat banken er een hoop omheen doen en enkel bezig zijn met transacties, terwijl consultants maar een fractie van de tijd met deals bezig zijn.quote:Op donderdag 4 november 2010 11:59 schreef kevin7 het volgende:
Ja consulantcy en IB verschillen in dat opzicht denk ik wel een beetje. Maar eigenlijk is investment banking ook consultancy, de bank of het begeleidend bedrijf heeft een adviserende functie ten opzichte van het overnemende bedrijf.
Heb zelf ook HTS TBK gedaan, vervolgens uni. Vooropleiding VWO. Met HBO (HTS) kun je dit haast wel shaken, heb in het verleden een paar keer geprobeerd, maar deze 'smet' krijg je haast niet weggepoetst. Ze vinden niet zozeer dat er iets mis is met HBO als vooropleiding, maar als ze beta's kunnen krijgen met VWO-TU en minimaal 8 gemiddeld dan zullen ze daar bijna altijd voor kiezen. En in deze conjunctuur hebben ze de keuze dus...quote:Op donderdag 4 november 2010 00:07 schreef Jetfly het volgende:
Eindelijk zo een topic! Innovatief! Hehe! Dikke TVP.
Student Technische Bedrijfskunde, in opleiding tot consultant. Wel HBO maar oke. Kan je bij bijv. McKinsey wel binnenkomen als je HBO + (pre)master WO hebt? Of willen ze ook WO bachelor zien?
Klopt, vliegacademie zit er bij in. Verder zit ik zelf bij de top 10%, misschien wel 5%. Heb de minor finance gekozen omdat het me enorm interessant leek (bleek achteraf een goede keuze!). Sowieso wil ik verder naar de universiteit, master finance of master TBK. Hoewel Technische Bedrijfskunde een beta is, vraag ik me af of dit wel zo door het bedrijfsleven gezien wordt (meer soort semi-beta).quote:Op donderdag 4 november 2010 11:17 schreef Jetfly het volgende:
Holy crap! Bij jou zitten er ook AP&M (piloot) gasten right? Wij hebben niet echt bepaalde richtingen. Je moet wel voor jezelf stellen of je nou voor Consultancy wilt gaan of Projectleider, en dan doe je zeg maar ervaring op binnen de projectgroepen.
Bovendien volgen wij pas een minor in het 4e jaar. Stage heb ik van januari 2012 tot juni 2012.
EDIT: Je hebt je post ge-edit! Haha. En af en toe in het Investment Banking topic ja. Maar niet echt heel interessant meer. Geen zin om zo vaak achter de schermen te zitten.
quote:Op donderdag 4 november 2010 20:02 schreef Kaas- het volgende:
De website glassdoors.com geeft op basis van 50 anonieme reacties van McKinsey consultants dat een analist gemiddeld $70.000 per jaar verdient (incl. bonus etc.). Ter indicatie: tegen de huidige koers is dan inderdaad zo'n 50.000 euro.
Er zijn 4 Nederlanders die salarissen voor het Amsterdam-kantoor hebben opgegeven en die zeggen analist 54.000 en associate 85.000.quote:Op donderdag 4 november 2010 21:25 schreef Ambitious het volgende:
Bedankt, goede bronnen! Het verschilt dus erg per bedrijfAls iemand nog de uren voor Nederlandse kantoren uit betrouwbare bronnen weet ben ik heel benieuwd! Amerikanen maken toch meer uren over het algemeen...
Ik weet niet of die site nou zo betrouwbaar is. Een chaffeur bij UPS zou een gemiddeld salaris van 72000 USD hebben met een bandbreedte van 55000 tot 82000 USD hebben (op basis van 20 reacties). Dat is natuurlijk krankzinnig hoog voor een chauffeur en meer dan startend analist bij McKinsey...quote:Op donderdag 4 november 2010 20:02 schreef Kaas- het volgende:
De website glassdoors.com geeft op basis van 50 anonieme reacties van McKinsey consultants dat een analist gemiddeld $70.000 per jaar verdient (incl. bonus etc.).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |