abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_72885940
quote:
Op vrijdag 18 september 2009 19:20 schreef Enfermera het volgende:
Zelfgemaakte pizza! Bodem uit pak, tomatensaus zelfgemaakt, kaas, courgette, geitenkaas en salami (klein beetje), en mn man had de combinatie kaas-ham-salami


Voortaan ook zelf pizzadeeg maken, joh! Vanmiddag ook gedaan, en het is hartstikke makkelijk. Leuk deeg, lekker zacht, fijn om te kneden en je kunt er smaakjes aan geven (kruiden, honing, knoflook..)! Ik vind dat voorgekauwde deeg altijd zo smaakloos..
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 18 september 2009 @ 20:21:46 #202
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_72886495
quote:
Op vrijdag 18 september 2009 20:08 schreef minilot het volgende:

[..]



Voortaan ook zelf pizzadeeg maken, joh! Vanmiddag ook gedaan, en het is hartstikke makkelijk. Leuk deeg, lekker zacht, fijn om te kneden en je kunt er smaakjes aan geven (kruiden, honing, knoflook..)! Ik vind dat voorgekauwde deeg altijd zo smaakloos..
Ik durf dat nooit zo aan, heb het idee dat het te lang duurt / te ingewikkeld is
Maar hoe doe jij het dan? Wat voor basis dingen gebruik je er allemaal voor? (de kruiden die in dat deeg moeten kan ik idd wel bedenken )
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_72887350
quote:
Op vrijdag 18 september 2009 20:21 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Ik durf dat nooit zo aan, heb het idee dat het te lang duurt / te ingewikkeld is
Maar hoe doe jij het dan? Wat voor basis dingen gebruik je er allemaal voor? (de kruiden die in dat deeg moeten kan ik idd wel bedenken )
Bloem, lauw water, zakje gist, snuf zout en een scheut olijfolie. Voor een kostprijs van zo'n twintig cent heb je dan een heel lekkere bodem!!

Vandaag deed ik als volgt (voor 1 niet al te grote pizza):

Ingredienten
- 200 gram bloem
- 125 ml lauwwarm water
- 1 tl gist
- 1 tl zout
- 1 tl honing
- 2 el olijfolie

Bereiding
- Gist in een bakje mengen met een beetje van het lauwwarme water. Tien minuten laten staan tot je een modderig prutteltje hebt.
- In grote kom bloem mengen met zout (en eventueel gedroogde kruiden). Kuiltje in bloem maken, gistpapje, olijfolie en honing erdoor. Alles een beetje door elkaar banjeren met een houten lepel.
- Rest van het lauwe water erbij, blijven roeren tot de boel een beetje aan elkaar kleeft
- Beetje bloem op je handen doen, beetje bloem op je aanrecht doen, deeg erop kieperen en tien minuten lekker kneden. In eerste instantie is het een plakboel, maar het wordt vanzelf zijdezacht, glad en soepel deeg. Als je het gevoel hebt dat er een beetje water of een beetje bloem bij moet: gewoon doen.
- Na tien minuten kneden een bolletje van je deeg maken. Een ruime kom invetten met wat olijfolie, deegbal erin, er nog wat olie overheen wrijven en dan de kom afdekken met wat plasticfolie of een vochtige theedoek
- Deeg laten rijzen tot dubbele grootte (een uur tot anderhalf uur, ga ondertussen iets leuks doen, FOK!ken ofzo ).
- Als je deeg netjes gegroeid is: uit de kom halen, platslaan, beetje kneden en uitrekken/uitrollen/in de lucht slingeren tot de gewenste grootte.
- Er verder mee doen wat je met je voorverpakte deeg ook doet: beleggen en de oven in!

Klinkt misschien als een gedoe, maar het deeg zit in tien seconden in elkaar, en afgezien van tien minuutjes stevig kneden heb je er nauwelijks werk aan. Als je zo'n KitchenAid-achtig ding met deeghaken hebt, dan hoef je niet eens zelf te kneden, al vind ik dat zelf juist altijd het leukste.

Dit is overigens gewoon maar één recept voor deeg - ik heb er een heleboel, die eigenlijk allemaal wel prima lukken.

Ik kom ook wel eens pizzadeegrecepten tegen die je niet hoeft te laten rijzen, misschien handig als je haast hebt. Ik zal eens zoeken.
Let me see you stripped down to the bone
pi_72887752
kop thee en een sneeuwwitje
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 18 september 2009 @ 21:08:45 #205
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_72888267
quote:
Op vrijdag 18 september 2009 20:43 schreef minilot het volgende:

[..]

[verhaal]

Klinkt misschien als een gedoe, maar het deeg zit in tien seconden in elkaar, en afgezien van tien minuutjes stevig kneden heb je er nauwelijks werk aan. Als je zo'n KitchenAid-achtig ding met deeghaken hebt, dan hoef je niet eens zelf te kneden, al vind ik dat zelf juist altijd het leukste.

Dit is overigens gewoon maar één recept voor deeg - ik heb er een heleboel, die eigenlijk allemaal wel prima lukken.

Ik kom ook wel eens pizzadeegrecepten tegen die je niet hoeft te laten rijzen, misschien handig als je haast hebt. Ik zal eens zoeken.
Super, thanks!
Klinkt inderdaad niet al te moeilijk. En dat kneden vind ik zelf ook geen probleem, met dat pakje moet je ook kneden (al is het wat korter), dus dat maakt me niet uit
Beter joh, wist niet dat het zo makkelijk was.. Als ik idd mijn deeg zelf maak is mijn pizza nog 10x goedkoper en het kostte al niks! Ga ik daar de volgende keer eens mee experimenteren. Nogmaals, dank!
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_72897500

postelein, aardappels, jus, varkenshaas in bacon op een stokje. wijn.
looooooooooooooooool lol
pi_72906473
Voor lunch; zelfgemaakte chinese kippensoep, focaccia tomaat/kaas en toe; peren van eigen eiland
Vanavond makkelijk een diepvriespizza funghi
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_72906556
ga straks voor het eerst courgettesoep maken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 19 september 2009 @ 16:10:49 #209
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_72907042
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 15:50 schreef Mirjam het volgende:
ga straks voor het eerst courgettesoep maken
Oehhh! Das echt heel lekker Wel recept gebruik je? Ik heb 'm uit het 500-soepen-boek
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_72907292
Hot ajam
pi_72907356
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 16:10 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Oehhh! Das echt heel lekker Wel recept gebruik je? Ik heb 'm uit het 500-soepen-boek
euhm, het recept van m'n schoonzus
dat niet meer omvatte dan; courgette in stukjes snijden, met een klein beetje water op het vuur, kippenbouillonblokjes erbij, en paturain
dus zie wel wat 't wordt
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 19 september 2009 @ 16:25:54 #212
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_72907486
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 16:21 schreef Mirjam het volgende:

[..]

euhm, het recept van m'n schoonzus
dat niet meer omvatte dan; courgette in stukjes snijden, met een klein beetje water op het vuur, kippenbouillonblokjes erbij, en paturain
dus zie wel wat 't wordt
Ohhh paturain, goeie tip Wat ook altijd lekker is om er doorheen te doen (als je het hebt) is verse salie! (Gedroogde kan ook als je geen verse hebt)
I never look back, darling. It distracts from the now.
  zaterdag 19 september 2009 @ 17:07:57 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_72908828
Mossels en frieten, met sla.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_72909062
kun je courgettesoep eigenlijk invriezen?
het waren 3 flinke courgettes, zal wel veel overhouden denk ik
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 19 september 2009 @ 17:15:34 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_72909080
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 17:15 schreef Mirjam het volgende:
kun je courgettesoep eigenlijk invriezen?
het waren 3 flinke courgettes, zal wel veel overhouden denk ik
Natuurlijk kan dat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_72909106
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 17:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Natuurlijk kan dat
ik heb enkel ervaring met heldere soepen, vandaar
kon niet inschatten of het er vies van wordt als je het invriest
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 19 september 2009 @ 18:02:57 #217
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_72910383
Witlof ham en kaas en gebakken aardappeltjes
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_72910822


Pappie en mammie niet thuis om voor me te koken.
Dus: Pannekoeken met aardbeien en poedersuiker!
How you play the cards you are dealt is all that matters.
pi_72910968
Irish Stew, die al sinds vanmiddag 3 uur opstaat.
Lekker met een blikje Guiness er in
pi_72912077
Wij hadden bruinebonensoep met stokbrood en roomboter
  zaterdag 19 september 2009 @ 19:38:49 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_72913424
Zit uit te buiken van een enorme berg mosselen, dikke friet en een grote bak veldsla, kommersla en tomatensalade met basilicum en geroosterde pijnboompitten. Dressing over de veldsla was citroensap, olijfolie en frambozen.
Lekker flesje gekoelde pouilly fumé erbij, en als toetje zometeen vers bosbessensorbet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_72913446
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 18:17 schreef Skazminko het volgende:
[ afbeelding ]

Pappie en mammie niet thuis om voor me te koken.
Dus: Pannekoeken met aardbeien en poedersuiker!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_72913505
cola en een bokkepootje.
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_72915627
de courgettesoep was lekker
de smaak was perfect, alleen kan ik kennelijk niet wennen aan de structuur. dat is gek eten, een lekkere smaak, maar een structuur waar je misselijk van wordt...
ik hoop dat ik er gewoon aan wen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_72916544
een roomboter appeltaartje met spijs
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')