Super, thanks!quote:Op vrijdag 18 september 2009 20:43 schreef minilot het volgende:
[..]
[verhaal]
Klinkt misschien als een gedoe, maar het deeg zit in tien seconden in elkaar, en afgezien van tien minuutjes stevig kneden heb je er nauwelijks werk aan. Als je zo'n KitchenAid-achtig ding met deeghaken hebt, dan hoef je niet eens zelf te kneden, al vind ik dat zelf juist altijd het leukste.![]()
Dit is overigens gewoon maar één recept voor deeg - ik heb er een heleboel, die eigenlijk allemaal wel prima lukken.
Ik kom ook wel eens pizzadeegrecepten tegen die je niet hoeft te laten rijzen, misschien handig als je haast hebt. Ik zal eens zoeken.
Oehhh! Das echt heel lekkerquote:Op zaterdag 19 september 2009 15:50 schreef Mirjam het volgende:
ga straks voor het eerst courgettesoep maken
euhm, het recept van m'n schoonzusquote:Op zaterdag 19 september 2009 16:10 schreef Enfermera het volgende:
[..]
Oehhh! Das echt heel lekkerWel recept gebruik je? Ik heb 'm uit het 500-soepen-boek
Ohhh paturain, goeie tipquote:Op zaterdag 19 september 2009 16:21 schreef Mirjam het volgende:
[..]
euhm, het recept van m'n schoonzus
dat niet meer omvatte dan; courgette in stukjes snijden, met een klein beetje water op het vuur, kippenbouillonblokjes erbij, en paturain![]()
dus zie wel wat 't wordt
Natuurlijk kan datquote:Op zaterdag 19 september 2009 17:15 schreef Mirjam het volgende:
kun je courgettesoep eigenlijk invriezen?
het waren 3 flinke courgettes, zal wel veel overhouden denk ik
ik heb enkel ervaring met heldere soepen, vandaarquote:
quote:Op zaterdag 19 september 2009 18:17 schreef Skazminko het volgende:
[ afbeelding ]
Pappie en mammie niet thuis om voor me te koken.
Dus: Pannekoeken met aardbeien en poedersuiker!
Mooi!quote:Op zaterdag 19 september 2009 20:45 schreef Mirjam het volgende:
de courgettesoep was lekker![]()
de smaak was perfect, alleen kan ik kennelijk niet wennen aan de structuur. dat is gek eten, een lekkere smaak, maar een structuur waar je misselijk van wordt...
ik hoop dat ik er gewoon aan wen
ff de staafmixer erinquote:Op zaterdag 19 september 2009 22:02 schreef Enfermera het volgende:
[..]
Mooi!![]()
Oh echt? Ik maak 'm dan zonder paturain, maar ik vond 'm wel lekker... Wel goed genoeg door de blender gegooid?
Haha ja okequote:Op zaterdag 19 september 2009 22:07 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ff de staafmixer erin
maar ik eet eigenlijk enkel heldere soepen, en ben een muts betreffende sommige productendus wennen denk ik
oh, en ik had er een bakje van die goedkope kruidenroomkaas ingemikt, lekker
Wow, allemaal zelfgemaakt?quote:
Neeee haha, was dat maar zo! Ben gisteravond uit eten geweest bij m'n favo restaurant!quote:Op zondag 20 september 2009 14:27 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wow, allemaal zelfgemaakt?Enne.. at je dat net als lunch?
Goed recept..quote:Op vrijdag 18 september 2009 20:43 schreef minilot het volgende:
[..]
Bereiding
- Gist in een bakje mengen met een beetje van het lauwwarme water. Tien minuten laten staan tot je een modderig prutteltje hebt.
- In grote kom bloem mengen met zout (en eventueel gedroogde kruiden). Kuiltje in bloem maken, gistpapje, olijfolie en honing erdoor. Alles een beetje door elkaar banjeren met een houten lepel.
- Rest van het lauwe water erbij, blijven roeren tot de boel een beetje aan elkaar kleeft
- Beetje bloem op je handen doen, beetje bloem op je aanrecht doen, deeg erop kieperen en tien minuten lekker kneden. In eerste instantie is het een plakboel, maar het wordt vanzelf zijdezacht, glad en soepel deeg. Als je het gevoel hebt dat er een beetje water of een beetje bloem bij moet: gewoon doen.
- Na tien minuten kneden een bolletje van je deeg maken. Een ruime kom invetten met wat olijfolie, deegbal erin, er nog wat olie overheen wrijven en dan de kom afdekken met wat plasticfolie of een vochtige theedoek
- Deeg laten rijzen tot dubbele grootte (een uur tot anderhalf uur, ga ondertussen iets leuks doen, FOK!ken ofzo).
- Als je deeg netjes gegroeid is: uit de kom halen, platslaan, beetje kneden en uitrekken/uitrollen/in de lucht slingeren tot de gewenste grootte.
- Er verder mee doen wat je met je voorverpakte deeg ook doet: beleggen en de oven in!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |